Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-25, 23:03   #1561
PawMaj13
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Hej,

Ja dzis zow tylko na chwilkę, informacja dla dziewczyn zastanawiających się nad używaniem łózeczka turystycznego jako stacjonarnego.ja wybrałam to http://cw-p.pl/images/AL_HRA001K_162...e9b854c875.jpg

Byłam w sklepie stacjonarnym gdzie było sporo tych lozeczek turystycznych wystawionych, to było najstabilniejsze, najestetyczniejsze (nie podobaja mi sie te bazo kolorowe), miało solidny przewijak, i fajny ten organizer. Pozostale, tansze od niego wygladaly ja"zabawki" - albo material sie nie naciagal jak powinien, albo byl wykonany ze smierdzacych materialow, albo sie chwiał na boki. Ok wygladaly tez graco, ale byly duzo drozsze i mniejsze. To jest moj faworyt. Po srodowym USG lece je kupic.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 06:17   #1562
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja też już często. Ale nadal nie są zbyt mocne. I nisko bardzo. A ty w którym miejscu czujesz?
Najwyżej gdzie czułam to na wysokości pępka, ale najczęściej to jest kilka cm poniżej i na boki

W ostatnich dniach w ogóle nie mogę spać, kręcę się, chodzę sikać i gapię się w ciemność. A jak już zasnę to mam dziwne, męczące sny -np wczoraj, że tż za 3,5tys zł kupił swojej mamie używaną pralkę i ja aż do pobudki na niego krzyczałam za to wściekła jak osa. Dziś mi się śniły jakieś wietnamki u mnie w domu a ja szukałam paragonu za strasznie brzydki żyrandol żeby go oddać. I co przysnęłam to znów go szukałam w portfelu

Mezaga, a z tymi dziwnymi palpitacjami to to groźne jest? i ja tak mam, po mamie podobno bo ona wiele razy chciała to diagnozować a tylko uspokajać się każą i żyć bez stresu. U lekarza nie byłam, może teraz powinnam mi się to powtarzało tym częściej na im wyższych obrotach żyłam -nawet codziennie. Ale jak od lipca wyluzowałam to może raz się zdarzyło.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 06:23   #1563
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

PawMaj znam to łóżeczko, baby mix jak pewnie zauwazyłaś wypuszcza wiele rzeczy na rynek,robią wszystko co popadnie od grzechotek do rowerków, karuzele, łyżeczki naprawde wszystko, pisząc szczerze nie jestem przekonana co do jakosci tych produktów.
A zwróciłas uwagę na caratero, robią świetne łózeczka i jakosciowo wydają mi się lepsze ale to oczywiście musi być twój wybór dlatego tylko doradzam

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2013-08-26 o 06:26
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 06:56   #1564
isia4891
Zadomowienie

[QUOTE=selena85;42450630]Też fajny utworek. hmmmm

Isia a jak Twoje wyniki badań testu ...
Będę dziś dzwonić..w czwartek mi powiedzieli ze po weekendzie mam dzwonić.
Powiem wam ze ogólnie ostatnio3 artykuły czytałam na temat tego testu Pappa i nie wiem dla czego on jest wogóle proponowany i dostępny. Wszędzie jest napisane ze bardzo zawyza ryzyko Trisomii, a później się robi ta amniopunkcje, która niesie ze sobą ryzyko poronien i powikłań. Najbardziej wiarygodny jest ten test Nifty , ale niestety bardzo drogi ok 3 tys, bo nie jest refundowany i próbki krwi wysyła się do Stanów lub Chin.
Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, ze jest ok. Bo już mam dość tego oczekiwania.
Wczoraj wwidziałam się z moja siostra cioteczna,która jest w 12 tyg i będzie miała bliźniaki a ma już 10 letnia córkę. I szok bo w żadnej rodzinie nie było bliźniąt.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 07:02   #1565
lejdi_aga13
Rozeznanie

hej kochane

bede czesciej do Was zaglodała bo po 2 tyg L4 wrocilam do pracy. Mam mdlosci dzis i lekki bol glowy

Co dzis na obiadek robcicie?jakies pomysły?

mam pytanie-sa tu mamy rodzace w UK? jak tak proszę-odezwijscie sie na PRIV mam ważne pytanie
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 07:32   #1566
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Powiem wam ze ogólnie ostatnio3 artykuły czytałam na temat tego testu Pappa i nie wiem dla czego on jest wogóle proponowany i dostępny. Wszędzie jest napisane ze bardzo zawyza ryzyko Trisomii, a później się robi ta amniopunkcje, która niesie ze sobą ryzyko poronien i powikłań. Najbardziej wiarygodny jest ten test Nifty , ale niestety bardzo drogi ok 3 tys, bo nie jest refundowany i próbki krwi wysyła się do Stanów lub Chin.
Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, ze jest ok. Bo już mam dość tego oczekiwania.
Wczoraj wwidziałam się z moja siostra cioteczna,która jest w 12 tyg i będzie miała bliźniaki a ma już 10 letnia córkę. I szok bo w żadnej rodzinie nie było bliźniąt.
Mnie Pappa uchronił przed amniopunkcją. Po samym usg miałam ryzyko zdecydowanie kwalifikujące do amnio. Po Pappie spadło na tyle, ze nie zdecydowaliśmy się na amniopunkcje.

NIFTY daje az 1% fałszywie pozytywnych wyników. Ale pewnie gdybym byla kolo 40 to zrobilabym NIFTY tak szybko jak się da (a można juz w 10 tygodniu). Wtedy w 11-12 są wyniki, w razie złych wyników od razu biopsja kosmowki z fishem i wynik w 13-14 tygodniu.
Stary 2013-08-26, 07:43   #1567
senira666
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie dzisiejszy dzień pod znakiem sprzątania i zakupów skocze później do SH to może coś ciekawego mi się trafi :P:
A póki co śniadanko i zaciskam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 07:59   #1568
magnusia
Zakorzenienie

Witam Was

Dziś rano dzieć wepchnął mi sie w lewy jajnik i myślałam że mnie rozerwie. Położyłam sie na drugim boku aby tego ugniatacza przegonić na drugą stronę brzucha. Małżon wziął głaskał brzuch aby się mała przemieściła i..... twierdzi że go kopnęła (???) Ja tam nic nie poczułam ale małż uparcie twierdzi że poczuł jak się coś w środku pod reką przesuwa.
Czy to możliwe aby on poczuł a ja nie? Kurde może mi zakończenia nerwowe wysiadły ?. Małż uparty i mówi że nic dobie nie ubzdurał tylko poczuł
Stary 2013-08-26, 08:03   #1569
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Witam Was

Dziś rano dzieć wepchnął mi sie w lewy jajnik i myślałam że mnie rozerwie. Położyłam sie na drugim boku aby tego ugniatacza przegonić na drugą stronę brzucha. Małżon wziął głaskał brzuch aby się mała przemieściła i..... twierdzi że go kopnęła (???) Ja tam nic nie poczułam ale małż uparcie twierdzi że poczuł jak się coś w środku pod reką przesuwa.
Czy to możliwe aby on poczuł a ja nie? Kurde może mi zakończenia nerwowe wysiadły ?. Małż uparty i mówi że nic dobie nie ubzdurał tylko poczuł
ja się nie wypowiem czy to możliwe bo ja ruchów jeszcze nie czuję ani żadnego przesuwania ani nic.
Stary 2013-08-26, 08:03   #1570
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was

Raczej obstawiam, ze poczuł Twoje jelita Mojemu tez zdarzało sie pomylić na początku.
Stary 2013-08-26, 08:06   #1571
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej
A mnie dziś boli gardło...buuuu. Polećcie co jest bezpieczne w ciąży na gardło oprócz płukania wodą z solą.
Dziewczyny które brały Duphaston...w którym tygodniu odstawiłyście? Ja od soboty nie biorę i trochę się martwię...zaczęłam 17 tydzień.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 08:24   #1572
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
Dziewczyny które brały Duphaston...w którym tygodniu odstawiłyście? Ja od soboty nie biorę i trochę się martwię...zaczęłam 17 tydzień.
Skoro działanie podobne jest do luteiny to na ja odstawiłam luteinę w 12tc i przez tydzień miałam się obserwować czy nie ma żadnych plamień i skoro wszystko było dobrze to super. więc nie martw się na zapas tylko ciesz się ciążą

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

a takie pytanie mam - czy któraś z Was bierze Prenatal Cllasic ?? Bo myślę nad zakupem tego preparatu.
Stary 2013-08-26, 08:33   #1573
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Hej
A mnie dziś boli gardło...buuuu. Polećcie co jest bezpieczne w ciąży na gardło oprócz płukania wodą z solą.
Ja brałam i też pytałam dziewczyn bo się bałam
Ja skończyłam brać w 14 tygodniu przez pierwsze dwa dni się bałam a później już zapomniałam
Wszystko dobrze nawet nie poczułam różnicy może jedynie wieczorne mdłości mi zmalały
brałam rano i wieczorem 1tabletke w ostatni tydzień 1 rano tylko

Właśnie siedzę w pracy z holterem na cyckach czuję się jak terrorysta z bombą
Wczoraj chyba widziałam ruchy prze samym pępku Tż się śmiał że może chce już mi pępek wypchnąć bo jej przeszkadza w środku
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 08:34   #1574
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Hmm... u mnie to zawsze ja pierwsza poczułam,a ktoś inny sporo później,jak już ze 2-3 tyg czułam ja.

Cytat:
Hej
Psikałam gardło tantum verde.
Stary 2013-08-26, 08:38   #1575
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Raczej obstawiam, ze poczuł Twoje jelita Mojemu tez zdarzało sie pomylić na początku.
Też tak sądze ale uparcie twierdzi że czuł pod ręką taką przesuwającą się kulkę. Niech mu będzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 08:39   #1576
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

Natalii, mi się Bianca podoba, czy to popularne imię w norwegii? w razie czego jest łatwe do przerobienia 'na polskie'

Nie wiem czy to popularne imię, spotkałam raczej z 2 osoby o tym imieniu no i jakoś tak mi się spodobało

Popularne bardzo imiona tutaj to Sara, Emma, Julie, Nora, Ida, Anna, Sofie, Ingrid

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 08:43   #1577
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
PawMaj znam to łóżeczko, baby mix jak pewnie zauwazyłaś wypuszcza wiele rzeczy na rynek,robią wszystko co popadnie od grzechotek do rowerków, karuzele, łyżeczki naprawde wszystko, pisząc szczerze nie jestem przekonana co do jakosci tych produktów.
A zwróciłas uwagę na caratero, robią świetne łózeczka i jakosciowo wydają mi się lepsze ale to oczywiście musi być twój wybór dlatego tylko doradzam
Zwróciłam uwagę tylko na nazwy i producentów tych łóżeczek, które mi wpadły w oko i wydawały się solidne. Wymionego przez Ciebie albo nie było, albo nie zrobiło na mnie pozytywnego wrażenia.

Wymakałam za to to łóżeczko, które Wam pokazałam całe, szturchałam nim, ugniatałam siatkę podwieszoną na wyższym piętrze, ugniatałam przewijak, odczepiałam go i zaczepiałam, tak samo organizer boczny, otwierałam zamki, obwąchałam całe Mucha na tym łóżeczku moim zdaniem nie siadała, nic nie trzeszczało, było stabilne (czego nie mogę powiedzieć o łóżeczkach stojących na dużych kółkach, nawet jeśli były zblokowane), przesuwałam to łóżeczko - zdało egzamin w 100% w dodatku nie jest pstrokate To że robią wiele rzeczy mnie nie zraża, skoro LG robi telefony, to mam od nich nie kupić lodówki?
Czy coś konkretnego możesz zarzucić temu łóżeczku, co w nim nie gra? W czym caratero jest lepsze?

weszłam sobie na stronę producenta. Zdaje się, że to jest producent pod tytułem ściągam produkty od prawdziwych producentów (z liniami produkcyjnymi) i nadaję brand babymix i pod swoim brandem, jako producent, wypuszczam w rynek Polski. Stąd wielość oferowanych produktów, nie ma na wszystkie hali produkcyjnych tylko je importuje i branduje i jest ich gwarantem. Więc wielośćproduktów nie powinna przerażać, a tym bardziej wnioskowanie o jakości np. łóżeczka opierając się opinii na temat grzechotki - ponieważ de facto wyszło to zupełnie spod innych rąk.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone

Edytowane przez PawMaj13
Czas edycji: 2013-08-26 o 08:53
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 08:45   #1578
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Na gardło psikałam tantum verde i pomagało.
Co do dufastonu to ja dawno odstawiłam - jeszcze w lipvu
Stary 2013-08-26, 09:00   #1579
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:

Mezaga, a z tymi dziwnymi palpitacjami to to groźne jest? i ja tak mam, po mamie podobno bo ona wiele razy chciała to diagnozować a tylko uspokajać się każą i żyć bez stresu. U lekarza nie byłam, może teraz powinnam mi się to powtarzało tym częściej na im wyższych obrotach żyłam -nawet codziennie. Ale jak od lipca wyluzowałam to może raz się zdarzyło.
Podobno nie jest groźne - dopóki są to ataki chwilowe i nie za częste. Zbadać zawsze warto, bo z sercem żartów nie ma.

Cytat:
Hej
Ja odstawiłam w 15 tygodniu. Ale brałam dość dużą dawkę i tez się martwiłam czy będzie ok po takim nagłym odstawieniu. Ale problemów nie było. Żadne plamienia się już nie pojawiły.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

a takie pytanie mam - czy któraś z Was bierze Prenatal Cllasic ?? Bo myślę nad zakupem tego preparatu.
Ja to biorę. Wcześniej brałam Falvit ale fatalnie się po im czułam i lekarka dała mi próbkę Prenatala. Dobrze się po nim czułam więc kupiłam całe opakowanie.

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość

Właśnie siedzę w pracy z holterem na cyckach czuję się jak terrorysta z bombą
Wczoraj chyba widziałam ruchy prze samym pępku Tż się śmiał że może chce już mi pępek wypchnąć bo jej przeszkadza w środku
Wiem co to za uczucie hehe. Ciśnieniowy jest lepszy bo co 15 minut jeszcze pompuje rękaw i czujesz jak Ci ręka drętwieje + do tego ta bomba na biuście
Stary 2013-08-26, 09:07   #1580
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak sądze ale uparcie twierdzi że czuł pod ręką taką przesuwającą się kulkę. Niech mu będzie
Przez jelita tez sie duzo rzeczy przesuwa

Ja czułam kopniaki jakieś 2 tygodnie przed tym jak mój maz był w stanie cokolwiek poczuć. A jak juz czuł, to kopniaka, którego ja odczuwalam jako całkiem mocny od opisywał jako "główka od szpilki po brzuchem"
Stary 2013-08-26, 09:13   #1581
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Hej
ja dopiero dostałam w 14/15 tyg. więc póki co biorę, ale pewnie jak teraz pójdę do lekarki to z nią pogadam, żeby to odstawić, bo dała mi dlatego, że mnie wtedy strasznie brzuch bolał.
Jakoś dzisiaj nie mogę normalnego zdania złożyć odmóżdżyło mnie coś
muszę podskoczyć do poprzedniego lekarza, żeby mi wpisał wyniki, które mam jeszcze od niego i później mu powiem, że zmieniam, bo jest mi lekarz potrzebny wtedy kiedy jest mi potrzebny a nie wtedy kiedy jest otwarta przychodnia.
Wczoraj cały dzień spacerowaliśmy po Kazimierzu Dolnym, zjedliśmy pycha obiad ale po powrocie myślałam, że padnę na stojąco
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:17   #1582
selena85
Wtajemniczenie

[QUOTE=isia4891;42452919]
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Też fajny utworek. hmmmm

Isia a jak Twoje wyniki badań testu ...
To czekam na wieści. Aż jestem ciekawa co tam z niego wyjdzie.
A zapewne jest wszystko ok i nie potrzebnie Cię stresowali..
A co do siostry ciotecznej to widocznie spotkalo ją nieczęste `szczęście` powinna zacząć grać w Totka - jeśli jeszcze nie zaczela
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:37   #1583
katarzyniak
Rozeznanie

Agatka, ja polecam na gardło płukanki jeszcze z rumianku. No i Tantum Verde do ssania (lub psikania, ale ja wolę do ssania) - są podobno bezpieczne w ciąży, trochę kosztują niestety ale wydasz 20 zł i tych tabletek sporo jest, ...można je sobie dawkować np. brać po połówce itp.

Mówicie o duphastonie... Ja narazie mam tylko Luteinę od samego początku. Czy ktoraś z Was bierze i Luteinę i Duphaston jednocześnie? Czy takie zestawienie jest uzasadnione?
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:39   #1584
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Agatka, ja polecam na gardło płukanki jeszcze z rumianku. No i Tantum Verde do ssania (lub psikania, ale ja wolę do ssania) - są podobno bezpieczne w ciąży, trochę kosztują niestety ale wydasz 20 zł i tych tabletek sporo jest, ...można je sobie dawkować np. brać po połówce itp.

Mówicie o duphastonie... Ja narazie mam tylko Luteinę od samego początku. Czy ktoraś z Was bierze i Luteinę i Duphaston jednocześnie? Czy takie zestawienie jest uzasadnione?
To prawie to samo więc moim zdaniem jak najbardziej nieuzasadnione.
Stary 2013-08-26, 09:45   #1585
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Zwróciłam uwagę tylko na nazwy i producentów tych łóżeczek, które mi wpadły w oko i wydawały się solidne. Wymionego przez Ciebie albo nie było, albo nie zrobiło na mnie pozytywnego wrażenia.

Wymakałam za to to łóżeczko, które Wam pokazałam całe, szturchałam nim, ugniatałam siatkę podwieszoną na wyższym piętrze, ugniatałam przewijak, odczepiałam go i zaczepiałam, tak samo organizer boczny, otwierałam zamki, obwąchałam całe Mucha na tym łóżeczku moim zdaniem nie siadała, nic nie trzeszczało, było stabilne (czego nie mogę powiedzieć o łóżeczkach stojących na dużych kółkach, nawet jeśli były zblokowane), przesuwałam to łóżeczko - zdało egzamin w 100% w dodatku nie jest pstrokate To że robią wiele rzeczy mnie nie zraża, skoro LG robi telefony, to mam od nich nie kupić lodówki?
Czy coś konkretnego możesz zarzucić temu łóżeczku, co w nim nie gra? W czym caratero jest lepsze?

weszłam sobie na stronę producenta. Zdaje się, że to jest producent pod tytułem ściągam produkty od prawdziwych producentów (z liniami produkcyjnymi) i nadaję brand babymix i pod swoim brandem, jako producent, wypuszczam w rynek Polski. Stąd wielość oferowanych produktów, nie ma na wszystkie hali produkcyjnych tylko je importuje i branduje i jest ich gwarantem. Więc wielośćproduktów nie powinna przerażać, a tym bardziej wnioskowanie o jakości np. łóżeczka opierając się opinii na temat grzechotki - ponieważ de facto wyszło to zupełnie spod innych rąk.
Kochana zrobisz jak będziesz chciała,jeżeli Ci się podoba to je kup
Ja tylko wyraziłam swoje zdanie jako sprzedawca, jak będziesz jeszcze raz oglądać łóżeczko to zwróć uwagę na mechanizm składania,często to jest akurat powodem reklamacji.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Ja od soboty zaczęłam jakoś dziwnie czuć brzuszek,przy schylaniu,przy siadaniu,niby żadnych niepokojących objawów nie ma ale dawno go tak nie czułam...hmm może rośnie
Stary 2013-08-26, 09:59   #1586
em ma
Zadomowienie

Witam!
Cytat:
Małżon wziął głaskał brzuch aby się mała przemieściła i..... twierdzi że go kopnęła (???) Ja tam nic nie poczułam ale małż uparcie twierdzi że poczuł jak się coś w środku pod reką przesuwa.
Patrząc na to jak mała mnie kopała na początku to moim zdaniem nie jest to możliwe. Raczej poczuł jak gazy Ci się w jelitach przesuwają Mój był w stanie poczuć pierwsze kopniaki jakieś 2 tygodnie później niż ja je czułam. Z reguły jak mąż przykłada rękę to mała się uspokaja
Cytat:
Hej
Ja też brałam tantum verde, ale do ssania.
Powiem Ci Agatka, że ja już nie wiem kiedy przestałam brać ten duphaston, ale wiem, że zaraz potem znikły całkowicie mdłości i poczułam różnicę na plus, że już tego nie biorę.
Stary 2013-08-26, 10:01   #1587
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Mnie Pappa uchronił przed amniopunkcją. Po samym usg miałam ryzyko zdecydowanie kwalifikujące do amnio. Po Pappie spadło na tyle, ze nie zdecydowaliśmy się na amniopunkcje.

NIFTY daje az 1% fałszywie pozytywnych wyników. Ale pewnie gdybym byla kolo 40 to zrobilabym NIFTY tak szybko jak się da (a można juz w 10 tygodniu). Wtedy w 11-12 są wyniki, w razie złych wyników od razu biopsja kosmowki z fishem i wynik w 13-14 tygodniu.
Ja bym powiedziała , że tylko 1% i to w zaokrągleniu bo zależy od trisomii no i nie inwazyjne badanie.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 10:01   #1588
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość

Ja od soboty zaczęłam jakoś dziwnie czuć brzuszek,przy schylaniu,przy siadaniu,niby żadnych niepokojących objawów nie ma ale dawno go tak nie czułam...hmm może rośnie
Pewnie rośnie wiązadła się napinają i pewnie stąd takie dziwne uczucie.
Lolita czy jako sprzedawca masz jakieś doświadczenie z wózkami, które wstawiałam wczoraj?
Stary 2013-08-26, 10:09   #1589
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziała , że tylko 1% i to w zaokrągleniu bo zależy od trisomii no i nie inwazyjne badanie.
DLA MNIE to az 1%, bo to nie jest statystyka jak przy usg czy Pappie. Jak dostaniesz wynik "prawdopodobna trisomia 18/21" to masz 99% szans, ze Twoje dziecko jest chore. Ale jednak przez tydzien czy dwa łudzisz sie, ze moze jestes tym 1% fałszywie pozytywnych wyników. To prawda, przy trisomii 13 nie mieli jeszcze żadnego fałszywie pozytywnego wyniku. Mieli natomiast fałszywie negatywne przy Zespole Turnera i przy trisomiach chromosomów płciowych (ale to ostatnie to akurat pikuś).

Mocno zastanawiałam sie nad NIFTY, ale zrezygnowalam, bynajmniej nie z powodów finansowych. Ale jak mówię, jesli miałabym te 12 czy 15 lat więcej to zrobilabym NIFTY jeszcze przed usg genetycznym.
Stary 2013-08-26, 10:16   #1590
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
słyszałam też kiedyś, że jeśli moi rodzice jako pierwszego mieli syna i rodzice tżta również - to mamy większą szansę, że i u nas pierwszym dzieckiem będzie chłopiec. kiedyś się nad tym zastanawiałam i u wielu znajomych się to sprawdzało, u nas wypadłoby na chłopca. bardzo chciałabym
Jak ktoś dopatrzy się jakiegoś powiązania w swoim przypadku to już głosi takie teorie

U mojej siostry: jej teście pierwszego mieli syna (mają 3), nasi rodzice: pierwszą córke i siostra urodziła córkę
U mnie: teście pierwszego mają syna (w sumie 4 + najmłodsza córka), u mnie 2 córki a u nas pierwszy był syn

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-08-26 o 10:18
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości