|
|
#1591 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Manicure hybrydowy ?
Witam.
Zdecydowanie polecam manicure hybrydowy. Trzyma się on na paznokciach około 3ech tygodni, pozostaje błyszczący i po wyjściu od kosmetyczki nic nam się nie odgniecie, gdyż jest on "wygrzewany" w specjalnej lampie. Pozdrawiam, Sekret Urody |
|
|
|
#1592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i dotyczy to nie tylko gelisha.
Edytowane przez e-Urszula Czas edycji: 2014-02-24 o 18:24 |
|
|
|
|
#1593 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Pierwsze słyszę, u mnie nic nie czarnieje, co najwyżej ściera mi się wolny brzeg, bo dużo robię łapskami, więc wydaje mi się to zupełnie naturalne.
|
|
|
|
#1594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1595 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Trudne początki z manicure hybrydowym. Pomożecie?
Cytat:
Czuszka, dziękuję za odpowiedź Teoretyczną orientację na temat hybrydy cały czas poszerzam i się dokształcam,tym bardziej, że będę robiła go jedynie na użytek własny,ale jednak chciałabym go w końcu zrobić perfekcyjnie Czyli w przypadku firmy Sunny Nails to możliwe, że winowajcą są lakiery, a nie błędy popełniane przeze mnie?
|
|
|
|
|
#1596 |
|
z pazurem
|
Jeśli dobrze przygotowałaś płytkę i zabezpieczyłaś wolny brzeg paznokcia to winy upatrywałabym w produkcie. Zainwestuj w dobrą bazę i top oraz kolorówkę ze średniej półki. Informacje znajdziesz w odpowiednich wątkach. Lekturę wątków zaproponowałam ponieważ z Twojej wypowiedzi wynikło że nie wiesz czemu paznokieć jest lepki a to już wiedza podstawowa
|
|
|
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Niedawno dostałam w prezencie zestaw do manicure hybrydowego Simply Nails. Ponieważ nie jestem profesjonalną stylistą paznokci mam mnóstwo pytań i za dużo nie umiem, ale przeczytałam prawie cały wątek i na razie próbuję na sobie. Kilka dni temu pierwszy raz zrobiłam sobie hybrydy. Nie wyobrażam sobie jednolitego kolorku więc dodałam kwiatki farbkami akrylowymi. Generalnie jestem zadowolona i zabawa jest super
trochę obawiam się, że zmywanie będzie ciężkie, ale to zobaczymy za jakiś czas. Na razie wrzucam foto i przyłączam się do wątku, choć pewnie bardziej jako czytelnik, bo za mało wiem, żeby się aktywniej udzielać
|
#1598 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To top się skurczył w lampie podczas utwardzania i tam gdzie go nie było lakier poprostu się jakby brudził,bardziej wycierał . Cytat:
ładnie się prezentują
|
|
#1599 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Rozumiem rozumiem, Czuszko Najpierw kupiłam sprzęt, bo wydawał się po okazyjnej cenie, a teraz dopiero się edukuję - wiadomo teoretycznie, a czasami samą teorię ciężko bez instruktażu przenieść do praktyki, stąd moje trywialne pytania O tej warstwie dyspersyjnej teoretycznie wiem, ale w praktyce gdy ją przemywam to mam wrażenie, że od razu przy okazji zmywam tą położoną warstwę lakieru (?) I pozwolę sobie jeszcze zapytać - przygotowanie wolnego brzegu paznokcia ma polegać na tym, że podczas nakładania każdej warstwy "wjeżdżamy" pędzelkiem troszkę pod spód paznokcia? Czy jeszcze na czymś innym? W moim przypadku za każdym razem tak malowałam, a po wyjęciu z lampy ta warstwa się na paznokciu kurczyła i cofała ku środkowi paznokcia.....
|
|
|
|
|
#1600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Przyczajenie
|
Jajagna, cleanerem przemywałam po nałożeniu ostatniej warstwy finisha, ale mimo to miałam płatek lekko brudny od kolorowego lakieru...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1602 |
|
z pazurem
|
jak się kurczy to albo lampa słaba/stare żarówki albo wracamy do punktu wyjścia kiepskie produkty
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dla początkujących i do tego robiących mani dla własnego użytku polecam Estetiq
nie są za gęste, bardzo łatwo nałożyć cieniutkie warstwy a do tego mają tanie produkty ja akurat mam baze, top i kolorówke tej firmy i jestem zadowolona póki co mojej siostrze lakier trzyma się siódmy dzień w stanie idealnym. Moje hybrydy mam od soboty i też nic się nie dzieje
|
|
|
|
#1605 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() Zamierzam kupić zestaw do manicure hybrydowego http://lakieryhybrydowe.pl/pl/p/Prof...owa-UV-36W/302 co o nim myślicie? |
|
|
|
#1606 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Dziewczyny za wszystkie wskazówki
Czyli rozumiem, że te lepsze lakiery hybrydowe z górnej półki mają raczej rzadką konsystencję (a nie jak smoła...) ?
|
|
|
|
#1609 |
|
z pazurem
|
Indigo są bardzo dobre i są gęste. Konsystencja nie ma nic wspólnego z jakością.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1610 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1611 |
|
z pazurem
|
nie, nie jest ciężko. Jeśli produkt jest dobrej jakości i się go równomiernie rozłoży to on sam się pięknie poziomuje. W internecie jest mnóstwo stylizacji hybrydami indigo możesz popatrzeć jaki efekt można osiągnąć. Ja bym Ci w ogóle proponowała udać się chociaż ze dwa razy na hybrydę do profesjonalnej kosmetyczki żeby nabrać pojęcia o co w tym wszystkim chodzi.
|
|
|
|
#1612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1613 |
|
Rozeznanie
|
ja miałam zestaw żelowy z simply nails to zele były do "D"
|
#1614 |
|
Przyczajenie
|
Paznokcie hybrydowe
Hej dziewczyny
Już od dawna interesuje mnie temat paznokci, ale teraz postanowiłam, że się zajmę tym tematem. Możecie polecić mi jakieś firmy z allegro, ew. wysłać linki do ciekawych ofert/zestawów? Z góry dziękuję za pomoc!
|
|
|
|
#1615 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Paznokcie hybrydowe
Jeśli chodzi o hybrydy to kupuję zawsze tutaj http://wyprzedazkosmetykow.pl/katego...ery-hybrydowe/ Często można tutaj znaleść promocję ... Także farby do włosów tylko od nich biorę
|
#1616 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() To może i ja chciałabym się poradzić, a zatem chodzi o zakup zestawu startowego do hybrydy. Czy ten jest w miarę dobry: http://allegro.pl/zestaw-lampa-uv-do...971878009.html Podkreślam, że służyć mi będzie wyłącznie do użytku domowego, czyli dla mnie ewentualnie mamy...
|
#1617 |
|
Przyczajenie
|
Cały wątek o firmach, zestawach do hybryd itp.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=665287 ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- W tamtym roku zaczęłam używać hybryd i COSMETICS ZONE na początek jest idealny. Kupiłam ich początkowy zestaw z lampą 36W i do dzisiaj wszystko działa, cena bardzo konkurencyjna do tego zestawu http://allegro.pl/zestaw-lampa-uv-do...971878009.html którego nie znam, więc nic nie mogę na jego temat powiedzieć, CZ za to polecam ![]() Tylko pamiętajcie, że lampa musi być 36W, jeśli wybierzecie 9W to paznokcie będziecie musiały trzymać w lampie kilka razy dłużej ze względu na mniejszą moc lampy ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- I pamiętajcie aby nie kupować najtańszych hybryd, warto dołożyć i zaopatrzyć się w coś bardziej konkretnego.. szcególnie INS odradzam- nie schodzą przy pomocy acetonu i trzeba je piłować!! |
|
|
|
#1618 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Jeśli chodzi o produkty do użytku domowego, to w drogeriach Hebe jest mini zestaw (3 bądź 4 kolory, nie pamiętam) firmy essence. Nie kojarzę dokładnie ile kosztował, ale nie był to jakiś spory wydatek. Słyszałam, że dość sporo osób jest z niego zadowolonych. Pozdrawiam, Sekret Urody |
|
|
|
#1619 |
|
z pazurem
|
tylko że lampa essence ma bardzo małą moc więc może się nie sprawdzić w innych (nie "essencowych") hybrydach
|
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że lampa powinna mieć moc co najmniej 36W, chyba, że LEDowa, ale to już chyba spory wydatek...
Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

i dotyczy to nie tylko gelisha.

ładnie się prezentują
W moim przypadku za każdym razem tak malowałam, a po wyjęciu z lampy ta warstwa się na paznokciu kurczyła i cofała ku środkowi paznokcia.....