![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Ja jestem gadżeciara. Co zrobić. Jak siadam do kompa to dostaję szału zakupowego! Już się boję co to bedzie jak poznam płeć
![]() Poprasowałam, wstawiłam następne pranie, zrobiłam prysznic wszystkim kwiatkom w domu. Stoją pod prysznicem i obciekają. Teraz zabieram sie za okna. Mam osiem okien plus cztery dachowe. Na szczęście ja myje tylko od środka, bo okna są otwierane na zewnątrz. I o ile na dole jakos bym sobie poradziła.. To na gorze już słabo...dlatego mi co trzy miesiące przyjeżdża koleś z drabiną i myje je ![]() Bedzie w poniedziałek, wiec jak dzis umyje od środka to akurat bede miała śliczne błyszczące na przyjazd gości. W poniedziałek przylatują do nas znajomi na tydzien. Od razu mowię, że bedzie mnie mniej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35029.html
![]() |
#1563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
Moj bada ginekolngicznie ale jakbym chodzila do dwoch to drugiemu bym juz nie dala. Takie badanie tez tak rusza wszyrtko itp.
mnie mama umyla okna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie moja mama tez te 19 lat temu mowila ze odkładała na to usg a tu taka diagnoza to chodz od lekarza do lekarza wydawaj kase była zrozpaczona ze przeciez mozg z dnia na dzien nie urośnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodotkowo koncze brac Duphaston i strasznie sie boje odstawienia.. A dziś idę po wyniki z krwi i mam nadzieje, że wszystko jest ok.
![]() |
#1567 |
Zadomowienie
|
ja sie trzymam jednej doktor od siebie z pracy , na usg musze jedynie jezdzic do innej przychodni bo u nas niema , a 3d 4d to wiadomo juz sobie prywatnie robilam , na lekarzy od usg trafilam jak dla mnie swietnych
|
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę miała tyle samo okien do umycia w nowym domu 6 na dole i 6 dachowych ![]() ![]()
![]() |
#1569 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy zapisujecie się do szkoły rodzenia? wiem, że do tego jeszcze trochę czasu, ale chciałam zapytać jak Wasze doświadczenia.
czy są tu jakieś dziewczyny ze stolycy?
#1570 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nawet tak smaków nie mam no oprocz tych kwaśnych zelek ktorych nigdzie nie moge kupić wszedzie oszustwo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
dokładnie a jak my byłysmy noworodkami to zadnych gadzetow nie było pampersy to był rarytas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Infekcja czeka pewnie każdą z nas, w tym stanie to normalne i częstsze niż zwykle. Jeśli pójdziesz do lekarza to na pewno coś na to poradzi.
![]() |
#1572 |
Raczkowanie
|
Pędzicie niesamowicie, a ja nadal nie potrafię cytować wielu wypowiedzi.. więc po kolei.
Po ostatniej wizycie mój M. opowiedział swojej mamie, że byłam u gina i że wszystko ok, i że maleństwo macha kończynami. Ona przerażona "to znowu miała usg?" - moja teściowa (która jest lekarzem) uważa, że usg powinno być tylko wtedy, gdy jest to konieczne, bo nie wiadomo, czy to nie zaszkodzi.. Próbujemy jej wytłumaczyć, że to raczej podstawowa diagnostyka... No ale jak czytam, że wy na wizycie nie macie nawet podstawowego badania ginekologicznego? To po co te wizyty?... Co ten lekarz bada? Mi zawsze robi usg, przezbrzuszne (mierzy wymiary bobasa) i dopochwowe (mierzy wtedy długość szyjki) + badanie manualne. I na tej podstawie ocenia, że wszystko jest ok. Co do gadżetów - to ja planuję ograniczyć do minimum. Te misie-szumisie to niezły biznes musi być ![]() Gorzej, że koleżanka od której miałam zgarnąć wózek oświadczyła, że jednak nie będzie się go pozbywać (jest w drugiej ciązy i planuje kupić podwójny), bo może będzie potrzebny. Więc czeka mnie szukanie wózka i jestem przytłoczona tym tematem ![]() Baby shower to będzie u mnie przy wigilijnym stole - ja w 7 mies., a moja siostra w 8. Będzie zabawa na całego ![]() Mam nadzieję, że nie obrośniemy w noworodkowe graty. I nie chodzi o to, że kosztują - tylko o to, że bardzo krótko posłużą i tak naprawdę to bardziej gadżety dla mam, niż dla dzieci. Wolę odłożyć kasę np. na lepszy fotelik do auta (z bazą) czy pierwszy rowerek. Nastawiam się na harkorowe 3 pierwsze miesiące, a potem mam nadzieję "wrócić do życia" i do normalniejszego funkcjonowania.
cudzik Edytowane przez nyny15 Czas edycji: 2015-09-11 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Zakorzenienie
|
Nie powinno się myś okien w ciąży, chodzi głównie o to dźwiganie rąk do góry, co może spowodować uszkodzenie jakiś więzadeł macicy, dokładnie nie wiem ale wystarczy poczytać w necie.
A ja dzisiaj w końcu biorę się za gołąbki, ostatnio narobiłyście mi smaka ale że nie byłam w domu to nie mogłam zrobić i dzisiaj następuje ten czas. Tylko jeszcze nie wiem czy zrobić je z sosem pomidorowym czy z omastą z cebólki ![]()
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 |
Rozeznanie
|
Na jednym stosowac rano i wieczorem, a na pascie nic nie jest napisane.
#1577 |
Wtajemniczenie
|
witajcie, proszę o pokolorowanie mnie na pierwszej stronie na niebiesko, bo moje maleństwo to synek!!!!
Jestem przeszczęsliwa ![]() Dzisiaj zaczęłam 16 tc ![]()
#1578 |
Zakorzenienie
|
Jeśli moje dziecko będzie takie grzeczne jak ja, tż tez podobno był aniołkiem, to będę zachwycona :-D
#1579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję! :-*
#1581 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chcialam cie urazic, przykro mi ze zle to zabrzmialo.
![]() |
#1582 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki!!!
Ale dziś pospałam prawie 9 godzin oczywiście z małymi przerwami na siusiu ![]() Dziś zaczyna się 16 tydzień!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj byłam u gin siedziałam godzine robił mi usg dopochwowe i brzuszne niestety maleństwo nie chciało się pokręcić i dalej trzyma nas w napięciu ![]() ![]() Skarżyłam się ostatnio na bóle brzucha tak jak myślałam były one spowodowane większym wysiłkiem gdyż wróciłam do pracy. Już myślałam że da mi L4 a tu każe mi się oszczędzać ![]() Szczerze to cały czas chciałam pracować do listopada lub nawet grudnia ale się chyba przeliczyłam i byłabym naprawdę przeszczęśliwa jakby dał mi zwolnienie... Tak więc no zaciskam pośladki i lecę do roboty dziś tylko 4 lekcje także do wytrzymania ![]() Olgietka super wystrój imprezki dla bobasa!!! Mi też się zawsze marzyła ale to u nas nie jest jeszcze modne i już widzę jakby na mnie spoglądały jakbym nagle zrobiła taką imprezę ![]() ![]() Mieszkam w bloku i też mam 3 pokoje i też mam zamiar kupić moja siostra ma i zabiera wszędzie jak jeżdzą nawet na urlopy i nie tylko bardzo fajna pomocna rzecz. Co do muzyki dla relaksacyjnej to polecam muzykę do pilatesu super wycisza i uspokaja ![]() ![]() Dzięki za pomoc przy wózkach. Bardzo podobają mi się te na trzech kółkach tylko czy się sprawdza w prowadzeniu? Bo wózio śliczny. Muszę się jeszcze przyznać że mieszkam na 4 piętrze bez windy także będę miała co do wnoszenia w najgorsze mam piwnice to będę tam zostawiać. Dziewczyny miluśkiego dnia Wam życzę udanych porządków i postaram się zajrzeć do Was jeszcze może z pracy na okienku!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Wtajemniczenie
|
ja tez sie nastawiam na hardkor w pierwszych 3 miesiacach i ciagle tylko mowie mezowi ze trzeba cos tam zrobić bo od marca bedzie masakra bo potem z domu nie wyjdziemy itd tak samo o porodzie ze hardkor itd ale wole się przyjmnie rozczarowac niż niemiło zaskoczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A infekcje to ja mam regularnie, już przed ciążą tak było, wcześniej probiotyki dawały radę, teraz chyba niestety bez leków się nie obędzie. No nic zobaczymy za tydzień co mi lekarka powie i co się do tego czasu wydarzy. Może tylko sobie wbijam do głowy sama tą infekcję. Cytat:
![]() Z sosem pomidorowym rzecz jasna ![]()
![]() |
#1585 |
Rozeznanie
|
Gratulacje!!! Ja jeszcze nie wierze w diagnoze synkowa z 13 tygodni ciazy. Poczekam na usg polowkowe bo wczesniej raczej zadnego nie bede miala.
#1586 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() O zwolnienie czasami trzeba poprosić. Jeśli powiesz dr, że chciałabyś iść na l4 to pewnie Ci wypisze, a jeśli nie to możesz pójść po nie do innego lekarza ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.