|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Witam
![]() Wczoraj mnie nie było, bo załatwialiśmy z TZ kilka spraw w moim rodzinnym mieście: zmieniliśmy kółka w samochodzie na zimowe, złożyłam wniosek o aktualizację prawa jazdy, zapłaciłam za nie i... nigdzie nie było kolejek ![]() ![]() Dzisiaj jestem padnięta, bo w nocy mdłości obudziły mnie o 2 ![]() No i tak sobie w nocy myślałam, że chciałabym by już było lato, bo popływałabym sobie na świeżym powietrzu... i mnie oświeciło: przez całe lato będziemy mieć okres połogu i nawet w najgorsze upały nie będziemy mogły się moczyć ![]() Nadrobiłam wszystko, ufff Cieszę się, że wszystkie wizyty się udały ![]() Gosiaczku, cały ślub w 1 króciutkim zdaniu? Ej, czekam na więcej ![]() Cytat:
![]() A jogi szkoda... Jak masz okazję, to korzystaj! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do kaski, to ja teraz też dostaję ok 300 zł więcej, ale składa się na to średnia z przychodów z całego roku, czyli wypłaty + premia + bony świąteczne + dofinansowanie "wczasów pod gruszą"+ "trzynastka". Ty masz pewnie podobnie. No i ja dodatkowo oszczędzam ok 600,00 zł na paliwie (czyli połowę z tego co zarabiałam), tak więc u mnie zastrzyk finansowy jest konkretny ![]() Cytat:
![]() Ale po tym co ja się naczytałam o pustych pęcherzykach ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
dwakolory no ja uważam, że mąż rzeczywiście przesadził ;/ przecież chwila rozmowy z kolegą o niczym nie świadczy
![]() ![]() ![]() Mój TŻ kiedyś obraził się o to, że ukryłam nasze wspólne zdjęcia ze swojej tablicy, a w galerii one dalej były i również się do mnie nie odzywał ![]() Ja nie wiem? Obrażać się przez facebooka?! Szczyt, szczytów jak dla mnie ![]()
#1563 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do męża to bardzo nieładnie się zachowuje ![]() ![]() ![]() Ja to bym mogła o mojego Tżta byc zazdrosna jak ja słucham jego rozmów z koleżankami/partnerkami z pracy ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do ceny to nieźle, ja jakoś 20 kilka płaciłam 2 lata temu. Dobrze że masz znajomą. Ale tak samo luteina kosztowała grosze 1-2 zł a od stycznia ponad 10zł niby też mało, ale koleżanka z branży mnie uprzedziła o zmianach i udało mi się recepte dodatkową w końcówce grudnia wyłudzić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tż pojechał na mecz, po drodze wywiózł Olafka na cały dzień do cioci, więc sie zaraz biorę za porządki ![]()
![]() |
#1564 |
Zadomowienie
|
Vampirko ja nie chcę na czarno
![]() ![]() Jak już będę farbować to ciemnym blondem, bo wtedy wychodzą mi takie fajne brązowe nie za ciemnie nie za jasne ![]()
#1565 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a planujesz jeszcze odwiedziny u niego w domu ![]() Cytat:
![]() Dwakolory, mąż aż się prosi o to byś go naprawdę zdradziła ![]() nie daj się i nie próbuj Go przepraszać! Jak już, to On powinien to zrobić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
dwa kolory mąż trochę przesadza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Wtajemniczenie
|
dwakolory moim zdaniem mąż przesadza i to bardzo .... już w ogóle nie możesz z nikim popisać ?
#1568 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
![]() Wczoraj wieczorem nie pisałam, bo już nie miałam kiedy, wróciliśmy z Poznania po 15 dopiero, mąż skoczył po zakupy i się zabraliśmy za robienie kolacji takiej małej, bo moje rodzeństwo przyszło do nas i siostra mojego TŻ z mężem. TŻ zrobił sushi ![]() ![]() ![]() Poczytałam Was trochę w samochodzie, ale na telefonie średnio z odpisywaniem, zresztą wiecie same ![]() Życzę Wam miłego weekendu, pewnie będzie jak zwykle spokojniej niż w tygodniu i może uda mi się być na bieżąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do zmienności to wiem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
Light niektórzy lekarze właśnie długo karzą brać duphaston. Mój powiedział że zdecyduje po USG co dalej bo chce widzieć dzidziolka i zobaczyć czy wszystko OK.
![]() Dwakolory ale on się obraził za to że mu odpisałaś czy za tekst że jest szczęściarzem że się nie ożenił?? Bo ja za to pierwsze to fakt obrażenie się nie ma powodu , ale jak za to drugie to trochę rozumiem twojego męża bo mógł uznać to jako że żałujesz małżeństwa itp. Seleniti ![]() ![]() Madziula wiem że spodziectwo nie jest czymś strasznym bo syn koleżanki ma . Z tym że on co pół roku lub raz na rok (teraz nie pamiętam ) jeździ do szpitala na kontrole i jakieś tam zabiegi i wiem że do iluś tam lat musi . A bratanek tylko jeden zabieg?? Byliśmy dziś ponad 2 godz na spacerku ![]() Teraz robię obiadek , kartofle , schabowe i zapiekany kalafior ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
dwakolory1 - co do zachowania TŻ i jego zazdrości : powtórze to co wczesniej zostało napisane że przesadził i to mocno, ja na twoim miejscu wogóle bym się do nie niego nie odzywała, nie dzwoniła...poczekałabym na jedo gest... a o przepraszaniu twoim nie myśl- nie masz za co, to on powienien cie przeprosić i powiedziec ze zachował się jak szczeniak.....
chorobliwa zazdrość jest bardzo zła. ==== a ja wam się pochwale co sobie wczoraj kupiłam na ciuchach : oryginalna skórzana torba Mulbery / zapłaciłam z nią 28 zl/ tu jest moja tylko fioletowa http://www.luisaviaroma.com/index.as...SubLineId=bags ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o sam fakt pisania z kolegą..no to kurczę nie miał powodu. Przecież nic złego nie zrobiłaś, chyba to normalne, że się rozmawia również z płcią przeciwną. Nie przejmuj się tak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1574 | ||
Rozeznanie
|
Ja w pierwszej ciąży na obcasie chodziłam do końca, a po porodzie odmieniło mi się i do teraz głownie w balerinach 'biegam'
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Seleniti ![]() ![]() Byłam dziś na badaniach i zapomniałam zabrać z domu próbkę moczu ![]() ![]() ![]() ![]() Umówiłam się w końcu do fryzjera - na poniedziałek - dłużej już nie dam rady z tym odrostem ![]()
![]() |
#1575 |
BAN stały
|
Dark lady dzisiaj też klikam
![]() Asiulka_22 torba czad !! Magdi555 macie nianię tylko na takie "kryzysowe" sytuacje? I jak Wam się sprawdza? To ktoś znajomy? Jej..ja też już nie mogę patrzeć na ten swój odrost. Ale mam teraz tyle pracy, że ciężko się umówić do fryzjera. |
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A nie nosisz wkładek ? ![]() nie widac bys zaniedbała ![]() Byłam na zakupach, wstapiłam do SH - upolowałam nowe jeansy za 20 zł ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nianię mamy z portalu niania.pl, a jak się później okazało mieszka w bloku obok ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1578 | |||
Zadomowienie
|
Surowe
Cytat:
![]() Ja bym się do niego nie odzywała. Skupiłabym się na sobie i dzieciach. Cytat:
![]() Ale nie wiem na jakiej podstawie mam orzyjmować dalej duphaston i czemu co 2 tyg.mam się pojawiać.nic mi nie mówił, źe coś jest nie tak. Może tak u niego jest. Nie mam kogo spytać. Z tego co tu czytam to Wy chyba raz w miesiącu macie wizyty? ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Wtajemniczenie
|
niki
![]() madziulka, no wlasnie juz kiedys gdzies sie natknelam na to o duphastonie ;/ niestety jak mi w szpitalu zaczeli dawac duppka tak juz przy nim zostalam... dwa kolory - nie panikuj ![]() co do sytuacji z mężem to hmm. nic zlego nie napisalas ale ja tez bym sie ddziwnie poczula jakby moj maz piszac z kolezanką mowil jej ze jest szczesciarą bo jest wolna. to by zabrzmialo jakby moze byl nieszczesliwy? ale oczywiscie przesadza i on z tym ze az tak sie zawziął, moglby byc sfochowan ale juz nie odzywanie sie totalne i nieodbieranie telefonow to gluppota. a jakby sie cos stalo to co? bądźmy dorośli! nie zrobilas nic zlego, nie zawsze sie da tak kazde slowo przemyslec i tyle.zwlaszcza ze nie potrzebujesz teraz stresów. troche egocentrycznie mysli! w 100% popieram wypowiedz asiulki! nie zastanowi sie dopoki sama sie nie zawezmiesz, bo poki co to ma satysfaskcje i poczucie racji skoro sie dobijasz do niego. jak odpuscisz to sie zdezorientuje, a jak na dluzej sama sie obrazisz to i rakcja zwrotna powinna byc, powinna go najsc refleksja ![]() ![]() kasian- kochana pamietam ze mialas klopty z rybnm odbijaniem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Raczkowanie
|
Z dynii jeszcze nic, narazie z t-shirtu powstało przebranie, a o 16 tej idziemy drażyc wstawie później fotki
Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Posprzatalam całe mieszkanie. . Masakra, mąż zrobił zakupy teraz gotuje curry na imprezkę a ja upieklam ciasteczka, później jeszcze zrobię przystawke:-D |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że mój mąż nie lubi się kłócić i milczeć i nawet jak ja jestem "winna" o coś to wyciąga rękę zazwyczaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój brat jak przeprowadzał "casting" to się zgłosiło kilka kobietek, ale każda była zła ![]() ![]() ![]() Ale siostra mojego M ma nianię też fajną, z której będą rezygnować za rok, bo młodszy pójdzie do przedszkola, więc w razie czego będziemy mieli też sprawdzoną ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak swoją drogą powiedziałam gin na wizycie, że chyba nie przyswajam dobrze tej omegi to mówi, żebym brała co drugi dzień, a jak się będę mocno męczyć to odstawić, trudno ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym to ten bratanek urodził się też z 6 paluszkiem u nogi ale to nie od duphastonu ![]() Cytat:
![]() Wysprzątałam całą kuchnie, w szafach szufladach, no prócz lodówki, bo Olaf systematycznie tworzy tam swoje porządki ![]() ![]()
![]() |
#1586 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dziekuję Wam wszystkim za wsparcie. Kochane jesteście. Aż mi lżej jak się wygadałam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki jeszcze raz wszystkim za wsparcie i rady. A... i kupiliśmy z młodym chomika. Kuba się cieszy niesamowicie.
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2013-10-26 o 14:35 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() Nie było mnie 24 godziny i tyle stron... ale już nadrabiam... Wczoraj spędziliśmy miły wieczór z rodzinką małża i wróciliśmy późnym wieczorkiem do domu, więc nie udało mi się do was zajrzeć/. A dziś jestem już padnięta... Chociaż taka piękna pogoda chciałam wyjść na spacer... Ale brak mi sił... Wstałam dziś z wielką energią, wyprałam pościel, posprzątałam cały domek ( małż mi pomógł) upiekłam szybką babkę. zrobiłam sos tatarski, no i zjadłam obiadek... A teraz odpoczywam z wami... Poza tym już dawno nie miałam tyle energii... ![]() ![]() chociaż przeszkadza mi dziś ból głowy... ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Gosiaczek witaj młoda żonko ![]() Hope - fajnie że jesteś już w domku, ![]() paulka - co snów... Ja odkąd jestem w ciąży, a mamy również zakaz też mam różne sny, czasem sama jestem sobą zaskoczona ![]() Kasiab91 mąż ma ciekawe podejście do spraw zbliżeniowych ![]() Kasian super że wszystko ok po wizycie. muffinka gratuluje II trymestru... Selenti ciągle trzymam kciuki za twojego chłopa i jego odwagę PallaRil popieram w zupełności, pozytywne myślenie i zero wujka google Asiula - nie martw się... U nas się można pożalić, byleby nie wprowadzać stresującej atmosfery ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Zytus - dziewczyny wiedzą że ja zwykle na przeziębienie kobietom w ciąży i nie tylko polecam syrop z cebuli i tobie też szczerze polecam... Pomaga!!! ZamyślonaRoztargniona - 3mam kciuki za robotników a tobie życzę cierpliwości do nich ![]() Ja też bety nigdy nie miałam. Duphaston brałam żadnych skutków ubocznych nie było. Odkąd go nie biorę częściej mnie mdli. I nie zamierzam się martwić że czegoś tam nie miałam robionego... Bo bym oszalała. Dwa kolory nie martw się na zapas... Szkoda twoich nerwów i stres może maleństwu niepotrzebnie zaszkodzić... Myśl pozytywnie... pomoarancza - udanej imprezy ![]() Ilkas - rób syrop z cebuli na gardło ![]() Kaorlak ![]() ![]() Dwakolory moim skromnym zdaniem, zachowanie twojego męża jest dość szczeniackie... Zwykły dialog... A tu taka reakcja... Ja dałabym mu spokój... Niech sam zrozumie że przegiął a ty mu nie dałaś żadnych powodów do zazdrości... Bo pisanie na portalach społecznościowych to nie zdrada - moim zdaniem. gosius91 to pogadaj z lekarzem żeby może doustna luteina byłaby dla ciebie lepsza... JA nie znoszę globulek i zawsze ( jeśli je muszę brać ) staram się negocjować z lekarzem czy nie można ich zastąpić doustnymi. nitka88 tez wpadłam na twojego bloga ![]()
![]() |
#1588 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie chyba poszły na spacerki - taka piękna pogoda ![]()
![]() |
#1590 |
Zadomowienie
|
Nie wiem kiedy będzie moim mężem
![]() Szczerze? Nawet na to nie wpadłam, a to też chyba dlatego, że w domu mam te zapachowe, które mnie uczulają ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.