|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Supernovaja mam taki sam pajacyk, jak Ty ten turkusowy, tyle że różowy
![]() Mi łowy ostatnio nie wychodzą, choć już załuję że nie wzięłam jeansowej sukienki z Nexta... mila ja w końcu mogłam zacząć, bo wcześniej tez miałam skurcze, ale minął miesiąc, skurcze się uspokoiły, nic z szyjką się nie dzieje dalej więc znowu żyję po 1,5 miesiąca abstynencji
|
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
marlena_19_19
dziewczyny, wy tak piszecie już o porodzie, a ja sobie właśnie uświadomiłam, że mam rękę w nocniku, bo co to znaczy kilka ciuszków a kasy z ZUS-u jak nie ma tak nie mamój krupniczek dochodzi , ahhhhh gdyby nie maszynka którą dostałam od dziadków w prezencie, to teraz pewnie sterczałabym z tarką w ręku i męczyła się z warzywkami a tak tylko 10 min obierania i 1 min tarcia przez maszynkę. Ojej właśnie sobie uświadomiłam, że nie dałam ziemniaków!!!!!!!!!!!!!!! Hmmmm no cóż, musi wystarczyć seler, marchewka, pietruszka, mięsko z kurczaka i kasza. Brzmi pożywnie ![]() pisałyście o wtrącanie się do opieki nad maleństwem osób z zewnątrz (teściowe itp.) To jedno co na razie podoba mi się to to, że teściowa zagwarantowała, że nie ma zamiaru pomagać na siłę. No chyba, że sama chcę. Ale ja to uparciuch i sama, sama, sama..................... . |
|
|
|
#1593 |
|
BAN stały
|
MARIKA brzuszek pięknie rośnie
|
|
|
|
#1594 |
|
Zadomowienie
|
cO???a dopiero początek listopada..przeraza mnie to a Was???
|
#1595 |
|
Raczkowanie
|
Marika brzusio cudny
a te skurcze to roznie czasami nawet kilka godzin jest spokoj, a jak mnie zlapie to 6-7 na godzine, juz 2 razy zaliczylam szpital z tego powodu, jade na fenoterolu, a pojawily sie juz na poczatku wrzesnia, zastanawia mnie jeszcze czy te skurcze moga byc nieprzyjemne dla dzidzi? make_up_istka troche mnie pocieszylas a same Ci przeszly od odpoczywania czy cos bralas?no o swoich lowach to juz nic nie bede mowic, jedyne co to na allegro :P Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-11-04 o 12:50 |
|
|
|
#1596 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html |
|
|
|
|
#1598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1599 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
zobaczysz że będzie dobrze
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Marika śliczny brzusio i ładny przekrój
|
|
|
|
#1601 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Ci bardzo za udostępnienie tej listy
. Na pewno nie raz będę jej szukać i zerkać w trakcie pakowania . Ja kosmetyki planuje kupić z Nivea. Jeszcze nic nie mam,ale czas zacząć po mału kompletować te rzeczy . Ubranek mam już całą półkę część od znajomych,część z Ciuchów . Uprałam wszystkow tym proszku Jelp ,do płukania dodałam Cocolino,tyle,że nie ma na nim żadnych atestów (płynie) . Mam nadzieję,że nie uczuli...Termin mam na 5 stycznia. Jak myslicie jest sens prać to za jakiś czas jeszcze raz (dodam,że już poprasowałam). A to moja lista rzeczy. piszcie jeśli macie jakieś spostrzezenia bo to taka do zmian jeszcze ![]() Do kupienia : -wanienka -Balsam Nivea Baby -Leko -Płyn do kąpieli Nivea z oliwka -Chusteczki Nivea -Waciki x4 -Pampersy Pampers -Pieluchy -Sudokrem -Puder -Krem do twarzy -Materac -Termometr -Nożyczki -Podgrzewacz -Ręcznik -Szlafrok -Wkładki laktacyjne -Piżama x2 -Butelka Lovi -Odciągacz Medela -2x prześcieradło (niebieskie,zielone) -Rożek -Herbata z kopr. -Pościel -Śliniak x4 -Skarpetki x5 -Tantum Rosa -Podpaski -Ręczniki jednorazowe -Biustonosz do karmienia -Majtki poporodowe |
|
|
|
#1602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
haha nasz jest taki...pistacjowy :P ale ciepluśki, wiec wziełam ![]() my też mamy dla Was sukieneczke ide "poleżakować", po małą i do teściowej na obiadek dziś leniuchujemy
Mela Maksiu Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2010-11-04 o 12:56 |
|
|
|
|
#1603 |
|
Raczkowanie
|
Wybaczcie dziewczyny, nie nadrobiłam wszystkich stron, jak już jestem blisko końca to cos mnie odrywa od kompa i znów do nadrobienia 5 stron- piszecie z prędkością światła
![]() na wekend wyjechałam do domu rodzinnego babci mojego TŻ, oczywiście odwiedzić groby, ale odpoczełam bardzo!mieszkam na wsi, ale u mnie taka mało wiejska wieś tam cisza i spokój, dookoła lasy, nieopodal przepływająca rzeka San....błogo![B]mysiopez[B] chyba pytała o wózek firmy tutek Alu camaro- tego osobiście nie widziałam, ale z tej firmy widziałam tutek alu grander- nawet zastanawialiśmy się nad nim, ale w stosunku do tako warrior wypadł średnio- tzn. wykonanie nas nie zachwyciło, jakieś lipne się wydawało, poza taką naszą uwagą całkiem fajny, przede wszystkim lekki! loubotinka- współczuje sytuacji z siostrą! mój TŻ ma bardzo podobnie z siostrą, taka papuga z niej zawsze była, kiedys papugowała po TŻ, a jak nie to na złosć robiła. po nas również papugują: data ślubu (rok po nas)- dodatki ślubne- takie jak ja miałam...po podróż poslubną (w te same miejsca). Firme chcą założyć, bo TZ założył. Teraz tylko brakuje żeby w ciąże zaszła. ![]() wera- pozwól, że jeszcze ja dodam cos od siebie. Mimo swoich 28 lat i ogromnego (niegdyś instynktu macierzyńskiego) rozumiem were doskonale. Ja tak jak Justine musiałam dorosnąć wcześniej, moje siostry duzo strasze wpadły jak miały po 21 lat, były na studiach dziennych, wiec moja mama i ja musiałyśmy im pomóc w wychowaniu dziecka. Wyobraźcie sobie chodziłam do 5 klasy podstawówki kiedy musiałam wychodzic na spacery z siostrzeńcem, np nie mogłam pójść na dyskoteke szkolną bo musiałam pranie zrobić. Wiem na maksa wykorzystywana, ale one dzięki nam skończyły studia. 3 lata później pojawił się na swiecie dzieciak drugiej siostry, która też studiowała i ta sama śpiewka. Dzieci lubie ogromnie w wieku 21 lat gdy bardzo chiałam mieć dziecko i tak się trafiało, że zawsze u którejś z sióstr było i zaspokajałam swój instynkt macierzyński zabawą z ich dziećmi. Ale kiedyprzyszła sama zaszłam w ciąże, najzwyczajniej wpadłam w popłoch, a konkretniej po tym jak zajmowałam się dwójką małych dzieci jednej z sióstr, że nie dam rady, nerwy mi puszczą, niewłaściwie wychowam. i też tak miewam jak wera, jak spotkam sie ze znajomymi, którzy nie są niczym ograniczeni to zwyczajnie tęsknię za takimi momentami, ale nie żałuje że jestem w ciąży. Są etapy w życiu każdego człowieka, i wspomnienia o poprzednim jest normalne. Też zaczynam się czuć strasznie cięzko. Najśmieszniejsze jest to, że podczas wyjazdu mogłam spacerować godzinami, gdy twardniał mi brzuch poprostu odpoczywałam, a gdy znów siedze w domu, albo biegam po mieście czuje się ociężała, bolą wiązadła. jutro ide na test obciążenia glukozą dajcie jakies rady, co mam dziś jeść a czego nie i o jakiej porze, żeby wynik był wiarygodny. ![]() dostałam od znajomych tesciowej 2 reklamówy ciuszków, fajne ale większość niebieskich jak dostanę od siostry to wtedy upiorę, posegreguję. a w sobote jedziemy zamówić wózek tako warrior
|
|
|
|
#1604 |
|
Raczkowanie
|
Supernovaja dzieki, zaraz sobie poczytam.
make_up_istka tez biore aspargin, no spe czasami, ale masz racje, tez zauwazylam ze stres ma ogromne znaczenie, jak tesciowa mnie wkurzyla wczoraj od razu sie pogorszylo. Chyba wyprobuje jeszcze jakies techniki relaksacyjne ![]() dzieki Dziewczyny za slowa otuchy ![]() Marika jeszcze apropos obrzekow, przypomnialo mi sie jak ostatnio lezalam z dziewczynami ktore czekaly na blizniaki, jedna z nich nastepnego dnia urodzila, chlopcy mieli po 3200 wg usg, wiec troche sie nadzwigala. Sluchajcie, czegos takiego jeszcze nie widzialam- miala obrzeki doslownie do pachwin, nie mogla sie ruszac. Takze wiecie, nie jest z nami jeszcze tak zle ;-) Ile wasze Maluszki wazyly w 28/ 29 tyg? Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-11-04 o 13:01 |
|
|
|
#1605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pisałyście o obwodach brzuszka. Ja mierzyłam sobie 2 dni temu ale wieczorem po jedzonku i..tu Was zaskocze 106 cm (25 tydzien). Malutka mnie juz tak kopie..daje znać o swoim istnieniu. Jakie to cudowne uczucie...uwielbiam moje maleństwo mimio, że jej nie widze...juz ja bardzo kocham i nie wyopbrażam sobie życia bez niej...oboje z mężem nie możemy się doczekac...piękna sprawa owoc miłości...Coraz czesciej mysle o porodzie, dużo o tym rozmawiamy, odczuwam juz lęk i przerażenie.Nie przed macierzyństwem ale przed samym porodem...A jednicześnie takie podekscytowanie i ciekawośc jak to bedzie..jak rodzinka się powiekszy jak bedziemy mieli dziecko, będziemy za nie odpowiedzialni...dojdzie nowy członek rodziny na całe życie...bedzie dorastac...dojrzewać..szk oła, potem studia...aj za bardzo wybiegam w przyszłośc ale bardzo duzó o tym wszystkim myśle... Za tydzien ide na badanie na obciazenie glukoza i na morfologie.A za 2 tygodnie wizyta.Ciekawe czy bedzie usg ![]() Mariko , dobrze, że jesteś, już sie martwiłam. U ciebie juz tak niewiele zostało, jak Ty piszesz, ze juz nie długo, ze w grudniu mała przyjdzie na świat a do grudnia tak niedaleko. Wiernie nam towarzyszych na tym forum i jak Ty masz blisko już do porodu to i ja mam coraz bliżej...jedna z naszych forumowiczek za niecałe 2 miesiace może rodzić....aaaaaa potem kazda po kolei...jak juz powolo jedna z adruga bedzie stawac sie mamusia...to dopiero reszta bedzie panikowac..to juz tak niedlugo!!!!
|
|
#1606 |
|
Rozeznanie
|
A to moje dzisiejsze zakupki, jedno body, rozmiar większy, bo mniejszych mam za dużo
i słodkie ogrodniczki dla małego niedzwiedzia.I kupiłam sobie wreszcie przewijak. Taki sam jak ma muron, z nadstawką, moja jest w kolorze sosonowym i wkład z fioletowym aniołkiem
|
|
#1607 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mila odpoczywaj i staraj się nie denerwować, to najważniejsze - ja jak się zdenerwuję, to idę spać i mi lepiej ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Justine ja się zaczynam powoli denerwować i ekscytować jak widze w sklepach już Świąteczne ozdoby bo cały czas sobie mówiłam że od Świąt do narodzin Gabi już baaardzo blisko ale sklepy mnie robią w jajo, bo Święta dopiero za półtora miesiąca |
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wyprawke powoli kompletuje ale wieksze zakuoy zostawiam na styczeń wtedy tez wypiore jeszcze raz wszystkie ciuszki w proszku dla dzieci , poprasuje i poukladam hmmm czy zdąrze?..może jednak od grudnia zaczne a do szitala spakuje sie w styczniu .Jeszcze chcialam dodac, że ja brzuszek mam duży ale wiecie co chyba dobrze ze szybko mi zaczął rosnąc i mam nadzieje z eteraz raczej małe prawdopodobieństwo ze nagle wystrzeli...rosne stopniowo i dzieki temu nie ma rozstepow ani tez skóra na brzuchu mnie nie swędzi. Może wszystko dzieki emulsji i oliwce babydream dla mam przeciw rostepom. od jakoś 3 miesiaca smaruje regularnie i rano i wieczorem. A śłyszałyscie może cos o hartowaniu sutków do karmienia? mi kolezanka mówiła, że jej ginka kazała trzec sutki szorstka stroną gąbki i je przyzwyczajac do bólu...
|
|
#1610 |
|
Raczkowanie
|
S_A_J a mogłabyś zdradzić gdzie kupiłaś ten przewijak i ile kosztował?
![]() To jest do zamontowania do łóżeczka? |
|
|
|
#1611 |
|
BAN stały
|
Justine słyszałam o tym hartowaniu czy nawet i czytałam i wyszło na to, że to jest zupełnie zbędne, nie pomaga, a mozna się tylko podrażnić. Jesli prawidłowo przystawiasz dziecko do piersi, a ono dobrze ssie, to nie powinno tak boleć.
|
|
|
|
#1612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muron gdzieś tu podawała linka do tego przewijaczka, można sobie poogladać: http://allegro.pl/przewijak-bobas-na...274655852.html Osobiście zamawiałam poza allegro, bo ten Pan nie ma już ich wystawionych.
|
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
s_a_j gdzie robiłaś zakupy?? ile za przewijak dałaś?
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=MARIKA.S;23043311]marlena_19_19 witamy w naszym gronie
make_up_istka podejrzewam, że ja na 90% rozdwoję się przed Sylwestrem.....przez to moje rozwarcie Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Mała szybciej będzie z nami W sobotę kończę 33 tydzień.....Masakra jak ten czas szybko leci. W przyszłym tygodniu zaczynam pakować torby....tylko dokończymy tę łazienkę, bo niewiele już zostało...praktycznie same dopieszczanie ![]() Przeglądałam dzisiaj ubranka do chrztu.....i się zakochałam http://allegro.pl/sukieneczka-i-swet...300462418.html http://allegro.pl/zima-piekny-komple...299409866.html http://allegro.pl/show_item.php?item=1299680167[/QUOTE Śliczne...2 i 3 mi sie bardzo podobaja...ale u mnie raczej cos cienszego kupie , bo chrzciny planujemy na wielkanoc. Marika 33 tydzien, muron 31, make -up-istka 30 tydzien...aaa jak ten czas leci...juz jesteście tak blisko..mi tez zostało juz tylko 15 tygodni tj nieco ponad 3 miesiace.. ![]() Jak wogóle się czujecie dziewczyny? Ja zauwazyłam, że coraz gorzej ze mną...czuje się jak stara babcia..wszytsko robie wolniej, zwykła domowa czynnosc mnie wykancza...maly spacer, czy porzadki i bola mnie nogi, kregoslu, przejde się kawałek łapie mnie kolka...a moje schody..na 4 pietro...tragedia...i mąż twierdzi ze ostatnio dużo marude i narzekam tuu mnie boli, tam kuje, strzyka
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, też o tym słyszałam i powiem Wam, że bardzo bolą mnie sutki, a w szczególności lewy, już nie mówię o tym, że otrze się koszulka czy coś to masakra. I tak właśnie gdzieś wyczytałam o hartowaniu sutków. Spróbowałam pod koniec kąpieli kilkakrotnie i muszę przyznać, że ból częściowo stał się mniejszy
|
|
|
|
|
#1616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już o tym pisałam we poprzedniej części "naszego" wątku. Mi o tym mówiła moja mama i tak robiłam przy pierwszej ciąży. Dziewczyn pisały o tym że pocierając sutki wydziela czy podnosi się oksytocyna jeśli cos mieszam to mnie poprawcie a to powoduje skurcze. Nie wiem ile w tym prawdy ale ja po takim hartowaniu nie miałam problemów z bolącymi sutkami, mleko wręcz ciekło mi z piersi. |
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i do tego płacz na zawołanie ![]()
|
|
|
|
|
#1618 |
|
Rozeznanie
|
Ciuszki są z allegro, wyszukuję sobie tu takie różne okazje, są nowe, za spodenki dałam 8,90 z za body 4,90 zł.
Przewijak zamówiłam też przez internet, jego cena to 55,90 plus koszty wysyłki
|
|
#1619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
LadySith czy to Ty mi pisałaś o tym sklepie z biustonoszami w katowicach??
Dostałam od nich odpowiedź, że posiadają w swojej ofercie biustonosze do karmienia. Czyli wybieramy się tam. Niestety nie podane zostały ceny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

a kasy z ZUS-u jak nie ma tak nie ma
, ahhhhh gdyby nie maszynka którą dostałam od dziadków w prezencie, to teraz pewnie sterczałabym z tarką w ręku i męczyła się z warzywkami
a tak tylko 10 min obierania i 1 min tarcia przez maszynkę. Ojej właśnie sobie uświadomiłam, że nie dałam ziemniaków!!!!!!!!!!!!!!! Hmmmm no cóż, musi wystarczyć seler, marchewka, pietruszka, mięsko z kurczaka i kasza. Brzmi pożywnie