tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-26, 20:09   #1591
helenka131088
Przyczajenie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

a macie może coś takiego że w trakcie brania różowych tabletek nie macie ochoty na seks?? ja przez całe 24 dni brania tych różowych wogóle nie miałam ochoty na seks... WOGÓLE. a jak wzięłam drugą białą to momentalnie mi ochota przyszła... ma ktoś może też coś takiego??
helenka131088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 20:11   #1592
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez helenka131088 Pokaż wiadomość
a macie może coś takiego że w trakcie brania różowych tabletek nie macie ochoty na seks?? ja przez całe 24 dni brania tych różowych wogóle nie miałam ochoty na seks... WOGÓLE. a jak wzięłam drugą białą to momentalnie mi ochota przyszła... ma ktoś może też coś takiego??
ja nie, ale tak się zdarza
Stary 2009-04-26, 20:16   #1593
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Zupełnie odwrotnie
Gdyby nie masa obowiązków, pracy, zmęczenia, braku czasu (rówinież dla mojego ukochanego faceta) to ochota byłaby jeszcze większa. Tabletki nic tutaj nie zmieniły, może poprawiły..
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 20:22   #1594
maya23
Raczkowanie

Tak sobie czytam ,czytam i zauwazylam,ze jestecie zadowolone kiedy pojawi sie okres ...-mysle,ze ja tez was o tym poinformuje
...ale czy to zadowolenie oznacza,ze przez caly czas brania nie mialyscie zaufania do skutecznosci yazu?
Ja zaczelam tydzien temu i po skonczonym okresie pozwolilam sobie isc na calosc(zreszta slusznie) i teraz dziwnie sie z tym czuje!
Rozsadek mowi mi puknij sie w glowe a psychika idzie w innym kierunku!
kiedy pojawi sie okres wtedy krzykne hurrraaa
maya23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 20:32   #1595
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maya23 Pokaż wiadomość
Tak sobie czytam ,czytam i zauwazylam,ze jestecie zadowolone kiedy pojawi sie okres ...-mysle,ze ja tez was o tym poinformuje
...ale czy to zadowolenie oznacza,ze przez caly czas brania nie mialyscie zaufania do skutecznosci yazu?
Ja zaczelam tydzien temu i po skonczonym okresie pozwolilam sobie isc na calosc(zreszta slusznie) i teraz dziwnie sie z tym czuje!
ja ufam tabletkom, ale fakt, że zawsze z niecierpliwością czekam na krwawienie
Stary 2009-04-26, 20:42   #1596
helenka131088
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
Zupełnie odwrotnie
Gdyby nie masa obowiązków, pracy, zmęczenia, braku czasu (rówinież dla mojego ukochanego faceta) to ochota byłaby jeszcze większa. Tabletki nic tutaj nie zmieniły, może poprawiły..

to ja nie wiem co się ze mna dzieje... cholerka... zobaczymy teraz przy tym drugim blistrze różowych... mam nadzieję że ochota mi się poprawi... mój narzeczony też trochę wkurzony powiedział, że chciał mi to cholerstwo wyrzucić, bo się nie możemy kochać póki co ochota jeszcze jest ale kto wie co będzie za tydzień albo dwa...
helenka131088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 20:50   #1597
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maya23 Pokaż wiadomość
U mnie może nie jest tak, że nie ufam pod względem ciąży, ale cieszę się z okresu, bo to świadczy, że wszystko jest ok i nie muszę się bać skutku ubocznego w postaci nie pojawienia się krwawienia.
Co do pójścia na całość tuż po okresie, to wiele z nas tak zrobiło i wszystko jest w porządku, nie ma powodów do obaw

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 20:54   #1598
maya23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
ja ufam tabletkom, ale fakt, że zawsze z niecierpliwością czekam na krwawienie
tzn.ze to nie jest kwestia pierwszego "probnego" opakowania?
Mysle,ze pierwszy raz jest taki stresujacy bo to nowosc...potem nawet nie zwraca sie uwagi na skutki uboczne itp.
Dzieki AMANI-jestem juz spokojniejsza,bo ja po prostu boje sie TYLKO ciazy!
...moge nawet scierpiec skutki uboczne(niegrozne).

Edytowane przez maya23
Czas edycji: 2009-04-26 o 20:59
maya23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 22:19   #1599
Sharllote
Raczkowanie

Cytat:
Ja biorąc różowe tabletki mam własnie wielką ochote na sex.
Sharllote jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 23:51   #1600
7martina
Raczkowanie

Cytat:
Wręcz przeciwnie, mój facet pyta co jest w tych tabletkach..
7martina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 06:22   #1601
sweetbe
Raczkowanie

Dot.: YAZ - gdzie i za ile

dokładny adres to czerwionka-leszczyny ul. 3 maja 23
sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-27, 08:54   #1602
FaberCastell
Raczkowanie

A ja ostatnio będąc w SIEMIANOWICACH ŚL. pytałam na Bytkowie w aptece koło przychodni i tam kosztują 47.99 zł a w aptece w CH Echo (tam gdzie Nomi) kosztują 42.99 zł
FaberCastell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 11:30   #1603
atroffika
Przyczajenie

Question Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

ja właśnie dzisiaj wziełam pierwsza tabletke yaz. zaznaczę tez ze pierwszy raz w zyciu biore tabletki. strasznie sie boję ze moge przytyc choc do szczupłych nie naleze. zdecydowalam sie na tabletki bo w tym roku biore ślub i akurat wypada mi okres a tak przynajmniej moge go przestawic i jeszcze mam nadzieje ze ustąpią mi bołe miesiaczkowe przynajmniej moze sie zmniejsza.
atroffika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 12:05   #1604
agusiagent
Przyczajenie

Witajcie, od jakiegoś czasu śledzę wątek Yazu, ponieważ mam zacząć go brać od następnego okresu, i w związku z tym mam pytanie do Wizażanek ze Szczecina: gdzie można kupić Yaz w korzystnej cenie? Pytam, bo już wykupiłam receptę na 2 opakowania w cenie 45 zl za opakowanie, a widzę że ceny są różne Z góry bardzo dziękuję

Czy to nie wielka rzecz, znaczyć dla kogoś wszystko?
agusiagent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 12:45   #1605
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiagent Pokaż wiadomość
Witajcie, od jakiegoś czasu śledzę wątek Yazu, ponieważ mam zacząć go brać od następnego okresu, i w związku z tym mam pytanie do Wizażanek ze Szczecina: gdzie można kupić Yaz w korzystnej cenie? Pytam, bo już wykupiłam receptę na 2 opakowania w cenie 45 zl za opakowanie, a widzę że ceny są różne Z góry bardzo dziękuję
tu jest wątek na ten temat
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post12056207
Stary 2009-04-27, 13:41   #1606
agusiagent
Przyczajenie

No tak, bardzo dziękuję... I przepraszam za zaśmiecenie...

Stary 2009-04-27, 13:45   #1607
agusiagent
Przyczajenie

A jeśli chodzi o Szczecin - czy ktoś wie gdzie można dostać Yaz najtaniej?

Stary 2009-04-27, 16:38   #1608
MegNavy
Raczkowanie

Ja rozpoczynam 2 blister 2 tydzień..
Mogę podzielić się moimi spostrzeżeniami
-Pierwszą tabletkę wzięłam w 5 dniu cyklu(polecenie lekarza)...no i już po wymaganym tygodniu zaszalałam z moim mężczyzną
-Na samym początku pogorszyła mi się cera..na szczęście trwało to krótko i teraz jest wręcz odwrotnie...buźka niemalże idealna
-Krwawienie dostałam po 4 tabletce placebo.Było bardzo skąpe i trwało 3 dni.Także bardzo mi to odpowiada
-Biust urósł(nie jakoś strasznie)i ujędrnił się,ale ja nigdy nie narzekałam na biust...w tym względzie matka natura mi nie pożałowała
-No i wszyscy wokoło mówią mi,że schudłam.Nie starałam się stracić kilogramów,ale skoro same sobie poszły to narzekać nie będę^^
-I co najważniejsze...ochotę mam...ogromną i zawsze,co oczywiście cieszy mojego TŻ.

Podsumowując..jestem jak najbardziej na TAK
MegNavy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 17:32   #1609
electric blue
Zadomowienie

chyba za szybko pochwaliłam się, że pierwsze krwawienie z odstawienia było skąpe, teraz się rozkręciło i doszły bóle brzucha. dziś łykam 1tabletkę 2opakowania. Mam nadzieję, że okres szybko się skończy. Póki co trwa 3dzień.
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-27, 17:57   #1610
szczurek7
Przyczajenie

hey dziewczyny ;] mam pytanko do bardziej doświadczonych ;p zaczęłam brać pierwsze opakowanie tabletek Yaz w pierwszym dniu okresu i miesiączka całkowicie mi ustała juz następnego dnia ;/ Czy to normalne???
szczurek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 18:39   #1611
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szczurek7 Pokaż wiadomość
hey dziewczyny ;] mam pytanko do bardziej doświadczonych ;p zaczęłam brać pierwsze opakowanie tabletek Yaz w pierwszym dniu okresu i miesiączka całkowicie mi ustała juz następnego dnia ;/ Czy to normalne???
myślę że tak może być, nie ma się czym martwić.
sprawdź w ulotce
Stary 2009-04-27, 18:58   #1612
Tereskaa
Zakorzenienie

To się dziś trochę przeraziłam jak w dzisiejszych Rozmowach w Toku o rodzinach wielodzietnych, kobieta zaczęła mówić, ze zaszła w ciążę podczas brania tabletek Ciekawe czy coś schrzaniła w braniu czy rzeczywiście miała pecha

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:38   #1613
SkarMisia87
Raczkowanie

GG do SkarMisia87

Ja jestem ze Szczecina i YAZ kupuję za 41 zł (chociaż na opakowaniu jest cena 45, to już drugi raz kupiłam u nich za 41) w aptece ZDROWIE przy Manhattanie. Apteka znajduje sie przy rondzie Giedroycia. Pytałam w innych aptekach, niestety wszędzie cena nie schodzi poniżej 45..
SkarMisia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 20:38   #1614
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szczurek7 Pokaż wiadomość
tak, myśle że nie masz czym się przejmowac
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 20:55   #1615
Tereskaa
Zakorzenienie

Ja miałabym pytanie kobietki, może głupie, ale kto pytanie nie błądzi Czy jak jestem przeziębiona i biorę rutinacee 3 razy dziennie po 2 tabletki to ma to jakiś wpływ na tabletki? I czy w ogóle sam stan przeziębienia czy grypy może wpłynąć na skuteczność tabletek?

Stary 2009-04-27, 20:55   #1616
ananakofana
Przyczajenie

Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...

hej kobietki! a wiec ja biorę od 6 dni i powiem wam, że okres jak narazie mam chociaż normalnie już powinnam nie mieć no ale poczekam jeszcze... ktoras wspominala ze w Toruniu nie ma tych tabletek, hmm dziwne,,, ja jestem z Torunia i pochodzilam po aptekach i praktycznie tylko na jedna trafilam w ktorej nie bylo tych tabletek a wiec nie wiem! ja zakupilam za 42 zł
a samopoczucie? hmm no nie jest rewelacyjnie ale i nie az tak tragicznie... poprostu zle samopoczucie- zawroty glowy, ogolna slabosc.
zobacze jak bedzie pozniej czy one mi podpasuja
Pozdrawiam!
ananakofana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 21:01   #1617
Tereskaa
Zakorzenienie

Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...

Cytat:
Napisane przez ananakofana Pokaż wiadomość
hej kobietki! a wiec ja biorę od 6 dni i powiem wam, że okres jak narazie mam chociaż normalnie już powinnam nie mieć no ale poczekam jeszcze... ktoras wspominala ze w Toruniu nie ma tych tabletek, hmm dziwne,,, ja jestem z Torunia i pochodzilam po aptekach i praktycznie tylko na jedna trafilam w ktorej nie bylo tych tabletek a wiec nie wiem! ja zakupilam za 42 zł
a samopoczucie? hmm no nie jest rewelacyjnie ale i nie az tak tragicznie... poprostu zle samopoczucie- zawroty glowy, ogolna slabosc.
zobacze jak bedzie pozniej czy one mi podpasuja
Pozdrawiam!
Ja również jestem z Torunia i kupiłam pierwsze opakowanie za 36 zł a drugie za 33 zł Najtaniej jest na rubinkowie II, w aptece w biedronie, tam gdzie kiedyś był polo-market, a później w galerii Arpol

Stary 2009-04-27, 21:19   #1618
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Ja miałabym pytanie kobietki, może głupie, ale kto pytanie nie błądzi Czy jak jestem przeziębiona i biorę rutinacee 3 razy dziennie po 2 tabletki to ma to jakiś wpływ na tabletki? I czy w ogóle sam stan przeziębienia czy grypy może wpłynąć na skuteczność tabletek?
ja niedawno byłam przeziębiona (zresztą od miesiąca nie mogę się wyleczyć do końca) i brałam duuużo witaminy C, rutinaceę i scorbolamid, dopiero potem coś mi się przypomniało, że gdzieś kiedyś czytałam o wpływie wit. C na tabletki anty i powiem Ci, że się nieźle wystraszyłam.
ale ostatnio czytałam, że jacyś tam badacze ostatecznie stwierdzili, że nie ma ona wpływu na skuteczność i na tym zakończyłam swoje poszukiwania
w każdym razie w ulotce nic nie pisze o witaminie C ani o wpływie przeziębienia, jest tylko mowa o dziurawcu i niektórych antybiotykach także chcę wierzyć ulotce

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

dodam tylko, że nie można przekraczać dawki 1000mg na dzień wit. C bo to ogólnie niezdrowe dla organizmu i chyba też jeśli chodzi o jednocześne stosowanie pigułek...
Stary 2009-04-27, 21:27   #1619
agusiagent
Przyczajenie

To prawda, ja za dwa opakowania zapłaciłam 90 zl ale spróbuje tam, gdzie mowisz, akurat mam dość blisko bardzo dziękuję za informację... Mam nadzieję że są warte swojej ceny, bo dopiero zaczynam za 2 tygodnie przygodę z tabletkami...

Stary 2009-04-27, 21:33   #1620
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
ja niedawno byłam przeziębiona (zresztą od miesiąca nie mogę się wyleczyć do końca) i brałam duuużo witaminy C, rutinaceę i scorbolamid, dopiero potem coś mi się przypomniało, że gdzieś kiedyś czytałam o wpływie wit. C na tabletki anty i powiem Ci, że się nieźle wystraszyłam.
ale ostatnio czytałam, że jacyś tam badacze ostatecznie stwierdzili, że nie ma ona wpływu na skuteczność i na tym zakończyłam swoje poszukiwania
w każdym razie w ulotce nic nie pisze o witaminie C ani o wpływie przeziębienia, jest tylko mowa o dziurawcu i niektórych antybiotykach także chcę wierzyć ulotce

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

dodam tylko, że nie można przekraczać dawki 1000mg na dzień wit. C bo to ogólnie niezdrowe dla organizmu i chyba też jeśli chodzi o jednocześne stosowanie pigułek...
Właśnie ja też słyszałam o tej witaminie C, ale żeby przekroczyć 1000 mg to trzeba by było zjeść cały listek tej witaminy Rutinacea ma 60 mg witaminy C, więc w 9 tabletkach będzie to 540 mg, więc bezpiecznie Zastanawiałam się również czy sam fakt na przykład stanu podgorączkowego nie ma wpływu na wchłanianie i działanie tabletki
Trzeba przyznać, że ta ulotka od Yaz-u jest dość skąpa w takie różne informacje Mogliby sporządzić porządniejszą ulotkę i sprzedawać opakowania z ulotkami i bez, do wyboru, bo jak ktoś bierze któreś już opakowanie to po co mu kolejna ulotka, której nawet nie otworzy, bo ma poprzednią.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości