|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Stara Panna śluz płodny musi być przeźroczysty z tego co wiem. U mnie ciągle też jest śluz biały, czasami w większej ilości. Konsystencji takiej, jakby ktoś kredę w wodzie rozpuścił. Dziś 31 dc. Brzuch boli trochę jak na @, a temp ciągle 36,8.Zobaczymy czy jutro przyjdzie @...
|
|
|
|
#1592 |
|
Rozeznanie
|
Tity - wiem, że śluz płodny musi być przeźroczysty...
Tylko właśnie nie rozumiem o co chodzi z tym, że u mnie jest koloru rozpuszczonej kredy, natomiast rozciąga się na dwa - trzy cm ??? I w dodatku w 25 dc przy cyklach średnio 28 dniowych ??????????????
|
|
#1593 |
|
BAN stały
|
PANIENKA ja po prostu bede trzymala
zeby ta przekleta @ do Ciebie nie przyszla i z tego co czytam to chyba nie jest sluz plodny ale na razie nic nie powiem zeby moze nie zapeszyc ![]() ![]() : kciuki: trzymam i nie puszczam |
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
ziaa i bardzo dobrze robisz walcz z baba skoro jest taka dla pracownikow to moze to ja czegos nauczy (chociaz takie osoby rzadko sie zmieniaja)ale nadzieja jest wazne zebys pokazala ze nie dasz soba pomiatac.
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- panienko co do sluzu to nie pomoge bo ja nie obserwowalam go tylko sobie wyliczalam dni plodne |
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1596 |
|
Raczkowanie
|
witam was kochane i usze sie pochwalicze wyszly mi|| bardzo sie z mezem cieszymy zycze fasoleczeek wszystkim starajacycm i swiezo zafasolkowanym gratuluje
|
|
|
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje!!!
|
|
|
|
#1598 |
|
BAN stały
|
Ja rowniez dolaczam sie do gratulacji
|
|
|
|
#1599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też miałam takie kluski to mi co niektóre dziewczyny pisały,że w 26dc (na 28) mam dni płodne.Także jak już minął Ci termin @ to rób teścik ![]() Ja się tyle czasu nie odzywałam,bo mam teściów u siebie i już nie moge sie doczekać kiedy pojadą,bo normalnie oszaleję z ich gadaniem i mądrościami ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Acha...gratuluję nowym mamusią
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam i
A za chwilę i tak @ przyszła. Poza tym miałam nadzieję, ze względu na tą senność, ale widocznie co innego było przyczyną
|
|
|
|
#1601 |
|
BAN stały
|
Witajcie laseczki
TITY przykro mi ,ze ta przekleta przyszla ale nie ma co dolowac sie tylko glowa do gory milego dzionka kobietki ja ide sobie trtoche posprzatac i zjesc sniadanko
|
|
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
) dogisia gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! ![]() u mnie 33dc i sutki zaczęły być wrażliwe, tzn bolące przy dotyku. a ogólnie to nuda u mnie... :P Bóg jeden wie, kiedy okres przyjdzie, czy w tym miesiącu też 2tyg się spóźni, a jeśli się spóźni 2tyg od poprzedniego cyklu 47dniowego to po prostu oszaleje ! W tamtym miesiącu brałam luteinę na wywołanie, czy po luteinie ten okres jest wywołany "sztucznie"? bo mój poprzedni przypominał okresy jak w 7dniowych przerwach przy braniu antykoncepcji (więc taki bez glutków etc) ps jestem z siebie dumna, bo w sumie się nie nakręcałam długi czas, tylko teraz tak myślę o tym na luzie... w głowie mi siedzi myśl, że były jajeczka jakbym była już od poprzedniego miesiąca w ciąży no ale to tak jakos mi w głowie coś mruczy...
|
|
|
|
#1603 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
po 1 wyregulowalaby @ Ci sie a po 2 jesli nie mozesz to prawdopodobnie pomogla by Ci zajsc w ciaze bo juz brana bylaby po owulce radze Ci zapytac sie Twojego lekarza co on nato ![]() moja siostra stara sie o nastepna dzidzie i od miesiaca jet wlasnie tak na luteince bo ma bardzo nieregularne @ i znowu by miala problem z zafasolkowaniem no chyba,ze juz teraz do Ciebie @ nie przyjdzie czego Ci zycze z calego serca ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Rozeznanie
|
Asiu tak totalnie mi się rozregulował po tych starankach... wcześniej po tabletkach miałam rozregulowany, ale nie tak bardzo, bo cykl trwał 30-33dni. I po tym staranku w poprzednim cyklu, kiedy to też miałam plamienie implantacyjne (bo bardzo dobrze czułam owulkę i wtedy równo tydzien po było to plamienie) i wtedy okres mi się spóźnił 2tyg(dostałam w 47dc). Ginekolog (w 36dc byłam u niego) przepisał mi luteine i 2 dni po 5dniowym braniu jednej luteinki dziennie dostałam okresu. Był on... bezglutkowy, ale mimo to przed nim (bo już od 40dc) kłuły mnie jajniki i tak co 2dzień, skończyło się około 6 dni po @ kłucie. I za około 3-4dni znowu zaczęły kłuć, wzdymać się.
Testy były negatywne. Teraz też mnie czasami kłują, olałam sobie w tym miesiącu obserwacje siebie, ponieważ zwariował mi organizm po tym opóźnieniu... ;/ a to był śluz, a to go nie było, a to kłuły jajniki i przestawały. W poniedziałek przyjmuje ten miły ginekolog, a ja wtedy będę w 36dc (jeśli nie dostanę okresu) więc pójdę do niego. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- aacha jeszcze jedno, w 1dzien @ w tamtym miesiacu zaczęły mi się ostre zawroty głowy i trwały przez 1,5tyg... tylko teraz czy to zbieg okoliczności że akurat w 1dni @? nerwy, zawroty... nie wiem już nic:| Edytowane przez ziaaa Czas edycji: 2009-07-17 o 12:31 |
|
|
|
#1605 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() miejmy nadzieje,ze to moze fasolinka jak pojdziesz do lekarza to powiedz mu o tej luteinie moze Tobie tez tak zaleci bedzie zawsze latwiej o dzidziulka jak na razie trzymam kciukasy zeby nie przyszla @ do Ciebie
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Rozeznanie
|
Asiu tak też mu powiem.
Właśnie poleciałam szybko do wc, bo myślałam że okresu dostałam, a tu nie @ tylko... dużo białego śluzu, średnio-gęstego i średnio-rzadkiego. Boże,czy organizm kobiety musi być takie zakręcony?!:/ ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- ps ten śluz mnie zadziwia, ponieważ jeszcze do wczoraj miałam suszę :| |
|
|
|
#1607 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Laseczki...
Mi właśnie leciutko brązowy śluz poleciał... Taki koloru lekkiego cappucino, wię na 100 % @ się rozkręca... Brzuszek też jak na @ boli, więc wszystko się zgadza. Piersi jeszcze bolą ale już coraz mniej, pojawiło się za to na nich więcej żyłek... .Czuje całą sobą, że jutro utonę we łzach... Naprawdę myślałam, że tym razem się udało...
|
|
#1608 |
|
Raczkowanie
|
hej wizyte u gina ma we wtorek o 17 wiec pochwale sie co i jak
narazie mnie cut mdli i brzych mam jak bym juz byla w 3 miesiacu albo dalej taki wzdety do szczuplych nie naleze wiec zawsze mam brzuszek ale teraz to masakra boje o swoja wage teraz mam 95kg o boże musze poszukac jakiejsc diety racjonalnej dla ciezarnych by za wiele nie przytyc |
|
|
|
#1609 |
|
Rozeznanie
|
Dogiś - z tego mojego żalu i smutku nawet Ci nie pogratulowałam tych II kreseczek...
Przepraszam... ![]() Gratuluję z całego serduszka i trzymam za spokojne i bezpieczne nastepne miesiące...
|
|
#1610 |
|
BAN stały
|
Nie doluj sie
moze jeszcze nie wszystko stracone to tylko plamienie jak sama piszesz a nie @ glowa do gory jeszcze nic straconego |
|
|
|
#1611 |
|
Rozeznanie
|
Aś - dzięki za pocieszenie, ale już nie wierzę, ze coś jeszcze może się zmienić...
Idę zaraz do domku, to sobie popłaczę... Sama dziś jestem to nie będę się musiała tłumaczyć nikomu...
|
|
#1613 |
|
Rozeznanie
|
Nie Tity - dziś się nie rozkręci...
Jutro pewnie lub najpóźniej w niedzielę... . Ale masz rację co do drugiej części wypowiedzi...
|
|
#1614 |
|
BAN stały
|
Kobietki kochaniutkie
nie tym razem to nastepnym i tak az do skutku a ja juz glupia myslalam,ze ona z wyboru nie chce dzieci wiec glowy do gory uda nam sie wszystkim,poprostu za bardzo o tym wszystkim myslimy i gdzies pewnie blokada sie w naszym mozgu pojawila i dlatego mamy z tym problem wystarczy przestac tak intensywnie o tym myslec choc oczywiscie wiem,ze to nie jest latwe,trzeba sobie znalezc jakies zajecie ja sie zapisuje chyba na joge to ponoc pomaga i wycisza tak mi moja ciotka powiedziala wiec zaryzykuje ![]() a co do Ciebie PANIENKA to jestem pewna ,ze w koncu sie doczekasz upragnionej fasoliny tym bardziej,ze masz juz jednego kawalera ,za bardzo sie napalamy na to wszystko i dlatego dziala to w 2 strone bedzie dobrze musisz tylko uwierzyc |
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
panienka to plamienie to wlasnie moze byc oznaka ciazy u mnie tak bylo mialam plamienie i tez myslalam ze sie rozkreca okres a tylko przedz dwa dni mialam takie plamienia i okazalo sie ze jest dzidzia wiec trzymam kciuki zeby i u ciebie to oznaczalo dzidzie
|
|
|
|
#1616 |
|
Rozeznanie
|
Uciekam do domku... Miłego weekendu wszystkim życzę... Znów pewnie mnie TŻ od neta odciął...
. Narazie na wstrzymanie, pożądki w domku, dokańczanie płotu... Czynś się zajmę i poopalam... .Do zobaczenia w poniedziałek
|
|
#1618 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny. Gratuluje II kreseczek
![]() U mnie powoli zaczyna się okres mdłosci ... Nie jest to jeszcze az takie uciązliwe ale niestety daje o sobie znac.Panna ja miałam tak samo... Plamienia, wiec myslałam ze to @ piersi sama dotknąc nie moglam bo z bólu mało co nie płakałam, zreszta teraz to juz 6tc3dzien i bole sa dalej. A plamienia okazały sie złymi plamieniami wiec dostałam leki ale juz jest ok Nastepna wizyta w czwartek wiec dam znac ci i jak. Wiec Panienko trzymam kciuki i przesyłam Miłego weekendu |
|
|
|
#1620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem już,czy ja nie pisałam o tym na tym wątku,ale ja już miałam taki dziwny śluz jak zafasolkowałam No to trzymam kciukasy za II kreseczki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

Tylko właśnie nie rozumiem o co chodzi z tym, że u mnie jest koloru rozpuszczonej kredy, natomiast rozciąga się na dwa - trzy cm ??? I w dodatku w 25 dc przy cyklach średnio 28 dniowych ??????????????

zeby ta przekleta @ do Ciebie nie przyszla i z tego co czytam to chyba nie jest sluz plodny
ale na razie nic nie powiem zeby moze nie zapeszyc 

i już nie moge sie doczekać kiedy pojadą,bo normalnie oszaleję z ich gadaniem i mądrościami
ale nie ma co dolowac sie tylko glowa do gory 

no ale to tak jakos mi w głowie coś mruczy...

a ja juz glupia myslalam,ze ona z wyboru nie chce dzieci
.