Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 18:41   #1591
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej mamusie
anabelita sliczne ubranka, a kapciochy boskie

Ja wlasnie wyjelam wszystko znowu z szafy i zrobilam liste, spisałam tylko bielizne i na razie rozmiar 56 i 62 i na ta chwile mam :

56 :
1 szt półśpiochów
6szt body z krótkim rekawem
4szt ----- z długim rekawem
4 szt spiochów
4 szt pajaców z długim rekawem
1 rampers

62
4szt półspiochów
3szt spiochów
6szt body z dł rekawem
7szt ---- z krótkim rekawem
8szt pajaców z dł rekawem
4szt rampersów

Pozatym jakies dresiki sukienki sweterki bluzy, ale to na 62+
jak myslicie ile jeszcze trzeba? W ogole mam wrazenie ze to nic do siebie nie pasuje, i ze nie bede umiała ubierac mojego dziecka
Ja póki co mam:

na 56 mam:
- pajac 1szt.
Zamierzam jeszcze kupić:
- body długi rękaw 4-5 szt.
- pajac 2-3 szt
- śpiochy 3-4 szt

na 62
- body długi rękaw 7szt
- kaftanik 3szt
- śpiochy 1szt
- pajac 1szt.
- półśpiochy 1szt. (jeśli to takie spodenki )
- czapeczkę
Muszę dokupić:
- śpiochy kilka szt
- pajac kilka szt.

Co to jest rampers
Oraz czy zimowym dzieciom niezbędne są body z krótkim
Wiesz może???

A ad ubierania mamuśki wypowiadały się, że np. body długi rękaw ze śpiochami, body z pajacem.
Tylko nie wiem z czym dobry będzie kaftanik
A te półśpiochy to z body długi rękaw czy z czym można założyć??
Tysiąc pytań do

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja stwierdzam, ze chyba jem za dużo słodyczy i mam za mało ruchu...chyba zacznę codziennie na spacery chodzic ;/
ja też mam mało ruchu, w pracy na du.pie 8h, do pracy dojeżdzam samochodem, potem siedze w domu albo czasem pójdę do sklepu czy spotkam się z koleżankami, nie wiem gdzie sama mam się ruszać jak męża w tyg nie mam, samej po ciemku na spacer po osiedlu nie chce mi się łazić a koleżanki to albo do domu albo do sklepów albo do knajpy wiec ruchu nie mam za dużo

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam wszystkiego bo sił brak. Niedobrze mi, cofa mi się wszystko co dziś jadłam. A jeszcze zabrałam się za pieczenie pierogów ze szpinakiem

Możecie się poczęstować

jeśli chodzi o Bydgoszcz to miałam do czynienia z wieloma ginekologami, jakby co pytaj. Ja chodzę teraz do dr Mikołajczyka.

paputy wymiatają
ładnie prosze o przepis do klubu bo wymiatają chce ich spróbować

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:50   #1592
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A jak z jakością tych ubranek? Bo widziałam, że są ładne i tanie i myślę nad zamówieniem z tego sklepu.

Dziewczyny mam problem. Siostra, jej koleżanka i moja sąsiadka zaoferowały się, że dadzą mi coś po ich dzieciach. No i fajnie ale wolałabym wiedzieć teraz co i jak, żeby móc kupować resztę. Nie bardzo wiem jak im to powiedzieć, żeby określiły, co mogą mi dać, ale żeby nie odebrały tego nachalnie. Siostry się nie boję i tej jej koleżanki też nie, bo ona dostała troszkę rzeczy od mojej siostry, a raczej więcej dzieci nie planuje. Za to troszkę się obawiam brać rzeczy od sąsiadki. Po niej ubranka moje dziecko będzie nosiło już jako w sumie 3 dziecko. Wiadomo, że są już pewnie troszkę zniszczone, po moim będą bardziej i co wtedy? Oddawać takie zniszczone? Raczej nie, ale wiadomo, że pewnie nie kupię jej w zamian tyle sztuk nowych co dostałam od niej, bo po prostu mogę to zrobić teraz dla swojego dziecka i od niej nie brać. Chyba po prostu powiem jej, że siostra chce mi dać ubranka i tyle. Za to siostrę poproszę, żeby delikatnie zapytała tej swojej koleżanki, co konkretnie może mi dać Chyba tak będzie najlepiej
tak jak juz pisałam, jakosc na oko jest ok ale jeszcze nie prałam bo jeszcze proszku dla bejbika nie kupiłam ;/

a co do rzeczy to własnie z tych powodoów nie jestem zwolenniczką pożyczania ubaranek. co innego jak ktos chce dac bo mu juz nie potrzebne-tak jest u mnie w rodzinie. kazdy składuje ubranka po swoim dziecku i jak juz nie potzrebuje to oddaje następnemu...ale bez pożyczania. potem ktos powie, ze mu sie za bardzo zniszczyło albo nie wiadomo co,...

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Ja póki co mam:

na 56 mam:
- pajac 1szt.
Zamierzam jeszcze kupić:
- pajac 2-3 szt
- śpiochy 3-4 szt

na 62
- body długi rękaw 7szt
- kaftanik 3szt
- śpiochy 1szt
- pajac 1szt.
- czapeczkę
Muszę dokupić:
- śpiochy kilka szt
- pajac kilka szt.

Co to jest rampers
Wiesz może???

A ad ubierania mamuśki wypowiadały się, że np. body długi rękaw ze śpiochami, body z pajacem.
Tysiąc pytań do

ja też mam mało ruchu, w pracy na du.pie 8h, do pracy dojeżdzam samochodem, potem siedze w domu albo czasem pójdę do sklepu czy spotkam się z koleżankami, nie wiem gdzie sama mam się ruszać jak męża w tyg nie mam, samej po ciemku na spacer po osiedlu nie chce mi się łazić a koleżanki to albo do domu albo do sklepów albo do knajpy wiec ruchu nie mam za dużo

ładnie prosze o przepis do klubu bo wymiatają chce ich spróbować
body z krótkim lub bez rękawków mozesz założyc pod kaftanik albo pod pajaca...
półśpiochy to takie spodenki ze stópkami
kaftanik zakłądasz ze śpiochami.
do półśpiochów np. body z długim rękawem....
zalezy jeszcze jak ciepło masz w domu bo ja mam zimą bardzo ciepło...sama jako zmarzluch zimą chodzę w krótkim rękawku...

ale się mądruję jakbym dzieci wychowała strzelam tak tylko

a rampers to taki pajac jakby tylko z krótkim rękawkiem np i bez stópek....

Edytowane przez neska22
Czas edycji: 2011-09-26 o 18:53
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:53   #1593
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
tzn. że te wkłady angelcare pasuja do śmietnika tommee tippee??czy jak?? bo mi właśnie o ten śmietnik tommee chodzi
http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/p...ee-tippee.html to są typowo do tego pojemnika
Stary 2011-09-26, 18:53   #1594
czubasek20
Zakorzenienie

Dziewczyny czy wam tez tak piersi rosną ?
I czy swędzi was bardzo brzuch ? Bo ja już nie daje rady

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:54   #1595
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja póki co mam:

na 56 mam:
- pajac 1szt.
Zamierzam jeszcze kupić:
- pajac 2-3 szt
- śpiochy 3-4 szt

na 62
- body długi rękaw 7szt
- kaftanik 3szt
- śpiochy 1szt
- pajac 1szt.
- czapeczkę
Muszę dokupić:
- śpiochy kilka szt
- pajac kilka szt.

Co to jest rampers
Wiesz może???

Tysiąc pytań do

hehe widze, że neska wszystko powiedziała
a jeszcze dodam, że rampers to taki pajac bez nóżek -cos takiego http://allegro.pl/mco-sweterek-z-kap...819050493.html

ja slyszalam ze body z krótkim rekawkiem powinno sie ubierac na zasadzie podkoszulka

A proszek to ja mam lovele do koloru i płyn do płukania jelp. Płyn pachnie bosko takim typowym dzieckiem, ale bardzo łagodnie, ale proszek jakby w ogole

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-09-26 o 18:56
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:56   #1596
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
teraz mi nie rosną...urosły mi na początku

a co do brzuchola to ja smaruję codziennie i jest ok. swedzi czasem ale minimalnie...

jeszcze wracajac do rampersa-to jak zimno to trzeba chyba pod spod załozyc rajstopki jakies, nie? bo skarpeteczki moga nie wystarczyc?? chyba rampers najlepszy na lato?
Stary 2011-09-26, 19:02   #1597
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
teraz mi nie rosną...urosły mi na początku

a co do brzuchola to ja smaruję codziennie i jest ok. swedzi czasem ale minimalnie...
mi zaczęły rosnąc jakieś półtora miesiąca temu i nie chcą przestać

mnie swędzi okropnie, do tego ręcę i szyja, normalnie wczoraj poszłam spać po 2 bo nie wyrabiałam juz

Stary 2011-09-26, 19:04   #1598
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Wg USG jestem w 22 tyg +1 Hurrraaaa...
Mam pytanko, puchną Wam nogi????
mi puchną strasznie pod wieczór mam tak spuchnięte że w ogóle kostki nie widać tak to wygląda jak by mnie stado os pożądliło

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hejnadrobiłam was wrezscie!!!
w górach było super! jedziemy w przyszły weekend znowu jak pogoda dopisze
tez mam katarek i cośmnie wczoraj brało ale mąż mi zrobił mleczko z miodem i dzisiaj rano się poczułam jak młoda bogini
Monika ja dobrze widziałam ze ten kosz kosztuje 71zł?(wg mnie strasznie drogo ale może ja jakaś nie znająca się jestem)
mi się właśnie on tani wydał bo widziałam już o wiele droższe przekraczające 100zł a pierwszy raz zobaczyłam ten kosz w programie "gadzety kobiety" i to mi się naprawdę spodobało i wydało użyteczne bo pamiętam jak szwagierka urodziła małą i wyrzucała pieluchy do kosza na śmeici to na całą kuchnei i pokoj śmierdziało booni mają kuchnie tylko aneksem przedzielony od salonu to tam ciągle śmeirdziało zużytymi pieluchami więc ja wole tego uniknąć bo nie jest to przyjemne a u nas codziennie kosz nie jest wyrzucany bo my mamy taki większy więc czasami dopieor po tyg go wynosimy jak jest już pełny.

Cytat:
piersi widzę ze mi się zatrzymały ale brzusio swędzi i to bardzo bo rosnei mnei piersi strasznei swędziały jakoś w 17-18 moze nawet 19 tyg jak rosły jeszcze to czasami siedziałam się srupałam tż sie ze mnei śmiał a ja sie czułam jak bym miała jakiś świerzb czy coś ale mineło teraz tylko brzuszek swędzi bo skóra sie rozciąga
Stary 2011-09-26, 19:04   #1599
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
hej mamusie
anabelita sliczne ubranka, a kapciochy boskie

Ja wlasnie wyjelam wszystko znowu z szafy i zrobilam liste, spisałam tylko bielizne i na razie rozmiar 56 i 62 i na ta chwile mam :

56 :
1 szt półśpiochów
6szt body z krótkim rekawem
4szt ----- z długim rekawem
4 szt spiochów
4 szt pajaców z długim rekawem
1 rampers

62
4szt półspiochów
3szt spiochów
6szt body z dł rekawem
7szt ---- z krótkim rekawem
8szt pajaców z dł rekawem
4szt rampersów

Pozatym jakies dresiki sukienki sweterki bluzy, ale to na 62+
jak myslicie ile jeszcze trzeba? W ogole mam wrazenie ze to nic do siebie nie pasuje, i ze nie bede umiała ubierac mojego dziecka
Hania, będziesz wiedziała

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 19:05   #1600
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
mi zaczęły rosnąc jakieś półtora miesiąca temu i nie chcą przestać

mnie swędzi okropnie, do tego ręcę i szyja, normalnie wczoraj poszłam spać po 2 bo nie wyrabiałam juz
a mówiłas lekarzowi o tym swędzeniu???
moze to jakeis uczulenie? nie zmieniałas proszku/płynu/płynu do kąpieli itp??
Stary 2011-09-26, 19:06   #1601
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja nie cierpię prasowania pranie tylko składam do szafy i prasuję na bieżąco, wskutek czego w naszym 2gim pokoju deska i żelazko zagościły na dobre bo jakbym miała się rozkładać codziennie ze wszystkim to szału bym dostała a zmienić przyzwyczajenia i prasować od razu całe pranie to mi sie nie chce
Ja musiałam się przestawić, odkąd mieszkam z Tztem Ale nie cierpię prasowania ani hurtem, ani pojedynczych sztuk

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 19:23   #1602
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

body z krótkim lub bez rękawków mozesz założyc pod kaftanik albo pod pajaca...
półśpiochy to takie spodenki ze stópkami
kaftanik zakłądasz ze śpiochami.
do półśpiochów np. body z długim rękawem....
zalezy jeszcze jak ciepło masz w domu bo ja mam zimą bardzo ciepło...sama jako zmarzluch zimą chodzę w krótkim rękawku...

ale się mądruję jakbym dzieci wychowała strzelam tak tylko

a rampers to taki pajac jakby tylko z krótkim rękawkiem np i bez stópek....
jakoś tak goło w pup.ce mi się wydaje że będzie, bo śpiochy są ramiączkowe i sama już nie wiem
a nie za zimno na górze będzie będziemy miec ciepło w mieszkaniu, nie wiem jak ja to przeżyje bo kaloryfery u nas ledwo chodza na 2/3 - mi jest tak lepiej, ale czego dla dziecka się nie robi...
gdzieś pisało że dla dziecka jedną warstwę więcej, niż dla siebie i w myśl tej zasady jakoś licha wersja ta mi się wydaje

Cytat:
rosły na poczatku, potem pewnie jak będe karmic to jeszcze się powiększą - teraz w zalezności od stanika mam 70G albo 75F
Brzuch mnie swędzi drapię się czasem hi hi śmiesznie to wygląda

Cytat:
hehe widze, że neska wszystko powiedziała
a jeszcze dodam, że rampers to taki pajac bez nóżek -cos takiego http://allegro.pl/mco-sweterek-z-kap...819050493.html

ja slyszalam ze body z krótkim rekawkiem powinno sie ubierac na zasadzie podkoszulka

A proszek to ja mam lovele do koloru i płyn do płukania jelp. Płyn pachnie bosko takim typowym dzieckiem, ale bardzo łagodnie, ale proszek jakby w ogole
dziękuję

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja musiałam się przestawić, odkąd mieszkam z Tztem Ale nie cierpię prasowania ani hurtem, ani pojedynczych sztuk
moja teściowa całe zycie tżtowi prasowała, jak i całej rodzince swojej, ale jak zamieszkaliśmy razem 4 lata temu to ja nie prasowałam i tak się przyzwyczail że nie wymaga ode mnie tego a nawet narzekał na zły sposób prasowania koszul garniturowych swojej mamy, oczywiście wychwalając swój więc skoro ma takie talenty to grzech nie wykorzystywać ich, nie

Stary 2011-09-26, 19:24   #1603
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
a mówiłas lekarzowi o tym swędzeniu???
moze to jakeis uczulenie? nie zmieniałas proszku/płynu/płynu do kąpieli itp??

Nie mówiłam bo mam to od jakiegoś tygodnia, zaczęło się od delikatnego swędzenia a teraz wyć mi się chcę bo czuje się fatalnie, szwagierka powiedziała żebym zrobiła badania na cholestazę dla świętego spokoju :/

Nie zmieniałam nic, cały czas stosuje ten sam płyn.

aaa ... wizytę mam w środę więc może jakoś wytrzymam.

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-09-26 o 19:29
Stary 2011-09-26, 19:26   #1604
AgaMili
BAN stały

Jestem . W pracy dzis mialam zapiernicz i nadal twierdze ze nienawidze poniedzialkow. Yhhhh juz licze tygodnie do grudnia

Agatek
no wlasnie to zalezy na co sie trafi. Ja bylam na wielu takich wyprzedarzach ale tylko na tej wielkiej wlasnie zawsze znajde mnostwo rzeczy ladnych i tanich. Na innych boot salach czasem nie ma nawet na co popatrzec.

zoskasamoska ja bym odwolala to wszystko i wymyslila jakas wymowke. Uwazam ze to w ogole byl niezbyt madry pomysl

BebiBebi
no to oszczedzaj sie. Ja bym nie dala rady tyle byc na nogach i jeszcze spiewac. Ale ja to sie w ogole mecze wchodzac na pietro u mnie w domu

eliza1984
tez mam taka sokowirowke i w ogole nie uzywam. Lezy w szafce . A jak tam mozna ziemniaki ze trzec na placki??

Anabellita
zakupow

Inutil pierogi
czubasek no to polowa za Toba
Mi juz piersi (chyba) nie rosna a i skora juz przestala swedziec.

Zalaczam fotki ubranek,
Najpierw moje ciazowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja.jpg (23,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja2.jpg (26,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja3.jpg (45,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja4.jpg (29,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja5.jpg (31,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja6.jpg (51,4 KB, 17 załadowań)
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 19:28   #1605
AgaMili
BAN stały

Teraz nabytki dla Marcelka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02163.jpg (35,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02164.jpg (33,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02165.jpg (30,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02167.jpg (41,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02168.jpg (34,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02169.jpg (35,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02171.jpg (33,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02172.jpg (33,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02173.jpg (35,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02174.jpg (33,9 KB, 13 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 19:28   #1606
Haniula
Zakorzenienie

Miss zuzia dlatego najpier body z krótkim rekawem, potem kaftanik i śpiochy i w domu powinno wystarczyc. Taki niemowlak itak najwiecej śpi, wtedy tez jest kocykiem okryty albo kołderką, i mysle ze jak masz tak ok 21stopni to powinno styknąc
Ja w kazdym razie jestem za zimnym chowem dzieci
Stary 2011-09-26, 19:29   #1607
AgaMili
BAN stały

cd
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02175.jpg (36,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02176.jpg (22,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02188.jpg (28,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02162.jpg (31,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02184.jpg (29,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02195.jpg (25,5 KB, 13 załadowań)
Stary 2011-09-26, 19:30   #1608
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
jakoś tak goło w pup.ce mi się wydaje że będzie, bo śpiochy są ramiączkowe i sama już nie wiem
[COLOR=DeepSkyBlue]a nie za zimno na górze będzie [COLOR=Black]:
kochana zastosowałam skrót myślowy i mnie chyba nie zrozumialas
dla mnie kaftanik stanowi komplet ze śpiochami wiec jak do tego załozysz body z krótkim to bedzie moim zdaniem gites

mnie się wydaje, ze body z długim do tego półśpiochy albo śpiochy tez bedzie ok....

zawsze przeciez jakis kocyk tez...
a noworodka w beciku mozna...to bedzie mu na pewno cieplutko
Stary 2011-09-26, 19:32   #1609
AgaMili
BAN stały

I dla Milenki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mili.jpg (63,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mili2.jpg (53,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mili3.jpg (35,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mili4.jpg (44,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mili5.jpg (31,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02161.jpg (41,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02170.jpg (37,9 KB, 40 załadowań)
Stary 2011-09-26, 19:33   #1610
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Nie mówiłam bo mam to od jakiegoś tygodnia, zaczęło się od delikatnego swędzenia a teraz wyć mi się chcę bo czuje się fatalnie, szwagierka powiedziała żebym zrobiła badania na cholestazę dla świętego spokoju :/

Nie zmieniałam nic, cały czas stosuje ten sam płyn.

aaa ... wizytę mam w środę więc może jakoś wytrzymam.
no na pewno próby wątrobowe aspat, alat i bilirubina nie zaszkodzi jakbys zrobila i moze do lekarza juz bys z wynikami poszła...

Cytat:
Miss zuzia dlatego najpier body z krótkim rekawem, potem kaftanik i śpiochy i w domu powinno wystarczyc. Taki niemowlak itak najwiecej śpi, wtedy tez jest kocykiem okryty albo kołderką, i mysle ze jak masz tak ok 21stopni to powinno styknąc
Ja w kazdym razie jestem za zimnym chowem dzieci
o to własnie mi chodziło

u mnie jest zimą ok- 24-25 st....czasem jeszcze cieplej

AgaMili normalnie jakbys sklep napadła superowo
Stary 2011-09-26, 19:36   #1611
bambusiek
Zakorzenienie

Aga - boskie ciuszki

Zjadłam 2 podwójne kanapki, w każdej po ząbku czosnku... mam nadzieję, że zaczątki przeziębienia zginą z kretesem
Myślałam jeszcze o mleku z czosnkiem, ale to już chyba przesada
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 19:38   #1612
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Aga supet ten kosz/kołyska do spania...muszę cos takiego wykombinowac zeby miec w sypialni bo nie chciałabym łóżeczkiem zagracac. bedzie stało w pokoju juniora....
Stary 2011-09-26, 19:38   #1613
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
dla mnie kaftanik stanowi komplet ze śpiochami wiec jak do tego załozysz body z krótkim to bedzie moim zdaniem gites

mnie się wydaje, ze body z długim do tego półśpiochy albo śpiochy tez bedzie ok....

też tak będe robić kaftanik i śpioszek na to ale tak jak Haniula pisze o body to mi sie wydaje za dużo do rozpinania body i śpioszek i troszkę bez sensu bo to i bodziaki mają guziczki i śpioszki też wiec po co tyle tego a najlepiej właśnei kaftanik lub bluzeczke pod śpioszek
Stary 2011-09-26, 19:44   #1614
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
też tak będe robić kaftanik i śpioszek na to ale tak jak Haniula pisze o body to mi sie wydaje za dużo do rozpinania body i śpioszek i troszkę bez sensu bo to i bodziaki mają guziczki i śpioszki też wiec po co tyle tego a najlepiej właśnei kaftanik lub bluzeczke pod śpioszek
noo
ale wszytsko wyjdzie w praniu metodą prób i błędow

Agamili Twoja córcia słodziachna
Stary 2011-09-26, 19:48   #1615
Lily Rose
Rozeznanie

AgaMili powiedz mi, gdzie można kupić naprawdę tanie ciuszki dla niemowląt w UK?
Mam tam siostrę i chciałabym jej podpowiedzieć co i jak.

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:18   #1616
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Aga supet ten kosz/kołyska do spania...muszę cos takiego wykombinowac zeby miec w sypialni bo nie chciałabym łóżeczkiem zagracac. bedzie stało w pokoju juniora....
mi koleżanka zaproponowała, że pożyczy ale nie wiem czy jak będzie mi potrzebna to jej niunia nie bedzie jeszcze jej potrzebować, czytałam że one są do 6miesiąca a miedzy naszymi dziećmi bedzie nieco ponad 4m
ale to fajna opcja, bo w kącie gdzie bym chciała, normalne łóżeczko się nie zmieści nam w sypialni i wtedy jak będę miała go gdzie indziej wstawić z dala od swojego łóżka to równie dobrze mogę latać do drugiego pokoju i du.pa z takim rozwiązaniem
dlatego najlepsza kołyska
Cytat:

no właśnie dla mnie to nazywa się kompletem, ale kaftan osobno i śpiochy osobno

Stary 2011-09-26, 20:21   #1617
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

mnie w sumie mama powiedziała ze kupuje łóżeczko i kołyske (tzn razem z tata oczywiscie) i całą posciel. tesciowie wózek obiacali wiec jestesmy baaaaaaardzo uradowani bo to dla nas duze odciążenie...

kołyska fajnie jakby była na kołkach wtedy w zaleznosci od potrzeby mogłabym miec małego przy sobie...
Stary 2011-09-26, 20:22   #1618
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ale kaftanik sie podwija, i dobrze zeby taki maluch miał zakryte plecki a body z reguły są na napy wiec sie szybko rozpina. Ale to pewnow wszystko wyjdzie w praniu
Stary 2011-09-26, 20:29   #1619
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
ale kaftanik sie podwija, i dobrze zeby taki maluch miał zakryte plecki a body z reguły są na napy wiec sie szybko rozpina. Ale to pewnow wszystko wyjdzie w praniu
moja koleżanka tak samo uważała i nie używała kaftaników ale jak pomyśleć to jak dziecko moze mieć gołe plecki jak ma śpioszek na to założony a przeciez śpioszek sięga wysoko jest zapianany na ramionkach więc raczej plecków gołych nie będzie mieć bo nie ma takiej możliwości co innego jak sie zakłada kaftanik i pół śpiochy to wtedy kaftanik moze sie podwinąc i wychodzić ze spodenek i wtedy plecki gołe zresztą takie maleństwo sie tak nie kręci i nie wierci jak większa dzidzia więc nie wydaje mi się by śpioszek sie podwijał
ja wiem ze na początku będe używać kaftaników i śpioszków już mam kilka kupionych i kilka dostałam bo nawet jest zalecane że zanim pępuszek się nie zagoi i nie odpadnie by używać kaftaników
Stary 2011-09-26, 20:34   #1620
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczyny damy radę z tymi naszymi bąbelkami intuicja nas na pewno nie zawiedzie a i na wątku będziemy się wspierac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości