|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mój pokój - moimi rękami :)
wszystkie obrazki śliczne
![]() 6 najładniejszy ![]()
![]() |
#1592 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mój pokój - oceńcie :)
Gdyby dać na ściany ciepły żółty kolor (lecz nie zbyt rażący) odrazu by było lepiej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Raczkowanie
|
Po to dałam na forum abyście powiedziały co w nim jest nie tak. BArdzo się z tego ciesze ze inni zauwazja błedy ktorych ja nie widze.
Swoja droga to chciałam wstawiś tam fotel ale nie mam gdzie a jest mi potrzebne jakies "mile" miejsce do czytania ksiazek. Macie jakies pomysły?
![]() |
#1594 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomożecie urządzić mi pokój ?
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Zadomowienie
|
mam problem z odnalezieniem stylu mieszkania
Czesc. Wkrotce kupi nowe mieszkanie i mam z mezem problem w jakim stylu go urzadzic. Kuchnia juz jest zamowiona - szafki ciemnoniebieskie z wykonczeniami imitujacymi drewno. Przedpoko, łazienka i wc jest juz w kaflach - nie wiem jak to nazwac - rudo-brazowo-pomaranczowe-takai dosyc popularna kolorystyka. W łazience i wc na scianach kafle do kompletu troche bialych akcentow sie pojawia. Mamy problem z sypialnia. pokojem dziennym, komputerowym i scianami w przedpokoju. Oboje lubimy mocne, nasycone barwy, nie boimy łaczyc sie czegos kontrastowego. W poprzednim mieszkaniu tj kawalerce nasz pokoj to bylo polaczenie bordo i nasyconej ciemnej zieleni. Jestesmy mlodym malzenstwem. POdoba nam sie poloczenie kolorystyczne i barwy w stylach indyjskim i meksykanskim. NIestety na tym konczy sie nasza wiedza na temat roznych stylow. Czy znacie inne style ktore moglibysmy wykorzystac w naszym mieszkaniu? Chodzi mi głównie o nazwy, bo reszte bede mogla poszukac w wyszukiwarce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Raczkowanie
|
Mój pokój- małe poprawki ;)
Hej!! Wiem, że jesteście bardzo kreatywne więc proszę Was o małą pomoc. Mam 15 latek i mnóstwo pomyslów, ale chciałabym wiedzieć co sądzą o nich inni. Chce wprowadzic malenkie zmiany
![]() ![]() ![]() 1. Myslalam o włochatym, kremowym dywaniku do pokoju 2. Czerwone ramki chce przemalowac. Tylko na jaki kolorek ![]() 3. Krzeslo do biurka- jakie? 4. Odciski rąk na ścianach w kolorach pokoju tzn. zielona, granatowa i czerwona? 5. Coś jeszcze? ![]() http://img130.imageshack.us/img130/9683/dscn2851tv7.jpg http://img130.imageshack.us/img130/6162/dscn2852fr5.jpg http://img465.imageshack.us/img465/3271/dscn2849nn1.jpg http://img78.imageshack.us/img78/3034/dscn2844gh9.jpg
#1597 |
Raczkowanie
|
Dot.: mam problem z odnalezieniem stylu mieszkania
może styl skandynawski? Ostra czerwień na ścianach, meble w kolorze naturalnego drewna i białe nowoczesne dodatki. Fajne połączenia z tym stylem możesz znalezc w katalogu IKEA. Pozdrawiam
![]()
![]() |
#1598 |
Raczkowanie
|
A moze duzo duzo kolorowych dodatkow? Jakies ozdoby na scianach? Na allegro sa fajne plakaty- kolorowe i ciekawe;P Pomysl o dywaniku w stylu Shaggy- taki wlochaty, w jakims kolorze albo po prostu bialy czy kremowy. Jesli chcialabys zmienic kolor scian mozesz pomalowac 2 sciany na ostrzejszy wyrazisty kolor, a 2 na spokojny kremowy albo bialy
![]() ![]()
#1599 |
Raczkowanie
|
a co do łozka... Mysle ze byloby drogo i niekoniecznie warto. masz fajne lozko. Dorzuc kilka poduch i bedzie super. ;D
#1600 |
Zadomowienie
|
Dot.: mam problem z odnalezieniem stylu mieszkania
dzieki za porade. Bałam sie,ze w ogole nikt mi nie odpisze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mój pokój- małe poprawki ;)
Mi sie podoba taki jaki jest ale zawsze mozesz cos zmienic twoje pomysly sa ciekawe.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1602 |
Zadomowienie
|
krzesło drewniane z fajnymi , kolorowymi , nakładanymi poduchami i koniecznie narzuta na tapczan ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Raczkowanie
|
Dot.: Niebieskie meble i... pomaranczowe (lub podobne) sciany????
Niebieski z pomarańczowym nie jest gryzącą sie kompozycją, ale tylko jesli zachowany jest kontrast i wplatamy dodatki innych kolorow- meble ( naturalne drewno, olcha itp.) Kolory cieple to m.in odcienie zolci, czerwieni i jasnej zielen ewentualnie! Mysle, ze w twoim przypadku zolty jest najlepszym wyjsciem. Moze to byc ostry kolor albo po prostu jasna cytrynka. Zalezy od tego, jak bardzo odwazna jestes
![]()
#1604 |
Raczkowanie
|
Widze, ze masz nieco orientalny styl
![]() ![]() ![]()
#1605 |
Raczkowanie
|
dzieki bardzo
![]()
#1606 |
Raczkowanie
|
moja kumpela ma podobny pokoik i jest bardzo przytulny
![]() ![]() ![]()
#1607 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli zaś możesz pozwolić sobie na malowanie, to moje propozycje są takie: - gładkie ściany w jasnym, ciepłym kolorze (np. rozbielona brzoskwinia) - biały sufit (nie wiem, jaki jest) - przeniesienie wieży (może jakaś półka na ścianie?) - w oknie zasłonki, a na łóżku narzuta w zbliżonej kolorystyce ![]() - przy łóżku szafka nocna z lampką, jeśli lubisz wieczorem poczytać - i przede wszystkim: więcej roślinek ![]() Sama miałam kiedyś mały pokoik i wiem, że trzeba unikać nadmiaru drobiazgów. Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Rozeznanie
|
całkiem fajny pokoik, fajnie wszytstko do siebie pasuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Zadomowienie
|
myślałam właśnie nad połączeniem dwóch kolorków tylko sama nie wiem jeszcze jakich bo dwie na pewno będę chciała pomalować na biało lub kremowy masz może jakieś pomysły co do kolorku reszty ścian ?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1610 |
Przyczajenie
|
![]()
Na początek powiem, że to mój pierwszy post tutaj. Więc witam Was, Wizażanki
![]() A teraz na temat... Mam pokój na poddaszu z jedną ścianą po skosie, na której są sosnowe panele. Sufit także jest ,,panelowy" ![]() ![]() ![]() P.S. Trochę się rozpisałam, ale chciałam, żebyście znały dosyć dokładnie kolorystykę mojego pokoju i pomogły mi. Niektóre z Was mają naprawdę świetne pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Raczkowanie
|
Widze, ze masz troche dodatkow pomaranczowych, wiec moze dwie sciany ostrzejsze pomaranczowe, a dwie biale? Tylko, ze wtedy musi byc jakis kontrast, bo inaczej nie bedzie efektu.
Z drugiej strony ne musisz zmieniac koloru, jesli nie chcesz, wystarczy wiecej dodatkow pomaranczowych- dywanik, narzuta na lozko, doniczki, wazonik? Niekoniecznie musisz malowac sciany na ostry kolor ![]() ![]() ![]()
#1612 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki kolor ścian i wykładziny? Jakie dodatki?
Jesli masz ciemny pokoj, to najlepiej zastosowac jasniejsze kolorki. Moze jakas orzezwiajaca zielen? Słoneczny zolty? Jesli masz ladna podloge polecalabym bardziej jakis dywanik. Moze znajdziesz polaczenie tych 3 kolorow? A jesli chodzi o dodatki to na pewno znajdziesz duzo kolorowych ramek, wazonow, doniczek itp.
![]()
#1613 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o podłogę to ja właśnie mam teraz wykładzinę i chciałabym ją zmienić. Tylko nie wiem, czy ma być stonowana, utrzymana raczej w jednym z tych trzech kolorów, czy taki misz-masz żółtego, zielonego i niebieskiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 |
Rozeznanie
|
A ja Twój pokoik inaczej widzę... a tak przewrotnie w zieleniach
![]() ![]() ![]() Do tego dorzuciła bym na ścianie na przeciwko łóżka toaletkę, ewentualnie duże lustro, fotelik i okrągłe dywaniki. No i oczywiście jakieś wazoniki zielone, kwiatuszki itd. itp |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Raczkowanie
|
3 kolorki to juz wystarczajaco. Najlepiej gdyby wykladzina byla w jednym z tych kolorow. Najlepiej niebieski ( granatowy), bo najbardziej praktyczny, chociaz zielony tez wygladalby swietnie
![]() Ściana moze byc cala w jednym kolorku( np. żolty), a na srodeczku kolo w innym kolorze(np. niebieski albo zielony), albo na skos? ![]()
#1616 |
Zakorzenienie
|
a mnie sie podobaja pomysly >Angel<
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Rozeznanie
|
Boziu masz fajny pokój , chodiz mi o skosy , ze nie jest duzy itp... Mozna duzo rzeczy tu porobic. Ja w przeciwienstwie do ciebie mam prostopadloscian ..
Ja na twoim miejscu ten skos pomalowala bym w paski , albo jakies inne wzory a reszte scian pomalowalabym w kolory pasujace do tych wzrów ale w innych odcieniach.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 |
Rozeznanie
|
Masz fajny pokój!
![]() Ano wlasnie na allegro chcialm sobie kupic ta posciel (zielona-biała w kwaitki). Jest dobraj jakosci? i jak po praniu?
Edytowane przez doomcia Czas edycji: 2007-05-04 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Rozeznanie
|
Wykladzine mozesz kupic w innym kolorze np. w bezach, do wszystkiego pasuja. Ja mam sciany zolto-zielone a wykladzine wlasnie w jasnym bezu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Raczkowanie
|
Mam juz meble z BRW od pewnego czasu w pokjoju, dokładniej to z seri "Indiana" bardzop ładnie sie prezetują, i ogólnie fajne, jednak rzeczywiście gdy położy się na nich np. jakieś puzderełko z ostrym rogiem i przesunie pozostaje niewielki ślad. POprostu trzeba się troche pilnować pod tym względem.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.