|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka"
Cytat:
Poza tym może jednak uda mu się zdązyć? Pozdrawiam Cie ciepło
|
|
#1592 |
|
Zadomowienie
|
Haaaaaaa!
Mam dobre wieści! UWAGA! Dziś wypatrzyłam na polu 2 (słownie: dwa) BOCIANY! Wiosna jest jak sie patrzy i kurierzy z fasolkami juz przylecieli ![]() Tylko patrzec jak zaczną sadzić kapustę - hehe Dziś mam dobry dzień- dowiedziałam sie że dostałam stypendium naukowe i mam już opłacone 3 m-ce nauki hehe. Buziakiii! |
|
|
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety juz wiem ze nie zdarzy bo wraca 8 maja a owulka trafi sie doslownie kilka dni wczesniej, no nic musze sie z tym pogodzic i jakos przelknac kolejna porcje goryczy. Dziekuje za pozdrowienia i przesylam buziaki
|
|
#1595 |
|
Raczkowanie
|
Witam w sobotnie popołudnie.
GRATULUJĘ WSZYSTKIM ZAFASOLKOWANYM !!! Melduję, że dziś też zobaczyłam 2 bociany, jak co roku przyleciała para do swojego gniazda, które widzę z okna w kuchni. Biedne strasznie zmokły, bo akurat jak przyleciały zaczęło strasznie padać. Mam nadzieję, że Pan Bocian i Pani Bocianowa tym razem coś zwiastują .
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi dniami płodnymi? Czy w każdy dzień płodny teoretycznie można zajść w ciążę? Czy tylko w czasie owulacji? Ile trwa w ogóle owulacja?
Do tej pory nie miałam potrzeby obliczać niczego, i nie umiem, nie wiem na czym to wszystko polega. Wiem kiedy mam dni płodne, ale nie wiem czy to że działamy w te dni (w każdy dzień płodny) może zapewnić mi zajście w ciążę, oczywiście teoretycznie.
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Kapuściane Pole agabil1 (Agnieszka, 31 lat)~~~ @ 08.03 / test ??? / Łodź / leczenie AMILAMIJA (Ania, 28 lat)~~~~~ @ 25.03 / test. ??? / Warszawa anadun (Asia, 33 lata)~~~~~~~ @ 11.03 / test ??? /okolice Lublina an.ka.b (Ania, 26 lat)~~~~~~~~ @ 07.03 / test. ??? / Wielkopolska / I cykl z C + L asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~ @ 26.03 / test. ??? / lubuskie Bazylia 222 (Agata, 26 lat)~~~~ @ 21.03 / test. 21.04 / Dublin bezsenność (Basia, 24 lata)~~~ @ 25.03 / test. ??? / Bolesławiec freshona (Agnieszka, 33 lata)~~ @ 14.03 / test. nie będzie / Śląsk gosiala (Gosia, 35 lat)~~~~~~~~ @ 01.02 / test. po opóź. @ / Gdańsk PRZERWA TECHN. ikak (Ika, 27 lat)~~~~~~~~~~~~ @ 22.03 / test. ???/ Śląsk / leczenie JoanC (Asia, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 14.03 / test. ??? / Ciechanów joannao08 (Asia, 26 lat) ~~~~~~~ @ 15.02 / test. ??? / okilice Ciechanowa jukol (Justyna, 22 lata)~~~~~~~~ @ 06.03 / test. po opóź. @ / Ząbkowice Śl. I cykl z CLO kachula27 (Kasia, 27 lat)~~~~~~ @ 24.01 / test. po opóź. @ / lubuskie Kindzia1984 (Kinga, 23 lata)~~~~ @ ??.?? / test. ??? / Nowy Sącz Madziwnia (Magda, 23 lata)~~~~ @ 06.03 / test. ??? / okolice Darłowa PRZERWA TECHN. marta8117 (Marta, 26 lat)~~~~~~~ @ 06.03 / test. ??? / Wrocław martynnka (Justyna, 27 lat)~~~~~ @ 27.03 / test. ??? / Rzeszów niunieczek (Żaneta, 24 lata)~~~~ @ 08.03 / test. ??? / ok. Dzierżoniowa / I cykl z CLO pani z herbata (Bożena, 27 lat)~~ @ 3.03 / test. po opóź. @ / Irlandia roxi1980 (Kasia, 27 lat)~~~~~~~~ @ 15.03 / test. nie będzie / Sosnowiec / V cykl z C+E+D Seona (Ewa, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 27.03 / test. ??? / Rzeszów / leczenie siobhan1 (Joanna, 29 lat)~~~~~~ @ 23.03 / test. ??? / Dublin zanka205 (Żaneta, 22 lata)~~~~~ @ 12.03 / test. ??? / Jaworzno fredziunia (Fredzia, 31 lat) - t.p. 12.04.2008 Marko Niko NIUNCIO (Jola, 33 lata) - t.p. 12.04.2008 Zosia lub Tomuś Eenax (Ela, 30 lat) - t.p. 18.04.2008 83monia (Monika, 24 lata) -t.p. 30.04.2008 Artur gothika (Arleta, 26 lat) - t.p. 10.06.2008 Alan Funieczka (Ewa, 28 lat) - t.p. 17.06.2008 Maja lub Andrzej Anisia25 (Ania, 30 lat) - t.p. 07.07.2008 Pan Siusiak ![]() Kasiulka22 (Kasia, 25 lat) - t.p. 23.07.2008 Oleńka Mała75 (Monika, 32 lata) - t.p. 28.08.2008 żabulka21 (Beata, 22 lata) - t.p. 06.09.2008 Taurus_ek (Grażyna, 26 lat) - t.p. 06.09.2008 Laura lub Marcel Dorotka@ (Dorota, 25 lat) - t.p. 07.09.2008 Anetka lub Tomuś izzi (Iza, 34 lata) - t.p. 11.09.2008 GoniaJ (Gosia, 27 lat) - t.p. 18.10.2008 Bunny_82 (Ania, 25 lat) - t.p. 26.10.2008 r. becia_leszno (Beata, 26 lat) - t.p. 7.11.2008 r. lisey (Aga, 29 lat) - t.p. 10.11.2008 r. mamz (Ania, 31 lat) - t.p. 14.11.2008 r. agabi (Agnieszka, 27 lat) - t.p. ??.12.2008 r. munio (Iza, 25 lat) - t.p. ??.12.2008 r. "Magdalena" (Magda, 23 lata) - t.p. ??.12.2008 r. Nasze Kapuściane Bobasy kasia_mw (Kasia, 28 lat) - Krzyś - ur. 20.06.2007 celka2000 (Celina, 26 lat) - Adaś - ur. 26.10.2007 bb-m (Bożena, 26 lat) - Asia i Jaś - ur. 07.11.2007 *misia* (Monika, 24 lat) - Mateuszek - ur. 13.11.2007 Yoolia (Julia, 29 lat) - Małgosia - ur. 29.11.2007 martka83 (Marta, 24 lata) - Marcelek - ur. 01.12.2007 jolineczka (Jola, 25 lat) - Alunia - ur. 02.01.2008 KasikB (Kasia, 32 lata) - Oleńka - ur. 04.01.2008 Ramila (Milena, 26 lat) - Pola - ur. 22.01.2008 mała_majeczka (Agnieszka, 30 lat) - Kubuś - ur. 15.02.2008 joasiunial (Asia, 25 lat) - Mareczek - ur. 27.02.2008 Ray (Justyna, 22 lata) - Alunia- ur. 02.03.2008 majula (Gosia, 25 lat) - Rysiaczek - ur. 10.03.2008 adatka (Agata, 25 lat) - Marcelinka - ur. 18.03.2008 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * AKCJA MARCOWA: "Marcowanie... mrrrrrrrrau" (mam nadzieję, że po starankach będziecie TAK wyglądać...)
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2008-04-15 o 14:57 |
|
|
|
#1598 |
|
Zadomowienie
|
bociany mowicie....cholera w irlandii mnostwo jaskolek, BOCIANOW NIET ktos sie wymieni
![]() dorzuce owce!!
|
#1599 |
|
Rozeznanie
|
JA wczoraj rozmawialam z tata przez telefon i powiedzial ze do polski juz bociany przylecialy i czekal co ja powiem a ja mimo ze strasznie mnie korcilo na to " to chwyc tam jednego i podeslij do mnie"
, narazie jeszcze nic niemowimy dopoki lekarz potwierdzi i powie ze jest wszystko w porzasiu, bardzo chcialabym leciec do polski tego 8 |
|
|
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczęta.
Ale cichutko dzisiaj. Nikt się nie odzywa, no ale nic dziwnego, w końcu niedziela. Ja też za chwilkę idę powoli przygotowywać niedzielny obiadek. |
|
|
|
#1601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A od jutra pewnie będą bombardować nas informacjami (oby tymi dobrymi) |
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim, dziś pogoda bardzo ładna, słoneczko świeci aż miło. Czyli wiosna się zbliża i mam nadzieję, że to oznaka, że zaczniemy fasolkować.
|
#1603 |
|
Raczkowanie
|
Czyżby wszystkie dziewczęta chwytają pierwsze ciepłe promyki słońca! W końcu czuje, że jest wiosna. Oby przyniosła nam jak najwięcej dobrych wieści! Pozdrawiam!
|
|
|
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1605 |
|
Ola-Unhola
|
Kasiu, dopisz mnie do pola
@29.03 test.??? Okres przyszedł dokładnie 4 tygodnie po... To mnie pozytywnie nastawiło do tego, że może będzie dobrze i kiedyś się uda. A tak w ogóle witam was wszystkie i gratuluję zafasolkowanym.
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2008-03-30 o 20:28 |
|
|
|
#1606 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja tu tylko na chwile - chaialam Wam napisac ze chyba mi sie udalo. Po roku staran, po clo i duphastonie w drugim cyklu. A przyznam ze juz tracilam nadzieje. Trzymam za Was kciuki!
|
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tak ... chcialam jak za "mlodych" lat w późny wieczor w samochodzie i co i nic ... wkurza mnie juz to czy ja mam znalesc innego ojca czy co wrrrrrrrrrrr zero wspolpracy ...
Edytowane przez jukol Czas edycji: 2008-03-31 o 08:22 |
|
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiecie jak to jest z kofliktem serologicznym?Ja mam Rh-,mój mąż Rh+ , nasze dziecko ma Rh+.To przy następnych jest niebezpieczeńtwo , prawda?Bo mnie mój ginekolog , do którego chodziłam 7 LAT! załamał ostatnio...Bo drugim poronieniu pytam się go , czy powinnam mieć podaną immunoglobulinę , skoro wszystko samo poszło.A on do mnie - a czemu? Ja mówię no bo mam z mężem koflikt. On - CO?To Pani ma Rh-?No ludzie po 7 latach ....To on tego po pierwszym poronieniu nie sprawdził...Przecież to tez mogła być przyczyna..
Czy podaje się immunoglobulinę PRZED zajsciem?Od gina się tego nie dowiem , bo jestem w trakcie zmiany lekarza...Przebrała sie miareczka....
|
#1609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
to jest tak że jak Ty masz Rh- a ojciec Rh+ i dziecko odziedziczy jego grupę czyli Rh+ to jakoś jest tak, że krwinki kobiety zabijają (ale brzydkie słowo) krwinki dziecka, bo się nie zgadzają. Ale tylko wtedy gdy kobieta ma minus a facet plus.
http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,251 tutaj jest napisane o tym konflikcie
|
#1611 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Słoneczka,
Justyś to super że się jajnik wziął do pracy Oleńka na pewno sie uda Poisone gratuluję fasoleczki Witam nową staraczkę moją imienniczkę W piatek z TZ też widzieliśmy bociana, oby to był dobry znak
|
#1612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja znajoma straciła 2 ciąże i dopiero po drugiej zrobiła sobie badania i wyszedł problem że ma cukrzycę i to właśnie ona była powodem poronień. Zupełnie nie rozumiem dlaczego lekarze najpierw nie zrobia podstawowych badań tylko od razu doszukuja sie górnolotnych przyczyn, gdzie lekami rujnuja nasze zdrowie a później okazuje się że to cos innego. ehhhh ![]() Ps. wczoraj namierzyłam kolejne 2 bociany- tym razem juz na gnieździe
|
|
|
|
|
#1613 |
|
Raczkowanie
|
Też widziałam wczoraj bociany! oj dają do myślenia...
|
#1614 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Kasiu
będzie dobrze, zobaczysz. Nie trac nadzieiGratulacje dla wszystkich zafasolkowanych Cytat:
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Zadomowienie
|
Slepa nie jestem i mam nowe soczewki ale zadnego bocka nie widzialam.....cholery jedne przede mna sie chowaja
A tak poza tym to mam taki humor ze moglabym zrobic geberalny remont zeby sie odstresowac! Wscieklam jestem ze @ przylazla wczesniej i z IUI w maju nici po prostu cholera mnie bierze a do okola mnie same ciezarne. Mam wrazenie ze nikt mnie nie rozumie, najbardziej mi przykro ze kiedy Tz wyjezdza jestem sama bo moja rodzina pomimo ze wie o problemie udaje ze go nie ma. A moja matka opowiada mi o wszystkich ciazarnych, chrzcinach i tym podobnych a mi lzy cisna sie do oczu ![]() Nie wiem skad sie bierze taki brak zrozumienia, ona widzi jak mi przykro, ze serce mnie boli ale i tak kontynuuje dreczenie mnie. Czy Wy tez sie z tym spotykacie? Ja zaczynam zalowac ze powiedzialam o tym rodzinie
|
#1616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PS. Jest tu także info, że ta pani napisała książkę - Opowieści terapeutyczne o niepłodności daję link, może ktoś ma ochotę poczytać - http://merlin.pl/Opowiesci-terapeuty.../1,564167.html
EMIL Edytowane przez anadun Czas edycji: 2008-03-31 o 13:03 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki mam pytanie,
zbadalam sobie hormony tarczycy i okazalo sie, ze mam podwyzszone TSH - 3,74. Mimo iz norma laboratoryjna jest do 4,2 wiem, ze mlode kobitki jak ja powinny miec do 2,2.Pozostale Ft3 i Ft4 sa w samym srodeczku normy. Wiem, ze moze to wplywac na owu - mianowicie jej brak. Jezeli tempka wzrasta - mam nadzieje owu wystepuje - czy mam szanse na ciaze? Czy moze jezeli nie zostanie TSH obnizone, na ciaze sa nikle szanse. Co myslicie? A |
|
|
|
#1618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za Wasze odpowiedzi
Wiecie to jest tak ze ja od poczatkuobjelam taktyke ze mowie otwarcie jak jest i nie robie tajemnic wlasnie po to zeby nie bylo dociekliwych pytan i innych przykrych sytuacji. Niestety moja matka to zupelnie inny rozdzial w moim zyciu poniewaz nigdy nie laczyly nas bliskie relacje. Czasem tak jest ze rodzice wybieraja sobie dzieci, ktorym poswiecaja wiecej uwagi i troski. Moja matka zawsze uwazala, ze jestem co najmniej nie doskonala i teraz uwaza ze nasze problemy z posiadaniem potomstwa to kolejna moja wada. Kiedy mowie jej ile musimy przejsc aby zosta rodzicami ona mowi ze histeryzuje i w ogole po co nam dzieci ![]() Ok moze ona mnie nie rozumie ja tego nie oczekuje ale chcialabym aby nie podkreslala tego ze inni maja dzieci, sa w ciazy i w ogole z taka latwosci im to przyszlo a ja jestem "gorszym sortem" bo nie potrafie zajsc w ciaze. Ostatnio nawet powiedzialam ze to nie po mojej stronie lezy przyczyna ale ona tego nie rozumie, uwaza ze to po stronie kobiet lezy problem rodzenia dzieci, zachodzenia w ciaze i wychowywania potomstwa. Czasem mam wrazenie, ze moja babcia wiecej rozumie i ma bardziej nowoczesne poglady. Ok koncze ten nudny monolog...ale dziekuje ze uwage
|
#1620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Otoz moje TSh wynosi 4.56a norma jak napisalas siega do 4.2. Owulacje mam monitorowana i zawsze jest piekna, takze mysle ze jedynie monitoring moze odpowiedziec na Twoje pytanie Moj lekarz twierdzi, ze nie jest to u mnie zaden problem wiec nie martw sie na zapas a jesli masz watpliwosci to marsz do lekarza
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.

.
Kapuściane Pole 

10 luty 2009
będzie dobrze, zobaczysz. Nie trac nadziei