METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-01, 15:48   #1591
joplin
Zadomowienie

Dot.: Mój pokój - moimi rękami :)

wszystkie obrazki śliczne
6 najładniejszy
Stary 2007-05-01, 17:20   #1592
Shee'naz
Wtajemniczenie

Dot.: Mój pokój - oceńcie :)

Gdyby dać na ściany ciepły żółty kolor (lecz nie zbyt rażący) odrazu by było lepiej I pobawić się w dodatkach połączeniem żółtego z niebieskim bo widze tam juz zaczątki tego zestawienia min. w obrazku czy firance (nie wnikam juz czy mi się podobają czy nie ). Ale nie ma co się pytać innych o radę bo każdy patrzy pod kontem swojego charakteru i upodobań a to przecież Twój pokój
Shee'naz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-01, 17:50   #1593
kacza_a
Raczkowanie

GG do kacza_a

Po to dałam na forum abyście powiedziały co w nim jest nie tak. BArdzo się z tego ciesze ze inni zauwazja błedy ktorych ja nie widze.

Swoja droga to chciałam wstawiś tam fotel ale nie mam gdzie a jest mi potrzebne jakies "mile" miejsce do czytania ksiazek.
Macie jakies pomysły?
Stary 2007-05-01, 19:59   #1594
anka1232
Rozeznanie

Dot.: Pomożecie urządzić mi pokój ?

Cytat:
Napisane przez apollo72 Pokaż wiadomość
no no, az się usmiechnęłam nigdy nie zastanawiałam się po co ludziom biurka, to zabawne!...
Jak dla mnie to nie jest mebelek pod komputer. Przede wszystkim tam piszę, rysuję, lepię i majsterkuję, dawno temu tam odrabiałam lekcje... To jest najlepszy warsztat pracy po prostu Chyba nie wymyslił nikt lepszego?
To prawda, że studiowanie najlepiej szło na kanapie Ale przynajmniej u mnie nadchodzi czas (średnio kilka razy w tygodniu) gdy dopada mnie chęć tworzenia czegoś, i wtedy nawet stół kuchenny, który uwialbiam, nie nadaje się tak dobrze do roboty jak biurko
A Ty, Anka1232, nigdy nie korzystasz z biurka? Faktycznie nie jest to może jakiś szczególny wystrój pokoju dziennego, ale jak dla mnie niezbędny mebel w moim własnym, prywatnym kąciku, i myslę że warto go mieć!
hehe no zalezy co kto lubi, ja biurka nie mam, nie używam i nie wsatwiła bym do pokoju bo to szpeci, no chyba że na jakiś komputer, ale pewno było by niestandardowe też mam czasem napady weny twórczej ale wszytko robie przeważnie na podłodzę tak mi wygodnie i dlatego nie rozumię po co komu biurko. A uczyć się przy biurku... chyba by mnie pokręciło
anka1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-02, 13:05   #1595
kasienkakg
Zadomowienie

mam problem z odnalezieniem stylu mieszkania

Czesc. Wkrotce kupi nowe mieszkanie i mam z mezem problem w jakim stylu go urzadzic. Kuchnia juz jest zamowiona - szafki ciemnoniebieskie z wykonczeniami imitujacymi drewno. Przedpoko, łazienka i wc jest juz w kaflach - nie wiem jak to nazwac - rudo-brazowo-pomaranczowe-takai dosyc popularna kolorystyka. W łazience i wc na scianach kafle do kompletu troche bialych akcentow sie pojawia. Mamy problem z sypialnia. pokojem dziennym, komputerowym i scianami w przedpokoju. Oboje lubimy mocne, nasycone barwy, nie boimy łaczyc sie czegos kontrastowego. W poprzednim mieszkaniu tj kawalerce nasz pokoj to bylo polaczenie bordo i nasyconej ciemnej zieleni. Jestesmy mlodym malzenstwem. POdoba nam sie poloczenie kolorystyczne i barwy w stylach indyjskim i meksykanskim. NIestety na tym konczy sie nasza wiedza na temat roznych stylow. Czy znacie inne style ktore moglibysmy wykorzystac w naszym mieszkaniu? Chodzi mi głównie o nazwy, bo reszte bede mogla poszukac w wyszukiwarce Z gory dziekuje za pomoc. Dodam,ze zadne z nas nie ma ulubionych kolorow. Dla nas jest wazne zeby byly one nasycone, wyraziste. Nie przepadamy np. za sypialnia cala blekitna i biala. Wolimy w bordo, fioletach i ciemnym brazie. Mam nadzieje,ze pomozecie mi drogie wizażanki i nasze wlasne mieszkanko bedzie takie,ze kazde z nas bedzie chcialo wracac do niego jak najszybciej po pracy
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-02, 16:01   #1596
martuuska
Raczkowanie

Mój pokój- małe poprawki ;)

Hej!! Wiem, że jesteście bardzo kreatywne więc proszę Was o małą pomoc. Mam 15 latek i mnóstwo pomyslów, ale chciałabym wiedzieć co sądzą o nich inni. Chce wprowadzic malenkie zmiany . Na pewno nie ma mowy o zmianie kolorów, bo je lubie. Łozko, a wlasciwie tapczan jest chwilowo przestawiony w druga strone, wiec sie tworzy mala sypialnia- nie kierujcie sie tym. Ściana jest pusta, bo dopiero wczoraj zamowilam plakat. Pluszaki moze dziecinne, ale mam do nich sentyment No i zawsze mozna je schowac... . Wiec tak:

1. Myslalam o włochatym, kremowym dywaniku do pokoju
2. Czerwone ramki chce przemalowac. Tylko na jaki kolorek ?
3. Krzeslo do biurka- jakie?
4. Odciski rąk na ścianach w kolorach pokoju tzn. zielona, granatowa i czerwona?
5. Coś jeszcze?

http://img130.imageshack.us/img130/9683/dscn2851tv7.jpg
http://img130.imageshack.us/img130/6162/dscn2852fr5.jpg
http://img465.imageshack.us/img465/3271/dscn2849nn1.jpg
http://img78.imageshack.us/img78/3034/dscn2844gh9.jpg

"Gdziekolwiek jesteś, Twój świat tworzą Twoi przyjaciele."

/William James/

martuuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-02, 16:07   #1597
martuuska
Raczkowanie

Dot.: mam problem z odnalezieniem stylu mieszkania

może styl skandynawski? Ostra czerwień na ścianach, meble w kolorze naturalnego drewna i białe nowoczesne dodatki. Fajne połączenia z tym stylem możesz znalezc w katalogu IKEA. Pozdrawiam

/William James/

Stary 2007-05-02, 16:27   #1598
martuuska
Raczkowanie

A moze duzo duzo kolorowych dodatkow? Jakies ozdoby na scianach? Na allegro sa fajne plakaty- kolorowe i ciekawe;P Pomysl o dywaniku w stylu Shaggy- taki wlochaty, w jakims kolorze albo po prostu bialy czy kremowy. Jesli chcialabys zmienic kolor scian mozesz pomalowac 2 sciany na ostrzejszy wyrazisty kolor, a 2 na spokojny kremowy albo bialy Przydaloby sie w Twoim pokoiku wiecej zycia- Twojego życia! Tablica korkowa ze zdjeciami, pamiatkami, ramki na scianach, moze lustro ( nada wrazenia odpowiedniej przestrzennosci). Wazoniki, doniczki, kwiaty itd. Masz swietna sytuacje, bo niedrogo mozesz calkowicie zmienic swoj pokoj! Pozdrawiam

/William James/

Stary 2007-05-02, 16:29   #1599
martuuska
Raczkowanie

a co do łozka... Mysle ze byloby drogo i niekoniecznie warto. masz fajne lozko. Dorzuc kilka poduch i bedzie super. ;D

/William James/

Stary 2007-05-02, 16:59   #1600
kasienkakg
Zadomowienie

Dot.: mam problem z odnalezieniem stylu mieszkania

dzieki za porade. Bałam sie,ze w ogole nikt mi nie odpisze POczytam troche o tym stylu, bo nawet nie wiedzialam,ze taki jest. Jeśli ktokolwiek ma jeszcze jakies pomysly,to bede wdzieczna
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-02, 17:50   #1601
kacza_a
Raczkowanie

GG do kacza_a
Dot.: Mój pokój- małe poprawki ;)

Mi sie podoba taki jaki jest ale zawsze mozesz cos zmienic twoje pomysly sa ciekawe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-02, 18:29   #1602
kaYa
Zadomowienie

GG do kaYa

krzesło drewniane z fajnymi , kolorowymi , nakładanymi poduchami i koniecznie narzuta na tapczan ...
kaYa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-02, 19:38   #1603
martuuska
Raczkowanie

Dot.: Niebieskie meble i... pomaranczowe (lub podobne) sciany????

Niebieski z pomarańczowym nie jest gryzącą sie kompozycją, ale tylko jesli zachowany jest kontrast i wplatamy dodatki innych kolorow- meble ( naturalne drewno, olcha itp.) Kolory cieple to m.in odcienie zolci, czerwieni i jasnej zielen ewentualnie! Mysle, ze w twoim przypadku zolty jest najlepszym wyjsciem. Moze to byc ostry kolor albo po prostu jasna cytrynka. Zalezy od tego, jak bardzo odwazna jestes Pozdrawiam :P

/William James/

Stary 2007-05-02, 19:44   #1604
martuuska
Raczkowanie

Widze, ze masz nieco orientalny styl Bardzo fajnie wyglada to w polaczeniu z orzezwiajaca zielenia Gratulacje, warto miec wlasny styl! :@ Pozdrowionka

/William James/

Stary 2007-05-02, 20:02   #1605
martuuska
Raczkowanie

dzieki bardzo

/William James/

Stary 2007-05-03, 07:37   #1606
martuuska
Raczkowanie

moja kumpela ma podobny pokoik i jest bardzo przytulny Kazdy woli inna kolorystyke i liczy sie to co sie komu podoba, a zdanie innych to drugorzedna sprawa Dodaj troszke kolorku w dodatkach i pozbadz sie niepotrzebnych rzeczy z biurka i okolic, a bedzie ok! Pomysl o fajnym pledzie na lozko np. granatowym, dzieki temu pokoj bedzie 100 razy ladniejszy ;*

/William James/

Stary 2007-05-03, 08:32   #1607
-anja-
Raczkowanie

GG do -anja-

Cytat:
Napisane przez kacza_a Pokaż wiadomość
Niedawno robiłam sobie remont w pokoju. Wygląda tak jak na fotkach. Tylko zaszła zmiana na łóżku leży brązowy koc bo ta narzuta jasna co byłą wydała mi się za blada.
No to podoba Wam się? Co byście zmieniły w nim jeszcze?
Wszystko zależy od tego, czy wygląd ścian może być zmieniony, czy nie. Jeżeli chcesz zostać przy wzorzystej tapecie, to powinnaś unikać wielobarwnych dodatków (poszewki na poduszkach, zasłonki itd. -najlepiej, żeby były gładkie). Narzuta na łóżku mogłaby być nawet czerwona byle nie we wzorki.

Jeśli zaś możesz pozwolić sobie na malowanie, to moje propozycje są takie:
- gładkie ściany w jasnym, ciepłym kolorze (np. rozbielona brzoskwinia)
- biały sufit (nie wiem, jaki jest)
- przeniesienie wieży (może jakaś półka na ścianie?)
- w oknie zasłonki, a na łóżku narzuta w zbliżonej kolorystyce
- przy łóżku szafka nocna z lampką, jeśli lubisz wieczorem poczytać
- i przede wszystkim: więcej roślinek (możesz kupić lub pomalować doniczki na kolory pasujące do ścian, narzuty i zasłonek)

Sama miałam kiedyś mały pokoik i wiem, że trzeba unikać nadmiaru drobiazgów.
Powodzenia
-anja- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 11:20   #1608
anka1232
Rozeznanie

całkiem fajny pokoik, fajnie wszytstko do siebie pasuje.
anka1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 13:01   #1609
<-_-Anika-_->
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martuuska Pokaż wiadomość
Jesli chcialabys zmienic kolor scian mozesz pomalowac 2 sciany na ostrzejszy wyrazisty kolor, a 2 na spokojny kremowy albo bialy
myślałam właśnie nad połączeniem dwóch kolorków tylko sama nie wiem jeszcze jakich bo dwie na pewno będę chciała pomalować na biało lub kremowy masz może jakieś pomysły co do kolorku reszty ścian ?
<-_-Anika-_-> jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 14:25   #1610
~~Creedka~~
Przyczajenie

Lightbulb Jaki kolor ścian i wykładziny? Jakie dodatki?

Na początek powiem, że to mój pierwszy post tutaj. Więc witam Was, Wizażanki .

A teraz na temat...
Mam pokój na poddaszu z jedną ścianą po skosie, na której są sosnowe panele. Sufit także jest ,,panelowy" . Meble są raczej proste, imitacja buku (nie jest pewna, w każdym razie jakiegoś tak drewna). Mam żółte rolety na tym normalnym oknie, a na dachowym żółto-zielono-niebieskie. Zasłonki na oknie (tym zwykłym) są takie delikatne (to się chyba nazywa organza) i błękitne. Narzuta na łóżko jest w kolorze niebieskim, a poduszki (są trzy, nie trudno sie chyba domyślić w jakich kolorach...)... jedna niebieska, druga zielona, a trzecia żółta. Słońce raczej rzadko zagląda do mojego pokoju . I teraz moje pytanie: jak pomalować ścianę (mam do dyspozycji jedną, ale dosyć dużą) i jaką dobrać wykładzinę, aby pokój był radosny, słoneczny, odpowiedni dla piętnastolatki (czyli dla mnie )? Macie też jakieś propozycje na dodatki? Może jakieś ciekawe zdjęcia?

P.S. Trochę się rozpisałam, ale chciałam, żebyście znały dosyć dokładnie kolorystykę mojego pokoju i pomogły mi. Niektóre z Was mają naprawdę świetne pomysły .
~~Creedka~~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 14:31   #1611
martuuska
Raczkowanie

Widze, ze masz troche dodatkow pomaranczowych, wiec moze dwie sciany ostrzejsze pomaranczowe, a dwie biale? Tylko, ze wtedy musi byc jakis kontrast, bo inaczej nie bedzie efektu.
Z drugiej strony ne musisz zmieniac koloru, jesli nie chcesz, wystarczy wiecej dodatkow pomaranczowych- dywanik, narzuta na lozko, doniczki, wazonik? Niekoniecznie musisz malowac sciany na ostry kolor wystarczy srodek upiekszyc Pozdrawiam

/William James/

Stary 2007-05-03, 14:39   #1612
martuuska
Raczkowanie

Dot.: Jaki kolor ścian i wykładziny? Jakie dodatki?

Jesli masz ciemny pokoj, to najlepiej zastosowac jasniejsze kolorki. Moze jakas orzezwiajaca zielen? Słoneczny zolty? Jesli masz ladna podloge polecalabym bardziej jakis dywanik. Moze znajdziesz polaczenie tych 3 kolorow? A jesli chodzi o dodatki to na pewno znajdziesz duzo kolorowych ramek, wazonow, doniczek itp.

/William James/

Stary 2007-05-03, 17:02   #1613
~~Creedka~~
Przyczajenie

Jeśli chodzi o podłogę to ja właśnie mam teraz wykładzinę i chciałabym ją zmienić. Tylko nie wiem, czy ma być stonowana, utrzymana raczej w jednym z tych trzech kolorów, czy taki misz-masz żółtego, zielonego i niebieskiego . A macie może zdjęcia jakichś ciekawych wzorów na ścianę? Może któraś w was ma właśnie pokój w takich kolorkach? Możecie opisać, albo dać zdjęcia?
~~Creedka~~ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-03, 18:35   #1614
>Angel<
Rozeznanie

GG do >Angel<

A ja Twój pokoik inaczej widzę... a tak przewrotnie w zieleniach rozjaśnił by troszkę wnętrze. pobawiłam się w Photoshopie i wyszło mi cosik takiego wiem że brzydko ale na szybko robiłam

Do tego dorzuciła bym na ścianie na przeciwko łóżka toaletkę, ewentualnie duże lustro, fotelik i okrągłe dywaniki. No i oczywiście jakieś wazoniki zielone, kwiatuszki itd. itp
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoik.jpg (31,8 KB, 204 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PIC_0675.JPG (35,5 KB, 157 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22962_PE107744_S4.jpg (3,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 38296_PE130209_S3.jpg (5,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dywanik.jpg (2,9 KB, 7 załadowań)

>Angel< jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 18:44   #1615
martuuska
Raczkowanie

3 kolorki to juz wystarczajaco. Najlepiej gdyby wykladzina byla w jednym z tych kolorow. Najlepiej niebieski ( granatowy), bo najbardziej praktyczny, chociaz zielony tez wygladalby swietnie
Ściana moze byc cala w jednym kolorku( np. żolty), a na srodeczku kolo w innym kolorze(np. niebieski albo zielony), albo na skos?

/William James/

Stary 2007-05-03, 19:11   #1616
kosmita77
Zakorzenienie

a mnie sie podobaja pomysly >Angel< ozyw troche ten pokoj
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-03, 20:32   #1617
doomcia
Rozeznanie

GG do doomcia

Boziu masz fajny pokój , chodiz mi o skosy , ze nie jest duzy itp... Mozna duzo rzeczy tu porobic. Ja w przeciwienstwie do ciebie mam prostopadloscian ..

Ja na twoim miejscu ten skos pomalowala bym w paski , albo jakies inne wzory a reszte scian pomalowalabym w kolory pasujace do tych wzrów ale w innych odcieniach.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-03, 22:08   #1618
doomcia
Rozeznanie

GG do doomcia

Masz fajny pokój! widze duzo rzeczy z ikei kurcze szkoda ze w mojej miejscowinie nie ma tego sklapu...

Ano wlasnie na allegro chcialm sobie kupic ta posciel (zielona-biała w kwaitki).
Jest dobraj jakosci? i jak po praniu?

Edytowane przez doomcia
Czas edycji: 2007-05-04 o 11:17
doomcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 06:50   #1619
motylek
Rozeznanie

Wykladzine mozesz kupic w innym kolorze np. w bezach, do wszystkiego pasuja. Ja mam sciany zolto-zielone a wykladzine wlasnie w jasnym bezu
motylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 10:56   #1620
basiaczek511
Raczkowanie

Mam juz meble z BRW od pewnego czasu w pokjoju, dokładniej to z seri "Indiana" bardzop ładnie sie prezetują, i ogólnie fajne, jednak rzeczywiście gdy położy się na nich np. jakieś puzderełko z ostrym rogiem i przesunie pozostaje niewielki ślad. POprostu trzeba się troche pilnować pod tym względem.

basiaczek511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości