Tżtówki 2014 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-21, 13:51   #1561
raita
Zakorzenienie

Dot.: Tżtówki 2014

No to mój po prostu chrapie, bo chrapie, hah A do tego miał katar to nie dość, że chrapał, to jeszcze tak ciężko oddychał. Myślałam, że go uduszę

Dokładnie pozwolił na harce

Dla mnie to też sporo. Ja bym tak nie potrafiła żyć z kimś, nie wiedząc co druga strona czuję.

raita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 14:01   #1562
dzolin
Rozeznanie

Witam

Co do wyznawania - jestem w tej grupie, która jeszcze nie usłyszała TYCH słów, co mnie JUŻ martwi. Spotykamy się od 6 miesięcy, jesteśmy razem na poważnie od marca gdzieś. I czekam. Ale znów ja bym nie chciała usłyszeć tego po miesiącu, bo wtedy nie zna się jeszcze drugiej osoby na tyle by być pewnym swoich uczuć. Z tym się nie ma co spieszyć

23 grudnia - ostatnie chemiczne farbowanie! więcej nie będzie

dzolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 14:58   #1563
raita
Zakorzenienie

No ja usłyszałam po miesiącu, ale związku :P wcześniej się znaliśmy i spotykaliśmy.

Stary 2014-06-21, 15:37   #1564
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raita Pokaż wiadomość
Nadal ciiiisza wielka, hah

Ja teraz mam trochę wolnego, leniuszkuję sobie jak zwykle. TŻ już wrócił do siebie, a szkoda, bo jakoś tak lepiej się śpi jak mi chrapie koło ucha

I poseksowaliśmy, a dzisiaj przyszedł okresik. Cóż za wyczucie czasu

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Myślę, że rodzice zawsze tak będą nas traktować I tak dobrze, że mamy rodziców, którzy nie przesadzają z tą miłoscią.

Jak czasami czytam wątki o tych nadgorliwych rodzicach to ojeju
moi akurat są na przeciwnych biegunach, matka od momentu w którym się urodziłam chciała, żebym była samodzielna, ojciec - odwrotnie, ostatnio nie mógł przeżyć że chcę zabrać do Wro tylko dwa opakowania mięsa mielonego, miałam chyba dwa telefony w tej sprawie, a potem jeszcze i tak musiał mi zapakować dodatkowe mięso albo przez kilka godzin miał problem z tym, że po zleceniu ślubnym wrócę taksówką, przepraszał mnie chyba ze sto razy, że jest zmęczony i chce się wcześniej położyć, a nie po 1:00 w nocy, no ludzie...
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 06:59   #1565
dzolin
Rozeznanie

Nie spać

Jadę za godzinkę oddać kilka rzeczy wykładowcy, a potem posiedzieć z TŻtem. Biedny pisze pracę

(swoją drogą pochwalę się, że mam 5 przedmiotów na wrzesień.......)

Stary 2014-06-22, 08:05   #1566
Arya90
Zakorzenienie

Hej
Nie odzywam sie bo nie mam dostępu do komputera. Mój popsuty w naprawie. Nadrobie jak jutro bede u tz.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 09:37   #1567
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

Cytat:
Napisane przez dzolin Pokaż wiadomość
Nie spać

Jadę za godzinkę oddać kilka rzeczy wykładowcy, a potem posiedzieć z TŻtem. Biedny pisze pracę

Co tak dużo? Sama tak chciałaś czy Ci nie podeszły egzaminy?
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam.
justka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 12:15   #1568
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
Nie spać

ja we wrześniu najprawdopodobniej będę mieć obronę, więc będziemy się uczyć razem i wzajemnie wspierać
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 16:44   #1569
mia00
Zakorzenienie

hej hej
ale mamy pogode dziś się jeszcze lenie, włączam sobie serial i bede oglądać, bo tż odjechał niedawno.

ojej, czemu aż 5?

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 18:51   #1570
dzolin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justka89 Pokaż wiadomość
Co tak dużo? Sama tak chciałaś czy Ci nie podeszły egzaminy?
Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
ojej, czemu aż 5?

Jednak nie!
Będą 4 albo 3! Już wam mówię. Finanse i rachunkowość - dla mnie kosmos, egzamin zdałam, ćwiczeń nie i to już dwa razy, więc teraz we wrześniu poprawa (płatna). To jeden pewniak. Drugi pewniak to oblany w środę ustny z transportu międzynarodowego. Dziś zdałam ustny, w co do tej pory nie wierzę, muszę jeszcze donieść kilka rzeczy poprawionych, ale 3.5 jest. Kolejny trzeci - hiszpański, który kocham uwielbiam i nie wiem co jeszcze, ale po prostu przez pracę nie mam czasu nad nim usiąść, a egzamin z dwóch lat i to ustny po hiszpańsku to nie jest hop siu. Nie mam problemów z dogadaniem się czy rozmową, ale kwestie gramatyczne mogą mnie pogrążyć, a głupio robić z siebie debila przed panią magister, która zawsze była pod wrażeniem mojej znajomości języka. Jutro jest wyznaczony termin, ale to oznacza naukę przez północy plus zerwanie się jutro z pracy wcześniej, a wierzcie mi, że po wczorajszej nocy z dystrybucją i dzisiejszym dniu (egzamin + kilka niejasności z TŻ) nie mam sił... Czwarty egzamin to procesy, pisałam zerówkę, wyników ciągle nie ma, jest jeszcze pierwszy termin, więc jeśli się teraz nie udało to może za tydzień się uda, a jak nie to wtedy będą 4 na wrzesień. Lepsze 4 niż 5!

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
ja we wrześniu najprawdopodobniej będę mieć obronę, więc będziemy się uczyć razem i wzajemnie wspierać
Już ja widzę naukę z włączonym laptopem

Stary 2014-06-22, 21:03   #1571
lusia032
Zakorzenienie

Hellołłłłłłł

Ale mieliśmy week z TŻtem
Wszystko piknie zaplanowane: w środę wzięłam wolne i już rano na cały week pojechałam do niego. W środę wycieczka, a w kolejnych dniach miał mnie po okolicy pooprowadzać. Ale w czwartek - tak, tak pracował w Boże Ciało - właśnie w pracy się rozchorował, i to tak masakrycznie że jak wrócił to nie poznałam człowieka. No więc w piątek do lekarza, a tam L4 i do firmy, ale szef musiał być wkur...ny, bo dopiero 0 12 to gdzieś było a od 15 zmiana Ale myślę sobie dobrze mu tak, jakby było więcej ludzi na zmianie, i nie byłby takim dziadem to by nie musiał kombinować kogo wystawić.
Wracając do mojego chorego to cały piątek przeleżał i przespał, a pozostałą część week spędziliśmy w domku, ja jako pielęgniarka.

Ale u TŻta urosłam w oczach - pomijając ile urosłam po dokarmianiu przez jego rodzinkę
i zarobiłam punkty u jego rodzinki. Podobno mnie tak zachwalali jak pojechałam, że wydaje im się jakbym tak u nich od zawsze mieszkała i w ogóle że taka super dziewczyna.

Ale tak tęsknię teraz za TŻtem, że chce mi się wyć. Aż się popłakałam jak gadaliśmy przez tel. Cóż zawsze kryłam emocje i jego pocieszałam ale w końcu pękłam

A w ogóle to powiedział, że musimy kiedyś porozmawiać na temat wspólnego mieszkania, bo z tym wiąże się wiele spraw które trzeba by załatwić.

Cytat:
Napisane przez Kokosaneczka Pokaż wiadomość
Hej U mnie praca, nauka i trochę problemów na głowie.

Mam takie pytanie Jak to u was jest z wyznaniem, że się kocha? I jeśli to nastąpiło to po jakim czasie?
W sumie zgadzam się z dzolin, co za szybko to nie zdrowo. No ale nie mówię, że nierealne
Ja to w sumie po 5 mies. jakoś tak. Ale w innych słowach i czynach słyszałam i widziałam to od początku.

A teraz Kołysankę oglądam, ale umyję ząbki i się kładę i jeszcze telefonik do TŻta.

A co do prezentów to portfel Barcy oryginalny na urodziny, a na imieniny książkę - nawet ostatnio szukał na necie i myślę że specjalnie żebym widziała co by chciał poczytać, bo mu kiedyś powiedziałam, że jestem dobrym obserwatorem taki ten mój Miś

Edytowane przez lusia032
Czas edycji: 2014-06-22 o 21:05
lusia032 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-22, 22:48   #1572
raita
Zakorzenienie

To widzę lusia, że kolejna się szykujesz do przeprowadzki do TŻ'ta Zazdroszczę, że mogłybyście mieć tych swoich urwisów każdej nocy

Wróciłam z pracy, padam na twarzyczkę, ale na szczęście jutro wolne Dziewczyny mi przekazały, że jakiś koleś o mnie wypytuję, prosi o numer itd. Nawet nie wiem co to za typ, a mam takiego "farta", że za każdym razem jak on jest, to mnie nie ma ;/

Stary 2014-06-23, 10:24   #1573
Arya90
Zakorzenienie

hej!

Lusia biedny ten Twój Tż. Lepiej mu już?
raita a nie możecie zamieszkać razem, czy nie chcecie jeszcze?

Ja dziś i jutro mam wolne. Spędzam te dwa dni u Tż Wczoraj w pracy miałam taki sajgon, że myślałam, że nie dam rady. No, ale jakoś minęło te 9 godz. Wróciłam do domu nieżywa, poszłam spać i dziś cała połamana jestem.

6cs
Stary 2014-06-23, 10:50   #1574
mia00
Zakorzenienie

hej hej

Lusia to już lepiej z Twoim TŻ?

ja wróciłam, zdałam pracę, teraz aby kiedyś zacząc się do obrony uczyć trzeba...

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2014-06-23, 10:50   #1575
Arya90
Zakorzenienie

mia to kiedy obrona?

6cs
Stary 2014-06-23, 11:08   #1576
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusia032 Pokaż wiadomość
No pewno, że pamiętamy

I nie opowiadaj głupot, jesteś do kochania i jesteś kochana.
Może po prostu nie jest typem osoby, której łatwo przychodzi wyznawanie uczuć. Ja tak mam, że ciężko mi mówić o uczuciach i okazywać uczucia. Od TŻ prosto w oczy dopiero tydzień temu usłyszałam te magiczne słowa, zresztą pn od ode mnie też Wcześniej były ale to przez sms.

Przepisy jakieś konkretne to Ci jutro napiszę. Fajne i proste można czasami znaleźć na necie. Ja czasami po prostu wrzucam do garnka co mam w lodówce i coś tam wychodzi
Na kilka dni to jakiś gulasz z łopatki wieprzowej, albo z fileta z kurczaka /chociaż łopatka u nas tańsza/. Albo bigos. Ja nie mroziłam ale znajome te rzeczy mrożą.
Można zrobić jakieś udka z kurczaka - wkładasz do garnka albo na patelnię zalewasz wodą, dojesz jakieś warzywa /marchewka, cebulka, pietruszka lub seler może być nać lub korzeń/ i gotujesz do miękkości. W lodówce na następny dzień albo nawet dwa będą a i przypuszczam, że włożyć do jakiegoś pojemnika i zamrozić też się da.
Albo makaron np.z mięsem mielonym i jakimś sosem. Albo ryż. Można np zamiast mięsa parówki dać
Można rosołu na udkach ugotować. I też i mięso i zupa będzie
Albo pokrój fileta pokrój w kostkę lub paski, do tego jakie tam warzywa lubisz np. pieczarki, cebulę, papryka. Wszystko podpiec na oleju. Można trochę wody dodać i przecieru pomidorowego i do ryżu w sam raz
mi tez ciezko jest z wyznawaniem uczuc

Cytat:
Napisane przez s i g r u n Pokaż wiadomość
Hej, hej! Będzie mi miło do Wad dołączyć

1. Jak się poznaliście?
2. Jak macie na imię?
3. Ile macie lat?
4. Co robicie na co dzień?

1. Na imprezie, przez wspólnego znajomego
2. owinę to zasłoną tajemnicy
3. Ja 23, on 26
4. W tygodniu okupujemy Skajpa, weekendy spędzam u niego
hej

Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
Ja też do gina chodze na nfz, nie narzekam, bo fajna babka, ale ostatnio byłam po recepte na tabsy i coś o cytologii było, a ona ze pobierze mi następnym razem, bo dziś juuuz tyle pobrała... no jasne zmęczyła się...

Zaliczyłam sesje, teraz obrona 3 lipca

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Lusia zazdraszczam ... my z tżtem, niby co weekend się widujemy, ale mało czasu spędzamy sam na sam... i mi go brakuje ;/
ja od czasu jak pracuje w szpitalu mam super lekarzy zupelnie inaczej mnie trkatuja i maja inne podejscie tak po "kolezensku" wiec kozystam za darmo ze wszystkich specjalistow
my tez co weekend sie widujemy i to zaczyna sie robic meczace

Cytat:
No co Ty mowisz o.O czasami polska sluzba zdrowia mnie przeraza, hah

Gratuluje zdanej sesji

Napisane z telefoniaka.
oj tam zaraz przeraza

Cytat:
Ale wiesz, że po pół roku to już jednak bym chciała to usłyszeć tym bardziej, że mój EKS po czterech miesiącach rozstał się ze mną słowami "przecież ja Ci nie powiedziałem, że Cię kocham"
Bolało.

No właśnie mięcho to nie problem, rodzice mi przywożą swojskie i to rach ciach mięcho pokroić w kostkę, plasterki z sosem czy z warzywami. Chciałabym więcej i bardziej różnorodnie TŻ dobrze gotuje, też bym chciała mu coś dobrego upichcić kiedyś jadłam takie dobre kotleciki ziemniaczano-pieczarkowe z kurczakiem, czy może któraś z was ma sprawdzony przepis na to? I Lusia Ty miałam podrzucić jeszcze więcej konkretnych przepisów
Ale dziękuję za to co napisałaś mi już

Hej, hej ile się znacie? I ile jesteście razem?
noo pol roku to juz troche czasu...

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Hej!
Ja dziś mam wolne. Od rana pojechałam na uczelnię na poprawę egzaminu. Babka męczyła mnie 40 min, większość czasu narzekając na studentów zaocznych, że materiał przerabiają po łebkach. Nie chciałam się z nią kłócić, ale pracując 9-11 godz dziennie ciężko jest jeszcze dokładnie wykuć materiał na pamięć. Na szczęście zdałam i mam to już z głowy. Teraz jeszcze dokończyć pracę magisterską pozostaje i się bronić, no ale to już plan na wrzesień

Dziś jedziemy z Tż na rowery popołudniu
A od września rozglądamy się za wspólnym mieszkankiem o ile oczywiście przedłużą mi umowę, ale jestem dobrej myśli
gratkii

Cytat:
Ja dzisiaj byłam znowu w galerii
A teraz leniuszkuję w domu i oglądam jakieś bzdety w telewizji
Cytat:
A kupiłam kurteczkę, bluzeczkę, tenisóweczki i prostownicę

W ogóle kurczę dziewczyny, mam problem pewien doradzicie?

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

mia, co jest?
takiej to jest dobrze

Cytat:
Ja kupiłam w takim sklepie, który zaopatruję salony fryzjerskie. Może i wydałam na nią trochę kasy, ale wolę zainwestować raz niż palić moje włosy jakimś dziadostwem.

No, bo sobie pracuję. I zawsze powtarzałam, że tam gdzie baby tam nigdy nie będzie zgody ;/ Ja jestem otwarta, zawsze się pośmieję, pożartuję. Jest jedna X. X jest kierowniczką, wiadomo tam jest nad nami. Mało osób ją lubi, bo w sumie dosyć leniwa, nie przykłada się mocno do roboty i nie spina żeby wszystko zawsze było na cacy. Wszyscy ją za to potępiają, a mi właściwie to odpowiada, bo w naszej pracy w ogródku piwnym też nie widzę sensu się spinać i robić na siłę z tego pięciogwiazdkową restaurację Ja się z nią dogaduję. Tyle, że też dogaduję się w miarę z resztą dziewczyn, które zawsze na X najeżdżają. Wiecznie ją obgadują, a sama byłam świadkiem jak jedna z nich do X dzwoniła i zapraszała do siebie na flaszkę Takie to wszystko fałszywe, że mnie szlag trafia. I dzisiaj odbieram telefon, a tam dzwoni jedna dziewczyna z pretensjami, że czemu to i to nie zrobione, że ona nie wie gdzie ręcę włożyć, bla bla bla. Ja też dużo robię, ale nie będę zapieprzać za wszystkich, zwłaszcza, że mam płacone mniej. A wczoraj byłam na zmianie z X, a nie powiem jej przecież zrób to i tamto, bo to nie moja rola.
No i kurdę, szczerze to się zastanawiam czy się nie zwolnić, bo atmosfera taka, że masakra. Każdy na każdego najeżdża, a jak przyjdzie co do czego to śmiechy chichy. Jestem tym zmęczona. Teraz też zadzwoniła i tak sucho powiadomiła, na którą jutro mam. Ogółem wiem, że ona prowadzi ze mną cichą rywalizację , kto jest bardziej lubiany itd, a ja nie biorę udziału w takim czymś, bo praca to praca, a życie prywatne to zycie prywatne. Zakładam, że dlatego taka oschła, bo się nasłuchała od tamtych jak to dużo się nasprzątać musiały etc. I tak jest zawsze u nas! W zależności z kim się jest, to się ma takie zdanie. Co byście zrobiły na moim miejscu?
Przyznaję,że ja się przejmuję takimi sprawami, bo zależy mi na tym,żeby w miarę okej było w pracy, bo wiadomo, że wtedy się lepiej pracuję. Eh. Musiałam się wygadać.
wspolczuje bo atmosfera w pracy jest chyba nawet jak dla mnie wazniejsza niz kasa bo ciekzo wlasnie pracowac jak kazdy kazdemu dupe rąbie, wsrod lekarzy na szczecie tak nie jest.

Cytat:
Hej U mnie praca, nauka i trochę problemów na głowie.

Mam takie pytanie Jak to u was jest z wyznaniem, że się kocha? I jeśli to nastąpiło to po jakim czasie?
no u mnie poszlo szybko, jakoś po 2 tygodniach od "oficjalnego" bycia razem m kiedys mi to powiedział ja byłam w takim szoku ze odpowiedziałam "ja ciebie CHYBA też..." a on sei zaczal smiac i pyta "chyba" ale u nas po pierwszym spotkaniu bylo takie woooow, ja sie zakochałam od razu chyba... nie sadziła ze on tez dlatego czekałam na jego ruch, pierwszy raz mnie pocałował dopiero jak zostaliśmy oficjalnie parą, pozniej usłyszłam te magiczne słowa dopiero po tym poszlismy do łózka wszystko stopniowo sie dzieje, pozniej M zapytał czy nie zamieszkamy razem itd itp

Wrociłam z wyjazu było suuuper <3 dowiedziałam sie z M ma pierscionek słyszłam jak gadał z kuzynem, a nie wiedział ze tak glosno gada ze wszystko słychac mielismy powazna rozmowe taka bardzo bardzo, no i 5 lipca sie przeprowadzamy.
na wyjejak to m stwierdzil nie bylo romantycznych zachodów slonca bo ciagle padało :/ ale bylo faaajnie i normlanie M tak na mnie patrzy i ciagle kochanie to kochanie tamto, zakochał sie na maxa i to po nim widac a mi az serducho podskakuje, no i zaangazował się, ja tam mam troche problemy z moim exem i on tak o to wypytywał a pozniej mnie chwycił za reke i powiedział "będzie dobrze damy sobie rade razem ja ci we wszystkim pomogę" <3 i to tak czuje ze to jest juz tak na serio na powaznie i oby na zawsze...
ja oczywiscie zastrzegłam ze juz raz sie bawilam w "Dom" i wrocilam do rodzicow z podkulonym ogonem i nie chce aby moja historia sie powtarzała i jak ma zamiar wykrecic mi jakis numer to niech za wczasu spada ale oczywiscie wszystko mi racjonalnie wytlumaczył, on jest takim mega realista i bardzo powazny itd
i wieczorem nap mu ze go kocham a on odpisał "oj ja chyba bardziej"
no sorry no rzygam tęcza ZNOWU
Stary 2014-06-23, 11:22   #1577
raita
Zakorzenienie

Chciałoby się zamieszkać razem, ale z drugiej strony się chyba bym tego jeszcze obawiała, bo krótko jesteśmy razem i wiadomo, że różnie to bywa

A zaraz wyruszam kupić jakiś prezent tacie

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

karola991, lepiej rzygać tęczą i mieć napady miłości niż narzekać

Stary 2014-06-23, 11:30   #1578
mia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
mia to kiedy obrona?
3 lipca

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2014-06-23, 22:12   #1579
lusia032
Zakorzenienie

Cytat:
To widzę lusia, że kolejna się szykujesz do przeprowadzki do TŻ'ta Zazdroszczę, że mogłybyście mieć tych swoich urwisów każdej nocy

Wróciłam z pracy, padam na twarzyczkę, ale na szczęście jutro wolne Dziewczyny mi przekazały, że jakiś koleś o mnie wypytuję, prosi o numer itd. Nawet nie wiem co to za typ, a mam takiego "farta", że za każdym razem jak on jest, to mnie nie ma ;/
Oj nie tak szybko przeprowadzka. Po pierwsze to na razie tylko tak wspomniał o tym. Ja chciałam ale jak już o tym wspomniał to mnie strach obleciał Najpierw trzeba by to przedyskutować, bo pierwszy problem gdzie. On po rozstaniu z ex wyprowadził się od niej mimo, że dobudowali skrzydło do jej rodzinnego domu. No ale nie dziwota, też bym nie mieszkała przy teściach, którzy w dodatku mają pretensje do mojego TŻta że córeczka się na nich wypięła
Jednak wspólne mieszkanie to nie hop siup jest. Zwłaszcza mieszkające te kilkadziesiąt kilometrów od siebie i pracując w miastach oddalonych od siebie o tyleż samo. Trzeba to pogodzić, zrobić tak żeby było dobrze i nikt później nie żałował tej decyzji.

Arya90, mia00 dziękuje, na szczęście lepiej. Już ta pierwsza dawka antybiotyku pomogła, bo w sobotę obudził się w dużo lepszym stanie. Wiadomo jak to po chorobie, tak szybko do pełni sił się nie dojdzie a i antybiotyk do osłabienia organizmu się przyczynił.

mia00 trzymam kciuki

Stary 2014-06-24, 17:31   #1580
mia00
Zakorzenienie

hej hej

Lusia to super, że już TŻ dochodzi do siebie

Właśnie wspólne mieszkanie w myślach wszystko super, a później różnie bywa.
A ja dochodze do wniosku, że ja teraz chyba w PL mieszkać nie chcę... Ale jak bym sobie nawet rok przerwy zrobiła to później na studia by mi się nie chcialo wrócić, a poza tym moi rodzice to wgl...

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2014-06-24, 20:42   #1581
lusia032
Zakorzenienie

No właśnie, dlatego lepiej dobrze to przedyskutować. Wiadomo, że w praniu większość rzeczy dopiero wychodzi.

Ja miałam rok przerwy i gdyby mnie koleżanka nie namówiła to bym na magistra nie poszła. Może być ciężko, zwłaszcza jak życie za granicą zasmakuje. No ale cóż nie każdy ma szczęście żeby w Polsce fajną i opłacalną pracę znaleźć.

Stary 2014-06-24, 21:25   #1582
dzolin
Rozeznanie

Mieszkanie ze swoim facetem to baaaardzo ważna decyzja. W końcu to już smak prawdziwego, dorosłego życia

Co do wyjazdów za granicę - nie uważacie że jest tak, że wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma?
Ja bym nie potrafiła, bo jednak jestem zbyt przywiązana do mojej rodziny, siostry, domu. Nie widzę rodziców 2 tygodnie i jadę na 11 godzin posiedzieć w rodzinnym domu, a co dopiero żyć w innym kraju...
Dla mnie niewyobrażalne

Stary 2014-06-24, 21:49   #1583
Kokosaneczka
Zakorzenienie

Hej Ja niestety już nie pasuje do wątku. Zdecydowałam o rozstaniu z TŻ. Po prostu tak się ułożyło. Ale obyło się bez kłótni, płaczu. Normalnie pogadaliśmy i uznaliśmy, że tak będzie lepiej.

Dużo miłości wam życzę Powodzenia
Kokosaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:51   #1584
dzolin
Rozeznanie

Cytat:
Hej Ja niestety już nie pasuje do wątku. Zdecydowałam o rozstaniu z TŻ. Po prostu tak się ułożyło. Ale obyło się bez kłótni, płaczu. Normalnie pogadaliśmy i uznaliśmy, że tak będzie lepiej.

heeeej, ale jak to? Przecież byliście razem od niedawna? I wszystko było ok? Powiedz nam skąd taka decyzja...

Stary 2014-06-25, 00:01   #1585
ruu_daa
Raczkowanie

ojej, przedzierałam się ostatnio przez wątki o Tżtówkach z różnych lat i tak sobie myślałam, że na 2014 to chyba jeszcze za wcześnie, a tu jednak miłe zaskoczenie! mam nadzieję, że mogę dołączyć do szczęśliwego grona?

ze swoim Tżem jesteśmy króciutko w sumie, bo od 14 kwietnia, a poznaliśmy się przez wspólnego znajomego, z którym zresztą mój Tż studiuje. Niedawno dopiero dowiedziałam się, że moglibyśmy się poznać dużo wcześniej, ale znajomy jakoś nie był nadgorliwy w tej kwestii ja mam 21 lat, Tż 22. Obecnie szukam pracy (z marnym skutkiem..) i leczę anginę, natomiast Tż zmaga się jeszcze z sesją
ruu_daa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:21   #1586
Arya90
Zakorzenienie

hej

kokosaneczka ale o co poszło?

Witam nową osobę

6cs
Stary 2014-06-25, 08:31   #1587
mia00
Zakorzenienie

hej hej

witam nową osobę własnie mnie też gardło boli, i czuję się do niczego

Ja niby też jestem przyzwyczajona do domu, ale jak wyjeżdżałam na wakacje na 3 miesiące to nie był problem dla mnie, bo już po miesiącu się zadomowiłam tam. Nigdzie nie jest idealnie, ale po prostu realia w Polsce są bardzo trudne

Kokosaneczka ską ta decyzja?

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2014-06-25, 09:03   #1588
karola991
Zakorzenienie

Cytat:

szkoda ale ja po rozstaniu z exem po 7 latach uwazam ze nic nie dzieje sie bez przyczyny i wszystko jst gdzies zapisane

Cytat:
Mieszkanie ze swoim facetem to baaaardzo ważna decyzja. W końcu to już smak prawdziwego, dorosłego życia

Co do wyjazdów za granicę - nie uważacie że jest tak, że wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma?
Ja bym nie potrafiła, bo jednak jestem zbyt przywiązana do mojej rodziny, siostry, domu. Nie widzę rodziców 2 tygodnie i jadę na 11 godzin posiedzieć w rodzinnym domu, a co dopiero żyć w innym kraju...
Dla mnie niewyobrażalne
no niby powazna decyzja ja mieszkalam 3 lata z moim byłym i nie zaluje, wrocilam do rodzicow i to juz nie ejst to samo co "na swoim" dlatego tak szybko zdecydowalismy sie zamieszkac razem no i moj tż ma 26lat wiec juz na niego tez pora

a co do wyjazdu za granice to tez uwazam ze to nie dla mnie ja jakos tu sie czuje swobodnie wiem co i jak znam panujace zwyczaje, a uczyc sie wszystkiego od nowa szczegolnie ze ja w szpitalu pracuje, a wiadomo jak to np. na zachodzie wszystko jets inaczej w sluzbie zdrowia nie odnalazłabym sie za szybko.

Cytat:
Napisane przez ruu_daa Pokaż wiadomość
ojej, przedzierałam się ostatnio przez wątki o Tżtówkach z różnych lat i tak sobie myślałam, że na 2014 to chyba jeszcze za wcześnie, a tu jednak miłe zaskoczenie! mam nadzieję, że mogę dołączyć do szczęśliwego grona?

ze swoim Tżem jesteśmy króciutko w sumie, bo od 14 kwietnia, a poznaliśmy się przez wspólnego znajomego, z którym zresztą mój Tż studiuje. Niedawno dopiero dowiedziałam się, że moglibyśmy się poznać dużo wcześniej, ale znajomy jakoś nie był nadgorliwy w tej kwestii ja mam 21 lat, Tż 22. Obecnie szukam pracy (z marnym skutkiem..) i leczę anginę, natomiast Tż zmaga się jeszcze z sesją
hej hej a no jesteśmy i to nawet dzieje sie na naszym watku ;D
powodzenia z praca.

dzien doberek, nawałnica w pracy, jeszcze nie wiem czy pisałam dostalam dyzur na chirurgii i latam jak perszing na dwa oddziały ;D przestaje ogarnaic wiec chwila relaksu na wizazu nie zaszkodzi
Stary 2014-06-25, 11:08   #1589
dzolin
Rozeznanie

Witam nową koleżankę

A mnie głowa od trzech dni strasznie boli :-(
Co do wyjazdów to ja miałam wyemigrowac iz obecnym TZ nie byliśmy zzyci i wiedzieliśmy ze jeśli już to się bliżej nie poznamy i nic z naszych ramek nie wyjdzie. Na szczęście znalazłam prace u nas w Polsce
Są trudne, ale co z tego jak u nas narzekanie na władzę odbywa się tylko w internecie.

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka

Stary 2014-06-25, 11:22   #1590
Arya90
Zakorzenienie

Wróciłam od Tż. Na 15 do pracy idę.
Ech, jak mi zawsze ciężko jak od niego wracam i tęsknię strasznie za nim, ledwo odjedzie. Pocieszam się, że jeszcze trochę i będę go miała zawsze przy sobie.

6cs
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości