|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Zadomowienie
|
he he
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Raczkowanie
|
masz jakieś podstawy, aby wygłaszać takie opinie?!
![]() |
#1594 |
Zakorzenienie
|
a co ty się tak zaraz oburzyłaś
![]() każdy ma prawo się wypowiedzieć ![]() mówiąc szczerze zgadzam się z poprzedniczką i też nie sądzę by przerwa coś dała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Zadomowienie
|
hej ja jakies 5 lat bralam tabletki antykoncepcyjne w tym yasmin chyba ze 3 wlasnie odstawilam zeby zrobic przerwe nie wiem czy wroce jeszcze do tabletek mam pytanie głownie do dziewczyn ktore stosowaly yasmin odczulyscie jakies negatywne skutki po odstawieniu?moze pozytywne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zadomowienie
|
Przerwy tak myślę wprowadzają zamęt w organizmie. Chyba, że są jakieś skutki uboczne jakaś nietolerancja na tabletki, ale to raczej wtedy trzeba całkiem odstawić... a to, że się zacznie brać potem z powrotem, to przecież skutki i nie tolerancja nie znikną... tylko pojawią się znowu,,, więc nie rozumiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba że ewentualnie zmienić tabletki na inne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Zadomowienie
|
No właśnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że mam podstawy. Myślisz, że wypowiadałabym się bez wiedzy? Pracuję w środowisku medycznym i wiem co nieco o tym. Poza tym większość dziewczyn się ze mną zgadza. A Ciebie jeśli boli krytyka, że coś co robisz, bądź zrobisz jest trochę nielogiczne to nie wypowiadaj się na forach.
![]() A tak w ogóle dziewczyny. Zrobiłam rano test ciązowy, bo jak zwykle mam jazdy. Tak jak była w instrukcji zakropiłam 3 kroplami moczu okienko testowe. Czekam i nic. Wiem ze tak sie nie powinno robić ale jeszcze dokropilam z 3 wyszedł negatywny. Jutro zrobie kolejny test bo ten to jakis trefny był, a kupiłam go w aptece. Dziwne. Jakiś nigdy mi się ta nie zdarzyło z testami z rossmanna Edytowane przez Lunka88 Czas edycji: 2011-10-27 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Wtajemniczenie
|
a ja odstawiłam tabletki 1,5 m-ca temu, też miałam osłabione libido, teraz to już w ogóle nie odczuwam potrzeby na seks....
![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 ![]() Lenka przyszła na świat 10.05.2015 ![]() ![]() Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Raczkowanie
|
Monisia - mam tak samo, moje libido przy yazie było znikome. Teraz nie mam go w cale... a facet ma żal.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Zadomowienie
|
Ja miesiac temu odstawilam Harmonet po 8 latach i w sumie bez zadnych historii szczegolnych. Myslalam, ze troche mi sie cellulit zredukuje - zdrowo sie odzywiam, cwicze, wiec myslalam, ze to tabsy sa przyczyna - ale nic sie nie zmieniło. Ani nie schudlam ani nie przytyłam. Okres dostalam w identycznym terminie jak mialam przy Harmonecie - wtorek 18:00
![]() Jedyna rzecz - strasznie, niewyobrazalnie strasznie mnie bolaly piersi przed okresem :/ Brrr
#1603 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Odstawiłam tabletki aczkolwiek zdazylam wziasc tylko 4 sztuki i koniec-serducho i te sprawy. Ale okres tak jak zawsze, mialam 7-8 dni. Chciałam się zapytać czy po namieszaniu tymi czterema tabletkami bede miala owulacje tego 14 dnia czy duzo duzo pozniej? Domyslam sie, że to może być loteria w moim przypadku, ale może jest ktoś zorientowany (Yasminelle to niby mała dawka hormonów) Jestem ciekawa, bo nie wiem czy jest sens w tym czasie brac sie za uprawianie milosci z Tż (samej gumce nie ufam, wolę jednak dodatkowo zabezpieczyć się dniami nieplodnymi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Przyczajenie
|
hey dziewczyny.Ja mam takie pytanie czy w trakcie brania regularnie tabletek antykoncepcyjnych moze dojsc do zaplodnienia??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Raczkowanie
|
Jeżeli nie brałaś antybiotyku lub innych leków które osłabiają działanie tabletek, nie wystąpiły wymioty lub biegunki w krótkim czasie od zażycia tabletki to raczej nie powinno się to zdarzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Zresztą jak dojdzie do zapłodnienia podczas brania tabletek anty, to zazwyczaj nie dochodzi już do implantacji zarodka (tabletka antykoncepcyjna działa jednocześnie na trzech frontach - hamuje owulacje, zagęszcza śluz szyjkowy, który zatrzymuje plemniki oraz "uniemożliwiają zagnieżdżanie zapłodnionej komórki jajowej w błonie śluzowej macicy i prowadzą do obumarcia zarodka."*). Dane z Wikipedii: LINK
![]() |
#1609 |
Przyczajenie
|
dzieki wielkie za odpowiedz....
A po jakim czasie przestawaja dzialac tabletki antykoncepcyjne po ich calkowitym odsatwieniu?? i kiedy moze dojsc do zaplodnienia??? czy mozna zajsc w ciaze od razu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 |
Raczkowanie
|
To chyba zależy od organizmu. A ile działają po odstawieniu to nie wiem. W ulotce jest napisane, że jak sie zapomni wziąc jednej tabletki to trzeba sie dodatkowo zabezpieczac przez kolejne 7 dni, także wniosek nasuwa się sam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale są też osoby, które mają problem z zajściem w ciążę, jednak po odstawieniu "antyków" hormony szaleją.
![]() |
#1612 |
Zadomowienie
|
Nie wiem teraz co się ze mną dzieje, zamiast czuć się super i promienieć jak to się mówi, że kobiety w ciąży rozkwitają, to ja się czuję jakaś jak by ze mnie wyssano całą energię...;/
![]() Czy to normalne?? sory, że tu pisze, ale nie mam jakoś czasu szukać jakiegoś forum na temat odpowiedni... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() proponuję dopisać się do któregoś wątku na poczekalni a ten zostawić dla dziewczyn które odstawiły tabletki https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=79 a co do objawów to właśnie często w pierwszych 3 miesiącach zdarza się osłabienie, nudności, wymioty itp itd i jest to normalne ![]() potem to mija ![]() Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2011-11-04 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Zadomowienie
|
Czy zauważyłyście po odstawieniu gwałtowną zmianę wagi (przyrost lub spadek)? Ja odnotowałam przyrost wagi jak zaczęłam brać (około 4 kilo w ciągu 2 miesięcy). Czy mogę się spodziewać spadku wagi po odstawieniu?
Bardzo się boję powrotu pryszczy. zaczęłam przyjmować yasmin w wieku 20 lat, miałam wtedy regularne wysypy na czole i brodzie. Odkąd brałam tabletki bardzo mi się poprawiła cera, oprócz przyrostu wagi na początku było wszystko świetnie. Teraz rozstałam się z chłopakiem i po 2,5 roku chyba chcę przestać brać tabletki, nie stać mnie na bezsensowne łykanie. Ale bardzo się boję że moją cerę szlag trafi ![]()
![]() http://woskomania.blogspot.com/ https://www.facebook.com/woskomania/ Edytowane przez Burbery Czas edycji: 2011-11-04 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Raczkowanie
|
mnie się cera pogorszyła- od zawsze miałam brzydką. Przy yazie ciut lepszą, ale nic nadzwyczajnego.. a co do wagi.. no właśnie. Ostatnią tabletkę przyjęłam 14 sierpnia. I.. apetyt miałam koński. Natomiast teraz się pilnuję-od zawsze dbam o siebie, ćwiczę, jeżdżę bardzo dużo rowerem, nie jem mięsa i ograniczam jedzenie-ogólnie zdrowo się odżywiam i.. waga nie spada. Chyba po odstawieniu przybrałam. Też się zastanawiam kiedy to minie? w listopadzie 3 miesiące od odstawienia.. Boję się co będzie dalej, nie wspominając, że 34 dzień nie mam okresu.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Raczkowanie
|
ja od czasu odstawienia nie współżyję, więc się nie boję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Zakorzenienie
|
ja odstawiłam w maju także już 5 miesięcy od odstawienia
z cerą nic się nie zmieniło, jest tak samo w miarę bezproblemowa jak przy tabletkach ![]() krost więcej nie mam, włosy nie przetłuszczają się bardziej, teraz widzę że dopiero przestają wypadać ![]() waga - coś koło 2kg będzie na plus ale to raczej nie od odstawienia ![]() generalnie czuję się dobrze tylko zawsze już tydzień przed @ mam straszliwe wzdęcia, do tego stopnia że czasem spodni nie mogę zapiąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.