|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
1 | 3,23% |
| Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! |
|
12 | 38,71% |
| Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią |
|
0 | 0% |
| Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! |
|
3 | 9,68% |
| Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe |
|
0 | 0% |
| Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. |
|
3 | 9,68% |
| Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. |
|
1 | 3,23% |
| Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. |
|
0 | 0% |
| Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. |
|
3 | 9,68% |
| Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. |
|
2 | 6,45% |
| Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. |
|
4 | 12,90% |
| Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. |
|
2 | 6,45% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
no dobra, w kilku miejscach się posikałam
http://kwejk.pl/obrazek/2080111Doughnut u nas jest identycznie. Aczkolwiek nie wiem, jak dla mnie jest to najbardziej kwestia tego,że po prostu z tak kumatymi dziecmi da się porozumieć ,"pogadać" i to wszystko tak cieszy
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
jestem i ja pierwsze co to Motylek gratuluje egzaminu i czasu, który macie teraz z Tusią
Pączku to czekamy na wyniki październikowe a jak ogólnie malutka? Poli Miki nie zamyka oczek, ale też daje główkę do góry i tak biega i zaciesza- jakby duchy widział ![]() co do kursu... czuję się debilem, mam wrażenie, że nic nie wiem oby to było tylko wrażenie jutro znowu na 9:00 ![]() strasznie tęskniłam z Mikim jeszcze jechałyśmy 2h z Wro ale po powrocie do domu się poryczałam i nadal jestem smutna, ale nie będę mulić ![]() ale ale! mam nadzieję, że dzisiaj ktoś tu będzie mimo weekendu, bo mój Myszek śpi, stary w pracy (i dobrze...) a ja właśnie będę jadła pierwszy posiłek od 6:50 i zasiadam przed tvn-em bo zaraz mam talent a później lejdis
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-09-27 o 19:54 |
|
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
hej!
donat super ze jestescie juz w domu i z Julką lepiej ![]() motylku mam nadzieje ze poszlo Ci dobrze a teraz ciesz się Cytat:
co tam stary nabroil?> wyżal sie jesli ci ulzy ja mam @, więc zażeram się o 20 rurkami z kremem ciekawe w co mi pojdzie![]() poza tym Jasiek dalej nie sypia, ale w dzień jest tak cudowny ze nabawić, napatrzec się na niego nie mogę
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Rusałka aaa szkoda gadać, zachował się jak typowy facet, gdzie nawet bym nie podejrzewała, że może być taki
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Motyl brawa za egzamin ![]() Melduje, że żyje U nas ok. Nie mam kiedy teraz tutaj zaglądać, rzadko też włączam kompa. Dzisiaj jestem tylko na chwilkę.Mam nadzieję, że u Was wszystko wprządku ![]() Nie wiem co mogłabym jeszcze napisać... u nas noce coraz gorsze, a było już lepiej. Mąż wykąpał, nakarmił i właśnie kładzie Filipa spać, i ja też zaraz chyba pójdę. Postaram się zaglądać częściej. Buziaki. |
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Pocytowalabym ale mój mózg średnio dziś pracuje wiec ściskam was wszystkie mocno
|
#1568 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale jak nie sypia? Cytat:
Cytat:
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez nie wierzyłam a jednak jeszcze po 10 latach potrafi mnie czyms zaskoczyć... szkoda, że negatywnie, no ale
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żarcik taki ![]() u nas słabo, przeziębienie Marysi u Hani skończyło się zapaleniem oskrzeli i spojówek więc rzecz jasna mamy antybiotyk. a mnie od wczoraj napiernicza gardło, mam nadzieję że to od nich złapałam a nie coś nowego, czym znowu mogę je zarazić Motyl, super że masz to za sobą |
|
|
|
|
#1572 | |||
|
Rozeznanie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
kupilam te klocki Kubusiowi i bardzo sie podobaly wahalam sie jeszcze nad samochodzikiem z kulkami, ale jednak postawilam na klocki.tez byl fajny Cytat:
![]() Motylku na pewno zdasz egzamin ciesz sie Tusia i tztem ile mozesz byly caly dzien My niedawno wrocilismy z 30. urodzin mojej siostry. bylo bardzo kameralnie, w gronie najblizszej rodziny, ale ja tak lubie i bardzo mi sie podobalo na poczatku Jakub i Maciej nie mogli sie dogadac, byl placz o kazda zabawke. Niestety Macius (starszy o pol roku) zabiera wszystko Jakubowi, a ten sie zanosi. na szczescie potem sie polepszylo i juz sie tolerowali mysle, ze glowna przyczyna jest w tym, ze obydwaj nie maja kontaktow z dziecmi na codzien, a sami widuja sie raz na dwa tygodnie przez kilka godzin.swoja droga jestetm zachwycona postepami macka, jego slownictwem - potrafi powiedziec juz wszystko! a ma tylko poltora roczku. niesamowite no i najwazniejsze - Jakub dzis sam zaczal chodzic ![]() jestem strasznie dumna i przeszczesliwa moje Sloneczko malutkie postaram sie jutro wrzucic filmik
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
nieeeee nic z tych rzeczy- wtedy by już nie żył
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hurra, brawo dla kubusia! ![]() Pola ze swoim kuzynem (tez równe pol roku różnicy) tez tak ma. Tyle ze jak on jej zabiera zabawki to ona go kopie noga i sama mu pózniej odbiera zuch dziewczyna walczy o swoje![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1575 |
|
Rozeznanie
|
Eh i zakochałam się w tych maluchach
Na poprawę humoru ![]() http://dzieci.pl/kat,1033939,title,S...uticaid=61385c
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie z TŻ i maciu hem dotarlismy do domu z imprezki u znajomych. Boli mnie brzuch i głową od tych zatok. Ale pocieszam się ze dziś TŻ ma nocny duzyr z dzieckiem a ja się do południa
|
|
#1577 |
|
Wtajemniczenie
|
Helol witam się z nocnej zmiany moje słoneczko coś mi gorączkuje:-( 38.2 miała wiec szybko czopka dałam choć nie chciala ale się udało i czuwam teraz już w dzień miała stan podgoraczkowy a wieczorem 37.8 dałam czopka to zamiast zadziałać to się osrakala
teraz biedulka spać nieomoże i się kręci rano zadzwonie do doktor i zobaczymy co powie
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Spałam az 3h o 7 jade na kurs do Wro i nie wiem jak tam wytrzymam glowa mi peka jeszcze dodatkowo mnie P wkurzyl wczoraj i mam dosc... zaluje ze poszlam na ten kurs bo chyba za duzo sobie wzielam na raz na glowe i tak nie zdam tylko kasy szkoda
|
#1579 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co ty pitolisz? bedzie dobrze tz sie poprawi a ty spooojnie dasz sobie rade oby ci glowa przeszla Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Cytat:
brzuch od czego ? zdrowia ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Kaska nie gadaj głupot super ze poszłaś na ten kurs ![]() U nas noc spokojna choć w nocy spał później z nami ale to nic
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze napisalam i mi fircyk skasowal
![]() a wiec urodziny sie udaly bylismy w dosc kameralnym gronie goscie siedzieli do 22 my z Alkiem po 20stej sie zwinelismy ![]() Alek we wrozbie wybral kase oczywiscie wczesiej nei przygotowalam jej wiec latalam szukalam rzezcy pozniej wizal rozaniec wiec smielismy sie ze bedzie bogaty ksiadz wczesniej wachal sie nad kieliszkiem ale powiedzialam mu zeby mi tego nie robil szkoda ze nie akrecilam filmu bo foty oczywiscie zamazane wyszly o ale cos tam widac ![]() zebral troche kasy na fotelik sis kupila mu tez zestaw do odbijania raczek i nozek (po narodzinach zapomnielismy) wiec musze sie zastanowic co odbic bo dwie sie nie zmeszcza ale chyba stanie na raczce ![]() dostal tez kubek lovi i mam nadzieje ze ladnie zalapie bo chce odejsc od butli, a Alek lubi pic ze zwyklego kubka wiec mam nadzieje ze zalapie ![]() ja sie polozylam z tak pelnym zoladkiem ze pilam miete na noc bo myslalam ze pękne, duzo nei jadlam ale jednak ciasta za duzo ![]() moja mama torta zamowila od kolezanki pokaze wam jak zgram foty jakie kosmiczne misie zrobili haha krzywusy ale tort byl bajecznie pyszny ![]() tak wogole to w czwartek 25go moja t. u dziadkow tza zrobila mu urodizki tez i tez byl tort i szampan i Alek jadl sobie raczkami, tzn mogl jesc, ale elegancik zbieral tylko czeko z gory ![]() musze pozbierac foty i wrzuce je do poogladania ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() ale ja tak lubie z nim spac, wzyscy sie wysypiaja i jest ok ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- kwili chyba za duzo wspomnien po filmiku i cos mi sie juz pierniczy ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- aha no i oczywiscie puscilam im filmik juz jak posiedzielismy troche i weszlo ciacho na stol wzruszenie na maxa
|
|
#1582 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziś Pierwsze Urodziny świętują:
Majusia i Natalcia Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantek ![]() Sto Lat Dziewczyny Cytat:
Jedni piszą od razu, a inni troszkę później Cytat:
![]() Cytat:
dla chodzącego Kubusia hehe ostra jesteś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My po imprezie ![]() Było super, dawno się tak nie uśmiałam. Wyluzowałam się winkiem i advokatem i poszłam spać koło 2 z bolącą głową, ale to nic.Goście siedzieli do 1. Mieliśmy 2 rundy tej zabawi z kartkami na czole, ale było śmiechu ![]() Emilka podobno budziła się w nocy 3 razy, więc nie jest źle
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz miałam problem z wysłaniem tego postu. Pojawił się taki komunikat:
Wiadomość jest przeładowana grafiką W wiadomości znajduje się zbyt wiele uśmieszków, zdjęć lub tagów [img]. Program dopuszcza jednorazowe użycie maksimum 20 grafik. Aby dodać wiadomość usuń z niej emotikonki i wtedy ponownie wyślij. Hehe musiałam sporo pousuwać
|
#1584 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=butterfly20;4831157 7]Dzięuję za kciuki dziewczyny, jestem wolna!!!!! w końcu będę mogła nacieszyć się Tusią. A ona jest teraz już tak fajna i kumata,że tak przeogromnie się cieszę z tego podarowanego nam jeszcze wspólnego czasu. Nawet sobie nie wyobrażacie, jakoś wcześniej tak tego nie odczuwałam, a teraz cieszy mnie ogromnie każdy dzień ![]() Co do egzaminu, to pytania łatwiejsze i trudniejsze, wiadomo. Oczywiście dużo podchwytliwych, niekiedy była różnica jedynie spójnika, a miało to wielkie znaczenie. No nic, teraz co najmniej miesiąc czekania, zobaczymy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Lola super ze urodziny udane
z niecierpliwością czekam ba zdjęcia ![]() Jaika widzisz, po co było sie stresowac Enilka to dzielna dIewczynka aTy sie zrelaksowalas. Musisz czesciej tak sie odstresować! ![]() Sto lat dziewczynki na roczek! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
motyl fajnie ze egzamin juz za Toba i mozesz poswiecic czas dla Tusi i rodziny
![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Lola super ze urodziny się udały
![]() Jaika zazdroszczę okazji do imprezy i brawa dla Emilki ze dobrze zniosła rozłąkę
|
#1588 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heeej
Nadrabiam![]() Cytat:
a w ogóle to wydaje mi się,że nasze wątkowe dzieciaki stosunkowo wcześnie zaczynają chodzić. U mnie całe otoczenie jest w szoku, w ich mniemaniu Tusia szybko zaczęła chodzić. Na zajęciach muzycznych mamy też są w szoku (Tusia jedyna chodząca), jedna ostatnio powiedziała,że to dziwnie wygląda jak tak małe dziecko tak łazi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja myślałam,że to dzieci żłobkowe są takie waleczne![]() Cytat:
![]() nie pitol, dasz radę, mondro jesteś więc kto jak nie ty?
|
|
#1589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my zapomnieliśmy o wróżbie. no i zazdroszczę wam wyświetlania filmików na urodzinach, mój lapek nadal jest dead i nie mam filmików na szczęście dysk jest ok więc danych nie stracę, ale podobno z resztą dooopa i może nie udać się reanimować.ale tata puścił filmiki np. ze szpitala, kręcił swoją kamerą ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Larysa88;48316994]Ja po prostu przystawiam do buzi Oli, naciskam i środek winogrona po prostu laduje w jej buzi Super ze wyprawa się udała Super ze jesteście już Cytat:
ja kiedyś chciałam być sędzią od rodzinnego, ale teraz bym nie mogła, moja psychika by nie wytrzymała krzywdy dzieci...
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Mai i Natalii
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

to czekamy na wyniki październikowe
a jak ogólnie malutka?

jeszcze jechałyśmy 2h z Wro

i zasiadam przed tvn-em bo zaraz mam talent a później lejdis 
ciekawe w co mi pojdzie

skomentowala, ze nikt sie nie zainteresowal i faktycznie bylo mi przykro ( przez moment 

jeszcze dodatkowo mnie P wkurzyl wczoraj i mam dosc... zaluje ze poszlam na ten kurs bo chyba za duzo sobie wzielam na raz na glowe