Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-11, 13:56   #1561
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

ale dobra zupka wyszła z tym selerem naciowym i cukinią
Stary 2016-01-11, 13:58   #1562
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Mmm nie rób smaka;-)

Eh moja nawet na spacerze dziś prawie ciągle ryk:-/ a zawsze spi..ale wróciliśmy, zjadła i dałam ja do lozeczka. Mimo to czuje, ze po ciężkiej nocy będzie ciężki dzien;-)

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-11, 14:38   #1563
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Królewna - dzieki 140 to jeszcze znośnie, bierze tylko około 50 pln prowizji za pośrednictwo. Widzę że zestaw też ma spoko. Cliner chyba nie ma, aż takiego znaczenia, żeby był tego samego producenta - z tego co się orientuję można też przmyć spirytusem ))

Wczoraj zamówiłam, czekam na przesyłkę

Julek dziś dobry humorek, uwielbiam gdy się śmieje tak pięknie tylko czemu cholernik spac nie chce w nocy...wróciliśmy ze spacerku, teraz cycuś i moze razem usniemy bo padam.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja zawsze chciałam dwójkę. Życie zweryfikowało

Tez chciałam dwójkę, ale nie wiem czy się odważę w moim przypadku

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Mmm nie rób smaka;-)

Eh moja nawet na spacerze dziś prawie ciągle ryk:-/ a zawsze spi..ale wróciliśmy, zjadła i dałam ja do lozeczka. Mimo to czuje, ze po ciężkiej nocy będzie ciężki dzien;-)

A moze skok?

Ja sobie tłumaczyłam to skokiem ale za długo to trwa, wiec jesli to nie był skok to w ogole tego drugiego skoku nie było? hmm

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 14:50   #1564
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Jezu 14 stopni w pokoju.. chyba wlasciciele wylaczyli ogrzewanie albo cos nie wiem. Wlaczylam farelke masakra.

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
Lol.. moja siostra w Anglii tez musi prawie stale grzać bo w domu ciągle ma zimno. Tam chyba budynki nie są ocieplane :/
Stary 2016-01-11, 14:55   #1565
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Lol.. moja siostra w Anglii tez musi prawie stale grzać bo w domu ciągle ma zimno. Tam chyba budynki nie są ocieplane :/
Oczywiscie ze nie sa

Ale wien dlaczego tak zimnp bo dzis wogole mrozna noc byla. Wlasnie na spacerze jestem i tak mi dlonie zlodowacialy ze szok

olibar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 15:07   #1566
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Może i tak, ale to już od zeszłego pon się ciagnue

Stary 2016-01-11, 15:17   #1567
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Huh, na balkonie mam 5cm śniegu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-11, 15:21   #1568
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Tak o tych hybrydach rozmawiacie, ja też sobie zrobid;-) moja znajoma ma lampę i kupiliśmy kiedyś lakiery ale po ciąży przestałam robic;-) pożyczevi tez zrobie:-D marzą mi się czarne:-P. Uwielbiam czarne paznokcie:-D

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Huh, na balkonie mam 5cm śniegu
A u nas chlapa :-(

Stary 2016-01-11, 15:24   #1569
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Uwielbiam ciemne paznokcie ale u kogoś Do czarnych paznokci trzeba mieć piękną płytkę i w ogóle ładne palce, ja mam płytkę ok, ale palce krzywe i pocięte, w takich ciemnych lakierach wyglądam jak idź stąd
Stary 2016-01-11, 15:25   #1570
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Uwielbiam ciemne paznokcie ale u kogoś Do czarnych paznokci trzeba mieć piękną płytkę i w ogóle ładne palce, ja mam płytkę ok, ale palce krzywe i pocięte, w takich ciemnych lakierach wyglądam jak idź stąd
Ja,nie narzekam wiec korzystam ;-) kiedyś tylko czerwienią teraz Lubie u kogoś a sama czarne albo szare:-P

Stary 2016-01-11, 15:31   #1571
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mmm nie rób smaka;-)

Kurde i weź tu zgadnij o co chodzi tym małym upierdliwiątkom Moja dzisiaj była 2h i 40 min na spacerze z czego pół spała, a pół gapiła się w niebo przez okienk i zacieszała. Zawsze po spacerze wyspana a tu zmęczona wróciła i marudziła. Teraz w końcu poszła spać Az się boję tej jutrzejszej szczepionki W dodatku pierwszy raz ide sama z Nią na szczepienie. Jak się rozedrze na maxa i nie będę mogła Jej uspokoic to wyjdę na do doopy matkę w dodatku. Nie wspominając o tym, że zawsze mi się chce ryczeć jak Ją kłują

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość

Julek dziś dobry humorek, uwielbiam gdy się śmieje tak pięknie tylko czemu cholernik spac nie chce w nocy...wróciliśmy ze spacerku, teraz cycuś i moze razem usniemy bo padam.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Tez chciałam dwójkę, ale nie wiem czy się odważę w moim przypadku

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

A moze skok?

Ja sobie tłumaczyłam to skokiem ale za długo to trwa, wiec jesli to nie był skok to w ogole tego drugiego skoku nie było? hmm
Oj no imprezowicz nocny Ci się trafił albo jeden wielki skok i nie robi sobie przerw

Cytat:
Tak o tych hybrydach rozmawiacie, ja też sobie zrobid;-) moja znajoma ma lampę i kupiliśmy kiedyś lakiery ale po ciąży przestałam robic;-) pożyczevi tez zrobie:-D marzą mi się czarne:-P. Uwielbiam czarne paznokcie:-D
a
Jak sobie podleczę łapki to sobie też zamówię. Podoba mi się malinowy taki estetiq 38 i drugi nr 3 też fajny

A jakie są lepsze estatiq czy semilac ?? czy jak to się tam zwie
Stary 2016-01-11, 15:33   #1572
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja czerwień to u stóp, noszę na zmianę z frenchem U rąk rzadko mam czerwień, w ogóle rzadko mam ciemne kolory, wolę pastele i neony i brokaty różnej maści. Tylko z bladziochami zawsze mam problem, bo słabo kryją, smużą i najczęściej są w zimnych odcieniach, w których moja łapa wygląda trupio.
Stary 2016-01-11, 15:40   #1573
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Kurde i weź tu zgadnij o co chodzi tym małym upierdliwiątkom Moja dzisiaj była 2h i 40 min na spacerze z czego pół spała, a pół gapiła się w niebo przez okienk i zacieszała. Zawsze po spacerze wyspana a tu zmęczona wróciła i marudziła. Teraz w końcu poszła spać Az się boję tej jutrzejszej szczepionki W dodatku pierwszy raz ide sama z Nią na szczepienie. Jak się rozedrze na maxa i nie będę mogła Jej uspokoic to wyjdę na do doopy matkę w dodatku. Nie wspominając o tym, że zawsze mi się chce ryczeć jak Ją kłują

Oj no imprezowicz nocny Ci się trafił: albo jeden wielki skok i nie robi sobie przerw

Jak sobie podleczę łapki to sobie też zamówię. Podoba mi się malinowy taki estetiq 38 i drugi nr 3 też fajny

A jakie są lepsze estatiq czy semilac ?? czy jak to się tam zwie :
Estetiq wychodzi taniej i są rzadsze wiec łatwiej cieniej namalować ;-) a kolory podobne

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Chciałam się chwilr zdrzemnac bo Lena usnela i co... Polezala 5 min i ryk bo glodna.

Stary 2016-01-11, 15:45   #1574
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
W dodatku pierwszy raz ide sama z Nią na szczepienie. Jak się rozedrze na maxa i nie będę mogła Jej uspokoic to wyjdę na do doopy matkę w dodatku. Nie wspominając o tym, że zawsze mi się chce ryczeć jak Ją kłują
Ja ostatnio żałowałam, że nie jestem ośmiornicą - siedziała mi na kolanach, trzymałam prawą dłonią wacik po kłuciu lewej nóżki, lewą dłonią trzymałam wacik po kłuciu prawej nóżki, a jeszcze miała podawany rotarix
Darła się konkretnie, aż dzieci w poczekalni wystraszyła
Stary 2016-01-11, 15:46   #1575
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ja od początku sama na szczepienie i do lekarza tylko na bioderkaxh z mężem..daje cyca po i jest spokoj:-P. Jakoś trzeba sobie radzic:-P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-11, 15:54   #1576
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja teoretycznie tez chce trojke:-P. Ale zobaczymy jak Lena mnie wymeczy:-P. Narszie ona wygrywa:-P
Cytat:
Ja zawsze chciałam dwójkę. Życie zweryfikowało
Ja jeszcze 2 lata temu nie chciałam mieć dzieci. Jeszcze w ciąży myślałam że to na bank ostatnie, a teraz już wiem że chce mieć 2 Plan jest taki, że jak wrócę do pracy to rozpoczniemy starania, zobaczmy jak wyjdzie

Cytat:
Mój też, zrobiłam standardowe 3km kółko i przed samym domem ryk, ale nie odpuściłam i chodziłam z nim tak długo aż zasnął jeszcze raz, żebym mogła zjeść, co właśnie czynie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Wczoraj zamówiłam, czekam na przesyłkę
A moze skok?
Ja zaraz zamówię lampę na alli Resztę na spokojnie.

Cytat:
Ja też bym chciała czarne, ale na razie będą szare Jak dojdę do wprawy to sobie kupie czarny lakier, bo do czerni to już trzeba umieć robić perfekcyjnie, jasne kolory więcej wybaczają.

Zresztą z czernią trzeba zgłębić temat, bo już się tyle naczytałam o tych hybrydach, że już wiem że np. czerń z semilaca dupki nie urywa

Cytat:
W dodatku pierwszy raz ide sama z Nią na szczepienie. Jak się rozedrze na maxa i nie będę mogła Jej uspokoic to wyjdę na do doopy matkę w dodatku. Nie wspominając o tym, że zawsze mi się chce ryczeć jak Ją kłują
Już to pisałam na fb, zaufaj mi że szczepienie to jest naprawdę pikuś w porównaniu z pobraniem krwi, więc się nie maż tylko pierś do przodu i na szczepienie marsz. Nikt na pewno nie pomyśli że jesteś do dupy matką bo wszystkie wiemy, że tak nie jest.

Cytat:
A jakie są lepsze estatiq czy semilac ?? czy jak to się tam zwie
Sobie poczytaj forum, bo wizaż jest skarbnicą wiedzy na temat hybryd, ja już mam trochę dość
niud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 15:55   #1577
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Po to akurat nie ma problemu, pakuję do samochodu i dziecka nie ma no ale w trakcie protestuje konkretnie, a odkąd odkryła że potrafi krzyczeć i piszczeć BARDZO głośno...
Stary 2016-01-11, 15:58   #1578
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ostatnio żałowałam, że nie jestem ośmiornicą - siedziała mi na kolanach, trzymałam prawą dłonią wacik po kłuciu lewej nóżki, lewą dłonią trzymałam wacik po kłuciu prawej nóżki, a jeszcze miała podawany rotarix
Dziwne że nie podali rotarixu na początku, moja tak robi. W poniedziałek idę, na 2 turę.

Cytat:
Ja od początku sama na szczepienie i do lekarza tylko na bioderkaxh z mężem..daje cyca po i jest spokoj:-P. Jakoś trzeba sobie radzic:-P
No dokładnie. Jak akurat tak się złożyło że mój tż mógł być ze mną na pobraniu krwi, to miałam dodatkowy stres bo on igieł nie znosi i tak się na nas patrzył z taką smutną i przerażoną miną, że się bałam że nam tam zemdleję. No ale z boku to musiało jeszcze gorzej wyglądać, ja byłam skupiona na uspokajaniu Wiktorka.
niud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 16:10   #1579
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Dziwne że nie podali rotarixu na początku, moja tak robi. W poniedziałek idę, na 2 turę.
Za pierwszym razem tak było, ale że był zimny, to zrobiła taką awanturę, że ledwo dało radę ją utrzymać i wkłuć pneumokoki. Teraz luby ogrzewał w dłoni podczas zastrzyków i potem dostała już ciepły rotarix, smakował jej Nie wiedziała co robić, czy się zająć smakiem, czy jeszcze się drzeć, w końcu jakoś pogodziła jedno z drugim

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-11, 16:35   #1580
olibar
Raczkowanie

Zrpbilam godzine temu mleko. Byl czas na picie i od godziny memla smoczek od butelki ale nie pije. Jak wyciagne z buzi to patrzy i lapie raczka butelke i taki skupiony jest. Jak zabirram butle z zasiegu wzroku to ryk.

olibar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 16:53   #1581
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Jestem na paznokciach i siedze kurczakiem haha a ubieralam się przed samym wyjściem :/
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 17:19   #1582
frik frik
Zadomowienie

Wszystkie zapaznokciowane Ja tylko pazury obcinam
Jak mi sie marzy, zeby Pola spala za dnia chociaż godzinke...

Co do dzieci, to ja bym chciała jeszcze jedno co najmniej. Wiadomo jednak, ze to bardziej złożona decyzja i nie tylko moja

Sent from my D5803 using Tapatalk
frik frik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 17:39   #1583
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
o kurde. Upierdliwe to szczególnie nocą co

Ja nawet nie noszę wkładek, ale przedwczoraj wypiłam herbatę laktacyjną i na następny dzień rano myślałam, że eksploduję. Stanik mokry

To szybko kwiecień. Tym bardziej jak miałaś CC. Ja bym się bała, że się rozlezie rana przy rosnącym brzuchu. Mi gin mówił o roku. Rany mam nadzieję, że drugą ciążę zniosę lepiej niż ta pierwszą bo będzie jazda z Gabi. Dlatego tym bardziej wolę odczekać, żebym się porządnie zagoiła
upierdliwe i bolesne, poza tym sutki wklęsłe i ciągle mam je pogryzione...
mi lrkarka powiedziała, że miała pacjentkę, która miała 3 cc rok po roku... optymalnie jest mieć 1,5 roku przerwy między cięciami, czyli 9 m-cy po porodzie ciąża, ale dostałam zielone światło po pół roku...

Cytat:
DziewcYny a ja Wam polecam zamiast bawienie sie papkami i lyzeczkami, gotowanie marchewki ziemniaka i buraka az beda rozpadajace sie. Potem krojenie w paski cos jak maly palec i podawnie dziecku. Autentycznie to najlepsza rzecz dziec je sam bardzo szybko. Jesli zapytacie czy sie dlawi.. Nie a przy okazji delikatnie uczy sie przegryzania itp.

ale to chyba trochę większemu dziecku, nie bo raczej chyba nie takiemu 5 miesięcznemu???

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Kleik kukurydziany moze byc tylko aby cukru nie bylo.

Cytat:
Nie za wcześnie? Zdrowie to jedno, ale i sprawy organizacyjne przy tak małej różnicy wieku, zajmowanie się jeszcze niemowlakiem będąc w ciąży i potem ogarnianie dwójki, brrrrr :brzydal
ja się starałam 5 lat o dziecko, wiec lekarze zgodnie mówią, że przy endometriozie lepiej od razu, bo później może się już nie udać poza tym mam bardzo niską rezerwę jajnikową, więcnie będę czekać, wiem, że będzie baaaaardzo ciężko ale jak się udupić to raz a porządnie, zwłaszcza, że nia nam już 20 lat

Cytat:
Jezu 14 stopni w pokoju.. chyba wlasciciele wylaczyli ogrzewanie albo cos nie wiem. Wlaczylam farelke masakra
o fuck

Cytat:
Moja dzisiaj była 2h i 40 min na spacerze
tak długo????????

Cytat:
rzeczywiście powinni podawać rotarix na początku... wtedy większe prawdopodobieństwo, że dziecko go nie zwróci...

A u nas rozpoczął się cyba ten najdłuższy skok rozwojowy od 13 tyg
chyba sobie w łeb strzelę moje dziecko nie było aniołkiem, ale tera to diabeł wcielony, w nocy się rzuca, jeść chce co chwilę, w dzień marudzi, idzie spać budzi się po 5 minutach wku....na jeszcze bardziej, masakra...
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 17:56   #1584
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
A Gabi spała od 19.30 do 4.30. Zjadła i spać. Później o 8, a ja tak się źle czułam więc nakarmiłam i położylam w łóżku koło mnie i zasnęła jeszcze. O 10 walnęła takiego kupala, że bodziak cały uwalony na plecach (apropo zapomniałam wyprac . Nie wiedziałam jak się brać za Nią. W końcu sytuacja mniej więcej opanowana, bodziak ściągnięty więc lecę po ręcznik, żeby Ją obmyć nad zlewem. Przybiegam a ta sobie zrobiła ciąg dalszy kupkania Uwalona od cycek do stóp bo sobie stópkami taplała w tej kupie. OMG. W sumie miała kąpeiel pod kranem z rańca Teraz sprzedałam Ją teściowi i zupkę będę robiła jakąś jarzynową z internetu z selerem naciowym. MAm nadzieję, że Gabi nic po niej nie będzierosi:

No ja tez słyszałam o tej metodzie karmienia. I całkiem fajne to. Tylko właśnie chyba będę próbowała z czymś surowym typu jabłuszko czy banan a gotować wolę krócej żeby zostały te witaminki jednak. Zresztą wyjdzie w praniu jak Gabi będzie jadła

U mnie szaro, buro, ponuro, brudno na dworze bo piasek wszędzie tonami się wala i 6 stopni

Rany współczuję. DObrze, że Gabi śpi normalnie, bo ja i bez tego się się do doopy czuje. Nawet jak sie wyśpię.

ale super tak się patrzy jak dziecko się rozwija i robi coś nowego Duma rozpiera

a sie wylenił mężu A Tobie smutno czy się cieszysz, że od Niego odpoczniesz? Moj jak za długo ma wolne to mnie juz wkurza

No tak powiedziała. Podejrzewam, że jak później weszła sprzedaż internetowa to zajęła się tym inna firma po prostu. Jakiś sklep tez tak miał chyba ze sprzętem hmm nie pamiętam. Ceny tez się czesto różnią w internecie i w stacjonarnym.

Ojoj brrrrrrrrrrrrrrrr........

Też bym tęskniła za zimą. JA tam najbardziej lubię jak jest parę stopni poniżej zera, świeżo spadnięty śnieżek i słoneczko świeci Cudnie jest wtedy. NAjgorzej jak teraz u mnie. Śnieg stopniał i został syf, do tego ponuro jest.
agentka z tej Gabi
Stary 2016-01-11, 18:02   #1585
frik frik
Zadomowienie

DAISY możesz mi powiedzieć jakie sa objawy endometriozy? Ja mam ją rzekomo, mialam torbiel na jajniku 7 lat temu i lekarz powiedział mi, ze to endometrialna cysta. Tylko ze ja zaszłam w ciaze w trzecim cyklu odkad zaczelismy sie starać. I nie wiem czemu ja mam endo według lekarza, ktory mnie operowal.

Stary 2016-01-11, 18:15   #1586
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jeszcze 2 lata temu nie chciałam mieć dzieci. Jeszcze w ciąży myślałam że to na bank ostatnie, a teraz już wiem że chce mieć 2 Plan jest taki, że jak wrócę do pracy to rozpoczniemy starania, zobaczmy jak wyjdzie

Mój też, zrobiłam standardowe 3km kółko i przed samym domem ryk, ale nie odpuściłam i chodziłam z nim tak długo aż zasnął jeszcze raz, żebym mogła zjeść, co właśnie czynie

Ja zaraz zamówię lampę na alli Resztę na spokojnie.

Ja też bym chciała czarne, ale na razie będą szare Jak dojdę do wprawy to sobie kupie czarny lakier, bo do czerni to już trzeba umieć robić perfekcyjnie, jasne kolory więcej wybaczają.

Zresztą z czernią trzeba zgłębić temat, bo już się tyle naczytałam o tych hybrydach, że już wiem że np. czerń z semilaca dupki nie urywa

Już to pisałam na fb, zaufaj mi że szczepienie to jest naprawdę pikuś w porównaniu z pobraniem krwi, więc się nie maż tylko pierś do przodu i na szczepienie marsz. Nikt na pewno nie pomyśli że jesteś do dupy matką bo wszystkie wiemy, że tak nie jest.

Sobie poczytaj forum, bo wizaż jest skarbnicą wiedzy na temat hybryd, ja już mam trochę dość :
Oj tak z tym pobraniem krwi :/
U mnie w przychodni babka młodemu się wkuwala 3 razy bo nie mogła znaleźć żyły w końcu powiedziałam dość i poszliśmy do szpitala na pobranie. tam znają się na rzeczy i zrobili to szybko.

A młody bardziej płakał bo mu mąż nieruchomo trzymał reke a nie dlatego ze mu krew pobierali. Po pobraniu odrazu spokój j sobie gugal

Edytowane przez 88maggie88
Czas edycji: 2016-01-11 o 18:29
88maggie88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 18:16   #1587
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
upierdliwe i bolesne, poza tym sutki wklęsłe i ciągle mam je pogryzione...

mi lrkarka powiedziała, że miała pacjentkę, która miała 3 cc rok po roku... optymalnie jest mieć 1,5 roku przerwy między cięciami, czyli 9 m-cy po porodzie ciąża, ale dostałam zielone światło po pół roku...

Bardzo rzadko się zdarza że się blizna rozchodzi..tak na prawdę blizna się zrasta przez pierwsze kilka mscy (nie pamietam już ile), ale mus odczekania dwa lata (bo wielu lekarzy tak każe) to mit jakiś. Mi powiedział taki profesor, że kiedyś moze i tak było bo inaczej były robione cesarki. Ja tez zaszłam po pol roku i z blizna nie miałam żadnego problemu przez cała ciaze

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 18:19   #1588
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
DAISY możesz mi powiedzieć jakie sa objawy endometriozy? Ja mam ją rzekomo, mialam torbiel na jajniku 7 lat temu i lekarz powiedział mi, ze to endometrialna cysta. Tylko ze ja zaszłam w ciaze w trzecim cyklu odkad zaczelismy sie starać. I nie wiem czemu ja mam endo według lekarza, ktory mnie operowal.

Przede wszystkim baaaaaaaardzo bolesne miesiączki, trudności z zajściem w ciążę, tworzenie się torbieli (jeżeli endometrioza zaatakowała jajniki jak to u mnie jest), czasami ból podczas sexu, ale ostatecznie zdiagnozować można tylko podczas badania laparoskopowego, ewentualnie może wyjśc podwyższone ca125...
ale skoro miałaś torbiela operowanego to pewnie lekarz widział co tam u Ciebie siedzi skoro tak powiedział, może masz, ale w małym stopniu...
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 18:30   #1589
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Przede wszystkim baaaaaaaardzo bolesne miesiączki, trudności z zajściem w ciążę, tworzenie się torbieli (jeżeli endometrioza zaatakowała jajniki jak to u mnie jest), czasami ból podczas sexu, ale ostatecznie zdiagnozować można tylko podczas badania laparoskopowego, ewentualnie może wyjśc podwyższone ca125...
ale skoro miałaś torbiela operowanego to pewnie lekarz widział co tam u Ciebie siedzi skoro tak powiedział, może masz, ale w małym stopniu...
Mialam właśnie laparoskopie... Torbiel tylko raz... Moze faktycznie nie jest ona u mnie zaawansowana.
No i zeby zatrzymać rozwój endo kazał brac mi tabletki anty. Dziwne to wszystko. A Ty mialas laparoskopię?
Mam nadzieje, ze z kolejnym dzieciaczkiem pójdzie u Ciebie łatwo i wtedy kiedy będziesz chciała! I rozumiem, ze chęć posiadania dzieci powoduje, ze jesteśmy w stanie pokonac wszystkie trudnosci.

Stary 2016-01-11, 18:35   #1590
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Mmm nie rób smaka;-)

Tez sobie pomyslałam, ze może to skok.

Co do dzieci, to ja odkąd pamietam chciałam mieć jedno. Mam jedno i drugiego juz nie planuje. Może kiedyś mi sie to zmieni, ale nie sadze. Jednak jakbym jakimś cudem decydowała sie na drugie, to chciałabym albo bardzo mała różnice - do 2-3 lat (właśnie żeby byc w pieluchach raz a dobrze), albo bardzo duża, czyli w granicach 9-12 lat. Zobaczymy, jak sie życie potoczy.

U teściów ostatnio było 12 stopni i to pomimo grzania. Piec im sie zepsuł i od tygodnia siedzę u rodziców, bo tu ciepło, a nie wyobrażam sobie w takich warunkach z dzieckiem małym mieszkać.

W ogóle, dzisiaj troche inaczej wyglądał dzien i wieczór z młoda był koszmarny :/. A to wszystko dlatego, ze nie miała drzemki o 14 i 17, tylko o spała od 15 do 16.30. Potem była mega zmęczona, ale juz chciałam ja przetrzymac chociaż do tej 19. No i od 10 minut spi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości