|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Libra trzymaj sie!;*
Ooo powiem żeby tż pogadał. Antek boi się ojcowskiej ręki,wystarczy,że poczuje ją na brzuchu i sie uspokaja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1592 |
nibyżona
|
Holly Tymek ma podobnie
![]() Lynn no niech się uspokoi dzidzia ![]() Ja też bym wolala coś innego niż cola ale tylko to w lodówce. Na szczęście porządne odbekniecie dało radę i jest lepiej ![]() ![]()
#1593 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ehh trzymaj się! Dobrze, że to przy końcu a nie gdzieś 18tc i byś leżała i leżała..' Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Zakorzenienie
|
Libra trzymaj sie
![]() Aa nie powiedzialan Wam, ze jednak poszlam na ta szkole rodzenia. Wole zalowac, ze bylan niz, ze nie bylam. Wczoraj bylismy pierwszy raz - moje wrazenia sa takie, ze wszystkie wygladaja jakby mialy jutro urodzic, a ja wygladam jakbym byla co najwyzej w 5 miesiacu... a bardzo mozliwe, ze ja mam najblizej terminu, jak gadalam z ta prowadzaca to sama powiedziala, ze pozno przyszlam (wczoraj skonczony 35 tc) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Raczkowanie
|
Libra2 trzymaj się tam. Ile mała teraz waży?
A ja miałam mieć w pon wizytę ale Gina nie było to zapisałam się na jutro. Szkoda tylko że z recepcji nikt nie zadzwonił że wizyta odwołana 😠 Wkurza mnie już ta zgaga ani spać, ani jeść, pic 😕 a mam taką ochotę na kebaba czy pół butelki soku pomarańczowego ale nie mogę 😠 W pierwszej ciąży też tak miałam i powiem wam że gorzej wspominam zgage niż dochodzenie do siebie po cesarce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zadomowienie
|
Zbieram się na zebranie do przedszkola, a tak mi się nie chce 😳
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Allea gratuluję wizyty! 😘 😘 Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
nibyżona
|
Aniamelisa chyba bede podobnie wspominac ta zgage. Nigdy nie mialam a teraz morduje i martwie sie ze moze zostanie, a moja mama walczy z refluksem i zgaga wlasnie i grrr
![]() Zjadłam 3 gofry, jestem zachwycona gofrownica i jestem szczęśliwa i zgaga póki co cisza ![]()
#1599 |
Zakorzenienie
|
Ja się obawiam, że porod dla mnie będzie gorszy niż zgaga,
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Zadomowienie
|
Tez mam dzisiaj zebranie w przedszkolu.ale poprosilam kolezanke zeby zapamietala wszystko😜😜
Jestem z siebie dumna ze tylko 2tyg w tej "lezacej" ciazy zlamalam sie na bajki. Jestem w trakcie kompletowania filmow przyrodniczych davida attenborougha i jak "pan mechanik naprawi tv" to beda dzialaly tylko filmy przyrodnicze.potem jakies edukacyjne ogarne typu detektyw łodyga- polecam starszy bardzo lubil. Te sa fajnie bo ladnie nakrecone i trwaja po ok 50min czyli akurat jak bede musiala wykapac i nakarmic malenstwo a chlopcy beda szalec to beda w pogotowiu. A od miesiaca puszczam im audiobooki takie 15min bajeczki - sa juz w lozku 18:45 wlaczam po jednej, o 19 wylaczam i nara😜 Dzisiaj na lezaco rysowalismy dinozaury. Jestem beztalenciem i mam mnostwo ksiazek rysowanie krok po kroku😀😀 ksiazeczki przeczytalismy juz wszystkie milion razy. Dzisiaj kurier ma mi przywiezc prawie cala serie Franklina. Tez lubili go ogladac. A ksiazeczke Franklin jest starszym bratem walkowalismy na okraglo do znudzenia😜😜 |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Zadomowienie
|
Na szczescie juz koncowka i niedlugo znowu bede mogla sie z dziecmi szwedac po dworze i robic prace plastyczne przy stole albo na podlodze.bo od miesiaca to juz nawet nie siedze😖😖😖
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1602 |
Rozeznanie
|
Holly waga piękna,.szkoda tego ułożenia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Libra, ale pech. Trzymaj się jakoś. Do końca to przecież tyle czasu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | ||
Wtajemniczenie
|
34+2 wg pierwszego usg, 35+0 wg om
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1604 |
Wtajemniczenie
|
Uuu mamaginekolog zawiesiła działałalnosc na fb, będzie tylko na blogu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lotso skąd bierzesz audiobooki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Zadomowienie
|
Z chomika😜😜😜
Dziewczyny wczoraj Wam pisalam ze ledwo chodze, ze czuje glowke, ze mam skurcze, u mnie sie chyba po prostu juz porod rozkreca, dzisiaj jest jeszcze gorzej😱😱zaczynam liczyc co ile sa te skurcze.na oko co 5min mam ale juz konkretne. Obym wytrzymala do wizyty w czwartek😱😱😱😖😖😖 ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- A dziwne..bo caly dzien przelezalam i bylo w miare ok.moze to jednak ta zblizajaca sie pelnia?😜z jednej strony chce zeby bylo juz po wszystkim.ale z drugiej strony te dwa tygodnie....Lynn pewnie masz podobne odczucia do mnie co.juz bys chciala ale jeszcze nie hehehe |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Zakorzenienie
|
Filmy Davida attenborough są fajne, oglądamy je z mężem czasem
![]() Lotso nie strasz, nie możesz jeszcze rodzic. Poza tym jak ci się rozkręca akcja to do czwartku raczej nie wytrzymasz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czy ja będę umiała poznać skurcz. Co teraz zrobisz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1610 |
Wtajemniczenie
|
No ona za bardzo bierze wszystko do siebie a wiadomo jak jest w necie zwłaszcza przy takiej aktywności jak ona. Jeżeli chodzi o samego pudelka to chyba w tym poście nie ma nic aż takiego, żeby aż tak się unosić...
Lotso ojej! Oby to jeszcze nie to! |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Zadomowienie
|
Umieram. Sa co 5min i krzyzowe i te pod brzuchem. Strasznie boli mnie podbrzusze ale nie potrafie dokladnie zlokalizowac miejsca czy bardziej macica i blizna czy miednica. W poprzednich ciazach mialam po pare razy hamowany porod.ale to byly wczesniejsze tygodnie.od wczoraj cisnelo mnie na dwojke a teraz chce mi sie wymiotowac. Leze i mysle. Mama polozy dzieci i na spokojnie...nie wiem co moge na spokojnie w sumie zrobic😀😀😀musze spakowac pare rzeczy do torby. Tzta i tak nie ma
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
nibyżona
|
Lotso ale obserwuj, zresztą wiesz bo jak się rozkreci na dobre to przecież już nie można zrobić cc, prawda?
Ja jestem pewna że poznamy co to skurcz, każda po porodzie mówi że się bała że nie pozna, ale że tego nie da się jakoś pomylić? ![]()
#1613 |
Rozeznanie
|
Lotso leć ty na IP bo 3 poród to może ci postępować szybciutko! Pakuj się i wypad do szpitala
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Wtajemniczenie
|
Lotso ja też bym pojechała na IP
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Wtajemniczenie
|
Lotso, ja bym nie czekała. Trzeci poród może iść ekspresowo, a Ty masz jeszcze problemy z macicy. Jedź na ip nawet żeby skontrolować czy już coś się zaczyna czy tylko Cię straszy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1616 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem ciekawa naszych opisów porodów ❤ ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Ja też jestem na czujce...ale u.mnie nic się nie dzieje ... nic a nic Nie dobieram sobie do głowy bo u mnie zaczyna się z kopyta...najpierw jest nic a potem zaraz wiadomo o co chodzi. W związku z t nawet za godzinę mi się zacząć poród mim o że twraz nic nie czuje.....może.... A równie dobrze nic mnie nie weźmie i 26tego będę miała niechcianą cc 😐 ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
Wierzę, że nieważne jak się zacznie....wszystko skończy się dobrze ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
3mam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Zadomowienie
|
Teraz skurcze nieregularne.nie wiem nadal co mnie boli.ale juz troche mniej. Postaram sie to wylezec. Boje sie ze jak pojade na ip bede tam czekac godzinami na przyjecie i na pewno sie porod rozkreci.a zalezy mi doczekac do czwartku do wizyty..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Zadomowienie
|
Już jestem po zebraniu, a mój portfel lżejszy o 400 zl 😖 - dobrze, że to wydatek jednorazowy na cały rok.
Cytat:
U mnie też Franklin ostatnio rządzi 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.