|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rower stacjonarny cz 2
Cytat:
Nie znam żadnego kalkulatora, ja patrzę tylko na licznik przy rowerku, też nie wiem na ile jest wiarygodny, ale głównie patrzę na czas i prędkość. Ja też prowadzę zeszyt, praktycznie od początku odkąd jeżdżę zapisuję wszystko. Pierwsze efekty widziałam już po tygodniu-jędrniejsza skóra, po miesiącu ubyło mi w talii i brzuchu, niestety kg nic się nie zmniejszyły, ale ja robiłam żadnej diety, tak więc nawet i po rowerku zdarzało mi się jeść wieczorem chipsy itp. Powodzenia i dziel się wynikami i efektami BTW - ja jakbym chciałą taki brzuszek jak w twoim avku
❤ K&K 💙 Edytowane przez vanessa1781 Czas edycji: 2014-03-03 o 17:45 |
|
|
|
|
|
#1592 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiaj drugi dzień, znowu jeździłam 30 minut, jutro planuje zwiększyć długość, przejechałam ponad 9,8 km.
|
|
|
#1593 |
|
Rozeznanie
|
U mnie po przerwie wczoraj 45 min a dziś 30min + tyle samo ćwiczyłam z Jillian Michaels i czuję się świetnie
mam motywację tylko tylko żeby moje dziecko chciało spać w dzień bo wtedy mam więcej siły ćwiczyć niż po 21, ale postaram się kiedy tylko będę mogła coś dla siebie zrobić a efekty będą bo nie ma innej możliwości.
|
|
|
|
|
#1594 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Mam pytanie odnośnie jazdy na rowerku. Z moją kondycją nie jest najlepiej, nie ukrywam że chciałabym zrzucić kilka kg. Jeżdżę na rowerku około 30 minut dziennie kilka razy w tygodniu (właściwie dopiero drugi tydzień ). Jak wy to robicie, że potraficie jeździć godzinę czy dwie??? Ja po 30 minutach jestem ledwo żywa, pot leje się strumieniami i nie mam na nic siły Czy kiedyś to minie? Dodam że w ciągu 30 minut przejeżdżam 10 km
Żeby kogoś zdobyć zrobimy wszystko, a gdy już go zdobędziemy nie robimy nic... ![]() Jesteśmy razem http://www.suwaczek.pl/cache/f7cb21a0aa.png Jesteśmy małżeństwem http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008...800830.png</a> 2 cs |
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1596 |
|
Rozeznanie
|
nie poddaję się walczę dalej
) dziś 40min i 20km a przed 30 day shred z JM tylko mam ciągle ochotę się mierzyć i sprawdzać wagę ![]() ale samopoczucie mam lepsze
|
|
|
|
|
#1597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja staram się utrzymywać tempo (mniej więcej koło 130 puls) tylko jestem tak zmęczona ledwo oddycham. A jak myślicie czy lepiej jeździć spokojniejszym tempem ale dłużej ( w moim przypadku na przykład 50 minut)???
Żeby kogoś zdobyć zrobimy wszystko, a gdy już go zdobędziemy nie robimy nic... ![]() Jesteśmy razem http://www.suwaczek.pl/cache/f7cb21a0aa.png Jesteśmy małżeństwem http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008...800830.png</a> 2 cs |
|
|
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami (ale rzadko) interwałowo - np.20sek.ile dam rade nawet 45 km/h i 20sek.wolno - 28-30 km/h i tak z 10 minut, a dalej stałym tempem ponoć im wyższy puls tym więcej kalorii i tłuszczu się spala, więc chyba lepiej jeździć krócej ale szybciej
|
|
|
#1599 |
|
Przyczajenie
|
Ja wczoraj i przedwczoraj po 20 km. Dzisiaj sobie wolne zrobilam.
Ale bylam cala mokra. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1600 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam teraz 4 dniową przerwę bo mnie jakieś paskudztwo dorwało i nie nadawałam się do jazdy. Powiem że widzę bardzo niewielkie efekty, może to tylko autosugestia ale jakoś lepiej się czuje ^^.
Na razie jeżdżę około godziny dziennie i zawsze jestem zmachana po. Edytowane przez Freya663 Czas edycji: 2014-03-10 o 09:01 |
|
|
|
|
#1601 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, wreszcie i ja zaczęłam. Ale... jak Wy możecie jeździć 45km/h skoro ja jeżdżę jakoś mniej więcej 14km/h i to jest tak mega szybko...nie wiem czy to mój licznik coś nawala czy ja jestem jeszcze taka słaba
jeździłam dziś 30min, przejechałam 7km... i pokazało, że 100kcal spaliłam...
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1602 |
|
Przyczajenie
|
robi się cieplej, więc lepiej przesiąść się na zwykły rower
do tej pory jeździłam na stacjonarnym na siłowni, ale po woli staje się to nudne |
|
|
|
|
#1603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam to samo Jadę najszybciej jak potrafię, a licznik wskazuje 23 km/h W ciągu pół godziny przejeżdżam zazwyczaj około 10 km. Ciekawa jestem czy będą w ogóle jakieś efekty???
|
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak jedziecie na zwykłym rowerze to prędkość określa się mnożąc ilość obrotów pedałami na minutę przez obwód koła. Czyli mamy koła np 60 cm średnicy pedałując z prędkością 2 obrotów na sekundę otrzymamy prędkość około 7,5 m/s czyli 27 km/h, gdyby koło miało 65 cm to prędkość otrzymana dla takiego samego pałowania to jakieś 8 m/s czyli 29 km/h. W rowerku stacjonarnym wszystko zależy od tego jak komputerek jest ustawiony. Najbardziej wiarygodnie było by podawać obroty na minutę, albo godzinę. Może w instrukcji masz podane jakie jest przełożenie twojego rowerka. |
|
|
|
|
|
#1605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No nic, chyba nic z tym nie poradzę ale zastanawiam się czy też będę miała jakieś efekty?
|
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Najważniejsze żeby utrzymać wysokie tętno podczas pedałowania. Każda z nas miała inna wydolność i kondycje jak zaczynała i zapewne z czasem będziesz pedałować szybciej .
|
|
|
|
|
|
#1607 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Można do Was dołączyć? ![]() Jakoś tak od stycznia nieregularnie pedałuję, chciałabym to usystematyzować i szukam motywacji ![]() W ubiegłym tygodniu w ogóle nie jeździłam, wczoraj 35 minut tempem ok. 30-33 km/h (przynajmniej wg licznika). Moim problemem jest brak czasu - wracam z pracy ok. 19.30 - 20. Czy jeździcie rano przed śniadaniem? Nie orientuję się, czy jest to odpowiednia pora na wysiłek ![]() Moim celem jest ruszenie czterech liter, bo siedzę całe dnie przy biurku, ale chętnie przy okazji zrzuciłabym kilka centymetrów
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wczoraj i przedwczoraj po 60 minut, dziś zrobiłam przerwę
|
|
#1609 |
|
Raczkowanie
|
Jak efekty u Was dziewvczyny? Kilogramy lecą ?
Ja nadal przerwa.. Nie potrafię znowu się zmotywować a pomyśleć , że caly styczeń jak w ciągu dnia nie wsiadłam na rower to byłam chora.. Znajomi się obok nas wprowadzają i mam zwariowane dni przez remonty, ale jak za tydzień się skończą to się zawzięłam i zaczynam znowu bo do lata coraz to mniej czasu !
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Przyczajenie
|
Ja w poniedziałek przejechalam 37:16 minut co dało 12,5 km.
We wtorek 45,02 minuty co dało 15 km. W środę 72, 02 minuty co dalo 24 km. Jezdzilam troszke w lutym i efekty widać po centymetrach, bo waga stoi w miejscu. Ile to dokładnie cm to napisze w poniedziałek, bo wtedy sie mierzę. ![]() A o dzisiejszych km napiszę wieczorem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
wracam do jeżdżenia na rowerku po ciąży. Jak na razie skromnie - 30min (tyle udało mi się wygospodarować jak dzidziuś zasnął )
|
|
|
|
|
#1612 |
|
Konto usunięte
|
Dobry wieczór. Ja również do Was powracam. Dzisiaj jeździłam przez 30 minut.
|
|
|
|
|
#1613 |
|
Przyczajenie
|
A ja dawno nie jezdzilam. :-(
Ostatnio w miesiac ubylo mnie 15 cm dzieki rowerkowi! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Przyczajenie
|
W roznych. Najwiecej w talii, biodrach i lydkach.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1616 |
|
Konto usunięte
|
Witam, dziś 40min
Jeżdżę tylko raz w tygodniu, jako uzupełnienie do biegania, bo raz pojawiają mi dwa pełne dni przerwy i wtedy jeden zapycham właśnie rowerem.Trzymajcie się dziewczyny i walczcie o jędrne ciało
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
dziś 60 min
|
|
|
|
|
#1618 |
|
Konto usunięte
|
Melduję kolejne 30 minut
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
dziś 60 min
|
|
|
|
|
#1620 |
|
Konto usunięte
|
30 minut
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.

). Jak wy to robicie, że potraficie jeździć godzinę czy dwie???

. Najważniejsze żeby utrzymać wysokie tętno podczas pedałowania. Każda z nas miała inna wydolność i kondycje jak zaczynała i zapewne z czasem będziesz pedałować szybciej 

W jednym konkretnym miejscu, czy to jakieś zsumowane zmiany w obwodach?