|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tżtówki 2014
No to mój po prostu chrapie, bo chrapie, hah
A do tego miał katar to nie dość, że chrapał, to jeszcze tak ciężko oddychał. Myślałam, że go uduszę ![]() Dokładnie pozwolił na harce ![]() Dla mnie to też sporo. Ja bym tak nie potrafiła żyć z kimś, nie wiedząc co druga strona czuję. |
|
|
|
#1562 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Co do wyznawania - jestem w tej grupie, która jeszcze nie usłyszała TYCH słów, co mnie JUŻ martwi. Spotykamy się od 6 miesięcy, jesteśmy razem na poważnie od marca gdzieś. I czekam. Ale znów ja bym nie chciała usłyszeć tego po miesiącu, bo wtedy nie zna się jeszcze drugiej osoby na tyle by być pewnym swoich uczuć. Z tym się nie ma co spieszyć
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
No ja usłyszałam po miesiącu, ale związku :P wcześniej się znaliśmy i spotykaliśmy.
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1565 |
|
Rozeznanie
|
Nie spać
![]() Jadę za godzinkę oddać kilka rzeczy wykładowcy, a potem posiedzieć z TŻtem. Biedny pisze pracę ![]() (swoją drogą pochwalę się, że mam 5 przedmiotów na wrzesień.......)
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie odzywam sie bo nie mam dostępu do komputera. Mój popsuty w naprawie. Nadrobie jak jutro bede u tz.
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Co tak dużo? Sama tak chciałaś czy Ci nie podeszły egzaminy?
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
ale mamy pogode dziś się jeszcze lenie, włączam sobie serial i bede oglądać, bo tż odjechał niedawno. ![]() ojej, czemu aż 5?
|
|
#1570 | |
|
Rozeznanie
|
Jednak nie! Będą 4 albo 3! Już wam mówię. Finanse i rachunkowość - dla mnie kosmos, egzamin zdałam, ćwiczeń nie i to już dwa razy, więc teraz we wrześniu poprawa (płatna). To jeden pewniak. Drugi pewniak to oblany w środę ustny z transportu międzynarodowego. Dziś zdałam ustny, w co do tej pory nie wierzę, muszę jeszcze donieść kilka rzeczy poprawionych, ale 3.5 jest. Kolejny trzeci - hiszpański, który kocham uwielbiam i nie wiem co jeszcze, ale po prostu przez pracę nie mam czasu nad nim usiąść, a egzamin z dwóch lat i to ustny po hiszpańsku to nie jest hop siu. Nie mam problemów z dogadaniem się czy rozmową, ale kwestie gramatyczne mogą mnie pogrążyć, a głupio robić z siebie debila przed panią magister, która zawsze była pod wrażeniem mojej znajomości języka. Jutro jest wyznaczony termin, ale to oznacza naukę przez północy plus zerwanie się jutro z pracy wcześniej, a wierzcie mi, że po wczorajszej nocy z dystrybucją i dzisiejszym dniu (egzamin + kilka niejasności z TŻ) nie mam sił... Czwarty egzamin to procesy, pisałam zerówkę, wyników ciągle nie ma, jest jeszcze pierwszy termin, więc jeśli się teraz nie udało to może za tydzień się uda, a jak nie to wtedy będą 4 na wrzesień. Lepsze 4 niż 5! Cytat:
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Hellołłłłłłł
Ale mieliśmy week z TŻtem ![]() Wszystko piknie zaplanowane: w środę wzięłam wolne i już rano na cały week pojechałam do niego. W środę wycieczka, a w kolejnych dniach miał mnie po okolicy pooprowadzać. Ale w czwartek - tak, tak pracował w Boże Ciało - właśnie w pracy się rozchorował, i to tak masakrycznie że jak wrócił to nie poznałam człowieka. No więc w piątek do lekarza, a tam L4 i do firmy, ale szef musiał być wkur...ny, bo dopiero 0 12 to gdzieś było a od 15 zmiana Wracając do mojego chorego to cały piątek przeleżał i przespał, a pozostałą część week spędziliśmy w domku, ja jako pielęgniarka. Ale u TŻta urosłam w oczach - pomijając ile urosłam po dokarmianiu przez jego rodzinkę ![]() i zarobiłam punkty u jego rodzinki. Podobno mnie tak zachwalali jak pojechałam, że wydaje im się jakbym tak u nich od zawsze mieszkała i w ogóle że taka super dziewczyna. Ale tak tęsknię teraz za TŻtem, że chce mi się wyć. Aż się popłakałam jak gadaliśmy przez tel. Cóż zawsze kryłam emocje i jego pocieszałam ale w końcu pękłam ![]() A w ogóle to powiedział, że musimy kiedyś porozmawiać na temat wspólnego mieszkania, bo z tym wiąże się wiele spraw które trzeba by załatwić. Cytat:
![]() Ja to w sumie po 5 mies. jakoś tak. Ale w innych słowach i czynach słyszałam i widziałam to od początku. A teraz Kołysankę oglądam, ale umyję ząbki i się kładę i jeszcze telefonik do TŻta. A co do prezentów to portfel Barcy oryginalny na urodziny, a na imieniny książkę - nawet ostatnio szukał na necie i myślę że specjalnie żebym widziała co by chciał poczytać, bo mu kiedyś powiedziałam, że jestem dobrym obserwatorem taki ten mój Miś
P. ![]() ____________________ Popycham drzwi, chociaż jest wyraźnie napisane ciągnąć ...tak jestem kobietą ![]() Edytowane przez lusia032 Czas edycji: 2014-06-22 o 22:05 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
To widzę lusia, że kolejna się szykujesz do przeprowadzki do TŻ'ta
Zazdroszczę, że mogłybyście mieć tych swoich urwisów każdej nocy ![]() Wróciłam z pracy, padam na twarzyczkę, ale na szczęście jutro wolne Dziewczyny mi przekazały, że jakiś koleś o mnie wypytuję, prosi o numer itd. Nawet nie wiem co to za typ, a mam takiego "farta", że za każdym razem jak on jest, to mnie nie ma ;/
|
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Lusia biedny ten Twój Tż. Lepiej mu już? raita a nie możecie zamieszkać razem, czy nie chcecie jeszcze? Ja dziś i jutro mam wolne. Spędzam te dwa dni u Tż Wczoraj w pracy miałam taki sajgon, że myślałam, że nie dam rady. No, ale jakoś minęło te 9 godz. Wróciłam do domu nieżywa, poszłam spać i dziś cała połamana jestem.
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Lusia to już lepiej z Twoim TŻ? ja wróciłam, zdałam pracę, teraz aby kiedyś zacząc się do obrony uczyć trzeba...
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
mia to kiedy obrona?
|
|
#1576 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my tez co weekend sie widujemy i to zaczyna sie robic meczace Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a on sei zaczal smiac i pyta "chyba " ale u nas po pierwszym spotkaniu bylo takie woooow, ja sie zakochałam od razu chyba... nie sadziła ze on tez dlatego czekałam na jego ruch, pierwszy raz mnie pocałował dopiero jak zostaliśmy oficjalnie parą, pozniej usłyszłam te magiczne słowa dopiero po tym poszlismy do łózka wszystko stopniowo sie dzieje, pozniej M zapytał czy nie zamieszkamy razem itd itp ![]() Wrociłam z wyjazu było suuuper <3 dowiedziałam sie z M ma pierscionek słyszłam jak gadał z kuzynem, a nie wiedział ze tak glosno gada ze wszystko słychac ![]() mielismy powazna rozmowe taka bardzo bardzo, no i 5 lipca sie przeprowadzamy.na wyjejak to m stwierdzil nie bylo romantycznych zachodów slonca bo ciagle padało :/ ale bylo faaajnie i normlanie M tak na mnie patrzy ja oczywiscie zastrzegłam ze juz raz sie bawilam w "Dom" i wrocilam do rodzicow z podkulonym ogonem i nie chce aby moja historia sie powtarzała i jak ma zamiar wykrecic mi jakis numer to niech za wczasu spada ![]() ale oczywiscie wszystko mi racjonalnie wytlumaczył, on jest takim mega realista i bardzo powazny itd ![]() i wieczorem nap mu ze go kocham a on odpisał "oj ja chyba bardziej" no sorry no rzygam tęcza ZNOWU
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałoby się zamieszkać razem, ale z drugiej strony się chyba bym tego jeszcze obawiała, bo krótko jesteśmy razem i wiadomo, że różnie to bywa
![]() A zaraz wyruszam kupić jakiś prezent tacie ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- karola991, lepiej rzygać tęczą i mieć napady miłości niż narzekać
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw trzeba by to przedyskutować, bo pierwszy problem gdzie. On po rozstaniu z ex wyprowadził się od niej mimo, że dobudowali skrzydło do jej rodzinnego domu. No ale nie dziwota, też bym nie mieszkała przy teściach, którzy w dodatku mają pretensje do mojego TŻta że córeczka się na nich wypięła ![]() Jednak wspólne mieszkanie to nie hop siup jest. Zwłaszcza mieszkające te kilkadziesiąt kilometrów od siebie i pracując w miastach oddalonych od siebie o tyleż samo. Trzeba to pogodzić, zrobić tak żeby było dobrze i nikt później nie żałował tej decyzji. Arya90, mia00 dziękuje, na szczęście lepiej. Już ta pierwsza dawka antybiotyku pomogła, bo w sobotę obudził się w dużo lepszym stanie. Wiadomo jak to po chorobie, tak szybko do pełni sił się nie dojdzie a i antybiotyk do osłabienia organizmu się przyczynił. mia00 trzymam kciuki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Lusia to super, że już TŻ dochodzi do siebie ![]() Właśnie wspólne mieszkanie w myślach wszystko super, a później różnie bywa. A ja dochodze do wniosku, że ja teraz chyba w PL mieszkać nie chcę... Ale jak bym sobie nawet rok przerwy zrobiła to później na studia by mi się nie chcialo wrócić, a poza tym moi rodzice to wgl...
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, dlatego lepiej dobrze to przedyskutować. Wiadomo, że w praniu większość rzeczy dopiero wychodzi.
Ja miałam rok przerwy i gdyby mnie koleżanka nie namówiła to bym na magistra nie poszła. Może być ciężko, zwłaszcza jak życie za granicą zasmakuje. No ale cóż nie każdy ma szczęście żeby w Polsce fajną i opłacalną pracę znaleźć.
|
#1582 |
|
Rozeznanie
|
Mieszkanie ze swoim facetem to baaaardzo ważna decyzja. W końcu to już smak prawdziwego, dorosłego życia
![]() Co do wyjazdów za granicę - nie uważacie że jest tak, że wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma? Ja bym nie potrafiła, bo jednak jestem zbyt przywiązana do mojej rodziny, siostry, domu. Nie widzę rodziców 2 tygodnie i jadę na 11 godzin posiedzieć w rodzinnym domu, a co dopiero żyć w innym kraju... Dla mnie niewyobrażalne
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja niestety już nie pasuje do wątku. Zdecydowałam o rozstaniu z TŻ. Po prostu tak się ułożyło. Ale obyło się bez kłótni, płaczu. Normalnie pogadaliśmy i uznaliśmy, że tak będzie lepiej. Dużo miłości wam życzę
|
|
#1584 |
|
Rozeznanie
|
heeeej, ale jak to? Przecież byliście razem od niedawna? I wszystko było ok? Powiedz nam skąd taka decyzja...
|
#1585 |
|
Raczkowanie
|
ojej, przedzierałam się ostatnio przez wątki o Tżtówkach z różnych lat i tak sobie myślałam, że na 2014 to chyba jeszcze za wcześnie, a tu jednak miłe zaskoczenie!
mam nadzieję, że mogę dołączyć do szczęśliwego grona? ![]() ze swoim Tżem jesteśmy króciutko w sumie, bo od 14 kwietnia, a poznaliśmy się przez wspólnego znajomego, z którym zresztą mój Tż studiuje. Niedawno dopiero dowiedziałam się, że moglibyśmy się poznać dużo wcześniej, ale znajomy jakoś nie był nadgorliwy w tej kwestii ja mam 21 lat, Tż 22. Obecnie szukam pracy (z marnym skutkiem..) i leczę anginę, natomiast Tż zmaga się jeszcze z sesją
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() kokosaneczka ale o co poszło? Witam nową osobę
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
witam nową osobę własnie mnie też gardło boli, i czuję się do niczego ![]() Ja niby też jestem przyzwyczajona do domu, ale jak wyjeżdżałam na wakacje na 3 miesiące to nie był problem dla mnie, bo już po miesiącu się zadomowiłam tam. Nigdzie nie jest idealnie, ale po prostu realia w Polsce są bardzo trudne ![]() Kokosaneczka ską ta decyzja?
|
|
#1588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do wyjazdu za granice to tez uwazam ze to nie dla mnie ja jakos tu sie czuje swobodnie wiem co i jak znam panujace zwyczaje, a uczyc sie wszystkiego od nowa szczegolnie ze ja w szpitalu pracuje, a wiadomo jak to np. na zachodzie wszystko jets inaczej w sluzbie zdrowia nie odnalazłabym sie za szybko. Cytat:
a no jesteśmy i to nawet dzieje sie na naszym watku ;Dpowodzenia z praca. dzien doberek, nawałnica w pracy, jeszcze nie wiem czy pisałam dostalam dyzur na chirurgii i latam jak perszing na dwa oddziały ;D przestaje ogarnaic wiec chwila relaksu na wizazu nie zaszkodzi
|
|
#1589 |
|
Rozeznanie
|
Witam nową koleżankę
A mnie głowa od trzech dni strasznie boli :-( Co do wyjazdów to ja miałam wyemigrowac iz obecnym TZ nie byliśmy zzyci i wiedzieliśmy ze jeśli już to się bliżej nie poznamy i nic z naszych ramek nie wyjdzie. Na szczęście znalazłam prace u nas w Polsce Są trudne, ale co z tego jak u nas narzekanie na władzę odbywa się tylko w internecie. Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od Tż. Na 15 do pracy idę.
Ech, jak mi zawsze ciężko jak od niego wracam i tęsknię strasznie za nim, ledwo odjedzie. Pocieszam się, że jeszcze trochę i będę go miała zawsze przy sobie.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

A do tego miał katar to nie dość, że chrapał, to jeszcze tak ciężko oddychał. Myślałam, że go uduszę 

dziś się jeszcze lenie, włączam sobie serial i bede oglądać, bo tż odjechał niedawno. 

- właśnie w pracy się rozchorował, i to tak masakrycznie że jak wrócił to nie poznałam człowieka. No więc w piątek do lekarza, a tam L4 
U mnie praca, nauka i trochę problemów na głowie.
Jak to u was jest z wyznaniem, że się kocha? 
było suuuper <3 dowiedziałam sie z M ma pierscionek słyszłam jak gadał z kuzynem, a nie wiedział ze tak glosno gada ze wszystko słychac 
29.06.2019 r.