Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-23, 11:37   #1561
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Dziewczyny Tż mi dzownił, że jego koledze w pracy oszacowali na IP wagę córki do porodu na 2600 a wyszła 4500. To możliwe? Bo normalnie się przestraszyłam
to chyba te dziecko mierzyli z zamkniętymi oczami
coś Ty... jak lekarz jest dokładny, a nie taki co to ma wszystko w nosie, to zmierzy dokładnie i aż takiej różnicy nie będzie
Ja widzę po sobie że na IP bardzo często mają gdzieś te wszystkie pomiary (i w ogóle wszystko), mierzą jak leci, ch*j że np. główki całej nie obejmą, albo tylko połowę kości udowej, nieee oni tak liczą jak im się zaznaczy za pierwszym razem i heja Już takie cuda mi u nich powychodziły, że szok
Oczywiście zdarzają się porządni lekarze, ale jak tak patrzę to większość ma w nosie

Mi się strasznie spać chce, a dopiero 2,5h temu wstałam
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 11:43   #1562
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny Tż mi dzownił, że jego koledze w pracy oszacowali na IP wagę córki do porodu na 2600 a wyszła 4500. To możliwe? Bo normalnie się przestraszyłam
nooo 2 kg to już przegięcie
u mnie pomylił się o 1kg na dwa dni przed porodem i już byłam wkurzona, a tu 2.....

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

zjadłam jabłko
to czekam na zgagę...

lecę może jescze włosy zdąże umyć przed wyjsciem
Stary 2014-09-23, 11:48   #1563
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wlasnie jem bigos

kopnijcie mnie w dupę zebym poszla prasowac

a to biooil mozma na twarz?

mam spakowana kosmetyczke od czegos trzeba zaczac
oczywiscie kosmetyki do mejkapu tez wezme- nie bede straszyc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 11:49   #1564
siobhan1
Zadomowienie

Piszę i piszę ale nic się nie chce załadować!
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 11:57   #1565
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ja tez mam przewaznie 130/80.. ginka mowi ze jest.. niskie złe, wysokie złe... nie dogodzi się..
I też czasem mam trudnosci z oddychaniem, zwłaszcza jak dużej postoję... albo ucho mi się zatyka... masakra...
Anetka może dzieć jeszcze fiknie do góry nogami
moja mama gadała z naszą dobrą znajomą ginekolog, powiedziała jej, że może to i dobrze, ze synek tak zrobił..to i torbielami mi się od razu zajmą... i mięśni oka nie będę nadwyrężać po operacjach...pół nocy czytałam o cc... bo kompletnie nie byłabym na to gotowa, a przecież poród sn..też może zakończyć się cc, wiec powinnam o obu opcjach się dokształcić..

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Aneteka - ja miałam takie ciśnienie przed ciążą i tak do połowy ciąży, teraz mam wyższe, może sróbuj jeszcze więcej pić?

Z tymi porodami to przecież październik już za parę dni a poród przed terminem to częstą sprawa także drogie Panie szykować krocza i za chwilę my
Piję non stop, bo organizm chyba potrzebuje...nawet nakrętki od butelki nie zakręcam do końca... bo szkoda czasu

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Anetka - przynamniej wiesz naczym stoisz zaplanuja Ci cc i bedziesz wiedziala kiedy urodzisz a moze jeszcze fiknie
mój synek co chwila plany zmienia..mi zmienia
gin powiedziała, że miała pacjentkę, która za każdym razem z innym ułożeniem dziecka przychodziła...
niby wiem na czym stoję, ale jak skurcze zaczna sie przed planowanym CC.... .albo nie będę wiedział że to już ten czas? i za późno ruszę w godzinną podróż do szpitala.. to co wtedy.. pośladkowo będę musiała rodzić ?

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Kolejna z października rozpakowała sie w nocy, chyba juz tak codziennie bedą
Ciekawe która u nas pójdzie pierwsza
oby ta która ma jako pierwsza tp

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Hej!
Gratki za wszystkie wizyty!
Faktycznie trzeba broszki szykować, bo zaraz nasza kolej
ja wczoraj przed wizytą zrobiłam ten wyczyn...golę na oślep....lusterko do bani..bo całe mokre i tak nic przez nie nie widziałam

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
fuuuujj
idę poczytać październik, pewnie znowu nie będę umiała znaleźć
też idę zajrzeć na październik..

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
mnóstwo ciąż się rozwiązuje w 37 tyg czy 38 tyg, także szykujmy się! szykujmy !
Oj bardzo im zazdroszcze tych szybkich porodów ja tu kurczę będę jedną z ostatnich nierozpakowanych
a może te październikowe mamy pomyliły miesiące ??? no statystyki są niezłe, a może klimat się zmienił i ciaża trwa 8 miesięcy, a nie 9...

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki żeby dotrzymała jednak do tego 38 tc, bo to jednak ważne i byłabyś spokojna o zdrówko.
słoneczko dobrze mówi... lepiej dotrzymać.. nawet do tego 39 tc
lepiej dla maluszka

pamiętacie jak wczoraj pisałam, że mi bóle spojenia przeszły..tak sobie teraz myślę, że to pewnie dlatego, że fiknął i główka już tak nie napierała tam na dole... ale czemu czuję jakby czkawki na dole skoro główka na górze... ? to moze nie są czkwaki, ale te rytmiczne pyknięcia hmm..
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 11:59   #1566
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wlasnie jem bigos

Ja kiedyś próbowałam stosować Biooil na twarz i trochę zamykał mi pory, poza tym olejek na twarz to nie dla mnie bo źle sie czułam, pózniej polecala mi pod oczy bo miałam bardzo przesuszona twarz ale od mruganie skora pod oczami sie rusza i tymi minimicznymi zmarszczkami dostawało sie do oczu i szczypało bleee
Mnie maz przyniósł z apteki krem (dostał za darmo) jest rewelacyjny, skora po niem juz po pierwszym razie jest delikatna i sie nie swieci, używam go tez pod oczy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ing-cream.html

Teraz widzę, ja mam ten krem ale do cery normalnej i mieszanej

Edytowane przez LolaMontez
Czas edycji: 2014-09-23 o 12:02
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:01   #1567
AnetkaIzabell
Rozeznanie

co lepiej zrobić, pojechać na IP - powiedzieć że mam duszności , trupie ciśnienie i słabo i się często robi...zbadają mi wtedy serce na IP ??? czy dzownić pytać sie czy w szpitalu jest kardiolog ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 12:01   #1568
manieczka1
Zakorzenienie

Czekoladka juz do prasowania
Ja jeszcze palcem nie ruszylam pogoda mnie dobija.
A na pazdziernik to wole nie wchodzic chyba
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:08   #1569
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Ja kiedyś próbowałam stosować Biooil na twarz i trochę zamykał mi pory, poza tym olejek na twarz to nie dla mnie bo źle sie czułam, pózniej polecala mi pod oczy bo miałam bardzo przesuszona twarz ale od mruganie skora pod oczami sie rusza i tymi minimicznymi zmarszczkami dostawało sie do oczu i szczypało bleee
Mnie maz przyniósł z apteki krem (dostał za darmo) jest rewelacyjny, skora po niem juz po pierwszym razie jest delikatna i sie nie swieci, używam go tez pod oczy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ing-cream.html

Teraz widzę, ja mam ten krem ale do cery normalnej i mieszanej
dzieki zapisalam sobie
ja narazie uzywam zestawu Dermiki skin caligraphy -kupilam na poczatku czerwca, kremy swietne , ale ostatnio znowu mam skorki przesuszone no i pod oczami skora przesuszona, ja lubie kremy tresciwe
dlatego rozgladam sie za czym innym bo juz sie koncza powoli....
wogole to uwielbiam kremy dermiki

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-23, 12:08   #1570
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
co lepiej zrobić, pojechać na IP - powiedzieć że mam duszności , trupie ciśnienie i słabo i się często robi...zbadają mi wtedy serce na IP ??? czy dzownić pytać sie czy w szpitalu jest kardiolog ?
Ja bym pojechała na IP sprawdza Ci ciśnienie, tętno dzidzusia, pewnie EKG i moze inne cuda i zobaczą co i jak, jak będzie potrzeba to i kardiologa, bo to ze zadzwonisz i spytasz czy jest to nie znaczy ze go wezwą :-/
Stary 2014-09-23, 12:11   #1571
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
powinni na ip zrobic ekg serca

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Czekoladka juz do prasowania
Ja jeszcze palcem nie ruszylam pogoda mnie dobija.
A na pazdziernik to wole nie wchodzic chyba
juz ide, mam godzinke bo potem po corke musze isc

Dominika 04.11.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 12:12   #1572
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wlasnie jem bigos

Można wszędzie ale to musiałabyś na sobie spróbować, każda ma troszke inną cere. Mi pasuje daje 2, 3 kropelki na noc na calą gębe

a ja dalej nie mam koszul do szpitala kurde jakoś nic nie moge wybrać na tym allegro...

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:13   #1573
siobhan1
Zadomowienie

Piszę i piszę ale nic się nie chce załadować!
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:14   #1574
Keithlyn
Zadomowienie

anetka - jak powiesz na ip jakie masz dolegliwości to powinni zrobić ci ekg

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:18   #1575
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Mi na izbie małą oszacowali na 3850 a urodziła się 3900. Mój gin mnie przyjmował więc pewnie się starał. Teraz to mi wszystko jedno ile mały będzie miał jakoś go wyciągną
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 12:28   #1576
fiorella22
Zadomowienie

j Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
mi mama odlała swój do takiej buteleczki z psikaczem, myślę że ma gdzieś z 150-200 ml ja tylko dla siebie potrzebuję, maluszka pępek będę robić rozrobionym spirytusem.
Kuzynka mojemu chrzesniakowi smarowala przez 2 tyg. octeniseptem i nic sie nie dzialo. Na wizycie lekarz powiedzial, ze maja kupic spirytus i tym smarowac-po 2 dniach pepuszek odpadl.

Ja mam spirytus (napisane jest rektyfikowany) 95%nada sie? w jakich proporcjach to rozcienczac?

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:32   #1577
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Kuzynka mojemu chrzesniakowi smarowala przez 2 tyg. octeniseptem i nic sie nie dzialo. Na wizycie lekarz powiedzial, ze maja kupic spirytus i tym smarowac-po 2 dniach pepuszek odpadl.

Ja mam spirytus (napisane jest rektyfikowany) 95%nada sie? w jakich proporcjach to rozcienczac?
ja smarowałam octeniseptem małej ale jak położna pokazała jak to się bałam na początku kazała pępek odchylać i wszystkie rowki czyścic robiłam to patyczkiem tym grubszym do uszu dla dzieci
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:52   #1578
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość

Nowe miejsce?? Dobrze skumałam że ja wzieliście do swojego domu?? . Musi się zaaklimatyzować dla niej pewnie jest duży stres bo w nowym miejscu jest.
tak, faktycznie to może być kwestia nowego miejsca...koty bardziej ponoć przywiązują się do miejsca niż do właścicieli...

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Ja mam pierwsza termin bo wg om to 28.10 ale moja dzidzia jest malutka wiec wyjdzie pewnie miesiąc pózniej
aż tyle planujesz nosić dłużej ? kto wie, możemy się nawet zbiec terminami, ja mam tp 08.11, ale wg usg 05.11

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
wow spory rozstrzał....ale w końcu lekarz na usg tylko szacuje...

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Gratulacje w związku z podjętą decyzją. Szary musi być śliczny. Czekam na real foto jak dojdzie
długo się wahałam z kolorem, ale w końcu wybrałam ten, który od początku chodził mi po głowie...wbrew mężowi :P
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:52   #1579
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Ja się zbieram, idę do tego ogólnego, ciekawe co mi przepisze....

wreszcie zamówiłam wózek tyle myślenia....już miałam dość

Cytat:
o kurcze, 2 kg różnicy?? coś mi się wydaje, że na ip źle zmierzyli

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 12:53   #1580
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
tak, faktycznie to może być kwestia nowego miejsca...koty bardziej ponoć przywiązują się do miejsca niż do właścicieli...

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

aż tyle planujesz nosić dłużej ? kto wie, możemy się nawet zbiec terminami, ja mam tp 08.11, ale wg usg 05.11

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

wow spory rozstrzał....ale w końcu lekarz na usg tylko szacuje...
Ja bym chciała wczesniej urodzić jeszcze w październiku 38-39 tydzien byłoby super ale któż to wie jak będzie skoro dzidzia taka mała
Stary 2014-09-23, 13:10   #1581
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

pamiętacie jak wczoraj pisałam, że mi bóle spojenia przeszły..tak sobie teraz myślę, że to pewnie dlatego, że fiknął i główka już tak nie napierała tam na dole... ale czemu czuję jakby czkawki na dole skoro główka na górze... ? to moze nie są czkwaki, ale te rytmiczne pyknięcia hmm..
coś kojarzę, że kiedyś chyba silesianna pisała, że czkawki wcale nie trzeba czuć od strony główki dziecka, tylko można nawet od tyłka... ale więcej nie kojarzę co ona tam pisała :P

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość

własnie nam połozna z SR mówiła, że po octenisepcie to może się jakiś stan zapalny jeszcze zrobić....najlepiej spirytusem
taki 95% jak najbardziej, rozrobić z wodą w proporcji 2:1 (spirytus 2, woda 1)

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

ja byłam u tego lekarza, osłuchała mnie i płuca wszystko ok, kaszel od ściekającego kataru jest. usłyszałam "i co ja mam pani przepisać?".....miałam ochotę powiedzieć "no ja lekarzem nie jestem"

dostałam jakieś syropki....chyba dla dzieci, bo truskawkowe

Przy okazji spytałam jej czy może mi wypisać skierowanie na badanie układu krzepnięcia krwi (wiem, że nie jest jakieś bardzo drogie, no ale mówię może się uda), a ona pyta czy mam wskazanie do cięcia, ja mówię że nie i zastanawiam się nad zzo ze zwykłego strachu, a ona do mnie "no taki ma pani wybór".......kurde jak Ci lekarze zachęcają człowieka do łagodzenia bólu heh
no ale nie wypisała, powiedziała że to to już ginekolog...

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Ja bym chciała wczesniej urodzić jeszcze w październiku 38-39 tydzien byłoby super ale któż to wie jak będzie skoro dzidzia taka mała
no to to już jest niezależne od nas pozostaje czekać

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-09-23 o 13:09
Stary 2014-09-23, 13:17   #1582
paulina119a
Zadomowienie

Czekoladko można Biooil na twarz. Kiedyś używałam ale nie w moim przypadku, w przeciwności do Keithlyn, nie zdał egzaminu... mi o dziwo przesuszył cerę ! Az taką skorupe miałam.
Z kolei olejek arganowy super. Teraz mam z pestek moreli. To moja nowa miłość
Ale na pewno to sprawa indywidualna tak jak wspomniała Lola
Ja właśnie siedzę z olejkiem kokosowym na włosach

Monian OMG !!!! 2 kg rozbieżności

Anetko ja bym pojechała na IP.

Żanet a nam na SR tak zachwalali Octenisept, że szok... a ja i tak zdecydowałam się na spirytus z wodą. W sumie to za radą Silesianny

Indra więc są jeszcze szanse aby maluch mi podrósł i nie był wypierdkiem Tak sobie mysle, że jak się rodzi taki malutki bobasek to aż strach się do takiego maluszka dotknąć czy ubrać

Żanetko zadam Ci głupie pytanie.... ale co ma krzepnięcie krwi do zzo ?????

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-09-23 o 13:19
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 13:21   #1583
fiorella22
Zadomowienie

Tak pomyslalam, ze to moze kwestia nowego miejsca. Tylko, ze ona sporo ze mna jezdzila. A to do babci, do mojej mamy, na Mazury itp. Ale moze ta podroz 13godz. w transporterze, wszystko nowe poczawszy od miseczek i zabawek az po kuwete i moze sie skumulowalo.

Oby to byl jednorazowy wyskok bo nie lubie kociego smrodku :/
tak jak piszecie-musze dac jej czas.
Indra, myslisz ze w buty moze tez nasikac???

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 13:22   #1584
AnetkaIzabell
Rozeznanie

ale jazda...
wczoraj na USG główka na górze była po środku między żebrami... - palcami przez brzuch czuć było tą okrągłą główkę..gin pokazywała, że to wypuklenie po środku zaraz pod żebrami to główka... fatalnie się oddychało..
a teraz nie czuje tej główki między żebrami.. jest spłaszczenie... nie ma tego wypuklenia...i czuję poprawę w oddychaniu- ..
albo się przekręcił w jeszcze inną pozycję, albo delikatnie osunął..
Stary 2014-09-23, 13:23   #1585
anuszka21
Zakorzenienie

Anetka, a juz masz cc zaplanowane? Na kiedy? Mały juz sie nie obróci?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 13:24   #1586
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie o tym samym od wczoraj mysle... skoro moje maleństwo jest takie malutkie to czy dla jego dobra nie powinnam na maxa zaciskać nóg, nic nie robić tylko leżeć aby jak najpóźniej urodzić??? Wiadomo, że nie wszystko zalezy ode mnie ale są sytuacje których mogę unikać a tym samym nie przyspieszyć porodu....
Stary 2014-09-23, 13:25   #1587
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
ale jazda...
wczoraj na USG główka na górze była po środku między żebrami... - palcami przez brzuch czuć było tą okrągłą główkę..gin pokazywała, że to wypuklenie po środku zaraz pod żebrami to główka... fatalnie się oddychało..
a teraz nie czuje tej główki między żebrami.. jest spłaszczenie... nie ma tego wypuklenia...i czuję poprawę w oddychaniu- ..
Moze jednak sie obrócił ;p Moj chyba ciagle poprzecznie lezy... ale ma jeszcze duzo czasu na obrocenie niestety ;p

Dzisiaj tak mnie rypią wszystkie gnaty ;/ nic nie pomaga, ledwo sie czołgam... macie jakies sposoby?

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-09-23 o 13:26
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 13:25   #1588
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
ale jazda...
No nieeeee
I weź tu człowieku cos zaplanuj.....
Stary 2014-09-23, 13:26   #1589
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Żanetko zadam Ci głupie pytanie.... ale co ma krzepnięcie krwi do zzo ?????
jak dzwoniłam do szpitala z pytaniem o konsultację z anestezjologiem to powiedziano mi, że na konsultację mogę zgłosić się w 38 tc najlepiej już z wynikami morfologii i układu krzepnięcia krwi....czemu akurat tego do zzo wymagają nie wiem, ale ja wolę się przygotować i zrobić to badanie
Stary 2014-09-23, 13:27   #1590
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Moze jednak sie obrócił ;p Moj chyba ciagle poprzecznie lezy... ale ma jeszcze duzo czasu na obrocenie niestety ;p
Oj tak nasze maluszki mają jeszcze tyyyle czasu na fikołajki.... wszystko się może wydarzyć !

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości