|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]() u nas różnie, ale raczej zębowo. jeszcze kilka dni temu J. narobił w pieluchę, ale to akurat wina tż, bo nakarmił J., ten wyciągał ręce w stronę toalety i wołał e e e, a tż mu mówi: tak, później zrobisz, teraz jeszcze tata zje śniadanie... no i dziecko nie wytrzymało. poza tym je, je i jeszcze raz je. ja bym już dawno pękła, a on ciągle chce jeść. swoje, nasze.. po południu idziemy do pediatry, ale tak normalnie, bo ta nasza w tym tyg w żaden dzień nie przyjmuje dzieci zdrowych, może przy okazji go zważy i zmierzy
|
|
|
|
|
#1562 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
jak malenstwo takie... juz sa teorie i pytania to Ty jeszcze karmisz...![]() ![]() Brawo za wagę i wzrost.. my może w tym tygodniu sie wybierzemy może wezwę kilka dni wolnego znowu mam jeszcze 28 dni ![]() Cytat:
|
|
#1563 |
|
MBZ♥
|
Nestelle za wymiary Okruszka
![]() ![]() Oliwka, a jak Anielka przy tym się zachowuje?![]() Monika to u nas przy ząbkowaniu marnie z jedzeniem:/ Wylazły choć trochę te czwórki? |
|
|
|
#1564 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka! Cytat:
a do poczty dzwoń i opierdalaj niech przywożą jeszcze raz!! Cytat:
co do wczasów to wrzesień tylko wchodzi w grę, ja bym chciala albo cypr albo majorkę. Cytat:
no i NIEMCY!!! Florek wiedział komu kibicować był wystrojony w koszulkę i bębenek niemiecki i tak kibicował że o 15.30 zasnął do 18.30 wyspał się żeby finał obejrzeć, dogrywkę, i dekorację. po północy dopiero szedł spać ostatni raz! dziś ostatni dzień przeprowadzki i trzeba dzień do porządku bo masakra! ale za to spaliśmy do 11 a wy
|
|
#1565 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja
![]() Dzięki za rady Oczywiście, próbowałam się zapisać do innego endo (prywatnie, rzecz jasna - do państwowego nie mam skierowania to raz, a dwa - czekałabym pewnie kilka mcy...). W LuxM, jak pisałam, termin na połowę września, a w innych klinikach na przyszły tydzień. Ale to i tak mnie nie urządza, bo i tak za 2 tyg rozwiązanie. Pójdę po porodzie do jakiegoś dobrego, żeby mi na potem te leki uregulował, teraz pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że Ani nic nie zaszkodzi.Co do paczki - okazało się, że pomylili się w rozdzielni i skierowali w inny rejon Czyli kuriera u mnie nie było w ogóle i dlatego dali na inną pocztę Dziś raniutko paczuszka się pojawiła W weekend skręciliśmy łóżeczko-kołyskę, aaaa, jakie cudne jest! Malutkie, pewnie tak do pół roku max, a zresztą zobaczymy Ochraniacz taki: http://almahurt.pl/pl/p/OCHRANIACZ-D...MARANCZOWA/477 ![]() Do tego zielone prześcieradełko (żółte na zmianę ). I taki przybornik w owce ![]() Krzyś wczoraj zrobił tylko jedną kupcię, za to dziś już dwie i to takie, że już dwa razy zapierałam spodenki Do tego czarne, po jagódkach ![]() Ale wiecie co, nie smakują Mu owocki z jogurtem (do tej pory były ok), woli same - wczoraj musiałam wyjmować jagody z jogurtu i dawać Mu z ręki ![]() A jutro ginekolog, będę się umawiać na ktg
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż pomyślałam o dziewczynce... ehh
|
|
#1567 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zdarza się czasami inne zdanie i już, ale kłótni ogromnych nie ma .. Wracaj Cytat:
Tak na marginesie to nawet jak się nie zgadzamy światopoglądowo, to dla mnie to też jest fajne - bo widzę, jak ktoś inny patrzy na świat i wychowuje dziecko i mogę sobie sprawdzić, czy to co robię jest ok - jak dochodzę do wniosku, że nie - zmieniam, jak tak - to akceptuje że ktoś robi inaczej. I już. Ale warto mieć szerszą perspektywę (ja np. lubię wiedzieć jak inni wychowują, ciekawi mnie to) Cytat:
dragusia ![]() nestelle a jak TŻ radził sobie z karmieniem? Bo piszesz że Roszek nadal cyckowy, a Ty w kinie byłaś ![]() My wczoraj byliśmy na pyysznej pizzy typu bułka ze sklepu, bajgiel... Czasami mam wyrzuty sumienia, ale widzę, że nie ma żadnych problemów zdrowotnych, ostatnio zjadła kawałek piersi z kurczaka zrobionej jako kotlet - normalnie w panierce, smażonej i się zajadała (edit: jak to ona, 5 kawałeczków zjadła, nie że cały kotlecik wsunęła)Dzisiaj spróbuję coś a'la nalleśniki zrobić, tylko bardziej placuszkowate, jak racuchy, zaraz szukam przepisów.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1568 |
|
MBZ♥
|
Cat
wiem, że frustrujące może być takie niejedzenie:/dlatego będąc w takiej sytuacji jak Ty cieszyłabym się, że chce próbowaćTasia ustabilizowana tarczyca najważniejsza jest w I trym, a Ty byłaś pod kontrolą także na pewno będzie wszystko dobrze![]() Me serce krwawi po wygranej Niemiec ![]() I żeby się dobić chyba przeczytałam kilka postów-ostatnich Asi Sałygi-Chustki i oczy się pocą... |
|
|
|
#1569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W końcu Was i postów mnogo ![]() Laski piekę ziemniaki w mundurkch...tę skóre się je, czy wywala ? A do tego bałtycki dorsz i brokoli -mam nadzieje, ze wyjdzie mi zdrowe danie;p
|
||
|
|
|
#1570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cathlyn na pewno zacznie jesc wiecej - ja juz nie gotuje specjalnie dla M. on dostaje wszystko dokladnie tak jak my jemy - i niektore rzeczy je ze smakiem, inne odrzuca - ja wiem, ze ty sie stresujesz przed pojsciem do pracy, bo to juz niedlugo - mam nadzieje, ze Lila szybko sie dostosuje - moze jak Ciebie nie bedzie w poblizu to wiecej ruszy z talerza?
Ja juz dawno wyluzowalam, jak nie chce to nie - wtedy szukam na szybko alternatywy, albo dostaje cyca - choc w samoodstawianiu sie to nie pomaga ![]() (podobno wiele dzieci ma etapy, ze je monotematycznie - jeden tydzien jest szal na makaron z sosem pomidorowym i wszystko co smakuje pomidorowo, w drugim tygodniu rzoduje banan )Jakie placuszki ebdziesz robic? te serowe z przepisu oliwki sa pyszne, ale smazyc trzeba bez tluszczu na malym ogniu (ja dzisiaj robie znowu nalesniki z karobem a na kolacje bedzie ryz na mleku z truskawkami w smietanie )Cytat:
![]() To nawet ja, co rzadko kiedy pisze o sobie, uzewnetrznilam sie ze swoich uczuc - to poszedl tekst o psychoanalizie dla wszytkich ![]() Druga sprawa - to powazne tematy jak np. wychowanie, zywienie, zdrowie - ja bardzo lubie wczytywac sie i tez czasem dodac swoje trzy grosze na powazniejsze tematy - to tez "eksperckie" posty nie sa mile widziane. A pamietacie ile czasu walkowalysmy wprowadzanie glutenu, czy pierwszej kaszki? A wychowywac chcemy intuicyjnie ![]() No to o czym tu pisac ![]() Ja nie mam ochoty pisac o dupie maryny, troche szkoda mi na to czasu, bo widze, jak doslownie przeplywa przez palce ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
po ugotowaniu ja zawsze nabijam na widelec i nieduzym nozykiem delikatnie odciagam skorke, trzeba je tak jakby obrac, ale skorka zawsze ladnie odchodzi
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak to? przecież oni musieli wygrać
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
zaslugiwali na wygrana
![]() a mnie mocno wkurzal ten caly Messi ![]() czesto mialam wrazenie, ze gra sam, bez druzyny
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj bylismy na szczepieniu - czy to tylko moj M. nie da sie nawet dotknac lekarzowi, wystarczy, ze ten tylko wstanie z krzesla, to M. w ryk
![]() to minie, czy bede musiala robic jakies psychologiczne podchody? ![]() Marcel ostatnio jest taki slodki - jak cos je to i mnie albo meza karmi, postawia do buzi, ja otwieram szeroko a on wklada po kawaleczku jedzenie mowiac ammmm ![]() niesamowite, ze to juz tylko miesiac - jak to zlecialo - niedlugo Ania bedzie juz z Wami ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- lepsi wygrali
|
#1575 | |
|
MBZ♥
|
Cytat:
Raczej minie znowu znajomi zmienili przychodnię i problem minął.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, ze to minie, bo zaczelam troche rozmyslac, ze az taki niedotykalski jest ![]() a w jakim wieku chrzesnica? i keidy minelo?
|
|
#1577 |
|
MBZ♥
|
Moderna, teraz 5 latka
problem zaczął się w wieku naszych maluchów. Trwało trochę bo Młoda miała 2,5 roku chyba jak weszła do gabinetu na własnych nogach, a nie na rękach i wyszła bez płaczu. Pamiętam, że był problem ze zrobieniem bilansu dwulatka.
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Marcel pochlonal swoja porcje carbonary, wiec mozemy ruszac na spacer
|
#1579 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() lotosu nie było, był pies i pokemon....ale to chyba robocza nazwaCytat:
![]() mały je wiecej niz mloda, wciaga nawet ze dwa obiady, a co se bedzie załował ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak lubisz to moze sobie zainstaluj jakis sport tracker, endomondo. ja uzywam tego drugiego, ciesza mnie wyniki jak sobie oglądnę po treningu, widze ile przebiegłam w jakim tempie itp. i widzisz postępy znajomych, to mnie tez mobilizuje, ze np znajoma znowu biegała a ja nie oliwka czyli nic sie nie wyjasniło
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
trolla tak też zrobiłam mam aplikację i biegam z telefonem w ręce
![]() laseczki, a o co chodzi z tymi "kurtorskimi" tytułami na majowo-czerwcówkach? Jakieś incydenty byly czy żarty takie? |
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Trolla no jest na zasadzie pojedynczego odkaszlniecia jak przy zaksztuszeniu, takie "echmmmmmm" a nie np ciag napadowy trwajacy po ponad pol godziny co chwile. Ale na wymaz z gardla zapisalam na pt....
Cathlyn w panstwowce. Moderna mnie tam nie szkoda czasu na gadanie o dupie marynie, bo dobry nastroj i smiech tez mi w zyciu potrzebny, nie musze przeciez 24 h na dobe byc powazna i na takie tylko tematy dyskutowac...ale to ja powazna bede w trumnie lezec sesese;-)
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam tez lubie i o dupie i o Marynie
Więc proszę pisać
|
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wyniki Anielki czyli morfologia z czymś tam (nie chce mi się wstawać po te wyniki) ok crp ok te substyuty czy coś deliktranie zaniżnowe w jedny m iejscu czyli jakieś coś wirusowe ale tak małe odstępstwo od normy może coś ale nie musi się rozwinąć, generalnie stosujemy profilaktrycznie postępowanie jak przy ospie tyle że piankę odstawiamy i stosujemy fiolet (ekspresowo zasusza) i taką maś w saszetkach tribiotyk na ranki które są mocno czerowne tak jakby zakażenie.
Smarowałam dziś małej już dwa razy te miejsca fioletem i boję się jej dotykać bo strupki zaczęły się robić i odchodzić (czyli co ospa?) jeśli to ospa to u mojego dziecka występuje w nowoczesnej odmianie ale o tym się dowiemy jak wszystko poschodzi lekarz obiecał dać skierownia na przeciwciala ospy jak wszytsko poschodzi i wtedy będzie wiadomo na 100% czy ją przeszła czy nie BYou właśnie Anielce nic nie dolega poza tymi rankami jedynie dostaje histerii jak mam ją smarować tym fioletem jak ją pierwszy raz posmarowałam to siedziała biedna i płakała z mokrą husteczką i próbowała to zmyć bo brudna była i to nieestetycznie wyglądało Nestelle właśnie czytałam nawet że niektóre dzieci przechodzą ospę bez wysypki. A mnie wkurza to że lekarz nie potrafi powiedzieć ani 1 ani 2 wygląda mi to nie wygląda może to być albo nie być sam nie wiem co Normalnie na dwór chodzimy ale uważam na słońce itp. Pochwal się zakupami. A byłaś może w butiku Marty Boliglowy? idę bo moja maruda marudzi bo niewyspana |
|
|
|
#1584 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak po lekarzu??? Cytat:
![]() jak Wam idzie dzienne bezcycowanie? Cytat:
![]() 2. dobrze ze paczka dotarła! Cytat:
![]() cała tajemnica tkwi w tym ,ze chce ,potrzebuje ,pragnie cyca jak JA jestem dlatego już od wielu miesięcy mogę go zostawić z tztem nawet na 4-5 godzin .i tak tez robie raz w tygodniu .R podczas mojej nieobecności funkcjonuje całkiem normalnie - je normalne posiłki ,pije wode .Głupieje tylko jak mnie widzi wtedy tylko Cyc i Cyc i tak nawet co 20-30 min.![]() super ze L zaczyna jesc . dla mnie kotlet smażony jest zdrowy - wystarczy panierke cieńsza zrobić , i razową lub z płatków owsianych itp. Cytat:
za bieganie ... kiedy ja się wezme za ćwiczenia ...?nie wiem . Cytat:
Cytat:
nic nie wiem......????O CO CHODZI? Cytat:
Dzis całkowicie przypadkowo znalazłam sklep z kostiumami kąpielowymi .A byłam R na rekach bo poszłam tylko po małe cos obok tego sklepu . A ze potrzebowałam kostiumu na basen (bo poprzedni się zlasował już a moje plazowe nie spelniają wymogów basenowych )to postanowiłam tylko zapytać czy cos jest dla mnie ... no i było ...przymierzałam z R w przebieralni -to dopiero było wyzwanie ,ja zasłaniałam -R odsłaniał ,ja przymierzam kostium R widzi cycki i już piszczy o mleko ,ja pół goła- R wychodzi .... matko ! ale się udało i przymierzyć ,i kupic wyszłam cała mokra...... - w końcu w kostiumie byłam
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
o to chyba w Tym jestem najlepsza
![]() Cytat:
może faktycznie jakas udziwniona ta ospa...albo to nie ospa .... ?????? nie słyszałam tez aby ktoś miał ospe bez bąbli ??...... pochwale się ale nie tu na stronkach widnieją ceny ...
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. swoja droga ciekawe o czym piszac nabijalam tyle setek postow, bo chyba nie o calkach? taki to ze mnie sztywniak w trumnie ![]() mnie troche szkoda czasu, ale ja poswiecalam spokojnie dwie godziny czy wiecej tylko na napisanie postow - a to juz jest sporo. W zeszlym tygodniu bylam na placu zabaw, juz wieczorem - i byly dwie polskie rodziny: bylo glosno jak na kiermaszu, ale to nie za sprawa dzieci a doroslych: ojciec krzyczy z lawki: " Nie rusz! No zostaw tego psa! Ile razy Ci mowilem, bys tam nie podchodzil! No co ja powiedzialem!", mama w ciazy pompuje wode dla dzieci: " Uwazaj! No nie chlap go! No i uwazaj na palce (opuszczana zapora wodna)!", zwraca sie do mnie: i pani tez niech uwaza na swoje dziecko, zeby nie wsadzilo tam paluszkow (no przeciez jestem 10 cm od niego, bardziej go nie uchronie - i jaki sens ma wydawanie caly czas polecen/zalecen/zakazow ).. i tak sie darli przez caly plac, zamiast podejsc do dzieci czy zawolac ![]() a jeden synek wzial przyklad z ojca i drze sie do mojego malca pompujacego wode (akurat jak chlopak podstawil wiaderko to nie pompowal tylko sie patrzyl) : "No lej ta wode! LEeeeeeeeejjjj!!!!!!! podszedl i odepchnal Marcela ze strony rodzicow zero reakcji, nikt nie widzial, nikt nie slyszal ![]() Nie wypowiedzialam ani jednego slowa po polsku, bo mi wstyd bylo - w sumie to nie wiem dlaczego, tak odruchowo chyba nie chcialam nawiazywac zadnych relacji (to juz byly wieksze dzieci, bo na oko tak 4-6latki)---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- oliwka a moze dermatolog by wiedzial? swoja droga dziwne, i mnie tez to jakos wirusowka pachnie - ciekawa jestem, jak sie to skonczy - biedna Anielka, oby szybko jej to poschodzilo, bo sie pewnie meczy (co do tego zmywania plamek hihi - to moj M. osttanio ma tez faze na swoje cialo i jak widzi jakis wyprysk to go dokladnie oglada - no i niestety zaczal rozdrapywac np. ugryzienia komara )
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-07-14 o 20:20 |
|
|
|
|
#1587 |
|
MBZ♥
|
Oliwka, widać że Anielka perfekcjonizm ma po Mamie
fuuu fioletowe ciapki a tak serio współczuję, taka niepewność co to jest najgorsza pamiętam jak ja miałam ospę to lekarz mówił żeby nie wychodzić z tymi bąblami na słoce bo wtedy bardziej swędzi![]() Nestelle pokaż strój szukam czegoś na wczasy![]() I podziwiam za kp ![]() Despa jakoś sobie Ciebie nawet w trumnie poważnej nie wyobrażam ![]() Moderna myślisz, że co ja słyszę codziennie na placu zabaw ale nie mój cyrk, nie moje małpy. Mój hit placu: nie rób czegoś tam bo się pobrudzisz ![]() Ja lubie i na poważnie i dupie sr.ace ![]() Klementyna te tytuły to żarty wcześniej miały tytuł, że Im Dzieci z łóżek spadają![]() I za bieganie-to biegamy razem![]() Trolla cóż to za pozycje? ![]() Musze oblukać tą aplikację jak już będę mieć nowy fon:/szkoda mi tamtych moich wyników co miałam na starym:/ |
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz będę nadrabiać dokładnie
![]() Pytałyście jak tż (tak w ogóle tutaj to chyba tylko ja teraz o sobie piszę serię pamiętniczków ) Tż wczoraj ukończył dwa wyścigi w sobotę nie dał rady zabrakło mu do końca dwóch kółek. Startował pierwszy raz i na najtrudniejszym torze jaki jest w mistrzostwach Więc wczoraj kończąc pierwszy wyścig uzyskał licencję Klementyna mi też ciągle 6 kg wisi ale uwaga! uwaga! mój tż od jutra pierwszy raz w życiu zaczyna dietę więc jest i dla mnie cień szansy że do kolejnych zawodów zejdziemy 5 kg ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Nestelle zapodaj same foty ciekawa jestem bo sama nie mam ostatnio czasu chodzić po sklepach i nawet nie wiem co się nosi tak więc może coś pozgapiam
|
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ![]() (mamuski innych narodowosci nadzwyczaj spokojne sa nawet baaardzo )M. mi padl za wczesnie spac, i zastanawiam sie czy na spiocha zmieniac pieluche czy nie (ostatnia zmiana byla cos ok. 16-17 - nie pamietam) ehh
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna moje dziecię także po przekroczeniu progu gabiinetu wisi na szyji trzymając się kurczowo i płacząc-ryczać-krzycząc no nic nie idzie zrobić ani dotknąć jedna wielka tragedia mam nadzieję że minie bo póki co każda wizyta to spory stres.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

.Poza tym cofamy się do okresu niemowlęcego - jak zawsze cała dobe cyc i cyc (oszalał już z tym 

daj koniecznie znać, trzymam kciuki
oby nic poważnego.
) ale do końca całym sercem byłam za Argentyną
a jak Anielka przy tym się zachowuje?
ostatni raz! dziś ostatni dzień przeprowadzki i trzeba dzień do porządku bo masakra! ale za to spaliśmy do 11
Dziś raniutko paczuszka się pojawiła 
typu bułka ze sklepu, bajgiel... Czasami mam wyrzuty sumienia, ale widzę, że nie ma żadnych problemów zdrowotnych, ostatnio zjadła kawałek piersi z kurczaka zrobionej jako kotlet - normalnie w panierce, smażonej i się zajadała (edit: jak to ona, 5 kawałeczków zjadła, nie że cały kotlecik wsunęła)