|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Hej,
Ja dzis zow tylko na chwilkę, informacja dla dziewczyn zastanawiających się nad używaniem łózeczka turystycznego jako stacjonarnego.ja wybrałam to http://cw-p.pl/images/AL_HRA001K_162...e9b854c875.jpg Byłam w sklepie stacjonarnym gdzie było sporo tych lozeczek turystycznych wystawionych, to było najstabilniejsze, najestetyczniejsze (nie podobaja mi sie te bazo kolorowe), miało solidny przewijak, i fajny ten organizer. Pozostale, tansze od niego wygladaly ja"zabawki" - albo material sie nie naciagal jak powinien, albo byl wykonany ze smierdzacych materialow, albo sie chwiał na boki. Ok wygladaly tez graco, ale byly duzo drozsze i mniejsze. To jest moj faworyt. Po srodowym USG lece je kupic.
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() W ostatnich dniach w ogóle nie mogę spać, kręcę się, chodzę sikać i gapię się w ciemność. A jak już zasnę to mam dziwne, męczące sny -np wczoraj, że tż za 3,5tys zł kupił swojej mamie używaną pralkę i ja aż do pobudki na niego krzyczałam za to wściekła jak osa. Dziś mi się śniły jakieś wietnamki u mnie w domu a ja szukałam paragonu za strasznie brzydki żyrandol żeby go oddać. I co przysnęłam to znów go szukałam w portfelu ![]() Mezaga, a z tymi dziwnymi palpitacjami to to groźne jest? i ja tak mam, po mamie podobno bo ona wiele razy chciała to diagnozować a tylko uspokajać się każą i żyć bez stresu. U lekarza nie byłam, może teraz powinnam ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Zakorzenienie
|
PawMaj znam to łóżeczko, baby mix jak pewnie zauwazyłaś wypuszcza wiele rzeczy na rynek,robią wszystko co popadnie od grzechotek do rowerków, karuzele, łyżeczki naprawde wszystko, pisząc szczerze nie jestem przekonana co do jakosci tych produktów.
A zwróciłas uwagę na caratero, robią świetne łózeczka i jakosciowo wydają mi się lepsze ale to oczywiście musi być twój wybór dlatego tylko doradzam ![]()
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-08-26 o 06:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=selena85;42450630]Też fajny utworek. hmmmm
Isia a jak Twoje wyniki badań testu ... Będę dziś dzwonić..w czwartek mi powiedzieli ze po weekendzie mam dzwonić. Powiem wam ze ogólnie ostatnio3 artykuły czytałam na temat tego testu Pappa i nie wiem dla czego on jest wogóle proponowany i dostępny. Wszędzie jest napisane ze bardzo zawyza ryzyko Trisomii, a później się robi ta amniopunkcje, która niesie ze sobą ryzyko poronien i powikłań. Najbardziej wiarygodny jest ten test Nifty , ale niestety bardzo drogi ok 3 tys, bo nie jest refundowany i próbki krwi wysyła się do Stanów lub Chin. Jestem dobrej myśli i mam nadzieję, ze jest ok. Bo już mam dość tego oczekiwania. Wczoraj wwidziałam się z moja siostra cioteczna,która jest w 12 tyg i będzie miała bliźniaki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Rozeznanie
|
hej kochane
![]() ![]() bede czesciej do Was zaglodała bo po 2 tyg L4 wrocilam do pracy. Mam mdlosci dzis i lekki bol glowy Co dzis na obiadek robcicie?jakies pomysły? mam pytanie-sa tu mamy rodzace w UK? jak tak proszę-odezwijscie sie na PRIV mam ważne pytanie
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
NIFTY daje az 1% fałszywie pozytywnych wyników. Ale pewnie gdybym byla kolo 40 to zrobilabym NIFTY tak szybko jak się da (a można juz w 10 tygodniu). Wtedy w 11-12 są wyniki, w razie złych wyników od razu biopsja kosmowki z fishem i wynik w 13-14 tygodniu.
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie dzisiejszy dzień pod znakiem sprzątania i zakupów ![]() A póki co śniadanko i zaciskam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania ![]()
#1568 |
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() Dziś rano dzieć wepchnął mi sie w lewy jajnik i myślałam że mnie rozerwie. Położyłam sie na drugim boku aby tego ugniatacza przegonić na drugą stronę brzucha. Małżon wziął głaskał brzuch aby się mała przemieściła i..... twierdzi że go kopnęła (???) Ja tam nic nie poczułam ale małż uparcie twierdzi że poczuł jak się coś w środku pod reką przesuwa. Czy to możliwe aby on poczuł a ja nie? Kurde może mi zakończenia nerwowe wysiadły ![]()
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1571 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() A mnie dziś boli gardło...buuuu. Polećcie co jest bezpieczne w ciąży na gardło oprócz płukania wodą z solą. Dziewczyny które brały Duphaston...w którym tygodniu odstawiłyście? Ja od soboty nie biorę i trochę się martwię...zaczęłam 17 tydzień.
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- a takie pytanie mam - czy któraś z Was bierze Prenatal Cllasic ?? Bo myślę nad zakupem tego preparatu.
![]() |
#1573 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja skończyłam brać w 14 tygodniu przez pierwsze dwa dni się bałam a później już zapomniałam ![]() Wszystko dobrze nawet nie poczułam różnicy może jedynie wieczorne mdłości mi zmalały ![]() brałam rano i wieczorem 1tabletke w ostatni tydzień 1 rano tylko ![]() Właśnie siedzę w pracy z holterem na cyckach ![]() ![]() Wczoraj chyba widziałam ruchy prze samym pępku Tż się śmiał że może chce już mi pępek wypchnąć bo jej przeszkadza w środku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Hmm... u mnie to zawsze ja pierwsza poczułam,a ktoś inny sporo później,jak już ze 2-3 tyg czułam ja. Psikałam gardło tantum verde.
![]() |
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem czy to popularne imię, spotkałam raczej z 2 osoby o tym imieniu no i jakoś tak mi się spodobało ![]() Popularne bardzo imiona tutaj to Sara, Emma, Julie, Nora, Ida, Anna, Sofie, Ingrid
![]() |
#1577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymakałam za to to łóżeczko, które Wam pokazałam całe, szturchałam nim, ugniatałam siatkę podwieszoną na wyższym piętrze, ugniatałam przewijak, odczepiałam go i zaczepiałam, tak samo organizer boczny, otwierałam zamki, obwąchałam całe ![]() ![]() ![]() Czy coś konkretnego możesz zarzucić temu łóżeczku, co w nim nie gra? W czym caratero jest lepsze? weszłam sobie na stronę producenta. Zdaje się, że to jest producent pod tytułem ściągam produkty od prawdziwych producentów (z liniami produkcyjnymi) i nadaję brand babymix i pod swoim brandem, jako producent, wypuszczam w rynek Polski. Stąd wielość oferowanych produktów, nie ma na wszystkie hali produkcyjnych tylko je importuje i branduje i jest ich gwarantem. Więc wielośćproduktów nie powinna przerażać, a tym bardziej wnioskowanie o jakości np. łóżeczka opierając się opinii na temat grzechotki - ponieważ de facto wyszło to zupełnie spod innych rąk.
2013-04-30 II kreski ![]() Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone ![]() Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-08-26 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dufastonu to ja dawno odstawiłam - jeszcze w lipvu
![]() |
#1579 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czułam kopniaki jakieś 2 tygodnie przed tym jak mój maz był w stanie cokolwiek poczuć. A jak juz czuł, to kopniaka, którego ja odczuwalam jako całkiem mocny od opisywał jako "główka od szpilki po brzuchem" ![]()
![]() |
#1581 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś dzisiaj nie mogę normalnego zdania złożyć ![]() ![]() muszę podskoczyć do poprzedniego lekarza, żeby mi wpisał wyniki, które mam jeszcze od niego i później mu powiem, że zmieniam, bo jest mi lekarz potrzebny wtedy kiedy jest mi potrzebny a nie wtedy kiedy jest otwarta przychodnia. Wczoraj cały dzień spacerowaliśmy po Kazimierzu Dolnym, zjedliśmy pycha obiad ale po powrocie myślałam, że padnę na stojąco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=isia4891;42452919]
Cytat:
A zapewne jest wszystko ok i nie potrzebnie Cię stresowali.. A co do siostry ciotecznej to widocznie spotkalo ją nieczęste `szczęście` powinna zacząć grać w Totka - jeśli jeszcze nie zaczela ![]()
![]() |
#1583 |
Rozeznanie
|
Agatka, ja polecam na gardło płukanki jeszcze z rumianku. No i Tantum Verde do ssania (lub psikania, ale ja wolę do ssania) - są podobno bezpieczne w ciąży, trochę kosztują niestety ale wydasz 20 zł i tych tabletek sporo jest, ...można je sobie dawkować np. brać po połówce itp.
Mówicie o duphastonie... Ja narazie mam tylko Luteinę od samego początku. Czy ktoraś z Was bierze i Luteinę i Duphaston jednocześnie? Czy takie zestawienie jest uzasadnione?
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko wyraziłam swoje zdanie jako sprzedawca, jak będziesz jeszcze raz oglądać łóżeczko to zwróć uwagę na mechanizm składania,często to jest akurat powodem reklamacji. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Ja od soboty zaczęłam jakoś dziwnie czuć brzuszek,przy schylaniu,przy siadaniu,niby żadnych niepokojących objawów nie ma ale dawno go tak nie czułam...hmm może rośnie ![]()
![]() |
#1586 | ||
Zadomowienie
|
Witam!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Powiem Ci Agatka, że ja już nie wiem kiedy przestałam brać ten duphaston, ale wiem, że zaraz potem znikły całkowicie mdłości i poczułam różnicę na plus, że już tego nie biorę.
![]() |
#1587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lolita czy jako sprzedawca masz jakieś doświadczenie z wózkami, które wstawiałam wczoraj?
![]() |
#1589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocno zastanawiałam sie nad NIFTY, ale zrezygnowalam, bynajmniej nie z powodów finansowych. Ale jak mówię, jesli miałabym te 12 czy 15 lat więcej to zrobilabym NIFTY jeszcze przed usg genetycznym.
![]() |
#1590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mojej siostry: jej teście pierwszego mieli syna (mają 3), nasi rodzice: pierwszą córke i siostra urodziła córkę U mnie: teście pierwszego mają syna (w sumie 4 + najmłodsza córka), u mnie 2 córki a u nas pierwszy był syn
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-08-26 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.