|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
|
|||
| Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
|
1 | 1,59% |
| Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
|
33 | 52,38% |
| Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
|
1 | 1,59% |
| Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
|
0 | 0% |
| Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
|
3 | 4,76% |
| Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
|
0 | 0% |
| Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
|
23 | 36,51% |
| Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
|
0 | 0% |
| Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
|
2 | 3,17% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Dzięki Agatka za odpowiedź i przecudne zdjęcia
Pocieszyłaś mnie No mój kot jest z kolei uległy; jak był drugi kot - słaby, bardzo schorowany i stary, to trochę się nad nim znęcał, ale w ramach zabawy, nie agresji - po prostu chciał się pobawić. Ale teraz został nam już tylko jeden (i nie mam zamiaru tego zmieniać w najbliższym czasie). W sumie to dużo śpi, je, pobawi się czasami jak coś spadnie na podłogę albo laserowym światełkiem, jedyne, co niszczy, to meble tapicerowane Mam nadzieję, że scenariusz będzie pozytywny.A psa też bym chciała kiedyś mieć. Ale to dopiero, jak będę miała już dzieci, najlepiej "ustabilizowaną" liczbę (jeszcze nie wiem, jak to będzie, ale chciałabym mieć dwójkę) i dzieci będą na tyle duże, że zrozumieją, że pies=obowiązek. A do tego czasu jeszcze mam kupę lat, więc póki co martwię się tylko sierściuchem. |
|
|
|
#1562 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
|
|
#1563 |
|
Wtajemniczenie
|
Weszłąm sobie wczoraj wieczorkiem na wizaz i to wszystko przeczytałam
, aż mi się włosy na głowie zjeżyły ![]() Czuję się jak w wątku gimnazjalnym Pozostaje mi tylko odpowiedziec na tym samym poziomie: LOL
|
#1564 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miałam już dwa psy i się nie zdziwiłam więc i teraz nie ma takiej możliwości. Mój pies jest po prostu dobrze wychowany ![]() Ja myślę, że każdy widzi kto na jakim poziomie oscyluje Swoją drogą, fajnie tak, przy okazji chodźby takiej dyskusji, demaskować ludzi Z tiutiających, cmokających ludzi wychodzi chamstwo ![]() Cytat:
Jeśli uważasz, że nie ma znaczenia, dlaczego psa się oddaje, to i Tobie gratuluję spojrzenia na świat Dla mnie jest różnica: - oddaję psa, bo dziecko mi się dusi przez alergię, - oddaję psa, bo nie chce mi się z nim wychodzić cztery razy dziennie. A Ty uważasz, że oddawanie psa jest ok? Zaczęłam ocenę sytuacji justysd i jej BYŁEGO psa. Tego będę się trzymała, bo widzę, że dyskusja schodzi na poziom obrony krzyża. |
||
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Perse nie martw sie poki co, wszytko wyjdzie w praniu
)) Ale ja bym byla dobrej mysli ) Twoj opis kota to jakbym czytala o mojej mamie kociaku. Tez ma 2 lata i pierwszy raz w zyciu widzial moje dziecko, pozniej ciotki 4 letnie, ktore go meczylo i tylko kociczka uciekala, bala sie bardziej, ale krzywdy nie zrobila![]() Z Leonem jezdze do mamy z 2xna tydzien i kot przejawia zero agresji Uszkami tylko macha jak Leon zaczyna swoje piski jak widzi koteczka Tyle![]() Onething dzieki ![]() edit- Perse napisze Ci jeszcze, ze ostatnio z tz rozmawialam o drugim kocie Wybralabym ttym razem Devon Rexa, bardoz mi sie podobaja, no ale tz nie jest narazie przekonany do tego pomyslu <No i chcialabym rodowodowego a troche ksoztuja wiec narazie odpuszczamy.........No ale na allegro poogladalismy, skomentowalismy jakie sie nam podobaja i tp :P
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-12-09 o 13:52 |
|
|
|
#1566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
Gabi jakakolwiek dyskusja z Tobą nie ma sensu, wg Ciebie to ty masz zawsze rację i ostatnie słowo zawsze musi należeć do Ciebie. Ja mam ciekawsze zajęcia niż utarczki z Tobą
|
|
#1568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przecież ja nie zachęcam nikogo do dyskusji Wywołujecie mnie do odpowiedzi, to odpowiadam A czy zaWsze mam rację? Może za dwieWsze Piszemy chyba na konkretny temat, a nie o "zawsze" Obracanie kota ogonem też nic Ci nie da
|
|
|
|
|
#1570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Dziewczyny czy wychodzicie w mróz na spacery? Ja do tej pory tak robiłam, ale przeczytałam, że z dzieckiem do 6 mies wychodzi się do -5 stopni a starszym do -10... I to jeszcze trzeba zwrócić uwagę na to czy jest wiatr. |
|
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
ja wychodzę w każdą pogodę o ile nie ma poniżej -10 stopni, wiatr, deszcz, mgła - szczegolnie deszcz, bo u nas ciągle deszcz pada
jak byłam na wakacjach w Polsce - to codziennie byliśmy na spacerze, a utrzymywała się tak temperatura 4 stopnie. Super! ps jak ja wam zazdroszczę śniegu i mrozu
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zadomowienie
|
agatka, ale Leoś jest śliczny, oczy ma przepiękne
Cytat:
Ja raczej wychodze w mróz, ale dzisiaj u nas jest cały czas -10 i nie idę, bo chyba sama bym zamarzła
Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-12-09 o 15:04 |
|
|
|
|
#1573 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- liwia dostała od chrzestnych ,hule -kule,zestaw wszystkich kosmetyków baby drem,ale nie potrzebnie kupili puder bo ja nie używam pudru.Od babć kase to kupimy huśtawke i spacerówke zrezygnowałam z tej qinny yezz,i teraz poszukuje dalej chce lekką i żeby się dobrze składała zeby wyjść na 4 piętro.Z pracy dostałąm bony 350 zł same do cerrefour dawniej chociaż było 150 sodexo w tym,mąż tak samo 300zł,i paczke z chemia i spożywkąza 250 zł i od męża z pracy dla liwki garnuszek na klocuszek. ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
|
#1574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Puder z beabydream ma również inne zastosowania Możesz Ty go używać, jako puder matujący na makijaż (podobno nie bieli), albo jako suchy szampon
|
||
|
|
|
#1575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1576 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Agatka, super zdjęcia! Leon na tym drugim ma minkę: "No przecież ja jej nic nie robię". ![]() Różowa zazdroszczę bonów! Za taką kwotę to już można porządne święta urządzić (mi to by pewnie jeszcze na prezenty dla rodzinki starczyło ). Ja nigdy nie dostałam bonu ani paczki z pracy, zresztą mój mąż też nigdy Hania przekręciła się wczoraj z plecków na brzuszek. Dalej rozszerzamy dietę. Póki co podaliśmy jabłko i marchewkę. Do tej pory smakował jej tylko mix, ale dziś ze smakiem zjadła same świeżo starte jabłko. Ale póki co z kupą stop.
|
#1577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pisałam, ze nie spodziewam sie chrzestnego na Mikołaja, a tu jednak wczoraj był ![]() Maja mowi cos w stylu dada, ada,ata itp. trudno zrozumiec co dokładnie. Pewnie za pare dni powie konkretnie co umie
|
||
|
|
|
#1578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś w nocy Sarusia obudziął się z przeraźliwym płaczem dwa razy, jakoś udało sie uspokoić nie wiem co było powodem. No i później pobudki już tylko na jedzenie czyli w sumie z 8 razy wczoraj na obiad dostała brukselke w zupie myślałam,ze nie zje ale zjadła troszkę. Sylwestra ja planuje spędzicw domu z M i Sarusią, 2 stycznia wracam do pracy więc jak zarwię noc nie będe miała kiedy odespać. My pod choinkę kupujemy sanki, moja mama kupiła kule-hule. |
|
|
|
|
#1579 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja tu się zastanawiam czy to czasem nie Tobie potrzebny jest psycholog ,nie mierz kogoś swoją miarą
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1581 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ...i fantazję iście ułańską ,mogłabyś pisać niezłe bajki dla dzieci nie myślałaś o tym ?
|
|
|
|
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1583 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki.Lepsze to, niż fotoszopowanie sobie życia i donosicielstwo, nie? ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Nie cierpię zimna, a dzisiaj było u nas -5 stopni w południe.
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1584 |
|
Zadomowienie
|
a i jeszcze dostałam bony za 5 lat pracy
150 zl,dobra firma co do bonów i paczek ale marne zarobki.jak ubieracie maleństwa na takie mrozy?oprócz kombinezonu?
|
#1585 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z 6 miesięcznym niemowlakiem można wychodzic praktycznie w każdą pogodę, mrozy są lepsze od zawieruchy i pluchy jesiennej . Jutro pewnie będzie -10 ale pójdziemy, 2h to nie wytrzymam ale 1h spokojnie. Ostatnio pisałyście o sankach, nawet pan listonosz w ten sam dzień mnie zaczepił, czemu nie wożę małęj w sankach i w sumie pomyślałam, że dlaczego nie??? Nie myślałam wogóle o sankach na tegoroczną zimę. Na allegro jest tyle rodzajów, że cięzko wybrac. Fajnie, że masz bony ja miałam w poprzedniej pracy Sodexho. Teraz mam jedynie jakieś punkty i mogę wybierac Smyk/Empik/Douglas i coś tam jeszcze.... Ale na szczęscie u męża bony są, tak jak paczka dla dzieci i paczka dla pracownika. Takiemu to dobrze!---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
możesz poszalec np. na wyprzedażach, które zbliżają się wielkimiiiii krokamiiiiii ![]() Ja ubieram: rajtki, spodnie dresowe welurkowe + grube skarpety. Na górę - body z dł. rękawem, bluzkę z dł. rękawem i sweter. Na to kombinezon. Butów nie mamy bo są w kombinezonku , rękawiczki tez. Rok temu kupiłąm kombinezon w FF Tesco . Śliczny, rózowy w serduszka i musiałam kupic nowy. Teraz ma za duży
|
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
a wstawie jeszcze pare zdjeć,ns mnie prosze nie patrzeć bo wyszłam na zdjęciu niewyjściowo
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
liwia
|
#1588 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha - różowa - ja się trzymam takiej zasady, którą kiedyś przeczytałam i sobie wbiłam w pamięc, że dziecko ubieramy tak jak siebie + jedna warstwa więcej i tego się trzymam. Hania nigdy nie była spocona ani przemarznięta.
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Ale wystrojona niunia
|
#1589 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ogólnie tez nie przegrzałam liwki ,ale ten mróz mnie przeraża i jej katar,ale wyjdziemy jutro bo musimy.---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
|
#1590 |
|
Zadomowienie
|
Różowa, ślicznośći!!!
Córcia chętnie nosi ta opaskę czy ona tak tylko na ozdobę? Moja myszka ma długa grzywkę, która wchodzi jej w oczka i cos by się przydało żeby temu zaradzić. Hehe na żel!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Mam nadzieję, że scenariusz będzie pozytywny.

ale do niedawna jak się obudziła rano to sobie leżała i patrzyła na karuzelę, czasem własnie nogą sama sobie włączyła a teraz to jak się tylko obudzi to piszczy i krzyczy póki nie wezmę jej do nas na łóżko 

i musiałam kupic nowy. Teraz ma za duży