|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Witam wszystkie
![]() ![]() Trele chwal się jak tam na wakacjach, wypoczęci?? Cytat:
U mnie dookoła krąży grypa żołądkowa, mnie póki co na szczęście oszczędza, ale nie mówię jeszcze hop. Zazdroszczę Ci że do pracy nie idziesz, ja mam codziennie takiego lenia żeby wstać, naprawdę mogłabym spać, dzień i noc, moja mama mówi że ona była jak nowo narodzona w każdej ciąży, a było ich trzy, mogła siedzieć nocami, a ja po prostu mogę wiecznie spać. Co do nospy to nie pomogę bo nie wiem, którą można brać niestety ![]() Mnie podbrzusze nie boli, ale czasami w ciągu dnia czuję tak jakby mi ktoś na sekundkę wbił szpileczkę w okolice jajnika. Miłego dnia życzę wszystkim ![]()
![]() |
#1562 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z resztą napisalam że jak coś pokręciłam to żeby mnie poprawic, nie gniewaj się ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Właśnie o tych pangach coś słyszałam,że z chin czy cos, dobrze że nie zjadłaś. a u mnie świeci słoneczko aż się buzia od razu uśmiecha ![]()
![]() |
#1563 |
Zakorzenienie
|
Haha, no ja też mogłabym cały czas spać
![]() ![]() ![]()
#1564 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wydaje mi się ze forte tez można ale może zadzwoń i dopytaj. Też miałam iść na zakupy do Tally Weijl po sandałki ale już same duże rozmiary zostały ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też ciągle podsypiam w dzień, to chyba normalne ![]()
![]() |
#1566 | ||||||||
Rozeznanie
|
Witam się i ja
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję pięknej bety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wyliczeń owu - tak jak dziewczyny już pisały, najlepszą metodą jest obserwacja plus mierzenie temperatury. A i tak niestety nie ma się100% pewności. Ponoć nawet bół owulacyjny może wystąpić na kilka dni przed owu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do nospy forte to nie wiem, więc nie pomogę... Cytat:
![]() A ja dzisiaj mam niecy lepszy nastrój... Długo wczoraj z TŻ dyskutowaliśmy o wszystkim i poważnie zastanawiam się czy nie zrezygnować z pracy.. Nie tak do końca oczywiście, bo mam własną działalność i mogłabym dalej w zawodzie robić, ale na własną rękę, spokojniej no i nieco lżej. TŻ stwierdził, że przecież sobie poradzimy, a nie może być tak, że cały czas chodzę podłamana i wykończona. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Przy okazji... wiem, że temat listy był już poruszany, ale wydaje mi się mimo wszytsko, że chyba trzeba jakąś zrobić... Co by było wiadomo kto na czym stoi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- też jestem za listą, ale ja nie potrafię jestem tu nowicjusz szczerze mowiąc. Może ktoraś z was się na tym zna?? ![]()
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle ciężko jest mi się ostatnio z nim porozumieć a powodem jest rodzina i już nie wiem co robić ehh... Obdzwoniłam dziś te w Warszawie i tylko w jednym są jeszcze ale nie mój rozmiar ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tez mam zamiar zrobic te badania ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Dzisiaj mialam troche śluzu z krwią więc chyba jutro @ będzie, oby nie w sobote bo w niedziele gdzie ja zrobie badania a mam je zrobic w 2dc ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Znowu mam zawirowania cyklu ostatni był 31 a teraz by wypadało że 27 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1571 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W każdym jednak razie, kciuków nie puszczam ![]() Cytat:
![]() Zawirowania niestety się zdarzają.. ja też przed staraniami miałam cykl 33 dni, a ostatni 28 ![]() ![]() Ale nie zamierzam przez najbliższe dni w ogóle o tym mysleć... więc proszę mi tu dawać kopa jakbym zaczynała wynajdować jakiekolwiek objawy ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Pradip - miałam się już jakiś czas temu spytać, polecasz jakiegoś dobrego gin w Warszawie? bo widzę, że Ty też ze stolicy, więc może znasz kogoś fajnego... mnie niestety jeszcze nie udało się dobrze trafić ![]() A poza tym, to jakbym się już z Wami dzisiaj nie zgadała - życzę miłego weekendu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1572 |
Zadomowienie
|
Gegee - to w tym cyklu mnie wyprzedzisz z testowaniem bo mnie się chyba wszystko rozchwiało o ile dobrze liczę to @ powinnam dostać teraz ok. 7 marca, czyli z cykli 28dniowych zmieniło mi się na 31dniowe
![]() Przyszłam się też pochwalić, że w niedzielę jadę nad morze, do Trójmiasta - chociaż może trochę odpocznę. madziusia - moja mama ma nowotwór wątroby z przerzutami, zaawansowany, już ponad 3 lata od diagnozy, jest po nieudanej operacji, 3-letniej chemioterapii, zabiegu radioembolizacji - wszystko niestety na nic ![]() Rak to cholerna choroba, która z dnia na dzień zabiera wszystko - perspektywy, marzenia, plany. Teraz też już Jej nie chcą leczyć. Trudno się z tym żyje. To też jest powód dla którego chciałabym zajść jak najszybciej w ciążę.... Za dugo to odkładałam bo myślałam że nie damy rady ze wszystkim, poza tym była praca.... ehh |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Los jest okrutny i niesprawiedliwy, nawet nie wiem co napisać w tej sytuacji. ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
Z tego co pamiętam ten temat często jest u Was poruszany ![]() Ja też mam czasami spięcia z TŻ o jego bratową tzn ja jej nie trawię i mówię głośno co myślę, a mój TŻ to dobra dusza i zawsze wszystko przemilczy, ale Ja za niego nadrabiam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | |
Raczkowanie
|
Z moich wyliczen wynika że mam cykl na niedrożnym jajowodzie więc szanse żeby to nie była oznaka @ są zerowe
![]() no ale wiadomo cud mile widziany heheh ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() my z tz przechodzimy przez to z jego mamą ale to nie to samo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no,ale..nie zasmucajmy sie od rana,nie mozna sie rozczulac,wiec buziak wsparcia ag9 a co do wyjazdu,troche zazdroszcze ![]() dobrego dnia kobitki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jeśli chodzi o choroby, to moja teściowa też ma raka, miała piersi - usunęli, miała żołądka - usunęli, ale dalej leczyć nie będą bo to już są marne szanse na wyleczenie- to usłyszeliśmy od lekarzy. ![]() A ja dzisiaj tak masakrycznie źle się czuje. Całą noc wymiotowałam, od rana biegunka, brzuch mnie boli chyba w każdym miejscu. Patrzeć na jedzenie nie mogę ( ostatni posiłek zjadłam o 13 wczoraj.. :/) bo zaraz mi sie cofa. Oczy i głowa tak mnie bolą, że nie wiem jak ja dam rade wysiedzieć 12godzin w pracy. :/. Jeszcze u gina nie byłam, ale już mówię do mojego brzucha, że będę dbać o siebie i dzidziusia, ale żeby dał mi odpocząć bo nie mogę wytrzymać, ale to nic nie daje.. ![]() ![]()
#1577 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie możesz wziąć zwolnienia od rodzinnego lekarza? Może to grypa żołądkowa. Ja też chora, gardło boli, chrypa ![]()
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mogłabym dać od rodzinnego ale to dopiero w poniedziałek mogę iść, a teraz pracuje dzisiaj 12h i jutro 10h .. w poniedziałek mam wolne bo idę do gin , ale do końca tygodnia pracuje po 12h. i chyba piątek mam wolny, ale nie wiem bo to nowy miesiąc , grafiku jeszcze nie widziałam ![]() Ogólnie to mam jakaś załamkę, depresje.. nie wiem. w czwartek prawie cały dzień płakałam, wczoraj tak źle sie czułam, że też płakałam, dzisiaj co prawda nie płaczę,bo w pracy jestem i obok mnie mnóstwo ludzi, ale jakoś tak nie mam humoru, jakoś smutno mi jest że muszę tu siedzieć, że jeszcze tyle przed nami, że MOGĘ stracić pracę, (bo napewno już w marcu będzie trochę widać, zresztą wszyscy sie dziwią, że kawy nie pije w ogóle, ze nie nosze zakupów tylko mąż specjalnie przyjeżdża, że nie imprezuje z % ...) bo znajdzie się życzliwy który doniesie ( może sie zdarzyć, ale nie musi..) Przepraszam.. jakoś tak nie ogarniam.
![]() |
#1579 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo dobrze Cię rozumiem, bo sama miałam kiedyś sytuację, w której musiałam liczyć się z każdą złotówką (dosłownie...) Taki jest niestety nasz chory kraj... ![]() ![]() ![]() A co w takiej sytuacji zrobi Twój pracodawca? pamiętaj, że możesz pracować max.8 godzin i to też w ściśle określonych warunkach. Ech, ale co ja o tych przepisach, przecież chyba żaden prywatny pracodawca ich nie przestrzega... I to chyba byłoby najgorsze. Jeśli szef przed przedłużeniem umowy by się dowiedział...
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-02-23 o 09:40 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
mam tu niestety w pracy takiego jednego, który na moje miejsce chce wkręcić swoją dziewczynę, a że miałam w wakacje miesiąc wolnego z racji operacji, a nikt nie wiedział oprócz szefa, to myślał, że sie zwolniłam i już do szefa, że ma kogoś na moje miejsce. a teraz cały czas chodzi i powtarza " dzisiaj imprezka, o 21:30 pod... " i tak co kilka dni, albo "chodź zapalić.. no chodź.. w ciąży jesteś czy co.."
( paliłam przed ciążą, potem w grudniu jak zaczęliśmy się starać rzuciłam, a raczej ograniczyłam do minimum ( 3 pap. na dzień max.) od połowy stycznia nie pale)
#1581 |
Wtajemniczenie
|
ryba ja bym powiedziała, że te wymioty i biegunka to raczej nie objawy początków ciąży tylko na 99 % grypa żołądkowa, która teraz panuje dookoła, wiem bo u mnie w pracy od środy miały dwie osoby, u znajomej w przedszkolu dzieciaków na palcach jednej ręki można policzyć bo wszystkie mają grypę żołądkową - w przedszkolu nawet alarmują rota wirus. W weekendy są jakieś dyżury lekarzy więc myślę że nie ma co zwlekać tylko szybciutko do niego.
#1582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1583 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co gina to sama mam problem. Przez wiele lat chodziłam do takiej staruszki praktycznie tylko po receptę na tabletki a po ślubie trafiłam prywatnie do lekarza który wydał mi się ok, bardzo delikatny i miły ale w necie nie ma o nim żadnych opinii wiec nie wiem jak on przy prowadzeniu ciąży. A Ty gdzie chodzisz? Cytat:
![]() Jeśli chodzi o choroby to kilkanaście lat temu przeżywałąm to samo z tatą. Byłam wtedy jeszcze dzieckiem ale ból ten sam tak wiec wykorzystuj każda chwilkę i ciesz się tym co jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Adomnie sie jakieś choróbsko przyplątało. Gardło mnie boli, głowa to samo z nosa cieknie po prostu świetnie. Muszę się jakoś wykurować bo nie mogę sobie pozwolić teraz na chorobę |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Zakorzenienie
|
hehe pójdę
![]() U Was też taka chlapa? ;/ Można w ciąży jeść łososia? bo różne opinie czytam właśnie, jedni mówią ze tak inni że nie.. to samo z kurczakiem :O haha, no więc można? ;>
#1585 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A kurczak, no sama wiesz... Myślę, że w małych ilościach można, ale najlepiej taki ze swojskiej, ekologicznej fermy.
![]() |
#1586 |
Zakorzenienie
|
o matko ! ;D Ratujcie dziewczyny, normalnie nie daje rady ukrywac.. co chwilę jakiś paw.
![]() Wy też tak macie? ;> jak mam sie ukrywać w pracy jak mnie męczy.. macie sprawdzone sposoby? Jem suchą bułkę, jadłam krakersy, wypiłam herbate ale nic sie nie zmieniło .. ![]() ooo, ale mam wymówkę, tak jak mówiłyście, pwiedziałam ze to grypa żołądkowa ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-02-23 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() podobno imbir pomaga, dodany do herbaty, gotowe herbatko imbirowe, albo - rada mojego gina - letnia woda przegotowana z łyżeczką miodu i łyżeczką octu jabłkowego ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 |
Zadomowienie
|
witam dziewczyny
ale dziś gadaśne jestreście ![]() ryba współczuje sytuacji w pracy i szczerze nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu, kuszaca jest ta umowa od kwietnia i moze warto poczekac, bo narazie na zlecenie nic bys nie miała niestety żadnych świadczen. a wymówka dobra ![]() tak tu smuto się zrobiło piszecie o chorobach naszym wspaniałym" kraju ale głowa do góry, cho temat chorób ja zaczęłam. Niestety tego nie unikniemy co chwilę ktoś znajomy czy z rodziny okazuje się że ma to świństwo nic na to nie poradzimy, dobrze wtedy jest zarazic taką osobę optymizmem, czy tak jak któraś z was pisze,że chora mama napewno się ucieszy jak się dowie o ciąży. Ryba głowa do góry w końcu rośnie w Tobie nowe życie!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- odebrałam dziś wyniki progesteronu mam w nor mie a obawiałam się że może byc niski, będę jeszcze powtarzac żeby zobaczyc jak wzrasta, a może wy wiecie? ja z dnia na dzień powinien wzrastac progesteron?? muszę zaczerpnąc informacji w necie ![]()
#1589 |
Zakorzenienie
|
niestety nie pomogę Ci
![]()
#1590 |
Raczkowanie
|
Hejka dziewczynki,
gdzie wy jesteście ??? chyba wszystkie sie starają co??? Ja tez za bardzo nie mam o czym pisac bo jestem nadal w oczekiwaniu na wredote żeby isc na badania - więc nudy nudy nudy heheheh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.