|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II
jodie, pięknie kwitnie i kolor bardzo intensywny, ale liście faktycznie nieciekawe. A może to nie kwestia wody mineralnej? Chociaż ja bym nie ryzykowała podlewania gazowaną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Zakorzenienie
|
sama nie wiem co z tym falkiem,może słońce go przypiekło. tylko z 1 tak mam i to z tym pracowym.a wyrzucić szkoda bo pięknie kwitnie.
dziewczyny co radzicie?
![]() |
#1593 |
Zadomowienie
|
Hello Storczykomaniaczki
![]() TZ kupił mnie i mojej mamie storczyki na dzien kobiet. Od tamtej pory Was podczytuję i dzięki temu mój storczyk ma się dobrze ![]() ![]() Zabrałam mamie tego kwiatka, jej to i tak nic nie zmieni, sztucznego sobie wetknęła do innej pustej doniczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Rozeznanie
|
czy ktoś mi tu pomoże?? ....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Raczkowanie
|
Pewnie, że pomożemy
![]() Moim zdaniem juz najwyższy czas go podlać - namoczyć. Ja miałam takie same korzenie w swojej miniaturce. Te części, które są stare są ciągle zielone (jakby porosły takim malutkim mchem), natomiast tam gdzie korzeń się przedłużył jest już "normalnego" koloru. Kwiatek ma się dobrze, nie stracił ani jednego pączka, wypuszcza nowe korzenie i nowego listka. Może to jakiś glon, ale najwyraźniej nieszkodliwy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny troszkę kwiatuszków swoich wam wrzucę. Wszystko mi pięknie kwitnie albo puszcza nowe pędy, są nowe listki, korzonki. W swoich zbiorach mam narazie 6.
Mateuszek 22.04.2008 9:35 3450 gram 55 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1598 |
Raczkowanie
|
Jaaakie ładne. Mój najlepszy storczyk w ogóle odmówił kwiatków :/ Przerzucił się na liście i korzenie xP Swoją drogą, naprawdę nie wiecie, co może być mojej roślince?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Wtajemniczenie
|
A ja tylko mogę się podzielić nowym ciekawym doświadczeniem. Mój storczyk przekwitł jakoś jesienią, czekałam do stycznia co z tego wyniknie i jako że nic się nie zrodziło ucięłam między drugim a trzecim oczkiem jak gdzieś przeczytałam. No i jak zawsze moczyłam raz w tygodniu pół godzinki do godzinki. Jakoś w marcu postanowiłam odwiedzić rodziców i mówię TŻtowi, żeby we wtorek włożył doniczkę do wody i moczył pół godzinki. TŻ dzwoni we wtorek wieczorem i się pyta jak długo powinien był trzymać tego kwiata w wodzie, już wydało mi się to podejrzane ale spokojnie mu powtórzyłam i wszystko było ok. Przyjechałam do domu patrzę, a tu wyrosła mi nowa łodyga a ze starej coś mi tam wyrasta. Poszłam pochwalić TŻta, że tak ładnie się zaopiekował i okazało się, że włożył do wody jak wstał rano a wyjął dopiero po powrocie z pracy
![]() ![]() Teraz kwiatunio szykuje się mam nadzieję do kwitnienia i jak już coś w końcu zakwitnie to pstryknę fotkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie ekspertki
![]() Po prostu nie chciałabym im zaszkodzić. Chyba połknęłam storczykowego bakcyla ![]()
#1602 |
Konto usunięte
|
popscene moje storczyki od zawsze stoją kilka godzin w wodzie wtedy mam pewność ze woda dotarła do każdego korzenia.
heurek moje storczyki stoją na oknie w dodatku takim gdzie cały dzień jest słonce tyle ze dopóki słonce się nie przesunie mam zasuniętą roletę. I ani się nie poparzą ani nie maja za mało światła. |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Raczkowanie
|
Witajcie k0bietki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Wtajemniczenie
|
Ja też w sumie czasem przetrzymam dłużej, ale jeszcze 9 godzin nie trzymałam w wodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Raczkowanie
|
Przyznam szczerze, że czasem moje storczykusie stoją w wodzie kilka godzin (3-4), bo zdarza mi się zapomnieć, że je wstawiłam i pójść np. na zakupy.
Myślę, że to im służy. Jeszcze żadnego nie udało mi się zamordować ![]() Grunt to dokładnie je potem odsączyć i nie pozostawiać wody w osłonkach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich
Prosze powiedzcie mi co to za odmiana storczyka???(Dokładna nazwa) Dostałam go w prezencie dlatego chciałabym sie dowiedzieć o nim jak najwięcej aby móc go odpowiednio pielegnować. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Wtajemniczenie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;11988526]popscene moje storczyki od zawsze stoją kilka godzin w wodzie wtedy mam pewność ze woda dotarła do każdego korzenia.
heurek moje storczyki stoją na oknie w dodatku takim gdzie cały dzień jest słonce tyle ze dopóki słonce się nie przesunie mam zasuniętą roletę. I ani się nie poparzą ani nie maja za mało światła.[/quote] Dziękuję ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1608 |
Raczkowanie
|
Witam!
No a ja znowu mam problem, juz byłam taka szczęśliwa, że wszystkie mi listki popuszczały, w jednym pęd zaczyna rosnąc, a tu patrze, że u jednego, który juz wcześniej wypuscił pęd, paki rosły zaraz maja zakwitnąc, a tu jeden pak zżółkł, a teraz kolejny juz żółknie ![]() I co tu robić? Dlaczego tak się dzieje, przeciez rosły, a teraz tak nagle, smutno mi strasznie, bo tak sie ciewszylam i czekalam kiedy moj ziltasek zakwitnie, a taka nie miła niespodzianka ![]() Co z norka wogole, kiedy wraca? ![]()
#1609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1610 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Zakorzenienie
|
![]()
A ja dziś w Biedronce kupiłam storczyka za... 5 zł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Kiedy ja będę miała taką kolekcję? ![]() ![]()
![]() |
#1614 |
Raczkowanie
|
cypress czyżby to jeszcze z tamtej dostawy się bidulek uchował? Wygląda na zdrowego przynajmniej tak sądzę patrząc na listki.
Mateuszek 22.04.2008 9:35 3450 gram 55 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc to nie wiem, czy z tamtej
![]() ![]() ![]() ![]()
#1616 |
Zakorzenienie
|
Alez naprodukowalyscie jak mnie nie bylo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Zakorzenienie
|
cypress, bardzo fajny storczyk...szczególnie, jak na 4,99 zł
![]() Dziewczyny dostałam wczoraj od TŻ spay do nawilżania liści storczyków. Używała któraś? |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Raczkowanie
|
Norka, fajnie że już wróciłaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]()
![]() |
#1620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie widzę rewelacyjnych efektów, ale przynajmniej nie zaszkodziło ![]() Dodatkowe nawilżanie zawsze się przydaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.