|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ![]() Te widziałam tylko w takiej wielkości, czerwone, brązowe, niebieskie i ciemna zieleń, ale tego koloru akurat wtedy nie mieli. ![]() Cytat:
A wygląda na taki słodki, malutki pokoik dziecięcy. My też małą będziemy mieć w sypialni, ale ona to nawet swojego kącika mieć nie będzie, takiego typowo dziecięcego. Na to musi poczekać. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Zadomowienie
|
Dziekuje, miło, ze Wam sie podoba.
Narazie tylko rozłozylismy by zobaczyc jak to sie prezentuje, dzis składamy łóżeczko, poscielke szykuje do ptrania a cały kacik dla małej przygotujemy koniec stycznia/poczatek lutego, czeka nas przemeblowanie. A w grudniu wymiana okien wiec składam wszystko, żeby sie nie kurzyło..,.,a łóżeczko faktycznie jak dla małej księżniczki... mamy nadzieję, ze Nadii bedzie wygodnie. Ps. Na żywo DUzo lEPiEj sie prezentuje...a baldachim zawsze mi sie podobal,..ale jednak sporo miejsca zajmuje...mam 2 komplety poscielki ten jest z baldachimem mam tez na zmiane komplet po mojej sistrze bez baldachimu wiec dla odmiany bede powlekała tamta pościelke. Mykam do łóżka bo jakoś tak w głowie mi sie kreci...poleze i zaraz obiadek robic bede.. dziś spaghetti ![]()
#1595 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też w takim sklepie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Te nasze kosze to własnie bardzo ciemny brąz. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-13 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1598 |
Raczkowanie
|
anka_bzzz To zależy czy Twój szpital wymaga ukończenia szkoły rodzenia przy porodzie rodzinnym. Większość raczej nie wymaga
![]() Czy mogłaby któraś z Was mi pomóc? Trochę z innej beczki ![]() Czy to przypadkiem nie jest tak, że jeżeli mija termin realizacji reklamacji to wtedy musi być ona rozpatrzona pomyślnie dla klienta? Pomóżcie bo buty pół roku noszone ;/
#1599 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic ubieram się, zjadam barszczyk i jadę po wyniki, a potem do endokrynologa...........i będzie spokój do stycznia ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- koleżanka na początku tego roku była u onkologa (ma małego guza piersi niezłośliwego). Kazał jej zrobić USG, więc poszła i chciała się zapisać, a tu termin na koniec LISTOPADA!!!!!!!! Przecież do tego czasu mogłaby się przekręcić na drugą stronę. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1602 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Złóż reklamację raz jeszcze, napisz pismo odwołujące. Jeśli Ci nie przyjmą - idź do rzecznika praw konsumenta, nie szczyp się. Na bank oddadzą Ci wtedy kasę za buty albo nowe buty. Ja taka byłam rok temu że buty miałam na sobie przez 6godzin...w ciągu rroku - po godiznie rozkleiły się to reklamacja... potem druga znów i trzecia...czwarta. Za każdym razem niby naprawiali ale...coś było ewidentnie nie tak. Przy 3 reklamacji można żądać zwrotu kasy - oni nie uwzględnili tego. Ogólnie składałam 6reklamacji. Po 6 reklamacji poszłam do Rzecznika (żałuję że dopiero wtedy) i napisałam do niej pismo - po 3tyg miałam kasę do odbioru od naburmuszonej Pani ![]()
![]() |
#1603 | ||
Zadomowienie
|
Kurczę, przysnęło mi się od 11 do teraz
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dziś na obiad wymyśliłam "chińszczyznę" własnej produkcji, muszę się za nią zabrać jakoś niedługo, ale nie chce mi się zwlec z wyrka... A co do zapisów u specjalistów w nfz - wszędzie tyle się czeka!! Moja babcia zazwyczaj w grudniu rejestruje się do kardiologa, neurologa etc. - terminy osculują między wakacjami, a jesienią...człowiek zdąży porządnie zachorować, nim go lekarz przyjmie... Dlatego ja do endokrynologa prywatnie chodzę. W ogóle podjęłam decyzję, że przenoszę kartę moją i męża z przychodni, gdzie leczyliśmy się do tej pory...powodów jest kilka: mało profesjonalna kadra (lekarze krótko mówiąc zlewają pacjentów), straszne kolejki, a co najważniejsze - jedyny lekarz z powołania, który tam pracował przeniósł się gdzie indziej. Dobiła mnie wiadomość, że pediatrzy przyjmują w niej tylko do 13!! To jest niepojęte dla mnie! Ostatnio 4 miesięczny synek koleżanki dostał gorączki o 12 w południe, koleżanka popędziła z nim do pediatry, a tam ją poinformowano, że już jej nie przyjmą, bo za dużo chorych jest, a lekarze do 13 przyjmują...do 18 musiała czekać, żeby móc z nim pojechać do szpitala...wiecie, nie mam zamiaru ryzykować zdrowia dziecka, wolę iść do przychodni, gdzie lekarze przyjmują do 18, są kompetentni, a nie tylko wystawiają zwolnienia. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-13 o 13:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Zadomowienie
|
ps. jesli liczyłaś 14dni omijając weekendy - to źle liczyłaś bo weekendy wliczają się, więc masz prawo ubiegać się o zwrot pieniążków bądź pozytywne rozpatrzenie naprawy jeśli Ci zalezy na naprawie
#1605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Dziękuję Dziewczyny za pomoc ![]() Będę się kłócić!! ![]()
![]() |
#1606 |
Zadomowienie
|
a ja zupełnie z innej paki:
czy któraś z Was robiła paszteciki do barszczu czerwonego? Jak to się robi? |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() moja teściowa raz zrobiła nam tak że kupiła ciasto francuskie i w nie wlepiła pasztet pieczony ...i to do piekarnika na kilka minut; moja mama do barszczu robi krokiety ![]() więc nie pomogę Ci pewnie za bardzo ![]()
![]() |
#1608 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie poniedziałkowo!
...u mnie sypie od rana, więc nie ruszam się z domu. Jutro będę musiała, bo jadę po Dyplom na Uczelnie, a tak mi się nie chce! ![]() Louboutinko, ja też kupuje Feminatal i bardzo mnie wkurzył fakt, że wraz z nazwą zmieniła się też cena ![]() make_up_istka, b.przytulny kącik stworzyliście dla Małej! ![]() 34 tydzień! ![]() Wiecie co, ja bym chyba chciała, żeby Młody przyszedł na świat jakoś na początku stycznia. Jest mi ostatnio b.ciężko, źle mi w każdej pozycji, nie mogę się wygodnie ułożyć, męczę się jak mops przy każdej czynności jaką wykonuje...a gdzie tu do 23 stycznia... JeSuis, śniło mi się, że się rozpakowałaś! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-12-13 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurczę dziewczyny, co Wy za sny macie ![]() ![]() Że rodzinka się nie może doczekać, to wiem, ale że całe moje otoczenie tak czeka na naszego potomka ![]() Ja wczoraj stworzyłam Świąteczne menu, tylko kurczę chyba kutii nie będzie w tym roku, a to moja ulubiona potrawa... My nie robimy pasztecików, u nas barszcz jest do picia, a zupa grzybowa na Wigilii. Ale mamy też specjał mojej mamy - wielki drożdżowy pieróg z nadzieniem grzybowym - już się doczekać nie mogę... Mąż zabił wczoraj już drugiego karpia, będziemy jedli go całe Święta... Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-13 o 14:37 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1610 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, a czy z reklamacją teraz już nie jest tak, że oni nie muszą jej rozpatrzyć w przeciągu 2 tygodni? Nas tak ze sprzętem straszyli, że oni się z tym mogą grzebać do woli. ![]() Ja już jak pomyślę o reklamacji to jestem chora. Nie dość, że przykładowo po sprzęt to trzeba dzwonić do firmy, żeby kuriera wysłali, a jak się dzwoni, to oni najpierw każą 150 różnych rzeczy sprawdzić i dopiero dzwonić, to jeszcze są niesolidni. Jeszcze buty, to przeżyję, ale jak nam się płyta indukcyjna zasupła... Odmówili naprawy na gwarancji na podstawie zdjęć (sic!). Ale dzwoniłam dwa razy do tego cholernego Candy i jakoś to załatwiłam, choć myślałam, że mnie coś weźmie! Koniec off topa. ![]() Cytat:
Nie dziwię się. Żałują, że nie podliczałam, ile mnie ciąża: ginekolog plus leki i badania kosztuje od początku ciąży. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Raczkowanie
|
Jak byś podliczyła to by wyszło pewno że wszytko to co kupić trzeba dla maleństwa łącznie z wózkiem itp. to drugie tyle zostawia się u lekarzy na badaniach i w aptekach, ja też własnie ostatnio mówiłam ile za wszytko trzeba płacić
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Raczkowanie
|
Witam sie po wekendzie
![]() oczywiście sobota spędzona na zakupach dla małego i pracowicie w domku, wieczorkiem strasznie duszno mi się zrobiło, musiałam się położyć i oddychać głęboko! a niedziela jak zwykle na meczyku u teściów i siostry ![]() ![]() dziś znów w momencie zrobiło mi się duszno i poty mnie oblały! zakupiłam ciuszki dla małego takie wyjściowe ![]() justine88- super fryzurka i ładna pościel make_upis_tka- śliczny pokoik Gabrysi ja jestem teraz na etapie szukania pościeli dla małego (może Tomka- pomysł TŻ) na zmiane! a to zakupy ubrankowe! |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
BAN stały
|
Mnie same wizyty wyniosły 9x80zł czyli 720zł... Byłoby ich mniej gdyby nie moje problemy z plamieniem i nerwem bo chodziłabym nie częściej niż co 4 tyg...
![]() Plus badania: jakieś 150zł w sumie (morfologie, mocz, przeciwciała - raz robiłam za darmo -, grupa krwi - za darmo, glukoza) Witaminy na samym początku dostałam od lekarza, a potem kupiłam VitaMiner (ok. 25zł) plus żelazo i magnez ale to niedużo, więc nie jest źle jeśli chodzi o to. Dwa razy USG 4D, ale tego nie doliczam, bo to w sumie nasz wymysł a nie konieczność ![]() Ja na razie mam dwa komplety pościeli (drugi biały w różyczki ale bez boczków) - oba w spadku. Do dużego łóżeczka też wszystkie dostanę - i pościel i wkłady - więc to mnie ominęło. Baldachimu nie braliśmy nawet pod uwagę, bo u nas i tak specjalnie jasno nie jest więc bez sensu byłoby dodatkowo zasłaniać jakiekolwiek światło małej. Poza tym jak my zapalamy światło w swojej części, to u niej nie świeci, ma osobne lampki. Ach! I TŻ musi nasmarować kółka od kołyski bo nie chce jeździć ![]() mika super te brązowe ogrodniczki ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-13 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Wtajemniczenie
|
Ufff! nadrobilam was..strasznie duzo piszecie...
A dopiero teraz pisze-bo w Pt mielismy dziwny dzien. Ja wstalam o 11.00, zjadlam sniadanie, poczytalam cos na wizazu i zabralam sie za porzadki. Za chwile dzwoni moj maz, ze maja pozar na warsztacie i pelno strazy pozarnej. Na szczescie nikomu sie nic nie stalo, a faktycznie palily sie jakies farby. W kazdym razie puscili go wczesniej do domu i defacto razem juz gotowalismy obiad, ost. pranie...pozniej niestety musialam podejsc do lekarza-bo troche spanikowalam, po tym jak mnie caly dzien bolalo podbrzusze...juz myslalam, ze moze to szyjka sie dziwnie skrocila albo porod sie zbliza. Okazalo sie jednak, ze znowu mam infekcje pecherza, szyjka miekka i faktycznie 28mm, ale to jest git jak na ten tydz. ciazy, mlody ma sie dobrze i wazy juz 2700g, za to dostalam skierowanie na EKG - z powodu wysokiego cisn. i szybkiego tetna. Jak jeszcze sie przyznalam, ze przy wolnym chodzeniu po schodach mam zadyszke to juz bylo wiadomo, ze musze to badanie zrobic. No i stado jakis innych badan ciazowych-na tarczyce, posiew na bakterie (ten caly paciorkowiec) i takie tam. No i mam przykaz sie nie denerwowac i lykac magnez. Ja tam licze, ze bedzie git-ale sie pakuje w najblizszych dniach...bo inaczej to chyba bede panikowac za bardzo i znowu mi kaza jakies dziwne badania robic. W so bylismy na ost. zakupach dla mlodego-ale i tak po reszte rzeczy chyba bede musiala podejsc do apteki-bo np. masci Bepanthen nie znalazlam;( Torba jeszcze nie spakowana-ale dzis na mur beton to zrobie... W So bylismy jeszcze na slubie i weselu mojego kumpla z pracy-musielim sie chociaz pokazac, bo kumpla znam od studiow i by mi nie wybaczyl ... A slub bardzo ciekawy-bo w neokatechumenacie, gdzie moj kumpel nalezy. To taka jakby wspolnota przy kosciele o zaostrzonym rygorze. W moim odczuciu raczej smutna ceremonia-bo ani hymnu o milosci ani Ave Maria...tylko nonstop jakies komentarze do czytan z Pisma sw. pokroju-bo malzenstwo to nie sielanka, teraz zacznie sie prawdziwe zycie, bedzie ciezko, beda kryzysy itp. Normalnie jak ja bym uslyszala to na wlasnym slubie-to jak Boga kocham-chyba bym uciekla sprzed oltarza. Ale moj kumpel akurat tak woli. Samo wesele juz bardziej tradycyjne w Bojanie (15km od Gdyni) w restauracji stylizowanej na stary dworek szlachecki o dumnej nazwie Magnat-oczywiscie przeniesienie panny mlodej przez prog, z ciekawostek to byla modlitwa przed jedzeniem oraz przed podziekowaniem dla rodzicow, jedzonko staropolskie, nawet byla podpalana golonka. Dj'a mieli znajomka-puszczal kawalki z laptopa, ale calkiem fajnie to wyszlo. Jedyny mankament, ze moze malo bylo zabaw weselnych. Nie bylo rowniez wogole wodki tylko wino i podpiwek-ale to akurat moim zdaniem na plus. Bo impreza byla na 150 osob (z czego 70 osob to znajomi!). Oczywiscie byl i trojpietrowy tort weselny i oczepiny. Ogolnie-pomimo tego, ze myslalam, ze to wesele bedzie slabe-bo kumpel b. po kosztach pojechal-to wam powiem, ze bawilismy sie super. Nawet potanczylismy troche [strasznie sie smeisznie tanczy z brzuchem], a najwieksza polewke mialam z tego jak wszystkie mlode dziewczyny na mnie patrzyly i na moj brzuch,ktory teraz juz jest wiekszy niz ost., z takim jakby przerazeniem w oczach;P, ale dzieki temu dostalam kawalek torta bez kolejki. A dzisiaj juz badania zaliczone, jeszcze tylko to nieszczesne EKG zostalo..a tego sie boje najbardziej-a nuz widelec faktycznie mi cos z sercem wyjdzie??? no i jeszcze wizyta u lek. po zwolnienie wlasciwie...
#1615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Raczkowanie
|
make_up_istka- ja jak podliczyłam z ciekawości za same wizyty u gina+ usg+ 2xusg 3d w Łodzi (nie licząc paliwa)+1usg 3d w Ck to mi wyszło 1340zł! do tego co miesięczne badania krwi to (pierwsze najdrozsze), moczu i lekarstwa to o zgrozo troche wyszło, ale na dziecku się nie oszczędza, aby zdrowe tylko było!
magdaka 13- też bym potańczyła! normalnie jak słysze jakieś fajne i szybkie kawałki to mnie energia rozwala, ale ja zawsze tak miałam, mimo fizycznej cieżkiej i całodziennej pracy i zmęczenia biegłam na disco tam juz go nie czułam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
BAN stały
|
Oj, ja też bym potańczyła... Na SR na jednych zajęciach zamiast gimnastyki mieliśmy salsę, a na kolejnych taniec brzucha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Zakorzenienie
|
zły 13, zły 13, zły 13.
1. zamarznięty zamek w aucie- odmrażacz zadziałał 2. brak miejsc parkingowych w całym centrum 3. pomyliłam godzinę u fryzjera, musiałam czekać 4. poszłam odebrać okulary-ekstra. Zakładam żle widzę. patrzę- soczewka uszkodzona pofałdowana czy coś. 5. obcięła mnie inaczej niż chciałam!!! Mówię tak samo, dokłądnie tłumacze, że mam już takie że zepnę i na tym mi zalezy i w ogóle wszystko. Kurde i jest tak jak być nie miało
![]() |
#1619 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() A ja właśnie wyjęłam pranie z pralki i różowo-pomarańczowy sweterek okłaczył mi wszystkie pozostałe ubrania... ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-13 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
współczuje feralnego dnia! ja w czwartek wybieram się do fryzjerki, miałam tez robić odrosty ale zastanawiam się nad zmianą koloru, chyba pod wpływem rodziców bo im się mój rudy nie podoba, a mnie podoba jak już się troche spłucze ![]() miałam radykalnie zmienić kolor za jakieś 3 miesiące, i teraz nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.