A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012, czIV - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 10:42   #1591
vesna84
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
pocieszyć was??? po ślubie zmieniamy dowody a 1 stycznia 2013 roku maja wprowadzić nowe z chipem czyli co pół roku latanie po urzędach

mi waznosc mojego kończy sie w kwietniu 2012, wiec na te 2 miesiące bede musiała sobie wyrobić na stare nazwisko jeszcze a potem zmiana znowu....ehhh....
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:45   #1592
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
pocieszyć was??? po ślubie zmieniamy dowody a 1 stycznia 2013 roku maja wprowadzić nowe z chipem czyli co pół roku latanie po urzędach
przeraża mnie ta wymiana wszystkich dokumentów dowodu, prawa jazdy, dowodu rejestracyjnego samochodu itd. na dodatek myślę, że trzeba będzie się szybko zdecydować na mieszkanie, żebym nie wymieniała 2 razy w ciągu parunastu dni dokumentów
a właśnie- nie wiecie ile dni po ślubie można posługiwać się jeszcze starym dokumentem? 30 czy więcej??
Stary 2011-04-12, 10:46   #1593
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
oooo jezu debile i tak kur.... co 4 lata będą wymieniać żeby na nas kasę zarobić po✂✂✂y wrrrrrrr....
odpisała ta dziewczyna od wczorajszej sukni tyle dobrego no to teraz coś się dowiem żebym wiedziała ile na tego busa uzbierać
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:48   #1594
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
no nie mów

Zastanawiałam się ostatnio czy będę mogła zdawać jeszcze letnią sesję w przyszłym roku pod panieńskim nazwiskiem (po ślubie będę miała podwójne) i "ze starym" indeksem. Bo ślub 02.06 a sesja powiedzmy pod koniec czerwca - nie wiem czy zdążę wszystko wyrobić, a nie chce jak kot z pęcherzem latać - co myślicie?
ja właśnie muszę zaraz po ślubie załatwić bo w lipcu ślub a w styczniu po bedę bronić pracę inz i chce mieć ją już na nowe nazwisko... ale właśnie nie chce płacić za legitymację i indeks :/ bo to bez sensu na pół roku... ale w sumie do indeksu mogą mi dopisać

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
oooo jezu debile i tak kur.... co 4 lata będą wymieniać żeby na nas kasę zarobić po✂✂✂y wrrrrrrr....
odpisała ta dziewczyna od wczorajszej sukni tyle dobrego no to teraz coś się dowiem żebym wiedziała ile na tego busa uzbierać
dowody już są chyba darmowe
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:52   #1595
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie muszę zaraz po ślubie załatwić bo w lipcu ślub a w styczniu po bedę bronić pracę inz i chce mieć ją już na nowe nazwisko... ale właśnie nie chce płacić za legitymację i indeks :/ bo to bez sensu na pół roku... ale w sumie do indeksu mogą mi dopisać

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

dowody już są chyba darmowe
no ja bym chciała to zobaczyć naprawdę...
wiecie co tak myślę o tej sukni co ją przed chwilą wstawiłam i raczej odpada ze względu na górę. Miałam podobną górę w sukience studniówkowej i powiem tak piersi na wierzchu. Strasznie mnie to krępowało a nie chcę takiej sytuacji na własnym ślubie a w kościele to bym się chyba spaliła ze wstydu z takim dekoltem... o nie nie jednak odpada
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-12, 10:53   #1596
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Jeśli chodzi o zmianę dowodu przez wzgląd na zmianę nazwiska, miejsca zamieszkania, termin ważności, zmiana ta jest bezpłatna. Jeśli sie zgubi dokument trzeba płacić.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:54   #1597
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
no ja bym chciała to zobaczyć naprawdę...
wiecie co tak myślę o tej sukni co ją przed chwilą wstawiłam i raczej odpada ze względu na górę. Miałam podobną górę w sukience studniówkowej i powiem tak piersi na wierzchu. Strasznie mnie to krępowało a nie chcę takiej sytuacji na własnym ślubie a w kościele to bym się chyba spaliła ze wstydu z takim dekoltem... o nie nie jednak odpada
Jagodziu ale jakby Ci się spodobała po przymierzeniu to może krawcowa by coś poradziła - np wstawiła w dekolt koronkową wkładkę tak, żeby biust zasłoniła
Stary 2011-04-12, 10:55   #1598
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
I jeszcze instrukcja wyboru chłopa na podstawie instrukcji wyboru komputera by Bathilda:

1. Zastanów się do jakich zastosowań ma być chłop. Zgodnie z ludowym porzekadłem, jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Więc zastanów się co jest najważniejsze a w jakim obszarze jesteś gotowa iść na kompromis:

a) czy chłop ma być do zastosowań domowych (z oprogramowaniem ‘mąż’, ‘ojciec’, ‘współsprzątacz’, itp.) czy do zastosowań biurowych (z funkcjami ‘błysk zazdrości u koleżanek’, ‘imprezy do białego rana’ czy ‘pomoc w zrobieniu wielkiej kariery’);
b) czy chłop będzie używany stacjonarnie (tzw. desk-chłop) czy będziesz z nim często wybywać w plener lub w podróż (tzw. net-chłop);
c) do jakich zadań będzie chłop najczęściej używany (oglądanie filmów, omawianie tekstów, gry RPG, fora dyskusyjne, google, pokazywanie zdjęć z wakacji koleżankom, itd.). od tego zależy jakie elementy wyposażenia są istotne – szybki procesor, duża pamięć i twardy dysk, ładna obudowa, oszczędna bateria, możliwość zamontowania dużej ilości peryferiów, umiejętność obsługi wielu programów równocześnie itp.

2. Zastanów się co Ci najbardziej przeszkadzało w dotychczasowych chłopach. Popytaj koleżanki o szczególnie wadliwe modele. To nieprawda, że uczyć się trzeba zawsze na własnych błędach. Warto też się zainteresować innymi modelami z tej samej fabryki – usterki w designie niestety są powtarzalne i czasem objawiają się po skończeniu okresu gwarancji. Warto zobaczyć też jak dany model współpracuje z innym sprzętem z tej samej fabryki. Jak tam zgrzyta, to kompatybilność z urządzeniami które już masz w domu może być poważnie zagrożona.

3. Zastanów się czy jest coś, nawet jakiś szczegół, na którym Ci bardzo zależy. I nie daj sobie wmówić potem, że jak ma 1000 funkcji o których istnieniu nawet nie wiedziałaś to brak tej jednej jest nieważny. Z czasem to będzie góra lodowa. Ja np. nie kupiłabym kompa na którym nie pójdzie Europa Universalis II. Choćby był najlepszy na świecie i cała reszta ludzkości marzyła o nim to nie wezmę, bo EU II musi działać i basta. Tak samo nie kupiłabym chłopa który nie pamiętałby o najważniejszych datach i rocznicach. Choć pewnie dla innych to byłby niewielki defekt.

4. Nie kupuj przez net, idź do sklepu i sprawdź osobiście. Upewnij się, że układ klawiatury pasuje do Twoich paluszków, że matryca ma dobrą szerokość i błyskotliwość, że porty USB i wyjście na słuchawki są w dobrym miejscu. Idealnie byłoby wziąć na jakiś czas do domu i przetestować czy spełnia wymogi z punktu 1, ale to nie z każdym modelem jest możliwe.

A na koniec najważniejsze. Zakładając, że nie będziesz brać w leasing chłopa koleżanki tylko kupisz własnego, trzeba się zastanowić, czy widzisz nadal jakieś szanse na używanie go za parę lat. Czy kiedy okaże się, ze obudowa już trochę porysowana i procesor nie taki śmigły jak kiedyś to nadal będziesz chciała trzymać go w domu. Jeśli uznasz, że nadal będziesz z niego z radością korzystać (nawet złoszcząc się czasem w duchu, że jak go kupowałaś to sprzedawca zachwalał że jest szybszy i więcej oferuje) to znaczy, ze to jest model dla Ciebie.
Super Dam mojemu do przeczytania.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:56   #1599
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
wyyybacz, wybacz proszęęęę Kurcze sama już nie wiem. z jednej strony przyzwyczaiłam się do tego 1.09:P no ale jak niektórzy goście są przyjezdni to może lepiej by pasowało w wakacje? TŻ też nie pomaga, bo mówi, że to jest najmniejszy problem...
Myślę, że kto będzie chciał wziąć urlop na Wasze wesele to i tak weźmie, a kto się wyrobi w weekend, to mu wszystko jedno, kiedy to będzie. W dzisiejszych czasach tylko dzieci i nauczyciele mają wakacje, reszta po prostu bierze urlopy kiedy im pasuje, więc myślę, że to tylko od Was zależy, kiedy chcecie ślubować

Cytat:
Napisane przez menippe Pokaż wiadomość
a tak wyglądamy z TŻ fotka z tamtego roku
Oo, śliczna z Was para Przyłączam do pytań, jaką fryzurkę planujesz przy tak krótkich włoskach?

Cytat:
Napisane przez kasia851 Pokaż wiadomość
hej hej

ostatnia jestem na tym wątku-trudno

nasz ślub 8.06.2012r. sala jest,DJ jest

Chciałam się Was zapytać Młode,co myślicie o ślubie na zewnątrz/ na dworze zamiast Kościoła?? czy Ksiądz się zgodzi??
Witaj Ostatnia to Ty na pewno nie będziesz
A co do ślubów w plenerze, wszystko zależy jak zwykle od człowieka, w twoim wypadku księdza. Jak znajdziesz takiego, co się zgodzi, to zorganizujecie
Ja bym się trochę bała ze względu na pogodę, ale też chętnie bym gdzieś w lesie, na polanie...

Cytat:
Dziewczyny, a znacie to?

5 najważniejszych zasad przy wyborze TŻ:
Pozabijałaś mnie z rana tymi tekstami, świetne

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Mialam dzis sen zwiazany z suknia slubna. A mianowicie poszlam do tego salonu,o ktorym Wam mowilam i tam pracowala bardzo mila pani. Pokazalami, ktore jej zdaniem suknie do mnia pasuja, kiedy to dach zaczac przeciekac i to nie jakies takie podejdyncze krople, ale jakby wiadrami! No masakra. Jak mozecie sie domyslic, sukni nie przymierzylam :P

Poza tym, ZAPISALAM NAS Z TZ NA NAUKI!!!!! Zadzwonilam przed chwila do ksiedza i okalalo sie, ze zaczynaja sie 14ego maja (alleluja, bo TZ wraca z Polski 11! a ja 12ego mam ostatni egzamin!). Spotlania beda godzinne, tylko 3 Zostalismy zapisani na liste, wiec nic tylko czekac Aha, bede sie musiala tylko dowiedziec, czy jest mozliwosc poradni rodzinnej tutaj. jesli tak to gdzie i bedzie gitarra!
Twój sen oznacza, że zdecydowanie powinnaś się udać do salonu, bo bardzo możliwe, że to jest Twoja wymarzona suknia i czeka tam tylko na Ciebie!
Gratuluję zapisania się na nauki, szybko Wam pójdzie

Cytat:
haaaa widziałam że będzie taka reakcja hihi no to może wstawię ;p ;p
No więc tak, sama suknia prezentuje się bardzo ładnie, ale wygląda na sztywną i mało wygodną - ja bym się na taką na pewno nie zdecydowała. Ale jeśli Tobie się podoba, to idź, przymierzaj i wklejaj fotki z przymiarki

Cytat:
Napisane przez ewela11 Pokaż wiadomość
Przy okazji może skoro wczoraj dołączyłam to czas nas pokazać, choć nie ma co. Znalazłam 2 zdjęcia z różnych wesel
Kolejna piękna para Będziesz piękną PMką

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Co do kamerzysty, to chyba wybierzemy takiego, co jedna PMka tutaj w naszym gronie też się na niego zdecydowała. Oczywiście termin ślubu ma w inny dzień więc się nie pozjadamy
http://www.grafika-film.com/videofilmowanie/index.php

No dobra, zanim przebrnęłam przez te wszystkie posty to zauważyłam, że większość sie już ujawniła, więc pomysł na miejsce umieszczania zdjęć już nie jest aktualny.
A to ja z moim TŻ
O, widzę, że na rynku ślubnym zaczyna pojawiać się technika 3D. Ciekawe, czy się na nią załapiemy... Pomyślcie, że nasze dzieci pewnie nic już nie będą w 2D oglądać, to będzie totalny przeżytek dla Nich... I pewnie wszystko już będzie interaktywne.

Ale cudne zdjęcia! I modele piękne To jakaś profesjonalna sesja, jak mniemam?

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
O godzinie 10 u mnie było 20 stopni na termometrze, a teraz Słonko za chmurką, więc pewnie koło 17 będzie.
A wczoraj wieczorkiem było u nas tak cudownie, do 22 siedzieliśmy pod altanka u TŻta. Zrobiliśmy sobie grilla z jego siostrą i szwagrem, do tego piweczko i winko. Ogólnie bardzo rzadko piję, więc wczorajszy reds i 2,5 lampki wina mnie pozamiatały lekko. Musiałam spać u TZta, bo nie chciało mi się do domu wracać. A ten się śmiał, że łatwa po alko jestem, bo od razu mu do łóżka wskoczyłam... No co taka zmęczona byłam...
Ale fajnie, że macie tam tak ciepło... U mnie dziś 14 stopni, więc niby cieplej, ale po wczorajszym deszczu nie wszystko jeszcze powysychało.... I otworzyłam na trochę balkon, to powietrze jakieś takie mroźne...
Też bym już na jakiegoś grilla albo ognicho poszła, robisz smaka Dziewczyno
Ale wychodzi na to, że jeszcze w ten weekend nie pojedziemy w lubelskie, więc dopiero po Świętach... strasznie długo jeszcze...

Madziuniusia, dobry SMS, teraz tylko czekać na odpowiedź..

kicia, no co za lipa z tymi papierami, żyć nie dają! Cholera nawymieniamy się tego szajstwa i tylko płać i płać. Jak każą wymieniać, to powinni za to płacić moim zdaniem.
Współczuję zimnej wody, my już 3ci tydzień nie mamy gazu...

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:57   #1600
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
No nie, i coś poplątałam:/ wstawiłam przywitanie do wypowiedzi jagodzi Nie gniewaj się na mnie muszę nad tym popracować. Przy okazji może skoro wczoraj dołączyłam to czas nas pokazać, choć nie ma co. Znalazłam 2 zdjęcia z różnych wesel
Parka - elegancja Francja
Stary 2011-04-12, 10:58   #1601
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o zmianę dowodu przez wzgląd na zmianę nazwiska, miejsca zamieszkania, termin ważności, zmiana ta jest bezpłatna. Jeśli sie zgubi dokument trzeba płacić.
no mam taką nadzieję bo wystarczy że z prawkiem mam problemy eh....
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Jagodziu ale jakby Ci się spodobała po przymierzeniu to może krawcowa by coś poradziła - np wstawiła w dekolt koronkową wkładkę tak, żeby biust zasłoniła
no tak to jeszcze pomyślę skontaktuje się z moją starszą
Lili & Gabryś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 10:59   #1602
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
przeraża mnie ta wymiana wszystkich dokumentów dowodu, prawa jazdy, dowodu rejestracyjnego samochodu itd. na dodatek myślę, że trzeba będzie się szybko zdecydować na mieszkanie, żebym nie wymieniała 2 razy w ciągu parunastu dni dokumentów
a właśnie- nie wiecie ile dni po ślubie można posługiwać się jeszcze starym dokumentem? 30 czy więcej??
Podobno 3 miesiące, ale nie sprawdzałam tej informacji.

Stary 2011-04-12, 11:01   #1603
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
P

Też baaaaaaaaardzo mi się podoba. Jest genialna, tylko boję się o ten materiał, musiałabym ją przymierzyć i zobaczyć co i jak. Ale jak znam życie nie będzie mnie na nią stać, bo chciałabym kieckę max do 2500, zwyczajnie z tego powodu, że nie chce wydawać kupy kasy na coś w czym wyjdę raz. Dlatego szukam dobrej krawcowej.
niestety cena z salonu powala.. 7 tys. Używane widze że idą od 2-4 tys.
Dużo. Widziałam na allegro szyte sukienki na jej wzór i jakoś nie powalają.

I tak liczę ze jakas inna mi sie spodoba

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 11:06   #1604
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Dobre jest chociaż to, że za nowy dowód (wymianę) nie pobierają opłat. Jeszcze jakby dali ludziom możliwość składania wnioskow przez net, to już by była bomba. Ale nasze urzędasy muszą nas osobiście oglądać
Stary 2011-04-12, 11:08   #1605
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Dobre jest chociaż to, że za nowy dowód (wymianę) nie pobierają opłat. Jeszcze jakby dali ludziom możliwość składania wnioskow przez net, to już by była bomba. Ale nasze urzędasy muszą nas osobiście oglądać
to samo mogli by zrobić z prawkiem albo przynajmniej zmniejszyć opłatę z 84zł na no nie wiem 30zł już by mniej serce bolało a tak
Lili & Gabryś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 11:16   #1606
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
planuję Szwajcarię ale do pracy a nie rekreacyjnie... więc tam paszport jest potrzebny. No właśnie też o tym myślałam prawko nowe,dowód,paszport eh... a do tego prawko mam ważne do 30 kwietnia tego roku debile dali mi terminowe na nie całe trzy lata bo mam delikatną wadę wzroku w jednym oku 0.25 a w drugim 0.5 a mój tż ma 1.5 i chyba 1.75 a ma bezterminowe i nie wiem co robić czy wyrabiać teraz?? bo to bez sensu tak płacić znowu kasę tylko na rok
ja słyszałam (ale nie wiem czy to pewne ) że najważniejsze jest żeby dowód po ślubie zmienić a pozostałe dokumenty nie są tak pilne można je mieć na stare nazwisko

Cytat:

A jak to jest wlasnie z robieniem zdjec? panie pozwalaja bez problemow?
właśnie zazwyczaj kategorycznie nie pozwalają dopiero jak kupisz sukienkę (wpłacisz zaliczkę) to można zrobić foto... w mniejszych salonach może przymykają oko, raczej rzadko się to zdarza
Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość

miłego dzionka dziewczyny i pamiętajcie, że każdy nowy dzień zbliża nas do do 2012
dokładnie
ja mam dziś 386 dni a nie dalej jak wczoraj myślałam sobie ze ostatni rok tak szybko mi zleciał ze nie wiem nawet kiedy więc ani się obejrzę a będą 2 tygodnie do ślubu a nie rok i dwa tygodnie

Cytat:
Dziewczyny, a znacie to?

5. Ale absolutnie najważniejsze jest, by ci czterej mężczyźni się nie znali.

leżę
Cytat:

skąd jestem?? urodzona w zielonej gorze, studiowała we wrocławiu a slub na śląsku
kolejny śląski ślub
Cytat:

Poza tym, ZAPISALAM NAS Z TZ NA NAUKI!!!!! Zadzwonilam przed chwila do ksiedza i okalalo sie, ze zaczynaja sie 14ego maja (alleluja, bo TZ wraca z Polski 11! a ja 12ego mam ostatni egzamin!). Spotlania beda godzinne, tylko 3 Zostalismy zapisani na liste, wiec nic tylko czekac Aha, bede sie musiala tylko dowiedziec, czy jest mozliwosc poradni rodzinnej tutaj. jesli tak to gdzie i bedzie gitarra!
super
Cytat:
i tak poproszę o szczere opinie i tylko takie bo ja sama nie wiem co mam sądzić o tej sukni, poproszę te pozytywne i negatywne proszę bardzo tylko szczere
ja uważam ze w katalogu wygląda super, ale na tej PMce już tak średnio jakaś słabo dopasowana jest, zwłaszcza w biuście.... no ale to do Ciebie ma być dopasowana
no i jak dla mnie za bardzo rozłożysta, no ale co kto lubi
Cytat:
Wielkie dzięki. Oboje jesteśmy rocznik 87 no mój TŻ nie chodzi na co dzień w okularach. Ma je tylko do czytania i jazdy samochodem a własnie zdjęcie było zrobione po wyjściu z samochodu, stąd te okulary
Twój TŻ w okularach przypomina mi mojego przyszłego szwagra
w ogóle piękna para

W ogóle wszystkie jesteście laseczki miło Was widzieć (i oczywiście byłam zaszokowana Chatką, bo nie spodziewałam się blondynki - nie wiem czemu )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 11:18   #1607
kasia851
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
niestety cena z salonu powala.. 7 tys. Używane widze że idą od 2-4 tys.
Dużo. Widziałam na allegro szyte sukienki na jej wzór i jakoś nie powalają.

I tak liczę ze jakas inna mi sie spodoba

Moja koleżanka wymarzła sobie tą sukienkę
http://www.maggiesottero.com/dress.a...=3&style=J1410

ale znalazła na allegro Panią,która ma jej taką uszyć za niewielkie pieniądze!!
http://allegro.pl/suknie-slubne-sukn...536594296.html

nie powiem,jak dla mnie to naprawdę odważne,jak tylko będę mieć jakieś foty to wrzucę,okaże się jak krawcowa szyje ale skoro się promuje,to myślę,że naprawde musi być niezla
kasia851 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 11:19   #1608
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja słyszałam (ale nie wiem czy to pewne ) że najważniejsze jest żeby dowód po ślubie zmienić a pozostałe dokumenty nie są tak pilne można je mieć na stare nazwisko
hm.... no to ciekawe jest trzeba się w końcu dowiedzieć jak to jest to bym teraz prawko sobie wyrobiła tylko tym razem bezterminowe
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-12, 11:22   #1609
melod_y
Zakorzenienie

Ja się zaczynam bać że nie znajde nic co mi się spodoba....
Poważnie...

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 11:34   #1610
D0tk4
Zadomowienie

Oj dziewczyny, mial byc luzny dzien i taki jest Poki co dzwonie po The Sun'ach, Telegraphah, Guardianach itp i gadam sobie z medical correspondami na takie tam medyczne tematy, o ktorrych nie mam zielonego pojecia .. Ale chyba niezle mi idzie, bo wlasnie z tych 3 gazet powiedzieli ze napisza o tym temacie, z ktorym sie do nich zwrocilam

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Twój sen oznacza, że zdecydowanie powinnaś się udać do salonu, bo bardzo możliwe, że to jest Twoja wymarzona suknia i czeka tam tylko na Ciebie!
Gratuluję zapisania się na nauki, szybko Wam pójdzie
Dzieki I moze masz racje z ta suknia Ale wczesniej niz w czwartek/piatek nie pojde bo pracuje ;/ Moze jeszcze bedzie czekala :P

Cytat:
właśnie zazwyczaj kategorycznie nie pozwalają dopiero jak kupisz sukienkę (wpłacisz zaliczkę) to można zrobić foto... w mniejszych salonach może przymykają oko, raczej rzadko się to zdarza
Mam nadzieje, ze jednak w moim przypadku sie zgodza Prooooosze :P
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 11:34   #1611
(kicia)
Zakorzenienie

idę się przespać na godzinke
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 11:34   #1612
bluesky89
Zakorzenienie

Każda z nas znajdzie, tylko wiadomo, że łaczy sie to z kilkoma dobrymi godzinami spędzonymi na wycieczkach po salonach i przymierzaniu. To, ze nie podoba nam się coś na zdjeciach może nas kompletnie zadziwić gdy ubierzemy ją na siebie. także nie ma co zakładać i martwić się, że nic nie znajdziemy Głowa do góry!
Stary 2011-04-12, 11:57   #1613
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a znacie to?

5 najważniejszych zasad przy wyborze TŻ:

1. Ważne jest, by znaleźć mężczyznę, który będzie znakomitym kochankiem, o temperamencie i upodobaniach dopasowanych do naszych. Takim, żeby miękły nam kolana na samą myśl.

2. Ważne jest, by znaleźć mężczyznę, który stanie się wspaniałym ojcem dla naszych dzieci, będzie spędzał z nimi mnóstwo czasu i opiekował się nimi co najmniej tak dobrze jak my same.

3. Ważne jest, by znaleźć mężczyznę, który zaimponuje nam intelektem, z którymi będzie można prowadzić długie dysputy na najrozmaitsze tematy. Takiego, który będzie interesować się zarówno fizyką kwantową jak i dekonstruktywizmem.

4. Ważne jest, by znaleźć mężczyznę, który będzie dbać o nasze rozrywki, będzie jeździć z nami do kina, teatru, na zagraniczne wycieczki.

5. Ale absolutnie najważniejsze jest, by ci czterej mężczyźni się nie znali.

spadłam z krzesła
Cytat:
haaaa widziałam że będzie taka reakcja hihi no to może wstawię ;p ;p
tak jak większość dziewczyn - dół sukni mi się podoba, góra - już nie bardzo (nie wiem czemu). na modelce (katalogowym zdjęciu wg mnie góra prezentuje się lepiej - chociaż nie za bardzo ją widać).
Cytat:
świetnie....
Cytat:
idę się przespać na godzinke
słodkich snów

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 11:59   #1614
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
to samo mogli by zrobić z prawkiem albo przynajmniej zmniejszyć opłatę z 84zł na no nie wiem 30zł już by mniej serce bolało a tak
Dzieńdoberek
A jak po ślubie byśmy polecieli za granicę to mogę jeszcze na starym paszporcie czy musze przed wyjazdem zmienić? hmm..ale to by było dziwne bo dużo par wyjeżdża zaraz po ślubie i napewno nie zmienia bo by nie zdążyli
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 12:01   #1615
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle wszystkie jesteście laseczki miło Was widzieć (i oczywiście byłam zaszokowana Chatką, bo nie spodziewałam się blondynki - nie wiem czemu )
ja tego naprawdę zupełnie nie rozumiem Co Wam kazało myśleć, że mam ciemne włosy, przecież nawet kiedyś jak opisywałyśmy swoje images ślubne, to pisałam, że mam długie blond włosy! Ładnie, nikt mnie już tu nie czyyyta

Cytat:
Dzieki I moze masz racje z ta suknia Ale wczesniej niz w czwartek/piatek nie pojde bo pracuje ;/ Moze jeszcze bedzie czekala :P

Mam nadzieje, ze jednak w moim przypadku sie zgodza Prooooosze :P
Skoro jest tam specjalnie dla Ciebie (a jest!), to poczeka na pewno
Z tymi salonami to różnie jest, czasem kategorycznie zabraniają cykać fotek, czasem przymykają oko, a czasem otwarcie mówią, że proszę bardzo. Trzeba to wyczuć, czasem zapytać, a czasem udawać głupa i robić telefonem ja już mam trochę wprawy, ileż się nagimnastykowałam, jak Przyjaciółce próbowałam robić Teraz jak wezmę parę Przyjaciółek, to może będzie łatwiej, jak zrobią sztuczny tłok

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Każda z nas znajdzie, tylko wiadomo, że łaczy sie to z kilkoma dobrymi godzinami spędzonymi na wycieczkach po salonach i przymierzaniu. To, ze nie podoba nam się coś na zdjeciach może nas kompletnie zadziwić gdy ubierzemy ją na siebie. także nie ma co zakładać i martwić się, że nic nie znajdziemy Głowa do góry!
Pewnie, że tak! Na każdą z nas już czeka na wymarzona, nawet jeśli nie jest jeszcze uszyta I w końcu każda z nas odnajdzie swoją
I prawda to, trzeba przymierzać różne fasony, bo nigdy nie wiadomo, w czym nam będzie ładnie...

Seagirl, z tego co wiem, to jeszcze spokojnie na swoim możesz jechać. Mówisz, że honeymoon i puszczą na pewno

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-04-12 o 12:02
Stary 2011-04-12, 12:08   #1616
malinkowo88
Raczkowanie

Szalejecie. Nie ma mnie 3 h, a tu mnie tyle nadrabiania czeka
malinkowo88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 12:10   #1617
jagodzia133
Zakorzenienie

dziewczyny dzwoniłam się pytać co z tym prawkiem no i po ślubie po zmianie nazwiska trzeba wymienić je jak najszybciej ;/ więc to samo będzie z paszportem ;/
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-12, 12:16   #1618
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

ale znalazła na allegro Panią,która ma jej taką uszyć za niewielkie pieniądze!!
http://allegro.pl/suknie-slubne-sukn...536594296.html

nie powiem,jak dla mnie to naprawdę odważne,jak tylko będę mieć jakieś foty to wrzucę,okaże się jak krawcowa szyje ale skoro się promuje,to myślę,że naprawde musi być niezla
Moje ukochane suknie tu są, nr 6 i 7 Gdyby mi któraś krawcowa umiała dobrać materiał i wyczarowała takie cudo to ja bym ją po nóżkach całowała. Model nr 7 to była pierwsza suknia, na którą zwróciłam uwagę już dawno dawno temu, taka idealna, a później pojawiła się 6. I sama nie wiem, która ładniejsza. Kocham je!!!!! Ale to platoniczna miłość!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 12:19   #1619
Magdzia0108
Zadomowienie

chatko tak, sesje wylosowaliśmy na targach ślubnych w Katowicach, darmowa sesja walentynkowa i poszliśmy. A co, oswoic sie trzeba pora z aparatem, tym bardziej, że ja pozować nie umię. Ogółem studyjne zdjęcia mi się nie podobają, ale w końcu mamy jakieś zdjęcie, które możemy wywołac na płótnie i powiesić w nowym mieszkanku, naszym kochanym M1
No i tym sposobem sie chyba zdecydujemy na tego fotografa, bo bardzo sympatyczny jest, taki luzak i dobrze sie przy nim czuliśmy, a na plener weźmiemy taka kobietkę, która zrobi nam plener w górach , tylko, że my musimy tam dojechać....

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 12:24   #1620
sandrar
Raczkowanie

O matko..dziewczyny jak wy produkujecie te posty!!!!
Od wieczora mnie nie było o tu tyle do nadrobienia wieczorem bede miala czas usiasc do komputera, wtedy nadrobie i wstawie zdjecie - jak wszystkie to wszystkie
Do wieczora! Buziaki PMki
sandrar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości