|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Mojego TŻta ojciec umarł kiedy on miał 5 lat i przez ten czas kiedy z nim jestem tylko RAZ się mi rozpłakał i powiedział że okropnie tęskni za ojcem i że do tej pory nie może się pogodzić z tym że jego obok mojego D nie ma... to było straszne powinnam go wtedy wesprzeć a sama wyłam jak nienormalna... ale wtedy powiedział mi coś co utkwiło mi chyba już na zawsze w pamięci... Powiedział że jak ojciec umarł to mama powtarzała mu że Bóg mu śmierć taty kiedyś wynagrodzi i powiedział mi wtedy że wie że tym wynagrodzeniem jestem ja ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do szefa- zwolnił mnie z większości obowiązków i odkąd WYRAŹNIE mu powiedziałam że jestem w ciaży a nawet dałam mu do oglądnięcia Karte ciąży( tak tylko z danymi na pierwszej stronie) to jakiś milszy sie zrobic, nie wkur,wia mnie już tak, co prawda nie zgodził sie na kilka spraw , ale no cóz , trudno. nie mniej dał mi ostatnio podwyżkę i w tym miesiącu liczę na coś wyższego ![]() a na rozmowach miał jakiś samych przyglupów. Np. laska ok 23-24 lata S- ile zajmuje Pani dojazd do xxx Laska- no nie wiem, przecież nie liczyłam S- ale mniejwiecej, 20-30-40 minut? L- no wiem Pan, to zależy czym jadę, samochodem, taksówką czy autobusem S- dobrze w takim razie oddzwonimy jak coś do 3 dni to było w sumie tyle z rozmowy. II laska- ok 25 lat, ubrana b. odważnie - mini jeansowa, biała bluzka prześwitująca, cycki na wierzchu i szpile czerwone.( tak wiem jest gorąco ) S- Rozumiem, że nie ma dla Pani problemu pracować w xxx między bytomiem a chorzowem? L- nie.. ja mam wszędzie blisko S- bla bla bla i gadają ... czy ma Pani jakieś pytania ? L- no.. to jest praca siedząca? bo wie Pan co, ale w tych szpilkach długo nie ustoję, a wiedziałam że rozmowa bedzie z mężczyzną.. ![]() Moja siostra jak bedze miała kiedyś chłopca to będzie Jaś- od zawsze chciała mieć malutkiego Jasia a ostatnio pytam się mojej siostrzenicy : Wiesz jak mama chciała Ci dać na imię, ale tata ją przekonał że jednak nie? S- Wiem, Milenka, bo miała być Lilka i Milka - ale na szczęscie nie jestem tą krową i wole moje imię ![]() Ciekawe co mój mały powie, czy mu sie imię podoba ![]()
![]() |
#1563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]() Ryba Widać jak zależy im na pracy :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mam dzisiaj dzień, nic nie robię aż głupio i źle się z tym czuję ![]() ![]() Muszę się za coś zabrać ale weny nie mam kompletnie.A jak widzę moje rozwinięte komentarze to mi się płakać chce . I wszystko przez tż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w rodzinie była taka sytuacja gdzie mojej mamy pierwszy mąż, a ojciec mojego brata jak się dowiedział że mama jest w ciąży to ją katował i zamykał w domu bo nie chciał mieć dziecka... zostawił ją i nigdy nie odezwał się do własnego syna... A po długiej i ciężkiej wojnie mojej mamy o pieniądze na dziecko, zaczął przysyłać miesięcznie 100zł ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() Ja sie wlasnie polozylam bo mi cos brzuch twardnieje :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama bym wpierdzieliła takiemu facetowi, co podnosi na swoją kobietę rękę, nie potrafię sobie tego wyobrazić, ale myślę że uciekałabym od niego jak najprędzej ![]() Dobrze, że mama Twoja nie straciła dziecka przez tego bydlaka
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Żebyście mnie nie zrozumiały źle, nikogo nie karce, nikomu nie odradzam nic tylko przekazuję rady położnej.
![]() |
#1571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale zrobiłam oszukany rosół dzisiaj :P
||
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() uszy do gory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Zakorzenienie
|
muszę się wziąć za prasowanie, ale chyba mi się nie chce bo się zaraz upocę
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mój tez bez ojca- w wieku 6 lat odszedł od nich, bo teściowa chciała, podobno ich bił a ja zdradzał.. jednak po latach wyszła prawda na jaw, jednakże czasu się nie cofnie.. Ja niby z ojcem ale alkoholik.. same wiecie jak jest- ciągle awantury, bicie, wyzywanie. Wiem że mój mąż będzie dobrym ojcem. Mama przyjechałą i przywiozła mi chłodnik- ZAPRASZAM ![]()
![]() |
#1576 |
Zakorzenienie
|
W ogole musze sie Wam poskarzyc na mojego Jaska. Jeszcze sie nie urodzil a juz trzyma z tatuskiem
![]() Wczoraj np caly dzien mnie kopal od niechcenia, a jak tylko TZ po nas przyjechal to przez cala droge ode mnie z domu do domu TZta Jasiek ani na moment nie przestal kopac ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-26 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ wrócił ![]() ![]() ![]() Niedługo powinnam do Was wrócić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, czy Wy też tak macie, te co pracują: http://demotywatory.pl/4176503/Tymczasem ![]() o i coś dla nas ![]() mój będzie za jakąś godzinę, bo musiał ciut dłużej w pracy zostać :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-26 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
co to za oszukany rosóół ?
![]()
#1581 |
Zakorzenienie
|
bo gotowałam wczoraj ćwiartki na obiad i wrzuciłam kostkę wołową i mi się zrobił coś a' la rosół więc ugotowałam dzisiaj warzywa razem z kostką drobiową i przyprawami i dolałam to wczorajszego wywaru i mam rosół
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Zakorzenienie
|
straszne to co piszecie o ojcach
![]() Maomami Ja też mam dzisiaj dzień z ![]() ![]() I pisz nam rady położnych w końcu bardzo się przydadzą ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba tym pączkiem sobie zaszkodziłam. Chce mi się teraz wymiotowac. Wgl czy na takich cukromierzu sa wyniki takie jak z krwi w lab? bo mi zaraz po zjedzeiu słodkiego jest uusper a za chwile chce mi sie spać jest mi słabo, mdli mnie i chce mi się wymiotować.. i ostatnio stwierdziłam że zbadam sobie tym czymś cukier (po godzinie od zjedzenia ciasta wtedy) i wyszło mi 98.. i zastanawiam się czy to że mi tak słabo itd przez cukier to może ja mam coś z cukrzycą..? a mam w domu urządzenie i mogłąbym sobie mierzyć ale nie wiem czy to daje prawidziwe wyniki.. bo jeszcze sie zacznęstresować...... sorki ze tak pisze na okooło ale ja nie umiem już ładnie pisać, ciąża zabila mój mózg. Oby ożył ![]()
![]() |
#1584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to jeszcze coś na poprawę humoru ![]() albo to: http://demotywatory.pl/4176113/OBCY
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-26 o 16:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Wtajemniczenie
|
W takim razie jeżeli chcecie to będę zdawać relację po każdych zajęciach. Wczoraj ogólnie było o tym kiedy jechać do szpitala, co ze sobą koniecznie mieć, jak rozpoznać że rozpoczyna się poród a nie przepowiadacze, co zapakować do torby, kiedy ją zapakować .
Położna opowiedziała wczoraj fajną historię. Była na dyżurze i o 3 w nocy pani z portierni zadzwoniła do niej że będzie poród w samochodzie, ona jest położną z 25 letnim doświadczeniem więc stwierdziła no cóż samochód też miejsce, wzięła potrzebne rzeczy i zeszła na dół. Czeka na tych ludzi, nagle biegnie gościu z dwoma walizkami, zdyszany, jęzor na wierzchu. Położna się go pyta gdzie jest żona, a on wtedy puścił walizki i nagle powiedział: O ku***, zostawiłem ją przed domem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mierz sobie np 3 razy dziennie i zapisuj wyniki i porównaj potem. Może masz wahania poziomu cukru? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamuśki, na wątku mam wrześniowo- październikowych mattalewar zamieściła fajny post co zabrać do szpitala i kiedy zaczął się poród, kiedy są przepowiadacze itd, może i u nas można by było coś takiego zrobić w następnym wątku o patrzcie: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...93&postcount=3
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-26 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Rybcia Glukometrem jak mierzysz jest miarodajne norma od 80-120 ...ale! od 65-135 jest stan podwyzszony, ktory nie musi oznaczac cukrzyce,ale nalezy zapisywać wyniki! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
uwaga! idę malować paznokcie u stóp
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do Jasia to ciekawa jestem czy na tym imieniu poprzestaniemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nasz jest BARDZO leniwy - nawet na USG gin się smial, ze leniuch będzie. mi to nie przeszkadza, byleby mu tak zostało;p odwiedzila mnie szwagierka i tesciowa z niespodzianką: ciastem i prezentem zokazji jutrzejszych imienin ![]() prezent super,bo dostałam ksiazke "Pierwszy rok z zycia dziecka" - fajnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.