Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina -cz.9 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 20:55   #1561
kachna21
Raczkowanie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

Sza ja ogladam zaczelam prasowac ale jakies chorobsko sie chyba do mnie przyczepilo..... glowa peka, zimno, smarkam jak glupia, wiec zaleglam przed tv
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:55   #1562
SzA10
Zadomowienie

Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina

No z tymi teściami to tak jest. Ja niby mam spoko teściów , ale to takie złudne. Teściowa jest dość wścibska i wszystko co u mnie przekazuje drugiej synowej, i na odwrót ...a akurat z tą bratową kontaktu dobrego nie mam. także tez kontakt do minimum i tak jest najlepiej )
SzA10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:56   #1563
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Kotek- może w przyszłości bedziemy probowac go odczulac.Ale on na roztocza,pleśnie i kurz jak był mniejszy to na mleko krowie.

Oj oby Twoi nie zareagowali jak moi (raczej teściowa)na wieść o mojej 1 ciąży....zamiast sie cieszyc powiedziała że jeszcze wszystko moze się zdarzyć i ze moge stracic maleństwo i chyba mi tego życzyła bo od 5 tygodnia byłam na podtrzymaniu;/ a była z tych co to do ślubu nie umiała sie doczekać na wnuki
wiesz moj brat tez jest alergikiem i tak samo jak twoj syn jest uczulony na kurz roztocza pylki drzew traw i rodzice go odczulaja mam nadzieje ze nie zareaguja jakos po chamsku czy cos w tamtym roku jak zajechalismy do tesciowej to skladajac mi zyczenia powiedziala ze zyczy nam tego upragnionego wnuka
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:56   #1564
Jagatka_N
Zakorzenienie

przeczytałam wszystko co naskrobałyście, dziś nie cytuję <foch>
mam zły nastrój

ogladam Bitwę o dom i idę spać
Stary 2013-11-27, 20:58   #1565
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość

mam zły nastrój

kochana co sie dzieje
Stary 2013-11-27, 21:00   #1566
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny help, help, help!!!!!!
Teściowa dzwoniła i zaprosiła nas na imieniny teścia na sobotę ( swoją drogą ostatnio jakoś już nie lubię tam chodzić). Oczywiście problem prezentowy zawsze ja mam na głowie. Kompletnie nie wiem co mu kupić. Książki odpadają na bank, a nie chciałam po raz kolejny kupować perfum i tym podobnych rzeczy. W ostateczności butelka jakiegoś dobrego alkoholu, ale może macie jakieś super pomysły, tymbardziej, że zbliżają się święta wiec też coś trzeba będzie wymyślić.
????????????????????????? ????????????????????????? ?????????????
ja to bym kupiła jakiś alkohol
Cytat:
Napisane przez SzA10 Pokaż wiadomość
Ogladacie finał bitwy o dom?
oglądam
Cytat:

mam zły nastrój

a co się dzieje?
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:02   #1567
Leine
Zakorzenienie

Ishka ahaa a na co uczulony? Oby mu samo kiedyś przeszło!

Cytat:

mam zły nastrój

co się stanęło??? mam nadzieję, że to nic poważnego!

Kupiłam a'la hity i pianki z nimm 2 i gramy w chińczyka we 3 na wieczór Lubię to! Dostaję słodkie i mam inny nastrój yeah!! A dupa rośnie
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:08   #1568
debraM
Wtajemniczenie

Dostałam @

I to od razu z grubej rury czyli dupek w tej kwestii pomógł bo nie było plamień

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2013-11-27 o 21:10
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:11   #1569
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Dostałam @

no i ruszyło!!!! miałaś dobre przeczucie
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-11-27, 21:12   #1570
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

u mnie dziś wyższa temp, może jutro/pojutrze wyznaczy w końcu owu...
śniło mi się dziś, że miałam córeczkę, prowadziłam wózek z maluśkim dzieciątkiem, byłam taka dumna, a jak się obudziłam to się popłakałam

Lecę zaraz do pracy :/

Rano pisałam ale mnie wszystkie olały, dalsza część dnia w pracy też bez szału :/
W ogóle to czasem zastanawiam się co ja tu robię, nawet nie wiem kiedy będę się starać, nie mogę się wciągnąć w rozmowy i w ogóle cięzko mi znowu
Panikuję już że owulacja mi sie przesunie, a nawet się nie staram
Stary 2013-11-27, 21:12   #1571
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Kupiłam a'la hity i pianki z nimm 2 i gramy w chińczyka we 3 na wieczór Lubię to! Dostaję słodkie i mam inny nastrój yeah!! A dupa rośnie
a ja oglądam bitwę o dom i spijam gingersa, objedliśmy się pizzą, że nie mam na nic sił zastanawiam się czy dziś serduchować czy odpuścić
23.06.2011
01.06.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 21:13   #1572
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Wpadłaś dawno temu zapytać o coś potem znikłaś i wróciłaś jak już jesteś w ciąży...
No i co z tego, że podczytujesz wątek? Większość osób nie wie kim jesteś nawet... wątek jest po to aby udzielać się na bieżąco i nie oznacza to, że masz pisać "multum" postów dziennie ale Ty nie pisałaś żadnych... a jak już zaszłaś to chętnie się udzielasz i już nie podczytujesz...
Osobiście takich osób nie lubię...
też nie lubię...

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
mi się podoba ta bez szyszek...wydaje mi sie, że jest gęściejsza

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
hehe to tak jak ja ale to dlatego, że nie spałam całą noc i teraz głowa mi pęka
ja teraz dnie całe bym przesypiała...a noce ;/ maasaakra;/ nie wazne czy śpię w dzień czy nie, przychodzi wieczór , a ja się kręćę

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
kupiłam czujnik i jestem przerażona. jak załączyłam wsykoczyło mi powyżej 30ppm a dopuszczalna w mieszkaniu jst 3,2ppm. wywietrzyłam mieszkanie, wyzerowało mi pomiar, czekam co się stanie dalej.

A czułam, że coś mi ćmi w głowie odkąd zaczęłam palić, ale myślałam, że to pogoda.

Martwię się trochę o Igusia no i te najmłodsze jak takie coś zniosło bo kiedyś czytałam, że kobiety w ciąży są bardziej narażone na tlenek węgla, bo mają zwiększoną ilość i powiększone naczynia krwionośne.

łosz;/ masakra jakaś, musicie uważać mega.

No i zmieniłaś avatar i się zastanawiam co to za nowa "dziunia" nam o czujnikach napitala:P

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Jak najszybciej tyle, że w moim przypadku to oznacza od stycznia muszę jeszcze miesiąc wytrzymać - a ciężko mi idzie, bo mnie mdli, a w razie czego to mam tylko wiaderko do którego bym musiała puścić pawia

Już do małża dzwoniłam, może się coś uda załatwić
ja też myślę o odejściu w sytyczniu...tj. mam umowę i mogłabym odejść w każdej chwili, ale jeśli bedę się dobrze czuć, to pozamykam swoje sprawy do końca. ALe wiem, że co nie zrobię to i tak będzie źle......

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Ishka ahaa a na co uczulony? Oby mu samo kiedyś przeszło!

samo nie przejdzie!! ja myślałam, że mi alergia przeszła i co ? Mam podejrzenie astmy i się kurna duszę czasami;/

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:15   #1573
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Rano pisałam ale mnie wszystkie olały, dalsza część dnia w pracy też bez szału :/
W ogóle to czasem zastanawiam się co ja tu robię, nawet nie wiem kiedy będę się starać, nie mogę się wciągnąć w rozmowy i w ogóle cięzko mi znowu
kochana...głowa do góry...ten cykl i kolejny zlecą raz, dwa...a cykle bezowulacyjne się zdażają i takie 1 czy 2 w roku to nic złego, więc się nie załamuj... a może jeszcze wyznaczy owulkę ja trzymam ogromne kciuki za Twój cykl, za to, żeby wszystko wróciło do normy i żebyście szybciutko mogli się starać i masz tu zostać - koniec, kropka.
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2013-11-27 o 21:16
Stary 2013-11-27, 21:17   #1574
maciejka1987
Zakorzenienie

nie daję rady już w tym tygodniu masakryczny okres w pracy mamy, także wracam i padam;/

Wybaczcie, jeśli w najbliższym czasie będę się mniej udzielać.

Boję się powiedzieć w pracy o ciąży...mam jeszcze trochę czasu bo chcę po lekarzu powiedzieć, ale i tak się boję..

6.2.15

Stary 2013-11-27, 21:24   #1575
kachna21
Raczkowanie

Jagatka wiem co czujesz, bo ja tak mialam wczoraj, okropny dzien bo mi sie wszytsko popieprzylo, a moje posty jakby byly niewidoczne...
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:26   #1576
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
kochana...głowa do góry...ten cykl i kolejny zlecą raz, dwa...a cykle bezowulacyjne się zdażają i takie 1 czy 2 w roku to nic złego, więc się nie załamuj... a może jeszcze wyznaczy owulkę ja trzymam ogromne kciuki za Twój cykl, za to, żeby wszystko wróciło do normy i żebyście szybciutko mogli się starać i masz tu zostać - koniec, kropka.
ja to wszystko teoretycznie wiem, ale w praktyce mój mózg reaguje inaczej
wmawiam sobie że temp tak spadła moze przez lek na alergie, bo w poprzednim ogólnie była wyższa, ale nie wiem też jaka była przed ciążą bo nie mierzyłam, więc moze teraz wraca do swojego normalnego poziomu i wszystko to taka niewiadoma, a ja się łudziłam że moje cykle będą jak ten pierwszy po #, ładny wykresik, owu ok. 14-15dc, a tu

A tak w ogole to nic nie zrobiłam do jedzenia, Tż składa stół i krzesła i też zamowiliśmy pizze...
chyba sobie naleweczki wypiję na dobre spanie
dzieki mania, wygadałam się w końcu

Maciejka odpoczywaj teraz dużo, my wszystko Ci wybaczamy

Kachna może uda Ci się cos znaleźć i wrócicie do starań

Edytowane przez Jagatka_N
Czas edycji: 2013-11-27 o 21:30
Jagatka_N jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:31   #1577
ila87
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, więc niech już do mnie przyjdzie jak ma przyjść. A czuję że się zjawi lada moment....tak więc czas się wyluzować i w końcu od miesiąca chociaż jednego reddsa się napije

może poproszę tż żeby mnie udrożnił , to szybciej się @ pojawi

Ogladacie finał bitwy o dom?
Oby małpa szybko się pojawiła. Udrożnienie - podoba mi się te termin

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Dostałam @

Wreszcie!!!!! Oszaleć można z takim cyklem

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
wmawiam sobie że temp tak spadła moze przez lek na alergie, bo w poprzednim ogólnie była wyższa, ale nie wiem też jaka była przed ciążą bo nie mierzyłam, więc moze teraz wraca do swojego normalnego poziomu i wszystko to taka niewiadoma, a ja się łudziłam że moje cykle będą jak ten pierwszy po #, ładny wykresik, owu ok. 14-15dc, a tu
Mnie też wczoraj dopadło myślące Dziś już lepiej i mam nadzieję, że jutro wstaniesz z lepszym nastrojem
Stary 2013-11-27, 21:33   #1578
Ishka
Zadomowienie

Jagatka- ja ostatnio bardzo czesto miewam takie dni...ale jutro napewno będzie lepiej zobaczysz

SzA10- a ja jednak trzymam kciukasy żeby Ci wyskoczyły II krechy
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:43   #1579
Jagatka_N
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wsparcie
Idę spać bo znowu nie usłyszę budzika na mierzenie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 21:56   #1580
SzA10
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
Sza ja ogladam zaczelam prasowac ale jakies chorobsko sie chyba do mnie przyczepilo..... glowa peka, zimno, smarkam jak glupia, wiec zaleglam przed tv
ojoj to uważaj na siebie . Mi się zaczelo od zwykłego przeziębienia ,które zmienilo się potem w angine ropna a skonczylo się szpitalem przez powikłania. Także jak slysze zimno, glowa i niedaj boze bol gardla to mi slabo .

Dobrze ze wygrali bitwe Kamil i Ewa, fajne malzenstwo.

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Jagatka- ja ostatnio bardzo czesto miewam takie dni...ale jutro napewno będzie lepiej zobaczysz

SzA10- a ja jednak trzymam kciukasy żeby Ci wyskoczyły II krechy
ja jakos przestalam na to liczyc, no ale zobaczymy co dni przyniosą

Edytowane przez SzA10
Czas edycji: 2013-11-27 o 21:58
Stary 2013-11-27, 22:00   #1581
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

A tak w ogole to nic nie zrobiłam do jedzenia, Tż składa stół i krzesła i też zamowiliśmy pizze...

Maciejka odpoczywaj teraz dużo, my wszystko Ci wybaczamy

Kachna może uda Ci się cos znaleźć i wrócicie do starań
kupiliście stół i krzesła?? POKAAA

My z tż kupiliśmy telewizor bo przecież to ostatnia szansa, żeby kupić coś dla siebie

Łatwo powiedzieć, w ddomu odpoczywam, ale w pracy nie da się odpocząć...no chyba, że na zwolnieniu, póki co nie mówię o ciąży także 0 taryfy ulgowej

Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Idę spać bo znowu nie usłyszę budzika na mierzenie
dobranoc

zrobiłam dziś test ( ku chwale gospodarki) bo przecież tamte mam zniszczone i w koszu... i o dziwo o tej porze kreska jest mocniejsza niż kontrolna także ufff, ale powiem Wam, że ciut się stresowałam na początku gdy kapkałam siuśkami

w piątek jadę na szpital w poszukiwaniu ginekologa...mam nadzieje, że będą jakieś zapisy

6.2.15

Stary 2013-11-27, 22:01   #1582
Ishka
Zadomowienie

Ja mykam spac dobranoc wszystkim
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 22:04   #1583
SzA10
Zadomowienie

Maciejka nie dziwie się że masz stracha powiedzieć o ciązy w pacy, ja też bym miała - w tym kraju o jest paranoja.

Iskha dobranoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 22:10   #1584
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Maciejka nie dziwie się że masz stracha powiedzieć o ciązy w pacy, ja też bym miała - w tym kraju o jest paranoja.

Iskha dobranoc
no własnie... u mnie już jest nagonka na ciężarne i padło moim zdaniem ciut za wiele złych komentarzy na temat ciężarnych. Ja wiem, że ciężko znaleźć osobę na zastepstwo, ale bez przesady ;/ jeszcze jakby to faceci mówili to może bym zrozumiala , ale to matki mówią !

6.2.15

Stary 2013-11-27, 22:10   #1585
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
kochana wszystko bedzie dobrze trzymam kciuki za ciebie
Stary 2013-11-27, 22:12   #1586
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:

Będzie dobrzeten i kolejny cykl masz na obserwację więc na pewno Ci się to przydaale wiem, że to stresuje. Ja sama mam stresa, bo dzi ś serducha nie będzie i modlę się, żeby tamte wystarczyły :prosi :

my stół już mamy, ale krzeseł nie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
kupiliście stół i krzesła?? POKAAA

My z tż kupiliśmy telewizor bo przecież to ostatnia szansa, żeby kupić coś dla siebie

Łatwo powiedzieć, w ddomu odpoczywam, ale w pracy nie da się odpocząć...no chyba, że na zwolnieniu, póki co nie mówię o ciąży także 0 taryfy ulgowej

dobranoc

zrobiłam dziś test ( ku chwale gospodarki) bo przecież tamte mam zniszczone i w koszu... i o dziwo o tej porze kreska jest mocniejsza niż kontrolna także ufff, ale powiem Wam, że ciut się stresowałam na początku gdy kapkałam siuśkami

w piątek jadę na szpital w poszukiwaniu ginekologa...mam nadzieje, że będą jakieś zapisy
To najważniejsze, że teścior tak ładnie wyszedł
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-11-27, 22:26   #1587
SzA10
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
no własnie... u mnie już jest nagonka na ciężarne i padło moim zdaniem ciut za wiele złych komentarzy na temat ciężarnych. Ja wiem, że ciężko znaleźć osobę na zastepstwo, ale bez przesady ;/ jeszcze jakby to faceci mówili to może bym zrozumiala , ale to matki mówią !
Specjalnie chyba tak komentują, żeby kobieta bała się zajść w ciąże
u mnie niby się z tym liczą że w końcu któraś zaciąży - jest nas w 3 filiach 5 dziewczyn (reszta faceci) i oczywiście już doszły mnie plotki jak byłam w szpitalu czy aby na pewno nie przyniosę l4 ciążowego... nieważne że leżałam na zakaźnym i na dodatek w szpitalu gdzie nie ma oddziału ginekologii. Ludzie są straszni ! A ja nawet nigdy nie wspomniałam o dzieciach, zawsze byłam taka niby anty ale ludzie swoje gadają...... chociaż g,,wiedzą. Aż mi się do pracy nie chce wracać......

Spać też mi się nie chce i jeszcze jutro wpada do mnie moja mama z teściową.... tak a propo teściowych - trzeba bedzię się spiąć i chatę na błysk wysprzątać
Stary 2013-11-27, 22:29   #1588
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Będzie dobrzeten i kolejny cykl masz na obserwację więc na pewno Ci się to przydaale wiem, że to stresuje. Ja sama mam stresa, bo dzi ś serducha nie będzie i modlę się, żeby tamte wystarczyły :prosi :

my stół już mamy, ale krzeseł nie

To najważniejsze, że teścior tak ładnie wyszedł
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dobra, to już nic więcej nie piszę.

DObrej nocki

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Specjalnie chyba tak komentują, żeby kobieta bała się zajść w ciąże
u mnie niby się z tym liczą że w końcu któraś zaciąży - jest nas w 3 filiach 5 dziewczyn (reszta faceci) i oczywiście już doszły mnie plotki jak byłam w szpitalu czy aby na pewno nie przyniosę l4 ciążowego... nieważne że leżałam na zakaźnym i na dodatek w szpitalu gdzie nie ma oddziału ginekologii. Ludzie są straszni ! A ja nawet nigdy nie wspomniałam o dzieciach, zawsze byłam taka niby anty ale ludzie swoje gadają...... chociaż g,,wiedzą. Aż mi się do pracy nie chce wracać......

Spać też mi się nie chce i jeszcze jutro wpada do mnie moja mama z teściową.... tak a propo teściowych - trzeba bedzię się spiąć i chatę na błysk wysprzątać
mama z teściową?? ajj u mnie by nie przeszło...jakoś nie bardzo się dogaduję.

6.2.15

Stary 2013-11-27, 22:47   #1589
SzA10
Zadomowienie

No mama z teściową. Teściowa prawka nie ma i wykorzystała moment że moja się do mnie wybiera także będę miała kontrolę czystości niczym w perfekcyjnej pani domu

chyba się zmusze pojsc spac . Dobranoc
Stary 2013-11-27, 23:24   #1590
Kamel
Wtajemniczenie

Cześć. Dziewczyny. Bardzo Was przepraszam, ze tyle mnie nie ma ale nie mam nawet czasu i warunków do siedzenia na laptopie. Z M i Małym jesteśmy od piątku u moich rodziców i pomagamy przy remoncie. Składałam z M całe meble kuchenne 2 dni a jeszcze szafka z szufladami została. Malowałam ściany, gipsowaliśmy, były płytki układane, także eraz jestem na etapie znoszenia wszystkich gratów do kuchni a końca nie widać. A jeszcze u nas czeka remont i kupno 2 łóżek i kupa innych rzeczy przed świętami. Do tego z Małym dwulatkiem strasznie ciężko robić remont.

Także wybaczcie bo nawet nie mam kiedy tu wejść i na owufriend i sprawdzić co u Was.

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Jestem taka zmęczona tym, że przeczytałam tylko ostatnią stronę.

Jagatka dasz radę ja też przez to przechodziłam. Musimy wierzyć, że będzie dobrze. Czas zleci szybko, a po 3 miesiącu idź do giną i może też będziecie mogli się starać wcześniej. Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie dziewczyny!
Ciekawa jestem czy nie było 2 kresek pod moją nieobecność?
Ok przeczytam jeszcze ze 2 str w tył i muszę iść spać. Dobranoc.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-11-27 o 23:14
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości