Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 19:56   #1561
Flowerbombka
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Gosica gratuluje pani magister

Lenka super że z nereczkami Kaji już wszystko ok
Mój też ma takie krosteczki na policzkach i troszkę na szyjce i bródce...ja myślę ze to od ulewania...ja z tym nic nie robię..
Kajcia super główkę podnosi

Monia na spokojnie wróć do pracy i w międzyczasie szukaj czegoś innego

Nikki się mężowi należy...i nic go nie tłumaczy...

Tynka oby ślady po ospie szybko zginęły...

Wasze dzeciaczki lubią witaminę KiD? Bo mój ma często odruch wymiotny jak poczuje w buzi...no i pierwszy raz mały ma żółte strupy ciemieniuchowe między brwiami, ale walczę z nimi dzielnie..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:26   #1562
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
lena u ciebie jaka metoda byla rehabilitacja??
W sumie to rehabilitacja u nas to na razie polega tylko na odpowienim noszeniu (np. na rogala, banana, czy też kuleczkę, są różne nazwy któraś z dziewczyn załączała fotkę jakt to wygląda) i cwiczeniach podnoszenia główki. Po za tym wkazówki żeby podchodzic do niej z lewej strony, przekładac główkę itd (bo ją na prawo ściąga, w sumie do tej pory). Kaja trochę za mała była wtedy na inne cwiczenia. Niedługo mamy kolejną wizytę u rehabilitanta, obejrzy Ją jeszcze raz i pewnie da jakieś dodatkowe wskazówki lub cwiczenia.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Mój też ma takie krosteczki na policzkach i troszkę na szyjce i bródce...ja myślę ze to od ulewania...ja z tym nic nie robię..

Wasze dzeciaczki lubią witaminę KiD? Bo mój ma często odruch wymiotny jak poczuje w buzi...no i pierwszy raz mały ma żółte strupy ciemieniuchowe między brwiami, ale walczę z nimi dzielnie..
Moja K i D to jeszcze jakoś znosi, gorzej jak Jej podajemy kwas foliowy i B6 (musi brac bo miała małą anemię), a to sa zwykłe tabletki, trzeba pokruszyc, mieszam Jej z mlekiem na łyżeczce i podaje - po tym to się na maksa krzywi
Dzięki Flower
A Ty masz super avatarka

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-06-13 o 20:28
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:27   #1563
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:

Moja Hania nie robiła nigdy problemów z przyjęciem witaminek (śmieję się, że mam małego lekomana). Ale wczoraj jak byłam na szczzepieniu dr powiedziała, że te witaminy to trzeba z mlekiem przykmować, bo nie zadziałają... i ponoć nie ma tu znaczenia czy się podaje przed jedzeniem, czy w trakcie czy po...ważne jest, żeby na łyżezcze oprócz witaminek było też mleko szczerze mówiąc tak średnio mi się chce w to wierzyć, ale jak dziś w taki sposób podałam Hani to prawie mi łyżeczkę wylizała więc może tak spróbuj.
A co do ciemieniuchy, to u nas też się między brwiami pojawiła, no i troszkę się Hani łuszczy skórka na główce, ale to są takie bielutkie płatki, a nie żółte... ale też je oliwą potraktowałam

A tak w ogóle, to mam właśnie za sobą ponad półtoragodzinne usypianie Hani (gdzie do tej pory po kąpieli odkładałam Ją do łóżeczka, a Ona po prostu zasypiała - czasem tylko trzeba było zajrzeć jak Jej smoczek wypadł) no i generalnie okazało się, że to już ponad dwie godziny od karmienia i skończyło się karmieniem... przysypiającą odłożyłam do łóżeczka, ale teraz ciągle Ją słyszę, czyli jeszcze nie śpi
Mam nadzieję, że ten skok się szybko skończy... a wczoraj jeszcze to szczepienie i dziecko mi się totalnie rozregulowało
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:29   #1564
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Dobry wieczór

wracam powoli i ja do świata jeszcze pewnie będę trochę w tyle, ale już został tylko jeden egzamin jutro, więc na luzie w niedzielę przeprowadzamy się definitywnie na Mazury więc troszkę zamieszania jest... Męczę się z przeniesieniem małej do przychodni tam, bo ciągle stwarzają jakieś problemy nie mam na ten kraj nerwów, zwalona biurokracja!

Oczywiście nie dam rady nadrobić za to u nas nic nowego, Laura rośnie, waży już 5 kg ciągle jest tylko na moim mleku, ale myślę że tylko do końca miesiąca, bo muszę jej ściągać ciągle, z cyca się nie umie najeść, bo już przyzwyczaiła się do butli... Ale jak wiecie ona od początku była niecycowa ostatnie nocki zrobiły się ok. karmienie o 24 i 4 rano, ale za to od 6.00 już nie ma spania
U mnie na wadze już lekko mniej = 69,5kg, mogło by być lepiej ale stres zajadam (za dużo słodyczy ), mam nadzieję że jak wszystko się wyluzuje to będzie jeszcze mniej

Poza tym mam dylemat, bo nie mam co ubrać na weselę 28 lipca a będę siedzieć na świeczniku, bo TŻ świadkiem będzie. Dołuje mnie to trochę... Ale za to znalazłam kieckę na chrzciny - prosta, lekka bombka ciemnoniebieska

Lecę troszkę poczytać i spać, bo jutro znów zalatanie...
Już nie mogę się doczekać kiedy znów będę na bieżąco!!!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:29   #1565
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dziewczyny załączam zdjęcie Kai krosteczek, bo już nie wiem co to może byc, troszkę może zniknęło, ale nie mogę się pozbyc na dobre.
Czy Wasze dzieciaczki coś takiego miały?
Mam nadzieję że cos widac, bo one sa małe, ale jest ich sporo, czuc pod palcami, ale z daleka w sumie nie widac.
Lena Eryk mial identyczne!Polozna powiedziala,ze to potowki,w sumie nic na nie nie pomagalo i same sobie "poszly",wiec mysle ze i u was tak bedzie.Eryka trzymalo ze trzy tygodnie.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Lena u nas krostki byly ale troszke inaczej wygladaly jeadnak...zniknely same.

co do pracy to wszystko sobie przemyslalam...i jednak wroce do pracy i nawet jesli beda mi grosze zostawac, to wroce bo:
1- nie stane w miejscu,
2- bede miec nowe bardziej odpowiedzialne obowiazki - czyt. ksiegowosc - mam nadzieje ze dotrzymaja slowa,
3- angielski mi sie nie cofnie,
4- po np. 2-3 latach w domu byloby trudniej znalezc prace,
5- Hania bedzie miala kontakt z innymi dziecmi, tylko chorob w zlobku sie obawiam
6- skoro Hania bedzie oplacana za caly dzien w zlobku to bede wysylac cv, bo jesli skoncze prace o 3:30 to bede mogla jezdzic na rozmowy kwalifikacyjne, jesli juz ktos bedzie chcial mnie zaprosic.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

jak dla mnie

Hanka spi 4h w hustawce....nie wiem czy do dla niej dobre tyle godzin (??)
za podjecie decyzji.
Monia ja mysle,ze w hustawce tak jak i we foteliku,ze 2 godziny max,bo jednak ma tam wymuszona pozycje ciala.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

przeszlysmy z Julka na pampki trojki te przesikane pampersy przez ostatnie nocki to efekt tego ze byly zwyczajnie za male a ja nie zajarzylam wyprobowalam pampers simply dry - calkiem ok choc troche sztywniejsze, takie grubsze sa, ale dosyc chlonne, i wyprobowalam jeszcze pampers aktiv fit i moim zdaniem te sa do bani - sztywne i grubasne, ble. Wiec pozostajemy jednak przy pampers baby dry - jak dotad najlepiej sie u nas sprawdzaly :d jak bede 19 lipca w polsce to kupie sobie ze 2 paki pampers premium care bo tam sa o wiele tansze(u nas za 72 sztuki prawie 20 €)
My tez jestesmy na trojkach juz,bo dwojki za male.Eryk duzy facet jest

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

nadrabiam jakos na raty i caly czas nie udaje mi sie byc na biezaca.
U nas ostatnio sporo sie dzieje, wiec nawet nie mam za bardzo czasu zjesc;/. Robson przez moment przestawil sobie i uznal,ze jesc to On bedzie w nocy,bo w ciagu dnia nie bedzie tracil czasu na lezenie przy cycu,bo przeciez jest tyle fascynujacych rzeczy dookola Dwie noce, Go "przestawiałam"( jak sie domyslacie wakacje to to nie były) i juz wrocil na normalne tory.
Jutro mamy druga ture szczepienia ,a potem jedziemy na konsultacje chirurga..ze mna. Od tyg tak mnie boli brzuch,ze bylam u internisty na wizycie,zalecil pilna konsultacje u chirurga,bo jest podejrzenie przepukliny brzusznej ehh. Dobrze,ze T byl w domu ostatniej nocy,bo prawie pogotowie wzywalismy tak mnie napierniczalo ,a poczulam sie jak za czasow 1 trymestru ciazy,bo kibel byl najlepszym

Co do bajek...to tj pisala Tikki Andersen jest dla mnie tak samo zbyt smutny. My mamy "Poczytaj mi mamo" taki tomik "składanek", najcczesciej jednak sama wymyslam jakies glupoty na poczekaniu . Dobrze,ze jeszcze nie rozumie
Rozumiem jak to jest jak dziecko sie tak przestawi,Wiki tak miala kolo 6 miesiecy,straszne to byla,ona miala wtedy w nocy normalna aktywnosc,chciala sie bawic i w ogole.
Wspolczuje samopoczucia,mam nadzieje,ze szybko minie.
Ja tez mam tomik "Poczytaj mi mamo",nie moglam sie oprzec,bo sama na nich sie wychowalam.Musze kupic jeszcze druga czesc.
Stary 2012-06-13, 20:32   #1566
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Moja Hania nie robiła nigdy problemów z przyjęciem witaminek (śmieję się, że mam małego lekomana). Ale wczoraj jak byłam na szczzepieniu dr powiedziała, że te witaminy to trzeba z mlekiem przykmować, bo nie zadziałają... i ponoć nie ma tu znaczenia czy się podaje przed jedzeniem, czy w trakcie czy po...ważne jest, żeby na łyżezcze oprócz witaminek było też mleko szczerze mówiąc tak średnio mi się chce w to wierzyć, ale jak dziś w taki sposób podałam Hani to prawie mi łyżeczkę wylizała więc może tak spróbuj.
A co do ciemieniuchy, to u nas też się między brwiami pojawiła, no i troszkę się Hani łuszczy skórka na główce, ale to są takie bielutkie płatki, a nie żółte... ale też je oliwą potraktowałam

A tak w ogóle, to mam właśnie za sobą ponad półtoragodzinne usypianie Hani (gdzie do tej pory po kąpieli odkładałam Ją do łóżeczka, a Ona po prostu zasypiała - czasem tylko trzeba było zajrzeć jak Jej smoczek wypadł) no i generalnie okazało się, że to już ponad dwie godziny od karmienia i skończyło się karmieniem... przysypiającą odłożyłam do łóżeczka, ale teraz ciągle Ją słyszę, czyli jeszcze nie śpi
Mam nadzieję, że ten skok się szybko skończy... a wczoraj jeszcze to szczepienie i dziecko mi się totalnie rozregulowało
no ale to prawda jest co Ci ta lekarka powiedziała - witamina D i K chyba też rozpuszczają się w tłuszczach dlatego trzeba podawać razem z mlekiem

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:43   #1567
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

To dlatego że te witaminy przyswajają się lepiej jak podawane są z tłuszczem, a w mleczku jest tłuszcz.
Ja podaję Kai prosto do buźki z kapsułki a potem od razu popija z cyca

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Lena Eryk mial identyczne!Polozna powiedziala,ze to potowki,w sumie nic na nie nie pomagalo i same sobie "poszly",wiec mysle ze i u was tak bedzie.Eryka trzymalo ze trzy tygodnie.
oo widzisz, no to fajnie że napisałaś, to już wiem co i jak
Ja już się zastanawiałam czy to nie początki skazy..

Gosia a ile Eryczek waży? My kurcze chyba przesadziliśmy z ilością zakupionych dwójek Na razie są w porządku, ale pewnie zanim zużyjemy trzeba się będzie na 3 przerzucic
Stary 2012-06-13, 20:44   #1568
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no ale to prawda jest co Ci ta lekarka powiedziała - witamina D i K chyba też rozpuszczają się w tłuszczach dlatego trzeba podawać razem z mlekiem
Jak używasz witaminę D w tych kapsułkach to można bezpośrednio do buzi wydusić tą kapsułkę bez mleka

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:45   #1569
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak, D, K i jeszcze A i E
Stary 2012-06-13, 20:45   #1570
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ja już też kupię teraz 3 bo widzę że te 2 robią się małe

Stary 2012-06-13, 20:46   #1571
lena_mi
Zakorzenienie

Mravka, Evvcia fajnie że jesteście
Dawno nie zaglądałyście!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 20:47   #1572
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Mojego męża tak interesuje mecz niemcy holandia że zasnął na fotelu

Stary 2012-06-13, 20:51   #1573
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Jak używasz witaminę D w tych kapsułkach to można bezpośrednio do buzi wydusić tą kapsułkę bez mleka
podawać z mlekiem w sensie przed lub w trakcie jedzenia, niekoniecznie mieszać na łyżeczce

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-06-13, 20:54   #1574
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Mravka, Evvcia fajnie że jesteście
Dawno nie zaglądałyście!

Laura też nie lubi witamin, pluje nimi, więc jak jej wyciskam do buzi to potem muszę jeszcze łyżeczką z brody jej zagarniać i też daję zapić, żeby dalej do brzucha poleciały

My od poniedziałku też już na trojkach kupiłam w Tesco na promocji activ baby (12zł taniej) i są na prawdę ok ale za to cała paczka newbaby 2 leży w szafie. Ale jest komu oddać na szczęście, a raczej będzie, bo ciocia ma 26 czerwca cc zaplanowane

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-06-13, 20:55   #1575
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
To dlatego że te witaminy przyswajają się lepiej jak podawane są z tłuszczem, a w mleczku jest tłuszcz.
Ja podaję Kai prosto do buźki z kapsułki a potem od razu popija z cyca

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

oo widzisz, no to fajnie że napisałaś, to już wiem co i jak
Ja już się zastanawiałam czy to nie początki skazy..

Gosia a ile Eryczek waży? My kurcze chyba przesadziliśmy z ilością zakupionych dwójek Na razie są w porządku, ale pewnie zanim zużyjemy trzeba się będzie na 3 przerzucic
No, ale jak ja jej powiedziałam, że podaję na łyżeczce, a potem normalnie karmię, to mi powiedziała, że i tak się nie przyswaja, tylko na łyżeczce musi być mleko... i właśnie w to mi się nie chce wierzyć. Bo wiem, że te witaminy są rozpuszczalne w tłuszczach...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:59   #1576
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
No, ale jak ja jej powiedziałam, że podaję na łyżeczce, a potem normalnie karmię, to mi powiedziała, że i tak się nie przyswaja, tylko na łyżeczce musi być mleko... i właśnie w to mi się nie chce wierzyć. Bo wiem, że te witaminy są rozpuszczalne w tłuszczach...
e no to już przesada

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-06-13, 20:59   #1577
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
A Ty masz super avatarka
To fotka pod tytułem "Chcesz w dziób?"

Hej Evcia

Co do witamin to ja podawałam z kapsułki po karmieniu od razu...a teraz kupiłam Juvit w kropelkach http://www.ceneo.pl/12168936 i daje w trakcie karmienia czyli cycuś kropelki i szybko znów cycuś b inaczej ma ten odruch...ech...wybredzios zek...

Mój ma 7,5 tygodnia i wazy już ponad 5 kg, czyli przybrał ponad 2 kg w 7 tygodni ale śmiesznie bo chudy jest tylko w długość strasznie idzie Ja dziś przymierzyłam Dady 3 ale póki co 2 jeszcze są ok..
Stary 2012-06-13, 21:04   #1578
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Właśnie też miałam pisać, że super nowy avek Morfik ma czarne oczka? a smok jakiej firmy? Fajnie wygląda, moja ma tego zwykłego plastikowego aventa i na fotkach be się prezentuje ale innego nie chce

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

ok, idę ściągać mleko na noc i zerkać jeszcze troszkę na mecz ja fanatyk tak samo jak mój TŻ

jutro kupuję karmi i wieczorem zasiadam poczytać sobie, bo dużo ciekawych rzeczy mnie ominęło!

Dobranoc

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-06-13, 21:07   #1579
emigra
Zakorzenienie

Od 2-3 tygodni tak okrutnie mi wlosy leca ze jeszcze troche a nic z nich nie zostanie mam caly dzien spiete do tylu a i tak co chwila sciagam z bluzek czy z Julki swoje klaki

Jula uspana, maz poszedl juz do sypialni bo go w nosie kreci z alergii i nie chcial kichac przy malej jak zasypiala, wiec i ja sie chyba klade
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 21:07   #1580
Flowerbombka
Zadomowienie

Smok Lovi
A Morfik ma ciemno szare oczka...a myślałam że wszystkie dzieci mają niebieskie do któregos tam miesiąca...

A wogóle to się zmartwiłam bo mam wrażenie że tam gdzie zawsze ma jąderka to jakoś tak pusto było..heh...jutro spytam lekarza jak będziemy na szczepieniu...bo dziś się nie dostalam

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-06-13 o 21:14
Stary 2012-06-13, 21:22   #1581
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Właśnie też miałam pisać, że super nowy avek Morfik ma czarne oczka? a smok jakiej firmy? Fajnie wygląda, moja ma tego zwykłego plastikowego aventa i na fotkach be się prezentuje ale innego nie chce

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

ok, idę ściągać mleko na noc i zerkać jeszcze troszkę na mecz ja fanatyk tak samo jak mój TŻ

jutro kupuję karmi i wieczorem zasiadam poczytać sobie, bo dużo ciekawych rzeczy mnie ominęło!

Dobranoc
też zerkam na mecz..
Widziałam własnie na zdjęciach że kibice jesteście U nas też całą rodzinką kibicujemy
Stary 2012-06-13, 21:28   #1582
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak, D, K i jeszcze A i E
Mi się mocno wydaję, a raczej nawet jestem prawie pewna, no zaraz sprawdzę ,że te witaminy są już w tłuszczu w tych kroplach czy to w kapsułkach , więc można podawać od razu do buzi.A że mleko przy tym dobrze pić to pewnie dlatego ,że się lepiej wchłaniają w kombinacji z mlekiem.
Wszak tłuste te krople jak cholerka są.
To są witamy rozpuszczalne w tłuszczach ADEK ( pamietam jak na studiach facet od zywienia zwierzat mówił TADEK bez T a w Tłuszczu)

ps. zaraz poczytam wątek , bo pewnie już o tym gadałyście, byłam na moim starym forum , bo tam dym dymem dym popędza i czytam tam wątki jak kryminaly
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:38   #1583
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Lena dziekuje bo ja sie nie potrzebnie denerwuje! 16 lipca mamy konsultacje dopiero a ja umieram juz...
Mravka jak mozesz to daj mi namiary na prv i jaki to jest koszt

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 21:45   #1584
koniakonia
Zakorzenienie

ooo znalazłam sklad jednych z tych kropli

Witamina D3 (cholekalcyferol), olej roślinny rafinowany, żelatyna, glicerol – stabilizator.

i jeszcze inny :
SKŁAD: olej MCT (trójglicerydy o średniej długości łańcucha), witamina D3 (cholekalcyferol).

ogólnie te witaminy chyba tylko w formie rozpuszczonej w tłuszczu są do kupienia , bo skoro są rozpuszczalne w tłuszczach to chyba inaczej w formie płynnej nie da się sprzedać .....takie moje domysły

moim zdaniem nie ma się czego obawiać,że to nie z mlekiem , bo tłuszczy i tak tam jest sporo

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-06-13 o 21:49
Stary 2012-06-13, 21:59   #1585
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
hehe

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Mi się mocno wydaję, a raczej nawet jestem prawie pewna, no zaraz sprawdzę ,że te witaminy są już w tłuszczu w tych kroplach czy to w kapsułkach , więc można podawać od razu do buzi.A że mleko przy tym dobrze pić to pewnie dlatego ,że się lepiej wchłaniają w kombinacji z mlekiem.
Wszak tłuste te krople jak cholerka są.
To są witamy rozpuszczalne w tłuszczach ADEK ( pamietam jak na studiach facet od zywienia zwierzat mówił TADEK bez T a w Tłuszczu)

ps. zaraz poczytam wątek , bo pewnie już o tym gadałyście, byłam na moim starym forum , bo tam dym dymem dym popędza i czytam tam wątki jak kryminaly

też to pamiętam
Tak, te w kapsułkach twist off na pewno są w tłuszczu, no ale może gkatarzynka jakieś inne miała..
No nic, ja i tak muszę podawac cyca od razu, żeby Mała zapiła, bo inaczej leci Jej z buzi

No a co na tym forum drugim?
Dalej historia z ta 13 letnią dziewczyną ?

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Lena dziekuje bo ja sie nie potrzebnie denerwuje! 16 lipca mamy konsultacje dopiero a ja umieram juz...
Mravka jak mozesz to daj mi namiary na prv i jaki to jest koszt
Nie martw się, sporo dzieci znajomych ma problem z napięciem i po jakimś czasie cwiczen mija, także na pewno u naszych dzieciaczków też minie
Stary 2012-06-13, 22:00   #1586
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Eryk tydzien temu mial 5.5 kg.Te trojki jeszcze ciut duze,ale dwojki juz za male,z tym ze teraz mamy Baby Dry,ktore wypadaja mniejsze niz Activ.

Cytat:
.

Mój ma 7,5 tygodnia i wazy już ponad 5 kg, czyli przybrał ponad 2 kg w 7 tygodni ale śmiesznie bo chudy jest tylko w długość strasznie idzie Ja dziś przymierzyłam Dady 3 ale póki co 2 jeszcze są ok..
No a moj to bardziej wszerz idzie jak na dlugosc
Nie no wydluzyl sie tez,ale szczuply to on nie jest,ja juz go strasze trzecim podbrodkiem jak tyle bedzie jesc.

Cytat:

Konia a co to za forum jesli nie tajemnica?
Bo ja lubie kryminaly,ale niestety Agate Christie i Chmielewska juz cala przeczytalam
Stary 2012-06-13, 22:00   #1587
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
ooo znalazłam sklad jednych z tych kropli

Witamina D3 (cholekalcyferol), olej roślinny rafinowany, żelatyna, glicerol – stabilizator.

i jeszcze inny :
SKŁAD: olej MCT (trójglicerydy o średniej długości łańcucha), witamina D3 (cholekalcyferol).

ogólnie te witaminy chyba tylko w formie rozpuszczonej w tłuszczu są do kupienia , bo skoro są rozpuszczalne w tłuszczach to chyba inaczej w formie płynnej nie da się sprzedać .....takie moje domysły

moim zdaniem nie ma się czego obawiać,że to nie z mlekiem , bo tłuszczy i tak tam jest sporo
racja
Stary 2012-06-13, 22:26   #1588
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
hehe

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

też to pamiętam
Tak, te w kapsułkach twist off na pewno są w tłuszczu, no ale może gkatarzynka jakieś inne miała..
No nic, ja i tak muszę podawac cyca od razu, żeby Mała zapiła, bo inaczej leci Jej z buzi

No a co na tym forum drugim?
Dalej historia z ta 13 letnią dziewczyną ?

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Nie martw się, sporo dzieci znajomych ma problem z napięciem i po jakimś czasie cwiczen mija, także na pewno u naszych dzieciaczków też minie
oj tamto z domniemaną 13 latką to się ma o policję nawet odbić.....stwierdzam ,że ludzie są dziwni niektórzy

a teraz się toczyła wojna o zasady na forum itd. nieogarniam tego i się nawet nie wstydzę

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Gosia to są kryminały ,ale ciekawe dla osób , które juz tam siedzą jakiś czas, bo znają osoby ( tzn. z pisania tylko znają ) i potem jak się czyta te walki słowne to jest ciekawie ....
a ten wątek o tej 13 latce usunęli, bo były ujawnione dane osobowe i się zaczął robić kwas ...zostawili 1 i ostatnią stronę z chyba 100

tu chyba też są takie zadymiarskie wątki , nie? nawet jeden czytałam i jest podobnie jak tam
Stary 2012-06-13, 22:31   #1589
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Gosia to są kryminały ,ale ciekawe dla osób , które juz tam siedzą jakiś czas, bo znają osoby ( tzn. z pisania tylko znają ) i potem jak się czyta te walki słowne to jest ciekawie ....
a ten wątek o tej 13 latce usunęli, bo były ujawnione dane osobowe i się zaczął robić kwas ...zostawili 1 i ostatnią stronę z chyba 100

tu chyba też są takie zadymiarskie wątki , nie? nawet jeden czytałam i jest podobnie jak tam

No w sumie masz racje.

Bylam na mailu,ale fajni mali kibice i w ogole duzo cudnych zdjec przybylo.Tez cos dalam.
Stary 2012-06-14, 03:08   #1590
karolca
Zakorzenienie

Hej.
Mialam miec jutro wizyte u gina ale okres jeszcze.trwa

Emigra, mi tez wlosy od tygodnia leca garsciami. A ze mam dlugie to i tak mam je caly czas.spiete.

Dzis Ewelinka zkonczyla 12 tygodni pierwszy raz przekrecila sie z pleckow na boczek. Chciala na brzuszek ale jej nie wyszlo. Probuje przekladac zabawki z jednej raczki do drugiej
No i chyba zabki zaczynaja sie sie na.dobre bo piastki ida do buzi z taka sila i zloscia... Dzis wieczorem po karmieniu pomogl zel na dziaselka bo tak pewnie by nie zasnela.

Fajnie ze ostatnio pogoda dopisuje spacerom bo chociaz na nich Ewelinka sobie pospi. Dochodzimy powoli do etapu, ze wozek nie misi przez caly czas jechac aby dziecko mi spalo a jak mnie od trzech spacerow dziennie nogi bola...

Doobra, to ak mniej wiecej co u mnie. Mala nakarmiona na spika, teraz czas abym i ja zasnela. Glodna jestem, hihi

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości