Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 22:31   #1561
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
bosko

ja wlasnie pije to piwo bawaria o procent podaje sklad-slod jeczmienny, chmiel, woda mineralna, kwasek cytrynowy...co do smaku smakuje jak oranżada jablkowa i wogole piwa nie przypomina

tez ide spac bo ledwo zyje
Też je piłam i prawda, smakuje jak oranżada
Też ide już spac, bo padam na twarz
Stary 2012-05-29, 22:44   #1562
ImmortalWoman
Zakorzenienie

uh właśnie nadrobiłam i też się będę zbierac pomału jutro będę pilnowała przez caaały dzień 4 dzieciaków w tym 3 5-cio latków.. uff dajcie mi siły o zgrozo....

co do Esculapu w Bielsku Białej słyszałam różne opinie- moja szwagierka tam rodziła i nie narzekała, natomiast moja siostra była neutralnego zdania- szpital jak szpital- więc jile osób tyle opinii Jak sie mieszka w pobliżu to czemu nie ale ja jakoś specjalnie nie jechałabym 40 kilosów żeby tam rodzić bo niby renoma hihi

Jak się zacznie to nie ważne który szpital byle by lekarze zrobili wszystko jak należy )
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 00:17   #1563
karolamankowa
Zadomowienie

40? Hmmm
Mój mąż chce mnie wieźć 200 km do kliniki...
Biorąc pod uwagę okoliczności to jak 20000:-(
Stary 2012-05-30, 07:00   #1564
weronika23
Zakorzenienie

hej koffane
normalnie wstalam o 4 moja krolewna obudzila sie z takim wrzaskiem ze nie wiedzialam co sie dzieje teraz na spokojnie obaczylam do buzki i jeden kiel juz prawie na wierzchu ida i ida te kly i wylez nie moga do tego 4 pobudki w nocy ledwo zyje doslownie

co do ochraniacza na cale lozedczko to powiem szczerze ze szybko wymienilam wlasnie na ten duzy bo moja mala szybko uczyla sie wstawac i juz dobrze nie pamietam ale na poczatku 5 miesiaca zaczela wstawac w lozeczku i upadac i ten materac byl bezcenny noi jeszcze spanie pieron wedrowal w nocy po calym lozeczku i jak byl ten krotki to czesto budzila sie z placzem bo nozka zaklinowana
teraz ubieramy sie i biegniemy do sklepu bo gotuje obiad pozniej kolezanka ma przyjechac zaprosic nas na roczek nie wiem jak przezyje ten dzien
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 07:21   #1565
Kasia_11_83
Rozeznanie

Witam z rana OMG jak dziś jest zimno, strasznie! Niech was nie zwiedzie słoneczko za oknem.. Dobrze, że w ostatniej chwili wzięłam jeansówkę, bo chciałam iść z rękawkiem do łokcia.

Siedzę już w pracy i standardowo zaczynam dzień od czytania co ciekawego napisałyście. Widzę, że tematem nr 1 są łóżeczka. My z mężem też zastanawiamy się czy drewniane czy turystyczne. Najlepiej byłoby mieć i jedne i drugie Bo o ile w bloku to byłaby przesada to we własnym domku (moim zdaniem) już nie. Postawiłabym je w salonie i cały dzień maiłabym dzidziusia na oku, a drewniane stałoby w pokoju maleństwa i w nim spałoby w nocy. Także na razie kupimy pewnie drewniane, a za rok, jak będziemy się przeprowadzać może dokupimy turystyczne lub kojec.
Mi podoba się łóżeczko z Ikei, już je kiedyś pokazywałam, ale mogę to zrobić jeszcze raz
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/

Chyba zdecydujemy się na nie + komody i inne mebelki z Ikei (łatwo będzie kiedyś dokupić inne mebelki w miarę potrzeb rosnącego dziecka). Musimy planować z myślą o przeprowadzce do nowego domku. Tam maluszek będzie miał swój pokoik i chciałabym żeby rzeczy, które teraz kupię pasowały tam Jedno jest pewne, czy to chłopiec czy dziewczynka mebelki i łóżeczko będą w bieli

No i powiem wam, że wczoraj najadłam się troszkę strachu, bo dzidziuś prawie cały dzień nie kopał, nawet jak się kładłam i czekałam nieruchomo pół godziny. W końcu wieczorem już mężowi zaczęłam się żalić i prosić maluszka żeby dał znać to przywalił mi takiego kopniaka, że szok Kochane te moje dziecko Jak je poczułam to byłam już spokojna, oglądaliśmy film i zaraz zasnęłam. Wtedy maluch tak się rozszalał, że czułam go przez sen - pierwszy raz Teraz znowu cisza. Chyba się przestawił i szaleje nocą, a śpi w dzień

Jak czytam nasze posty naszła mnie jeszcze jedna refleksja. Większość z nas umawia się już na USG połówkowe, niektóre znają płeć swoich maluszków, czujemy kopniaczki.. Jak ten czas leci Zaraz będziemy miały wielkie brzuchy, a mi nadal wydaję się, że to słodkie początki A przed nami okres, który (moim zdaniem) zawsze mija najszybciej, czyli wakacje

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 07:39   #1566
aerien83
Zadomowienie

Heej
a ja jem właśnie śniadanko, popijam inką, słucham lokalnego radia i doczytuję Wasze posty z wczoraj wczoraj padłam o 21, choć w sumie ostatnio i tak najdalej o 22 się kładziemy

Co do łóżeczek, to drewniane , i zamiast pościeli na początek: śpiworek. Nie wyobrażam sobie noworodka pod kołdrą

Kasia_11_83
Ikea jest super, na pewno będziesz zadowolona, my całą sypialnię mamy z Ikei, a Kubuś w swoim pokoju ma łóżko KURA, też z Ikei.

Potwornie mnie wczoraj plecy bolały pod wieczór, aż płakałam z bólu - jakby ktoś mi nóż między łopatki wsadził, masakra, nie wiem co to ale dziś już, odpukać, jestem w formie
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 07:39   #1567
MiciaKicia
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Coś mi wielocytowanie nie działa także nie pocytuję sobie...
pisałyście o łóżeczkach. Ja na pewno będę mieć drewniane. Podoba mi się z Ikei i być może wszystko w Ikei kupimy

Dziś wizyta !!!!! Przezierność i te sprawy.. proszę o kciuki

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 07:50   #1568
aerien83
Zadomowienie

MiciaKicia będzie dobrze

...jaka cisza na forum...

To Wam swój sen dzisiejszy przytoczę
Po raz trzeci śniłam, że rodzę chłopca. I potem z tym dzieckiem (od razu był kilkumiesięczny hehe i miał cudowne, kręcone włosy) i z mężem robiliśmy ogromne wyprawkowe zakupy w tesco, najbardziej zajmowały mnie butelki: którą wybrać Ale przyjemny sen

Edytowane przez aerien83
Czas edycji: 2012-05-30 o 08:03
Stary 2012-05-30, 08:00   #1569
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Heej
a ja jem właśnie śniadanko, popijam inką, słucham lokalnego radia i doczytuję Wasze posty z wczoraj wczoraj padłam o 21, choć w sumie ostatnio i tak najdalej o 22 się kładziemy

Co do łóżeczek, to drewniane , i zamiast pościeli na początek: śpiworek. Nie wyobrażam sobie noworodka pod kołdrą

Kasia_11_83
Ikea jest super, na pewno będziesz zadowolona, my całą sypialnię mamy z Ikei, a Kubuś w swoim pokoju ma łóżko KURA, też z Ikei.

Potwornie mnie wczoraj plecy bolały pod wieczór, aż płakałam z bólu - jakby ktoś mi nóż między łopatki wsadził, masakra, nie wiem co to ale dziś już, odpukać, jestem w formie
Współczuje problemów z kręgosłupem. Mnie nigdy nie bolał, przez 29 lat nie czułam, że go mam. Odkąd zaszłam w ciąże i na początku leżałam i maiłam zaraz jakiejkolwiek aktywności to dał o sobie znać. Teraz staram się ćwiczyć codziennie- chociażby te 40 min na rowerku stacjonarnymi jest OK A Ci życzę, żeby to był jednorazowy incydent.

Co do Ikei to muszę zaciągnąć męża, może uda się zobaczyć na żywo Z tym, że najbliższy sklep mamy w Warszawie, może jak będziemy przejazdem to wpadniemy

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
pisałyście o łóżeczkach. Ja na pewno będę mieć drewniane. Podoba mi się z Ikei i być może wszystko w Ikei kupimy

Kciuki oczywiście zaciśnięte. Jak Ci zazdroszczę podglądania maluszka.

A właśnie miałam spytać aerien83. Czujesz już ruchy maleństwa? To twoje drugie dziecko, prawda? Bo chyba jesteśmy w tym samym tygodniu ciąży? 18? Ja ostatnią @ miałam 30 stycznia, a Ty?

Stary 2012-05-30, 08:02   #1570
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

kciuki zaciśnięte!!!! : )) będzie dobrze : )

pół godziny czytałam to co naskrobałyście wczoraj... hehe

aerien83 ja tez ostatnio o 21 się kładę, max o 22. bo już usiedzieć nie mogę .

no i dzień dobry wszystkim....
idę zobaczyć co w lodówce i zrobić se śniadanko : )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 08:07   #1571
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

pospalabym sobie jeszcze
a tu zimno na dworze brrr

co do spania małego to pisalam ze na poczatku wolalam spiworek,
a w szpitalu wrecz odradzono mi rozek i tam uzywalam tylko kocykow

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 08:09   #1572
madzius90
Zakorzenienie

Witam się z rana
Ale dziś u nas zimno okropnie

Micia za wizytę!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 08:10   #1573
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
A właśnie miałam spytać aerien83. Czujesz już ruchy maleństwa? To twoje drugie dziecko, prawda? Bo chyba jesteśmy w tym samym tygodniu ciąży? 18? Ja ostatnią @ miałam 30 stycznia, a Ty?
niestety nie czuję i zaczynam się martwić, w 1 ciąży koło 20 tc poczułam, ale w drugiej powinnam szybciej, w każdym razie tak czytałam a tu nic. Wczoraj co prawda miałam wrażenie, że coś się w moim brzuchu poruszyło, ale sama nie wiem: sen to czy jawa. No nic, pozostaje mi cierpliwie czekać Co do @ to ostatnią miałam 31 stycznia.

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
kciuki zaciśnięte!!!! : )) będzie dobrze : )

pół godziny czytałam to co naskrobałyście wczoraj... hehe

aerien83 ja tez ostatnio o 21 się kładę, max o 22. bo już usiedzieć nie mogę .

no i dzień dobry wszystkim....
idę zobaczyć co w lodówce i zrobić se śniadanko : )
hehe dziś mnie nie skusisz śniadankiem, bo już się najadłam
Stary 2012-05-30, 08:13   #1574
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie czuję i zaczynam się martwić, w 1 ciąży koło 20 tc poczułam, ale w drugiej powinnam szybciej, w każdym razie tak czytałam a tu nic. Wczoraj co prawda miałam wrażenie, że coś się w moim brzuchu poruszyło, ale sama nie wiem: sen to czy jawa. No nic, pozostaje mi cierpliwie czekać Co do @ to ostatnią miałam 31 stycznia.
Przeważnie tak jest, ale nie jest to regułą, że w drugiej ciąży koniecznie będzie się czuć ruchy Maluszka wcześniej
Także spokojnie Kochana
Stary 2012-05-30, 08:15   #1575
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

To pochwal się co miałaś może ty mnie skusisz ; p

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-05-30, 08:17   #1576
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:

Nie chciałam Cię straszyć. Masz czas, ruchy dziecka to sprawa bardzo indywidualna. Może tak jak z synusiem poczujesz w 20 t.c.
to powiem Ci, że idziemy "łeb w łeb" z ciążą
Kiedy masz połówkowe?

Stary 2012-05-30, 08:19   #1577
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Przeważnie tak jest, ale nie jest to regułą, że w drugiej ciąży koniecznie będzie się czuć ruchy Maluszka wcześniej
Także spokojnie Kochana
Mam nadzieję, że masz rację i tego będę się trzymać

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
To pochwal się co miałaś może ty mnie skusisz ; p
oj chyba nie skuszę, bo jadłam to co wczoraj, bułeczka (no dobraaa: dwie), serek topiony, sól z pomidorem i przypadkowy kotlet drobiowy, który ostał się w lodówce, podgrzany i z sosem czosnkowym na dodatek. Generalnie: lodówka mi już świeci pustkami i dziś idę do marketu i na obiad też nie mam pomysłu

Kasia nie straszysz po prostu wiem, że muszę uzbroić się w cierpliwość mąż się śmieje, że mała po nim taka spokojna, że ciągle śpi i ani drgnie a kolejna wizyta 15 czerwca

Edytowane przez aerien83
Czas edycji: 2012-05-30 o 08:24
Stary 2012-05-30, 08:24   #1578
judkama
Zakorzenienie

Dziewczyny zdarzyło Wam się kiedyś zasnąć w wannie?? Wczoraj byłam tak padnięta zrobiłam sobie kąpiel, odprężyłam się i zasnęłam, na szczęście długo nie spałam,ale pomarszczona byłam strasznie

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-05-30, 08:29   #1579
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że masz rację i tego będę się trzymać

oj chyba nie skuszę, bo jadłam to co wczoraj, bułeczka (no dobraaa: dwie), serek topiony, sól z pomidorem i przypadkowy kotlet drobiowy, który ostał się w lodówce, podgrzany i z sosem czosnkowym na dodatek. Generalnie: lodówka mi już świeci pustkami i dziś idę do marketu i na obiad też nie mam pomysłu

Kasia nie straszysz po prostu wiem, że muszę uzbroić się w cierpliwość mąż się śmieje, że mała po nim taka spokojna, że ciągle śpi i ani drgnie a kolejna wizyta 15 czerwca
No ja wczoraj łaziłam po marketach więc sobie coś tam wymyślę : )))
A co do obiadu tu nie mam weny...

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Dziewczyny zdarzyło Wam się kiedyś zasnąć w wannie?? Wczoraj byłam tak padnięta zrobiłam sobie kąpiel, odprężyłam się i zasnęłam, na szczęście długo nie spałam,ale pomarszczona byłam strasznie
mi nie ale mój luby tak czesto ma

Borysek 09.10.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 08:32   #1580
weronika23
Zakorzenienie

my juz po zakpuach wpradzie sniadanie jadlam ale przynioslam ciplutki chlebus i musialam zjesc pietke z serkiem zoltym
aerien83 ja czulam smyranie a teraz cisza sie zrobila jedynie jak sie zegne to takie dziwne uczucie jakbym cos przygniatala sama nie wiem jak o opisac tz sie smiene ze mam duzy brzuch i dzidzia ma jeszcze duzo miejsca i dlatego jej nie czuc a gabrsyie poczylam w 19 wiec spokojnie my tez sie doczekamy prawdziwych kopniakow
Stary 2012-05-30, 08:33   #1581
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Mi sie jeszcze nie zdarzyło
Stary 2012-05-30, 08:34   #1582
weronika23
Zakorzenienie

kasia teraz sobie przypomnialam mi sie termon przesunal mialam nieregularne cykle i stad taki termin jak ty kierje sie najbardziej usg z gabrsuia se sprawdzidlo teraz w sumie 2 lekarzy potwierdzilo
Stary 2012-05-30, 08:36   #1583
madzius90
Zakorzenienie

Mam wolne od 18 do 30 czerwca
Na spokojnie załatwię ostatnie rzeczy przed i po ślubie
Stary 2012-05-30, 08:43   #1584
weronika23
Zakorzenienie

http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...365438166.html znalazlam jak dla mnie najlepsze wkladki

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

nioo to super madziu ja wlasnie olgdam zdjecia gabrysi z picassa jaka byla malutka

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

nie mowcie ze u was takie zimno ja bylam w rybaczkach i mialam swterek ale musialam sciagnac ehhhh zaczyna sie chmurzyc z jednej striny troche bym chciala bo wtedy fachowiec moglby przyjsc a z drgiej w domu idzie oszalec
Stary 2012-05-30, 08:46   #1585
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Mam wolne od 18 do 30 czerwca
Na spokojnie załatwię ostatnie rzeczy przed i po ślubie
super w ogole juz tak mało czasu do Twojego slubu, zaczynasz sie denerwowac??

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...365438166.html znalazlam jak dla mnie najlepsze wkladki
o tak sa najlepsze

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-05-30, 08:50   #1586
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

nioo to super madziu ja wlasnie olgdam zdjecia gabrysi z picassa jaka byla malutka

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

nie mowcie ze u was takie zimno ja bylam w rybaczkach i mialam swterek ale musialam sciagnac ehhhh zaczyna sie chmurzyc z jednej striny troche bym chciala bo wtedy fachowiec moglby przyjsc a z drgiej w domu idzie oszalec
Fajnie tak pooglądać takie zdjęcia nie?

No u nas jest bardzo zimno
Po wczorajszym deszczu strasznie się ochłodziło

A dziś w ramach drugiego śniadania zjadłam sobie tego loda wodnego z Biedronki- pycha
Aż przypomniały mi się czasy podstawówki, gdzie na każdej przerwie jadło się takie loda

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
super w ogole juz tak mało czasu do Twojego slubu, zaczynasz sie denerwowac??
Jeszcze nie, ale pewnie przed będę się denerwować

Cytat:
o tak sa najlepsze
To chyba sobie zamówię
Stary 2012-05-30, 08:52   #1587
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Witam się z rana

MiciaKicia, trzymam za przezierność
Tak Ci zazdroszczę, że sobie dzisiaj zobaczysz swoją Dzidzię - ja muszę czekać do 23 czerwca, wczoraj dzwoniłam do lekarza i jakiś nieogarnięty był. Umówił mnie dopiero za 3 tygodnie, mimo, że to ciąża z problemami + przezierność, którą trzeba wykonać w określonym terminie No nic, poczekam...

Wklejam Wam zdjęcia dzisiejszego brzusia przed śniadankiem, bo zawsze zapominam cyknąć, zanim się napcham i już jest efekt jedzeniowy (tas czerwona krecha, to naszczęście nie rozstęp piżama mi się odcisnęła )

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Madziuś, lody wodne Gdybym tylko mogła wyjść do skelpu, kupiłabym ze 3 od razu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuszek.jpg (94,6 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-05-30 o 08:56
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 08:56   #1588
weronika23
Zakorzenienie

Madzia ja mialam roznych firm a te w sumie dzialay jak podpaski zamienialy w zel i jedyne jakie nie przemokly

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

tak samo jak jak wiele z nas bedzie kupowac podklady poporodowe ja na pewni juz nie kupie wielgachne tooo na pierona bez skrzydelek nie dosc ze nie nawidze podpasek to w tym czulam sie jak w pampersie i szybko kupilam te bella maksi ze skrzydelkami bo tamte podklady do mnie nie przemawiaja zuzylam moze ze 3-4 dalam kolezance i ona tez wolala podpaski te duze przynajmniej siedza na swoim miejscu
Stary 2012-05-30, 08:57   #1589
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
MiciaKicia, trzymam za przezierność
Tak Ci zazdroszczę, że sobie dzisiaj zobaczysz swoją Dzidzię - ja muszę czekać do 23 czerwca, wczoraj dzwoniłam do lekarza i jakiś nieogarnięty był. Umówił mnie dopiero za 3 tygodnie, mimo, że to ciąża z problemami + przezierność, którą trzeba wykonać w określonym terminie No nic, poczekam...
A z tą przeziernością wyrobisz się w czasie?

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Wklejam Wam zdjęcia dzisiejszego brzusia przed śniadankiem, bo zawsze zapominam cyknąć, zanim się napcham i już jest efekt jedzeniowy (tas czerwona krecha, to naszczęście nie rozstęp piżama mi się odcisnęła )
Śliczniusi

Cytat:
Madzia ja mialam roznych firm a te w sumie dzialay jak podpaski zamienialy w zel i jedyne jakie nie przemokly
Dobrze posłuchać mądrych
Stary 2012-05-30, 09:01   #1590
weronika23
Zakorzenienie

piekny brzuszek i nastepny chudzielec

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Madziu madrych nie madrych niektorym podchodzom ale mi stanowczo nie nie lubie jak cos mi sie przemieszcza a wogole podpaski okropniestwo jak ja przezyje hehe najgorsze dla mnie po porodzie kurded 1,5 miesiaca

boze ale ja dzis nie kumata ty o wkladkach a ja o podpaskach hehe 3 godz snu nie sluza mi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości