|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
![]() ![]() Co Was tak wszystkie zasypało ![]() ![]() Kocyki są super ![]() ![]()
![]() |
#1592 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cudne te kocyki. Mi się najbardziej podoba ten z białym misiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczne ciuszki i dobrze ze z małą wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja już wstałam . maluszek od rana też dawał znać o sobie -kopniakami . cudowne uczucie ![]() miłego dnia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Raczkowanie
|
mordka_1985, aja super brzuszki
![]() n.ik.a ja biegam w zazelnosci od ulozenia malego. Tez staram sie nie pic duzo na wieczor, ale zdarza sie, ze biegam 4 razy pod rzad co pol godziny, a czasem nie wstaje do rana ![]() Mirabilka ja sie zabobonami w ogole nie przejmuje i kupie wszystko wsczesniej. Termin mam na koniec kwietnia, wiec w styczniu stratuje z zakupami, a jak ktos ma cos przeciw to juz jego problem ![]() blackrose4u, Montii, prunelle, gosikk_s dziekuje wam pieknie za gratulacje!!! ![]() ![]() gosiawolna, czarna super, ze z waszymi Maluszkami wszytko ok! megi2015 dziekuje kochana za gratulacje, a co do dlugosci mlodego, to oczywiscie masz racje ![]() ![]() No i oczywisice WIELKIE GRATULACJE z okazji ukonczenia studiow!!! Brawo! ![]() ![]() ![]() ego_ego pieknie!!! Super wygladalas i szczescie az od Ciebie bije ![]() ![]()
#1595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym trudno jest tak nagle odciąć sie od uczuć, mieliśmy dużo wspólnych planów, dziecko było zaplanowane.... Co do mojej córki to przy niej nie użalam sie nad soba staram sie byc pogodna, ona w sumie jest zadowolona, że go nie ma w naszym życiu. Dużo rozmawiamy, że czasami faceci nie dojrzewają jak jak kobiety ![]() Nigdy nie związałabym się z mężczyzna który zostawił dziewczynę z dzieckiem. Matka jego córki podobno nie chciała z nim byc ,chyba miała jeszcze kogoś. Widzałam , że on zabiega o te wizyty, bo kontakty miał utrudnione z córką. Myślę, że powinna przeprowadzić decydująca rozmowę, tylko wiem, że ustalenia dla niego nic nie znaczą, bo zawsze może je zmienić. ![]() Ego cudnie wygladałas, śliczna fryzurka ![]()
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2010-12-10 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jok3r, no i dobrze, co prawda mnie bez słodyczy byłoby trudno przeżyć ale wiadomo że innego wyjścia nie ma. 87czarna, ja co miesiąc badam glukozę na czczo i za każdym razem mam inne wyniki, raz na dole normy, raz w środku a czasem poniżej. Więc w moim wypadku bez pierwszego pobrania krwi na czczo by się nie obeszło. Może u Ciebie nie ma żadnych skoków ale tak czy inaczej dziwne te zwyczaje, prawidłowo należy pobrać krew, wypić glukozę i siedzieć na tyłku nie ruszając się nigdzie. Wszystko inne zaburza wyniki. Castia, szkoda ![]() Nika, trzymam kciuki ![]() Aja, 110? Woow, ja mam...ekhm...tak koło 80... ![]() ![]() Ego, ślicznie wyglądałaś ![]() Szara Myszka, to i tak jesteś lepsza ode mnie, ja przed pierwszym porodem nie miałam żadnego doświadczenia ani w opiece nad dzieckiem ani w obsłudze samochodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Zadomowienie
|
oj dziewczynki ale się wyspałam. padłam już o 21.30 , obudziłam się z tż o 6, zjadłam kanapkę-małą oczywiście po czym dzidzi zaczęła wariować, i o 7 zasnęłam i spałam do 9!!! wystarszyłam się wczoraj bo dawno mnie brzuch nie kuł, bolało mnie na wysokości kości biodrowej i w miejscu wyrostka, ale to pewnie na zmianę pogody mnie rwie blizna
![]() blackrose racuszki wszyły super, dobrze że wzięłam połowę składników, bo i tak zostały 4 których nikt nie miał już siły zjeść, a i wbiłam jajko całe, bez ubijania piany i wyszło naprawdę ekstra. odebrałam wczoraj moje geterki ocieplane, są jeszcze lepsze niż te co poprzednio kupiłam. posprzątam troszke żeby się rozruszać po tym śnie ![]()
#1599 |
Zadomowienie
|
Szara Myszko dasz rade na pewno, ja byłam młoda mamą i poradziłam sobie. Teraz przy drugim mam chyba większy stres jak to będzie, wszystko zapomniałam.
Od czego mamy instynkt macierzyński ![]() Dziewczyny tak sie zastanawiam, co do łóżeczka. Mam małe mieszkanie myślę nad kupnem kojca np ten: http://allegro.pl/graco-kojec-contou...342751748.html Mogłabym tam włożyć materac, tylko gdzie ja taki znajdę 100X70 ![]() W mojej sypialni nie mam miejsca na łóżeczko, myślałam że może maleństwo na początku będzie spało w gondoli ewentualnie ze mna, a w drugim pokoju w łóżeczku\kojcu.
#1600 |
Raczkowanie
|
nuna_77 nie chcialam sie w tym temacie nie wypowiadac i do tej pory tego nie robilam, ale musze Ci teraz zadac te pytania:
1. Co jest dla Ciebie priorytetem w tym momencie - corka i to nienarodzone dziecko czy on? Piszesz, ze dziecko planowaliscie, po czym on na wiesc o ciazy sie wyprowadzil ![]() 2. Czy Ty na prawde uwazasz, ze ten facet zasluguje na bycie ojcem??? To, ze przychodzi na USG (pomijam juz fakt, ze ze swoja mama, bo sam ma stresa mimo czterdziestki na karku) moim zdaniem jeszcze absolutnie nie swiadczy o tym, ze sie stara, bo jakos nie zastanawia sie nad tym jak wazne dla rozwoju dziecka jest samopoczucie matki i unikanie stresu w ciazy ani nad tym, ze bycie ojcem to nie tylko wyjscie do kina w co drugi weekend. A co jesli np. bys zadzwonila, ze wyladowalas w szpitalu? Przeciez nawet nie odbiera Twoich telefonow.... Jesli Cie urazilam, to bardzo przepraszam ale moim zdaniem Ty tez w tym momencie nie jestes tak calkiem odpowiedzialna skoro na sile starsz sie zrobic z niego ojca, ktorym on najwidoczniej byc nie chce lub nie potrafi zamiast skupic sie na tym co duzo wazniejsze ![]()
![]() ![]() Edytowane przez SammaMia Czas edycji: 2010-12-10 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a moje studia trwały 6 lat, a nie 5 jak być powinno. dużo by mówić no ale cóż było minęło.... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1602 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na usg nie przyszedł z mama tylko na wcześniejsze spotkanie. Zastrzegłam , że jak przyjdzie z kimś na usg to na pewno nie zobaczy dziecka. Moze moje pisanie jest mało zrozumiałe, ale ktos kto nie był w takiej sytuacji nie wie do końca jak by sie zachował. On na wieśc o ciąży sie ucieszył , bardzo. Planowaliśmy ślub, sala, goście wszystko było załatwione. Ja nie nalegałam na slub, on bardziej chciał. Dwa tygodnie przed ślubem pojechał do rodziców coś załatwić i już nie wrócił. Moja córka jest dla mnie najwazniejsza i zawsze tak było, na początku nie mogła go zaakceptować i sie wachałąm czy powinna z nim byc,l ale po wizycie u pani psycholog ich relacje sie poprawiły. To nie jest tak , że ja zabiegam czy wyciagam do niego reke, on czasami napisze smsa to mu odpowiem. Moze źle mnie zrozumiałyscie, staram się otrząsnąć i szukam wsparcia, nikomu nie życze podobnej sytuacji.
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2010-12-10 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
żółte banany maja żółtą skórkę, a czerwone mają czerwoną w zasadzie póki co sa niedojrzałe i zielone haha Dziękuję ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE ![]() wyglądałaś przepięknie ![]() jeżeli na prawdę jesteś dużą dziewczynką, jak piszesz, to na zdjęciach tego nie widać, miałaś super dobrany krój sukni ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dlatego nie mogę znaleźć koszuli, wszystkie jakieś takie małe w piersiach, będę musiała poszukać w typie "babcinej" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słońce nie denerwuję się tymi forumowymi radami, bo tak na prawdę żadna z nas Was nie zna, nie jest w twojej sytuacji, nie wie jak to wszystko na prawdę wygląda, tylko ty masz pełen obraz informacji ![]() i wiesz każda z nas z tego co napiszesz buduje w swojej głowie własny obraz twojego związku mogę sobie tylko wyobrazić jak może być ciężko kiedy jest się w ciąży i zostawi cię facet, który obiecywał ślub i wogóle ![]() trzymaj się ![]() może jeszcze się wszystko z nim ułoży ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- A tak wogóle to nie było mnie 1 dzień na forum i już tyle do nadrobienia ![]() Cytat:
![]() czyli tyle co w brzuchu ![]() i noszę miseczkę E, boje się o te moje piersi ![]()
![]() |
#1609 | ||||||
Zadomowienie
|
witam kochane
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moja córa na połówkowym tez buzi nie pokazała (w momentach jak przełączał na 4d ) no ale że to badanie połówkowe to musieliśmy zapłacić, na pamiątkę mam 5 min filmik jak moja córa dzielnie zasłania buzie rączkami, do tego jeszcze pępowina i nic nie widać tylko np ucho i rączke na buzi ![]() gratuluje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mam taką ochotę na słodkie że aż mnie skręca ![]() ![]()
![]() |
#1610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Zadomowienie
|
przekoiłam jeden na pół bo też byłam ciekawa i wygląda jak normalny banan
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() MONTII zasypie nas ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
a ja wstałam i półprzytomna pobiegłam po drożdżówki do cukierni , siedzę i jem trzecią
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- megi no zaczyna się sypanie ![]() ![]() ![]()
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
black superanckie te kocyki ![]() hehe sama jestem ciekawa, bo nigdy takich na oczy nie widziałam......... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1614 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skoro piszesz, ze corka miala problemy z akceptacja jego i chodziliscie do psychologa, to nie sadzisz, ze cos nie tak skoro on wiedzac o tym mimo wszystko tak z dnia na dzien i bez slowa od was odszedl? Bo odszedl od was, nie tylko od Ciebie... To nie jest tak, ze Ci nie wspolczuje czy, ze nie jest mi przykro. Oczywisice, ze jest, ale ja nie wyznaje zasady, ze lepszy ojciec bylejaki niz zaden, a niestety z tego co piszesz to z tym facetem definitywnie jest cos nie tak ![]()
![]() |
#1615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że mamy takie same wymiary 100 na 100 ![]() Ja noszę miseczkę G ![]() SammaMia wiem, że jest nie tak, ale wiesz jak to kobieta chciaałby zbawic cały swiat, ale on sam tylko moze sobie pomóc. Nie chcę ojca dziecka byle był, jeśli bym miała takie podejście to już dawno znalazłabym "ojca" dla córki. Dziękuje za wsparcie ![]()
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2010-12-10 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
jadłam sobie dzisiaj kanapkę z serkiem wiejskim na śniadanie i co? wypadła mi z ręki i serek opryskał wszystko dookoła, w tym mnie i mój sweter! ![]() blackberry09, fajnie, że wszystko ok! megi, gratulacje serdeczne, tylko jeden rok dłużej to nie tak długo ![]() ego_ego, przepięknie wyglądałaś! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() spadam na zajęcia, miłego dnia! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Wtajemniczenie
|
diatoma raz chciało mi się ubić pianę osobno i są pulchniejsze niż jak się wbije całe jajko odrazu, ale i tak moim zdaniem przepis bije wszystkie na głowe
![]() wanilia a co Ci podesłać ze słodkiego ![]() ![]() udało mi się zasnąć ![]() a mam takie dwa pytania jedno z serii dziwnych ![]() 1. Jakie nosicie majty? Albo jakie kupujecie? Bo ja w swoich 70% mam za małych, nie wiem czy jakieś typowo ciążowe szukać czy tylko rozmiarowo większe 2. co polecacnie na mega suche ręce? Od tygodni mam "rękawiczki" na dłoniach. Jak pozmywam, umyje się czy coś to czerwona góra dłoni się robi. Już nie wiem jakim kremem mam smarować by się tego pozbyć, a skóre mam suchą, szorstką i "pomarszczoną" ![]() ![]() prunelle to ja dzisiaj jak chowałam na górną pólkę otwartą saszetkę musli to źle "siadła" i oczywiście otwarciem w dół się wywróciła i wysypało mi się wszystko na ziemie, blat, zlewozmywak ![]() Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-12-10 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |
Wtajemniczenie
|
dziękuję Wam dziewczynki wszystkim
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Zakorzenienie
|
BLACKROSE moje już dawno za małe, moja dooopa rośnie mega szybko
![]() ![]() ![]() a na rączki, ja mam krem , przywiozła mi go mama z egiptu z morza martwego, jest cudowny ale oszczędzam go bo nie kupię go tutaj chyba...a neutrogena? ja wlasnie na nią poluje, jest ten zestaw swiateczny balsam neutrogena, krem do rak i pomadka ochrona za 30 zł
#1620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Iza przepraszam i zwracam honor - Ty mnie nie cytowalas, tylko u mnie wizaz sie zwiesil i mi zle pokazalo ![]()
![]() ![]() Edytowane przez SammaMia Czas edycji: 2010-12-10 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.