![]() |
#1561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]() u nas różnie, ale raczej zębowo. jeszcze kilka dni temu J. narobił w pieluchę, ale to akurat wina tż, bo nakarmił J., ten wyciągał ręce w stronę toalety i wołał e e e, a tż mu mówi: tak, później zrobisz, teraz jeszcze tata zje śniadanie... no i dziecko nie wytrzymało. poza tym je, je i jeszcze raz je. ja bym już dawno pękła, a on ciągle chce jeść. swoje, nasze.. po południu idziemy do pediatry, ale tak normalnie, bo ta nasza w tym tyg w żaden dzień nie przyjmuje dzieci zdrowych, może przy okazji go zważy i zmierzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | ||
Zakorzenienie
|
hejka
![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Brawo za wagę i wzrost.. my może w tym tygodniu sie wybierzemy ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1563 |
MBZ♥
|
Nestelle za wymiary Okruszka
![]() ![]() Oliwka, ![]() ![]() Monika to u nas przy ząbkowaniu marnie z jedzeniem:/ Wylazły choć trochę te czwórki? |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka! Cytat:
![]() a do poczty dzwoń i opierdalaj niech przywożą jeszcze raz!! Cytat:
![]() ![]() co do wczasów to wrzesień tylko wchodzi w grę, ja bym chciala albo cypr albo majorkę. Cytat:
![]() no i NIEMCY!!! Florek wiedział komu kibicować ![]() ![]() ![]() ![]() a wy ![]()
![]() |
#1565 |
Wtajemniczenie
|
Heja
![]() Dzięki za rady ![]() Co do paczki - okazało się, że pomylili się w rozdzielni i skierowali w inny rejon ![]() ![]() ![]() W weekend skręciliśmy łóżeczko-kołyskę, aaaa, jakie cudne jest! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do tego zielone prześcieradełko (żółte na zmianę ![]() ![]() Krzyś wczoraj zrobił tylko jedną kupcię, za to dziś już dwie i to takie, że już dwa razy zapierałam spodenki ![]() ![]() Ale wiecie co, nie smakują Mu owocki z jogurtem (do tej pory były ok), woli same - wczoraj musiałam wyjmować jagody z jogurtu i dawać Mu z ręki ![]() A jutro ginekolog, będę się umawiać na ktg ![]()
#1566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż pomyślałam o dziewczynce... ehh ![]()
![]() |
#1567 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wracaj ![]() Cytat:
Tak na marginesie to nawet jak się nie zgadzamy światopoglądowo, to dla mnie to też jest fajne - bo widzę, jak ktoś inny patrzy na świat i wychowuje dziecko i mogę sobie sprawdzić, czy to co robię jest ok - jak dochodzę do wniosku, że nie - zmieniam, jak tak - to akceptuje że ktoś robi inaczej. I już. Ale warto mieć szerszą perspektywę (ja np. lubię wiedzieć jak inni wychowują, ciekawi mnie to) Cytat:
![]() ![]() dragusia ![]() ![]() nestelle a jak TŻ radził sobie z karmieniem? Bo piszesz że Roszek nadal cyckowy, a Ty w kinie byłaś ![]() My wczoraj byliśmy na pyysznej pizzy ![]() ![]() Dzisiaj spróbuję coś a'la nalleśniki zrobić, tylko bardziej placuszkowate, jak racuchy, zaraz szukam przepisów.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1568 |
MBZ♥
|
Cat
![]() ![]() Tasia ustabilizowana tarczyca najważniejsza jest w I trym, a Ty byłaś pod kontrolą ![]() ![]() Me serce krwawi po wygranej Niemiec ![]() ![]() I żeby się dobić chyba przeczytałam kilka postów-ostatnich Asi Sałygi-Chustki i oczy się pocą... |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W końcu Was i postów mnogo ![]() Laski piekę ziemniaki w mundurkch...tę skóre się je, czy wywala ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | ||
Zakorzenienie
|
Cathlyn na pewno zacznie jesc wiecej - ja juz nie gotuje specjalnie dla M. on dostaje wszystko dokladnie tak jak my jemy - i niektore rzeczy je ze smakiem, inne odrzuca - ja wiem, ze ty sie stresujesz przed pojsciem do pracy, bo to juz niedlugo - mam nadzieje, ze Lila szybko sie dostosuje - moze jak Ciebie nie bedzie w poblizu to wiecej ruszy z talerza?
Ja juz dawno wyluzowalam, jak nie chce to nie - wtedy szukam na szybko alternatywy, albo dostaje cyca - choc w samoodstawianiu sie to nie pomaga ![]() (podobno wiele dzieci ma etapy, ze je monotematycznie - jeden tydzien jest szal na makaron z sosem pomidorowym i wszystko co smakuje pomidorowo, w drugim tygodniu rzoduje banan ![]() Jakie placuszki ebdziesz robic? te serowe z przepisu oliwki sa pyszne, ale smazyc trzeba bez tluszczu na malym ogniu ![]() (ja dzisiaj robie znowu nalesniki z karobem a na kolacje bedzie ryz na mleku z truskawkami w smietanie ![]() Cytat:
![]() To nawet ja, co rzadko kiedy pisze o sobie, uzewnetrznilam sie ze swoich uczuc - to poszedl tekst o psychoanalizie dla wszytkich ![]() Druga sprawa - to powazne tematy jak np. wychowanie, zywienie, zdrowie - ja bardzo lubie wczytywac sie i tez czasem dodac swoje trzy grosze na powazniejsze tematy - to tez "eksperckie" posty nie sa mile widziane. A pamietacie ile czasu walkowalysmy wprowadzanie glutenu, czy pierwszej kaszki? A wychowywac chcemy intuicyjnie ![]() No to o czym tu pisac ![]() Ja nie mam ochoty pisac o dupie maryny, troche szkoda mi na to czasu, bo widze, jak doslownie przeplywa przez palce ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() po ugotowaniu ja zawsze nabijam na widelec i nieduzym nozykiem delikatnie odciagam skorke, trzeba je tak jakby obrac, ale skorka zawsze ladnie odchodzi ![]()
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
ale jak to? przecież oni musieli wygrać
![]()
#1572 |
Zakorzenienie
|
zaslugiwali na wygrana
![]() a mnie mocno wkurzal ten caly Messi ![]() czesto mialam wrazenie, ze gra sam, bez druzyny ![]()
#1574 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj bylismy na szczepieniu - czy to tylko moj M. nie da sie nawet dotknac lekarzowi, wystarczy, ze ten tylko wstanie z krzesla, to M. w ryk
![]() to minie, czy bede musiala robic jakies psychologiczne podchody? ![]() Marcel ostatnio jest taki slodki - jak cos je to i mnie albo meza karmi, postawia do buzi, ja otwieram szeroko a on wklada po kawaleczku jedzenie mowiac ammmm ![]() niesamowite, ze to juz tylko miesiac - jak to zlecialo - niedlugo Ania bedzie juz z Wami ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- lepsi wygrali ![]()
#1575 | |
MBZ♥
|
Cytat:
![]() Raczej minie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, ze to minie, bo zaczelam troche rozmyslac, ze az taki niedotykalski jest ![]() a w jakim wieku chrzesnica? i keidy minelo?
![]() |
#1577 |
MBZ♥
|
Moderna, teraz 5 latka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Zakorzenienie
|
Marcel pochlonal swoja porcje carbonary, wiec mozemy ruszac na spacer
![]()
#1579 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() lotosu nie było, był pies ![]() Cytat:
![]() ![]() mały je wiecej niz mloda, wciaga nawet ze dwa obiady, a co se bedzie załował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak lubisz to moze sobie zainstaluj jakis sport tracker, endomondo. ja uzywam tego drugiego, ciesza mnie wyniki jak sobie oglądnę po treningu, widze ile przebiegłam w jakim tempie itp. i widzisz postępy znajomych, to mnie tez mobilizuje, ze np znajoma znowu biegała a ja nie oliwka czyli nic sie nie wyjasniło ![]()
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
trolla tak też zrobiłam mam aplikację i biegam z telefonem w ręce
![]() laseczki, a o co chodzi z tymi "kurtorskimi" tytułami na majowo-czerwcówkach? Jakieś incydenty byly czy żarty takie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Zakorzenienie
|
Trolla no jest na zasadzie pojedynczego odkaszlniecia jak przy zaksztuszeniu, takie "echmmmmmm" a nie np ciag napadowy trwajacy po ponad pol godziny co chwile. Ale na wymaz z gardla zapisalam na pt....
Cathlyn w panstwowce. Moderna mnie tam nie szkoda czasu na gadanie o dupie marynie, bo dobry nastroj i smiech tez mi w zyciu potrzebny, nie musze przeciez 24 h na dobe byc powazna i na takie tylko tematy dyskutowac...ale to ja ![]()
#1582 |
Zakorzenienie
|
Ja tam tez lubie i o dupie i o Marynie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wyniki Anielki czyli morfologia z czymś tam (nie chce mi się wstawać po te wyniki) ok crp ok te substyuty czy coś deliktranie zaniżnowe w jedny m iejscu czyli jakieś coś wirusowe ale tak małe odstępstwo od normy może coś ale nie musi się rozwinąć, generalnie stosujemy profilaktrycznie postępowanie jak przy ospie tyle że piankę odstawiamy i stosujemy fiolet (ekspresowo zasusza) i taką maś w saszetkach tribiotyk na ranki które są mocno czerowne tak jakby zakażenie.
Smarowałam dziś małej już dwa razy te miejsca fioletem i boję się jej dotykać bo strupki zaczęły się robić i odchodzić (czyli co ospa?) jeśli to ospa to u mojego dziecka występuje w nowoczesnej odmianie ale o tym się dowiemy jak wszystko poschodzi lekarz obiecał dać skierownia na przeciwciala ospy jak wszytsko poschodzi i wtedy będzie wiadomo na 100% czy ją przeszła czy nie BYou właśnie Anielce nic nie dolega poza tymi rankami ![]() ![]() ![]() Nestelle właśnie czytałam nawet że niektóre dzieci przechodzą ospę bez wysypki. A mnie wkurza to że lekarz nie potrafi powiedzieć ani 1 ani 2 wygląda mi to nie wygląda może to być albo nie być sam nie wiem co ![]() Normalnie na dwór chodzimy ale uważam na słońce itp. Pochwal się zakupami. A byłaś może w butiku Marty Boliglowy? ![]() idę bo moja maruda marudzi bo niewyspana |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak po lekarzu??? Cytat:
![]() ![]() jak Wam idzie dzienne bezcycowanie? Cytat:
![]() 2. dobrze ze paczka dotarła! Cytat:
![]() cała tajemnica tkwi w tym ,ze chce ,potrzebuje ,pragnie cyca jak JA jestem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() super ze L zaczyna jesc . dla mnie kotlet smażony jest zdrowy - wystarczy panierke cieńsza zrobić , i razową lub z płatków owsianych itp. Cytat:
![]() kiedy ja się wezme za ćwiczenia ...?nie wiem . Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nic nie wiem......????O CO CHODZI? Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzis całkowicie przypadkowo znalazłam sklep z kostiumami kąpielowymi .A byłam R na rekach bo poszłam tylko po małe cos obok tego sklepu . A ze potrzebowałam kostiumu na basen (bo poprzedni się zlasował już a moje plazowe nie spelniają wymogów basenowych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1585 | |
Zakorzenienie
|
o to chyba w Tym jestem najlepsza
![]() ![]() Cytat:
może faktycznie jakas udziwniona ta ospa...albo to nie ospa .... ?????? nie słyszałam tez aby ktoś miał ospe bez bąbli ??...... pochwale się ale nie tu ![]()
![]() |
#1586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. swoja droga ciekawe o czym piszac nabijalam tyle setek postow, bo chyba nie o calkach? ![]() ![]() ![]() mnie troche szkoda czasu, ale ja poswiecalam spokojnie dwie godziny czy wiecej tylko na napisanie postow - a to juz jest sporo. W zeszlym tygodniu bylam na placu zabaw, juz wieczorem - i byly dwie polskie rodziny: bylo glosno jak na kiermaszu, ale to nie za sprawa dzieci a doroslych: ojciec krzyczy z lawki: " Nie rusz! No zostaw tego psa! Ile razy Ci mowilem, bys tam nie podchodzil! No co ja powiedzialem!", mama w ciazy pompuje wode dla dzieci: " Uwazaj! No nie chlap go! No i uwazaj na palce (opuszczana zapora wodna)!", zwraca sie do mnie: i pani tez niech uwaza na swoje dziecko, zeby nie wsadzilo tam paluszkow ![]() ![]() ![]() a jeden synek wzial przyklad z ojca i drze sie do mojego malca pompujacego wode (akurat jak chlopak podstawil wiaderko to nie pompowal tylko sie patrzyl) : "No lej ta wode! LEeeeeeeeejjjj!!!!!!! podszedl i odepchnal Marcela ![]() ![]() Nie wypowiedzialam ani jednego slowa po polsku, bo mi wstyd bylo - w sumie to nie wiem dlaczego, tak odruchowo chyba nie chcialam nawiazywac zadnych relacji ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- oliwka a moze dermatolog by wiedzial? swoja droga dziwne, i mnie tez to jakos wirusowka pachnie - ciekawa jestem, jak sie to skonczy - biedna Anielka, oby szybko jej to poschodzilo, bo sie pewnie meczy ![]() (co do tego zmywania plamek hihi - to moj M. osttanio ma tez faze na swoje cialo i jak widzi jakis wyprysk to go dokladnie oglada - no i niestety zaczal rozdrapywac np. ugryzienia komara ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-07-14 o 19:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
MBZ♥
|
Oliwka, widać że Anielka perfekcjonizm ma po Mamie
![]() ![]() ![]() ![]() Nestelle pokaż strój ![]() ![]() I podziwiam za kp ![]() ![]() Despa jakoś sobie Ciebie nawet w trumnie poważnej nie wyobrażam ![]() ![]() Moderna myślisz, że co ja słyszę codziennie na placu zabaw ![]() ![]() ![]() Ja lubie i na poważnie i dupie sr.ace ![]() Klementyna te tytuły to żarty ![]() ![]() I ![]() ![]() Trolla cóż to za pozycje? ![]() Musze oblukać tą aplikację jak już będę mieć nowy fon:/szkoda mi tamtych moich wyników co miałam na starym:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
Zaraz będę nadrabiać dokładnie
![]() Pytałyście jak tż (tak w ogóle tutaj to chyba tylko ja teraz o sobie piszę ![]() ![]() Startował pierwszy raz i na najtrudniejszym torze jaki jest w mistrzostwach ![]() Więc wczoraj kończąc pierwszy wyścig uzyskał licencję ![]() Klementyna mi też ciągle 6 kg wisi ale uwaga! uwaga! mój tż od jutra pierwszy raz w życiu zaczyna dietę więc jest i dla mnie cień szansy że do kolejnych zawodów zejdziemy 5 kg ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Nestelle zapodaj same foty ciekawa jestem bo sama nie mam ostatnio czasu chodzić po sklepach i nawet nie wiem co się nosi tak więc może coś pozgapiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() (mamuski innych narodowosci nadzwyczaj spokojne sa ![]() ![]() M. mi padl za wczesnie spac, i zastanawiam sie czy na spiocha zmieniac pieluche czy nie ![]()
![]() |
#1590 |
Zakorzenienie
|
Moderna moje dziecię także po przekroczeniu progu gabiinetu wisi na szyji trzymając się kurczowo i płacząc-ryczać-krzycząc no nic nie idzie zrobić ani dotknąć jedna wielka tragedia mam nadzieję że minie bo póki co każda wizyta to spory stres.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.