Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-22, 09:57   #1591
blush
Zadomowienie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez pandziksa Pokaż wiadomość
Niestety na pełnoceramiczne mnie nie stać Jeszcze nie wiadomo czy będzie na wkład czy bez wkładu. Myślałam o porcelanie napalanej na metal ale z orogiem ceramicznym czy jakoś tak ale zastanawiam się też nad napalana na złoto. jak jest różnica w cenie samej koronki? Pozatym będe jeszcze wewnetrznie wybielała dwa martwe ale w całkiem dobrej kondycji.

Powtarzam pytanko. Czy jest sens wybielac dłużej niz 3 tygodnie? Może zmienić na 20% z 15%?
mnie korona na złocie kosztowała 1000zł
Stary 2007-09-22, 11:37   #1592
pandziksa
Raczkowanie

A tak od do? 1000 to dużo skoro pełnoceramczną mogę mieć za 1200.
pandziksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-22, 13:54   #1593
anulka262
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
hmm... nie znam żelu pola night... większośc tutaj stosujących wybielanie nakładkowe używa żelu opalescence.. jak piszemy wyżej 10% i 15%. 20tka bardzo mocno uwrażliwia.
Nic, spróbuj Goha, oby było dobrze
ja uzywalam polanight.
anulka262 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-22, 14:41   #1594
Smile_Smile
BAN stały

dziewczyny.... a ja chyba sobie kupie ten czarny lakier do zebów.................... . ciekawe jak by to wygladlo na zdjeciach na przykad............ahahah haaaaaaaa
Smile_Smile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 10:20   #1595
Smile_Smile
BAN stały

mam pytanko, czy przed wybielaniem opalescence lepiej jest wykonac piaskowanie? bo ja nigdy tego nie mialam (piaskowania) a wybieram sie na wybielanie......
Stary 2007-09-26, 14:47   #1596
dziewczynka_87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Smile_Smile Pokaż wiadomość
mam pytanko, czy przed wybielaniem opalescence lepiej jest wykonac piaskowanie? bo ja nigdy tego nie mialam (piaskowania) a wybieram sie na wybielanie......
tak...po piaskowaniu zęby lepiej się wybielają bo masz już usunięty osad - tzn.jakąś jego część. Ja np. nie piaskowałam zębów, a i tak się pięknie wybieliły
dziewczynka_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 16:31   #1597
blush
Zadomowienie

Też nie piaskowałam zębów. o tym czy jest to konieczne powinien zadecydować stomatolog.
Stary 2007-09-26, 21:47   #1598
pandziksa
Raczkowanie

Ja miałam usuwany kamień a potem ząbki były polerowane.
Stary 2007-10-03, 23:49   #1599
dziewczynka_87
Przyczajenie

kurcze....zaczelam znowu palic i zabki troche sciemnialy;/ byly sniezno-biale, a teraz juz nawet nie widac, ze byly wybielane ;/
dziewczynka_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 00:00   #1600
Smile_Smile
BAN stały

myslicie ze capuccino kawa dziala na kolor zebow? kurcze to mam przez slomke pic kawe i moja ulubiona czarna herbate?:d
Stary 2007-10-04, 08:41   #1601
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
myslicie ze capuccino kawa dziala na kolor zebow? kurcze to mam przez slomke pic kawe i moja ulubiona czarna herbate?:d
Ja tak robię Ale tylko w domu
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-06, 14:16   #1602
Shakira_19
Raczkowanie

wybielanie zebów, a wypełnienia

Czy jest możliwość wybielenia zębów, jeśli ma się wypełnienia??
Shakira_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-07, 19:31   #1603
-Dorota-
Raczkowanie

Hej dziewczyny.
Gdzie w Gdańsku dostanę białą perłę??
-Dorota- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-07, 20:52   #1604
OlgaCze
Przyczajenie

Witam... Chce się zdecydować na wybielenie ząbków, tylko mam jeden problem-moje zęby są naturalnie żółte i nie jest to jakiś osad czy coś w tym stylu-pytałam się zresztą dentysty... Czy jest jakikolwiek sposób, by moje zęby stały się śnieżnobiałe??? Bo mam dosyć tych żółtych zębisk! Dlatego proszę Was o fachową pomoc... Czekam na odpowiedź i pozdrawiam...
OlgaCze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-07, 21:12   #1605
marryme21
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Czy któraś z Was stosowała może Opalescence Tres White?
marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-09, 09:51   #1606
madziulas87
Przyczajenie

witam chcialam sie zapytac gdzie mozna kupic absolute white i w jakiej cenie jest jak mozecie to napiszcie dzieki pozdro
madziulas87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-09, 19:14   #1607
niczka11
Przyczajenie

Plama na zębie. POMOCY!!!

Witam. Mam następujący problem. Na trójce mam brązową plamkę o średnicy ok 2 mm. Podobno powstała od branych w dzieciństwie antybiotyków i przebytych chorób. Niestety nie wszyscy o tym wiedzą (i nie muszą jednak często traktują ją jak dziurę w zębie, bo jest ona widoczna przy uśmiechaniu się. Trochę mnie to ogranicza no i postanowiłam coś z tym zrobić. Czy znacie jakieśmetody wybielenia tego, naklejenia czegoś na tą plamkę etc.?

PS nie chciałabym zbytnio ingerować w zęba bo jest on zdrowy.

pozdrawiam
niczka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-09, 19:37   #1608
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka
Dot.: Plama na zębie. POMOCY!!!

Cytat:
Napisane przez niczka11 Pokaż wiadomość
Witam. Mam następujący problem. Na trójce mam brązową plamkę o średnicy ok 2 mm. Podobno powstała od branych w dzieciństwie antybiotyków i przebytych chorób. Niestety nie wszyscy o tym wiedzą (i nie muszą jednak często traktują ją jak dziurę w zębie, bo jest ona widoczna przy uśmiechaniu się. Trochę mnie to ogranicza no i postanowiłam coś z tym zrobić. Czy znacie jakieśmetody wybielenia tego, naklejenia czegoś na tą plamkę etc.?

PS nie chciałabym zbytnio ingerować w zęba bo jest on zdrowy.

pozdrawiam
łacze twój wątek z wątkiem który dotyczy wybielania zębów, tam dziewczyny napewno coś ci doradzą
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-10, 13:48   #1609
Migotka81
Zakorzenienie

Witam
Dziewczyny potrzebuje szybkiej porady. Jutro odbieram nakładki na ząbki do wybielania i dentystka proponuje mi żel wybielający NITE WHITE EXCEL 3 czy ktoś z was go używał?? Mam do wyboru ten lub Opalescence i nie wiem który wybrać? Proszę o porady
Migotka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-10, 17:33   #1610
Lemon_without_sugar
Raczkowanie

Dot.: Re: Whitesrips. Kto z Was używał? (2raz)

uzywalam przez prawie miesiac bialej perły ale efektow nie widac, nie wyrzucajcie pieniedzy w bloto (sprowadzalam i zaplacilam 26 zl), znacie moze jakies inne, dobre, wybielajace pasty? Jesli nic nie znajde to pewnie zainwestuje w paski, ale chcialabym jeszcze sprobowac pasty, prosze o odp

Ś.p Ks. Jan Twardowski
Lemon_without_sugar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-10, 18:40   #1611
OlgaCze
Przyczajenie

Witam... P O M Ó Ż C I E ! ! ! Chce się zdecydować na wybielenie ząbków, tylko mam jeden problem-moje zęby są naturalnie żółte i nie jest to jakiś osad czy coś w tym stylu-pytałam się zresztą dentysty... Czy jest jakikolwiek sposób, by moje zęby stały się śnieżnobiałe??? Bo mam dosyć tych żółtych zębisk! Dlatego proszę Was o fachową pomoc... Czekam na odpowiedź i pozdrawiam...
OlgaCze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-10, 19:46   #1612
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez OlgaCze Pokaż wiadomość
Witam... P O M Ó Ż C I E ! ! ! Chce się zdecydować na wybielenie ząbków, tylko mam jeden problem-moje zęby są naturalnie żółte i nie jest to jakiś osad czy coś w tym stylu-pytałam się zresztą dentysty... Czy jest jakikolwiek sposób, by moje zęby stały się śnieżnobiałe??? Bo mam dosyć tych żółtych zębisk! Dlatego proszę Was o fachową pomoc... Czekam na odpowiedź i pozdrawiam...
A co my mamy ci powiedzieć?! przeczytaj chociaż kilkanaście stron tego wątku i napewno znajdziesz coś dla siebie
Stary 2007-10-11, 11:26   #1613
madziulas87
Przyczajenie

czesc ja zamowilam sobie na allegro absolute white czytalam opinie i podobno jest skuteczny jednym efekt byl widoczny za 1 razem a drugim po kilku razach moze przyjdzie mi dzisaj lub jutro to napisze wam jak sie sprawdza
madziulas87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-11, 16:12   #1614
lain
Zakorzenienie

Dot.: Wybielanie zębów lampą (np. Bio White Accelerator)

Cytat:
Napisane przez amevka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, we wrześniu wychodzę za mąż i chciałabym z tej okazji wybielić sobie ząbki. Kuszą mnie metody polegające na wybielaniu lampą - szczególnie http://www.anident.pl/wybielanie-zebow.html
Czy któraś z was już próbowała tej metody? Słyszałam różne opinie - że jest świetna, daje takie same rezultaty jak metoda nakładkowa, ale oczywiście jest szybsza (podobno laser przyspiesza działanie substancji czynnych) - ale słyszałam też że efekty są spektakularne, ale bardzo krókotrwałe.
dzielcie się doświadczeniami
tez jestem zainteresowana wybielaniem lampa. a wlasciwie to ojciec mnie namawia i mowi, ze zafunduje. moja dentystka jest mi w stanie wybielić zabki metoda Bio White za 600zl. i zastanawiam sie czy sie oplaca. na stronie podanej przez amevke napisali, ze efekt utrzymuje sie przecietnie 2 lata. to duzo, malo? ktos juz korzystal z tej metody? jakie efekty?
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-11, 19:45   #1615
goha80
Zadomowienie

Mam mieszane uczucie dot. wybielania moich zębów. moze dentyści mieli racje że wybielić to sie ich nie da?
zużyłam 3 strzykawki 22% żelu i 2 - 15 % opalescence. i ...
no właśnie raz ściagam nakladki rano i widze efekt a na drugi dzien jakby ciemniały do pierwotnej barwy. ja nie wiem czy mam omamy wzrokowe czy co? ale po każdym razie robilam zdjęcie cyfrówką , porównuje i naprawde po 3 razach były bielsze niż teraz po tych wszystkich.nie wiem co mam o tym myśleć i czy warto wywalać pieniądze na następne żele.
najpierw bylam zachwycona ze to dziala a teraz widze ze chyba nie bardzo
Stary 2007-10-12, 10:23   #1616
pandziksa
Raczkowanie

Gocha może sie przyzwyczaiły? wiesz zaraz na początku lepszy efekt bo zeby są odwodnione. Może skończ i poczekaj na stabilizacje koloru. Ja teraz zaczełam drugą turę wybielania. tzn po dwóch tygodniach znów zaczełam. Poprzednim razem stosowałam 15% opalescence a teraz mieszam 15 z 20. tzn dziś mi się 15% skończy. Chyba juz widać różnice w stosunku do tego co było dwa tygodnie temu na zakończenie poprzedniego wybielania. Po samym wybielaniu zęby mi troche zżółkły ale niedużo. Po dwóch tygodniach od zakończenia poprzedniego wybielania - tzn w poniedziałek byłam u dentysty i wiecie o ile wybieliły mi się zęby?
11 odcieni!!!!!!!!!!!!!!!!
No jeszcze nie są idealne ale wyglądam już normalnie. gdyby całe zeby miała kolor tej bielszej części zeba to juz bym ddała sobie spokój. No ale jak ktos napisał szkliwo wybiela się szybciej niż zebina więc jeszcze troche.
Stary 2007-10-13, 15:15   #1617
vLain
Rozeznanie

Cytat:
Kawa i herbata zostawiają nalot na zębach, który usuwasz podczas mycia zębów. Tak więc jeśli zadbasz o dokładne szczotkowanie zębów, szczególnie po wypiciu takich napojów, to nie będzie długoterminowych skutków, jak np. zmiana koloru zębów.

Nie jestem specjalistką w tej dziedzinie, więc jeśli się mylę, to proszę o skorygowanie.

A co do past wybielających, to mogę z czystym sumieniem polecić Email Diamant Rouge - można poczytać o niej na forum Wizażu, poszukajcie w wyszukiwarce. Pamiętajcie też, że przez wybielanie zęby mogą stać się wrażliwsze, dlatego powinno się używać równolegle środków wzmacniających, jak np. żel Elmex.

Pozdrawiam.
vLain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 16:19   #1618
Aniolek_18
Raczkowanie

Question Wybielanie zębów

Witam. Z góry przepraszam jeśli ten wątek już był, ale niestety nie mogłam znaleźć. Chodzi mi o wybielanie ząbków ale nie chodzi mi o zwykle przebarwienia od kawy, tytoniu itd ale o takie "wrodzone" bądz genetyczne. Czy są jakieś sposoby by takie zęby wybielić, by nadać im ladny, bialy kolor??? Nie wiem czy istnieją jakieś preparaty czy niezbędny jest zabieg u stomatologa. Slyszalam sporo o licówkach ale niestety to za duży wydatek. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
Stary 2007-10-14, 17:11   #1619
lacallie
Raczkowanie

Dot.: Wybielanie zębów

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...bia%B3e+z%EAby

Tu jest link to wątku zbiorczego o wybielaniu zębów...poczytaj i może znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie
Ale z tego co wiem, to nie da się wybielić zębów, które z natury są szare lub żółte
lacallie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 18:33   #1620
Aniolek_18
Raczkowanie

Dot.: Wybielanie zębów

Cytat:
Napisane przez lacallie Pokaż wiadomość
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...bia%B3e+z%EAby

Tu jest link to wątku zbiorczego o wybielaniu zębów...poczytaj i może znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie
Ale z tego co wiem, to nie da się wybielić zębów, które z natury są szare lub żółte

Dzieki wiec co mi radzicie??

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości