Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 14:37   #1561
catlady
Raczkowanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Chociażby to, że później latają jak głupie na siłownię by spalić taką babeczkę.
catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 14:51   #1562
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 15:02   #1563
catlady
Raczkowanie

Wiesz, niby od czasu a tych ciastek to od zatrzęsienia. Oczywiście, nie ma nic złego w zjedzeniu słodkości i później spaleniu tego. Gorzej jeżeli ktoś sobie założy, że będzie ćwiczył na głodniaka do omdlenia, a później np. trzy dni na wodzie
[dramatyzuję]
Stary 2012-04-22, 15:22   #1564
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
Wiesz, niby od czasu a tych ciastek to od zatrzęsienia. Oczywiście, nie ma nic złego w zjedzeniu słodkości i później spaleniu tego. Gorzej jeżeli ktoś sobie założy, że będzie ćwiczył na głodniaka do omdlenia, a później np. trzy dni na wodzie
[dramatyzuję]
no, dramatyzujesz.
ja tam nie widze nic zlego w zjedzeniu od czasu do czasu bomby kalorycznej, a nastepnie biezeniu na silownie celem jej (bomby) spalenia.
Stary 2012-04-22, 15:34   #1565
catlady
Raczkowanie

Wiesz, ja myślę że taką bombę nawet przyjemniej się spala, bo myślisz wtedy o tym pysznym ciasteczku <3
Ale patrząc na częstotliwość pojawiających się zdjęć muffin/babeczek (podobno różnica jest w wielkości i wilgotności) i kaw typu latte, zastanawiam się GDZIE SĄ BOCZKI? Albo je wyrzucają (te pyszności), albo Matka Natura jest niesprawiedliwa, albo mają więcej motywacji do ćwiczeń niż ja (to na pewno).
Stary 2012-04-22, 16:05   #1566
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, ja myślę że taką bombę nawet przyjemniej się spala, bo myślisz wtedy o tym pysznym ciasteczku <3
Ale patrząc na częstotliwość pojawiających się zdjęć muffin/babeczek (podobno różnica jest w wielkości i wilgotności) i kaw typu latte, zastanawiam się GDZIE SĄ BOCZKI? Albo je wyrzucają (te pyszności), albo Matka Natura jest niesprawiedliwa, albo mają więcej motywacji do ćwiczeń niż ja (to na pewno).
masz kogoś konkretnego na myśli? bo ja nie zauważyłam, żeby na jakimkolwiek blogu ktoś wrzucał często fotki kawy/ciastek bo piszesz tak jakbyś wyliczała komuś ile zjadł, czy spalił to na siłowni i czy nie ma boczków

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 16:10   #1567
catlady
Raczkowanie

Nie, nie mam nikogo konkretnego na myśli. I nikomu nie mam zamiaru liczyć Mówię o ogólnej blogowej częstotliwości. A niech sobie jedzą, ja nikomu nie bronię.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 16:31   #1568
meg888
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
W temacie jeszcze muffin itp. Wiecie co mnie rozwala? Moda na lans kawą. Każda szanująca się blogerka musi mieć sesyjkę z kawką, a to w domu, a to w kawiarni. Mam wrażenie, że choćby taka dziewczyna nie znosiła kawy, to musowo robi sobie sesyjkę. Plus Vogue. I muffinka. I jest się trendy. Trochę jakby picie kawy było synonimem luksusu, a herbata napojem plebejuszy

od kawy żółkna zęby:br zydal:
więc kompletnie nie rozumiem "lansu" kawą, nie ma się czym chwalić, zdecydowanie lepiej unikać nadmiernego picia kawy

start 19.02.2013
Skalpel: 19
Trening z gwiazdami: 1xBeata, 1xKarolina, 1xOla
Mel B ramiona: 2
Orbitrek: 580min
Zumba:
1
Jilian 30DS: Lvl1: 10 Lvl2: 5

meg888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 16:37   #1569
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
Napisane przez RiverOfDirt Pokaż wiadomość
Buty na półce w salonie (chyba) to pierwsza Charlize miała.
ja pamiętam u Jessici Mercedes
lakeithia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 16:38   #1570
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez meg888 Pokaż wiadomość
od kawy żółkna zęby:br zydal:
więc kompletnie nie rozumiem "lansu" kawą, nie ma się czym chwalić, zdecydowanie lepiej unikać nadmiernego picia kawy
a od herbaty niby nie?

wiesz, nikt nie wkleja sie 5 razy dziennie z kubkiem kawy w reku - a jedna - dwie kawy dziennie nie szkodza, wiec nie ma co demonizowac.
Stary 2012-04-22, 16:44   #1571
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a od herbaty niby nie?

wiesz, nikt nie wkleja sie 5 razy dziennie z kubkiem kawy w reku - a jedna - dwie kawy dziennie nie szkodza, wiec nie ma co demonizowac.
no właśnie, przecież jak ktoś wrzucił zdjęcie z kawą to nie znaczy od razu, że pije ją nałogowo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 17:00   #1572
szarri
Wtajemniczenie

Ej, o to to Was (w sensie jako czytelniczki i autorki "rozwalaczy") nie podejrzewałam - rozumiem wszędoczepialstwo, bo sama z czepialstwa czerpię siłę i chęć do życia , ale komentowanie częstotliwości picia przez kogoś kawy i/lub robienia tej kawie zdjęć zawiewa już lekko psychiatrykiem Podobnie jak analizowanie, czy ktoś spala swoje muffinki i swoją TŁUSTĄ, TŁUSTĄ latte . Aż sobie wrzucę zdjęcie kawusi na blogaska, chyba jakieś mam na kompie

EDIT: Wrzuciłam. Uważam, że przeszłam chrzest bojowy .
Czy naprawdę kawa (jako taka, nie w papierowym kubku Starbucksa noszonym od dwóch miesięcy z odpowiednim nabożeństwem) wzbudza w Was aż takie emocje?

Edytowane przez szarri
Czas edycji: 2012-04-22 o 17:08
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 17:01   #1573
catlady
Raczkowanie

Oj tak, kawka, herbatka... Wiadomo, wszystko w nadmiarze jest niezdrowe. Wypłukuje witaminy i minerały, niszczy nerki...
Oczywiście, dla mnie ma sens picie tych słodkich kaw, na mleku, ze słodkimi syropami - raz na jakiś czas zgodnie z powyższą zasadą...
Wiecie, są osoby które mogą pić parę kaw dziennie. Ja już bym pewnie leżała na OIOMie lub martwa gdzieś w kącie

szarri: Co chcesz, to Polska właśnie Baba babie każdy kęs wyliczy (z zazdrości, że jej idzie w dupę - dobrym przykładem jestem ja).
A co do kubków ze Starbucks'a, to dla mnie są strasznie biedne i raczej świadczą o próbie lansu na "markę". Lepiej już zainwestować w kubeczek termiczny i z takim się wozić.
Ach, jak ja się napawam swoją polaczkowatością i zawiścią...

Edytowane przez catlady
Czas edycji: 2012-04-22 o 17:23
Stary 2012-04-22, 17:19   #1574
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
szarri: Co chcesz, to Polska właśnie Baba babie każdy kęs wyliczy (z zazdrości, że jej idzie w dupę - dobrym przykładem jestem ja).
Zawsze wiedziałam, że jestem facetem! Kurde, mi zawsze idzie w dupę albo w boczki, jak biegam to sobie wybijam zęby cyckami, więc nie biegam, sprzętów na siłowni obsługiwać nie umiem i nie wiem, czy chcę się nauczyć, a moja aktywność fizyczna ogranicza się do podbiegania na tramwaj... No i dobra, zazdroszczę tym, co sobie mogą wżerać muffinki bez wyrzutów sumienia, ale z drugiej strony wyrzuty sumienia też mogą być całkiem smaczne (Szlag by to, chyba nigdy nie zejdę poniżej 38 ). Jakoś by mi nie przyszło do głowy wyliczanie, która blogerka ile kaw wypiła (i taaak, wiemm, że Wy też tego nie robicie, ale tak to wygląda).
Stary 2012-04-22, 17:31   #1575
siarka40
Szef ds. Wymianek

szarri, a Ty z kolei popelniasz grzech generalizowania, nie zauwazylam w tym watku masowego ataku na pijaczki kaw.

EDIT a akurat silownie czesciej faceci odwiedzaja.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-04-22 o 17:32
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 17:36   #1576
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

jeśli ktoś podąża za tematem fashion weeku to fashionelka (jak dla mnie nic nie ma w szafiarki, więc nie wiem czemu pojawiła się w ostanim ELLE w tak obszernym wywiadzie) napisała przewodnik http://fashionelka.pl/przewodnik-po-fashion-week/ MISTRZ AUTOIRONII, POLECAM !
lakeithia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 17:54   #1577
meg888
Raczkowanie

Cytat:
a od herbaty niby nie?

jasne, nie wiemy tego (i w sumie nie interesuje mnie to) ile kaw dziennie wypija dana blogerka..

chodzi mi tylko o te, że kompletnie nie rozumiem jak to ktoś opisał wyżej "lansu" kawą.. "lans" czymkolwiek nie jest według mnie właściwy, ale już bardziej jestem w stanie rozumiem lansowanie się czymś, co jest zdrowe, dobre, pożyteczne (hmm nie wiem, np. zdrowym trybem życia, nałogowym uprawianiem sportu, byciem eko [w granicach rozsądku itp. itd] niż lansowanie się czymś, co zdrowe nie jest (jak przedmiotowa kawa )

start 19.02.2013
Zumba:
1

Edytowane przez meg888
Czas edycji: 2012-04-22 o 17:56
Stary 2012-04-22, 18:01   #1578
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Nie spodziewałam się, że mój wpis o kawie i muffinkach rozpęta burzę. Nie interesuje mnie to, czy szafiarki jedzą i piją jedzenie które pokazują na blogach, nie obchodzi mnie czy idzie im w boczki, czy spalają to na siłowni chodziło mi o samo zjawisko częstego pojawiania się zdjęć o tej tematyce na blogach (chociażby u KT ) jako synonimu dobrego smaku.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 18:07   #1579
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
(...) chodziło mi o samo zjawisko częstego pojawiania się zdjęć o tej tematyce na blogach (chociażby u KT ) jako synonimu dobrego smaku.
eeej, bo dobra kawa nie jest zla.
ps ide sobie wlasnie zrobic.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 18:19   #1580
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
chodzi mi tylko o te, że kompletnie nie rozumiem jak to ktoś opisał wyżej "lansu" kawą.. "lans" czymkolwiek nie jest według mnie właściwy, ale już bardziej jestem w stanie rozumiem lansowanie się czymś, co jest zdrowe, dobre, pożyteczne (hmm nie wiem, np. zdrowym trybem życia, nałogowym uprawianiem sportu, byciem eko [w granicach rozsądku itp. itd] niż lansowanie się czymś, co zdrowe nie jest (jak przedmiotowa kawa )
Cytat:
Nie spodziewałam się, że mój wpis o kawie i muffinkach rozpęta burzę. Nie interesuje mnie to, czy szafiarki jedzą i piją jedzenie które pokazują na blogach, nie obchodzi mnie czy idzie im w boczki, czy spalają to na siłowni chodziło mi o samo zjawisko częstego pojawiania się zdjęć o tej tematyce na blogach (chociażby u KT ) jako synonimu dobrego smaku.
Kurde, powiem Wam, dziewczyny, że nigdy, przenigdy nie rozważałam tematu kawy. Nigdy. Można kawę pić, można kawy nie pić, ale dla większości znanych mi ludzi jest to taki sam element dnia, jak mycie zębów, czesanie włosów, jedzenie kolacji czy robienie siku. Jestem po prostu zaskoczona tym, że ktoś może w ten sposób kawę postrzegać (tj. jako element lansu i "synonim dobrego smaku", choćby z przekąsem). Napój jak napój, naprawdę chce się Wam to analizować? Mam wrażenie, że niedługo na "rozwalaczach" zobaczę: "blogerka x, y i z zaczęły wrzucać zdjęcia w skarpetkach, co to w ogóle za lans na skarpetki, jakaś wielka moda się zrobiła i nagle każdy chodzi w skarpetkach" .

Żeby rozluźnić atmosferę - mój TŻ zmiażdżył właśnie system, jeśli chodzi o hmm... pozerstwo [?] - blogerki wrzucające ciuchy na Allegro po jednej sesji mogą się przy nim schować. Chcąc wrzucić na forum zegarkowe zdjęcie tzw. nadgarstkowe swojego nowego nabytku wyprasował sobie JEDEN mankiet koszuli
Stary 2012-04-22, 18:26   #1581
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Kurde, powiem Wam, dziewczyny, że nigdy, przenigdy nie rozważałam tematu kawy. Nigdy. Można kawę pić, można kawy nie pić, ale dla większości znanych mi ludzi jest to taki sam element dnia, jak mycie zębów, czesanie włosów, jedzenie kolacji czy robienie siku. Jestem po prostu zaskoczona tym, że ktoś może w ten sposób kawę postrzegać (tj. jako element lansu i "synonim dobrego smaku", choćby z przekąsem). Napój jak napój, naprawdę chce się Wam to analizować? Mam wrażenie, że niedługo na "rozwalaczach" zobaczę: "blogerka x, y i z zaczęły wrzucać zdjęcia w skarpetkach, co to w ogóle za lans na skarpetki, jakaś wielka moda się zrobiła i nagle każdy chodzi w skarpetkach" .
mnie to pimka, jak wspominalam, ale tak mysle, ze moze dziewczynom chodzilo wlasnie o to, ze takie posty sa rownie bezsensowne, co pokazywanie sie na muszli klozetowej - wszak jedno i drugie to czynnosc dnia codziennego.

Cytat:
Żeby rozluźnić atmosferę - mój TŻ zmiażdżył właśnie system, jeśli chodzi o hmm... pozerstwo [?] - blogerki wrzucające ciuchy na Allegro po jednej sesji mogą się przy nim schować. Chcąc wrzucić na forum zegarkowe zdjęcie tzw. nadgarstkowe swojego nowego nabytku wyprasował sobie JEDEN mankiet koszuli
oj, nie porownywalabym tych dwoch kwestii - toc Twoj TZ wykazal sie po prostu bardzo praktycznym (pochwalam) podejsciem do tematu, po kiego grzyba ma tracic czas na prasowanie drugiego mankietu .
Stary 2012-04-22, 18:40   #1582
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie to pimka, jak wspominalam, ale tak mysle, ze moze dziewczynom chodzilo wlasnie o to, ze takie posty sa rownie bezsensowne, co pokazywanie sie na muszli klozetowej - wszak jedno i drugie to czynnosc dnia codziennego.
Idąc tym tropem po co pokazywać, jak się ubierają, przecież codziennie się ubieramy

Cytat:
oj, nie porownywalabym tych dwoch kwestii - toc Twoj TZ wykazal sie po prostu bardzo praktycznym (pochwalam) podejsciem do tematu, po kiego grzyba ma tracic czas na prasowanie drugiego mankietu .
No dobra, ale mógł w ogóle nie wkładać koszuli do zdjęcia, tylko wystąpić w t-shircie i zegarkowi wcale by to nie ujmowało (wątpliwego) uroku Ale lans na mankiet musi być
Stary 2012-04-22, 18:44   #1583
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Już nie przesadzajmy że od jednej muffinki (nawet jednej muffinki dziennie) od razu dostaje się boczki i trzeba latać na siłownię jak kot z pęcherzem. Jak się nie przekracza tych 1800-2000 kcal dziennie to nie ma potrzeby. Wystarczy nie zjadać po 1000 kcal na jeden posiłek i na śniadanie, obiad, muffinkę i podwieczorek spokojnie limitu starczy.
Cytat:
Jestem po prostu zaskoczona tym, że ktoś może w ten sposób kawę postrzegać (tj. jako element lansu i "synonim dobrego smaku", choćby z przekąsem). Napój jak napój, naprawdę chce się Wam to analizować?

Wydaje mi się że to jest kwestia ceny - to jest coś na zasadzie - "mogę wyrzucić na kawę nawet 20 zł nie robi" żeby wszyscy podziwiali. Tak samo po co się kupuje BMW za 200 tys - na pewno nie dla silnika, funkcjonalności czy bezpieczeństwa, bo taki poziom można dostać za 80 tys. Dla lansu "niech plebs zazdrości". "Zastaw się a postaw się" znane od wieków.

A TŻ mistrzowski - jak bym już rozkładała deskę i rozgrzewała żelazko to bym już tę koszulę do końca przejechała
Stary 2012-04-22, 18:45   #1584
mamaNiu
Rozeznanie

Oj tam oj tam. Z kawką się fajnie wygląda - można elegancko w kawiarni, można na luzie z kubkiem na ulicy. Jedna wylansuje, wszystkie podchwytują, taka moda. Dawniej była mineralna z cytryną - pewnie już passe, teraz kawa. Jakoś to zdjęcie trzeba zrobić, coś zaaranżować, niech będzie picie kawy
To tak samo jakby powiedzieć że ileś tam bloggerek siedzi na ławce i taki lans teraz i szpan że mają ławkę
mamaNiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 18:53   #1585
catlady
Raczkowanie

To jest mój rozwalacz głównie ze względu na BARDZO niedopasowane okulary. Bardzo tego nie lubię. Kamila niech sobie nosi skoro lubi (mówię od razu, bo nie mam ochoty się później tłumaczyć jak pojawią się argumenty "Boooże, ona lubi to co się czepiasz"), ale mnie to rozwala. Spasiba.
Stary 2012-04-22, 18:56   #1586
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że to jest kwestia ceny - to jest coś na zasadzie - "mogę wyrzucić na kawę nawet 20 zł nie robi" żeby wszyscy podziwiali. Tak samo po co się kupuje BMW za 200 tys - na pewno nie dla silnika, funkcjonalności czy bezpieczeństwa, bo taki poziom można dostać za 80 tys. Dla lansu "niech plebs zazdrości". "Zastaw się a postaw się" znane od wieków.
No dobra, ale może właśnie o to chodzi - jak już jedna z drugą wywalą 20zł na kawę, to żal nie uwiecznić . Ale co z kawami robionymi w domu?
Stary 2012-04-22, 18:57   #1587
meg888
Raczkowanie

Cytat:

o to to to dokładnie, picie kawy jest zwykłą, najzwyklejszą czynnością, więc nie rozumiem konieczności pokazywania się na co 3 MODOWYM blogu z kawką... to tak jakby robić sobie fotki na blog modowy w jakimś tam outficie rozmawiając przez telefon na zdjęciu czy jedząc kanapkę.. (nie żebym miała coś przeciwko, ale teraz widać widoczny &quot;trend&quot; na zdjęcia z kawką w pięknej filiżance lub w kubku ze Starbucks'a)

start 19.02.2013
Zumba:
1

Edytowane przez meg888
Czas edycji: 2012-04-22 o 18:59

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 19:02   #1588
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
o to to to dokładnie, picie kawy jest zwykłą, najzwyklejszą czynnością, więc nie rozumiem konieczności pokazywania się na co 3 MODOWYM blogu z kawką... to tak jakby robić sobie fotki na blog modowy w jakimś tam outficie rozmawiając przez telefon na zdjęciu czy jedząc kanapkę.. (nie żebym miała coś przeciwko, ale teraz widać widoczny &quot;trend&quot; na zdjęcia z kawką w pięknej filiżance lub w kubku ze Starbucks'a)
chyba właśnie coraz bardziej zaczyna się rozmywać granica pomiędzy blogiem modowym, a lifestylowym, ja np. bardzo lubię pooglądać oprócz ciuchów jakieś smakowitości

Stary 2012-04-22, 19:56   #1589
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
chyba właśnie coraz bardziej zaczyna się rozmywać granica pomiędzy blogiem modowym, a lifestylowym, ja np. bardzo lubię pooglądać oprócz ciuchów jakieś smakowitości
Mnie też ta tendencja bardzo cieszy. Lubię oglądać pierdoły typu wnętrza torebek (to wrodzona wścibskość ), toaletki, recenzje kosmetyków, posiłki, relacje z imprez, inspiracje-kolaże i inne rzeczy, a nie w kółko zdjęcia ciuchów z Zary na dziewczynach stojących pod ścianą/siedzących na ławce/wygiętych w dziwnej pozie
Stary 2012-04-22, 20:54   #1590
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Kawa "domowa" nawet w termicznym kubku, jest passe , bo nie ma markowego kubka, markowego mleka i tony syropu . Owszem, można sobie kupić w Starbuck's kawę do ekspresu, no ale przecież, to nie będzie taka sama, jak zrobiona przez panią w kawiarni, gdzie można sobie strzelić focię . No i, nie każdy ma ekspres w domu. Ja w ogóle teraz jestem passe, bo piję tylko kawę zbożową.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości