|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
koszmarny dzien
ktg w miare ok, tzn tetno w porzadku, na poczatku Zosia ladnie sie ruszala a pozniej chyba zasnela . ale nie wiem czy sie martwic bo ruchow bylo malo ale tetno bylo dobre![]() pozniej cudnie odpoczelam u rodzicow i wieczorem spadl deszcz, wlasciwie ulewa i burza, bylo super. takie swieze powietrze ![]() po powrocie do domu zaczelam was czytac i zdalam sobie sprawe ze Zosia sie nie rusza, czekalam i nic, zjadlam wafelki i nic, no i ryk , jak bedzie jeszcze mniej to jade do szpitala, bo nie wytrzymam tego stresunie odpowiem wszystkim bo jakos mam kiepski dzien ale widzialam piekne maluszki
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
elektryczny medeli
Moze jeszcze cos sie rozkreci ![]() Ja juz po zabiegu z tz, jutro na 11 pedicure bo mam tragedie z lakierem no i zobaczymy czy wrozby pani kasjerki z carrefoura sie sprawdza odnosnie porodu jutrzejszego ;P obym tylko na pedicurze nie zaczela rodzic. ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Itakasia nie martw sie! Bedzie dobrze! Moja mala tez sie strasznie malo ruszala dopiero pod wieczor zaczela. |
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje! |
|
|
|
|
#1596 |
|
Raczkowanie
|
Dziś jest troszkę lepiej niż wczoraj, tzn mniej duszno, bo pot mi się nie leje po plecach.
Piję sobie wodę - nie miałam cytrynki więc wkroiłam plaster pomarańczy - szału nie robi. o znów skurcz. ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- czy to możliwe że już tyle wpisów na wątku jest? |
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa, zabka
ale super kassandra, entertete gratuluje maluszkow
|
#1598 |
|
Zadomowienie
|
Na ktg nic nowego. Bylam pokazac rysuneczek w dyzurce lekarzy a tu taki mlodzik otwiera... Az oczy wybałuszylam, pomyslalam ze stazysta-ale pewnosci nie mam czy nim nie byl.
Mowie ze z obrazkiem przyszlam, a ten czerstwo mi mowi ze nie z obrazkiem tylko jak cos to z wykresem, z zapisem ktg :/. No to sobie mysle ze bedzie milo. No i sie mnie pytal kiedy termin, ja mowie ze byl 6 dni temu, ze tydz temu bylam badana to powiedzial ze mnie zbada. Wyszlo ze szyjka twarda-mysle sobie fajnie powtorka z poprzedniego porodu ze nic sie nie dzieje. Ale dodal ze rozwarcie na 2-2,5 palca, no a niby 6 dni temu bylo na 1... , i podobno wszystko splaszczone..(chyba szyjka co nie?). Czyli wynika ze naszykowane... Pow ze jakby sie bole zaczyly to przyjechac bo roznie bywa moze pojsc szybko lub nie. Pytal kiedy mam sie polozyc, stwierdzil ze moglabym jutro juz sie polozyc, jak bym chciala,ale nie wie ile to moze jeszcze potrwac.. Ogolnie byl naprawde delikatny! Nic nie czulam! A zawsze bylo nieprzyjemne sprawdzanie rozwarcia i mily i pytal jak sie czuje, czy cos juz mnie bierze, czy dokucza, jak ciaza przebiegala itp. A ordynator choc sklerotyk to w zyciu nie pytal o takie rzeczy. No, ale jak nic sie nie zacznie to jeszcze jutro sobie podpuszcze, ale w czwartek juz chyba pojde na wypoczynek. Jeszcze jutro wieczor chyba do gina zadzwonie i skonsultuje.. I niedawno skonczylismy z mezem probe wywolywania nawet byla u gory, chyba pierwszy raz od wielu miesiecy.. Choc wielkiego O nie bylo, ale licze ze moze male robaczki cos zadzialaly na szyjke...Teraz czuje twardnienia,ale wlasciwie bezbolesne.. Ale jednak jakas taka nadzieja we mnie tli sie teraz ze cos tam sie jednak przygotowuje samo.. Milej nocki! maz mnie godni.. |
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Odeszły mi wody!!!! Pakujemy sie z mężem i zaraz pewnie trzeba będzie jechac. Bardzo sie boję.
Skurczy póki co brak, tylko taki delikatne. Może zdążę ubrac łóżeczko? |
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
marta
|
#1601 |
|
Raczkowanie
|
MARTA trzymam kciuki, jutro dziś już będziesz mamą!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
|
|
|
|
#1603 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny! nie moglam wczesniej dodac wiadomosci bo cos nie moglam wejsc na ta strone nie wiem czemu. wiadomosc od kasandra:
"jestesmy juz w osobnej sali, tato karmi Sylvie. ja pod kroplowka do jutra, rano bede wstawac a wyjdziemy chyba w piatek" |
|
|
|
#1604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia
bedzie dobrze, juz niedlugo bedziecie w 3 Basia
|
#1606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie bój się!!!
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1609 |
|
Raczkowanie
|
mnie cały czas męczą skurcze. Nie wiem co robić, wzięłam prysznic i położyłam się, ale nie przeszły. Dość mocne są tylko chyba jeszcze nie takie tempo. Może przejdzie, nie będę robić głupich alarmów.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1610 |
|
Zadomowienie
|
entertete GRATULACJE!!! Wlasnie pytalam o Ciebie kilka razy, bo sie martwilam, co z Toba
![]() marta Powodzenia ![]() ![]() i czekamy na wiesci konieczniekolandra a moze to juz sie zaczyna?? lepiej nie bagatelizowac, jak nie przechodza skurcze |
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
No i coś się dzieje wkońcu. MARTA poród u ciebie zaczął się identycznie jak u mnie. Ciekawe czy już jesteś po wszystkim. Trzymam kciuki. KOLANDRA no ładnie i się nic nie chwaliłas,żadnego smsa. Pojechaliscie wkońcu do szpitala? A ja się mecze dziś jak głupia,szlag mnie trafia. Budze się co chwilę,ale to nie jakieś skurcze ani nic,tylko straszny ból bioder,usypian i budze się za 10-15minut,maksymalnie jakieś 25,i aż łzy mam w oczach jak mam się przewrócić na druga stronę. Teraz stoję i kręce dupą. Idę zaraz na początek ośrodka bo coś mnie kręci w brzuchu,a tu w domku ubikacji nie ma. To może trochę to rozchodzę
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() Zaraz sie klade z powrotem, ale przebudzilam sie na chwile a ze komp pod reka , musiałam zajrzec ![]() marta moze juz tulisz maluszka ale ![]() kasandra jak sie czujesz itakasia za dzisniezawsze by cos sie zaczelo chocby przy pedicure ![]() basia to szybko wychodzi kasandra , fajnie ... basienkaw ja nie wiem co to ból bioder ale wspolczuje , ja za to mam tak spuchniete stopy ze ledwo chodze za to ty chyba nie wiesz co to
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-07-14 o 04:40 |
|
|
|
#1613 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za szybki poród - mam nadzieję, że już tulisz swoje maleństwo kolandra rozkręciło się coś?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
witam
zagladam z niecierpliwoscia co tam u Martusi ![]() spalam dobrze ale wczesnie sie obudzilam, zobaczymy czy uda mi sie dostac na wizyte
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
My z tz powariowalismy nie spimy od 5
ja ide sie kapac a tz juz wpracy szok w porownaniu do wczorajszego dnia bo sobie wstal ok. 9 i dopiero po 10 wyszedl do pracy
|
|
|
|
#1616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super ciesze sie cos zaczyna sie ruszac!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!1Cytat:
![]() Cytat:
o masz i nastepna licz sobie przerwy miedzy skurczami!!!!!!1 u mnie na sali jednej dziewczynie w nocy zaczely oddchodzic wody ale skurczy jakichs specjalnych jeszcze nie ma sa nie regularne i nie mocne a mi cc bardzo prawdopodobne ze zrobia jednak jeszcze dzisiaj juz mnie przygotowali ktg lewatywa ogolony brzuszek choc pani mowila ze tu w sumie nie ma co golic teraz czekam na wizyte i podjecie ostatecznej decyzji odezwe sie po a jesli nie zdarze napisac tutaj to wysle smska do lazurki lub nie zawsze ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- itakasia trzymam kciuki za Zosie i mysle ze masz racje ja tez bym dmuchala na zimne!
|
|
#1617 | ||
|
Zadomowienie
|
itakasia kochana nie martw się na zapas
![]() idealnecialo super, ze jesteś zadowolona z wczorajszej wizyty, coś nas omija i zaczynają się rozpakowywać dziewczyny, które sa pre dni przed terminem ![]() Cytat:
ciekawe czy już po???Cytat:
bassienkaw kochana a Ty co spać nie mozesz??????????? papeteria a ja już myślałam, ze coś sie zaczyna dziać bo tak wczęsnie na wizażu?!?!?!?! - Niestrasz ![]() A ja też nie mogę spać, wstałam jak tylko M poszedło do pracy tj. 6.30, i agravka mam obie ręce - twoje czary-mary nie podziałały może mają jakieś opóźnienie i dzisiaj zadziałają . Obiad juz wstawiony, barszcz czerwony a drugie mam z wczoraj ryż i pulpety w sosie pomidowrowym. W domu posprzątane, poprasowane, co tu dziś robić ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
a wogole zapomnialam wam napisac ze wczoraj po poludniu siostra mnie zabrala do siebie i zrobilam odrost na wlosach wiec pojde na cc z w miare zadbanymi wlosami
cieszy mnie to bo jak maly sie urodzi i zanim sie ograne to bym nie miala jak zrobic tego odrostu a byl straszny bo chyba z 6tyg temu robilam poprzedni raz a teraz jestem zrobiona
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa
ale sie ciesze, juz dzisiaj maly Hubcio bedzie u mamusi w ramionach niezawsze przeczytalam ze wariowaliscie z tz od 5 rano
|
#1620 |
|
Raczkowanie
|
WITAJCIE DZIEWCZYNY !!
ANOXA-ciesze sie że to w koncu już trzymam kciuki aby wszystko było ok i zeby to było jednak już dzis lazurka -śliczne łózeczko i ładnie pasuje w pokoiku marta -trzymam kciukasy mam nadzieje że już po misiulka-ty masz dzis tp i chyba wizyte jak sie niemyle trzymam kciukim aby wszystko było ok o coś może w koncu sie rozkrecilo mnie coś pobolewa brzuch od wczoraj w nocy tez odczówałam ból zwłaszcza jak sie ruszam no ale u mnie jeszcze troche czasu wiec napewno przejdzie trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty miłego dnia mini jak tam po wizycie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

. ale nie wiem czy sie martwic bo ruchow bylo malo ale tetno bylo dobre

, jak bedzie jeszcze mniej to jade do szpitala, bo nie wytrzymam tego stresu

nawet byla u gory, chyba pierwszy raz od wielu miesiecy.. Choc wielkiego O nie bylo, ale licze ze moze male robaczki cos zadzialaly na szyjke...

nie bój się!!!
ja ide sie kapac a tz juz wpracy szok w porownaniu do wczorajszego dnia bo sobie wstal ok. 9 i dopiero po 10 wyszedl do pracy