|
|
#1591 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
|
|
#1592 |
|
Raczkowanie
|
tytka19 Dziękuję
![]() Spać mi się ciągle chce, zmuszam się wręcz do jedzenia, ale trzeba Staram się zwiększać ale grypa dopadła i wszystko poszło tam gdzie pierz rośńie ![]() Zupy było sporo, taka zacierkowa, babcina ![]() A schudłam...zbyt wiele.. aż wstyd mówić (ED) Dlatego chcialabym troche przytyć ale nie wiem jak się do tego zabrać ...sorry za OT
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
R. na dzisiaj
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków, pół szklanki mleka 3,2%, 2 średnie jabłka, łyżeczka miodu, łyżeczka cynamonu) II śniadanie: 2 małe kromki razowca cienko posmarowane masłem z ogórkiem zielonym, 2 jajka na twardo z połową łyżeczki musztardy Obiad: 2 kromki razowca, mała makrela, miseczka sałatki z pomiodra, ogórka zielonego i cebuli z łyżką sosu ziołowo-koperkowego (rozrobionym z wodą) 1,5 litra zielonej herbaty Podwieczorek: kubek rozpuszczalnej waniliowej kawy, garść słonecznika prażonego (bez skorupek) Kolacja: jajecznica z 2 jajek z pomidorem i cebulką.
|
|
#1594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1595 |
|
Raczkowanie
|
Mój dzisiejszy Rrr'owy dzień. Oceni ktoś?
![]() 7:00 - woda przegotowana z cytryną 7:30 - jeden razowiec z wędliną z indyka i kapustą pekińską, owsianka z 4 łyżek, szklanki mleka, łyżeczki niskosłodzonego dżemu i łyżeczki rodzynek; zielona herbata 10:00 - kanapka z razowca z wędliną z indyka, papryką i kapustą pekińską, małe jabłko 13:00 - 200g jogurtu naturalnego 3% z 2 małymi mandarynkami; zielona herbata 16.30 - pół torebki brązowego ryżu zapiekanego z brokułami pod przykrywką wędliny z indyka, plastra żółtego sera (wiem, nie pasuje...), papryki słodkiej. 19:30 - serek wiejski 3% z łyżką słonecznika i tuńczykiem; zielona herbata ok 1,5 l wody niegazowanej
|
|
#1596 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
niestety znowu P...albo stety sama nie wiem![]() Vana tak, buraczki z papryką ![]() Iza niestety chyba tak, ważyłam się dwa razy w odstępach kilku dni i jest mniej niż było ![]() a już się cieszyłam z 50kg![]() P: Iśn- grahamka z masełkiem, serem, szynką, warzywami, łycha majonezu, 3 parówki z serem plus ketchup, herbata w drodze do sql banan IIśn- paluch z masełkiem, serem, jakąś wędlinką, warzywkami i jakimś sosem, 2 cukierki b) danmleko i kilka rogalików francuskich jabłko i parę orzeszków O- zupa pomidorowa zabielana z ryżem, ziemniaczki z gulaszem po węgiersku, duuuuużo mięska, buraczki, jakaś suróka, kompot kawwwwwwaaa z mlekiem, grzesiek kakaowy, parę M&M's-ów, 2 delicje i 2 jakieś inne ciastka P- porcja bigosu, 2 kanapki posmarowane masełkiem i na to szynka, herbata budyń sch waniliowy z rodzynkamia plus starte 3 okienka czek K- bułka z nutellą, mleko 3.2%~400ml z płatkami śniad-ok 170gr po doszedł twaróg z masłem czek i orzeszkami
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
pierwszy dzień R:
śniadanie /07:20/
PROSZĘ O OPINIE! jestem nowa i chyba za bardzo mi ta redukcja nie wyszła. wiem, zawaliłam zapiekankami..
|
#1598 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moze i nie jestem ekspertem no ale sniadanie chyba nie jest odpowiednie... pieczywo raczej powinno byc wieloziarniste, razowe, graham... ser raczej nie . Poza tym laczysz weglowodany z tluszczem. Nie ma warzyw ani owocow, malo bialka. 2 sniadanie chyba ok ale moglas zrobic sobie kanapke albo jaas owsianke z serkiem homogenizowanym. Moze taka rzodkewke z serkiem wiejskim? do obiadu jakies miesko a kolacja? podwieczorek? |
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
R.
Proszę o wskazówki. I: jajecznica z 2 jajek, kromka ciemnego z ziarnami, II: jabłko III: trochę warzyw z zupy jarzynowej, naleśnik bez tłuszczu posmarowany Activią (kilka łyżeczek) IV: jabłko, 3 kostki gorzkiej czekolady, marchewka, 1morela suszona, bedzie: V: jogurt naturalny Bakoma 150g i jeszcze może taki biały ser... |
|
|
|
#1600 | |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze RRRR
sniadanie owsianka z 4 lyzek owsianych gorskich, kostka gorzkiej czekolady, 3/4 szkl mleka 2% 2sniadanie activia sliwkowa i garstka orzechow wloskich obiad 40 g makaronu pelnoziarnistego i z 300g warzyw na patelnie (z ziemniaczkami) i pol paroweczki , duzo przypraw bazyzia ziola prowansalsie papryka chili podwieczorek kromka orkiszowego chlebka cienko z nutella i 7 suszonych sliwek kolacja o 18 chlebek ciemny z ogorkiem i twarozkiem gruboziarnistym czy przekroczylam 1000kcal? prosze o pomoc i ocene czy ta nutelle mozna do szkoly jako drugie sniadanie z ciemnym chlebkiem?czytalam ze ma niskie IG moze ktos sie wypowiedziec? ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny oto moje dzisiejsze poczynania:
5 dzień diety niełączenia S: 1/2 bułki z pomidorem i szczypiorkiem pół szklaneczki musli z maślanką IIS: banan O: udko z kurczaka duszone, gotowane brokuły a dalej jeszcze nie wiem ... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czego oczekujesz pisząc taki post?
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
tytka19 jabłko w szkole.
teraz zjadłam ten j. naturalny. potem będzie chyba biały ser.. nie chce chleba tak późno jeść. wiem, że namieszałam tam, ale coś mnie napadło i nie mogłam się powstrzymać przed tymi przekąskami .. |
|
|
|
#1604 |
|
Przyczajenie
|
to mnie zmobilizowałaś będzie jeszcze
klacja : biały ser z rzodkiewką zamieszczałam wczesniej kompletny jadłospis to dzis tylko tak wybaczcie
|
|
|
|
#1605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie przesadzaj nie wyprowadzaj chleba z twojej diety
|
|
|
|
|
#1606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o metabolizm sie nie martw, stopniowo jak zaczniesz więcej jeść to szybciej będzie działać Twój metabolizm
|
|
|
#1607 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze RRRR
sniadanie owsianka z 4 lyzek owsianych gorskich, kostka gorzkiej czekolady, 3/4 szkl mleka 2% 2sniadanie activia sliwkowa i garstka orzechow wloskich obiad 40 g makaronu pelnoziarnistego i z 300g warzyw na patelnie (z ziemniaczkami) i pol paroweczki , duzo przypraw bazyzia ziola prowansalsie papryka chili podwieczorek kromka orkiszowego chlebka cienko z nutella i 7 suszonych sliwek kolacja o 18 chlebek ciemny z ogorkiem i twarozkiem gruboziarnistym czy przekroczylam 1000kcal? prosze o pomoc i ocene czy ta nutelle mozna do szkoly jako drugie sniadanie z ciemnym chlebkiem?czytalam ze ma niskie IG moze ktos sie wypowiedziec? |
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
chleb zawsze na śniadanie jem, nie wyobrażam sobie bez niego diety
![]() w szkole jabłko mi wystarcza, nie jestem głoda i jakoś tak nie jem nic innego tam. czasami jakies morele + jabłko. morele chce włączyć do diety żeby nie rzucać się na słodycze... i midgały bo trochę już o nich czytałam. tylko z czym to łączyć w posiłku...? |
|
|
|
#1609 |
|
Raczkowanie
|
no to ja dodam moje wczorajsze Pe (nie chce mi sie uczyc
owsianka (80gr płatkow, pol szkl mleka, rodzynki, sliwki i zurawina suszona, banan, ze 3 łyzki crunchy fruit), opieczona kromka tostowego z sopocka i ogórkiem, kawa na mleku z cukrem i cynamonem, gruszka salatka 'farmerska': piers z kurczaka, troche kapusty pekinskiej, kukurydza z puszki, papryka, ananas, sos 1000wysp; baton Mars jogobella winogrona-figi ze zbozami 250gr, jabuuułko młode ziemniaczki, klopsiki (8 czy 9 ) z sooosem, buraczki zasmażane, pasek czekolady, herbata z cukremmicha ciniminis na sucho (mmmmm jak dawno nie jadłam ) kilka ćwiartek jabłka, szklanka kubusiagrahamka - polowka posmarowana almette, z sopocka, papryka i ogorkiem, druga z papryyykaaarzem, pomidorem i cebula, dwa tosty z sopocka, ananasem i mozarella, herbata z cukrem potem robiłam ciasto z tatą..... biszkopt z owocami.......... po raz pierwszy TOTALNIE nie udało nam sie ciasto i poszło do smieciiiiii ![]() ![]() ![]() a taką ochote mialam od dawna na jakis domowy wypiek ![]() do oceny
fucking eating disorders Edytowane przez mongan75 Czas edycji: 2009-03-03 o 17:19 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1611 |
|
Raczkowanie
|
eRRR
Ś: Owsianka ( 3 łyżki + 1 łyżeczka dżemu truskawkowego), średni pomarańcz IIŚ: 2 średnie kromki pełnoziarnistego + po 1 plasterku na kromke szynki z kurczaka + pomidor, 1 średnie jabłko O: Ryba + kasza gryczana + buraczki pokrojone w sosie vinegre P: 5 orzechów "migdały" , kilkanaście sztuk słonecznika , 5 oliwek zielonych ( to na nnkt) K: jajecznica z 2 jajek Bardzo zależy mi na ocenie
|
#1612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1613 |
|
Raczkowanie
|
aoii, vana, dziękuje
a ciasto hahaha, nawet zakalec sie nie zrobił, bo sie w ogole nie upiekło :// w srodku totalna su-ro-wiz-na.a gdzie Wasze jadła ? jak wróce z korków mają tu na mnie czekac pyszne jadłospisy ;p
|
|
#1614 |
|
Rozeznanie
|
z serii 'tak łatwo się nie dam!' :[
a więc U. śniadanie: owsianka z czterech łyżek płatków, truskawek mrożonych, śliwki i moreli, ponad 100g twarogu chudego. II śniadanie: podwójna kanapka ze słonecznikowego ze 100g twarogu jw. i pomidorem, posmarowana masłem, 0,5l herbaty zielonej z cytryną obiad: makaron orkiszowy bio, duuuużo potrawki z kurczaka (kurczak, cebula, banan, i jakieś specjały mamy ), surówka z kiszonej kapusty, jabłka, marchewki i oliwy (FUUUURA)brak. kolacja: 3 kromki słonecznikowego z masłem, wiejski lekki z cynamonem, reszta surówki jw. szklanka mleka 1,5%
|
#1615 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U
:Sniadanie:2 kromki razowca z dżemem niskoslodzonym, serek wiejski z jablkiem i cynamonem IIśniadanie:jablko Obiad:150ml zupy pomidorowej z makaronem, 1ziemniak , surowka wielowarzywna, maly filet z kurczaka Podwieczorek: owsianka:2 lyzki platkow owsianych, 150g jogurtu naturalnego, jablko, cynamon i kapka miodu Kolacja:resztka lecza(z obiadu rodzicow ), kromka razowca z szynka(i moze jeszcze wpadnie troche salatki z ryzem )Prosze o ocenke ![]() P.S:Ile kcal ma leczo tak wogole ??
|
#1616 |
|
Rozeznanie
|
Hej
pragnę się do Was przyłączyć... dopiero zaczynam i się uczę także patrzcie na mnie łaskawym okiem ![]() R: 1: 2 parówki, trochę ketchupu, kromka razowca. Wiem wiem parówki, ble ale byłam przed zakupami. 2: Jajecznica z 2 jajek, plasterkiem kiełbasy krakowskiej suchej, pomidorkiem, na oliwie z oliwek, szklana soku pomidorowego 3: Zupa warzywna + mięsko z piersi 4: ser biały+ łyżka dżemu+ kawa zbożowa + może kefir. |
|
|
|
#1617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszcze apetytu Aoii dziękuje Tylko ustana przeboje żołądkowe zabiore się za opróżnianie świątecznych (! ) zapasów...:P i mam nadzieję że nadrobie 6-8 kg...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w takim razie moje dzisiejsze, bezobiadowe Pe ( taty nie było cały dzień, a mama na diecie xD) ś: owsianka z 5 łyżek płatków na 3/4 szklanki mleka 0,5% ( trzeba było skończyć je. ale dzisiaj zaopatrzyłam sie w 2 procenty ;p) do tego trzy śliwki suszone, cały wielki banan, bransy, otręby śliwkowe + herbata + kawałek ciasta ( galaretka, serek, masa makowa) 2ś: jogobella truskawkowa 250g ze zbożami z bransami i siemieniem lnianym, jabłko o: 2 podwójne tosty z masłem, kupą szynki, sera żółtego, pomidora, ogórka konserwowego, cebulki, musztardy i keczupu ( siostra robiła tym razem XD) d: lód rożek śmietankowy w czekoladzie p: kinder mleczna kanapka + 0,5l zielonej z miętą, jabłko , plaster sernika <3 k: drożdzówka z czekoladowym kitem + banan próbowałam ten brak obiadu jakoś nadrobić, mam nadzieję że nie zawaliłam dziś xD edit: doszły jeszcze czekoladowo - orzechowe kulki z lidla xD
Edytowane przez aoii Czas edycji: 2009-03-03 o 19:51 |
|
|
|
|
#1619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
moje U:
Iśn.: dwie kromki grahama (jedna z dżemem wiśniowym, druga z pomidorem i ogórkiem), serek wiejski i marchewka, kubek zielonej herbaty IIśn: dwie kromki grahama (jako jedna kanapka) gruuubo posmarowane twarogiem półtłustym, jedno jabłko, kilka cukierków (bo ktoś tam miał urodziny :P) obiad: kopa ziemniaków z bułką tartą robioną na masełku, duużo fasolki szparagowej (niestety trochę mnie po niej wydęło po południu :P), duża szklanka maślanki naturalnej po treningu: koktajl z banana, marchewki, jabłka i to wszystko zalane mlekiem 3,2% dwie kromki grahama z tuńczykiem (dużo tego poszło :P jakieś pół puszki) z jednym jajkiem i połową pomidora kolacja: serek wiejski z szynką, tuńczykiem i marchewką, kubek białej herbaty
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

teraz przeszłam na W będę dodawać co tydzien po 100 kcal. Mam pytanie: jak jeść na utrzymaniu zeby nie przytyc? czy jak dojdę już do 2000 to dalej też mam dodawać? i nadal liczyć kcal i jesc odpowiednio jakoś?

Dlatego chcialabym troche przytyć ale nie wiem jak się do tego zabrać

) z sooosem, buraczki zasmażane, pasek czekolady, herbata z cukrem
lubie takie sałatki z kurakiem i pekińską
też jadłam dziś ;p
, klopsiki (8 czy 9
) zapasów...:P i mam nadzieję że nadrobie 6-8 kg...