Żony 2011 :) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 12:59   #1591
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2011 :)

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
tym sie nieprzejmuj dobra ekipa tego samego dnia membrane ci połozy na krokwach i łatach i nic nie bedzie przeciekac my najpierw zmienilismy dach a teraz robimy pomału w srodku
Tylko, że my nie bierzemy do tego firmy. Wujek ma firmę która się tym zajmuję reszta to będą znajomi. Tak aby zminimalizować koszty.U nas tak zawsze jest że wszystkie prace robimy sami tzn z najbliższą rodziną, ponieważ dużo znajomych ma swoje firmy(dachy, tynki, ogrzewania itp.) to zasięgamy ich pomocy ale resztę sami robimy. Dlatego się boję
Stary 2012-02-21, 13:48   #1592
booziaczek
Zadomowienie

no to faktycznie my mielismy ekipe 50zł/m2 i ich robocizna duzo nie wyniosła ale wiadomo kazdy grosz sie liczy ... tak to wszystko tez mamy robione po rodzinie i sami ale dach to jednak dach i wolelismy dac te kilka tys wiecej ale miec spokojna głowe
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 15:09   #1593
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Dziękuję już mam
Mieszkanko jest cudowne
Łazienka śliczna, uwielbiam fiolet. Sama sobie wszystko zaplanowałaś czy miałaś robiony projekt?
Powiedz mi czy pod tą umywalką jest dużo tych "rurek"? Bo teraz mnie wystraszyłaś i nie wiem czy u nas się wszystko zmieści w szafce.

Mi się już znudziło nasze mieszkanie, tym bardziej jak widzę jakie wy macie cuda
Dziękuje sama wszystko planowałam co i jak byłam w szoku jak chłopak, który robił nam łazienkę, po wytłumaczeniu mu i narysowaniu na kartce zrobił dokładnie tak jak chciałam
pod umywalką jest syfon i odpływ (rura), bo nie wkuwaliśmy go w ścianę no i wężyki od wody. wybraliśmy dość szeroką umywalkę, więc odpływ był w niej daleko od ściany
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Mi sie otworzył ale nie moge nic powiedzieć bo w pracy się obrazki nie wyświetlają dopiero w domku sobie pooglądam.
Wracając do kąpieli w wannie, ja właśnie dolewam od czasu do czasu gorącą wodę ( a że w zimie idzie ona z centralnego to jet wrząca )zwłaszcza jak czytam coś w wannie. Rachunkami się na razie nie przejmuję bo przy tym ile zużywamy to naprawdę nie płacimy dużo. Moja mama w bloku, praktycznie sama, czasm płąci więcej.
widzę, że masz tak samo jak ja poblokowane mnóstwo rzeczy
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;32442523]Dzięki dziewczyny za rady ale w końcu wyszło tak, że w piątek szef męża się zgodził bez problemu, żebyśmy razem pracowali, a w poniedziałek widocznie jakaś jego znajoma chciała to stanowisko i powiedział mężowi, że jednak się nie zgadza. Stwierdził, że może załatwić mi miejsce w innej placówce, tylko cv muszę przynieść. I chyba mu je zaniosę, bo po przemyśleniu i waszych radach stwierdziłam, że dobrze by było przyjąć taką posadę.

Cudna łazienka my na wannę zdecydowaliśmy się z tego samego powodu

U nas jest odwrotnie u rodziców jest prysznic, a u nas wanna. I wannie kąpałam się może ze 3 razy Ja uwielbiam prysznic, marzy mi się założenie deszczownicy u rodziców. Za to K woli wannę ale zauważyłam, że coraz częściej schodzi na dół pod prysznic [/QUOTE]
dziękuję
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
To ja jestem jakaś dziwna, bo po kilkunastu minutach uciekam z wanny hi
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja też...

mąż za to potrafi godzinę leżeć w wannie.
My się zastanawiamy co zrobić w łazience - wanna czy prysznic. Nie wiem czy nie stanie na tym, że będzie wanna i szklane drzwiczki, do zamontowanego prysznica na ścianie.

Karolina super mieszkanie macie.
ja tez nie lubie wylegiwać się w wannie, od czasu do czasu tak, ale żeby codziennie-to nie.
Dziękuje
Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Ja też chcialam kiedys pokazać łazienkę na wątku i ciężko było cokolwiek sfotografować - mamy 3,6 m2.
A co do stelaża - chyba wolę stół niż wydawanie 50 zł na żelastwo.

Boję się, ale moze nie odziedziczy po mnie tego - zorientowałam się po wypraniu już wszystkiego dla małego Może nie będzie tak źle
Mieszkanko spore i łazienka w porównaniu z naszą też A co do półki pod umywalka to musi się w niej zmieścić tylko syfon umywalkowy, bo rurki od wody mamy w ścianach.

A nam nasze się coraz bardziej podoba Ostatnio kupiliśmy dywany i została do kupienia tylko lampa do małego pokoju. A w przyszłości chcemy zrobić korytarz z wymianą drzwi i kuchnię - narazie tragicznie w tych pomieszczeniach nie ma, a niestety finanse nam nie pozwoliły na wyremontowanie teraz tego.

swoje to swoje nam tez się z dnia na dzień coraz bardziej podobało już się nie mogę doczekać, kiedy pójde po pierdółki do mieszkania kupić...ale to za jakiś czas dopiero, bo teraz trzeba znowu trochę pozbierać kaski, bo spłukaliśmy się do zera ale było warto
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 18:14   #1594
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
Dziękuje sama wszystko planowałam co i jak byłam w szoku jak chłopak, który robił nam łazienkę, po wytłumaczeniu mu i narysowaniu na kartce zrobił dokładnie tak jak chciałam
pod umywalką jest syfon i odpływ (rura), bo nie wkuwaliśmy go w ścianę no i wężyki od wody. wybraliśmy dość szeroką umywalkę, więc odpływ był w niej daleko od ściany

widzę, że masz tak samo jak ja poblokowane mnóstwo rzeczy

dziękuję

ja tez nie lubie wylegiwać się w wannie, od czasu do czasu tak, ale żeby codziennie-to nie.
Dziękuje

swoje to swoje nam tez się z dnia na dzień coraz bardziej podobało już się nie mogę doczekać, kiedy pójde po pierdółki do mieszkania kupić...ale to za jakiś czas dopiero, bo teraz trzeba znowu trochę pozbierać kaski, bo spłukaliśmy się do zera ale było warto
Mieszkanko rewelacja.Wielkie ile metrów ok.70 ?Brawa za pomysły i realizację
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 18:58   #1595
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za zdjęcia ale mi się strona nie chce otworzyć

Nie możesz temu kolesiowi po prostu powiedzieć co myślisz o tym wszystkim?
Niestety maja wadą jest to że mówię co myślę i jak znajomi zajdą mi za skórę to powiem co o nich myślę i tyle (tego samego oczekuję od nich) nikt się nie obraża a każdy wie jakich zachowań nie toleruję.
Rozumiem, że koleś może sobie żartować ale trzeba mu uświadomić, że ty takich żartów nie lubisz i nie chcesz aby takie rzeczy pojawiały się u Was w domu.

Koniecznie się pochwal. Wszystkie łazienki mile widziane. Tym bardziej małe ponieważ też taką mam
Przy następnej okazji jeśli taka będzie nie omieszkam mu na pewno powiedzieć
morenica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 06:40   #1596
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
no to faktycznie my mielismy ekipe 50zł/m2 i ich robocizna duzo nie wyniosła ale wiadomo kazdy grosz sie liczy ... tak to wszystko tez mamy robione po rodzinie i sami ale dach to jednak dach i wolelismy dac te kilka tys wiecej ale miec spokojna głowe
Zazdroszczę u mnie nie można im tego przegadać, twierdzą, że wujek ma firmę która się tym zajmuje więc znajomi będą im tylko pomagać. A wiadomo jak jest z rodzinnymi interesami niby zrobią to po promocyjnej cenie a jakby człowiek się bardziej to wliczył to wyjdzie więcej niż jakby robiła to profesjonalna firma bez znajomości, ah nic nie mogę na to poradzić, tylko się modlić aby nie przyszła burza i nas nie zalało
Stary 2012-02-22, 06:56   #1597
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszczę u mnie nie można im tego przegadać, twierdzą, że wujek ma firmę która się tym zajmuje więc znajomi będą im tylko pomagać. A wiadomo jak jest z rodzinnymi interesami niby zrobią to po promocyjnej cenie a jakby człowiek się bardziej to wliczył to wyjdzie więcej niż jakby robiła to profesjonalna firma bez znajomości, ah nic nie mogę na to poradzić, tylko się modlić aby nie przyszła burza i nas nie zalało
bedzie dobrze ale kup na wszelki wypadek taka folie budowlana tylko 2 nie 1 to kosztuje ok 50 gr z metra i jak beda zdejmowac stary dach to odrazu ja klasc lub ta membrane co idzie pod dach tez nie przecieka i bedziesz mogła spac spokojnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 07:10   #1598
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
już się nie mogę doczekać, kiedy pójde po pierdółki do mieszkania kupić...
Uwielbiam to hihi

Cytat:
będzie dobrze
CHociaż ja też nie lubię rodzinnych firm. Szwagier z takiej skorzystał budując dom i mieli niezłe przeboje. Nie byli terminowi i w ogóle. Ciężko było się z nimi pogadać. Ale nie wszyscy tacy są

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2012-02-22 o 11:39
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 07:27   #1599
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
bedzie dobrze ale kup na wszelki wypadek taka folie budowlana tylko 2 nie 1 to kosztuje ok 50 gr z metra i jak beda zdejmowac stary dach to odrazu ja klasc lub ta membrane co idzie pod dach tez nie przecieka i bedziesz mogła spac spokojnie

Cytat:
Uwielbiam to hihi

będzie dobrze
CHociaż ja też nie lubię rodzinnych firm. Szwagier z takiej skorzystał budując dom i mieli niezłe przeboje. Nie byli terminowi i w ogóle. Ciężko było się z nimi pogadać. Ale nie wszyscy tacy są
Dzięki dziewczyny musi być dobrze nie ma innej opcji
Tak o foli już mówiłam i dali się przekonać więc myślę że jak spadnie mały deszczyk to nic złego nie powinno się stać a dach myślę, że w dwa dni góra 3 dni będzie skończony.
Stary 2012-02-22, 07:34   #1600
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
Mieszkanko rewelacja.Wielkie ile metrów ok.70 ?Brawa za pomysły i realizację
dziękuję tak mieszkanie 66m2

Cytat:
Uwielbiam to hihi

będzie dobrze
uwielbiasz jak się spłukujemy do zera
Stary 2012-02-22, 07:50   #1601
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Cytat:
Dzięki dziewczyny musi być dobrze nie ma innej opcji
Tak o foli już mówiłam i dali się przekonać więc myślę że jak spadnie mały deszczyk to nic złego nie powinno się stać a dach myślę, że w dwa dni góra 3 dni będzie skończony.
W moim rodzinnym domu był wymieniany dach - jednospadowy i niewielki - tydzień im zeszło.

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 08:02   #1602
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
W moim rodzinnym domu był wymieniany dach - jednospadowy i niewielki - tydzień im zeszło.
To mnie pocieszyłaś, wujek twierdził, że jeden dzień zrzucenie dachu, początek założenia, drugi dzień zakończenie. No i potem wykończenia, wyłożenie waty, rynny itp ale to już deszcz mi nie straszny.

Muszę się pochwalić łazienka nabiera kształtów podobno jeszcze w tym tygodniu mają podłączyć wc i prysznic. Niestety umywalka będzie musiała zaczekać bo koleś co ma nam półkę robić jeszcze nie zaczął, ba on nawet jeszcze wymiarów nie wziął. Ale myślę, że w przyszłym tygodniu będzie można już pierwszy raz wziąć prysznic w nowej, nieskończonej łazience
Stary 2012-02-22, 08:39   #1603
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że my nie bierzemy do tego firmy. Wujek ma firmę która się tym zajmuję reszta to będą znajomi. Tak aby zminimalizować koszty.U nas tak zawsze jest że wszystkie prace robimy sami tzn z najbliższą rodziną, ponieważ dużo znajomych ma swoje firmy(dachy, tynki, ogrzewania itp.) to zasięgamy ich pomocy ale resztę sami robimy. Dlatego się boję
Fajnie macie zawsze to taniej. Dalatego tez ciesze się że moj Tz to jest taka wszechstronna złota rączka, i dach umie położyć ( robił to u sąsiadów na jesień), i w domu wszystko, teraz zagodpodarowywujemy poddasze, i meble i jak trzeba to nawet włosy pofarbuje

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Jak mój tż wymianiał to zeszło 3 dni już z rynnami i okuciami komina.

Więc nie powinno być źle.

Chcociaz tak jak wczesnieij pisałyście z rodzina różnie bywa. Jak mojemu bratu kuzyn robił elektryke to się teraz prawie nie odzywają bo poczatkowa cena wzrosła 3 razy i trwało to strasznie długo.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 08:54   #1604
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
To mnie pocieszyłaś, wujek twierdził, że jeden dzień zrzucenie dachu, początek założenia, drugi dzień zakończenie. No i potem wykończenia, wyłożenie waty, rynny itp ale to już deszcz mi nie straszny.

Muszę się pochwalić łazienka nabiera kształtów podobno jeszcze w tym tygodniu mają podłączyć wc i prysznic. Niestety umywalka będzie musiała zaczekać bo koleś co ma nam półkę robić jeszcze nie zaczął, ba on nawet jeszcze wymiarów nie wziął. Ale myślę, że w przyszłym tygodniu będzie można już pierwszy raz wziąć prysznic w nowej, nieskończonej łazience
zalezy ile osób bedzie robic u mnie w pieciu robili i rzeczywiscie 1 dnia zdjeli dach druiego wymienili wiezbe a 3-go kładli ta membrane i 2 dni z blacha im zeszło i oknami... tylko ze miałam tydzien przerwy bo blachy nam na czas nie dostraczyli tłumaczyli sie ze duzo zamówien mieli wiec jak mamcie juz dokładne wymiary to zamówcie wczesniej blache lepiej niech czeka na założnie na podwórku niz zeby czekac na nia wiec do tego momentu idzie ale potem wykonczeniówka ciągnie sie niemiłosiernie

Stary 2012-02-22, 09:07   #1605
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie macie zawsze to taniej. Dalatego tez ciesze się że moj Tz to jest taka wszechstronna złota rączka, i dach umie położyć ( robił to u sąsiadów na jesień), i w domu wszystko, teraz zagodpodarowywujemy poddasze, i meble i jak trzeba to nawet włosy pofarbuje

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Chcociaz tak jak wczesnieij pisałyście z rodzina różnie bywa. Jak mojemu bratu kuzyn robił elektryke to się teraz prawie nie odzywają bo poczatkowa cena wzrosła 3 razy i trwało to strasznie długo.
Twój mąż to anioł normalnie jak i włosy potrafi pofarbować
Mój niby firma budowlana i w domu wszystko naprawi i zrobi ale jeżeli chodzi o gotowanie, prasowanie to nic nie potrafił, tak to jest jak mamusia wszystko za syna zrobiła, teraz wszystkiego się uczy i muszę przyznać, że niektóre potrawy wychodzą mu lepiej niż mnie.

Z rodziną różnie bywa, u nas wujek (inny) robił ogrzewanie, firma niby jedna z najlepszych w okolicy a u nas taką fuszerkę odstawił jak mało kto dobrze, że jego syn jest solidny i nam teraz w mieszaniu to właśnie on wszystko podłączał i jesteśmy mega zadowoleni.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
zalezy ile osób bedzie robic u mnie w pieciu robili i rzeczywiscie 1 dnia zdjeli dach druiego wymienili wiezbe a 3-go kładli ta membrane i 2 dni z blacha im zeszło i oknami... tylko ze miałam tydzien przerwy bo blachy nam na czas nie dostraczyli tłumaczyli sie ze duzo zamówien mieli wiec jak mamcie juz dokładne wymiary to zamówcie wczesniej blache lepiej niech czeka na założnie na podwórku niz zeby czekac na nia wiec do tego momentu idzie ale potem wykonczeniówka ciągnie sie niemiłosiernie
My wiezby nie będziemy wymieniać tylko blacho dachówkę kłaść a ta już jest zamówiona czeka na odbiór w magazynie bo jest robiona na wymiar naszego dachu a nie może leżeć na dworze więc oni nam ją przechowują gdy będzie już blisko roboty to po prostu się ją tylko przewiezie. Tak wykończenia zawsze najwięcej trwają.
Stary 2012-02-22, 09:18   #1606
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Twój mąż to anioł normalnie jak i włosy potrafi pofarbować
Mój niby firma budowlana i w domu wszystko naprawi i zrobi ale jeżeli chodzi o gotowanie, prasowanie to nic nie potrafił, tak to jest jak mamusia wszystko za syna zrobiła, teraz wszystkiego się uczy i muszę przyznać, że niektóre potrawy wychodzą mu lepiej niż mnie.

Z rodziną różnie bywa, u nas wujek (inny) robił ogrzewanie, firma niby jedna z najlepszych w okolicy a u nas taką fuszerkę odstawił jak mało kto dobrze, że jego syn jest solidny i nam teraz w mieszaniu to właśnie on wszystko podłączał i jesteśmy mega zadowoleni.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

My wiezby nie będziemy wymieniać tylko blacho dachówkę kłaść a ta już jest zamówiona czeka na odbiór w magazynie bo jest robiona na wymiar naszego dachu a nie może leżeć na dworze więc oni nam ją przechowują gdy będzie już blisko roboty to po prostu się ją tylko przewiezie. Tak wykończenia zawsze najwięcej trwają.
no to nie masz czym sie martwić oby tylko słonko wam swieciło i sprawnie poszło

Stary 2012-02-22, 10:04   #1607
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:

pokaż zdjecia łazienki
Stary 2012-02-22, 10:10   #1608
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
pokaż zdjecia łazienki
Do łazienki to jeszcze dużo brakuje, ale po powrocie do domu z pracy zrobie zdjęcia remontu i wstawię.
Stary 2012-02-22, 11:41   #1609
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
dziękuję tak mieszkanie 66m2

uwielbiasz jak się spłukujemy do zera
hehe źle mi się zacytowało. Już poprawiłam.
Uwielbiam zakupy

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 12:03   #1610
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

dawno mnie tu nie było, ale czas to naprawić. poczytałam co pisałyście. widziałam dyskusję wanna czy prysznic. ja prysznica nigdy nie miałam, wszędzie gdzie mieszkałam była wanna, więc wybór był dla mnie oczywisty, że będzie wanna. ale gdybyśmy teraz mieli urządzać mieszkanie to zdecydowalibyśmy się na połączenie wanny i prysznica, teraz są takie fajne. wygląda jak prysznic, tylko z wyższym albo wysokim brodzikiem wyprofilowanym jak wanna (przy tych wysokich, wysokość wanny), a i wielkości są różne, np. takie jak mała wanna. można tam normalnie wykąpać się jak w wannie, rozłożyć i poleżeć albo zamknąć się i wziąć szybki prysznic. rewelacja.

a w ogóle to tak mi się marzą jakieś zmiany w mieszkaniu. we wrześniu robiliśmy remont, ale skupiliśmy się na malowaniu, kupiliśmy też łóżko, żeby nie musieć się gnieść na wersalce, meble do łazienki i w oknach wymieniliśmy żaluzje na rolety. ale gdybyśmy mieli możliwość urządzać teraz całe mieszkanie to wyglądałoby zupełnie inaczej niż teraz. jednak gust się zmienia.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 12:04   #1611
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

Zazdroszcze meza 'zlotej raczki' Mojemu to nawet ciezko idzie malowanie scian, a zapalu do takich prac nie ma wcale
No ale coz-ma inne zalety

Kupowanie pierdólek to jest to Najgorsze, ze ja juz chcialabym je kupowac, ale boje sie ze pozniej cos nie bedzie pasowac

Edytowane przez gwiazdeczka26
Czas edycji: 2012-02-22 o 12:06
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 12:34   #1612
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dawno mnie tu nie było, ale czas to naprawić. poczytałam co pisałyście. widziałam dyskusję wanna czy prysznic. ja prysznica nigdy nie miałam, wszędzie gdzie mieszkałam była wanna, więc wybór był dla mnie oczywisty, że będzie wanna. ale gdybyśmy teraz mieli urządzać mieszkanie to zdecydowalibyśmy się na połączenie wanny i prysznica, teraz są takie fajne. wygląda jak prysznic, tylko z wyższym albo wysokim brodzikiem wyprofilowanym jak wanna (przy tych wysokich, wysokość wanny), a i wielkości są różne, np. takie jak mała wanna. można tam normalnie wykąpać się jak w wannie, rozłożyć i poleżeć albo zamknąć się i wziąć szybki prysznic. rewelacja.

a w ogóle to tak mi się marzą jakieś zmiany w mieszkaniu. we wrześniu robiliśmy remont, ale skupiliśmy się na malowaniu, kupiliśmy też łóżko, żeby nie musieć się gnieść na wersalce, meble do łazienki i w oknach wymieniliśmy żaluzje na rolety. ale gdybyśmy mieli możliwość urządzać teraz całe mieszkanie to wyglądałoby zupełnie inaczej niż teraz. jednak gust się zmienia.
dokładnie. A u mnie nie tyle gust co szybko się nudzę i ciągle bym coś zmieniała, nawet głupią kolorystykę dodatków. Tylką mąż marudzi, że nakupuje pełno wszystkiego a później nie ma tego gdzie pakować

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze meza 'zlotej raczki' Mojemu to nawet ciezko idzie malowanie scian, a zapalu do takich prac nie ma wcale
No ale coz-ma inne zalety

Kupowanie pierdólek to jest to Najgorsze, ze ja juz chcialabym je kupowac, ale boje sie ze pozniej cos nie bedzie pasowac
Skąd ja to znam już bym kupowała pojemniki na mydła, szczotki, dywaniki a łazienka jeszcze nie gotowa tylko, że w mojej głowie już jest cały plan i raczej z kolorystyką nie będzie problemu. No kusi oj kusi aby już sobie wszystko kupić tylko, że nie znalazłam takich rzeczy które by spełniały moje oczekiwania

A mąż nie musi być złotą rączką pewnie ma dużo innych zalet
Stary 2012-02-22, 13:45   #1613
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Do łazienki to jeszcze dużo brakuje, ale po powrocie do domu z pracy zrobie zdjęcia remontu i wstawię.
czekamy
Cytat:
hehe źle mi się zacytowało. Już poprawiłam.
Uwielbiam zakupy
żartowałam
ja też uwielbiam zakupy a najbardziej te do domu
Stary 2012-02-22, 14:25   #1614
booziaczek
Zadomowienie

ja tez uwielbiam kupowac ale musze sie hamowac niestety bo nie mam gdzie tego trzymac...

Stary 2012-02-23, 06:22   #1615
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
czekamy

żartowałam
ja też uwielbiam zakupy a najbardziej te do domu
Już się tłumaczę... Wczoraj kładli płytki na podłogę i niestety nie mogłam tam wejść aby zrobić Wam zdjęcia ale obiecuję, że dzisiaj już je zrobię przecież klej nie może wysychać wiecznie. A jutro mają przyjść montować ubikację i prysznic Wczoraj również "trochę" nakrzyczałam na pana, który nam półkę będzie robił i dzisiaj przyjedzie wymierzyć i ustalić kolory do 2 tygodni powinna półka stać w łazience
Stary 2012-02-23, 07:13   #1616
booziaczek
Zadomowienie

a ja dzis samotna małżek pojechał do wiednia na montaz

Stary 2012-02-23, 07:22   #1617
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy wraca?
No to wykorzystaj ten czas dla siebie, gorąca kąpiel z olejkami, maseczki, manicure, pedicure, książka + gorąca czekolada albo co lubisz. Albo wyjdź sobie do fryzjera pewnie taka zmiana będzie dla niego bardzo atrakcyjna
Stary 2012-02-23, 07:51   #1618
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Już się tłumaczę... Wczoraj kładli płytki na podłogę i niestety nie mogłam tam wejść aby zrobić Wam zdjęcia ale obiecuję, że dzisiaj już je zrobię przecież klej nie może wysychać wiecznie. A jutro mają przyjść montować ubikację i prysznic Wczoraj również "trochę" nakrzyczałam na pana, który nam półkę będzie robił i dzisiaj przyjedzie wymierzyć i ustalić kolory do 2 tygodni powinna półka stać w łazience
no dobra a tak czekałam na zdjęcia
super, ze w końcu będziecie miec półkę ja tam się z robotnikami nie cackałam podczas remontu
Cytat:
ja też sama od poniedziałku. Jutro ma mąż przyjechać na weekend
Stary 2012-02-23, 08:24   #1619
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra a tak czekałam na zdjęcia
super, ze w końcu będziecie miec półkę ja tam się z robotnikami nie cackałam podczas remontu
ja też sama od poniedziałku. Jutro ma mąż przyjechać na weekend
Jutro sobie pooglądasz obiecuję koleś który robi nam półkę, robił nam też szafę, łóżko i kuchnie więc wiem, że zawsze ma czas ale robi dokładnie więc my musimy uzbroić się w cierpliwość a on też u nas się stara, bo z tego co mi wiadomo ludzie u niego czekają od grudnia na meble, my zadzwoniliśmy tydzień temu i już coś drgnęło, więc wie że ze mną nie ma żartów. Zresztą kiedyś się żalił mężowi, że się mnie "boi" . Dodatkowo inni wycenili nam tą półkę na 1500 zł co mnie przeraziło mam nadzieje że on zrobi to taniej ale to będę wiedzieć dzisiaj jak przyjedzie do nas.

Hmm to zapowiada Ci się udany weekend... My chyba gdzieś wyjedziemy, mąż marudzi, że chce na narty jechać mi się ten pomysł nie podoba ale czasem trzeba się poświęcić

Ciągle oglądam te Wasze mieszkanko i inspiruje się nim powiedz mi czy ta umywalka jest wygodna i jak z czyszczeniem jej? Bo z tego co widzę to to jest "roca" tak jak ubikacja prawda?

Edytowane przez Aldrin
Czas edycji: 2012-02-23 o 08:27
Aldrin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 08:42   #1620
karolinusienka
Zakorzenienie

Oby było tak jak sobie zaplanowaliście z tą szafka

Mam nadzieję, że będzie ładna pogoda w weekend i w końcu uda nam się na jakiś dłuższy spacer pójść, bo ja cierpię na brak świeżego powietrza i powinnam w końcu podładować akumulatorki słoneczkiem

Tak umywalka i ubikacja jest firmy roca póki co sprawuje się bardzo dobrze umywalka jest super! szeroka i mega wygodna polecam z czystym sumieniem z czyszczeniem też nie ma problemu-ale to chyba ze względu, że jest nowa do umywalki należy kupić korek półautomat my mamy taki jak w załączniku

Jest mi bardzo miło słyszeć takie miłe słowa odnośnie naszego domku w planach na przyszły weekend jest zrobienie półeczki nad pralką (wsporniki kupię w ikei-już widziałam czarne ) a blat będzie biały-może deska zabejcowana na biało, albo pokryta laminatem białym zobaczymy co taniej wyjdzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg genua-korek-chrom-do-umywalek-szklanych.jpg (22,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ekby-hall-wspornik__30664_PE119355_S4.jpg (14,8 KB, 4 załadowań)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości