Mamy marzec 2016. Część II - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-11, 08:52   #1561
Olgietka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Ja jestem gadżeciara. Co zrobić. Jak siadam do kompa to dostaję szału zakupowego! Już się boję co to bedzie jak poznam płeć

Poprasowałam, wstawiłam następne pranie, zrobiłam prysznic wszystkim kwiatkom w domu. Stoją pod prysznicem i obciekają.
Teraz zabieram sie za okna. Mam osiem okien plus cztery dachowe. Na szczęście ja myje tylko od środka, bo okna są otwierane na zewnątrz. I o ile na dole jakos bym sobie poradziła.. To na gorze już słabo...dlatego mi co trzy miesiące przyjeżdża koleś z drabiną i myje je
Bedzie w poniedziałek, wiec jak dzis umyje od środka to akurat bede miała śliczne błyszczące na przyjazd gości.
W poniedziałek przylatują do nas znajomi na tydzien. Od razu mowię, że bedzie mnie mniej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-09-11, 08:54   #1562
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
ja bym chodziła tylko do tego co ma lepszy sprzęt a z historią medyczną się przecież zapozna..

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

ja jak powiedziałam mamie ze ide na budowę okna umyć to od razu mi zabroniła broń Boże okien sie nie myje w ciąży.. bo tak myja kobiety na wywołanie porodu i ze nasza ciotka od 6 miesiaca musiala lezec bo zaczela plamić po tych oknach...

dziwne to jest bo myłam już te okna na parterze jak wiedziałam o ciąży i do głowy by mi nie przyszło... szwagierka też jak sie dowiedziala o ciązy to pierwsze co zapytała jak Ty byłas te okna myć to byłas w ciąży i sie nie bałaś? słyszał coś ktoś podobnego dotyczące mycia okien? bo dla mnie to śmieszne.. przecież nie jest to jakis mega wysiłek
słyszałam i myślę, że coś w tym jest. Nawet w necie na ten temat czytałam, żd nie powinno sięmyć okien, zwłaszcza w bardziej zaawansowanej ciazy. Chodzi o podnoszenie rak do fgory,

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35029.html
Stary 2015-09-11, 08:54   #1563
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
dziwne to jest bo myłam już te okna na parterze jak wiedziałam o ciąży i do głowy by mi nie przyszło... szwagierka też jak sie dowiedziala o ciązy to pierwsze co zapytała jak Ty byłas te okna myć to byłas w ciąży i sie nie bałaś? słyszał coś ktoś podobnego dotyczące mycia okien? bo dla mnie to śmieszne.. przecież nie jest to jakis mega wysiłek
Dla mnie też jest to śmieszne myślę, że większym wysiłkiem jest mycie wielkiej wanny, czy szorstkiej podłogi. Może chodzi o zbyt długie trzymanie rąk w górze?
Stary 2015-09-11, 08:55   #1564
misia880
Zakorzenienie

Moj bada ginekolngicznie ale jakbym chodzila do dwoch to drugiemu bym juz nie dala. Takie badanie tez tak rusza wszyrtko itp.

mnie mama umyla okna pow ze w ciazy okien myc nie wolno, jej myl tata a ona umyje mi. I nie bylo z nia dyskusji hehe

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 08:58   #1565
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Ciężko jest mnie wyprowadzić z równowagi ale nie ukrywam, że obraziłaś mnie trochę.. L. nie pochodzi z zamożnej rodziny, nie było jej stać na jeżdżenie od lekarza do lekarza i starała się pogodzić z diagnozą. Miała wiele innych wydatków bo spodziewała się dwójki dzieci. Pod koniec ciąży była już pogodzona z faktem, że jej dzieci urodzą się chore. Jedyne na co dziewczynki cierpią to nietolerancja laktozy.
Inne dziecko miało urodzić się bez kończyn, a nawet bez głowy, urodziło się zdrowe. Jedna z dziewczyn z wątku jak dobrze pamiętam miała urodzić się bez mózgu, a nawet serca(przepraszam jeśli coś przekręciłam). Obie urodziły się zupełnie zdrowe.
Tyle zamieszania, a ja po prostu chciałam podzielić się tym co wiem o koleżance, która przeżyła koszmar w ciąży. Chyba żadna z nas nie chciałaby doświadczyć czegoś takiego..

dokładnie moja mama tez te 19 lat temu mowila ze odkładała na to usg a tu taka diagnoza to chodz od lekarza do lekarza wydawaj kase była zrozpaczona ze przeciez mozg z dnia na dzien nie urośnie...
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 08:58   #1566
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak mialam mdlosci to wiedzialam ze jestem w ciazy a teraz zupełnie nic i sie tez czasem zastanawiam czy na pewno tam wszystko ok w poniedzialek wizyta to się upewnie martwi mnie to troche ze moj w ogole mnie ginekologicznie nie bada powinien sprawdzac szyjkę i zaglądnąć tam
no własnie objawy prawie zaniknęły, tylko brzuch pobolewa. Kopniaków poki co nie czuć i sie zastanawiam czy wszystko ok. Poza tym chyb mnie infekcja jakas bierze Bede musiała powiedziec gin o tym, żeby mi zobaczyła i leki dała jakies ewentualnie, bo probiotyki nic mi nie dały.
Dodotkowo koncze brac Duphaston i strasznie sie boje odstawienia..

A dziś idę po wyniki z krwi i mam nadzieje, że wszystko jest ok.
Stary 2015-09-11, 09:00   #1567
fjolek
Zadomowienie

ja sie trzymam jednej doktor od siebie z pracy , na usg musze jedynie jezdzic do innej przychodni bo u nas niema , a 3d 4d to wiadomo juz sobie prywatnie robilam , na lekarzy od usg trafilam jak dla mnie swietnych
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-11, 09:00   #1568
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Ja jestem gadżeciara. Co zrobić. Jak siadam do kompa to dostaję szału zakupowego! Już się boję co to bedzie jak poznam płeć

Poprasowałam, wstawiłam następne pranie, zrobiłam prysznic wszystkim kwiatkom w domu. Stoją pod prysznicem i obciekają.
Teraz zabieram sie za okna. Mam osiem okien plus cztery dachowe. Na szczęście ja myje tylko od środka, bo okna są otwierane na zewnątrz. I o ile na dole jakos bym sobie poradziła.. To na gorze już słabo...dlatego mi co trzy miesiące przyjeżdża koleś z drabiną i myje je
Bedzie w poniedziałek, wiec jak dzis umyje od środka to akurat bede miała śliczne błyszczące na przyjazd gości.
W poniedziałek przylatują do nas znajomi na tydzien. Od razu mowię, że bedzie mnie mniej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jeśli kogoś stać to może szaleć do woli. Na pewno te gadżety nie zaszkodzą, mogą jedynie pomóc. Po prostu Ci którzy nie mogą sobie pozwolić na niektóre rzeczy nie powinny się z tego powodu stresować bo bez tego też się da dziecko wychować
Będę miała tyle samo okien do umycia w nowym domu 6 na dole i 6 dachowych na razie mam 3
Stary 2015-09-11, 09:01   #1569
caro_83
Raczkowanie

Dziewczyny czy zapisujecie się do szkoły rodzenia? wiem, że do tego jeszcze trochę czasu, ale chciałam zapytać jak Wasze doświadczenia.

czy są tu jakieś dziewczyny ze stolycy?
Stary 2015-09-11, 09:05   #1570
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
no własnie objawy prawie zaniknęły, tylko brzuch pobolewa. Kopniaków poki co nie czuć i sie zastanawiam czy wszystko ok. Poza tym chyb mnie infekcja jakas bierze Bede musiała powiedziec gin o tym, żeby mi zobaczyła i leki dała jakies ewentualnie, bo probiotyki nic mi nie dały.

ja tez wlasnie czuje brzuch i tyle szczegolnie jak siedze w pracy 8h ale na szczescie dzis ostatni dzien

nawet tak smaków nie mam no oprocz tych kwaśnych zelek ktorych nigdzie nie moge kupić wszedzie oszustwo na nim2 było napisane ze wykręcaja buzię a ja w ogole nie poczułam zeby były kwasne :/ chcialam na allegro zamowić niemieckie ale tez nie wiem co to przyjdzie a koszt ok 15 zł bo jeszcze przesyłka

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Jeśli kogoś stać to może szaleć do woli. Na pewno te gadżety nie zaszkodzą, mogą jedynie pomóc. Po prostu Ci którzy nie mogą sobie pozwolić na niektóre rzeczy nie powinny się z tego powodu stresować bo bez tego też się da dziecko wychować
Będę miała tyle samo okien do umycia w nowym domu 6 na dole i 6 dachowych na razie mam 3

dokładnie a jak my byłysmy noworodkami to zadnych gadzetow nie było pampersy to był rarytas
Stary 2015-09-11, 09:07   #1571
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość

Hej nie wolno się tak zamartwiać bez powodu. Kopniaki czuje się w okolicach 20t na razie musisz poczekać na takie muśnięcia, motylki w środku jeśli się wsłuchasz w swoje ciało, możesz już to poczuć, a jeśli nie to na pewno niedługo poczujesz. Jeśli jesteś pierwiastką to może to nastąpić po 18t.
Infekcja czeka pewnie każdą z nas, w tym stanie to normalne i częstsze niż zwykle. Jeśli pójdziesz do lekarza to na pewno coś na to poradzi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-11, 09:08   #1572
nyny15
Raczkowanie

Pędzicie niesamowicie, a ja nadal nie potrafię cytować wielu wypowiedzi.. więc po kolei.

Po ostatniej wizycie mój M. opowiedział swojej mamie, że byłam u gina i że wszystko ok, i że maleństwo macha kończynami. Ona przerażona "to znowu miała usg?" - moja teściowa (która jest lekarzem) uważa, że usg powinno być tylko wtedy, gdy jest to konieczne, bo nie wiadomo, czy to nie zaszkodzi.. Próbujemy jej wytłumaczyć, że to raczej podstawowa diagnostyka...
No ale jak czytam, że wy na wizycie nie macie nawet podstawowego badania ginekologicznego? To po co te wizyty?... Co ten lekarz bada? Mi zawsze robi usg, przezbrzuszne (mierzy wymiary bobasa) i dopochwowe (mierzy wtedy długość szyjki) + badanie manualne. I na tej podstawie ocenia, że wszystko jest ok.

Co do gadżetów - to ja planuję ograniczyć do minimum. Te misie-szumisie to niezły biznes musi być Niania nie będzie potrzebna w dwupokojowym mieszkanku, a z monitorem oddechu chyba bym zbzikowała (tak samo jak nie kupuję zestawu do podsłuchiwania tętna płodu w brzuchu) - raczej trzeba wierzyć, że będzie ok.

Gorzej, że koleżanka od której miałam zgarnąć wózek oświadczyła, że jednak nie będzie się go pozbywać (jest w drugiej ciązy i planuje kupić podwójny), bo może będzie potrzebny. Więc czeka mnie szukanie wózka i jestem przytłoczona tym tematem

Baby shower to będzie u mnie przy wigilijnym stole - ja w 7 mies., a moja siostra w 8. Będzie zabawa na całego

Mam nadzieję, że nie obrośniemy w noworodkowe graty. I nie chodzi o to, że kosztują - tylko o to, że bardzo krótko posłużą i tak naprawdę to bardziej gadżety dla mam, niż dla dzieci. Wolę odłożyć kasę np. na lepszy fotelik do auta (z bazą) czy pierwszy rowerek.
Nastawiam się na harkorowe 3 pierwsze miesiące, a potem mam nadzieję "wrócić do życia" i do normalniejszego funkcjonowania.

Edytowane przez nyny15
Czas edycji: 2015-09-11 o 09:10
nyny15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:10   #1573
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie a jak my byłysmy noworodkami to zadnych gadzetow nie było pampersy to był rarytas
Dokładnie
Stary 2015-09-11, 09:11   #1574
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Nie powinno się myś okien w ciąży, chodzi głównie o to dźwiganie rąk do góry, co może spowodować uszkodzenie jakiś więzadeł macicy, dokładnie nie wiem ale wystarczy poczytać w necie.

A ja dzisiaj w końcu biorę się za gołąbki, ostatnio narobiłyście mi smaka ale że nie byłam w domu to nie mogłam zrobić i dzisiaj następuje ten czas. Tylko jeszcze nie wiem czy zrobić je z sosem pomidorowym czy z omastą z cebólki
Stary 2015-09-11, 09:12   #1575
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nyny15 Pokaż wiadomość
Nastawiam się na harkorowe 3 pierwsze miesiące, a potem mam nadzieję "wrócić do życia" i do normalniejszego funkcjonowania.
A może trafi Ci się śpiący aniołek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-11, 09:18   #1576
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
na moim peelingu napisane jest żeby stosowac tlyko 2 razy w tygodniu, jest drobnoziarnisty nie wiem czy moge robić codziennie w takim razie? jak na Twoim jest napisane odnośnie stosowania?
Na jednym stosowac rano i wieczorem, a na pascie nic nie jest napisane.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:18   #1577
kallina_2014
Wtajemniczenie

witajcie, proszę o pokolorowanie mnie na pierwszej stronie na niebiesko, bo moje maleństwo to synek!!!!

Jestem przeszczęsliwa

Dzisiaj zaczęłam 16 tc
Stary 2015-09-11, 09:19   #1578
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
A może trafi Ci się śpiący aniołek
Jeśli moje dziecko będzie takie grzeczne jak ja, tż tez podobno był aniołkiem, to będę zachwycona :-D
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:19   #1579
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
witajcie, proszę o pokolorowanie mnie na pierwszej stronie na niebiesko, bo moje maleństwo to synek!!!!

Jestem przeszczęsliwa

Dzisiaj zaczęłam 16 tc
Hurra hurra mamy kolejnego chlopa!!!! ;D

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-11, 09:20   #1580
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem przeszczęsliwa

Dzisiaj zaczęłam 16 tc
Gratuluję! :-*
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:22   #1581
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Ciężko jest mnie wyprowadzić z równowagi ale nie ukrywam, że obraziłaś mnie trochę.. L. nie pochodzi z zamożnej rodziny, nie było jej stać na jeżdżenie od lekarza do lekarza i starała się pogodzić z diagnozą. Miała wiele innych wydatków bo spodziewała się dwójki dzieci. Pod koniec ciąży była już pogodzona z faktem, że jej dzieci urodzą się chore. Jedyne na co dziewczynki cierpią to nietolerancja laktozy.
Inne dziecko miało urodzić się bez kończyn, a nawet bez głowy, urodziło się zdrowe. Jedna z dziewczyn z wątku jak dobrze pamiętam miała urodzić się bez mózgu, a nawet serca(przepraszam jeśli coś przekręciłam). Obie urodziły się zupełnie zdrowe.
Tyle zamieszania, a ja po prostu chciałam podzielić się tym co wiem o koleżance, która przeżyła koszmar w ciąży. Chyba żadna z nas nie chciałaby doświadczyć czegoś takiego..
Miejmy nadzieje, ze zadna z nas nie uslyszy zlej wiadomosci.
Nie chcialam cie urazic, przykro mi ze zle to zabrzmialo.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
Stary 2015-09-11, 09:23   #1582
gosza82
Rozeznanie

Cześć Dziewczynki!!!
Ale dziś pospałam prawie 9 godzin oczywiście z małymi przerwami na siusiu

Dziś zaczyna się 16 tydzień!!!:ju pi: Kurcze nie wiem ale chyba jeszcze nie czuję ruchów czasmi czuję jakieś łaskotanie może to to No nic dalej będę cierpliwie czekać

Wczoraj byłam u gin siedziałam godzine robił mi usg dopochwowe i brzuszne niestety maleństwo nie chciało się pokręcić i dalej trzyma nas w napięciu niby jest nasm wszystko obojetne jeśli chodzi o płeć ale fajnie by było..

Skarżyłam się ostatnio na bóle brzucha tak jak myślałam były one spowodowane większym wysiłkiem gdyż wróciłam do pracy. Już myślałam że da mi L4 a tu każe mi się oszczędzać
Szczerze to cały czas chciałam pracować do listopada lub nawet grudnia ale się chyba przeliczyłam i byłabym naprawdę przeszczęśliwa jakby dał mi zwolnienie...

Tak więc no zaciskam pośladki i lecę do roboty dziś tylko 4 lekcje także do wytrzymania

Olgietka super wystrój imprezki dla bobasa!!! Mi też się zawsze marzyła ale to u nas nie jest jeszcze modne i już widzę jakby na mnie spoglądały jakbym nagle zrobiła taką imprezę Może z siostrą pogadam i jej nasunę pomysł bo można naprawdę spędzić fajny wieczór i widzę nie tylko babski

Mieszkam w bloku i też mam 3 pokoje i też mam zamiar kupić moja siostra ma i zabiera wszędzie jak jeżdzą nawet na urlopy i nie tylko bardzo fajna pomocna rzecz.

Co do muzyki dla relaksacyjnej to polecam muzykę do pilatesu super wycisza i uspokaja:ehem :

Dzięki za pomoc przy wózkach. Bardzo podobają mi się te na trzech kółkach tylko czy się sprawdza w prowadzeniu? Bo wózio śliczny. Muszę się jeszcze przyznać że mieszkam na 4 piętrze bez windy także będę miała co do wnoszenia w najgorsze mam piwnice to będę tam zostawiać.

Dziewczyny miluśkiego dnia Wam życzę udanych porządków i postaram się zajrzeć do Was jeszcze może z pracy na okienku!!!
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:24   #1583
Bonku
Wtajemniczenie

ja tez sie nastawiam na hardkor w pierwszych 3 miesiacach i ciagle tylko mowie mezowi ze trzeba cos tam zrobić bo od marca bedzie masakra bo potem z domu nie wyjdziemy itd tak samo o porodzie ze hardkor itd ale wole się przyjmnie rozczarowac niż niemiło zaskoczyć
Stary 2015-09-11, 09:27   #1584
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Hej nie wolno się tak zamartwiać bez powodu. Kopniaki czuje się w okolicach 20t na razie musisz poczekać na takie muśnięcia, motylki w środku jeśli się wsłuchasz w swoje ciało, możesz już to poczuć, a jeśli nie to na pewno niedługo poczujesz. Jeśli jesteś pierwiastką to może to nastąpić po 18t.
Infekcja czeka pewnie każdą z nas, w tym stanie to normalne i częstsze niż zwykle. Jeśli pójdziesz do lekarza to na pewno coś na to poradzi.
wiem, że na kopniaki muszę poczekać i nawet sięna nie wcześniej nie nastawiam motylków też jeszcze nie czuję i też wiem, że na to jest czas. Jakoś po prostu taki dzisiaj mam wisielczy nastrój. Jeszcze poczytałam wątek o terminacji ciąży i chyba nie potrzebnie, bo mnie dobił, że tyle jeszcze może się stać.
A infekcje to ja mam regularnie, już przed ciążą tak było, wcześniej probiotyki dawały radę, teraz chyba niestety bez leków się nie obędzie. No nic zobaczymy za tydzień co mi lekarka powie i co się do tego czasu wydarzy. Może tylko sobie wbijam do głowy sama tą infekcję.

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Nie powinno się myś okien w ciąży, chodzi głównie o to dźwiganie rąk do góry, co może spowodować uszkodzenie jakiś więzadeł macicy, dokładnie nie wiem ale wystarczy poczytać w necie.

A ja dzisiaj w końcu biorę się za gołąbki, ostatnio narobiłyście mi smaka ale że nie byłam w domu to nie mogłam zrobić i dzisiaj następuje ten czas. Tylko jeszcze nie wiem czy zrobić je z sosem pomidorowym czy z omastą z cebólki
ja będę robić jutro
Z sosem pomidorowym rzecz jasna
Stary 2015-09-11, 09:28   #1585
verrerie
Rozeznanie

Cytat:

Jestem przeszczęsliwa

Dzisiaj zaczęłam 16 tc
Gratulacje!!! Ja jeszcze nie wierze w diagnoze synkowa z 13 tygodni ciazy. Poczekam na usg polowkowe bo wczesniej raczej zadnego nie bede miala.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
Stary 2015-09-11, 09:29   #1586
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Na jednym stosowac rano i wieczorem, a na pascie nic nie jest napisane.
napisz jaki to jest albo wrzuc fotke to sobie kupie

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:

Jestem przeszczęsliwa

Dzisiaj zaczęłam 16 tc
GRATULUJE Z CAŁEGO SERCA tez marze o niebieskim kolorze
Stary 2015-09-11, 09:29   #1587
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem przeszczęsliwa

Dzisiaj zaczęłam 16 tc
super, gratuluję
Stary 2015-09-11, 09:30   #1588
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem przeszczęsliwa
GRATULACJE !
Stary 2015-09-11, 09:33   #1589
gosza82
Rozeznanie

Cytat:

Jestem przeszczęsliwa

Dzisiaj zaczęłam 16 tc
Kalina my idziemy łeb w łeb ja widzę!!! też dziś mam 16 tydzień
ALe Ci fajnie już znasz płeć Super gratulacje!!!!
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:36   #1590
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Super
Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Jeśli moje dziecko będzie takie grzeczne jak ja, tż tez podobno był aniołkiem, to będę zachwycona :-D
Dużo zależy już od przebiegu ciąży. Jeśli dużo odpoczywamy, sprawiamy sobie małe przyjemności, nie denerwujemy się z byle powodu to całkiem możliwe, że dzieciątko też będzie spokojne u nas się sprawdziło za pierwszym razem, zobaczymy czy tym razem też się tak uda
Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Dziś zaczyna się 16 tydzień!!!:ju pi: Kurcze nie wiem ale chyba jeszcze nie czuję ruchów czasmi czuję jakieś łaskotanie może to to No nic dalej będę cierpliwie czekać
Skarżyłam się ostatnio na bóle brzucha tak jak myślałam były one spowodowane większym wysiłkiem gdyż wróciłam do pracy. Już myślałam że da mi L4 a tu każe mi się oszczędzać
Szczerze to cały czas chciałam pracować do listopada lub nawet grudnia ale się chyba przeliczyłam i byłabym naprawdę przeszczęśliwa jakby dał mi zwolnienie...
Prawdopodobnie to łaskotanie to ruchy dziecka
O zwolnienie czasami trzeba poprosić. Jeśli powiesz dr, że chciałabyś iść na l4 to pewnie Ci wypisze, a jeśli nie to możesz pójść po nie do innego lekarza

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości