|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Co do tego kłucia to ja mam coś takiego, ale mi gin powiedział, że długość szyjki jest ok tylko jest bardzo miękka .... więc nie wiem jak to się ma do skracania.
Ja piłki nie mam ... mój kocur mi pazurami załatwił,ale jak kiedyś miałam to ćwiczyłam na niej brzuszki najczęściej,albo rozciągałam kręgosłup jak mnie pobolewał i byłam zadowolona i tak myślę,że pewnie sobie nową sprawię tylko będę musiała wymyślić sposób,żeby kot jej nie tykał ![]() A jutro idę do okulisty dowiedzieć się ile będą mnie kosztowały nowe okulary ...bo coś czuję,że później za szybko ich sobie nie zrobię ![]() Przespałam dzisiaj cały dzień ... jakaś taka opuchnięta i ciężka się czuję ... chyba pierwszy raz aż tak bardzo ... Idę nadrobić bo naskrobałyście dwie stronki ![]() Jolka i nie powinnaś się zastanawiać skoro masz płacić to płać, ale tyle ile faktycznie się należy ... w końcu Tobie pieniądze teraz się przydadzą każde...wiem coś o tym bo my z TŻ też na szybko wynajęliśmy stancję,ale z innego powodu. I nawet nie zdawałam sobie sprawy ile rzeczy mi brakowało na początku,ale daliśmy radę,a też wtedy nie pracowałam. ZObaczysz, że się ułoży
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 Edytowane przez MegMakeUp Czas edycji: 2012-03-21 o 17:48 |
|
|
|
#1562 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Aaaaa napisałam coś i mi się skasowało..
jolka ja 4 dni do terminu porodu i też czopka nie widzę ;-p brzydki czopek.. ewcisz mi to się rozkręca akcja już od 2 tygodni i mogłabym śpiewać "końca nie widać końca nie widać" :p |
|
|
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mialam 150/100 najwiecej na wizycie , a w domu mam zupelnie w porzadku, no ale musze mierzyc. Ja zawsze czuje po sobie ze na wizycie jestem podenerwowana i to dlatego. No i dlatego mi mowil ze jakby mi tak w domu skoczylo to musze jechac!
|
|
#1565 |
|
Gang Iren
|
Obejrzalam "Musimy porozmawiac o Kevinie",tzn caly dzien ogladalam po kawalku na raty,bo za bardzo sie denerwowalam.Straszny ten film,straszne jest to,ze mozna starac sie wychowac dziecko jak najlepiej,dac mu swoja milosc,czas,byc cierpliwym i wyrozumialym,a to dziecko moze okazac sie czlowiekiem zdolnym do najgorszych czynow.
|
#1566 |
|
Wtajemniczenie
|
moze nie doczytalam - czy Karolca pojechala rodzic??
Jolkaa moze i bedzie ciezej Wam finansowo, ale przeciez moze uda Ci znalezc pozniej prace.zobaczysz ze bedziesz spokojniejsza psychicznie jak sie wyprowadzicie, mieszkac samemu to niesamowity komfort, przynajmniej dla mnie. u nas byla polozna, jaka ona jest swietna to normalnie jestem w szoku, o rany jakbym chciala aby przychodzila czesciej - tyle rad dobrych udziela. Hania wazy dzis 2760g, bo stracila troche sporo wagi urodzeniowej (2990g wazyla jak sie urodzila), od poniedzialku przybrala 40g, nastepna wizyta w sobote. troche mojej winy bo za malo ja karmilam od pierwszego dnia. ale juz jest lepiej i dokarmiam ja jeszcze butelka, bo ona 10 min pociagnie cyca i zasypia. sutki juz lepiej o wiele, ale karmie z nakladkami silikonowymi caly czas. wybralismy sie na pierwszy spacerek dzisiaj, wrzuce zdjecia na maila. ciekawe jak Balibinka. |
|
|
|
#1567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to może coś w tym jest..o rany ja chcę już 28 marca..! niech mi tam ginka wszystko sprawdzi! ![]() Aguśka super że po wizycie wszystko ok! Szymonek niech rośnie zdrowo ![]() evvcia kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę! no właśnie biegam co chwilę do łazienki.. |
||
|
|
|
#1568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana i co mówił o tej miękkiej szyjce? masz się oszczędzac?
|
|
|
|
#1570 |
|
Gang Iren
|
Wlasnie nie,chcialam kupic ale nie zrobilam tego.I juz chyba nie kupie,bo jak bede czytac i karmic to jeszcze mleko mi sie zwarzy
|
#1571 |
|
Rozeznanie
|
Kazał jak najwięcej leżeć, nie przemęczać się ... a na początku chciał na obserwację położyć do szpitala, ale powiedziałam,że mam w domu warunki do tego,żeby naprawdę leżeć i odpoczywać (nie mam dzieci,a posprzątać TŻ zawsze może) więc się zgodził ... z tym,że teraz wizyty mam co tydzień ... tak na wszelki wypadek bo jak stwierdził urodzić mogę w każdej chwili.
Dziewczyny co macie na kolację ... nie mam żadnego pomysłu ...
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monia, tak - Karolcia dzisiaj miala sie zglosci do szpitala , ale chyba nie byla pewna czy zaraz dzisiaj beda wywolywac czy jak ![]() No i nic sie nie odzywa ![]() Monia, nie stracila jakos strasznie duzo, do 10% moze dziecko stracic i to mniej wiecej by tak bylo, wiec nie masz sie co martwic ![]() Super , ze polozna fajna, chociaz teraz Ci sie udalo, bo pamietam ze ta ciazowa byla niespecjalna
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-03-21 o 19:56 |
|
|
|
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
u mnie juz po kolacji, moze uda mi sie juz nic dzisiaj nie zjesc, ale mam takiego gloda, ze duzo bym dala rade
![]() zjadłam dwie bułki z serem i baleronem, z 10 krakersów, jabłko i mam nadzieje ze sie opanuje zapijam głoda woda z cytryna
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzis jak sie wybieralam do tego pediatry, to smiac mi sie chcialo z siebie bo nie mialam sie w co ubrac
![]() Chodzi mi o spodnie: bo te sprzed ciazy nie zapne sie w nie a te ciazowe za luzne i z tylka mi lecą Oczywiscie te ciazowe zalozylam ale paskiem sie musialam dobrze zapiac zeby ich nie zgubic![]() Ciekawe co u karolci? ![]() Cytat:
Odciagalam mu mleczko przez miesiac czasu, bo chcialam zeby chociaz troche tego mleczka mojego dostal, ale przez to ze dzialalam samym laktatorem rozpedzilam sobie laktacje niesamowicie i nie nadazalam z odciaganiem. Poza tym ciagle robily mi sie guzki w piersiach, bo jednak laktator nie sciagnie tak dobrze mleczka jak dziecko. Udalo sie z Szymonkiem i teraz wiem, ze warto walczyc, ale wiem tez majac doswiadczenie i porownanie (Filip spioch straszny ktorego nawet mokra zimna pielucha nie rozbudzala do karmienia a Szymon ssaczek taki ze nawet nie spi mi przy cycu w trakcie karmienia) ze nie tylko intencje sie licza ale duzo zalezy od dziecka (od jego aktywnosci badz sennosci), od tego czy zostanie przystawione zaraz po porodzie no i od tego jak sama sie do tego nastawiasz i jak nastawiaja Cie do karmienia inni. Zycze Ci z calego serca, by udalo Ci sie karmic tylko i wylacznie piersia ![]() lenka mysle ze u Ciebie to skurcze przepowiadajace. Ale jak sie czyms martwisz, to moze zadzwon do swojej pani doktor. Wiesz mnie tez klulo tam ale ja to cala patologia jesli chodzi o ciaze, mnie klulo tam od polowy ciazy i oczywiscie nie ciagle tylko raz na jakis czas.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-21 o 18:46 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1576 |
|
Rozeznanie
|
Oj nie przepraszaj bo nie ma za co ![]() A ja dalej chodzę i zaglądam do lodówki i sama nie wiem co mi się chce
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Acha mialam Wam jeszcze napisac cos o stanikach do karmienia.
Musialam sobie kupic wieksze. W ciazy mialam miseczke E, no i E do karmienia kupilam ale teraz majac bar mleczny no niestety te E sa za male, wiec kupilam F ![]() Masakra. Te kupilam i moge goraco polecic, jesli ktoras z Was jeszcze nie zakupila: http://moda.allegro.pl/jarpol-bialy-...183158993.html Oczywiscie u Was z tym rozmiarem biustu moze byc inaczej ale mowie Wam jak u mnie jest. Te co Wam wkleilam sa mieciutkie baaardzo wygodne. Acha i przyszla mi bluzka do karmienia (ona jest tez na ciaze): http://moda.allegro.pl/nowosc-bluzka...201422022.html Jest rewelacyjna. Naprawde polecam! Jedynie do koloru bym sie przyczepila.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-21 o 19:00 |
|
|
|
#1578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
mi 5 i też nie wypadł, ale często na papierze mam kawałki takiej ciągnącej wydzieliny. nie ma tego dużo, ale raz za czas się pojawi. Tak to mam wodnistą i mleczną... więc nie wiem czy on może tak wypadać częściami!?
![]() Aguśka ciekawa ta bluzka Boli mnie brzuch, raz za czas też pobolewa mnie brzuch na dole jak na @, mała dzisiaj znów mało co aktywna może się coś zbliża, ale nie nastawiam się, żeby się nie rozczarować...
|
#1581 |
|
Zadomowienie
|
Nowaken nie jadasz kolacji?
|
#1582 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja za to się dziś objadłam jak dzik
nie wiem co mnie napadło, ale już nic w siebie nie zmieszczę normalnie Mała pewnie dlatego się tak wierci, że nie ma miejsca przez rozepchany żołądek...dzięki za kciuki od razu myślę, że mnie wyśle do szpitala i będę tam gnić... Ale mam nadzieję, że te obawy się nie spełnią ![]() Na mejlu same śliczności Monika_krk jak jeszcze nie kupiłaś kremu to ten Nivea na każdą pogodę jest teraz po promocji w rossmanie Właśnie przeglądałam gazetkę i jest trochę rzeczy dla dzieci - małe zniżki, ale złotówka w tą czy w tą to się zawsze uzbiera
|
#1583 |
|
Zadomowienie
|
kolacja.... hmmm.... mój mąż właśnie robi kanapki z szyneczką i serkiem zapiekane.... i miałam nie jeść na noc (bo potem zgaga), ale tak mi pachną, że chyba mu jakąś podwędzę z talerza
![]() A mi dziś Panowie dokończyli kuchnię, przyszły prawie wszystkie zakupy z allegro więc powoli stwierdzam, że jestem gotowa do szpitala i rodzenia... jeszcze tylko wypiorę to, co mi przyszło i dokończę pakowanie torby dla siebie i spakuję torbę dla Hani... powiedzcie dziewczyny ile brałyście podkładów poporodowych(tych wielgaśnych podpasek)? u mnie po cesarce szykuje się pewnie coś 5 dób w szpitalu i nie wiem ile tego kupować... (bo jak już kupię, to mi Mąż będzie mógł donieść do szpitala... - a nie wiem czy kupiłby właściwe) No i jeszcze takie jedno głupie pytanie... do dziewczyn, które miały planowane cesarki: czy w szpitalu dali wam jakieś takie jednorazowe koszule czy miałyście swoje? A jak swoje to jakie... będę bardzo wdzięczna... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troszkę mi już lepiej, choc wraca co jakiś czas. Byc może to rzeczywiście szyjka, bo to takie uczucie jakby kłuło w pochwie, tak w właśnie w okolicach szyjki. Bardziej na ściance po lewej stronie.. Choc trudno też do końca określic. No nic, jak już nie wytrzymam to zacznę działac. Aguśka fajnie, że udało się z karmieniem!
|
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal brak wiesci od Karolci?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
A tak odnośnie staników - co to za rozmiar miseczki DD?? bo ja własnie taki kupiłam biustonosz..
a właściwie taki doradziła mi kobitka w sklepie.
|
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie pędze z wiesciami od karolcy.
W tej chwili dostalam eska. "Hej. Od rana jestem w szpitalu. Dostałam zel aby pobudzic szyjke rozbujalo to skurcze ale od rana rozwarcie tylko na dwa palce. boli jak cholera, zwlaszcza krzyz. wymiotuje...Dostałam coś łagodnego na bol ale nic nie pomoglo. Jestem teraz na sali przedporodowej, dostalam czopki na bol abym mogla odpoczac. O 22 dostane zastrzyk z dolarganu abym mogla zasnac i miec sily na rano. Opieka sympatyczna ."
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze jutro wszystko ladnie ruszy i Karola utuli Ewelinke
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki trzeba zacisnac zeby poszlo szybciej! ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

od razu myślę, że mnie wyśle do szpitala i będę tam gnić... Ale mam nadzieję, że te obawy się nie spełnią 

mam nadzieje, ze jutro wszystko ladnie ruszy i Karola utuli Ewelinke