Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-15, 12:33   #1561
olka_222
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
A czy nie do tego sluzy funkcja torebka na KWC?
no nie bardzo chyba bo (cytuję z KWC) :

Torebka jest miejscem, gdzie możesz odkładać interesujące Ciebie produkty, aby potem na przykład je wydrukować i pójść z tą listą na zakupy. Inne zastosowania:
* śledzenie recenzji wybranych produktów
* prywatne porównania produktów

no a mi chodzi o to żeby np zrobić listę nieznanych w polsce firm typowo angielskich (ja np spotkałam się tutaj po raz pierwszy z rzeczami Boots'a, LilyLolo, czy PALMERS) wraz z kosmetykami "must have" Cięzko jest się odnaleźć w tym wątku, i za każdym razem gdy staram się spisać rzeczy na które muszę zwrócić uwagę staje na stronie 15-20 i się gubię.

a chciałabym popróbować trochę kosmetyków tutejszych, tym bardziej ze są tutaj (w porównaniu do zarobków) o niebo tańsze niż w PL
Stary 2007-11-15, 12:51   #1562
olka_222
Zakorzenienie

ups powtórka- net warjuje

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2007-11-15 o 16:34
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-15, 12:55   #1563
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper
Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

mysle, ze taka lista 'must have w UK' to swietny pomysl. Ja bym dopisala do niej cienie sypkie Barry M, niedrogie a naprawde swietne a te kolory...
Stary 2007-11-15, 13:57   #1564
Beekeeper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
dziewczyny, a jakimi pedzlami nakladacie LilyLolo?Sa na rynku jakeis specjalne do mineralow?
nio, juz sobie odpowiedzialam po czesci sama na swoje pytanie, nabylam wlasnie na eBayu pedzle Bare Escentuals: KABUKI i do korektora, a jako podklad pod podklad spray witaminowy
Najbardziej mi sie ceny podobaly, za wszystko zaplacilam mniej niz za 1 pedzel z Body Shopa, hiehie
Jeszcze sie czaje na pedzel do podkladu

No to teraz nie ma zmiluj, LilyLolo, nadchodze!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P61040_hero.jpg (13,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P61042_hero.jpg (7,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P61007_hero.jpg (4,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P61038_hero.jpg (12,5 KB, 7 załadowań)
Stary 2007-11-15, 18:09   #1565
olka_222
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

OlaOla zazdroszcze ci tych kosmetyków organicznych, w odległości 25 mil ode mnie nie ma sklepu z tymi kosmetykami
Stary 2007-11-15, 18:10   #1566
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Mariolu , czuje sie poniekad odpowiedzialna za to LilyLolo. Wizaz ma moc!
Oj ma, ma Nie czuj sie odpowiedizalna, ja zawsze robie zakupy na swoja wlasna odpowiedzialnosc, poza tym na razie tylko sie przygladam
Cytat:
nio, juz sobie odpowiedzialam po czesci sama na swoje pytanie, nabylam wlasnie na eBayu pedzle Bare Escentuals: KABUKI i do korektora, a jako podklad pod podklad spray witaminowy
Najbardziej mi sie ceny podobaly, za wszystko zaplacilam mniej niz za 1 pedzel z Body Shopa, hiehie
Jeszcze sie czaje na pedzel do podkladu

No to teraz nie ma zmiluj, LilyLolo, nadchodze!
Swietne zakupy! Zdaj pozniej relacje, jak sprawuje sie ten spray witaminowy
Stary 2007-11-15, 18:18   #1567
AniaWila
BAN stały

juz nie moglam Was czytac zamowilam LilyLolo - In the Buff,Cookie,Blondie....no zobaczymy
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-15, 18:48   #1568
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
to ja tez sie Wam pochwale... Kupilam sobie ostatnio pierwsze pedzle z Body Shopa! na poczatek z grubej rury najwiekszy do twarzy (Ł13) i ciala i pedzelek chowany do ust (Ł8). Z tego do duzego jestem bardzo zadowolona. Jest calkiem inny niz te, ktore mialam do tej pory, zrsezta cala seria jest ze tak powiem...specyficzna: bardzo ladnie obcieta, miekka ale tez sliska i nie do wszystkeigo idealna. Przypominaja mi silikonowe pedzle do podkladu... Np zauwazylam, ze przez ten specyficzny wlos zuzywam o wiele wiecej pudru sypkiego niz zwykle... Nie wiem, czy on mi sie wciera w twarz czy jak, ale moge nalozyc z 5 warstw i wydaje mi sie jakby nic nie bylo. Zwykle przy uzyciu 'suchych' pedzli wystarczyla mi z powodzeniem jedna warstwa.
Uwielbiam za to ich raczke, bo mozna ja postawic i tak fajnie wtedy wyglada

Pedzelek do ust i korektora (chowany) jest jak na razie ok, nic nadzwyczajnego, moglby byc bardziej miekki i plaski. Taki standartowy pedzelek.

Ale, ale, aleee to nie wszystko... Najbardziej sie ekscytuje,bo wczoraj kupilam sobie w koncu... kufer na kosmetyki!!! Taki wiecie wiecie... srebrny, na kluczyk, z rozsuwanymi polkami, pro, bajerancki, fifarafa itd

Miejsce zakupu: B&Q Ale kto tam bedzie zwracal na to uwage. Kocham go juz. Zwlaszcza ze przegrodki w srodku mozna dowolnie rozsuwac, za co obdarzylam go dozgonna miloscia. Mam nadzieje, ze wszystkie moje skarby sie tam zmieszcza, tralala...
Cena Ł22.

oooo, taki mom , pierwszy od gory=> http://www.10starswholesale.com/cosmeticcases.html

tu lepiej widac:
http://readymademag.com/forums/viewtopic.php?t=1220
Z nieba mi spadlas, ja równiez dlugo szukalam czegos takiego i znalesc nie moglam. Jak z B&Q to pewnie na narzedzia ,ale co tam
Stary 2007-11-15, 19:41   #1569
olka_222
Zakorzenienie

dziewczyny możecie mi powiedzieć czy te przeceny w Bootsie perfum 26 grudnia są faktycznie takie ogromne?? Bo właśnie czytam sobie post nr 240 (juz ktorys raz kolei zaczynam od początku) w ktorym pisze ze w tym sklepie sa takie wyprzedaże. Czyli co czekać z robieniem sobie prezentow na święta w postaci kosmetykow do 26 grudnia- Wilekiego Dnia Wyprzedazy?
Stary 2007-11-15, 20:49   #1570
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
dziewczyny możecie mi powiedzieć czy te przeceny w Bootsie perfum 26 grudnia są faktycznie takie ogromne?? Bo właśnie czytam sobie post nr 240 (juz ktorys raz kolei zaczynam od początku) w ktorym pisze ze w tym sklepie sa takie wyprzedaże. Czyli co czekać z robieniem sobie prezentow na święta w postaci kosmetykow do 26 grudnia- Wilekiego Dnia Wyprzedazy?
26 grudnia wszédzie sá wielkie wyprzedarze,wiec w Bootsie pewnie tez. Nie wiem jakie sa te przeceny perfum,ale podam inny przyklad:w zeszlym roku dostalam od mojego TZ plasz który kosztowal £100, gdy poszlismy na zakupy 26.12 ten plaszcz kosztowal juz £65 :-/
Stary 2007-11-15, 21:19   #1571
Zmijka
Zakorzenienie

Olka zeby zdazyc na te przeceny 26 grudnia to lepiej wczesnie wstać

Ja do pudru mineralnego, narazie Loreala ( lae nastepny bedzie raczej z LL ) używam pedzla do bronzerow z Sephory.
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 09:25   #1572
Albe
Raczkowanie

prjzalam watek dosc dokladnie fajowy
ale prosze o pomoc znawczynie
1) zaczely mi wypadac zesy..to dziwne, bo nigdy mi ni wypadaly, mam dlugie i ich nie tuszuje, czy wiecie gdzie i jaka kupic odzywke?
2) niedoskonalosci na buzi- co kupic zeby miec gladka buzie jak pupka niemowlaczka?
nie mam pryszczy, mam mieszana cere i do tego pelno porow i jakis grudek...pomocy
Albe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 12:37   #1573
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olaola Pokaż wiadomość
I to jak Kusicielko Ty!

Cytat:
A co robisz w sobotę przed południem/wczesnym popołudniem, kochana? Bo możemy się wybrać na wspólne lushowe zakupy, ja akurat jestem wolna... i wtedy mogłabym Ci pokazać wszystko, co polecam, a trochę tego jest może do Covent Garden albo na Victorię (choć Covent Garden zdecydowanie rządzi, poza tym mają tam też naturalne kosmetyki do makijażu siostrzanej firmy Lush - Be Never Too Busy To B Beautiful - do obejrzenia tutaj http://www.lush.co.uk/IndexB.aspx)
OlaOla bardzo chetnie bym poszla, ale nie wiem czy dam rade w ta sobote... Czy wchodzi w gre jeszcze jakis inny termin?

Cytat:
A to świetnie, że są zupełnie różne - mam preteks, żeby kupić... bo przecież takiej jeszcze nie mam
My girl!

Cytat:
Myślę, że się nadaje, bo jest bardzo lekkie, momentalnie sie wchłania (ja mam mieszana cerę, lekko tłuste czółko), można je niby stosować bez kremu, ale dla mnie nie nawilżałoby dostatecznie - może przy tłustej cerze właśnie jest to możliwe.
Oto, co piszą o serum na stronie internetowej: http://www.avalonorganics.com/?id=83&pid=17
A co ja widzę na swojej facjacie? Skóra jest zdecydowanie gładsza, jeszcze jakieś zaczerwienienia po starszych pryszczykach mam, ale nie tworzą się raczej nowe, a i te stare znikają, znikają też podskórne "grudki" (fe!). Rozjaśniła mi się nieco cera, jest taka... świeższa, ładniejsza po prostu widać to zwłaszcza rano Kosztowało mnie to około 10 funtów w sklepie z organiczną żywnościa itd na mojej ulicy . Mają mnóstwo ciekawych rzeczy, J. Malki, Avalon Organics, Weledę, Laverę, i sto innych marek...
Dzieki za ten szczegolowy opis dzialania. Brzmi zachecajaco

Cytat:
no nie bardzo chyba bo (cytuję z KWC) :

Torebka jest miejscem, gdzie możesz odkładać interesujące Ciebie produkty, aby potem na przykład je wydrukować i pójść z tą listą na zakupy. Inne zastosowania:
* śledzenie recenzji wybranych produktów
* prywatne porównania produktów

no a mi chodzi o to żeby np zrobić listę nieznanych w polsce firm typowo angielskich (ja np spotkałam się tutaj po raz pierwszy z rzeczami Boots'a, LilyLolo, czy PALMERS) wraz z kosmetykami "must have" Cięzko jest się odnaleźć w tym wątku, i za każdym razem gdy staram się spisać rzeczy na które muszę zwrócić uwagę staje na stronie 15-20 i się gubię.

a chciałabym popróbować trochę kosmetyków tutejszych, tym bardziej ze są tutaj (w porównaniu do zarobków) o niebo tańsze niż w PL
Hmm, ja sobie wlasnie dodaje zawsze do torebki kosmetyki o ktorych wyczytam pozytywne opinie na forum czy w KWC. Problem w tym, ze nie wszystkie fajne kosmetyki w KWC sa zgloszone No, jest to dobry pomysl.

Cytat:
Ja bym dopisala do niej cienie sypkie Barry M, niedrogie a naprawde swietne a te kolory...
My must have!

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Oj ma, ma Nie czuj sie odpowiedizalna, ja zawsze robie zakupy na swoja wlasna odpowiedzialnosc, poza tym na razie tylko sie przygladam

Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość
juz nie moglam Was czytac zamowilam LilyLolo - In the Buff,Cookie,Blondie....no zobaczymy
Hehe Siostrzyczko , wiedzialam ze "polegniesz" na LilyLolo
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 12:59   #1574
Beekeeper
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Hehe Siostrzyczko , wiedzialam ze "polegniesz" na LilyLolo
lol... ja tez wlasnie zamowilam niach niach Sporo tego nawet:
podklady: Popcorn, Cookie, Sahara (chyba za ciemne wzielam...)
roze: Cheeky Cheeky, Juicy Peach
korektory: Blondie Cover Up, Nude Cover Up, Blush Away, PeepO
bronzer: South Beach
pudry: Flawless Matte, Shine Away

kurde, mialam wziac jeszcze transparentny i zapomnialam!
Stary 2007-11-16, 13:08   #1575
Olaola
Zadomowienie

Bee, wyślę Ci transparentny w paczuszce, jeszcze nie zakleiłam
Olaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 13:10   #1576
Beekeeper
Zakorzenienie

Re: Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
Bee, wyślę Ci transparentny w paczuszce, jeszcze nie zakleiłam
ooo, danke dobra kobieto
Stary 2007-11-16, 13:47   #1577
Olaola
Zadomowienie

Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Bee nie ma za co, równie dobra kobieto

Aaliyah hmmm no pomyślimy nad innym terminem, pomyślimy . Ta sobota mi pasowała, bo TŻta mi wywiało do Hiszpanii w związku z czym nie wiem, co ze sobą zrobić . Oj, niedobrze to brzmi W każdym razie daj znać, kiedy będziesz miała czas, a gdybyśmy się nie mogły zgrać, to po prostu wypiszę, co polecam
Stary 2007-11-16, 16:05   #1578
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:

Aaliyah hmmm no pomyślimy nad innym terminem, pomyślimy . Ta sobota mi pasowała, bo TŻta mi wywiało do Hiszpanii w związku z czym nie wiem, co ze sobą zrobić . Oj, niedobrze to brzmi W każdym razie daj znać, kiedy będziesz miała czas, a gdybyśmy się nie mogły zgrać, to po prostu wypiszę, co polecam
Olaola bede w kontakcie - bede pisac na PW. A moglabys napisac jakie produkty Lush szczegolnie lubisz co bym mogla sie z nimi zaprzyjaznic przez internet przed zakupami Bylabym bardzo wdzieczna!

Jednak milo byloby pozakupowac wspolnie
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 17:55   #1579
Olaola
Zadomowienie

Aaliyah, uwielbiałam maseczkę do twarzy, ale chyba jej już nie produkują . Natomiast z tego, co nadal jest w produkcji, uważam, że Dream Cream (balsam do ciała) nie ma sobie równych. Ma dość kontrowersyjny zapach (no cóż - natura), który mi się podoba, ale nie każdemu musi... Jest niezrównany w nawilżaniu i uelastycznianiu skóry. Mój zdecydowany KWC. Choć jak już wiele razy mówiłam, uwielbiam Palmer'sa, to Dream Cream zawsze będzie na pierwszym miejscu . Tyle tylko, że oczywiście sporo droższy. Stąd też Palmer's częściej gości w mojej szufladzie

Inny mój ulubieniec to tonik Tea Tree Water, także najlepszy i najprzyjemniejszy w stosowaniu, jaki kiedykolwiek miałam... Nie wysusza, a pozbywa się niespodzianek, jest delikatny, można nim nawet przetrzeć oczy, świetnie odświeża cerę. Poza tym jest go więcej niż w standardowych butelkach toniku.

Aaa, uwielbiam też kostki do masażu! Cudowne zapachy i idealne nawilżenie (można je stosować zamiast balsamu, to w większości masło kakaowe), starczają na bardzo długo i są o niebo wygodniejsze niż oliwka do masażu; nie rozlewa się toto wszędzie i nie tłuści wszystkiego naokoło. Jednym słowem bomba! Z TŻtem używałąm nieraz

Ach, to pisanie o Lushu sprawia, że mam ochotę się wybrać do sklepu i wykupić znaczną część asortymentu .
Stary 2007-11-16, 22:09   #1580
olka_222
Zakorzenienie

Beekeeper a czy te korektory są dobre? czy beda one nadawac sie do zamaskowania cieni pod oczami ? czy beda lepsze niż korektor YSL?

aaliyah czy możesz zrobić zdjęcie tego pilingu do twarzy Sanctuary, tym z porzeczki i pomaranczy? nie mogłam go znaleźć w Bootsie.

czy uwazacie ze ta seria tee tree z body shopu będzie odpowiednia dla cery tlustej i tradfzikowej? potzrebuje czegos lekko dezynfekującego i gojąco pryszczole ropne :/

OlaOla gdzie można dostać ten tonik tee tree water? czy tylko w sklepach lush? niestety zdaje się ze nie ma w mojej okolicy zadnego z tych sklepow

a no i jakiej firmy jest olejek z drzewa herbacianego który polecałyscie na poczatku tego watku? (taki 240 ml butla z pompka? czy on rzeczywiscie jest dobry??
Stary 2007-11-17, 11:08   #1581
AniaWila
BAN stały

dostalam dzisiaj mineraly LilyLolo ekspresowa przesylka, dwa dni
niestety zdazylam sie wypackac lorealem, wiec testy zaczynam od jutra

Olka chyba mowisz o toniku tea tree z Body Shopu, jak dla mnie rewelacja a cala seria tea tree jest wlasnie do takiego typu cery o jakim mowisz. Wiec nie ma sie co zastanawiac, bo naprawde pomoga!
Stary 2007-11-17, 11:56   #1582
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Wybaczcie dziewczéta,ze zacytuje wypowiedzi stare jak swiat ,ale zaczynam czytac wátek od poczátku i jestem chyba na 7 stronce ale postaram sie szybko doláczyc do aktualnych nowosci

Cytat:
a co do masełek to nie trawie papaya - zajeżdza mi śniętą rybą

Hehe a mi i mojemu TZ maslo truskawkowe z TBS skojarzylo sie z truskawkami podeptanymi przez swinki

Cytat:
Napisane przez Ejva Pokaż wiadomość
Ehhh my kobiety

A swoja droga - moze polecicie jakis dobry balsam na ujedrnienie skorki?
Z balsamów na ujédrnienie polecam Garniera w zóltym opakowaniu
Stary 2007-11-17, 13:05   #1583
Beekeeper
Zakorzenienie

Cytat:
Beekeeper a czy te korektory są dobre? czy beda one nadawac sie do zamaskowania cieni pod oczami ? czy beda lepsze niż korektor YSL?
o ktore Ci chodzi, LilyLolo? Jak je dostane, to opowiem co i jak

Cytat:
dostalam dzisiaj mineraly LilyLolo ekspresowa przesylka, dwa dni
niestety zdazylam sie wypackac lorealem, wiec testy zaczynam od jutra

Olka chyba mowisz o toniku tea tree z Body Shopu, jak dla mnie rewelacja a cala seria tea tree jest wlasnie do takiego typu cery o jakim mowisz. Wiec nie ma sie co zastanawiac, bo naprawde pomoga!
Ooo, to ja pewnie dostane w pon jak wczoraj zamowilam. Aniu, co dokladnie zamawialas?
Ja wlasnie przymierzam sie na kosmetyki z Body Shopa. Moja kolezanka kupila sobie cala serie z Vit C (krem na dzien, serum, maseczka peel off, kapsulki, mikrodermaabrazje) i jest po prostu zachwycona. Faktycznie cera jej sie poprawila z dnia na dzien,wyglada zdrowiej, jest oczyszczona, ma blask. Ponoc kuracja z Vit C polaczona z E daje jeszcze lepsze rezultaty. Ja sie zastanawiam na Tea Tree,bo jak na razie musze sie skupic wlasnie przezde wszystkimna oczyszczaniu.
Dziewczyny, bylyscie kiedys w outletach? Bo slyszalam, ze tam w sklepach TBS potrafia byc 50% przeceny w sezonie...Chyba sie dzis wybiore

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-17, 17:05   #1584
201607211724
Konto usunięte

witam - mam pytanie czy w UK dostane gdzies podklady neutrogene?
wszedzie tylko pielegnacje widze a kolorowki znalezc nie moge...
z gory dziekuje za odpowiedz..
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-17, 17:33   #1585
traci
Wtajemniczenie

Cytat:
ahh i kusi mnie touch eclat YSL jezeli chodzi o bezclowke....
To go kup bo jest bardzo fajny.
Naprawde bardzo fajny kosmetyk.
traci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-17, 18:58   #1586
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez traci Pokaż wiadomość
To go kup bo jest bardzo fajny.
Naprawde bardzo fajny kosmetyk.
Traci teraz mi to mowisz? ja juz zdazylam wyleciec, przyjechac i sie zadomowic ale mimo braku tej magicznej rozczki z bezclowych zakupow jestem po dzis dzien super zadowolona na YSL juz sie dawno czaje bo czytam o nim same dobre rzeczy.

A co do mineralow - przetestowalam Lily Lolo....jest super. Fajnie kryje, ale nie daje sztucznego, maskowego efektu - wyglada naturalnie. Teraz zaluje, ze kupilam sobie w PL kolejnego minerala Loreala

ale tak mysle, ze zostanie oddany siostrze a zastapi go LL, bo ciagle gnebi i wkurza mnie ta pseudo-mineralna natura Loreala.

Bee ja nic szczegolnego nie kupilam - tylko testery trzech odcieni podkladow.
A co do serii z vit C z BS to mialam kiedys kremik i tak skutecznie mnie zapychal, ze sobie odpuscilam z kolei tea tree jest fajna. z czystym sumieniem moge polecic, szczegolnie tonik, pianke do mycia buzi i maseczki.

btw: Idealist ma u mnie coraz wyzsze noty....choc moze cala magia tkwi w polaczeniu z Advanced Night Repairvear ?

aaaaaaaaaaa bym zapomniala <wielki edit> : wyczailam w Superdrug jakas nowa marke kosmetyczna.Wzielam ulotke zeby Wam o tym napisac, ale zostawilam ja u kolezanki :/ Tak wiec nei wiem jak sie zwie, ale ma super paletki z cieniami. rewelacyjne kolory! i malo tego - w calym segmencie z kosmetykami tej firmy byly doslownie resztki! wszystko wykupione! pojedyncze cienie na polce! paletki z 4 cieniami po 14f a z 8 po 16. W poniedzialek bede wiedziala co to, bo smaku narobilam a narazie to ''no name'' :P
Stary 2007-11-17, 19:27   #1587
traci
Wtajemniczenie

Cytat:
Traci teraz mi to mowisz? ja juz zdazylam wyleciec, przyjechac i sie zadomowic ale mimo braku tej magicznej rozczki z bezclowych zakupow jestem po dzis dzien super zadowolona na YSL juz sie dawno czaje bo czytam o nim same dobre rzeczy.
no wiem pozno ale dopiero dzis przeczytalam Twoj post.
Mimo wszystko kup ,polecam z calego serca.
Mam trzy marki kosmetykow ktorych uzywam od lat Dior ,Chanel i YSL chociaz od pewnego czaasu podklady kupuje Estee Lauder i mi sluzy.
A YSL jest porzadna firma i ich kosmetyki sa naprawde dobre.
Jesli to kupisz to powinnas byc zadowolona.
traci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-17, 21:13   #1588
satine
Zadomowienie

Dziewczyny a co wiecej polecacie z Body Shop'u ??? Mozecie bardziej opisac serie Tea tree ????

satine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-17, 21:29   #1589
olka_222
Zakorzenienie

no to w ta serie tee tree TBS na pewno zainwestuje.

Czy mozecie mi cos polecic na prezent dla kuzynki ( z kosmetykow oczywiscie) co spelnialoby trzy warunki

1. byloby na tyle male lub lekkie zeby mozna bylo wsadzic w koperte babelkowa
2. cos co jest tylko do znalezienia w anglii
3. no i zebym zmiescila sie w 8-10 funtach
Stary 2007-11-18, 10:57   #1590
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Wiecie co dziewczyny? Jestescie niemozliwe. UZALEZNIACIE i to strasznie
Mój facet chyba nie bedzie zadowolony bo na moje kosmetyki nie bardzo lubi wydawac pieniádze bo uwaza ze sa mi nie potrzebne (ahh Ci faceci-szkoda pieniedzy)
Ale tak Was czytam i czytam i lista pomalu robi sie dluga
W sumie to juz zglupialam co mi jest potrzebne.
Mam do Was jako ekspertek prosbe:
Doradzcie mi cos.
Mam cere mieszaná 24 lata i ze zmarszczkami nie mam jeszcze problemu. Chce skompletowac od podstaw zestaw kosmetyków nadajácych sie do mojej cery. Chodzi mi o codzienna pielegnacje i makijarz.

Do tej pory uzywalam do walki z blyszczeniem i wypryskami: "Zel" do mycia twarzy , tonik i krem NEUTROGENY. Pozatym bibulki TBS z serii TEA TREE OIL.
Jednak chce cos zmienic. Co polecacie? Na mojej liscie jest juz Repairwear-intensive night lotion, Clinique. Ale czy bedzie sie nadawal do mojej cery i wieku?
Na liscie jest tez BeneFit Dr.Feelgood
i olejek(tonik?) TEE TREE.
Czy to dobry wybór czy polecicie cos innego?

Pozatym szukam:
Jakis krem pod oczy na cienie. Do tej pory uzywalam aqua sensation-Nivea anti shadow,ale po roku moja cera chyba sie przyzwyczaila bo juz nie dziala zbyt dobrze.
Pozatym szukam korektor na cienie wlasnie i na wypryski, podklad i puder,ale cos lekkiego. Nie chce efektu "maska". Myslalam zeby kupic zestaw w TBS ale moze poradzicie cos innego?
Czy testowalytscie Brilliance Powder? Ostatnio nie moglam sie oprzec ale nie bylam pewna. Tutaj link:
http://www.thebodyshop.com/bodyshop/...yId=cat4270003

Jestem z tych osób która woli sie upewnic zanim kupi niz wydac pieniadze a potem rzucic produkt w kát.Przynajmniej póki nie pracuje nie moge sobie na to pozwalac
Mam nadzieje ze Wy jako ekspertki doradzicie mi cos
Licze na Was
ok wracam do czytania bo zaleglosci spore. A potem na zakupy

EDIT: Tak jednak spojrzalam w lustro i stwierdzilam ze krem pod oczy móglby juz byc przeciwzmarszczkowy równiez :-/

Edytowane przez Lovely_Girl
Czas edycji: 2007-11-18 o 11:04 Powód: wazny dopisek;)
Lovely_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości