![]() |
#1561 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
halinka a ta kaszke to jaka na początek podac? kurde postanowiłam sobie ze kupie w tym tyg. wszystko co potrzebuje na start ale jakos nie mogę tego ogarnac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1562 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O tego: http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...a-dobranoc-34/ Nie bardzo wiedziałam jak go wymieszać z mlekiem dlatego dałam na łyżeczce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1564 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czytam Was praktycznie od początku aczkolwiek jakość nigdy nie składało się żeby napisać. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moje starsze chłopaki nie miały problemów z jedzeniem nowych rzeczy mimo ze byly późno(w stosunku do aktualnych zaleceń) wprowadzane,jadly wszystko co im dalam.problem zaczął się dopiero jak zaczęli miec swoje zdanie bo wtedy cos co zajadali nagle zrobilo sie niejadalne( do tej pory mój swoje fochy,np nie lubią ziemniaków a jeszcze pol roku temu jedli ![]() ![]() zreszta zobaczycie same za kilka mc ze będzie czesc dzieci które mimo wczzesnie wprowadzanych nowych smaków będą niejadkami, każde dziecko jest inne i nie można każdego wpisać w "schemat" i bron boże nie krytykuje mam które dają nowe rzeczy bardzo wcześnie wiec nie bijcie ![]() opisalam tylko jak to wygląda z perspektywy mamy trojki dzieci ![]() Edytowane przez kasiuulad Czas edycji: 2014-12-03 o 07:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1566 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale oczywiście nie mam nic to mamusiek, które chcą wcześniej podawać normalne jedzonko, każda mama najlepiej wie, co dobre dla jej maluszka ![]() Tak jeszcze wrócę do tematu kup ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i najwazniejsze, JAK NOCKA? pomoglo ![]() U nas dzis znow trzy pobudki ale ja skladam na to ze mala teraz bardzo rosni i poprostu potrzebuje jesc, jesc, jesc ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1569 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem nieprzytomna. Maksym od tak dawna przesypia całe noce, że właściwie zapomniałam, co to znaczy wstawać do niego. A dziś obudził się dwa razy! Raz o 00:30, chyba mu się coś śniło, bo płakał, ale zasnął ze smokiem, a potem o 3 i zjadł butlę z dokładką, w sumie ponad 200 ml. Szok. Jeszcze o 7 zaczął się wiercić, więc wstałam się ogarniać, no i jestem nieprzytomna. Miałam straszne problemy z zaśnięciem po tych jego przebudzeniach, o 6 mąż wstawał do pracy, to znów mnie obudziło... Ech, dziś dużo kawy wypiję chyba ![]() Dziś mamy dermatologa, a jutro szczepienie. Jestem zła na siebie, bo strasznie rano nas umówiłam, na 7.15, bo myślałam, że mąż przed pracą z nami pójdzie. A on ma jakieś szkolenie i nie może. Maksym śpi długo, będę musiała go budzić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#1572 |
Zadomowienie
|
Tylko dwie pobudki zamiast trzech.
![]() ![]() Kurde śnieg pada... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1574 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() ale super ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1575 |
Zadomowienie
|
I co więcej widzę ze ma dużo lepszy humor niż ostatnio.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
A my dzisiaj tak na wariata lecimy na zalegle szczepienie... Okazaalo sie ze tz pracuje do 10 a lekarka przyjmuje dzisiaj do 10:30 wiec trzymajcie kciuki zbysmy zdazyli!!! Brzuch mnie juz boli z nerwow i jest mi niedobrze... Nienawidze szczepien:/
Co do wprowadzania pokarmow to zalecenia sie zmienily w tym temacie tak jak w 100 innych odnosnie dzieci ![]() ![]() Do mam kp, podobno wazne jest wprowadzanie glutenu jak jeszcze karmimy piersia ![]() ![]() A i zdecydowalismy ze kupujemy malej ten skoczek z Fisher Price:jupo: dziadkowie sie dokladaja z okazji Swiat wiec super! Znalazlam na Allegro za 220 zl nowy co mi sie wydaje strasznie malo ale duzo ludzi go kupuje a facet ma same pozytywy wiec mam nadzieje ze bedzie ok! Bo u mnie w miescie kosztuje 590 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1578 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1579 |
Zadomowienie
|
Gosia to ty będziesz miała bicepsy wyrobione elegancko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla Tymka, dzielny chłopak ![]() U nas jeszcze nie ma śniegu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1581 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() U nas dziś dwie pobudki , ale dzień zaczynamy coraz wcześniej bo tym razem o 5 ![]() Cytat:
My co prawda na mm ale u nas 3 kupy dziennie to standard , a niedawno był taki okres ,że i 5 się trafiało ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
Heh no tak, gorzej że kręgosłup trochę siada ;-)
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
Maksym dostał od mojej siostry z okazji ukończenia trzeciego miesiąca wieloryba z lamaze. Wiecie, że ja uwielbiam te zabawki. Ale ten wieloryb jest jeszcZe milion razy fajniejszy niż poZostałe!!! Jest wielki, szeleści, a do tego ma takie chusteczki, które można przekładać przez paszczę. Uwielbiamy się nim bawić.
Trzymajcie kciuki, o 12 dermatolog, bardzo się boję, że dostaniemy jakieś silne leki, bo niezbyt się Małemu polepszyło na tych maściach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja gluten wprowadzam za tydzien do zupek jarzynowych lyzeczka grysiku wszystkie nas to czeka Edytowane przez zVenus Czas edycji: 2014-12-03 o 09:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1585 |
Raczkowanie
|
Gosia podziwiam, bo mój waży ponad 6kg i już mam dość noszenia, czasami kręgosłup już odmawia współpracy, ech ten wiek :P
Mam pytanko do mam, którym udało się wprowadzić plan dnia. Jak wam się udaje zabawiać dziecko do 2h? Albo ja mam takiego marude, który wszystkim się nudzi po max 10min, albo nie mam pomysłów jak go zabawiać. Trochę jest w bujaku, trochę na macie, śpiewam mu, czytam bajki, chodzimy po domu i tak udaje się dociągnąć max do 1,5h a potem śpi max 30min więc 2h plan to trochę kiepsko. .. Będę wdzięczna za wszystkie pomysły jak można ciekawie "zamęczyć" malucha, żeby padł i co najmiej godzinkę potem pospal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1586 |
Raczkowanie
|
Witam Mamuski! Wrocilismy!
Nie wiem czy kojarzycie moje schorowane wiecznie dziecko..ale pojechalismy do mojej siostry do Niemiec zeby zmienic klimat (mieszka przy lesie i pobyt za free wiec wiadomo). W dzien wyjazdu bylam u kontroli to generalnie dziecko bylo prawie zdrowe, zostalo mu sporo wydzieliny ktora leczylismy unhalacjami z mucosolvanu i oczywiscie sterydy nadal. A Tu co?? ![]() ![]() ![]() Maly zachorowal na wirusowe zapalenie oskrzelikow! ![]() ![]() ![]() no zwariowac mozna! Teraz mamy sterydy w tubie i antybiotyk (juz drugi raz dostaje antybiotyk!).... Przepraszam za brak odzewu z mojej strony ale 2 chorych dzieci, do tego 3 dziecko siostry chore, jeden inhalator, mnostwo lekow, ciezko to wszytsko ogarnac... Wczoraj wazylam malego9 i wazy 6400 ![]() Widze ze temat dokarmiania na tapecie ![]() Ja wczoraj kupilam sloiczki glownie hippa ale wieszosc to deserki bo malo bylo obiadkow od 4 tyg i mam zamiar malymi kroczkami dawac probowac. Ale wiecie co mi powiedziala lekarka? Ze generalnie teraz nie ma czegos takiego jak schemat zywienia i kazdy ma swoje zwyczaje zywieniowe, wiec mam juz zaczac podawac mu jedzenie ze sloiczkow po 4 m-cu ale generalnie dziecko moze probowac wszystkiego co my mamy na talerzu ![]() Nie nadrobilam Was i byc moze pisze o czyms o czym byla mowa,jesli tak to przepraszam ![]()
![]() |
#1587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś właśnie nie było pierwszej drzemki bo nie mogła usnąć a potem już była głodna znowu. Potem chwilę się pobawiła a jak zaczęłam ją kłaść to mi wpadła w jakąś histerię, musiałam ją uspokoić u siebie w łóżku chociaż ciężko było, teraz już śpi w łóżeczku..
![]() |
![]() |
#1588 |
Zadomowienie
|
podziwiam, bo ja wczoraj jak małego nosiłam to powiem szczerze ze ciezkawo mi było a mały ok 7600 waży..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1589 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasia kciuki za wizytę u dermatologa ![]() Halinka super, że kaszka się sprawdziła ![]() My dziś mamy wizytę kontrolną w poradni patologii noworodków. Ta pani neonatolog jest wyczulona w kwestii karmienia,to ona się upierała na początku, żebyśmy budzili Małą co 2godz. w nocy. Już się boję jej reakcji jak jej powiem, że teraz Hania potrafi spać 8-9godz. bez jedzenia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.