|
|
#1591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Witam!
U mnie noc spokojna.Wczoraj miałam stresa,bo brzuch twardy i mało ruchów.Ale dzis nadrobiła moja córka od rana ![]() Dzis 31tc wiec jeszcze poleze 5 i niech sie dzieje co chce ![]() Jako fizjoterapeuta to powiem: - zadnych poduszek do roku, a potem płaska - pieluchowanie tak,ale po nakazie ortopedy.Dziewczynki maja czesciej dysplazje.Darusia pieluchowanie to dodatkowa pieluszka miedzy nogi a nie nózki scisniete
|
|
|
|
#1592 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Chociaż się przywitam Widzę, że na razie grzecznie wszystkie w kolejce czekamy ![]() Niestety jeszcze ten tydzień mam sporo pracy to nie po nadrabiam ![]() Pozdrawiam cieplutko
|
|
#1593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że będę miała czas na wypad do ciuchów i spróbuje upolowac, ale to niełatwe tak z marszu---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1594 |
|
Zadomowienie
|
czesc Wam dziewczyny!
witam się ze szpitala, jak to dzis p. dr powiedziala MOZE wyjde w tym tygodniu.... ![]() na sali jestem sama, codziennie pobudka o 5.30 na leki i ktg, cisnienie, potem jeszcze mam ktg po poludniu i to w sumie na tyle... leże na oddziale noworodkowym więc same dzieciaki w salach, mnóstwo dziewczyn po cięciu - chyba pół na pół z naturalnymi porodami
|
|
#1595 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie nie nie, to są stare zalecenia. Neonatolodzy mówią właśnie na odwrót, żeby nie słuchać pediatrów którzy mówią żeby pieluszkować, bo można uszkodzić panewkę!!! I po to jest usg robione, że jeśli będzie potrzeba rozszerzania, to wtedy wykaże, a na wszelki wypadek nie zaklada sie szeroko pieluch!
|
#1596 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Wczoraj mój dziadek miał urodzinki i tak sobie zaszalałam z jedzonkiem, że znacznie podniósł mi się cukier i jeszcze późnym wieczorem musiałam na spacerek się wybrać ;/ Mam dwa pytania (wiem, że już to było) ale nie zapisałam ![]() 1. Na której stronie kładzie się materacyk w łóżeczku ? kokosowej czy gryczanej? 2. Jaki laktator kupujecie? Chcę zostawić mężowi spis rzeczy, które ewentualnie ma mi dokupić jak będę potrzebować. |
|
|
|
#1597 |
|
Wtajemniczenie
|
śliczny
i bryka ciekawa Ja wróciłam chwile temu z laboratorium, sprawnie poszło, bo brzydka pogoda i ludzi nie było Teraz pora na śniadanko.
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
fatal ja wiem co to jest pieluchowanie
tylko to nie jest tak ze to jest jedna cienka pieluszka tylko to jest tak zeby dzieciak mial nogi jak najszerzej wiec ma ograniczone ruchy strasznie.---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- u nas dalszy czas choroby ehhhh....od jutra znowu same bedziemy ale najpozniej tylko do soboty rana. Ja jestem STRASZNIE ZADOWOLONA bo kolezanka w lumpku za 7 zl mi znalazla otulaczyk! super, bardzo sie ciesze....
|
|
#1599 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i imiona mi się podobają ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Jedyne co mi pomaga na gardło Przed ciążą też je kupowałam. dzień, dwa i po bólu ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
2.Na razie nie kupuje laktatora, ale jeśli będzie potrzebny to Medela, innego nie chce. Ja mam podusie klin, położe pod prześcieradełko na materac, i dzidzie w rożek na początek I tak moja Stokrotka będzie sobie spać
|
|
#1600 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Tottie1984 śliczny pokoik Cytat:
przy takiej ilości postów nadrabianie nie ma sensu, jak będziesz miała czas to po prostu pisz co tam słychaćCytat:
Cytat:
2. jeszcze nie kupiłam i nie wiem - w sr polecała nam babeczka medelę Dobra zmykam się szykować do fryzjera. Jestem średnio wyspana, bo oczywiście w nocy mam co chwila brzuch jak skała i ciężko zmienić pozycję, a do tego zaczęły mi drętwieć wewnętrzne części ud.
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Truskafka chyba czas najwyzszy zwolnic dla dobra maluszka Tottie swietne futrzaki, kot gigant - czail sie na telewizor Darusia wiem, ze ta herbata do najprzyjemniejszych nie nalezy, ale blyskawicznie stawia na nogi (herbata mietowa+ troche cytryny+ miod+ zabek czosnku) a na gardlo mialam zalecenie plukac gardlo naparem z szalwii i pomoglo |
|
|
|
#1602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam problem z czytaniem ze zrozumieniem, ostatnio pisałyście o kobiecie co urodziła ośmioraczki a ja przeczytałam że urodziła Ośmiorniczki
|
|
#1603 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Dziękuję wszystkim dziewczynom za odp na moje pytanko Pisałyście o samotności z powodu pracy tż-ta... Ja mam tak samo, tylko że mój mężuś nie wychodzi rano i nie wraca na noc, tylko jedzie jednego dnia i wraca za dwa, trzy, cztery dni... Niestety innej pracy narazie nie ma, więc musi być tak jak jest... Ale lepsze to niż brak pieniążków... niestety tzw szara rzeczywistość..My po śniadanku, będziemy leżakować pod kołderką jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Amarantas najlepszy podobno Mendela, ale ja narazie wstrzymuję się z zakupem laktatora. Jak trzeba będzie to się dokupi ten gadżet ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Tottie dinusie na ścianie świetny pomysł. Mi strasznie podoba się ten komplecik na łóżeczko z baldachimem
|
|
|
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
a mi oprócz samotności z powodu pracy Tż , brakuje fascynacji w związku, takiego flirtu
mam wrażenie że on wogóle o mnie nie zabiega, nawet prezentu na urodziny mi nie dał, dosłownie niczego nie dostałam. On chce seksu to go dostaje i tyle ale żeby coś od siebie to nic.A do tego widze jak ciągle odwiedza na fb konta jakiś lasek Pisze z koleżanką z pracy, na którą cały czas coś mi gadał. flirtuje z nimi czuje sie okropnie,mimo że on twierdzi że mnie kocha i że mnie nie zdradził
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
fallen wcale ci sie nie dziwie, tez tak jakis czs temu czulam, ze on ma tylko prace na mnie uwagi nie zwraca, tyle ze on nie netowy ani nic z tych rzeczy nie flirtuje tylko na prawde paca go pochlaniala... a moze pogadaj szczerze z tz? powiedz mu co czujesz i ze tak nie moze byc....??
|
|
#1606 |
|
Zadomowienie
|
Princeskaa nie ma tego zlego, wiem, ze trudno jest sie pogodzic z tym, ze tz wraca po 3-4 dniach, ale dobrze ze ma prace i tak szybko nie znudzicie sie soba nawzajem
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Fallen moze to tak zle nie wyglada, moze Twoj tz ma obawy jak to teraz z Wami bedzie jak malenstwo sie pojawi i dlatego sie izoluje, moze jest tez z tych facetow co boi sie mowic o uczuciach i odczuciach, bo ciaze nie tylko my mamy przezywamy, ale i faceci tez |
|
|
|
#1607 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam laktator TT wylicytowany za fajna cene na Allegro. Wszyscy chwalą Medelę, ale TT też ma dobre opinie. Acha i ja mam ręczny. A ja siedzę i wcinam mrożone, zmiksowane truskawy Mniam
|
|
|
#1608 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i te fretki! A powiedz mi, te fretki to sa wredne? Bo słyszałam o nich różne opinie... I jak sie z kotem dogadują? Cytat:
Ja też kiedys miałam podobna sytuacje z moim TZ, na samym początku małżeństwa i dopiero ktos mi uświadomił, że on sie ode mnie odsuwa, przez mnie, wtedy mieszkalismy w Krakowie, miałam trudny okres i lekko zdołowana cały czas chodziłam, nie interesowałam sie nim, ciagle najważniejsze były tylko moje problemy i moje złe samopoczucie. |
||
|
|
|
#1609 |
|
Zadomowienie
|
rojku oj podzarlabym takie truskawki
![]() ![]() Maly mi sie dzisiaj przeciaga w kazda strone i tuli jelita |
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie stety, tak to już jest. Mój też mił wrócić na studia od Października, ale się nie udało, głównie dlatego, że nie mamy płynności finansowej. Teraz zlecenia są, ale jak długo... Właśnie wróciłam ze sklepu, boszzz jaka pogoda mammia mija, ciemno, szaro, buro ohydnie ![]() Tottie świetny pokój ![]() Mam podobną pościel tylko ecru ![]() Princesko leż ile się da !!
|
|
|
|
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
Bahamadia a Wy mieszkacie we Wroclawiu czy w okolicach??
|
|
|
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
rozmawiałam z nim...wytłumaczył się przeprosił itd. Mi się wydaje,że on ze mną to wręcz ma za dobrze, wszystko pod nos podsunięte, wszystkie zachcianki spełnione i może tu jest powód że ma wszystko podane na tacy. My jesteśmy małżeństwem dopiero od 3 miesięcy i aż boje się pomyśleć co będzie za pare lat
|
#1613 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane
Tottie pozachwycam się wszystkim co zobaczyłam na Twoich zdjęciach, pokój marzenie .A fretki, tzn ta ciemna to jakoś do mojej znajomej koleżanki podobna .Oj kochane narzekacie na brak tżtów, ja w sumie aż tak nie bo mój wychodzi o 7.30 a wraca o 16.00. Z synem oczywiście. Gorzej mi doskwiera obecność teściów na dole którzy myślą że mieszkają sami i hałasują za pięć rodzin .A ja wczoraj po przedszkolu pojechałam do rodziców z synem, w efekcie dziecko taty nie widziało prawie 12h, a ze synek z tatusiowych dzieciaków to jak wróciliśmy a taty nadal nie było bo ten komin murował, to Matik strasznie sie rozpłakał, nie mógł słowa powiedzieć, więc dopytuję co się stało, to on mi na to "czemu tata nas zostawił?" .Zanim mu wytłumaczyłam to już tata wr,ocił i prawie sie też rozpłakał widząc rozpacz syna, .Mam nadzieję że drugi syn będzie mamusiowy .A właśnie co do płci, ostatnio kogo spotkam to wrózy mi dziewuszkę, albo położna, albo jakaś przypadkowo spotkana znajoma itp. Więc się zastanawiam czy jakos się też na dziewczynkę nie nastawić , bo ja mam zakodowane że to syn. Jak urodzę to nie będę patrzeć na twarzyczkę tylko między nogi .A, apropo zwierzaków to mój króliczek ostatnio zaatakował Matika, ale dlatego że ten go drażnił trochę, no i Baksik wskoczył małemu na buzię robiąc mu 3 piękne ryzy na policzku zachodzące pod oko, pięknie wygląda .Ale się rozpisałam .Dziś już płytki wypucowałam w łazience i pomyłam wszystkie drzwi, a wszystko dlatego że ajax cytrynowy tak mi pachnie ze mogłabym go pić .
|
|
|
|
#1614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj tak Fallen, to tez może byc powód. ja też wszystko robiłam w domu sama, żeby TZ miał najlepiej i nie musiał nic robić. Dopiero później ktos mi oczy otworzył, że to nie tak, to tak nie działa, tym bardziej, że wczesniej TZ dbał o porządek w domu i gotował, a później zaprzestał, bo ja wszystko robiłam i jeszcze przez to ryczałam. Po kilku latach nauczyłam się, że owszem, jesli chodzi o sprzątanie to mój TZ nie wyjdzie z żadną inicjatywa w tym kierunku, ale jak go poproszę o zrobienie czegoś, to wiem, że to zrobi. I tak robię. I nie krytykuje ani nie poprawiam jak np. widze smugi na oknie, które on umył. Po co? zamiast tego mówie "dziekuję" i zwracam uwage jak ładnie i przyjemnie jest teraz. A gotowaniem sie dzielimy, czasami ja coś ugotuję, czasami on, czasami moja mam cos dla nas zrobi.... Teraz jak przyszedł czas kompletowania wyprawki to pozwalam mu decydować o pewnych produktach, np. sam wybrał wózek, łóżeczko, kolor farby do pokoju i mam nadziejże że jak juz sie pojawi dziecko to nie włączy mi się jakiś program "tylko ja mogę/umiem zajmowac sie moim dzieckiem" i TZ będzie mi pomagał w opiece, tymbardziej, że będę musiała wyjechac na uczelnie czasami, na kilka godzin. jednym słowem Fallen, pozwól mu trochę o Ciebie pozabiegać, potroszczyć. Musisz stworzyć ku temu warunki, więc nie rób wszystkiego sama, bo to poprowadzi Cie tylko do frustracji, a relacji miedzy Wami nie poprawi. Zyczę Wam powodzenia!! |
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak miałam z Ajaxem, ale kwiatowym
![]() A synka masz uroczego
|
|
|
|
#1616 |
|
Zadomowienie
|
Zglaszam sie i ja.
Dzis juz czuje sie lepiej, porzadnie sie wyspalam i wygrzalam w nocy. Ale za to plecy bola jak nie wiem- w krzyzu No i jak nie urok to sraczka...teraz wszystkie dolegliwosci podpisuje pod przygotowanie do porodu i siedze jak na jajku- czy to juz , czy jeszcze nie?....
|
#1617 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam w środę
![]() Cytat:
śliczny kącik i kicia nie próbuje wskoczyć do łóżeczka ????Przyznam się Wam że i ja się sypie... w nd wyskoczył mi na języku pypeć i zawsze schodzil po 2-3 dniach.... a mam wrażenie ze cos tam w buzi się dzieje, bo mam podpuchniete dziąsła A PYPCI PARE, AŻ JEŚC SIĘ NIE DA :/ zna któraś z Was jakis sposób ?????????? no to sie sypiemy na watku ja tez zakatarzona...
|
|
|
|
|
#1618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Rozeznanie
|
No to ja też Wam powiem o moich dolegliwościach.... Ledwo co chodzę. Uda mnie bolą po wewnętrznej stronie i
|
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Ja tylko z doskoku mała właśnie się powoli budzi ze snu do karmienia. Muszę pochwalić moją córkę nakarmiłam ją przed wyjściem to spała jak zabita mi nie kazali wchodzić tylko tżtowi on trzymał jej główkę opowiadał że taki małymi nożyczkami jak do paznokci w dwie sekundy przecięli i od razu mi przynieśli do karmienia a ona co possała dwa razy i zasnęła jakby nigdy nic Ale co najważniejsze o 5 rano nakarmiłam ją piersią i jej starczyło ![]() Ela a ty przypadkiem nie masz leżeć a nie sprzątać Ja mam laktator TT ręczny i jestem z niego mega zadowolona polecam każdemu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.

chyba że będę miała czas na wypad do ciuchów i spróbuje upolowac, ale to niełatwe tak z marszu

Ale lepsze to niż brak pieniążków... niestety tzw szara rzeczywistość..

No i jak nie urok to sraczka...teraz wszystkie dolegliwosci podpisuje pod przygotowanie do porodu i siedze jak na jajku- czy to juz , czy jeszcze nie?....