![]() |
#1591 |
Raczkowanie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
Czarnulla82
Aescinu jeszcze nie zakupiłam, jutro muszę kupić koniecznie. A jak myślisz, czy dzięki tym tabletkom opuchlizna i siniaki są mniejsze niż u osób, które go nie brali? |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie Judka33! A po jakim czasie mniej więcej zaczyna się coraz lepiej wyglądać? Pytam, bo prawie miesiąc po zabiegu mam zaproszenie na większą imprezkę (akurat osoby, które odwiedzę nie wiedzą o zabiegu). W sumie nie kryję się z tym, że będę mieć op. ale jakoś nie było okazji o tym wspomnieć. Nie mam na myśli zaraz jakiś szaleństw oczywiście:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Raczkowanie
|
ja po dwoch tygodniach wygladalam juz dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Raczkowanie
|
TEUQILA Ja wychodziłam zaraz jak mi zdjęli gips czyli po 12 dniach, było na nim trochę syfków ,ślady po pisaku i delikatna opuchlizna.Ci co nie wiedzieli to nawet nie zwrócili uwagi mimo iż mój nos naprawdę mocno się zmienił. Stwierdziłam że przed operacją ludzie widzieli moją niedoskonałość tylko w chwili gdy ze mną rozmawiali. Po miesiącu nic nie powinno być widać chociaż każdy goi się inaczej . Powodzenia i nie bój się tak bardzo będzie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Rozeznanie
|
a czy mozecie wkleic swoje noski przed i po???Pytam bo jestem w trakcie nastawiana się na operację i odkładania pieniędzy ale musze zdecydować się jeszcze u jakiego lekarza będe chciała zrobic operacje.A to bardzo trudne.
"...Ludzie z twojej planety - powiedział Mały Książę- hodują pięć tysięcy róż w jednym ogrodzie... i nie znajdują w nich tego, czego szukają.A tymczasem to, czego szukają, może być ukryte w jednej róży lub w odrobinie wody. Lecz oczy są ślepe. Szukać należy sercem..." |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Raczkowanie
|
Judka33 ja pracuje w terenie i duzo chodze i moj nos jest ciagle nastawiony na kazde warunki atmosferyczne. Teraz przygrzewa słonce i widze ze nos jest troszke bardziej opuchniety i grubszy. Staram sie uwazac, ale to nie zawsze takie proste....
Uzywam soli morskiej tak ja mi poleciłas ![]() ![]() Kupiłam (dopiero teraz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Tequila22 ja po tygodniu juz wychodzilam, ale mialam lekki makijaz, bo od siniakow mialam jeszcze zolte slady pod oczami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1598 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny
Nie wiem czy jest cos ze mna nie tak czy co ale ja jestem zaledwie 3 tygodnie po operacji a czyje sie i wygladam jakbym byla juz ze dwa lata po. Nie wiem bo wy piszecie ze jestescie miesiac po zabiegach i nie widzicie skutku albo musicie zazywac jakies leki czy smarowac sie kremami. Mi nawet nie puchnie nos jak zmienia sie pogoda... Moze on odpada? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Raczkowanie
|
Tequilla na pewno na imprezie będziesz wyglądać świetnie. Fakt, że wyglądasz inaczej i nikt nie wie dlaczego, doda Ci takiej pewności siebie, że będziesz błyszczeć. Wiem to z własnego doświadczenia.
![]() Czarnulla te guzki o których piszesz to mogą być zrosty. Być może nie masz już nici. Ja też mam takie zrosty, zmniejszają się ale na nich zbiera się najwięcej zanieczyszczeń. Mój nos też puchnie na słońcu ale jak tu z niego nie korzystać jak wszystkie dziewczyny na około takie opalone!! Lepiej jednak zrobić lekki makijaż, użyć pudru brązującego a na plażę włożyć kapelusz słomkowy. Ja najśmieszniej wyglądam rano. Pod oczami mam opuchliznę i wyglądam jak Wietnamka. Ale wystarczy chłodny prysznic i mogę się pokazać narzeczonemu. ![]() Golga rozbawiłaś mnie!! ![]() ![]() Pomyślcie tylko dziewczyny, już jesteśmy po operacjach. Nie było tak strasznie jak to sobie wyobrażałyśmy, prawda? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Raczkowanie
|
Jeszcze mnie martwi tylko to czy dr da radę wyprostować mi nos, bo jest przekrzywiony na lewą stronę. Na innym forum widziałam fotki dziewczyny, która miała ten sam problem co ja i nosek został jej dalej trochę krzywy (podobno to wina asymetrycznej twarzy). Miała któraś z Was podobny problem z noskiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Raczkowanie
|
Tequila
Jestem 3 dni po zdjęciu gipsu i widzę, że nos lekko skręca w lewo. Myślałam, że to przez spanie w gipsie na boku, ale piszesz, że to wina asymetrycznej twarzy. To by się zgadzało, bo lewy policzek mam bardziej kanciasty. Tego prawie nie widać, ale ja wypatrzę każdą skazę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1602 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poprostu ja z Judka33 miałysmy zmniejszanie kosci miedzy trzonem nosa a oczami, moze dlatego opuchlizna jest jeszcze widoczna i nie mozemy sie doczekac efektów ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Raczkowanie
|
dzieki;p
ufff co za ulga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
jestem wlasnie po lekturze celego watku i przyznam, ze dalyscie mi mnostwo nadziei. Mimo olbrzymiej ilosci informacji, ktora wlasnie "wchlonelam", mam pytania. Jestem 9 dni po operacji (otwartej). Mialam prostowana przegrode, czyszczone zatoki, zcinany garb i podnoszony czubek. Rysy bardzo zlagodnialy i wygladam o niebo lepiej (choc najblizsi nie widza zmiany ![]() 1. spuchnieta koncowka uniesie sie troche, gdy zejdzie opuchlizna (krotko mowiac licze na to, ze slupek jest opuchniety (nie do konca umiem to ocenic), a kiedy sie zagoi to nie bedzie tak wystawal od spodu)? 2. "wykrystalizuje" sie, jak go ladnie nazywacie, luczek (profil na razie jest prosty z malym garbkiem opuchlizny); ewentualnie nasada nosa nieco sie obnizy? 3. nos zmniejszy sie o jakies 10 %? Bardzo chcialabym wiedziec, czy te miesiace oczekiwan zakoncza sie sukcesem. Spalabym spokojniej i nie doprowadzaly by mnie do lez komentarze o braku roznicy przed o po. Bylabym bardzo wdzieczna za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Raczkowanie
|
Karmila 9 dni to naprawde krótki czas ja 12 dni nosiłam gips słupek napewno jest jeszcze mocno opuchnięty i reszta pewnie tez nosek na pewno ci się zmniejszy nie sluchaj ludzi będziesz zadowolona z każdym dniem będzie lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Raczkowanie
|
karmilla ja tez chciałabym wiedziec czy te niesiace oczekiwania zakoncza sie sukcesem. U mnie nikt z rodziny ani znajomych nie widzi rzadnej roznicy, ja rowniez nie.....
![]() A co do Twoich pytan to nosek napewno lekko opadnie, słupek powinien sie zmniejszyc jak zejdzie opuchlizna. Ja mam wystajaca lekko blizne po szyciu na słupku, ale smaruje ja mascia. Nie wiem czy nos sie powinien zmniejszyc o 10% - nic takiego nie słyszałam.... pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, po ilu dniach wygląda się już normalnie? Opuchlizna i siniaki długo schodzą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Raczkowanie
|
Ja już jestem prawie spakowana i nad ranem wyjeżdżam do Poznania. Mam być na 8.30 w klinice. Emocje rosną! Trzymajcie kciuki dziewczyny. Jak wrócę to napiszę jak się czuję. Aha i pytanko- Mogę mieć na sobie stanik pod piżamką? Myślę, że taki z drutami to raczej trzeba zdjąć. Kolczyk z pępka też wyjąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1610 |
Raczkowanie
|
Bardzo Wam dziekuje! Tak na prawde, to jestem bardzo zadowolona ze zmiany, bo w moim odczuciu jest duza ( a przeciez nasza samococena i samopoczucie sa najwazniejsze). Twarz jest harmonijna, wydaje sie mlodsza, wspolgra z moim poczuciem estetyki i charakterem (bardzo lagodny). Ja sobie wymarzylam nos taki, jaki maja moje dzieci, czyli zadarty lekko i z luczkiem. Teraz jest prosty, a slynny kat liedzy gorna warga a czubkiem nosa to 90, a nie idealne 110 stopni.
Chcialam sie tylko dowiedziec, czy to mozliwe, ze zmiany o ktorych piszecie moglyby upodobnic moj nos do wymarzonego absolutnie, czy tez nie mam co na to liczyc. Te 10proc. zmniejszenia to tak oszacowalam pi razy oko (nos ![]() A przede wszystkim, czy to mozliwe, zeby koncowka lekko mi sie podniosla (bo juz opadla po wyjeciu tamponow) w miare zchodzenia opuchlizny (bardzo bym nie chciala, zeby opadla jeszcz bardziej). Ten slupek jest opuchniety i to on wystaje najbardiej od spodu oraz sam czubek nosa. Jest szansa na lekkie podniesienie czy nie ma sie co ludzic? P.S. Operacja i rekonwalescencja, jak na razie, bezbolesne. I jeszce jedno - jestem nieprawdopodobnie zadowolona, ze sie zdecydowalam, ze juz jestem po i ze wygladam milon razy lepiej (choc chyba tylko ja to widze). |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Raczkowanie
|
Oj chciałabym być tak zadowolona jak Ty po zabiegu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Raczkowanie
|
Hej,
operowal mnie pewien wesoly Wloch (laryngolog, bo chodzilo glownie o przegrode i zatoki), mieszkam w pieknym malym Ksiestwie ![]() Jestem sama zaskoczona, ze podoba mi sie zmiana, mimo, ze o innej marzylam. Wydaje mi sie jednak, ze bylabym znacznie szczesliwsza, gdybym wiedziala, ze moj nochalek jeszcze wyewoluuje w kierunkin idealu. Bo moja zmora do tej pory (bardzo dlugo, bo jestem po trzydziestce) byl garb i haczyk na koncu. I bardzo marze, zeby ta koncowka jeszcze troche sie uniosla (dwa milimetry by mi w zupelnosci wystarczyly). Dziewczyny pisza, ze nos zmienia sie jeszcze przez caly rok, ale nie wiem, co to znaczy, czy chodzi tylko o zmniejszenie czy tez zmienia sie ksztalt, np. moja wymarzona koncowka i nasada, ktora jest teraz trzy milimetry za wysoko. Pozdrawiam Was i Wasze nosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Raczkowanie
|
Z tego co się naczytałam to nosek subtelnieje, szczupleje a końcówka opada. Nie słyszałam żeby się unosiła. Ale kto wie, potrzeba czasu. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Raczkowanie
|
Tequila22 nie mozesz miec na sobie stanika, bizuteri ani kolczyka w pempku - ale to Ci jeszcze powiedza przed zabiegiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Raczkowanie
|
Ojej, to moj nos nie wysubtelnieje, jesli jeszcze opadnie mu koncowka.
Mialam nadzieje, ze jesli zejdzie opuchlizna z czubka, to on sie zmniejszy, a tym samym podniesie. Ale jesli ma opasc, to chyba urwe sobie glowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Raczkowanie
|
Pomaranczaa ja po tygodniu juz wychodzilam z domu, ale w lekkim makijazu bo mialam jeszcze zolte slady pod oczami od siniakow i jedna powieke troszke sina. Po 2 tyg bylo juz ok!
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Karmilla nosek raczej sie nie uniesie, szybciej to moze troszke opasc! Ale moze tez bedziesz wygladac pieknie i sie sobie spodobasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Raczkowanie
|
No to sie teraz zalamalam prawie. Ale jesli ta opuchnieta koncowka sie zmniejszy, to dlaczego nos ma sie nie uniesc (przeciez pozbedzie sie tego balonika z dolu)? A moze ja sie zle wyrazam? Moze nie uniesc, tylko sie zmniejszyc, przez co odleglosc miedzy gorna warga a dolem nosa sie zwiekszy? I dlaczego ma cos opasc? Ja bardzo nie che
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Raczkowanie
|
TEQUILLA TRZYMAM KCIUKI!!!
Karmillo minęło dopiero kilka dni od Twojej operacji. Musisz uzbroić się w cierpliwość. Jesteśmy w podobnym wieku i miałyśmy podobny problem. Pamiętam jak moja córka była na mnie trochę zła, kiedy szłam na operację. Dzisiaj wiem, że po prostu martwiła się o mnie. Nie urywaj sobie głowy. Nic nie jest przesądzone, dopóki jest opuchlizna. Minimum czasu na pełną rekonwalescencje to pół roku. Na razie ciesz się, że operacja przebiegła bez powikłań. Ja na czubku noska mam sporą opuchliznę, jest drętwy a rano wyglądam jak Wietnamka. A minął już drugi miesiąc. Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Raczkowanie
|
Minął pierwszy miesiąc a ja jak nie czułam tak nic nie czuje i ciesze sie z wyniku operacji od przebudzenia sie.
Pozdrowiam rowniez! P.s. Przesylam pozytywna energie to wszystkich ktorzy czekaja na efekt! Wspieram Was!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Raczkowanie
|
Judko33, a mozesz powiedziec, co Ci sie zmienilo przez te 2 miesiace?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.