Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 13:57   #1591
editka2022
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

brumek my w tych samych tygodniach a moj brzuch przy twoim wyglada tak jakby porownac pamarancza do arbuzaaz ci zazdroszcze takiego malutkiego brzuszka bo z takim gigantem trudno sie juz poruszac,szafa swietna niemoge sie doczekac kiedy my bedziemy robic tekie rzeczy w swoim domu ale to jeszcze pare miesiecy sie zejdzie
natka twoj brzuszek tez sliczny
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 13:59   #1592
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dobra ja już się zbieram
fotka sprzed wizyty u gina
bosheee..... ja Cię normalnie uwielbiam... jestes taka sliczna moglabym na Ciebie godiznami patrzec
hehe..... przez Ciebie ktos moze pomyslec ze jestem "inna"

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ja ci odpowiedzialam, ze to raczej lekarz zapisuje.
thx thx

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja słucham tej z którą sama najlepiej się czuję, bo myślę że moje zadowolnie i s=dobry nastrój lepiej zrobią dziecku niż Mozart, który mnie będzie wkurzał
No ale Bacha słucham namiętnie. Bo lubię, a jest polecany tak samo jak Mozart. Więc często wieczorem w łóżku puszczamy mu (szczególnie mąż) własnie Bacha i przystawiamy blisko brzuszka
heh ja znalazlam inny sposob
siedze przy kompie
np na wizazu i puszczam sobie na you tubie
muzyczke i jest dwa w jednym
ja z Wami gadam a Igorek slucha
albo czasem sie klade na lozku
i slucham z kompa i odpoczywam
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 14:03   #1593
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze mój brzuch - połowa 27 tygodnia
cos tam... coś tam... widac powoli

Cytat:
dobra ja już się zbieram
no Żanetka jak zawsze przesliczna!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 14:05   #1594
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
dobra ja już się zbieram

Pięknie wyglądasz

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
heh ja znalazlam inny sposob
siedze przy kompie
np na wizazu i puszczam sobie na you tubie
muzyczke i jest dwa w jednym
ja z Wami gadam a Igorek slucha
albo czasem sie klade na lozku
i slucham z kompa i odpoczywam
Ja też tak często robię

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 14:16   #1595
agni82
Zadomowienie

Zanka śliczna z ciebie dziewczyna, a w ciąży wyglądasz tak pięknie, że mogłabyś tak cały czas
ps. jestem hetero
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 14:18   #1596
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie się zmierzyłam w brzuszku z ciekawości i jest 76 cm 2-3 tyg. temu było 72 cm! Rośnie

Ale nogę na szyję cały czas zakładam bez kłopotów
z tą nogą to jesteś dobra
A brzuszek rośnie rośnie!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
A jak z blizną po cc? duża? widoczna? naczytałam się, że po cc brzuch się za bardzo nie chce "wchłonąć" i dużo ciężej się go pozbyć.... i jak to było u Ciebie z dochodzeniem do siebie po cc? mogłaś od razu opiekować się dzieckiem czy dłużej zajęło Ci dojście do siebie?
Agula jaki wieloryb co Ty piszesz za głupoty?! Przecież wyglądasz bardzo ładnie i wcale nie jak wieloryb tylko zgrabna przyszła mamusia!
Mi parę dni temu koleżanka pokazywala swoja bliznę po cc, która miała 2,5 roku temu i wiesz co? Jest praawie niewidoczna! Malutka i poniżej lini majtek więc absolutnie nie ma się czym przejmować. Doszła do siebie szybciej niż niejedna po sn

Zanka ależ Ty pięknie wyglądasz
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 14:18   #1597
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Witam, pamiętacie mnie jeszcze trochę???

Przyznam się że jeszcze czasem podczytuję i podglądam Was, ale tak produkujecie że ciężko być na bieżąco...

Tym bardziej się cieszę że weszłam dzisiaj, bo widzę że powoli się rozpakowujecie

Chciałam się też trochę pochwalić, a co tam jutro zaczynamy 7 tydzień na razie to więcej strachu niż radości ale znowu się udało

buziaki

Nerola aż łezka mi się zakręciła w oku, zaraz Iza będzie na świecie
Ja pamiętam To teraz trzymam strasznie mocno kciuki żeby wszystko szło po twojej myśli i bez żadnych komplikacji

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 14:20   #1598
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
dobra ja już się zbieram
cudnie wygladasz
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 14:26   #1599
sygine
Zadomowienie

Cytat:
I jeszcze mój brzuch - połowa 27 tygodnia
Brumek jednak coś ci tam rośnie Zazdroszczę takiej figurki
Stary 2011-05-16, 14:30   #1600
margaret82
Zadomowienie

Nie nadrobię Was
Byłam rano na pobieraniu krwi i wysiedziałam sie 40 minut taka była kolejka potem zarejestrować męża do drugiej przychodni i jak wróciłam to sie położyłam żeby odpocząć bo jeszcze na SR dzisiaj ostatni raz idziemy.
Po łebkach przeleciałam tylko niestety i zauważyłam że pisałyscie cos o proszku "Dzidziuś" to mówię że w ulotce z Reala która ma byc od 18 jest proszek "Dzidzuś" do białego i do koloru 1,9kg za 11,99

Trzymam kciuki za wizyty i mam nadzieję że u Was wszystko ok.
Ja się nie moge doczekać czwartku i kontroli jak tam moja szyjka i czy leżenie cos dało. Juz mnie powoli trafiać zaczyna nic nie robienie Dobrze że to już końcówka
Uciekam się położyć spowrotem

Trzymajcie się mamusie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 14:32   #1601
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a który model kupujecie ? a sprawdzałaś kolory tegorocznej kolekcji bo my się przejechaliśmy na błędzie pracownika fabryki który podał w sklepie że kilka kolorów z zeszłego roku przechodzi a nie przeszło i musieliśmy na szybko tylko z pomocą ich strony wybierać inny kolor, nasz pierwszy typ też był czarno zielony o wiele bardziej mi się podobał niż tez
Jedo fyn 4ds classic kolor nr 121 z tegorocznej kolekcji Na stronie producenta wygląda jakby to był żółty, a w sklepie jak go widzieliśmy to była taka ładna żywa jasna zieleń

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 14:42   #1602
brunetka2000
Zakorzenienie

Brumek, Natka ale macie przecudne te brzuszki ? Jakbym was nie znała to bym się nawet nie domyśliła, że jesteście w ciąży

Zanka ale z ciebie laska nawet z tym brzuszkiem

Ale jestem ciekawa co z Nerolką !!!!!

I odezwali się w sprawie okien w środę już wymieniają nam i zaczynamy remont pokoiku Alicji
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 14:48   #1603
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ja też tak często robię
miło

ah....siedze i moja lista z 80 punktów skróciła się do 45 wiec nie jest źle............
w sumi to zostały mi apteczno - kosmetyczne rzezy
a z tych najdrozszych to :
oczyszczacz powietrza 182 zl
termometr 150 zl
posiciel 3 komplety drewex +ochraniacze 180 zl

kiedy ja sie wreszcie ograne z tym wszsytkim to nie wiem..............
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 14:55   #1604
kindzia890
Raczkowanie

Hej brzuchatki
byłam rano na badaniach.. nie mam cukrzycy za to po badaniu od razu poszłam na IP.. pielęgniarki jak zobaczyły moją minę od razu mnie tam wysłały Na szczęście to nic złego, ale nic nie mogą zrobić.. podobno przy drugim dziecku bardziej odczuwa się rozchodzenie kości m.in. kości łonowej.. ale, że aż tak to nie wiedziałam

Super wieści!! Zapewne dziś Iza przyjdzie na świat!! Trzymam
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:04   #1605
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dobra ja już się zbieram
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Jedo fyn 4ds classic kolor nr 121 z tegorocznej kolekcji Na stronie producenta wygląda jakby to był żółty, a w sklepie jak go widzieliśmy to była taka ładna żywa jasna zieleń
no my właśnie chcieliśmy ten kolor ale go już nie ma na pewno w wersji freeline , ale nie jestem pewna czy też nie zamienili go w clasicu na ten żółty właśnie.Sprawdź sobie to bo w sklepie przypuszczam mają jeszcze zeszłoroczny model i on ma faktycznie piękną zieleń ale w kolekcji 2011 lepiej się upewnić. Nie chcę mieszać bo nie jestem pewna ale wydaje mi się że po prostu zeszłorocznego zestawu koloru w ogóle juz nie ma ale może nie mam racji
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:06   #1606
pieleszka
Wtajemniczenie

cały czas myślę o Nerolce

inutil pamiętamy gratuluję i trzymam kciuki

co do wózka to też chciałam jedo fyn 4ds, ale mąż wypatrzył ostatnio jakiegoś espiro GTX i próbuje mnie przekonać...słyszałyście coś może o tych wózkach???

nie znalazłam u nas tego proszku dzidziuś, ale kupiłam takie małe pudełko bobasa na wypróbowanie...któraś używała???

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:08   #1607
youyou
Zakorzenienie

kurcze zdrzemnęłam się a tu 4 strony do nadrobienia

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

jaka to witamine sie kupuje
dla niemowlaczka c osie codzinnie daje K czy K i D ????

bo musze do swojej aptecznej listy dopisac
na początek daje się i to i to.

Tzn wit K podaje się tylko w przypadku gdy niemowlę karmi się piersią - wtedy podaje się do ok 3 m-ca.
A wit D to zależy jaka szkoła pediatryczna mój pediatra zalecał dawac przez cały pierwszy rok, teraz nie dajemy, ale mamy jeszcze potem podawać przez okres jesienno-zimowy.

Obywa można kupić bez recepty, ale na receptę dużo taniej

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
youyou psychopedagogikę specjalną z logopedią
Nawet nie wiedziałam że jest coś takiego

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama ja też myślałam, że problemy z zębem mnie w ciąży ominą, a w efekcie czeka mnie najpierw udrażnianie kanałów, a później leczenie kanałowe. Póki co, ząb zatruty, opatrunek założony i czeka na leczenie, ale nie mogę się zmobilizować, żeby go ruszyć i sama nie wiem, czy w III trymestrze nie lepiej go już zostawić i zrobić po porodzie
Ja na szczęście w tej ciąży byłam tylko na kontroli i za bardzo nie mam pilnych spraw do leczenia ale za to w ciąży z Filipem chodziłam przez cały I i II trymestr - robiłam sobie nawet koronkę na ząb..

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
imię które My wybraliśmy nikomu się nie podoba
Ważne że Wam się podoba! i mi też się bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Witam, pamiętacie mnie jeszcze trochę???

Przyznam się że jeszcze czasem podczytuję i podglądam Was, ale tak produkujecie że ciężko być na bieżąco...

Tym bardziej się cieszę że weszłam dzisiaj, bo widzę że powoli się rozpakowujecie

Chciałam się też trochę pochwalić, a co tam jutro zaczynamy 7 tydzień na razie to więcej strachu niż radości ale znowu się udało

buziaki

Nerola aż łezka mi się zakręciła w oku, zaraz Iza będzie na świecie
Gratuluję już co nieco słyszałyśmy
spokojnej i bezproblemowej ciąży

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Co do planowania rodziny, to z tż zawsze chcieliśmy dwójkę dzieci z kilkuletnim odstępem.
Teraz jak zaczynam się czuć jak wielorybek i tęsknie za jeżdżeniem na rolkach, chodzeniem na basen i za swoją dawną sprawnością to myślę, że ten odstęp powinien być co najmniej 5 letni...
Natomiast tż mi ciągle powtarza, że zaraz strzelimy sobie kolejnego bobaska- jednak jak przyjdzie co do czego, nocne wstawanie, pieluchy itd. to mam nadzieję, że zrozumie, że przerwa jest niezbędna.
A ja właśnie z tych samych powodów zdecydowałam się na mały odstęp między dziećmi
Wychodze z założenia że teraz będzie ciężko ale szybciej wyjdziemy z tzw. pieluch, dzieciaki razem dorosną i szybko będziemy mogli cieszyć się z uciech życia, podróżowac itd

Po 5 latach pewnie byłoby mi ciężej się zmoblizowac żeby wrócić do pieluch.

Nadrabiam dalej....
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:09   #1608
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
nie znalazłam u nas tego proszku dzidziuś, ale kupiłam takie małe pudełko bobasa na wypróbowanie...któraś używała???
Ja, zrobiłam w nim dwie pierwsze tury prania ciuszków.
Niedrogi i fajny moim zdaniem. Pachniał ładnie, ciuszki czyste, a prałam lumpeksowe rzeczy z małymi plamkami.

Kurcze dziś bym tylko żarła...Nawet nie chcę sprawdzać wagi.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:10   #1609
sygine
Zadomowienie

Cytat:
no my właśnie chcieliśmy ten kolor ale go już nie ma na pewno w wersji freeline , ale nie jestem pewna czy też nie zamienili go w clasicu na ten żółty właśnie.Sprawdź sobie to bo w sklepie przypuszczam mają jeszcze zeszłoroczny model i on ma faktycznie piękną zieleń ale w kolekcji 2011 lepiej się upewnić. Nie chcę mieszać bo nie jestem pewna ale wydaje mi się że po prostu zeszłorocznego zestawu koloru w ogóle juz nie ma ale może nie mam racji
aaaa nie strasz mnie!!! My widzieliśmy w sklepie ale już go ktoś kupił więc teraz chcieliśmy zamawiać A jak to nie będzie ten piękny zielony to niech mnie pocałują w d... Innego nie chcę I babka twierdziła że to jest tegoroczna kolekcja, ale może nas w błąd wprowadziła Jak się okaże że to jest żółty a nie zielony to pewnie dołożymy kasę i kupimy emmaljungę ciemnofioletową

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-16, 15:12   #1610
brunetka2000
Zakorzenienie

Dziewczyny czy to normalne, żeby mnie tak plecy bolały Pochodzę trochę, albo posprzątam i normalnie ruszyć się nie mogę A może to przez to że jestem gruba ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:17   #1611
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
dobra ja już się zbieram
Jesteś bardzo kobieca, wiesz?

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
brumek my w tych samych tygodniach a moj brzuch przy twoim wyglada tak jakby porownac pamarancza do arbuza
Pokaż to porównamy tak na "sucho" to nie ma o czym gadać

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
A ja właśnie z tych samych powodów zdecydowałam się na mały odstęp między dziećmi
Wychodze z założenia że teraz będzie ciężko ale szybciej wyjdziemy z tzw. pieluch, dzieciaki razem dorosną i szybko będziemy mogli cieszyć się z uciech życia, podróżowac itd

Po 5 latach pewnie byłoby mi ciężej się zmoblizowac żeby wrócić do pieluch.
Dokłądnie! Myślę tak samo - nie dość że mała różnica wieku, więc lepsze porozumienia, wspólne zabawy itp, to jeszcze na raz załatwia się całe to pieluchowanie, przewijanie i nieprzespane noce Potem pewnie trudniej zmobilizować się do kolejnego dziecka, jak już ma się to wszystko dawno za sobą. No i do pracy potem też już można wróćić na dobre, na "zawsze", a nie tak, że teraz wrócę na pół roku i a potem na kolejny macierzyński ...

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to normalne, żeby mnie tak plecy bolały Pochodzę trochę, albo posprzątam i normalnie ruszyć się nie mogę A może to przez to że jestem gruba ???
Normalne! Mnie też bolą, a raczej do tych szczupłych należę Czytałam gdzieś, że to też związane (oprócz ciężaru brzuszka w późniejszych miesiącach) z tym że rozchodzą się w całym ciele różne więzadła. Nie ma się czym martwić Chociaż upierdliwe to trochę
Stary 2011-05-16, 15:19   #1612
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa nie strasz mnie!!! My widzieliśmy w sklepie ale już go ktoś kupił więc teraz chcieliśmy zamawiać A jak to nie będzie ten piękny zielony to niech mnie pocałują w d... Innego nie chcę I babka twierdziła że to jest tegoroczna kolekcja, ale może nas w błąd wprowadziła Jak się okaże że to jest żółty a nie zielony to pewnie dołożymy kasę i kupimy emmaljungę ciemnofioletową
lepiej się upewnić, ja zmieniłam typy bo bardzo odpowiada mi sam wózek ale ciężko mi było się pogodzić bo tamten kolor a najlepsze jest to że jak zadzwoniłam do sklepu że coś właśnie nie gra i numeru 121 nie ma w tegorocznej kolekcji (chociaż sklep miał info z fabryki że przechodzi) , laska ze sklepu zadzwoniła do fabryki a koleś jej mówi, że zam. będzie realizowane a ona mu że podobno nie ma tego numeru i dopiero jak sprawdzili to się okazało że faktycznie nie ma i nie można by zrealizować zam. bajzel na kółkach . Tylko zaznaczam 100% pewności mam odnośnie wersji freeline!!
w tej wersji, którą zamówiłam to gondola ma piękną zieleń ale już w spacerówce nie ma tylko wewnątrz budki.
Ale może nic straconego , może w innym sklepie będzie jeszcze ten zeszłoroczny zestaw kolorów, szukałaś ?????
Stary 2011-05-16, 15:19   #1613
moniczka2123
Zadomowienie

hej ja oglafam rozmoey w toku temat depresja poporodowa

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:23   #1614
sygine
Zadomowienie

Cytat:
lepiej się upewnić, ja zmieniłam typy bo bardzo odpowiada mi sam wózek ale ciężko mi było się pogodzić bo tamten kolor a najlepsze jest to że jak zadzwoniłam do sklepu że coś właśnie nie gra i numeru 121 nie ma w tegorocznej kolekcji (chociaż sklep miał info z fabryki że przechodzi) , laska ze sklepu zadzwoniła do fabryki a koleś jej mówi, że zam. będzie realizowane a ona mu że podobno nie ma tego numeru i dopiero jak sprawdzili to się okazało że faktycznie nie ma i nie można by zrealizować zam. bajzel na kółkach . Tylko zaznaczam 100% pewności mam odnośnie wersji freeline!!
w tej wersji, którą zamówiłam to gondola ma piękną zieleń ale już w spacerówce nie ma tylko wewnątrz budki.
Ale może nic straconego , może w innym sklepie będzie jeszcze ten zeszłoroczny zestaw kolorów, szukałaś ?????
No właśnie w Lesznie jest tylko jeden sklep gdzie mają wózki jedo A do Poznania ze zwykłego lenistwa nie chce mi się jechać Ale na stronie producenta w classic niby jest ten 121 więc może nie wszystko stracone. Pogadamy jeszcze z tą babką i niech się dowie czy to jest bliżej zieleni czy żółtego, bo jak żółtego to musimy znaleźć coś innego A za emmaljungę płacić 2 tys. też mi się nie bardzo uśmiecha
Stary 2011-05-16, 15:41   #1615
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie w Lesznie jest tylko jeden sklep gdzie mają wózki jedo A do Poznania ze zwykłego lenistwa nie chce mi się jechać Ale na stronie producenta w classic niby jest ten 121 więc może nie wszystko stracone. Pogadamy jeszcze z tą babką i niech się dowie czy to jest bliżej zieleni czy żółtego, bo jak żółtego to musimy znaleźć coś innego A za emmaljungę płacić 2 tys. też mi się nie bardzo uśmiecha
kochana pomęczyłam kobietę u mnie w sklepie i twierdzi, że ten 121 w clasicu to faktycznie zielony więc się nie macie o co martwić, oczywiście upewnij się w sklepie ale wychodzi na to, że Wam się uda Babka twierdzi że ta zieleń na wykończeniach jest podobna do tej która jest w mojej wersji- tak jak buda na moich zdjęciach więc na żywo ta zieleń jest piękna my się zdecydowaliśmy na freelina ze względu na drugą klapkę w budzie (na górze) , fajna sprawa szczególnie przy rozłożonej do spania spacerówce -widać malucha
Stary 2011-05-16, 15:44   #1616
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
A jak z blizną po cc? duża? widoczna? naczytałam się, że po cc brzuch się za bardzo nie chce "wchłonąć" i dużo ciężej się go pozbyć.... i jak to było u Ciebie z dochodzeniem do siebie po cc? mogłaś od razu opiekować się dzieckiem czy dłużej zajęło Ci dojście do siebie?
postaram sie wieczór zrobic zdjęcie i wrzucic do klubu moją bliznę po CC,jest bardzo nisko i wcale jej nie widac.pięknie się zagoiło.ja na trzeci dzień po porodzie robiłam wszystko samodzielnie,nsiłam małą na rękach i robiłam kupkę bez żadnego bólu. oczywiście trzeba zachowac ostrożnośc,ale ja sobie bardz chwalę.brzuch po CC wraca do normy jak po SN,wszystko zależy od Twoich "tendencji" i od tego jak się weźmiesz za siebie.tylko pierwsza doba jest do du.. bo trzeba leżec bez podnoszenia głowy.CC nie jest sytraszne,codzień wykonuje się masę CC.

CrazyM.a masaż szyjki też mówili w SR że się nie wykonuje...ale jak jest konieczny,a czasem przyspiesza i pomaga w porodzie... mnie nie ominęło,a rodziłam 2 lata temu było tragicznie. mi niestety nie pomogło.Ale masę kobiet tak rodzi.

Cytat:

I też mam pytanie na ten temat - mama dzisiaj mi powiedziała, że jak się rodziłam (miałam 3850 g) to położne panikowały, że takie wąskie krocze i jak lekarz mógł jej na cesarkę nie wysłać? No i powiedziała że mam pogadać z moim czy też czasem nie mam dziedzicznie też wąskiego krocza? Myślicie że to może też być wskazania na CC?
askie krocze to chyba nie,ale wąska miednica czy coś takiego jest chyba wskazaniem,ale to powinien Ci gin powiedziec.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:44   #1617
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie lepsze takie duże

Dziewczyny doradźcie proszę.....

Ogólnie rzecz biorąc sprawa wygląda tak... 8 lata temu miałam wypadek samochodowy, m.in. pogruchotana miednicę, roztrzaskane spojenie łonowe, które się jakoś źle zrosło.... poza tym mam wadę wrodzoną bioder - wyskakują mi kości ze stawów, biodra już dają mi sie nieźle we znaki, nawet na łóżku sie przekręcić nie mogę nie raz

Kolejna sprawa.... 3 lata tamu zdiagnozowali mi epilepsję, niby miałam 2 ataki i na 1 lipca będzie 3 lata bez ataków....

Dowiedziałam się ostatnio że te wszystkie czynniki mogą a nie muszą wskazywać na cesarkę.....

Co byście zrobiły na moim miejscu? zdecydować się na CC, czy rodzic naturalnie ze strachem, że dostanę ataku epilepsji, spojenie łonowe się źle rozejdzie i będą problemy albo nawet te głupie biodra mi wyskoczą

Nie daje mi to spokoju.....
Powinnaś o tym porozmawiać z lekarzem.
Jeżeli chodzi o moje zdanie to dla świętego spokoju poszłabym na CC,
które wydaję mi się rozsądnym wyjściem, nie daj Boże po naturalnym urodzeniu mogłabyś mieć problemy z biodrem i nie mogłabyś robić wszystkiego przy bobasku .

Sweet wydaję mi się że chodzi o witaminę D13 chyba nawet.Jak doczytam w pewnej książce to dam znać Ja kiedyś próbowałam puszczać kilka rodzai muzyki na you tube i byłam ciekawa na jaką zareaguje i chyba właśnie to był Dżem, ale nie pamiętam.Co do muzyki mój D bardziej w tym siedzi...puszcza i zawsze mówi że to dla małej

Mamad1 ładnie imię Łucja, wiesz co zdrobnienia zdrobnieniami, ważne że Tobie sie podoba!

Blondynka jeżeli ma ten sam adres zamieszkania co TY, to jej wydadzą.

Zanka ta tuniczka to z allegro? Ślicznie wyglądasz!

Patik i co pojechałaś w końcu?

Ja zrobiłam obiadek,
upiekłam ciasto
i zmęczona jestem!

CO U NEORLI!

Nie skromnie po prosze o kciuki dla mojej kuzynki która ma jutro CC

Inutil Ja nie kojarzę, ale 3mam kciuki aby wszystko poszło dobrze!

Marina Dżem Ja Cię rozumiem... u Nas Dżem to jak rodzina

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:45   #1618
BABONIK
Zadomowienie

Nerolka co z Wami dziewczynki??

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:48   #1619
sygine
Zadomowienie

A patrz to nawet nie wiedziałam jakie są różnice między freeline a classic Ale z kolorkiem to mnie uspokoiłaś Bo już miałam stracha, że od nowa zacznie się wybieranie wózka Raczej pozostaniemy przy tym classic 121 w takim razie

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
wąskie krocze to chyba nie,ale wąska miednica czy coś takiego jest chyba wskazaniem,ale to powinien Ci gin powiedziec.
No o miednicy to wiem, ale mama mówiła że u niej twierdziły że wąskie czy ciasne krocze (podejrzewa że chodzi tu o odstęp między pochwą a odbytem) Bo groziło jej uszkodzenie odbytu właśnie w czasie porodu, ale na szczęście się udało
Stary 2011-05-16, 15:50   #1620
youyou
Zakorzenienie

.....zaglądam co chwila z nadzieją na wieści od Nerolki...

brumek, Natka, zanka ale macie śliczne brzuszki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości