Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-29, 19:32   #1561
GGI
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Malos graty miód na moje serce że nie tylko moje dziecię takie mhmm...ciężkie

GGI ja nie dostałam bulwersa, rzadko tu ostatnio bywasz więc zapomniałaś, że to mój "styl bycia" no ale jeśli chodziło o fotelik samochodowy to popieram, po kiego grzyba czapka. Nasz syn miał czapkę 4 razy na głowie chyba - w pierwszym tygodniu życia wyrodna matka ze mnie, a mąż to wyrodny ojciec, ale co tam. MOPS zapraszam

Kayira no u mnie też jest ochrona boczna, jak w każdym foteliku. Ale w niektórych ta wkładka noworodkowa jest na całej długości a w moim maxi cosi pebble tylko pod dupką, więc młody ma dużo miejsca na główkę i powietrze dociera na szczęście...
Byc może masz racje odzwyczailam sie! Ale lubie ludzi co mowia to co mysla moja nosila czapke jak bylo naprawde zimno a tskie wiatry to bawelniana z dziurkami. Teraz sporadycznie opaske ale w domu nie ma mowy o czapce ja nie chodze wiec moje dziecko tez nie bedzie chodzilo w czapce w domu!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Malos to nieźle, kawał faceta!
moja też długa, 61 cm miała 2 tygodnie temu ale po kim to nie wiem, rodzice konusy
matulu usnęła, ale musiałam zastosować 5S Karpa. Śpi teraz zawinięta w kokon a ja popijam browca bezalko ;] uff ciężki dzień za nami, no ale nikt nie mówił, że będzie łatwo.
kopycio chyba 1922 zl na głowę wliczając dziecko. A o dokumenty zapytaj u siebie, bo to zależy od twojej sytuacji. Ja to tyle nagromadziłam, jakby mi mieli co najmniej 10.000 wypłacić, a i tak się dziś okazało, że jeszcze jednego brakuje
Ale ja zacofana jestem co to 5S karpa? :zawstydzona:

Stary 2016-06-29, 19:37   #1562
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

GGI faktycznie jako jedyna nie masz imienia cory na 1wszej stronce, uzupelnic Ci? Jesli tak to podaj

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-29, 19:39   #1563
GGI
Zakorzenienie

Lena

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Uzupelnij bardzo prosze

Stary 2016-06-29, 19:48   #1564
velika
Winter is coming

GGI to metoda uspokajania wrzaskunów dr Karpa - w skrócie musisz zawinąć w kokon, przytulić i kołysać w pozycji na boku, do tego szum i smoczek ;] ja tak pacyfikuję młodą jak już nic nie pomaga.
Btw najlepiej jej się usypia przy muzyce Muse włączam sobie i tańczymy, tam jest taki rytm, że ona w mig zasypia. Jak to pokazałam mojej matce to była zszokowana jak Muse nie pomaga to wtedy Karp

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-29, 19:53   #1565
Kayira
Zakorzenienie

Malos to Cie goniem Kuba w piatek konczy 10 tygodni. Ma 66 cm ale obstawiam ze waga kolo 6.5 kg tez

Kejka to my mamy i pod pupka i przy glowie. A to przy glowie rosnie razem z dzieckiem ale tez spokojnie oddycha. Zdjecie moze pozniej zrobie.

Velika ta papierkologia przeraza...

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-29, 19:55   #1566
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

GGI piekne imie ️ zrobione

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Kayira juz sobie sprawdzilam jak wyglada

Mikołaj <3
Stary 2016-06-29, 20:32   #1567
Kayira
Zakorzenienie

Noo Lena nam tez sie podobala. Jak szukalismy imienia...

Kejka ok

Nasz mały cud 22-04-2016

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-29, 20:36   #1568
lulka19
Zakorzenienie

Ale się dziś zestresowałam, myślałam, że pojadę z małym do szpitala. Zabraliśmy go na wyjazd, 40 km w jedną stronę. Nie wiem dlaczego wpadłam na tak debilny pomysł, ale. zachmurzyło się u nas i założyłam mu bluzę. W aucie upocił się, więc na parkingu zdjęłam mu bluzę. Zobaczyłam, że miał wklęsłe ciemiączko. Na szczęście po chwili wróciło do normy, ale miałam stres przez to. Nasłuchałam się o tym odwodnieniu
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-29, 20:59   #1569
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Lulka moj w foteliku przewaznie ma lekko wklesle, tak samo w bujaczku...taka urodaod razu po wyjeciu wraca do normy

Mikołaj <3
Stary 2016-06-29, 21:00   #1570
niulka_1985
Zadomowienie

GGI. Ja mam nosidełko Be safe izi go, tzw jajko i też jest w nim ciasno. Ja nie wiem co to będzie zimą, jak gruba kurtka czy kombinezon będzie.

☆☆☆
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-29, 21:10   #1571
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
GGI. Ja mam nosidełko Be safe izi go, tzw jajko i też jest w nim ciasno. Ja nie wiem co to będzie zimą, jak gruba kurtka czy kombinezon będzie.

☆☆☆
no właśnie i tu się pojawia podstawowy błąd! Dziecka nie wozimy w samochodzie w kombinezonach ani kurtkach bo nie zapniesz dobrze pasow

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Malos to nieźle, kawał faceta!
moja też długa, 61 cm miała 2 tygodnie temu ale po kim to nie wiem, rodzice konusy
matulu usnęła, ale musiałam zastosować 5S Karpa. Śpi teraz zawinięta w kokon a ja popijam browca bezalko ;] uff ciężki dzień za nami, no ale nikt nie mówił, że będzie łatwo.
kopycio chyba 1922 zl na głowę wliczając dziecko. A o dokumenty zapytaj u siebie, bo to zależy od twojej sytuacji. Ja to tyle nagromadziłam, jakby mi mieli co najmniej 10.000 wypłacić, a i tak się dziś okazało, że jeszcze jednego brakuje
a moja miała tyle 3 miesiace temu
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-29, 21:17   #1572
Ineso
Matka Smoka

Avlis - kąpiel można zaplanować i to raczej udaje nam się zrealizować, nie co do minuty ale w ramach godzinki się wyrabiamy. Ale już reszta? No logiczne, że jak pośpi dłużej to przesuwa się karmienie, itd. Ale kilka rzeczy w tej książce mi się przydało już, aż taka zła nie jest, zgadzam się

velika - o widzisz muszę Muse odpalić, dawno nie słuchałam.

Dziewczyny, mały mi od wczoraj masakrycznie ulewa - jak się go podniesie do odbicia to albo nic, albo obrzyg spory. Na początku się nie przejmowałam, ale teraz jak widzę że tak jest za każdym razem to się boję trochę.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-29, 21:35   #1573
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Smarrita dziekuje ze to napisalas bo az mnie zmrozilodzieeeekibo by bylo ze "ta sie znowu czepia"

Ineso moj tez ulewa sporo. Czasem w ogole a czasem rzyg. Poki przybiera i nie wrzeszczy przy tym w nieboglosy to jest okejCloche tez kiedys juz o tym pisala, takze to nie jest rzadka przypadlosca potem sie dziwisz ze tetre wymieniam co karmienie..,,

Mikołaj <3
Stary 2016-06-29, 23:29   #1574
Ineso
Matka Smoka

Kejka - przypomniala mi sie ta Twoja tetra a jak?tylko jednak niepokoj ze tak nagle mu sie zrobilo tak. Dzis nam sie nawrzeszczal az strach. Ale wydaje mi sie ze byl zmeczony a cos mu szwankuje ostatnio glebsze zasypianie, no i glodny a tu mu zoladek strajkowal. W pewnym momencie byla masakra. Ale mezowi sie udalo karpem uspic. Dzis tez maz go karmil butla z moim mlekiem - zjadl 150ml, rzygnal i chciał jeszcze ale nie bylo. Nie wiem moze on sie obzera zbytnio? Stresuje sie tez ze jak tak sobie rzygnie nie przy nas i sie zakrztusi tym?

Smarrita - fakt slyszalam na warsztatach ze jak najmniej warstw ma byc. Tylko teraz sie tak zastanawiam jak to dziecko w zimnie transportowac do fotelika?

Do kiedy w ogole trzebs stosowac ta wkladke dla niemowlat w fotelikach? Bo nam juz sie wydaje ze malemu ciasno.
Stary 2016-06-30, 03:09   #1575
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!

Ineso nie zakrztusi sie. Jest jeszcze cos takiego jak odruch bezwarunkowy i kazdy z nas to ma od urodzenia ze organizm (mozg bardziej) wie co robic i nie da sobie zrobic krzywdytak mi pediatra mowilaja zauwazylam ze u nas takie konkretne ulewanie jest wtedy kiedy mlody je niespokojnie. Bo jak je na spiocha to nawet jakos ciszej odbija. 150 ml to chyba ksiazkowo jest dla niego

Co do fotelika no to czytalam ze ubierac cieplo i przykrywac grubym kocykiem na czas transportu. A najlepiej to rozebrac dziecko w samochodzie choc to troche nierealne dla mnie.

Ja wlasnie ostatnio czytalam instrukcje mojego maxi cosi pebble i wyczytalam ze to pod dupke zabiera sie w 4-5 mcu. I ze to pod glowke zabiera sie jak podnosi sie pasy wyzej niz to najnizsze ulozenie. Ale pal licho, na to bym wpadla! Ale w jakim szoku bylam jak przeczytalam ze ta raczka w trakcie jazdy powinna byc pionowo a nie schowana. Chodzi o to ze w razie wypadku ta raczka oprze sie o fotel samochodu i nie zgniecie dziecka. Szczescie ze uzywam tego jako dodatkowej ochrony przed sloncem...

Mikołaj <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-06-30 o 03:12

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 05:35   #1576
Ineso
Matka Smoka

Wiedzialam z ta raczka, ale to z tego warsztatu bezpieczny maluch. W cabrio jest jedna wkladka. Nie wyobrażam sobie zeby dal rade z nia jezdzis jeszcze dwa msc, musze poszukac instrukcji.

Jakos do mnie nie przemawia z tym ulewaniem. Wiem ze jest odruch ale to spora ilosc a ona za maly zeby samemu calkiem glowe w dol dac.
Wstaje teraz o ten w łóżeczku do góry nogami obrocony, na samym dole Wywalam ten klin bo roli kompletnie nie spelnia a tylko niebezpieczniej sie zrobilo.
Stary 2016-06-30, 05:47   #1577
GGI
Zakorzenienie

Dzien dobry my mamy kolejne ksrmienie. Noc kiepska matka zmeczona a do tego zawialo mi plecy oby to nie byla rwa. ide mloda przycisnac do siebie na łóżku walic zasady!chce spsc!

Stary 2016-06-30, 05:48   #1578
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Ineso no to tez zalezy jak dziecko "rosnie". U mnie pewnie 2 tygodnie i wyviagam spod dupki.

Co do ulewania to ja ostatnio bylam swiadkiem jak Miki lezal w lozeczku i ulał...byl caly brudny na buzi i pajac razem z nim. I nie dal w dol glowy tylko na bok. Poza tym jak juz po "odbiciu" dziecko dajesz do lozeczka to nie ma bata zeby Ci "rzygnal" przeciez, ewentualnie troche uleje. Ja mam z tym doczynienia od bitych 3 mcy i wiem co mowie. A klinu nie zabieram bo dziewczyny pisaly ze nie maja i ich dzieci tez wedruja po lozeczku. Taki czas i tyle...moj jednak pol nocy przesypia lezac normalnie, a nad ranem robi wedrowki...

Mikołaj <3
Stary 2016-06-30, 07:41   #1579
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Wiedzialam z ta raczka, ale to z tego warsztatu bezpieczny maluch. W cabrio jest jedna wkladka. Nie wyobrażam sobie zeby dal rade z nia jezdzis jeszcze dwa msc, musze poszukac instrukcji..

ja też mam cabrio i juz wyjęłam ta wkładkę, młody w niej tak dziwnie nienaturalnie przyginaał głowę do klatki. I ciasno mu było a twój większy od mojego chociaż młodszy podkładam pod główkę podusie motylka .

Cytat:
Bo jak je na spiocha to nawet jakos ciszej odbija. 150 ml to chyba ksiazkowo jest dla niego

Co do fotelika no to czytalam ze ubierac cieplo i przykrywac grubym kocykiem na czas transportu. A najlepiej to rozebrac dziecko w samochodzie choc to troche nierealne dla mnie.

ja miałam taki fajny śpiwór do fotelika że zapinalo się pas i dopiero zasuwało śpiworek. ale Olga miala miesiąc jak zima się zaczęła... Teraz to nie wiem jak będziemy robić.
danika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 07:44   #1580
velika
Winter is coming

Pyzula też ulewa. Może to i lepiej, bo gdyby nie ulewała to by już pewnie ważyła tyle co Miki kejki czasem uleje ciut, czasem poleci fontanna, nieraz uleje już przetrawionym... przedwczoraj to mi tak zarzygała chustę, że musiałam ją wyprać. Właśnie jak wsadzam ją do chusty to zawsze zapodaje soczyste beknięcie bez względu na to kiedy jadła i często jej coś poleci z buzi.
I tak jak kejka pisze, nie zakrztusi się.
też myślałam właśnie, kiedy tą wkładkę do fotelika wyjąć, pewnie niedługo, bo już mi się ledwo mieści dziecko
U mnie noc nie najgorsza, wczoraj padłam po 21, więc mimo pobudki o 6:30 jestem wyspana ;] teraz Pyzol zasnął po zabawie - oczywiście uśpiłam ją Muse (Ineso polecam "Psycho" jako kołysankę ), wypiłam kawę i zaraz się biorę za ogarnianie gęby. Po 10 ma przyjść teściowa zabrać ją na spacer, a ja spadam na rower do lasu

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 07:47   #1581
danika
Zakorzenienie

Velika: muszę spróbować Muse mój młody ostatnio ciężko usypia w dzień...
danika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 08:39   #1582
GGI
Zakorzenienie

Hura po 2h kwiekania usnela ze mna na 1.5 h ! co za sukces.

Stary 2016-06-30, 08:52   #1583
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Pyzula też ulewa. Może to i lepiej, bo gdyby nie ulewała to by już pewnie ważyła tyle co Miki kejki czasem uleje ciut, czasem poleci fontanna, nieraz uleje już przetrawionym... przedwczoraj to mi tak zarzygała chustę, że musiałam ją wyprać. Właśnie jak wsadzam ją do chusty to zawsze zapodaje soczyste beknięcie bez względu na to kiedy jadła i często jej coś poleci z buzi.
I tak jak kejka pisze, nie zakrztusi się.
też myślałam właśnie, kiedy tą wkładkę do fotelika wyjąć, pewnie niedługo, bo już mi się ledwo mieści dziecko
U mnie noc nie najgorsza, wczoraj padłam po 21, więc mimo pobudki o 6:30 jestem wyspana ;] teraz Pyzol zasnął po zabawie - oczywiście uśpiłam ją Muse (Ineso polecam "Psycho" jako kołysankę ), wypiłam kawę i zaraz się biorę za ogarnianie gęby. Po 10 ma przyjść teściowa zabrać ją na spacer, a ja spadam na rower do lasu
Velika to ja nie wiem ile mój by ważył gdyby nie ulewał nie no, żart żartami, ale w siatce centylowej dla dzieci KP się mieści więc no przynajmniej jak go rozbieram to jest co całować...te wszystkie cudne fałdki, a jak on zaciesza

Danika no właśnie widziałam, że są takie, na zimę jak znalazł

Mikołaj <3
Stary 2016-06-30, 08:55   #1584
Smarrita
Wtajemniczenie

Ineso- to nie problem. Wkladasz dziecko w fotelik. Zapinasz pasy i okrywasz kurtka; )

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

My wkladke do niemowlat mielismy tylko przy wyjsciu ze szpitala potem poszla w kat bo sie nie mieszcilo dziecko

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 09:29   #1585
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Ja wlasnie ostatnio czytalam instrukcje mojego maxi cosi pebble i wyczytalam ze to pod dupke zabiera sie w 4-5 mcu. I ze to pod glowke zabiera sie jak podnosi sie pasy wyzej niz to najnizsze ulozenie. Ale pal licho, na to bym wpadla! Ale w jakim szoku bylam jak przeczytalam ze ta raczka w trakcie jazdy powinna byc pionowo a nie schowana. Chodzi o to ze w razie wypadku ta raczka oprze sie o fotel samochodu i nie zgniecie dziecka. Szczescie ze uzywam tego jako dodatkowej ochrony przed sloncem...
Tak tak. To bardzo ważne. w czasie wypadku, dziecko jest lepiej chronione.
I o tym żeby nie wkładać w kurtkach też wiemy. 😊
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 10:22   #1586
Kayira
Zakorzenienie

Witam my juz po spacerku. Skwar sie u nas zaczyna.
Mialam isc na zakupy ale u nas pradu nie ma i sklepy nieczynne

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-30, 11:13   #1587
madziara889
Zakorzenienie

Padam. Od wczoraj przed każdym zzaśnięciem Ewka urządza mega płacz. Po kąpaniu zawsze tak max o 21 wczoraj walczyliśmy do północy, oczywiście płakała, bo była już zmęczona. Muse ją trochę uspokoił ale na krótko, dopiero jak skakałam z nią na piłce to zasnęła.
Dzisiaj byłyśmy na szczepieniu. Już przed wejściem się rozpłakała, bo chciała spać, ludzie w poczekalni myślałam, że mnie zabiją wzrokiem, że nie potrafię uspokoić dziecka Przy kłuciach tragedia, na koniec aż się śliną zakrztusiła. Jedynie co, to jak już wychodziłyśmy to na pokaz przestała płakać, oczywiście w samochodzie znów zaczęła, na szczęście szybko zasnęła. Wróciłyśmy do domu i śpi nadal. Też bym się chętnie obok niej pospała ale obiad muszę zrobić.

Chyba prowadzi w rankingu wagi, na luczniku ma już 7135
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 11:15   #1588
Kayira
Zakorzenienie

Madziara to ladnie wazy
Oby juz tylko tak Wam nie plakala

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-30, 11:27   #1589
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Lulka moj w foteliku przewaznie ma lekko wklesle, tak samo w bujaczku...taka urodaod razu po wyjeciu wraca do normy

On miał tak tylko chwilę po tym jak się upocił, i potem wraca do normy, uff !

Ale u nas dziś upał. Od wczoraj walczę z wrzaskami, i krzykami małego, masakra
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 11:28   #1590
AsiaPo
Mama Land

Madziara: Teraz będziemy porównywać dzieci do Twojej Córy Miki stracił pozycję lidera w tej kategorii

Olej obiad i się prześpij, Kobieto!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości