|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
nigdy bym nie pomyślała, żeby masować po jednym, a nie dwa naraz
|
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
18 dni to tp + 12 kg i 106cm W dodatku mamy przymusowe wchodzenie na 4 piętro, bo winda się w bloku po tym zalaniu popsuła ![]() Puki co mecze się z mega zatwardzeniem wody z miodem, wszelkich otrębów, czopków glicerynowych, zaproponowany przez gina duphalac i NIC
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ile płacicie za morfologię i mocz? nie wiem czy kasa, którą mam w portfelu mi wystarczy, czy przed badaniem jeszcze o bankomat zahaczyć...
|
|
|
|
|
#1594 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w rozsądnej ilości to bywa miłe... ale jak każda "mądra głowa" zarzuca Cię radami, w dodatku każdy mówi co innego, a jego rada jest jedyna słuszna, to... ![]() Cytat:
![]() tylko jak to smyrać? ruchy okrężne? Cytat:
Cytat:
)
Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 Czas edycji: 2010-06-06 o 14:57 |
||||
|
|
|
|
#1595 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1596 |
|
Zadomowienie
|
hejka
![]() u nas 20 dni do tp i 11 kg do przodu, 100 cm w brzuszku. alez dzis grzeje siedze w ogrodzie pod parasolem, bo grzech byloby lezec w lozku. obiad zjedzony, porcja lodow zaliczona, kompot z rabarbaru sie chlodzi no to teraz siesta
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Margo-u nas morfologia 10zł ,mocz 8zł
a jak konkretnie się smyrać? ![]() ale tyle czasu się smyrać ![]() Mirra-a próbowałaś ColonC? to taki proszek z bakteriami,pięknie po nim schodzi ale nie zawsze od razu,bo to nie jest środek przeczyszczajacy.Jeśli jesz dużo błonnika to moze za mało pijesz?wody głownie,nie słodzonych napoi.Na mnie teraz niesamowicie działa ta herbatka z malin ![]() 1raz dziennie jem musli z jogurtem bakomy z suszonymi śliwkami,3razy dziennie herbatka z malin a rano często sobie robię ten ColonC właśnie systematycznie biegam do kibelka 3-4razy dziennie i nie jest to efekt przeczyszczający raczej coś w rodzaju oczyszczania ![]() ![]() Szaja-masz rację karmienie to dopiero masakruje suty ale na szczęście z czasem się hartują no i ssak szybciej pije,mniej wisi na cycach robi się przyjemniej![]() my też po obiadku-szparagi,fasolka,jajo i natka pietruszki na deser truskawy z kefirkiem mniami |
|
|
|
|
#1598 |
|
Rozeznanie
|
u nas tez gorraco ale fajnie, ja lubię
![]() mąż pojechal wlasnie na ryby, nawet mnie chcial zabrac ale dzis zrezygnowalam, robactwo by mnie pozarlo i ogolnie jakos dzis nie mialam ochoty, więc mąż zadowolony, lubi sam nad wodą siedziec ![]() robię galaretkę z truskawkami taką pasiastą ![]() ja za badania nie płacę, robię państwowo, w koncu place skladki hłe hłe o własnie sobie przypomniałam ze musze zrobic w tym tyg badanie moczu i wr.... |
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
a propo badań to nie wiem czy pisałam,że wyszły mi te pieprzone streptokoki w wymazie
no więc czeka nas antybiol po porodzie,no,ale lepsze to niż nie wykrycie go
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za info - wygląda na to, że starczy mi tyle, ile mam, a do bankomatu pojadę później. tak mi się kojarzyło, że u mnie jest chyba 10 i 7 zł albo coś koło tego.
co do smyrania - niestety nie napisali, jak to robić
|
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie pogoda jeszcze dziś ładna jest. Byliśmy na targu używanych rzeczy.Kupiłam śliczne ubranka dla małego i dwie zabawki ![]() Nachodziłam się przy tym sporo....A teraz czekam na efekty. No bo jeśli mam jutro urodzić,to coś powinno zacząć dziać się już dziś
|
|
|
|
|
|
#1602 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a ja się właśnie zastanawiam... czy przed godziną "P" młode zaczyna szaleć czy wręcz przeciwnie? a może mu to lotto i zachowuje się jak zwykle? jamaico jaka to jest galaretka "pasiasta"? zaintrygowałaś mnie
|
|
|
|
|
|
#1603 |
|
Rozeznanie
|
haha dla cierpliwych ta galaretka
![]() zabrzmialo wyjatkowo a to proste ![]() trzeba miec kilka kolorow tych glaretek, co najmniej 2 tak jak ja dzisiaj i przezroczyste naczynka zeby bylo widac efektwlewasz troche jednego koloru, czekasz az zastygnie i wlewasz troche kolejnego koloru... itd i w ten sposob wychodzi taka pasiasta ![]() ja wrzucilam pokrojone truskawki jeszcze bo akurat kilka sie cudem uchowało ![]() mialam znowu ciasto piec ale pomyslalam ze w takie cieplo dobrze bedzie podjesc cos lzejszego |
|
|
|
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1982000 9]nie ma to jak blokować kolejkę
![]() a ja się właśnie zastanawiam... czy przed godziną "P" młode zaczyna szaleć czy wręcz przeciwnie? a może mu to lotto i zachowuje się jak zwykle? [/QUOTE] Póki co,to jedna majowa mamusia nadal blokuje Przed porodem różnie to jest z ruchami. Jedne dzieciaczki się wyciszają,a inne ponoć szleją... |
|
|
|
|
#1605 |
|
Raczkowanie
|
gringoo, brak mi słów... Serdecznie Ci współczuję i życzę, żebyście mimo wszystko doszli do porozumienia, bo teraz to maleństwo jest przecież najważniejsze. (Ja chyba na kolanach do Częstochowy pójdę w podzięce za mojego małża
)Na zaparcia brałam Lactulosum w syropie (w szpitalu też to podawali potrzebującym + czopki glicerynowe), ale w dniu porodu wyczyściło mi kiszeczki całkowicie. Ja i Szymek mamy się dobrze, choć prawie od tygodnia nie wyspałam się jeszcze, żeby funkcjonować w miarę przyzwoicie. Synuś 3 dni odsypiał poród, aż wczoraj wieczorem dał trochę popalić. Dziś znów jest grzeczny ![]() Przedstawiam Wam naszego pierworodnego (Przepraszam za jakość fot, ale robiłam je sama. Mój Tż chyba nie pozwoliłby mi ich zamieścić, bo on uznaje tylko porządnie wykonane i obrobione, a najlepiej artystyczne) |
|
|
|
|
#1606 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale to faktycznie dla cierpliwych. znaczy się nie dla mnie na chwilę obecką ![]() Cytat:
ze mnie się małż śmieje, że ja pewnie w tych pięciu procentach co rodzą terminowo. bo u mnie zawsze wszystko jak w zegarku... okres, potem różne etapy ciąży, np wymioty w pierwszym trymestrze, przyrost wagi itp. policzone, zmierzone, wsio książkowo. to i poród pewnie równo o czasie jego zdaniem no ale czekam...---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
uroczy powiedz mi, Ty rodziłas w lublinie prawda? przynajmniej tak mi się wydaje... a mogę spytać w którym szpitalu? |
|||
|
|
|
|
#1607 |
|
Konto usunięte
|
Janulla, na 1 fotce synuń ma nosek identyczny jak moja Agatka
Fajoski ![]() Emerald, już pisałam gdzieś, że moja córeczka nawet na porodówce szalała jak ta lala ![]() Głowa mnie boli Dziecię dzisiaj grzeczne, w szoku jestem
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1982046 7]
uroczy powiedz mi, Ty rodziłas w lublinie prawda? przynajmniej tak mi się wydaje... a mogę spytać w którym szpitalu?[/QUOTE] Tak, na Staszica i baaaardzo sobie to miejsce chwalę. |
|
|
|
|
#1609 |
|
Konto usunięte
|
hm, no właśnie ja też mam miłe skojarzenia (o ile tak można myśleć o porodówce
).ale z drugiej strony się miotam cały czas, bo na kraśnickie mam pięć minut drogi, no i nie ma co ukrywać, na pierwszy rzut oka izby przyjęć w tych dwóch szpitalach wyglądają jak z dwóch różnych epok a ja nie wiem, ciągle nie wiem ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19820812]... Emerald, już pisałam gdzieś, że moja córeczka nawet na porodówce szalała jak ta lala ![]() ...[/QUOTE] czyli niezbyt się przejęła że właśnie się rodzi? co se tam będzie małą główkę zaprzątać pierdołami ![]()
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Konto usunięte
|
Ano
![]() A dzisiaj skupała się tak, że poleciało na plecy, wyciekło na pieluchę tetrową i na rożek A teraz śpi, łobuzica jedna. A na 4godzinnym spacerze grzeczna, że szok! Po 3 godzinach nakarmiłam ją, na szczęście byłam z mamą w parku takim ustronnym, gdzie znalazło się miejsce ukryte Bo karmienie publiczne to nie dla mnie Zjadła z 2 piersi i poszła spać dalej.---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- I pytanie mam - do kiedy zamierzacie prać nowe ciuszki? Do którego miesiąca życia maluszka? |
|
|
|
|
#1611 |
|
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1982101 9]hm, no właśnie ja też mam miłe skojarzenia (o ile tak można myśleć o porodówce
).ale z drugiej strony się miotam cały czas, bo na kraśnickie mam pięć minut drogi, no i nie ma co ukrywać, na pierwszy rzut oka izby przyjęć w tych dwóch szpitalach wyglądają jak z dwóch różnych epok a ja nie wiem, ciągle nie wiem Faktycznie, budynek jest wiekowy (latem ma być tam remont), ale dla mnie ważniejsi byli ludzie. BTW, ja Kraśnickie też miałam o wieeele bliżej
|
|
|
|
|
#1612 | |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19821588]...
I pytanie mam - do kiedy zamierzacie prać nowe ciuszki? Do którego miesiąca życia maluszka?[/QUOTE] ja to nie wiem... bo swoje osobiste zasadniczo w większości piorę przed założeniem. już nawet nie chodzi mi o to czy ktoś przymierzał przede mną i naskórka czy czegoś obleśnego nie zostawił raczej o to że fabrycznie nowy ciuch, nie wiem czy za sprawą barwnika, czy co tam jest - może podrażnić skórę - mi się parę razy zdarzyło. więc dla dziecka tym bardziej, nie wiem czy w ogóle odpuszczę pranie nowych łaszków, zobaczymy. ale ja to jestem ja, normalni ludzie nie mają takich problemów ![]() Cytat:
![]() a mogę ci zadać jeszcze jedno pytanko, bo miałam dzwonić do nich, ale jeśli to kłopot to nie zawracam łowy, nie musisz odpowiadać . wiem, że nie trzeba zabierać dzidkowych ciuszków i kosmetyków, bo mają szpitalne (tylko niedrapki i chusteczki), a pieluszek dosłownie kilka podobno. dla mnie niby wiem co (koszule, kosmetyczka), ale nie pamiętam czy trzeba podkłady poporodowe własne i jakieś komplety badań? czy wystarczy karta ciąży, grupa krwi i dowodzik osobisty? ewentualnie jakieś sugestie? Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 Czas edycji: 2010-06-06 o 19:04 |
|
|
|
|
|
#1613 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do terminu masz już blisko, więc śmiało możesz pić. Cytat:
Byliśmy u lekarza- zgodnie z moimi przypuszczeniami, Maksiu ma oskrzela. no i antybiotyk... i zakaz chodzenia do przedszkola. Kapa straszna...
|
||
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wróciłam z targu i znowu nakupowałam ciuchów.Normalnie żal nie brać jak po 2zł płacę za jeansy czy sukienkę. A na obiad była chińszczyzna ![]() Od kiedy się używa kolejnego fotelika ?Kupiliśmy dziś używany z maxi cosi z baza od 9kg.Ale nie wiem od którego to może być miesiaca. A już wiem.Miej więcej od 9 miesiąca. Ale czy do 9 miesiaca dziecko bedzie chciało siedzieć w tym tzw.nosidełku? Chyba nie. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-06-06 o 20:31 |
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Janulla - słodki synuś
Lea - zdrówka dla Maksia. w tej chwili chyba lepiej, że oskrzela niż ospa... u nas cisza. żadnych skurczy BH, odchodzących czopów itp. małż pojechał na dyżur. na jutro zaplanowałam sobie badania, a potem prasowanie i załatwianie różnych spraw - ale to akurat przez telefon. nie musiałam dziś gotować - małż był na zakupach budowlanych na chwilę, a wracając przywiózł dwie ogromne porcje pierogów ruskich - takie pyszne to tylko w Gliwicach
|
|
|
|
|
#1616 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.Ja tylko się zamelduję,że nie urodziłam.
Strasznie puchną mi nogi ![]() Przepraszam,ze nie nadrobię,ale żle się czuję... ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19822919] Byliśmy u lekarza- zgodnie z moimi przypuszczeniami, Maksiu ma oskrzela. no i antybiotyk... i zakaz chodzenia do przedszkola. Kapa straszna... [/QUOTE]
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz jeszcze gratulacje ![]() Dziewczyny... będę jak turbodymomen i Was zawstydzę ![]() Z mojego wątku posypały się w dniu dzisiejszym 2 mamuśki
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19818392]A to takie nic w porównaniu z karmieniem piersią
[/QUOTE]Agatka Cię masakruje? Ale boli czy jak? |
|
|
|
|
#1620 | |
|
Zadomowienie
|
jaki duży i zgrabniutki brzusio
![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

wody z miodem, wszelkich otrębów, czopków glicerynowych, zaproponowany przez gina duphalac i NIC 

uroczy
Dziecię dzisiaj grzeczne, w szoku jestem 

A teraz śpi, łobuzica jedna. A na 4godzinnym spacerze grzeczna, że szok! Po 3 godzinach nakarmiłam ją, na szczęście byłam z mamą w parku takim ustronnym, gdzie znalazło się miejsce ukryte