|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 108
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
Cytat:
Na stronie mazide³ albo buteleczce, nie by³o stê¿enia?
|
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mówi±c o czystej keratynie - mia³am na my¶li nie rozcieñczon± hydrolizowan± keratynê
|
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 814
|
Kurde....nie my¶la³am ¿e to takie skomplikowane tylko ¿e mi przy¶l± i bêdê sobie na okr±g³o psika³a
a tak na serio to nie ma na buteleczce napisane stê¿enia i z kad mam widzieæ ile dolaæ wody? Mam dwie buteleczki po 30g tej KREATYNy trzymam je w lodówce bo tak trzeba j± przechowywaæ. Z jednej przela³am do atomizera zajmuje tam po³owê "miejsca" wiêc ile mam teraz dolaæ wody?
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze cienka jestem z matmy a chemia...to czarna magia! A tak,wiem ¿e najleprza bedzie woda przegotowana(?) ju¿ przela³am z tej ma³ej buteleczki do atomizera który ma 75 ml. To czyli teraz do pe³na wody?
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 805
|
A nie masz w domu zwyklej strzykawki, albo miarki do syropow? Matematyki tutaj nie trzeba, bierzesz 95 ml wody i 5 ml keratyny, albo nawet lepiej ok 47.5 ml wody i 2.5 keratyny (czyli polowe wczesniejszej porcji), zeby sprawdzic czy takie zwykle psikadlo bedzie Ci odpowiadalo czy moze lepiej bedzie je jeszcze czyms 'doprawic'
![]() Najlepsza bedzie woda demineralizowana/destylowana dostepna na stacjach benzynowych lub woda do iniekcji z apteki Edytowane przez zapaa³ka Czas edycji: 2009-04-14 o 19:39 |
|
|
|
#1597 |
|
BAN sta³y
|
mmm dzieweczki , natchnelyscie mnie ta keratyna
![]() ale nie chcialby mi sie bawic w roztwory jak PlayMate ,, co myslicie o tym spraju keratynowym ?http://allegro.pl/item586153802_odbu...yna_spray.html |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, tak przy okazji rozmow o keratynie, czy uzywala moze ktoras z was kuracji proteinowej firmy Aphogee? Efekty jednego 'zabiegu' utrzymuja sie do 6 tygodnii, a kosztuje to to na nasze pare zlociszy. Ile ja bym dala zeby owe cudo dorwac ![]() http://laboratoriumurody.pl/forum/aphogee,t807.html |
|
|
|
|
#1599 |
|
BAN sta³y
|
zapalko nie mysl ze jestem az tak nieobeznana
po 2 miesiacach na wizazu czegos sie nauczylam napisalam do tego sprzedawcy zeby mi wyslal sklad chemiczny tego spraju :P a te 50 zl to nie duzo ,jesli bedzie to cos pozytywnego , dla mnie to tylko pare euro .gorzej jesli bedzie to jakis alkoholowy badziew, no zobaczymy czy w ogole odpisze
|
|
|
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 344
|
hym nie wiem czy ju¿ by³a o tym mowa w tym w±tku, (ja nie zauwazylam ;p ) ale by³am dzi¶ w rossmanie i przegl±daj±c szampony natknê³am siê na szampon z kofein±, który przy¶piesza wzrost w³osów - przynajmniej tak by³o napisane na opakowaniu
kupi³am go bez wahania bo jest tani - co¶ ko³o 5 z³, to taki szapon w niebieskim opakowaniu YUNG. U¿y³am go dzi¶ pierwszy raz zobaczymy czy rzeczywi¶cie pomaga na porost w³osów. Która¶ z Was u¿ywa³a go mo¿e kiedys? ;> czy to jaka¶ nowo¶æ?:d
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1602 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
|
|
|
|
#1603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam juz tylko takie male skrzywienie do produktow z allegro, ze im cos jest bardziej reklamowane tym ma zazwyczaj gorszy sklad, dlatego przyjelam (byc moze nieslusznie), ze keratyny w tym sprayu moze byc niewiele Dobrze jednak, ze napisalas do sprzedawcy z prosba o sklad, byc moze okaze sie ze sie mylilam ![]() Cytat:
Z tego co sie orietnuje proteiny moga wysuszac wlosy, dlatego nie ma co szalec ze stezeniami
Edytowane przez zapaa³ka Czas edycji: 2009-04-14 o 21:19 |
||
|
|
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1605 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 862
|
Cytat:
![]() i ciekawa jestem rezultatów.. zobaczymy po jakim czasie mo¿na je dostrzec..
|
|
#1606 | |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Cytat:
|
|
#1607 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 424
|
Dziewczêta u¿ywacie moze nafty kosmetycznej na w³oski?:P
|
|
#1608 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
:<
Edytowane przez euf Czas edycji: 2009-04-14 o 22:22 |
|
|
|
#1609 |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Ja co jaki¶ czas nak³adam j± na w³osy
|
#1610 |
|
Przyczajenie
|
Mi te¿ zaczê³y w³osy wypadaæ oko³o wrze¶nia,na pocz±tku nie zwraca³am na to uwagi,ale wypada³o mi ich coraz wiêcej i wiêcej,w koñcu wychodzi³y one gar¶ciami i w ci±gu pó³ roku systematycznego wypadania straci³am ponad po³owe moich piêknych,grubych i l¶ni±cych w³osów.Wygl±da³am dramatycznie,znajomi pytali,co mi siê dzieje.Mia³am depresje,bo zawsze wszyscy zazdro¶cili mi piêknych w³osów.Po dwóch miesi±cach wypadania,zaczê³am stosowaæ tabletki,mgie³ki,ró¿ne szampony.Od wrze¶nia wziê³am ok 6 opakowañ tabletekVitapil,5 opakowañ loxonu,1 opakowanie Merz Special,mgie³ke ze skrzypem,4 opakowania skrzypu polnego, 3 opakowania tabletek Revalid po 90tabletek w ka¿dym. W sumie to stos lekarstw,ci±g³e systematyczne stosowanie,wizyta u dermatologa,u endykrynologa,w prawdzie okaza³o siê,¿e mam guza na tarczycy,ale sama do koñca nie wiem,czy to by³a jedyna przyczyna mojej tragedii w³osowej.Kiedy¶ lubi³am farbowaæ w³osy,teraz codziennie licze ka¿dego w³osa który wypada. Oczywi¶cie polecam,gdy zauwa¿ycie,¿e w³osy wypadaj± Wam bardziej ni¿ kiedykolwiek-¶ci±æ znacznie,poniewa¿ waszym cebulkom jest ciê¿ko.Ja ¶ciê³am bardzo d³ugie w³osy.Teraz po roku mordowania siê mam nadziejê,¿e kiedy¶ bêdê mia³a piêkne w³osy.Dopiero teraz zauwa¿am jakie¶ oznaki odrostu,4mm w³oski na czubku.Nadzieja pozostaje,w koñcu jest znacznie lepiej,i wierze,¿e teraz to ju¿ powinno byæ tylko lepiej,zw³aszcza,ze ju¿ wygl±dam normalnie,a nie tak jak sprzed pó³ roku.¯ycze powodzenia w walce z wypadaniem,nikomu nie ¿ycze tego,co ja przechodzi³am.Gdy ju¿ zauwa¿ycie,¿e ubywa Was bardzo du¿o w³osów za jednym razem polecam na samym pocz±tku wizytê u lekarza dermatologa i tradycyjnie badanie TSH..
Gor±co pozdrawiam
|
|
|
|
#1611 |
|
BAN sta³y
|
euf to musiala byc straszna trauma .. biedulko
a potem cos jej sie stalo .. przytyla i zaczely jej wypadac wlosy .. okazalo sie ze ma niedoczynnsosc tarczycy , przepisali jej leki ktore musi brac , ale niestety wlosy juz nie te same , obciela tak jak ty .. ZAPALAKA ta kobita z allegro mi odpisala oto sklad tej keratyny sprajowej , co o nim myslisz warto czy nie warto ?sk³ad chemiczny: woda, polisorbat-20, cetrimonium chloride, alcohol, p³ynna keratyna, gliceryna, lanolina, olej rycynowy, parfum, amyl cynamonowy, hedroxycitronellal, linalol, cytronelol, benzoesan benzylu, benzoesan salicylowy, alkohol cynamonowy, geraniol, nipagina, phenoxyethanol, kwas benzoesowy, kwas dehydrooctowy, butylparaben, ethylparaben, propylparaben, BHT, C.I. 15985, C.I. 28440 |
|
|
|
#1612 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 438
|
Cytat:
po 1. sklad jest podany w sposob mieszany - nazwy polskie , nazwy angielskie po 2. na poczatku sk³adu jest napisany "alcohol"...ale jaki alcohol ?....wydaje mi sie, ze pod taka postacia nie wystepuje w skladach
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 247
|
no sk³ad rzeczywi¶cie dziwny, ostatnio wypróbowa³am sam± keratynê nierozpuszczon±,
na wilgotne d³onie nakropi³am oko³o 20-30 kropli roztar³am to na ca³ych d³oniach i i zaczê³am siê g³askaæ od czubka g³owy ku do³owi, w³osy po takim zabiegu s± rewelacyjne, nie by³y t³uste ani zlepione. Ale lepiej na pocz±tek lepiej zacz±æ od 10 kropelek.
Kobiety szanujcie prywatno¶æ swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na si³ê problemów! S³odka niewiedza i szacunek to spokój w zwi±zku. Edytowane przez trojka Czas edycji: 2009-04-15 o 14:09 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1614 |
|
Przyczajenie
|
Masz racje i w³a¶nie przypuszczam,¿e w³a¶nie to wszystko przez te problemy z tarczyc±.Dlatego mówiê,¿e najodpowiedniej by³oby zacz±æ walkê ze zjawiskiem wypadania w³osów od dobrego lekarza i badañ.
i polecam stosowanie odpowiedniej diety.Je¿eli wypada Wam niezbyt du¿o w³osów,to mo¿ecie kupiæ tabletki ze skrzypem,abo mgie³ke ze skrzypem,a je¿eli sporo to tabletki Vitapil,po d³u¿szym,systematycznym stosowaniu zobaczycie znaczn± poprawê. Jedna tabletka dziennie,ale podkre¶lam,¿e osobi¶cie przez te tabletki poci³am siê bardziej ni¿ kiedykolwiek i mia³am wiêkszy apetyt.. Pozdrawiam ![]() Wa³ki,które wkrêca ¶wiat Ty je zetrzyj w drobny mak..
|
|
|
|
#1615 |
|
BAN sta³y
|
alexz wiem ze jest dziwny , ja na skladach sie nie znam ale tez mi sie rzucilo w oczy to mieszanie nazw..no nic dam se spokoj chyba naprawde z tym allegro , bo cuda sie tam dzieja, sprobuje poszukac w sklepach tej keratyny , jestem strasznie zniechecona do wszystkiego.w ogole co za dzien !! wczoraj w nocy jak wrocilam z kina odkrylam ze z termy sie leje
dzwonilam po mojego chlopaka ( byla dokladnie 1.30 )zeby sie wrocil i zobaczyl o co cho (mieszkam sama) on sie na tym nie zna ale odlaczyl terme od pradu (wtyczka byla cala goroca ) dzis rano przyszedl chlopak od termy , powiedzial ze trzeba montowac nowa terme bo ta sie spalila![]() oczywiscie dzis mi tego nie moga zrobic bo cos tammmm WRRRRRR , wczoraj wieczorem jak na zlosc wysmarowalam wlosy nafta i olejem migdalowym wiec wlasnie musialam je umyc w LODOWATEJ okropnej wodzie , chyba to na nie za dobrze nie podzialalo bo byly takie szorstkie i splatane ,nalozylam maseczke ale az mnie skreca bo za chwile bede musiala isc i ja splukac !! na dodatek poszlam na taras zeby posciagac pranie i odrylam ze jeden z moich ulubionych t shirtow ma jakies dziwne plamy okazalo sie ze bialy recznik ktory tez wsadzilam do pralki mial wstretnego przekletego granatowego delfina !! i ten oto przeklety delfin zostawil blekitna plame na mojej bluzce |
|
|
|
#1616 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 548
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak by³o o tym czêsto, nie wiem, czy nawet w±tku nie ma ![]() mam jeszcze takie pytanie czyklik nadaje siê ? to jest ta keratyna o której piszecie ? |
||
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 728
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 831
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 548
|
|
|
|
|
#1620 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
Siema dziewuszki !!
Ja uzywam Silicy na wzmocnienie w³osów i paznokci! Jestem w po³owie 3-go listka.. I co zauwazy³am?? Paznokcie siê wzmocni³y, ale wlosy wypadaja gar¶ciami !! Gorzej niz przed braniem Silicy!! i dodatkowo wysz³o mi tyle krostek,ze przesta³am to brac !!Mia³ kto¶ podobnie ![]() ![]() Mi³ego dzionka
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.

Na stronie mazide³ albo buteleczce, nie by³o stê¿enia?

Z tego co sie orietnuje proteiny moga wysuszac wlosy, dlatego nie ma co szalec ze stezeniami
W³osomaniaczka 

i dodatkowo wysz³o mi tyle krostek,ze przesta³am to brac !!