Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 14:29   #1561
Lily Rose
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
hihi tzn ja robię 2 raz w życiu z ziemniorami teraz wszystko biorę co mam w lodówce, a mianowicie: na dno ziemniaki już ugotowane pokrojone w talarki, na to smażona doprawiona cebulka, pieczarki, kiełbasa, i na to świeży pomidor z papryką i na koniec tarty ser (czego nie mam i muszę serek w paski kroic). Do gorącego piekarnika do 180-200 stopni na 20-30 minut mam nadzieje, że chłopaki się najedzą...
Aach pyszota!
Spokojnie się najedzą, ja ostatnio zrobiłam podobną, z tym, że na dno były pomidory z cebulką, potem bakłażany, starty czosnek (wszystko wcześniej podsmażone), mozzarella w plastrach. Pod koniec dodałam makaron kokardki i wymieszałam. Zapiekło się w piekarniku i mąż zajadał ochoczo

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:55   #1562
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Aach pyszota!
Spokojnie się najedzą, ja ostatnio zrobiłam podobną, z tym, że na dno były pomidory z cebulką, potem bakłażany, starty czosnek (wszystko wcześniej podsmażone), mozzarella w plastrach. Pod koniec dodałam makaron kokardki i wymieszałam. Zapiekło się w piekarniku i mąż zajadał ochoczo
Dziewczynki, nie piszcie o jedzeniu bo ja głodna jestem Zjadłam co prawda obiadek w pracy, ale już o nim zapomniałam, a tu jeszcze chwilę, zanim będę w domu i cos zjem Na razie się obżeram ciastkami

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:02   #1563
ultraradiola
Wtajemniczenie

cześć mamusie

ale ciepło u mnie dzisiaj aż 26 stopni

jutro już idę z moim tuptusiem na usg nie mogę się doczekać już ciekawa jestem ile urósł w 3 tygodnie no a rano czeka mnie krzywa cukrowa kupiłam sobie już glukozę ale jak zobaczyłam to opakowanie to aż zwątpiłam 75 g a wydaje mi sie tego tak dużo na szczęście będzie mi to robiła znajoma mojej mamy więc może nie będzie tak źle

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:05   #1564
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
cześć mamusie

jutro już idę z moim tuptusiem na usg nie mogę się doczekać już ciekawa jestem ile urósł w 3 tygodnie no a rano czeka mnie krzywa cukrowa kupiłam sobie już glukozę ale jak zobaczyłam to opakowanie to aż zwątpiłam 75 g a wydaje mi sie tego tak dużo na szczęście będzie mi to robiła znajoma mojej mamy więc może nie będzie tak źle
no bardzo tego dużo
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:06   #1565
*Agatek*
Zakorzenienie

U nas też bardzo ciepło

Neska a ogórek zwykły pasuje do zapiekanki?

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:07   #1566
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
U nas też bardzo ciepło

Neska a ogórek zwykły pasuje do zapiekanki?
my nie bardzo lubimy
ale rzecz gustu. ja nie dodaję....
Stary 2011-09-26, 15:30   #1567
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a mnie się wydawało, ze Szymon zdecydowanie mniej popularne niz KAcper...przynajjmniej ja nie znam żadnego Szymonka i nie słyszałam, zeby ktos wsród moich znajomych/rodziny czy w ogole w okolicy dal dziecku tak na imię moze to uwarunkowania regionalne

Kuba-to moj chrzesniak wiec u nas odpada Bartusia tez mamy w rodzinie bliskiej....Obaj niezłe łobuziaki
Szymon piękne imię mojego męża z moich znajomych tylko jedni dali tak dziecku na imię i też mi się wydawało, że to rzadkie imię
za Kubusiów to jest masakra, co drugi

Cytat:
aaa dziewczyny zapomniałam
jakby któraś zamawiała z Patryczka to moim zdaniem mają jakąś inną rozmiarówkę. tzn jak porównuję z innymi ubrankami jakie mam dla juniora to patryczkowe 56 jest takie jak mam z innych 62....
to dobrze, że piszesz, bo jak podawałaś tą stronę to też oglądałam i myślałam, żeby zamówić. A ciuszki dobre są jakościowo?

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 15:36   #1568
Anulka_86
Raczkowanie

ewula83 Łącze się z Tobą ... też mnie przeziębienie dopadło i nie mam pomysłu na nie z nosa mi leci i jak to zatamować.
Herbatkę z cytryna i miodem to już litrami pije.. i nic.
A czosnek hm... jak o nim pomyśle to jakoś nie mam ochoty i tu tkwi problem.

Dzisiaj rozpoczęłam zajęcia na uczelni i już nie byłam na jednym wykładzie i laborkach wole poleżeć w ciepłym łóżeczku i się leczyć bo
jutro mój maż ma urodzinki a jest w delegacji na śląsku i miałam zamiar go odwiedzić - tzn zrobić niespodziankę może się uda.

tyle napisałyście od wczoraj ,że tylko po łepkach nadrabiałam.

pozdrawiam wszystkie zapracowane mamusie i te chore i te zdrowe... trzymajcie się.
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:41   #1569
renata:)
Zadomowienie

hejnadrobiłam was wrezscie!!!
w górach było super! jedziemy w przyszły weekend znowu jak pogoda dopisze
tez mam katarek i cośmnie wczoraj brało ale mąż mi zrobił mleczko z miodem i dzisiaj rano się poczułam jak młoda bogini
Monika ja dobrze widziałam ze ten kosz kosztuje 71zł?(wg mnie strasznie drogo ale może ja jakaś nie znająca się jestem)

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Za ile i jak z grubością????

leginsy kosztowały chyba 49 zł - jakiś miesiąc temu kupiłam więc jeszcze nie są ocieplane
_________________________ _
oo muszę się wybrać bo właśnie szukałam takich!! dzięki
Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki...

Dawno mnie tu nie bylo... ale ostatnio tyle sie dzieje w moim zyciu ze nie mam czasu na pisanie tylko podczytuje

Mam nadzieje ze niedlugo to sie zmieni i bede czesciej pisywala...

Pochwale sie tylko ze u mnie zamieszkala... coreczka

Zycze milego dzionka
gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Własnie popijam herbatke z sokiem malinowym
Ale wam zazdroszczę tych wyprzedaży
No i zaczynam się martwić bo moje malenstwo od wczorajszego ranka nie dali żadnego znaku o sobie ;(
Mam nadzieje ze to chwilowe...
kochana dopiero od28tyg się liczy ruchy itp teraz jeszcze dzieciaczki mają czasami takie dni odpoczywaniamoja mała w górach się niewiele odzywała a na dzien przed weselem i na dzien po (w sumie 3dni) bardzo malusio ją czułam a teraz fika i tańczy
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam

Jeju, typowe Niemki są taaakie leniwe, aż mnie złość bierze :/

Za troche uciekam do UP. Mam iść coś podpisać, ale to tylko zwykly podpis, ze jestem czynna do pracy. Z jednej strony fajnie gdyby mi cos zaproponowali, ale wiadomo UP może mnie gdzieś do pracy wysłać, ale znowu ten pracodawca chciec mnie nie będzie.

Ja jeszcze chcialabym Was się o cos doradzić. Miesiac temu urodziła się znajomym córeczka. Tak jakoś zadeklarowalismy się z tż-tem, że damy im jakieś ciuszki i jak sie nasze dziecko urodzi to po prostu dostaniemy je spowrotem. Tak sie dogadalismy z ojcem tej dziewczynki, z mamą nie rozmawilismy na ten temat.
Teraz przeglądam ubranka, które mielismy dać i troche glupio dac im, jak je potrzebujemy za 4 miesiace. Mam sie o nie potem upominac? Tymbardziej, ze to są takie ubranka, ze w tym samym czasie bedzie nosiło jeszcze ich dziecko i nasze, bo to takie body, spiochy, pajacyki itd. No i co zrobic? Dać im? Jakos bardzo bliscy znajomi znowu to nie sa, ale jednak powiedzilismy, ze damy. Teraz sama nie wiem, bo zamiast sama sobie kompletowac wyprawke to jeszcze ją rozdaję.. , no, ale chyba tacy znowu nie są , że nie dadzą nic.. Głupio nie dać nic, skoro powiedzilismy , ze damy, a malo tez nie wypada dac.. i sama nie wiem co robic..
Zosia jeszcze jeden pomysł możesz przepatrzyć ubranka i te które ci się najbardziej podobają są malutkie itd zostawić a dać im tylko troszkę
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Doczytałam się w tym piśmie, że mam prawo wznieść skargę do sądu , ale czy jest sens ? Sądzić się ? Ale ponoć starosta naruszył jakiś artykul , bo podjął decyzje w oparciu o niepełny materiał dowodowy. Najlepiej gdybym jakies radce prawnego znalazła i wtedy podjęła decyzje co dalej.
popatrz czy nie ma w twoim mieście darmowego radcy prawnego u nas jest może u was też się taki znajdzie
Cytat:
pojadę do większego miasta z tym pierścionkiem może uda się coś wyszarpać za niego w końcu ma to być na nasze obrączki...

dziewczyny ale się wkurzyłam!!!!!
przed chwilą moje "kochane" koty zwineły mi zamarynowaną pierś z kurczka z której miał być obiad!!!
i co mam teraz zjeść koty???
smaczne kotki były?tylko wygotuj dorze żebyś się toxoplazmozą nie zaraziła
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Wg USG jestem w 22 tyg +1 Hurrraaaa...
Mam pytanko, puchną Wam nogi????
mi chyba puchną- tzn ja tego nie widzę (ale mam baaaaaaaaaardzo szczupłe łydki) ale wiem po butach,,,na ślu musiałam kolejną parę kupić bo te wcześniejsze były za małe....

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:46   #1570
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Szymon piękne imię mojego męża z moich znajomych tylko jedni dali tak dziecku na imię i też mi się wydawało, że to rzadkie imię
wg stronek, które odwiedziałam Szymon, po Jakubie, jest zazwyczaj na drugim miejscu:
http://kobieta.dziennik.pl/dziecko/a...ych-imion.html
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/727...na-w-2010-roku
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2011
http://www.gadu-gadu.pl/ranking-najp...na-w-2010-roku
dane 2010-2011

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:51   #1571
Lily Rose
Rozeznanie

Proszę, dla wszystkich zgłodniałychMój obiad dla was.

Dziękuję za przyjęcie do klubu , nadrabiam i postaram się sama tam udzielać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia-0305.jpg (115,7 KB, 32 załadowań)

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 16:01   #1572
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość

to dobrze, że piszesz, bo jak podawałaś tą stronę to też oglądałam i myślałam, żeby zamówić. A ciuszki dobre są jakościowo?
wydają się dobre ale jeszcze nie prałam. jak wypiorę to dam znac ale jeszcze dzieciowego proszku nie kupiłam

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
ewula83 Łącze się z Tobą ... też mnie przeziębienie dopadło i nie mam pomysłu na nie z nosa mi leci i jak to zatamować.

Dzisiaj rozpoczęłam zajęcia na uczelni i już nie byłam na jednym wykładzie i laborkach wole poleżeć w ciepłym łóżeczku i się leczyć bo
jutro mój maż ma urodzinki a jest w delegacji na śląsku i miałam zamiar go odwiedzić - tzn zrobić niespodziankę może się uda.

pozdrawiam wszystkie zapracowane mamusie i te chore i te zdrowe... trzymajcie się.
zdrówka!!!

no u mnie Jakubów jest strasznie duzo... włansie jak pisałam to o Szymonie nie słyszałam żadnym Kacperków wiecej...
za to prawie każda dziewczynka, która się rodzi w moim otoczeniu to Lenka a wcześniej tylko Julki i Oliwie...

apropos jeszcze Jakubów to jak pisałam mam chrzesniaka Kubusia. i wiadomo, ze kazdy do niego Kubus/Kuba mówi i jak poszedł do przedszkola i pani do niego powiedziała Jakub to się bidny rozpłakał, ze on nie jest żaden Jakub tylko Kuba

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Proszę, dla wszystkich zgłodniałychMój obiad dla was.

Dziękuję za przyjęcie do klubu , nadrabiam i postaram się sama tam udzielać.
to ja się częstuję bezczelnie
Stary 2011-09-26, 16:50   #1573
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
Jestem w domku już

Cytat:
cześć mamusie

Ultra kciuki za wizytę i za glukozę

Cytat:

No to życzę, żby się niespodzianka udała

Ja tez coś przeziębiona, ale najgorsze, że teraz dopadło TZta Wczoraj kichał,dzisiaj katar ma niesamowity Nie mam za wielu specyfików w domku, ale dostanie wieczorkiem herbatkę z miodem i Scorbolamid, może przejdzie

Wypiję herbatkę, umyję głowę i biorę się za prasowanie :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-09-26 o 16:54
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 17:21   #1574
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka mnie ostatnio też przeziębienie łapało i zrobiłam sobie taki syrop, w którym w ogóle czosnku nie było czuć
http://www.wielkiezarcie.com/recipe21870.html
Moja ginka powiedziała, że jak najbardziej mogę go pić, nawet mi pomógł
Ale życzę zdrówka

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 17:31   #1575
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
...jutro już idę z moim tuptusiem na usg nie mogę się doczekać już ciekawa jestem ile urósł w 3 tygodnie no a rano czeka mnie krzywa cukrowa kupiłam sobie już glukozę ale jak zobaczyłam to opakowanie to aż zwątpiłam 75 g a wydaje mi sie tego tak dużo na szczęście będzie mi to robiła znajoma mojej mamy więc może nie będzie tak źle
Musiałaś sobie sama kupić glukozę? Trzymam kciuki za USG i badanie z glukozą
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
...Mam pytanko, puchną Wam nogi????
Mnie nie puchną (jeszcze), ale za to wychodzą mi na stopach i dłoniach brzydkie żyły To pewnie od ciśnienia - z miesiąca na miesiąc mam coraz wyższe, ale mieści się w normie, zresztą to chyba normalne

a i jeszcze wrzucam kilka fotek z ciuszkami z lumpka Na razie Są takie mało kolorowe, jak poznam płeć to zaszaleję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05815.jpg (103,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05816.jpg (118,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05818.jpg (106,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05819.jpg (51,0 KB, 17 załadowań)

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-09-26 o 17:34
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 17:55   #1576
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość

Mnie nie puchną (jeszcze), ale za to wychodzą mi na stopach i dłoniach brzydkie żyły To pewnie od ciśnienia - z miesiąca na miesiąc mam coraz wyższe, ale mieści się w normie, zresztą to chyba normalne

a i jeszcze wrzucam kilka fotek z ciuszkami z lumpka Na razie Są takie mało kolorowe, jak poznam płeć to zaszaleję
tuptusie przesłodkie

glukozę ja tez kupowałam sama w aptece....
Stary 2011-09-26, 18:07   #1577
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Wrzuciłam na pierwsza stronę link z tym śmietnikiem tommee tippee(na all jest droższy, no i nie umiem nigdzie zaleźć tych wymiennych worków,moze ktoś wie?) i jak macie linki na jakieś inne ciekawe gadżety to czekam!!

No i podbijam....czekam na sprawdzonych sprzedawców na all
żeby wrzucić na pierwszą stronę.
http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/p...e-captiva.html do tego sa takei wklady one maja juz w srodku woreczki
Stary 2011-09-26, 18:14   #1578
bambusiek
Zakorzenienie

Hi

mnie też coś łapie, więc dzisiaj kanapka z czosnkiem + mleko z czosnkiem, a jak tylko dostanę miód robię tą miksturę

Póki co wszamałam pół tabliczki Milki
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:18   #1579
MissZuzia
Zadomowienie

Od jakiegoś tygodnia moje dziecko chce mi dziure wywiercić w jednym miejscu tez tak macie, że napycha się w określonym miejscu często? bo mój synek upodobał sobie po prawej od pepka wygniatanie mamie stożka kocham go!!!

Cytat:

no u mnie Jakubów jest strasznie duzo... włansie jak pisałam to o Szymonie nie słyszałam żadnym Kacperków wiecej...
za to prawie każda dziewczynka, która się rodzi w moim otoczeniu to Lenka a wcześniej tylko Julki i Oliwie...
a ja słyszałam, że imię jest bardzo popularne i znalazłam potwierdzenie w necie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hejka
Jestem w domku już

Ultra kciuki za wizytę i za glukozę

No to życzę, żby się niespodzianka udała

Ja tez coś przeziębiona, ale najgorsze, że teraz dopadło TZta Wczoraj kichał,dzisiaj katar ma niesamowity Nie mam za wielu specyfików w domku, ale dostanie wieczorkiem herbatkę z miodem i Scorbolamid, może przejdzie

Wypiję herbatkę, umyję głowę i biorę się za prasowanie :/
jak ja nie cierpię prasowania pranie tylko składam do szafy i prasuję na bieżąco, wskutek czego w naszym 2gim pokoju deska i żelazko zagościły na dobre bo jakbym miała się rozkładać codziennie ze wszystkim to szału bym dostała a zmienić przyzwyczajenia i prasować od razu całe pranie to mi sie nie chce

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość

ja na szczęście tego świństwa nie musiałam kupować, wystarczy że musiałam je wypić
fajne nabytki!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-09-26 o 18:20
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 18:19   #1580
Haniula
Zakorzenienie

hej mamusie
anabelita sliczne ubranka, a kapciochy boskie

Ja wlasnie wyjelam wszystko znowu z szafy i zrobilam liste, spisałam tylko bielizne i na razie rozmiar 56 i 62 i na ta chwile mam :

56 :
1 szt półśpiochów
6szt body z krótkim rekawem
4szt ----- z długim rekawem
4 szt spiochów
4 szt pajaców z długim rekawem
1 rampers

62
4szt półspiochów
3szt spiochów
6szt body z dł rekawem
7szt ---- z krótkim rekawem
8szt pajaców z dł rekawem
4szt rampersów

Pozatym jakies dresiki sukienki sweterki bluzy, ale to na 62+
jak myslicie ile jeszcze trzeba? W ogole mam wrazenie ze to nic do siebie nie pasuje, i ze nie bede umiała ubierac mojego dziecka
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:19   #1581
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hi

mnie też coś łapie, więc dzisiaj kanapka z czosnkiem + mleko z czosnkiem, a jak tylko dostanę miód robię tą miksturę

Póki co wszamałam pół tabliczki Milki
ja stwierdzam, ze chyba jem za dużo słodyczy i mam za mało ruchu...chyba zacznę codziennie na spacery chodzic ;/
Stary 2011-09-26, 18:20   #1582
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Nie nadrabiam wszystkiego bo sił brak. Niedobrze mi, cofa mi się wszystko co dziś jadłam. A jeszcze zabrałam się za pieczenie pierogów ze szpinakiem

Możecie się poczęstować

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dziewuszki z okolic Bydgoszczy i Torunia polecicie dobrego specjalistę?
jeśli chodzi o Bydgoszcz to miałam do czynienia z wieloma ginekologami, jakby co pytaj. Ja chodzę teraz do dr Mikołajczyka.

paputy wymiatają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9260039.jpg (40,5 KB, 16 załadowań)
Stary 2011-09-26, 18:24   #1583
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej mamusie

Ja wlasnie wyjelam wszystko znowu z szafy i zrobilam liste, spisałam tylko bielizne i na razie rozmiar 56 i 62 i na ta chwile mam :

56 :
1 szt półśpiochów
4 szt spiochów
1 rampers

62
4szt półspiochów
3szt spiochów
6szt body z dł rekawem
4szt rampersów

jak myslicie ile jeszcze trzeba? W ogole mam wrazenie ze to nic do siebie nie pasuje, i ze nie bede umiała ubierac mojego dziecka
sama nie mam pojęcia ile czego. ostatnio rozmawiałam z kuzynką to mowiła mi, ze owszem dzidzia szybko wyrasta i z jednej strony nie warto duzo kupowac ale z drugiej strony jej córce bardzo często sie ulewało-wiec do przebrania. plus do tego-nasze dzidziolki beda zimowe- wszytsko wolniej schnie wiec chciałabym rzadziej pranie robic i miec wiecej rzeczy na zmiane,......moze zle mysle, nie wiem...

ja na pewnoe jeszcze potrzebuje jakies sweterki/bluzy, pajace, niedrapek nie mam wcale no i kombinezon + czapa itd

jutro moze znow do pepco wpadne znalazłam niedaleko drugie wiec moze beda ciutke inne rzeczy niz w tamtym. a jak nie to warto chociazby po bodziaki....

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam wszystkiego bo sił brak. Niedobrze mi, cofa mi się wszystko co dziś jadłam. A jeszcze zabrałam się za pieczenie pierogów ze szpinakiem

Możecie się poczęstować

jeśli chodzi o Bydgoszcz to miałam do czynienia z wieloma ginekologami, jakby co pytaj. Ja chodzę teraz do dr Mikołajczyka.

paputy wymiatają
gdyby nie to, ze własnie zjadłam kolację to jeszcze Twoje pierogi bym wtranzoliła

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 18:28   #1584
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/p...e-captiva.html do tego sa takei wklady one maja juz w srodku woreczki
tzn. że te wkłady angelcare pasuja do śmietnika tommee tippee??czy jak?? bo mi właśnie o ten śmietnik tommee chodzi
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:36   #1585
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a to ja też zaszalałam i dodałam aż 3 foty brzuszka w klubie w nowych super wygodnych spodniach z pepco :d
Fajne te spodnie W sobotę, jak będziemy jechali do teściów, to może odwiedzimy Pepco. Spodni dresowych chyba nigdy za dużo

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Uważam, że powinnaś odmówić wogóle. Przeprosić, powiedzieć, że przemyślałaś sprawę i że jednak jest to za krótki okres między waszymi dziećmi, że mogą z tego wyniknąć nie przejemności których wolałabyś uniknąć. Moim zdaniem w takiej sytuacji trzeba być trochę egoistą, bo skończy się na tym, że zostaniesz bez ciuszków i bedziesz się tylko wkurzać
Zgadzam się z Mijus. Zoska powinnaś powiedzieć jasno, że jednak nie. Poza tym myślę, że ta znajoma nie jest głupia i wie, że skoro też czekacie na dziecko, to nie będzie się upominała o te ubranka.

Cytat:

No i podbijam....czekam na sprawdzonych sprzedawców na all
żeby wrzucić na pierwszą stronę.
Ja podaję sprzedawcę od moich spodni jeansowych
http://allegro.pl/show_user.php?uid=19829740

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
kupiłam sobie koszulę do karmienia muzzy ,mogę polecić bardzo fajna.Mam kolor brzoskwiniowy,albo różowy pudrowy http://www.kraina-snow.pl/koszule-no...dyskretna.html .
Bardzo fajna ta koszulka Muszę się nad nią zastanowić, ale to chyba bliżej porodu

Cytat:
dziewczyny ale się wkurzyłam!!!!!
przed chwilą moje "kochane" koty zwineły mi zamarynowaną pierś z kurczka z której miał być obiad!!!
i co mam teraz zjeść koty???
Zjedz koty Będą miały nauczkę

Cytat:
aaa dziewczyny zapomniałam
jakby któraś zamawiała z Patryczka to moim zdaniem mają jakąś inną rozmiarówkę. tzn jak porównuję z innymi ubrankami jakie mam dla juniora to patryczkowe 56 jest takie jak mam z innych 62....
A jak z jakością tych ubranek? Bo widziałam, że są ładne i tanie i myślę nad zamówieniem z tego sklepu.

Cytat:
glukozę ja tez kupowałam sama w aptece....
Ja nie kupowałam Miałam w domu A to dlatego, że kiedyś po jakiejś imprezie brat mi opowiadał, że naszemu koledze była glukoza podawana bo nadużył alkoholu baaaardzo No i na następną imprezę kupił mu glukozę na wszelki wypadek

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Od jakiegoś tygodnia moje dziecko chce mi dziure wywiercić w jednym miejscu tez tak macie, że napycha się w określonym miejscu często? bo mój synek upodobał sobie po prawej od pepka wygniatanie mamie stożka kocham go!!!
Też tak mam jak leżę na plecach Słodkie to jest

Dziewczyny mam problem. Siostra, jej koleżanka i moja sąsiadka zaoferowały się, że dadzą mi coś po ich dzieciach. No i fajnie ale wolałabym wiedzieć teraz co i jak, żeby móc kupować resztę. Nie bardzo wiem jak im to powiedzieć, żeby określiły, co mogą mi dać, ale żeby nie odebrały tego nachalnie. Siostry się nie boję i tej jej koleżanki też nie, bo ona dostała troszkę rzeczy od mojej siostry, a raczej więcej dzieci nie planuje. Za to troszkę się obawiam brać rzeczy od sąsiadki. Po niej ubranka moje dziecko będzie nosiło już jako w sumie 3 dziecko. Wiadomo, że są już pewnie troszkę zniszczone, po moim będą bardziej i co wtedy? Oddawać takie zniszczone? Raczej nie, ale wiadomo, że pewnie nie kupię jej w zamian tyle sztuk nowych co dostałam od niej, bo po prostu mogę to zrobić teraz dla swojego dziecka i od niej nie brać. Chyba po prostu powiem jej, że siostra chce mi dać ubranka i tyle. Za to siostrę poproszę, żeby delikatnie zapytała tej swojej koleżanki, co konkretnie może mi dać Chyba tak będzie najlepiej
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:36   #1586
Haniula
Zakorzenienie

neska ja wlasnie tak samo mysle, tylko ze ciagle nie wiem jakie powinno byc to minimum

kombinezonu tez nie mam jeszcze ani czapeczki takiej zimowej, mam ze 2 albo 3 bawełniane takie cienkie, niedrapki tez mam 3 pary i mysle ze wystarczy

eeeh trudne te dzieci w obsłudze, nawet przed urodzeniem

Odnosnie tego pojemnika na pieluchy to mi sie wydaje zbedny gadżetObstawiam ze po paru miesiacach nie chcialoby mi sie / albo bym nie pamietała zeby kupowac te woreczki i kosz stałby nie uzywany
Ja planuje miec taki osobny smietnik tylko na zużyte pieluchy chusteczki itp dla dziecka, i poprostu bede ja albo tż na bierzaco wyrzucac, zwykle smieci tez raz na dzien wyrzucamy wiec nie widze problemu

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-09-26 o 18:39
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:39   #1587
kropeczka1984
Rozeznanie

Haniula moja siostra urodziła w listopadzie, więc w sumie w zimie i mówiła, że jak we wszystkich wyprawkach pisało, żeby kupować po 5 szt. body, pajaców i innych, to właśnie tyle kupiła i tyle jej wystarczyło Ja nie mam zamiaru kupować więcej
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 18:39   #1588
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej mamusie

56 :
1 szt półśpiochów
4 szt spiochów
1 rampers

62
4szt półspiochów
3szt spiochów
6szt body z dł rekawem
4szt rampersów

Też mam nadal dużo za mało, muszę zrobić taką rozpiskę jak Ty, ale chyba jeszcze ze 2 tury lumpkowe odczekam, żeby się nie załamać brakami

Cytat:
ja stwierdzam, ze chyba jem za dużo słodyczy i mam za mało ruchu...chyba zacznę codziennie na spacery chodzic ;/
Ja codziennie chodzę albo na zakupy albo do mamy albo gdzieś indziej. Dłuższe spacery mnie męczą

No i przed ciążą czekoladę jadłam od wielkiego święta, a teraz pół tabliczki naraz

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Możecie się poczęstować
Mmmm... a przepisik można poprosić
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:40   #1589
czubasek20
Zakorzenienie

Hej mamuski

My dziś zaczynamy 20 tydzień

jeszcze dwa dni i idziemy pooglądać bobasa na usg

któraś z was pytała się o legginsy. Ja kupiłam w sklepie za 30 zl, bardzo wygodne

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

Ja tak mam jak dłużej sobie poleże, tylko bym patrzyła jak bobas mi podskakuje w brzuszku

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-09-26 o 18:47
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:41   #1590
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
tzn. że te wkłady angelcare pasuja do śmietnika tommee tippee??czy jak?? bo mi właśnie o ten śmietnik tommee chodzi
o te wkłady CI chodzi??
http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/p...ppee-3szt.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości