![]() |
#1561 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
truskafka kurde szkoda ze to nie za tydzien sie stało bo moze bys już mogła rodzic normalnie bez zahamowania ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
No to jutro pije sobie pifffffffkooooooooooooooo ooooooooooo ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja będzie spała na podusi ale to w sumie to nie jest podusia bo to jest na płasko dziecko na niej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
To jest tzw klin ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Truscafko jakby Cię do szpitala nie wsadzili, to coś mi się zdaje, że nie potrafiłabyś przystopować. Dobrze, bo Cię tam przypilnują. Trzymaj się ciepło, dzielnie i w dwupaku!
![]() |
#1565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie bedzie cienki kocyk, bo spiworek ktory ja nabylam jest cieniutki... chyba ze ten co mi mama przywiezie bedzie grubszy to wtedy juz nic ![]() no i bez podus, kolderek itp narazie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Rozeznanie
|
20 sztuk - potem jak coś to mąż doniesie resztę.
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Śliczna kruszynka. Aniu aż jestem pełna podziwu że tak dzielnie poród zniosłaś!!!! Najważniejsze że dałaś radę i że Lilianka jest zdrowa ![]() Jeszcze raz gratuluję ![]()
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
Jestem po przerwie.
Miałam nalot gości ![]() Śmigam mężowi zrobić kolację i nadrobię to co naskrobałyście. A i przypominam że dzisiaj Przepis na życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Rozeznanie
|
Truscafko ... dobrze, że to wszystko się tak skończyło. Musisz w końcu zacząć o Was dbać !!!
![]() Kurcze.. ja nadal sama, bez męża. Masakra, boję się, że jak się Martynka urodzi, to cały dzień będę z nią sama, wieczorami też. Wiem, że dzięki niemu mamy to co mamy i że tak długo pracuje by nam było lepiej, ale czasem tak bardzo mi smutno ... ![]() Dzwoniłam do niego przed chwilą i nie wie kiedy wyjdzie, bo mają jakieś problemy na produkcji. A do domu ma jeszcze 140 km, znowu będę umierać czy mi nie zaśnie za kierownicą. A jutro znowu pobudka o 6 rano i nie będę go do wieczora widzieć ![]() ![]()
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przepraszaj kobitko, jak Ci tylko zrobi to lepiej pisz ile się da ![]() Mi też nie jest łatwo, mój wraca 21-22, ale po kilkumiesięcznym kryzysie bez pracy nie możemy narzekać tylko dziękować Bogu że ma zlcenie ![]() Czasami zostaje u mojej mamy na noc, bo pada ze zmęczenia (podobno ![]() ![]() A i co do podusi, to mam takiego śledzika pod główkę, a jako anty ulewacza mam takie 2 wałeczki, między nimi kładzie się dziecko na boczku i nby strachu nie ma, że się uleje... Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-10-18 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
truscafko a ja bede zlosliwa , za co z gory przepraszam!
Do pracy sie jutro nie wybierasz???? dobrze ze sie tak skonczylo, masz nauczke ze czas o siebie dbac! tz dostal prace, ale sa tez wyjazdy na cale tygodnie, na weekend zjazdy;/
![]() |
#1571 |
Wtajemniczenie
|
Pazurki to powinny być zmyte!!! Bo jak coś by się działo- pfu, puf... to lekarze patrzą jak sinieją itd. a z mlecznym lakierem....
#1572 |
Zakorzenienie
|
dokladnie i te u rak i te u nog.
Kurde wiecie co z jednej strony fajnie, ze bedzie mial ta stala pace i tak dalej, a z drugiej tak smutno bede wiecznie sama, tzn sama to ja nie bede juz do konca zycia ale bez tz lipa troche mimo ze mnie wkurza. Mama 1 gruudnia na ta operacje, a jak zaczne rodzic a on bedzie w rozjazdach to dupa!
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie stety, coś za coś. mam dokładnie to samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() I wreszcie mogę napisać co u mnie... ciąglę jestem śpiąca... wstaję około 11-12 i już o 20 mam oczy jak na zapałkach. Coraz częściej boli mnie brzuchol - nie wiem czy to skurcze - czy po prostu zaparcia i stąd te bóle... ostatnio nieststy mi dokuczają ![]() Adaś ma już gotowy pokoik który czeka na jego przyjście (zdjęcia 1,2 ) i w domu czeka już na Niego wózek - Tako Laret (zdj.3) Ja mogłabym już rodzić... po prostu przeszkadza mi brzuszek - nawet się wchylać nie moge - zakładanie butów kozaczków jest porażką ![]() ![]() ![]() W piątek dowiedziałam się że mój synuś waży już 3kg+/- 0.5kg i że Jego waga jak na 36 tydzień (równiótki) jest prawidłowa. Za 1,5tyg (czyli 2tyg od ostatniej wizyty) czeka mnie kolejna... a potem każda następna będzie już co tydzień. GBS mam dodatni, do tego nadżerkę... sypię się niestety ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Zakorzenienie
|
Idę na film i spać.
Dobrej nocki mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 |
Zakorzenienie
|
tottie teraz juz sie nie pieluchuje dzieci bez specjalnych zalecen ortopedy
![]() |
#1577 |
Rozeznanie
|
Bylam u gina, ale tego co nie jest moim prowadzacym tylko wydaje mi skierowania. Zbadal mnie na fotelu (oczywiscie trwalo t0 10 sekund) i powiedzial to co zawsze "OK". No to sie go zapytalam, jak jest ulozone dziecko, bo ja czuje ze znow miednicowo, a on pomacal brzuch i stwierdzil ze glowka jest na dole, ale jak juz wstalam z fotela, to mnie zatrzymal przylozyl glowice USG i to co zobaczyl na dole mego brzucha raczej glowka nie bylo
![]() Doktor "w 5 sekund" chce mnie zobaczyc za 2 tyg. Jesli dziecko sie nie obroci do tego czasu to "bedziemy planowac cc". Tottie, masz pieknego kotka!!! ![]() ![]() Truscafka, trzymaj sie! ale darrusia ma troche racji, masz za swoje, chociaz ja Cie rozumiem, bo tez na pelnych obrotach caly czas, chyba nawet na wiekszych niz przed ciaza, zeby sie ze wszytkim wyrobic itp. Darusia, TZ ma prace i lepiej tak, nie jest latwo na rynku pracy, lepiej docenic to co sie ma i polubic to poki co. No i miec nadzieje, ze zmieni sie na lepsze niedlugo. Kasik, Twoj TZ taki kawal drogi od domu pracuje? ![]() ide wypic mleczko z miodem i lulu. Do jutra! |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tottie1984 sliczny kącik ![]() Bahamadia_25 ja tez filmik i spać ![]() Dobranoc wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To tez jest aby zmniejszyc ryzyko lozeczkowej smierci. Jesli czegos takiego nie macie, to pamietajcie, ze lozeczko mimo wszystko powinno byc podniesione od strony glowki. I to niewazne czy cos pod materacem, czy podlozone pod nozki. W uk polozna zalecala, aby kat nachylenia wynosi mniej wiecej 30 stopni. A dzidzia dotykala nozkami do lozeczka. Cytat:
A z Filipciem pierwszy rok to juz wogole bylam slomiana wdowa. Pracowalm na nocna zmiane, wiec wychodzil o 21 , wracal o 8 rano, ledwo zyw, chodzil spac po 3 godzinach.... Bedziemy sie razem wspierac tu- na forum ![]() Cytat:
Tottie super pokoik- no i masz ta sama pozytywke co moj Filipek. Lobuziak nie chce jej oddac, wiec musze kupic druga dla Weroniki ![]() Przelezalam pod kolderka, ale wcale nie jest lepiej. Nochal zapchany, jak siedze w pozycji pol lezacej to mi brzuch robi sie twardy jak kamien. I baaaardzo chce mi sie pic. A pozniej bede latac do kibla co godzine w nocy. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- No wlasnie, tez slyszalam, bo mozna jeszcze krzywd narobic!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
ja wam powiem ze my jak wyszlismy i bylismy na usg bioder to kazal nam pieluchowac, oczywiscie tego nie robilam, bo to dla mnie nic dobrego i jak poszlam na powtorne uslyszalam: no widzi Pani jak pieluchowanie pieknie pomoglo!
Jasne ja sie ciesze ze nie musi sie starac o zlecenia teraz jak ten palant sie tak zachowal ![]()
![]() |
#1581 |
Rozeznanie
|
niekoniecznie... są naprawdę różne teorie na ten temat. Zależy z jaką położną porozmawiasz. Koleżanka nie pieluchowała i jej córeczka ma teraz problemy z biodrami. Znajoma jeździ po lekarzach i leczy roczne dziecko sprawiając mu ból rehabilitacją.
![]() |
#1582 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak ja bym loda zjadła-tak mi się chce zimnego-nie mam zgagi,ale zimne już drugi dzień za mną chodzi...zjadłam tochę malinek mrożonych,ale to małoooo zaraz się wody z lodem napiję chociaż ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
no chyba,że się chce samemu diagnozowac i leczyć... ale mi sie spaaac chce...
![]() |
#1583 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mam 4 futra w domu ![]() Kotke Flaszkę (zdj.1), 2 samiczki fretki - Szmatkę (zdj.2) i Myszkę (zdj.4) i freta Toffika (zdj. 3) ![]() Kącik dla dziecka jest jaki jest - wynajmuję mieszkanie i nie bardzo mogłam przemalować ścianę w tym pokoju - stąd pomysł na naklejki w dinusie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sama przedobrzyć nie chcę ani podejmowac jakiś decyzji bez konsultacji u specjalisty. Pisze tylko to co powiedziała mojej mamie znajoma położna ![]()
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-10-18 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad.2 To dostaniesz antybiotyk a po porodzie wyleczysz nadżerkę. Pokoik cuuudny!!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, klin, moja bardzo ulewała, ale lubiła na tym spać. Można i pod spód pod materac i ubrać w poszewkę i na wierzch ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Zakorzenienie
|
tottie to ortopeda nic nie widzial? dziwne, przezciez w 6 tyg usg bioder jest obowiazkowe, potem jest jeszcze jedno ale nie pamietam ktory tydzien
---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- my jak ze szpitala wychodzilysmy to pediatra mowila ze to jedno bioderko czasami tak jakby przeskakiwalo i kazala u ortopedy zasiegnac rady na tym wlasnie usg w 6 tygodniu ale ze ten powiedzial "wszystko dobrze, ale prosze pieluchowac" to mialam go w nosie. Dzieciak powinien miec w dzien spowode i luz, zeby sobie kopac, swiat poznawac a zapieluchowany nie ma takiej mozliwosci, nawet nie moze nozkami ruszyc w ogole. Tym razem na bank pojde do innego lekarza, zreszta tez w innej przychodnii bedzie mala zapisana, niz Oliwia na poczatku. Rozklada mnie na maxa! gil dopasa, gardlo boli, glowa boli, kości sie lamią! 90 latka jest sprawniejsza niz ja teraz
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
Darusia to mleko z miodem i masełkiem lub gorsza wersja której nigdy nie piłam i nie spróbuję-z czosnkiem no i witamina C i ewentualnie wyparzyć nogi.ja już 2 razy byłam przeziębiona.i jakieś krople do nosa mogłam uzywać do 5 dni-jeśli chcesz to sprawdzę jakie-nos nie był tak zapchany
#1588 |
Zakorzenienie
|
jasne sprawdz jak mozesz....mi na razie woda leci z nosa, ale to kwestia jednego, dwoch dni i bedzie zator;/
boze jedynytaka herbata dla mnie to gorsze niz porod ![]()
![]() |
#1589 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Czyżbym była pierwsza ?? Mnie przez noc nieźle rozłożyło-w gardle to czuje -tak jak w tej reklamie kaktus . Kości to ja nie czuje .... Noo to mnie dopadło .. Wyśle później tżta do apteki ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Darusiaaa widzę że Ciebie też coś dopada Wczoraj zrobiłam syrop z cebuli-ale nie wiele pomogło czytałam ze Tantum Verde można używac na gardło-ale powiem tż niech się zapyta w aptece No i nici z dzisiejszej wizyty u fryzjera ![]()
#1590 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry-a ja wyspana
![]() ![]() o 1 poszliśmy spać,w nocy wstawałam,ale nie pamiętam ile razy-3 razy to pamiętam na pewno...i od 7 nie spię ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-19 o 07:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.