Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-13, 12:58   #1591
make_up_istka
BAN stały

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
a no dziękuje bardzo, cena całkiem przystępna, stykło by mi coś takiego bo całą reszte mebli w sypialni też w sośnie. A powiedz mi tak praktycznie czy da się ustawić na tym wanienkę żeby było wygonie do kąpania? nie za wysokie to by było do takiego celu?
No nas też cena zachęciła, bo wychodzi niewiele więcej niż porządna nadstawka z przewijakiem na łóżeczko. Ma 90cm wysokości. Ja mam 160cm w kapeluszu więc mi ciężko wyłoby na tym kąpać małą, ale dla TŻa to chyba nie byłby problem, tylko gdzie byś potem maluszka przebierała jakby wanienka tam stanęła?
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 12:58   #1592
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
eeeee ja do ginekologa. Bo jak byłam w zeszłym tygodniu, to nie mogła mi dać od razu terminu, bo dopiero od 13 grudnia można się na styczeń zapisywać. I bałam się, że dostanę jakiś odległy.

Co do kartonów ja mam zielony i niebieski Ciekawe czy z tej serii są większe, bo nigdzie ich nie widziałam.
Myślałam, że do endo. Ale wiesz, zasada jest wszędzie ta sama, niestety. I tak nieźle, że tak terminy znośnie u ginekologa ustalają.
Te widziałam tylko w takiej wielkości, czerwone, brązowe, niebieskie i ciemna zieleń, ale tego koloru akurat wtedy nie mieli. Jak nie to kupię w BRW. Tylko tam drożej. Ale i kartony większe.

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
anka_bzzz nie, mamy pokój 2x8m na środku długiej ściany drzwi (na przeciwko okno) i lewa strona pokoju jest nasza (szaro-czarna) a prawa Gabrysi (szaro-fioletowa)

A wygląda na taki słodki, malutki pokoik dziecięcy. My też małą będziemy mieć w sypialni, ale ona to nawet swojego kącika mieć nie będzie, takiego typowo dziecięcego. Na to musi poczekać.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 12:59   #1593
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
śliczny pokój!

możesz mi powiedzieć gdzie kupiłaś te opakowania wiklinowe?
Dziękuję
W Tesco - są łączone po 3: mały, średni i duży koszyk. Była jeszcze jasna wersja kolorystyczna. Dałam za nie chyba ok. 50zł w sumie.
Stary 2010-12-13, 13:00   #1594
Justine1988
Zadomowienie

Dziekuje, miło, ze Wam sie podoba.
Narazie tylko rozłozylismy by zobaczyc jak to sie prezentuje, dzis składamy łóżeczko, poscielke szykuje do ptrania a cały kacik dla małej przygotujemy koniec stycznia/poczatek lutego, czeka nas przemeblowanie. A w grudniu wymiana okien wiec składam wszystko, żeby sie nie kurzyło..,.,a łóżeczko faktycznie jak dla małej księżniczki...
mamy nadzieję, ze Nadii bedzie wygodnie.
Ps. Na żywo DUzo lEPiEj sie prezentuje...a baldachim zawsze mi sie podobal,..ale jednak sporo miejsca zajmuje...mam 2 komplety poscielki ten jest z baldachimem mam tez na zmiane komplet po mojej sistrze bez baldachimu wiec dla odmiany bede powlekała tamta pościelke.
Mykam do łóżka bo jakoś tak w głowie mi sie kreci...poleze i zaraz obiadek robic bede.. dziś spaghetti

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:01   #1595
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupowałam je w sklepie pt. "Wszystko za 2,99zł" i większych nie było...

Ja też w takim sklepie. Szkoda, że nam takie kosze wiklinowe nie pasują. chyba, że w ciemnym brązie...
Stary 2010-12-13, 13:02   #1596
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
A wygląda na taki słodki, malutki pokoik dziecięcy. My też małą będziemy mieć w sypialni, ale ona to nawet swojego kącika mieć nie będzie, takiego typowo dziecięcego. Na to musi poczekać.
No w sumie to prawie osobny pokoik tylko bez ściany dzielącej go od naszej części. Część nasza to 2x4m i część malutkiej to 2x4m
Te nasze kosze to własnie bardzo ciemny brąz.

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-13 o 13:03
Stary 2010-12-13, 13:12   #1597
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
No nas też cena zachęciła, bo wychodzi niewiele więcej niż porządna nadstawka z przewijakiem na łóżeczko. Ma 90cm wysokości. Ja mam 160cm w kapeluszu więc mi ciężko wyłoby na tym kąpać małą, ale dla TŻa to chyba nie byłby problem, tylko gdzie byś potem maluszka przebierała jakby wanienka tam stanęła?
no własnie zmierzyła mniej więcej na jakiej by to było wysokości i przymierzyłam wanienię ale to jednak za wysoko będzie, kurcze chyba mi zostają tylke te metalowe nogi, a jeszcze mi przyszło do głowy czy by wanieniki na prasowalnicy nie ustawiać, bo wysokość ok tylko że to takie chwiejne.... no jak by nie patrzeć jedyne miejsce które mi odpowiada wysokością to biurko przy którym właśnie siedze
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 13:23   #1598
_havana_
Raczkowanie

anka_bzzz To zależy czy Twój szpital wymaga ukończenia szkoły rodzenia przy porodzie rodzinnym. Większość raczej nie wymaga

Czy mogłaby któraś z Was mi pomóc? Trochę z innej beczki 2 tygodnie temu oddawałam buty na reklamacje. Czas rozpatrzenia reklamacji minął wczoraj. Nikt do mnie nie zadzwonił i w żaden sposób nie powiadomił mnie o decyzji. Dzisiaj zadzwonili i powiedzieli, że jest odmowa reklamacji.
Czy to przypadkiem nie jest tak, że jeżeli mija termin realizacji reklamacji to wtedy musi być ona rozpatrzona pomyślnie dla klienta?

Pomóżcie bo buty pół roku noszone ;/
Stary 2010-12-13, 13:23   #1599
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Myślałam, że do endo. Ale wiesz, zasada jest wszędzie ta sama, niestety. I tak nieźle, że tak terminy znośnie u ginekologa ustalają.
A do endokrynologa chodzę prywatnie, bo terminy są z góry na pół roku zajęte.............no koment
A do ginekologa na NFZ
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:25   #1600
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
A do endokrynologa chodzę prywatnie, bo terminy są z góry na pół roku zajęte.............no koment
A do ginekologa na NFZ
pół? to bosko.. mne 2 tyg temu zarejestrowali na 11 sierpnia

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:28   #1601
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
anka_bzzz To zależy czy Twój szpital wymaga ukończenia szkoły rodzenia przy porodzie rodzinnym. Większość raczej nie wymaga

Czy mogłaby któraś z Was mi pomóc? Trochę z innej beczki 2 tygodnie temu oddawałam buty na reklamacje. Czas rozpatrzenia reklamacji minął wczoraj. Nikt do mnie nie zadzwonił i w żaden sposób nie powiadomił mnie o decyzji. Dzisiaj zadzwonili i powiedzieli, że jest odmowa reklamacji.
Czy to przypadkiem nie jest tak, że jeżeli mija termin realizacji reklamacji to wtedy musi być ona rozpatrzona pomyślnie dla klienta?

Tak powinno być, tylko im się liczą dni robocze, a wczoraj niedziela była. Możesz napisać odwołanie z odniesieniem się do paragrafów odnośnie terminów reklamacji i UOK...........ponoć pomaga, koleżanka tak zawsze robi, jak jej odmawiają.
No nic ubieram się, zjadam barszczyk i jadę po wyniki, a potem do endokrynologa...........i będzie spokój do stycznia

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
pół? to bosko.. mne 2 tyg temu zarejestrowali na 11 sierpnia
koleżanka na początku tego roku była u onkologa (ma małego guza piersi niezłośliwego). Kazał jej zrobić USG, więc poszła i chciała się zapisać, a tu termin na koniec LISTOPADA!!!!!!!! Przecież do tego czasu mogłaby się przekręcić na drugą stronę.
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 13:28   #1602
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:

Po 2 równych tygodniach (czyt 14 dni bez względu na to czy to weekend czy też nie) powinni Ci dać odpowiedź. Jeśli wczoraj minęło 2tygodnie to jeszcze dziś chyba mogli Ci dać odpowiedź...choć nie jestem w 100% pewna.
Złóż reklamację raz jeszcze, napisz pismo odwołujące. Jeśli Ci nie przyjmą - idź do rzecznika praw konsumenta, nie szczyp się. Na bank oddadzą Ci wtedy kasę za buty albo nowe buty.

Ja taka byłam rok temu że buty miałam na sobie przez 6godzin...w ciągu rroku - po godiznie rozkleiły się to reklamacja... potem druga znów i trzecia...czwarta. Za każdym razem niby naprawiali ale...coś było ewidentnie nie tak.
Przy 3 reklamacji można żądać zwrotu kasy - oni nie uwzględnili tego. Ogólnie składałam 6reklamacji. Po 6 reklamacji poszłam do Rzecznika (żałuję że dopiero wtedy) i napisałam do niej pismo - po 3tyg miałam kasę do odbioru od naburmuszonej Pani
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:38   #1603
cytrynka3002
Zadomowienie

Kurczę, przysnęło mi się od 11 do teraz.

Cytat:

Ja też prezentuje mój brzuszek Początek 32 tyg i mój sposób na słuchanie Mozarta
Fajny, okrąglutki brzuszek i bardzo sexy staniczek.

Cytat:
Justine prześlicznie Normalnie kącik małej księżniczki!

No to ja pokażę swój kącik dla Gabrysi Chciałam tylko mieć jakiś pokrowiec na tę gąbkę na przewijak bo mi kolor nie pasuje A koło kołyski w worku na śmieci świeżo wyprany dywanik włochacz Ta żyrafa na przewijaku to woreczek na pieluchy, trzeba go jeszcze powiesić na ścianie.
Ale Tobie zazdroszczę tej kołyski. Cudowna, w takim góralskim stylu...piękna jest!

Ja dziś na obiad wymyśliłam "chińszczyznę" własnej produkcji, muszę się za nią zabrać jakoś niedługo, ale nie chce mi się zwlec z wyrka...

A co do zapisów u specjalistów w nfz - wszędzie tyle się czeka!! Moja babcia zazwyczaj w grudniu rejestruje się do kardiologa, neurologa etc. - terminy osculują między wakacjami, a jesienią...człowiek zdąży porządnie zachorować, nim go lekarz przyjmie...
Dlatego ja do endokrynologa prywatnie chodzę.

W ogóle podjęłam decyzję, że przenoszę kartę moją i męża z przychodni, gdzie leczyliśmy się do tej pory...powodów jest kilka: mało profesjonalna kadra (lekarze krótko mówiąc zlewają pacjentów), straszne kolejki, a co najważniejsze - jedyny lekarz z powołania, który tam pracował przeniósł się gdzie indziej. Dobiła mnie wiadomość, że pediatrzy przyjmują w niej tylko do 13!! To jest niepojęte dla mnie! Ostatnio 4 miesięczny synek koleżanki dostał gorączki o 12 w południe, koleżanka popędziła z nim do pediatry, a tam ją poinformowano, że już jej nie przyjmą, bo za dużo chorych jest, a lekarze do 13 przyjmują...do 18 musiała czekać, żeby móc z nim pojechać do szpitala...wiecie, nie mam zamiaru ryzykować zdrowia dziecka, wolę iść do przychodni, gdzie lekarze przyjmują do 18, są kompetentni, a nie tylko wystawiają zwolnienia.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-12-13 o 13:49
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:39   #1604
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ps. jesli liczyłaś 14dni omijając weekendy - to źle liczyłaś bo weekendy wliczają się, więc masz prawo ubiegać się o zwrot pieniążków bądź pozytywne rozpatrzenie naprawy jeśli Ci zalezy na naprawie
Stary 2010-12-13, 13:49   #1605
_havana_
Raczkowanie

Cytat:
Tak powinno być, tylko im się liczą dni robocze, a wczoraj niedziela była. Możesz napisać odwołanie z odniesieniem się do paragrafów odnośnie terminów reklamacji i UOK...........ponoć pomaga, koleżanka tak zawsze robi, jak jej odmawiają.
Ale na spisanej reklamacji mam datę, że do 12.12.2010 jest termin rozpatrzenia. Czyli rozumiem oni wyznaczyli sami taką datę i jej nie dopilnowali. Wydaję mi się, że w takim razie muszę mi oddać pieniądze....

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Dziękuję Dziewczyny za pomoc
Będę się kłócić!!
Stary 2010-12-13, 13:51   #1606
mysiopez
Zadomowienie

a ja zupełnie z innej paki:
czy któraś z Was robiła paszteciki do barszczu czerwonego? Jak to się robi?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 13:54   #1607
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Ale na spisanej reklamacji mam datę, że do 12.12.2010 jest termin rozpatrzenia. Czyli rozumiem oni wyznaczyli sami taką datę i jej nie dopilnowali. Wydaję mi się, że w takim razie muszę mi oddać pieniądze....

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Dziękuję Dziewczyny za pomoc
Będę się kłócić!!
No to nie wywiązali się z umowy... (oczywiście jeśli minęły 2tyg. bo nie ważne co oni napiszą że kiedy rozpatrzą to - jak mi ta Rzecznik tłumaczyła....tylko jest zasada 14dni od dnia złożenia i już)

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
a ja zupełnie z innej paki:
czy któraś z Was robiła paszteciki do barszczu czerwonego? Jak to się robi?
ojoj

moja teściowa raz zrobiła nam tak że kupiła ciasto francuskie i w nie wlepiła pasztet pieczony ...i to do piekarnika na kilka minut;

moja mama do barszczu robi krokiety

więc nie pomogę Ci pewnie za bardzo
Stary 2010-12-13, 14:18   #1608
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Witajcie poniedziałkowo!
...u mnie sypie od rana, więc nie ruszam się z domu. Jutro będę musiała, bo jadę po Dyplom na Uczelnie, a tak mi się nie chce!

Louboutinko, ja też kupuje Feminatal i bardzo mnie wkurzył fakt, że wraz z nazwą zmieniła się też cena Ale u mnie i tak mimo wszystko kosztuje mniej niż u Ciebie, bo ok.54zł, a przed podwyżką kosztował ok.45zł.

make_up_istka, b.przytulny kącik stworzyliście dla Małej!

34 tydzień!
Wiecie co, ja bym chyba chciała, żeby Młody przyszedł na świat jakoś na początku stycznia. Jest mi ostatnio b.ciężko, źle mi w każdej pozycji, nie mogę się wygodnie ułożyć, męczę się jak mops przy każdej czynności jaką wykonuje...a gdzie tu do 23 stycznia...

JeSuis, śniło mi się, że się rozpakowałaś!

Edytowane przez stalowamagnolia
Czas edycji: 2010-12-13 o 14:23
stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 14:33   #1609
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Witajcie poniedziałkowo!
...u mnie sypie od rana, więc nie ruszam się z domu. Jutro będę musiała, bo jadę po Dyplom na Uczelnie, a tak mi się nie chce!

Louboutinko, ja też kupuje Feminatal i bardzo mnie wkurzył fakt, że wraz z nazwą zmieniła się też cena Ale u mnie i tak mimo wszystko kosztuje mniej niż u Ciebie, bo ok.54zł, a przed podwyżką kosztował ok.45zł.

make_up_istka, b.przytulny kącik stworzyliście dla Małej!

34 tydzień!
Wiecie co, ja bym chyba chciała, żeby Młody przyszedł na świat jakoś na początku stycznia. Jest mi ostatnio b.ciężko, źle mi w każdej pozycji, nie mogę się wygodnie ułożyć, męczę się jak mops przy każdej czynności jaką wykonuje...a gdzie tu do 23 stycznia...

JeSuis, śniło mi się, że się rozpakowałaś!
Ja przestałam kupować Feminatal od 6 miesiąca ciąży...czytałam ostatnio, że zmienił nazwę, ale nie wiedziałam, że to idzie w parze ze zmianą ceny.

Kurczę dziewczyny, co Wy za sny macie. W takim razie ja i JeSuis musimy być w gotowości, hehe. Ale wiecie, do mnie coraz częściej dzwonią znajomi z tekstami w stylu "Jeszcze nie urodziłaś?".
Że rodzinka się nie może doczekać, to wiem, ale że całe moje otoczenie tak czeka na naszego potomka.

Ja wczoraj stworzyłam Świąteczne menu, tylko kurczę chyba kutii nie będzie w tym roku, a to moja ulubiona potrawa...
My nie robimy pasztecików, u nas barszcz jest do picia, a zupa grzybowa na Wigilii. Ale mamy też specjał mojej mamy - wielki drożdżowy pieróg z nadzieniem grzybowym - już się doczekać nie mogę...

Mąż zabił wczoraj już drugiego karpia, będziemy jedli go całe Święta...

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-12-13 o 14:37

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 14:34   #1610
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
No w sumie to prawie osobny pokoik tylko bez ściany dzielącej go od naszej części. Część nasza to 2x4m i część malutkiej to 2x4m
Te nasze kosze to własnie bardzo ciemny brąz.
Fajny pomysł, bo mała ma swój kąt, nie przeszkadzają Wasze rzeczy na jej części, ani odwrotnie. No i będziecie mieć ją na oku.

Cytat:

Z tego, co mówiła teściowa, to można z ulicy przyjść i się załapać na rodzinny, tylko uiścić kwotę 210 zł. Więc jest nadzieja, że SR nie będą wymagać.

Dziewczyny, a czy z reklamacją teraz już nie jest tak, że oni nie muszą jej rozpatrzyć w przeciągu 2 tygodni? Nas tak ze sprzętem straszyli, że oni się z tym mogą grzebać do woli.

Ja już jak pomyślę o reklamacji to jestem chora. Nie dość, że przykładowo po sprzęt to trzeba dzwonić do firmy, żeby kuriera wysłali, a jak się dzwoni, to oni najpierw każą 150 różnych rzeczy sprawdzić i dopiero dzwonić, to jeszcze są niesolidni. Jeszcze buty, to przeżyję, ale jak nam się płyta indukcyjna zasupła... Odmówili naprawy na gwarancji na podstawie zdjęć (sic!). Ale dzwoniłam dwa razy do tego cholernego Candy i jakoś to załatwiłam, choć myślałam, że mnie coś weźmie!
Koniec off topa.

Cytat:
A do ginekologa na NFZ

Nie dziwię się. Żałują, że nie podliczałam, ile mnie ciąża: ginekolog plus leki i badania kosztuje od początku ciąży.
Stary 2010-12-13, 14:43   #1611
e_rosa
Raczkowanie

Jak byś podliczyła to by wyszło pewno że wszytko to co kupić trzeba dla maleństwa łącznie z wózkiem itp. to drugie tyle zostawia się u lekarzy na badaniach i w aptekach, ja też własnie ostatnio mówiłam ile za wszytko trzeba płacić
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 14:44   #1612
mika_am
Raczkowanie

Witam sie po wekendzie
oczywiście sobota spędzona na zakupach dla małego i pracowicie w domku, wieczorkiem strasznie duszno mi się zrobiło, musiałam się położyć i oddychać głęboko!
a niedziela jak zwykle na meczyku u teściów i siostry na meczu nagle zrobiło mi sie gorąco i oblały poty, ale to było w momencie gdy jakiś chłopak oświadczał się dziewczynie, a ona blisko nas siedziała- biedna w szoku była
dziś znów w momencie zrobiło mi się duszno i poty mnie oblały!

zakupiłam ciuszki dla małego takie wyjściowe kocyk dokupiłam polarowy, bo od mamy mam z mikrofibry, Tż oczywiście kupił zabawke małemu- nosorożca! dokupiliśmy mase pierdółek: myjke do kąpieli, podkłady pod materac i dla mnie, szczxotke do mycia butelek i smoczków, klips na smoczek (to zakup oczywiście TŻ-ta), zestaw do manicure!

justine88- super fryzurka i ładna pościel
make_upis_tka- śliczny pokoik Gabrysi

ja jestem teraz na etapie szukania pościeli dla małego (może Tomka- pomysł TŻ) na zmiane!
a to zakupy ubrankowe!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC130004.jpg (43,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC130007.jpg (45,7 KB, 36 załadowań)
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 14:44   #1613
make_up_istka
BAN stały

Mnie same wizyty wyniosły 9x80zł czyli 720zł... Byłoby ich mniej gdyby nie moje problemy z plamieniem i nerwem bo chodziłabym nie częściej niż co 4 tyg...
Plus badania: jakieś 150zł w sumie (morfologie, mocz, przeciwciała - raz robiłam za darmo -, grupa krwi - za darmo, glukoza) Witaminy na samym początku dostałam od lekarza, a potem kupiłam VitaMiner (ok. 25zł) plus żelazo i magnez ale to niedużo, więc nie jest źle jeśli chodzi o to.
Dwa razy USG 4D, ale tego nie doliczam, bo to w sumie nasz wymysł a nie konieczność

Ja na razie mam dwa komplety pościeli (drugi biały w różyczki ale bez boczków) - oba w spadku. Do dużego łóżeczka też wszystkie dostanę - i pościel i wkłady - więc to mnie ominęło. Baldachimu nie braliśmy nawet pod uwagę, bo u nas i tak specjalnie jasno nie jest więc bez sensu byłoby dodatkowo zasłaniać jakiekolwiek światło małej. Poza tym jak my zapalamy światło w swojej części, to u niej nie świeci, ma osobne lampki.
Ach! I TŻ musi nasmarować kółka od kołyski bo nie chce jeździć

mika super te brązowe ogrodniczki

Czas edycji: 2010-12-13 o 14:49
Stary 2010-12-13, 14:56   #1614
magdaka13
Wtajemniczenie

Ufff! nadrobilam was..strasznie duzo piszecie...

A dopiero teraz pisze-bo w Pt mielismy dziwny dzien. Ja wstalam o 11.00, zjadlam sniadanie, poczytalam cos na wizazu i zabralam sie za porzadki. Za chwile dzwoni moj maz, ze maja pozar na warsztacie i pelno strazy pozarnej. Na szczescie nikomu sie nic nie stalo, a faktycznie palily sie jakies farby. W kazdym razie puscili go wczesniej do domu i defacto razem juz gotowalismy obiad, ost. pranie...pozniej niestety musialam podejsc do lekarza-bo troche spanikowalam, po tym jak mnie caly dzien bolalo podbrzusze...juz myslalam, ze moze to szyjka sie dziwnie skrocila albo porod sie zbliza. Okazalo sie jednak, ze znowu mam infekcje pecherza, szyjka miekka i faktycznie 28mm, ale to jest git jak na ten tydz. ciazy, mlody ma sie dobrze i wazy juz 2700g, za to dostalam skierowanie na EKG - z powodu wysokiego cisn. i szybkiego tetna. Jak jeszcze sie przyznalam, ze przy wolnym chodzeniu po schodach mam zadyszke to juz bylo wiadomo, ze musze to badanie zrobic. No i stado jakis innych badan ciazowych-na tarczyce, posiew na bakterie (ten caly paciorkowiec) i takie tam. No i mam przykaz sie nie denerwowac i lykac magnez.
Ja tam licze, ze bedzie git-ale sie pakuje w najblizszych dniach...bo inaczej to chyba bede panikowac za bardzo i znowu mi kaza jakies dziwne badania robic.

W so bylismy na ost. zakupach dla mlodego-ale i tak po reszte rzeczy chyba bede musiala podejsc do apteki-bo np. masci Bepanthen nie znalazlam;( Torba jeszcze nie spakowana-ale dzis na mur beton to zrobie...

W So bylismy jeszcze na slubie i weselu mojego kumpla z pracy-musielim sie chociaz pokazac, bo kumpla znam od studiow i by mi nie wybaczyl ...
A slub bardzo ciekawy-bo w neokatechumenacie, gdzie moj kumpel nalezy. To taka jakby wspolnota przy kosciele o zaostrzonym rygorze. W moim odczuciu raczej smutna ceremonia-bo ani hymnu o milosci ani Ave Maria...tylko nonstop jakies komentarze do czytan z Pisma sw. pokroju-bo malzenstwo to nie sielanka, teraz zacznie sie prawdziwe zycie, bedzie ciezko, beda kryzysy itp. Normalnie jak ja bym uslyszala to na wlasnym slubie-to jak Boga kocham-chyba bym uciekla sprzed oltarza. Ale moj kumpel akurat tak woli. Samo wesele juz bardziej tradycyjne w Bojanie (15km od Gdyni) w restauracji stylizowanej na stary dworek szlachecki o dumnej nazwie Magnat-oczywiscie przeniesienie panny mlodej przez prog, z ciekawostek to byla modlitwa przed jedzeniem oraz przed podziekowaniem dla rodzicow, jedzonko staropolskie, nawet byla podpalana golonka. Dj'a mieli znajomka-puszczal kawalki z laptopa, ale calkiem fajnie to wyszlo. Jedyny mankament, ze moze malo bylo zabaw weselnych. Nie bylo rowniez wogole wodki tylko wino i podpiwek-ale to akurat moim zdaniem na plus. Bo impreza byla na 150 osob (z czego 70 osob to znajomi!).
Oczywiscie byl i trojpietrowy tort weselny i oczepiny. Ogolnie-pomimo tego, ze myslalam, ze to wesele bedzie slabe-bo kumpel b. po kosztach pojechal-to wam powiem, ze bawilismy sie super. Nawet potanczylismy troche [strasznie sie smeisznie tanczy z brzuchem], a najwieksza polewke mialam z tego jak wszystkie mlode dziewczyny na mnie patrzyly i na moj brzuch,ktory teraz juz jest wiekszy niz ost., z takim jakby przerazeniem w oczach;P, ale dzieki temu dostalam kawalek torta bez kolejki.

A dzisiaj juz badania zaliczone, jeszcze tylko to nieszczesne EKG zostalo..a tego sie boje najbardziej-a nuz widelec faktycznie mi cos z sercem wyjdzie??? no i jeszcze wizyta u lek. po zwolnienie wlasciwie...
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 15:07   #1615
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Ufff! nadrobilam was..strasznie duzo piszecie...

A dopiero teraz pisze-bo w Pt mielismy dziwny dzien. Ja wstalam o 11.00, zjadlam sniadanie, poczytalam cos na wizazu i zabralam sie za porzadki. Za chwile dzwoni moj maz, ze maja pozar na warsztacie i pelno strazy pozarnej. Na szczescie nikomu sie nic nie stalo, a faktycznie palily sie jakies farby. W kazdym razie puscili go wczesniej do domu i defacto razem juz gotowalismy obiad, ost. pranie...pozniej niestety musialam podejsc do lekarza-bo troche spanikowalam, po tym jak mnie caly dzien bolalo podbrzusze...juz myslalam, ze moze to szyjka sie dziwnie skrocila albo porod sie zbliza. Okazalo sie jednak, ze znowu mam infekcje pecherza, szyjka miekka i faktycznie 28mm, ale to jest git jak na ten tydz. ciazy, mlody ma sie dobrze i wazy juz 2700g, za to dostalam skierowanie na EKG - z powodu wysokiego cisn. i szybkiego tetna. Jak jeszcze sie przyznalam, ze przy wolnym chodzeniu po schodach mam zadyszke to juz bylo wiadomo, ze musze to badanie zrobic. No i stado jakis innych badan ciazowych-na tarczyce, posiew na bakterie (ten caly paciorkowiec) i takie tam. No i mam przykaz sie nie denerwowac i lykac magnez.
Ja tam licze, ze bedzie git-ale sie pakuje w najblizszych dniach...bo inaczej to chyba bede panikowac za bardzo i znowu mi kaza jakies dziwne badania robic.

W so bylismy na ost. zakupach dla mlodego-ale i tak po reszte rzeczy chyba bede musiala podejsc do apteki-bo np. masci Bepanthen nie znalazlam;( Torba jeszcze nie spakowana-ale dzis na mur beton to zrobie...

W So bylismy jeszcze na slubie i weselu mojego kumpla z pracy-musielim sie chociaz pokazac, bo kumpla znam od studiow i by mi nie wybaczyl ...
A slub bardzo ciekawy-bo w neokatechumenacie, gdzie moj kumpel nalezy. To taka jakby wspolnota przy kosciele o zaostrzonym rygorze. W moim odczuciu raczej smutna ceremonia-bo ani hymnu o milosci ani Ave Maria...tylko nonstop jakies komentarze do czytan z Pisma sw. pokroju-bo malzenstwo to nie sielanka, teraz zacznie sie prawdziwe zycie, bedzie ciezko, beda kryzysy itp. Normalnie jak ja bym uslyszala to na wlasnym slubie-to jak Boga kocham-chyba bym uciekla sprzed oltarza. Ale moj kumpel akurat tak woli. Samo wesele juz bardziej tradycyjne w Bojanie (15km od Gdyni) w restauracji stylizowanej na stary dworek szlachecki o dumnej nazwie Magnat-oczywiscie przeniesienie panny mlodej przez prog, z ciekawostek to byla modlitwa przed jedzeniem oraz przed podziekowaniem dla rodzicow, jedzonko staropolskie, nawet byla podpalana golonka. Dj'a mieli znajomka-puszczal kawalki z laptopa, ale calkiem fajnie to wyszlo. Jedyny mankament, ze moze malo bylo zabaw weselnych. Nie bylo rowniez wogole wodki tylko wino i podpiwek-ale to akurat moim zdaniem na plus. Bo impreza byla na 150 osob (z czego 70 osob to znajomi!).
Oczywiscie byl i trojpietrowy tort weselny i oczepiny. Ogolnie-pomimo tego, ze myslalam, ze to wesele bedzie slabe-bo kumpel b. po kosztach pojechal-to wam powiem, ze bawilismy sie super. Nawet potanczylismy troche [strasznie sie smeisznie tanczy z brzuchem], a najwieksza polewke mialam z tego jak wszystkie mlode dziewczyny na mnie patrzyly i na moj brzuch,ktory teraz juz jest wiekszy niz ost., z takim jakby przerazeniem w oczach;P, ale dzieki temu dostalam kawalek torta bez kolejki.

A dzisiaj juz badania zaliczone, jeszcze tylko to nieszczesne EKG zostalo..a tego sie boje najbardziej-a nuz widelec faktycznie mi cos z sercem wyjdzie??? no i jeszcze wizyta u lek. po zwolnienie wlasciwie...
Nie denerwuj się, bądź dobrej myśli - może badanie nic nie wykaże?? A Ty masz ciągle wysokie ciśnienie? Bo ja tylko u lekarza, w domu idealne, a nawet za niskie. Ostatnio tak się zastanawiałam, ile mi pokaże na izbie przyjęć...no i jak ja im wytłumaczę, że to tylko syndrom białego fartucha...

Stary 2010-12-13, 15:08   #1616
mika_am
Raczkowanie

make_up_istka- ja jak podliczyłam z ciekawości za same wizyty u gina+ usg+ 2xusg 3d w Łodzi (nie licząc paliwa)+1usg 3d w Ck to mi wyszło 1340zł! do tego co miesięczne badania krwi to (pierwsze najdrozsze), moczu i lekarstwa to o zgrozo troche wyszło, ale na dziecku się nie oszczędza, aby zdrowe tylko było!
magdaka 13- też bym potańczyła! normalnie jak słysze jakieś fajne i szybkie kawałki to mnie energia rozwala, ale ja zawsze tak miałam, mimo fizycznej cieżkiej i całodziennej pracy i zmęczenia biegłam na disco tam juz go nie czułam
Stary 2010-12-13, 15:14   #1617
make_up_istka
BAN stały

Oj, ja też bym potańczyła... Na SR na jednych zajęciach zamiast gimnastyki mieliśmy salsę, a na kolejnych taniec brzucha ale jakoś się śmiesznie i dość ciężko tańczyło, mimo że wcześniej salsę tańczyłam przez prawie dwa lata. Z brzuchem biodra już tak ładnie nie chodzą.
Stary 2010-12-13, 15:14   #1618
muron
Zakorzenienie

zły 13, zły 13, zły 13.
1. zamarznięty zamek w aucie- odmrażacz zadziałał
2. brak miejsc parkingowych w całym centrum
3. pomyliłam godzinę u fryzjera, musiałam czekać
4. poszłam odebrać okulary-ekstra. Zakładam żle widzę. patrzę- soczewka uszkodzona pofałdowana czy coś.
5. obcięła mnie inaczej niż chciałam!!! Mówię tak samo, dokłądnie tłumacze, że mam już takie że zepnę i na tym mi zalezy i w ogóle wszystko. Kurde i jest tak jak być nie miało

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 15:20   #1619
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
zły 13, zły 13, zły 13.
4. poszłam odebrać okulary-ekstra. Zakładam żle widzę. patrzę- soczewka uszkodzona pofałdowana czy coś.
5. obcięła mnie inaczej niż chciałam!!! Mówię tak samo, dokłądnie tłumacze, że mam już takie że zepnę i na tym mi zalezy i w ogóle wszystko. Kurde i jest tak jak być nie miało
nie przejmuj się! Głowa do góry. Już prawie wieczór i koniec dnia a z włosami na pewno nie jest tak źle.

A ja właśnie wyjęłam pranie z pralki i różowo-pomarańczowy sweterek okłaczył mi wszystkie pozostałe ubrania...

Czas edycji: 2010-12-13 o 15:22
Stary 2010-12-13, 15:22   #1620
mika_am
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
zły 13, zły 13, zły 13.
nawet nie wiedziałam że dzis 13, razem ze zwolnieniem zagubiłam poczucie czasu!
współczuje feralnego dnia! ja w czwartek wybieram się do fryzjerki, miałam tez robić odrosty ale zastanawiam się nad zmianą koloru, chyba pod wpływem rodziców bo im się mój rudy nie podoba, a mnie podoba jak już się troche spłucze
miałam radykalnie zmienić kolor za jakieś 3 miesiące, i teraz nie wiem strasznie niezdecydowana jestem w tej ciąży:/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości