![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
Meme ja też się przyłączam z Mateuszem do życzeń dla Filipka, dużo zdrówka i radości, wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() ![]() Uskow ile Tosia ma lat\miesięcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Wtajemniczenie
|
No tak Meme przecież Ty rodziłaś tydzień po mnie!!! Wszystkiego naj dla Filipka
![]() Uskow studiuje polonistyke - dziennikarstwo.
#1563 |
Zadomowienie
|
Ja też przyłączam się do życzeń dla Filipka ale również i dla Julci
![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co to jest ten bobotic? Nic o nim nie słyszałam
![]() Moje dziecko właśnie słucha piosenek dla najmłodszych i chyba mu się podoba bo nie marudzi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Wtajemniczenie
|
Płatku bobotic to lek na kolke. Działa rozkurczowo. To samo co espumisan ale ma większą dawke leku. Mojej Julce pomagało. Jej lekarka zaleciła dawkę 5 kropli 4x dziennie. Jest jeszcze "gripe water" tego nie stosowałam ale tez podobno dobre. Przy silnym ataku plantex nie pomoże.
#1566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiedzcie mi jeszcze czy ten lek mogę kupić bez recepty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny mój synek nie śpi dzisiaj już od 4.30
![]() ![]() ![]() ![]() Maruda pospał pięć minut ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Zadomowienie
|
Nie martw się płatku, ja też miałam straszne nawały pokarmu, ale w miarę jak dziecko rośnie jje wiecej i to wszystko się normuje. Mi z nawału po karmieniu małej zostają 2 małe rozciągnięte flaczki. chyba dzisiaj muszę sobie kupić jakiś uszywniany biustonosz
![]() ![]() Chociaż mi do tej pory jak karmie z jednej piersi leci troszkę z drugie. I cały czas muszę uważać, żeby nie zabrudzić ubrań...
#1569 |
Zakorzenienie
|
Płatku współczuję
![]() Co do tryskania pokarmu to ja tego problemu na szczęscie nie mam, czasem po nocy odobinke mi wycieknie na koszule, ale wkładek laktacyjnych w ogole nie muszę nosic, nie mam pojcia od czego to zależy ![]() Jeslic chodzi o Bobotic to chyba jest bez recepty, bo to prawie to samo co Espumisan tylko ma nieco większą zawartosc symetikonu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
[quote=kasiulka]Co do tryskania pokarmu to ja tego problemu na szczęscie nie mam, czasem po nocy odobinke mi wycieknie na koszule, ale wkładek laktacyjnych w ogole nie muszę nosic, nie mam pojcia od czego to zależy
![]() Ja co nocy jestem zalana, nawet przescieradło potrafię zalać mlekiem. Nie śpie w staniku bo jest to bardzo niewygodne jak nie obudze się w porę, aby ściągnąć troche pokarmu to koszulka jest cała mokra. Zawsze mam pod ręką drugą na zmianę ![]() Dziewczyny szału dostane usypiam go, pośpi 5 min. i znowu ryk. Tylko odejde, jest śpiący, a jednak nie może zasnać ![]() ![]() ![]() Kasiulko cieszę się że mała daje Ci się w końcu wysypiać, też swojego czasu strasznie się namęczyłaś ![]() Pszepraszam dziewczyny, ale musiałam się komuś wygadać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Wtajemniczenie
|
Płatku współczuje
![]()
![]() |
#1572 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Płatku nie denerwuj się ![]() ![]() A z cycufami Płatku mam to samo ![]() ![]() A tak w ogóle jesteśmy dziś po szczepieniu. Natalka była bardzo dzielna ![]() Dziewczyny jak to jest z tą szczepionką 5w1? Uzgadniałyscie wcześniej z lekarzem, że taką chcecie, czy lekarz Wam proponował? Jak to z tym jest? Natalka dostała dziś dwie w obie nóżki i następne szczepienie za 6 tygodni. Przygotowuję się psychicznie na ciężką noc, bo podejrzewam że po szczepieniu nie będzie miała spokojnej nocy ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wpadłam tylko na chwile, musze już uciekać, pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja też miałam dzis szczepienie, Fifcio był bardzo bardzo dzielny i grzeczny. Cały czas rozgladał sie dookoła z zinteresowaniem i usmiechał się do pani doktor. A ta aż była pod wrazeniem jego koordynacji ruchowej, siły i rozwojowu ruchowego,o wadze wspominać chyba nie musze, Pulpetem być.... dowiedziałam sie też, zenie musze podchodzic do Fifka na zasadzie "dziecko na bytelce/ dziecko na piersi", bo miałam z tym dylemat i nie wiedziałam jak go juz żywić. Od 4 mis. zaczynamy mleko następne, na razie cały czas ile moge mam mu odciagać i dodawać do Bebilonu. A poza tymm pani doktor kazała mi duzo odpoczywać, nie sprzątac za duzo itp, tylko relaks i dzidzia, bo stwerdziła, ze marnie wygladam...
![]() A poza tym to chyba dostaję okres, bo jakaś dziwna wydzielina mi sie pojawila, ostatno takkowa widziałam w nocy 14 lutego, jak mi do końca odszedł czop śluzowy...qrde juz zapomniałam, jak to jest...a moze to nie okres...? I jak bedzie dalej z moim karmieniem? To juz koniec? Co do fonant z piersi, to mimo, ze karmie mniej, też tak mam. Podczas karmienia, to normalka - karmie jedna - z drugiej leci ciurkiem. Wyjdę spod prysznica, wycieram piersi - buch - zas sie leje. Rusze gwałtowniej rękoma i od razu czuję, piersi mi w momencie twrdnieja, klamerki na sutki i znowu fontanna...a jak pzrychodzi co do czego to ledwo 120 ml sciągam...Kasiula jak ty to robisz, że po karminiu jeszcze 200 odciagaz?! ![]()
#1575 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Kostko jak tam po nocy - Natalka spała po szczepionce? My też bralysmy 5w1 i Oliwce nic po niej nie było. A o szczepionkach opowiedziała mi położna na wizycie domowej, podala ceny i miałam sie zastanowic ktorą bierzemy. Przed samym szczepieniem tylko zadzwoniła i zapytała jaka decyzja. Meme pije Karmi ![]() ![]() Dziewczyny mam pytanie - czy Wasze dzieci robią zeza? Bo moj mały świdrok czasem tak zezuje ze az mam stracha ze zrobi sie przeciąg i tak jej zostanie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 |
Wtajemniczenie
|
Zobacz tutaj , niemowlęta często zezują, jest to niegroźne i nietrwałe.
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
Wiatjcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko Mati zezuje jedynie jak patrzy nam prosto w oczy i to nie zawsze, ale mu się zdarza. On teraz ciągle patrzy za siebie i powiem Wam, że wydaje coraz głośniejsze dźwięki ![]() Kostko ja wziełam dla małego szczepionkę 6w1 i mał tylko jedno kłucie. Nie musiałam wcześniej zamawiać, a o szczepionkach poinformowała mnie pediatra. |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Wtajemniczenie
|
Jestem padnięta. Julka płakała od 6 do 9 bo nie mogła się załatwić. Musiałam dać jej czopka. Wogóle jestem jakaś rozdrażniona, spać mi się chce, do kitu jednym słowem
![]() Płatku a może spróbuj to co ja dawałam jak Julka miała apogeum czyli czopki viburcol. One pomagają sie uspokoić i wypróżnić. To jest bezpieczny lek homeopatyczny, w aptece bez recepty. Teraz tez daje go od czasu do czasu Julce.
#1579 |
Zadomowienie
|
Płatku 1 piszesz,że maleństwo mało ci spi, a piszesz,że jesteś już po 2 kawkach,jak karmisz piersia to wystrzegaj się kawy,chyba,że bez kofeiny.Ja raz sobie pozwoliłam na kawkę i to z mleczkiem i miałam kłopoty z zaśnięciem Amelki.
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1580 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Jeśli chodzi o szczepionkę, to ja miałam tą standardową, bezpłatną. Dlatego pytałam Was o tą 5w1. Mi nikt nic nie zaproponował, a ja sama też nie pytałam. Kasiulko Natalka spała jak aniołek, zasnęła o 20-ej i obudziła się dopiero o 2-ej na karmienie. A co do zeza to moja mała jak czasem zazezuje to mi aż oczy się przewracają ![]() Płatku Nel ma rację ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Zakorzenienie
|
Joasiu dzięki lece do apteki
![]() Dziewczyny myślicie, że od kawy? Ja zawsze piję jedną dziennie z płaskiej łyżeczki z mlekiem i mały śpi w dzień zazwyczaj bardzo dobrze i długo. Wyjątkowo w takie ciężkie dni piję dwie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na bolący brzuszek może też pomóc masaż i kladzenie na brzuszku, albo ogrzewanie brzuszka np. za pomoca suszarki. Wypróbuj, mam nadzieje ze pomoże ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
Joasiu kupiłam napisz mi proszę czy dajesz całego czopka czy może połówkę?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko pije mieloną , Neske bardzo lubie, ale racja jest mocna. Może macie rację z tą kawą, może przesadam. W szpitalu babka z pogotowia laktacyjnego mówiła, że mozna pozwolić sobie nawet na dwie słabe kawki. Przez pierwszy miesiąc, a może i dłużej piłam tylko inke, ale jak zauważyłam, że po zwykłej kawie nic sie nie zmienia w jego zachowaniu to piję codziennie
![]() Kasiulko próbowałam już wszystkiego ![]() Kostko 5w1 to szczepionka dodatkowo z Hib odpłatna, ale bez WZW dlatego dwa ukłucia, ja zakupiłam 6w1 z wszystkim razem, czyli ten standard z dodatkową na Hib i wtedy jedno ukłucie, była tylko 30 zł. droższa od 5w1. Ja dostałam razem z książeczką zdrowia kartę szczepień gdzie jest wszystko opisane, zobacz może też masz. Dodatkowo jak mówiłam wszystko powiedziała mi pani doktor. Dziwne, że Tobie nic nie powiedzieli ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Zakorzenienie
|
Joasiu dziękuje Ci kochana za pomoc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Wtajemniczenie
|
Płatku viburcol można dawać maksymalnie dwa czopki dziennie przez dwa dni. Tak radził mi lekarz. Mam nadzieje że pomoże.
#1587 |
Zadomowienie
|
Płatku dziękuję
![]() Ale ze mnie d*** wołowa. Miałam wszystko w karcie szczepień i mogłam o to zapytać ![]() ![]() ![]() Kupiłam sobie w końcu majtki ściągające na dodatek stringi. Są wysokie ponad pępek. a po bokach mają koronkę. Mąż stwierdził, że nawet są seksowne, wcześniej myślał, że to będą jakieś buchaltery ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny.
pomimo ze moja Wikunia ma 14 miesiecy to mam za soba trzy niedospane nocki. dwie dzieki Wikuni - cos zucilo sie jej na nosek i dwie nocki nie mogla oddychac czesciowo wiec problemy ze snem. a jak wczoraj usnela o 21 i pieknie spala to znowu moj TŻ fisiowal. poszedl wczoraj na mecz a potem na piwko z kolegami. o 23 zadzwonil ze wroci taxi i zebym mu pieniadze wyniosla a w koncu wrocil o 2 w nocy. a potem budzil mnie co pol godziny. szalenstwa sie najadl. myslalam ze go zabije. nic do niego nie docieralo. dzisiaj ledwo na oczy patrze. kaw to juz ze 4 wypilam. zapowiedzialam ze jeszcze jedna taka akcja a z lozka na ziemie zrzuce i bedze tam spal. zmykam. Wiki juz spi wiec ide sie kapac. dzisiaj dla relaksu poszlam sie zdrzemnac w solarium. a tu niespodzianka tylko stojace maja. z drzemki nici za to opalenizna bedzie. ![]() buzki ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Wtajemniczenie
|
A mój to spałby pewnie w wannie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.