Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-21, 16:52   #1591
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Jak bede szła do sklepu to i do babci zajrze!
Tak Tż w robocie do 22 a Twoj kiedy kończy?
też o 22:00
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 17:14   #1592
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

BERBIE- szkoda, że rozpływa się perspektywa nowej pracy
ja wczoraj się dowiedziałam,że przyszła nowa osoba na zastępstwo za mnie i dziwnie mi z tym....

eseska- św. Dominik mi grozi

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 17:19   #1593
eseska
Zakorzenienie

Lucy! to chyba w jednej firmie pracuja! ;-)

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
BERBIE- szkoda, że rozpływa się perspektywa nowej pracy
ja wczoraj się dowiedziałam,że przyszła nowa osoba na zastępstwo za mnie i dziwnie mi z tym....

eseska- św. Dominik mi grozi
zeberka! - jęsli ma umowe na zastępstwo to się nie martw! Pracujesz w szkolnictwie jak dobrze pamietam wiec ktoś dzieciaki musi uczyć. A jak jest umowa na zastępstwo to ona trwa od...jakiegos tam dnia do dnia powrotu XY! ja taką umowe na zastępstwo miałam, także Ty bądz spokojna. Gdy bedziesz chciała wrócic to ta osoba co jest za Ciebie kończy prace!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 17:20   #1594
Maga83
Zakorzenienie

BERBIE to jest właśnie najgorsze, że pracę często dostają ludzie po znajomości

Cytat:
A Ty pracujesz w szkole? Bo któraś mówiła, że w szkole, ale nie pamiętam

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 17:29   #1595
zebrawpaski
Zakorzenienie

Maga- tak w szkole
eseska- wiem, tak jest jak mówisz ale mimo wszystko jakoś mi dziwnie

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

wiedzialam, że tak będzie- zaczynam się denerwować, że nie pojechałam do lekarza....teraz to już zbita, za późno....
a brzuch mnie bardziej boli, to chyba z nerwów, że mogłam jechać i tak się oto sama nakręcam

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

katka- zdradzisz mi jakiej firmy masz lodówkę pytam trzeci raz ale wiem, że się średnio czujesz więc wybaczam, mam nadzieję, że teraz trochę lepiej

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

BERBIE- fajna ta oferta ze zdjęciami, właśnie przeglądam i chyba się skuszę Tz-owi na walentynki albo Urodziny wywołam wszystkie zaległe zdjęcia...tylko powinnam już zacząć przeglądać...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-01-21, 17:31   #1596
eseska
Zakorzenienie

ZEBERKA! - nie nakręcaj się!!!!!! Z KASIĄ jest wszystko dobrze - pewni Ci kopie a Ty narazie czujesz tylko rozciaganie macicy! No musi Mała Zeberka miec gdzie fikać! SPOKÓJ!!!!!!!!!!!!!Wdech. .........i wydech.........wdech..... .....i wydech.........wdech..... .....i wydech.........wdech..... .....i wydech.........wdech..... .....i wydech.........wdech..... .....i wydech.........wdech..... .....i wydech.........

ZOSIA
Stary 2012-01-21, 17:31   #1597
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Maga- tak w szkole
A tak pytam bo ja też. I właśnie w poniedziałek wracam. Dziwnie będzie tak po kimś w środku roku przejąć klasę. Na dodatek pan, który był za mnie na zastępstwie zostaje, bo liczą, że niedługo znowu pójdę na l4...

Stary 2012-01-21, 17:37   #1598
BERBIE
Zakorzenienie

zeberko zacznij już koniecznie wysyłać, bo trochę trwa wysyłka. ja dostałam je po ponad tygodniu, bo jednak trochę trwa wyrobieni dużych ilości.
Stary 2012-01-21, 17:37   #1599
eseska
Zakorzenienie

MAGA! ja jestem po 1 tygodniu w szkole! Doskonale rozumie Twój stan! A to ze zakładają ze pójdziesz znów na L4 to chyba znaczy ze dobrze Ci zycza!

ZOSIA
Stary 2012-01-21, 17:44   #1600
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
MAGA! ja jestem po 1 tygodniu w szkole! Doskonale rozumie Twój stan! A to ze zakładają ze pójdziesz znów na L4 to chyba znaczy ze dobrze Ci zycza!
Tak właśnie dyrektorka powiedziała. Mój TŻ wszystko mi załatwiał, znaczy papier odnośnie macierzyńskiego, zwolnienia itp i od razu jej powiedział, że jak już będziemy mogli, to się będziemy starać. To ona mi nawet klasy na wychowawstwo nie dała, bo stwierdziła, że od wrześnie nie wrócę oby jej słowa się spełniły

Stary 2012-01-21, 17:49   #1601
eseska
Zakorzenienie

No mnie też w wielu "obowiązkach" pomineli np w tych zespołach do pracy z uczniem ze szczególnymi potrzebami. Mam tylko sprawy obowiazkowe - karciane i dyzury!

Ide na te zakupy a potem do babci! Będe wieczorem!

ZOSIA
Stary 2012-01-21, 18:02   #1602
zebrawpaski
Zakorzenienie

eseska- ćwiczę wdechy i wydechy
BERBIE- a jak przesyłałaś te zdjęcia? Dostałaś jakiś link do strony na którą trtzeba je załadować? I czy płaciłaś bezpośrednio na to konto co pdane(jest tam napisane,że na to konto trzeba pieniążki przelać) a ja zawsze płacę z allegro.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Maga, eseska- to dlatego, że dyrektorzy dobrze Wam życzą

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

BERBIE- już wiem, znalazłam, można płacić z allegro i po zakupie poślą link przez który mam ładować zdjęcia
tyle, że mi tydzien zajmie selekcja zdjęć

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-01-21, 18:37   #1603
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

reddsa piję a wieczorem idziemy na karty do znajomych

)
fajna sprawa

Cytat:
heh karty my ostatnio w scrabble graliśmy- uwielbiam zimę z jednego powodu- mój chłop ma dużo więcej czasu dla mnie
Uwielbiam, z tzem potrafimy cala noc ....hihihi

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
poza tym mam kiepski dzień, bo dowiedziałam się, że raczej mogę zapomnieć o zmianie pracy, na tą co chciałam, bo już się tam ktoś po znajomości wpycha... ach te życie... staram się pocieszać myślą, że przecież mam pracę i to całkiem dobrze płatną... ale wszystko jedno słabo to działa...
SZkoda... ale tak to jest ,nie mamy wplywu

ZEBERKA oddychaj, nie denerwuj sie prosze...........:c mok:
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 18:50   #1604
zebrawpaski
Zakorzenienie

dycham Cookie i słucham piosenek do których mam sentyment

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

http://macieksty.wrzuta.pl/audio/8Gi...c_weselezklasa

nasz pierwszy taniec

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-01-21, 18:56   #1605
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
dycham Cookie i słucham piosenek do których mam sentyment[COLOR="Silver"]

nasz pierwszy taniec
Too dobrze, grzeczna dziewczynka

heheh Ciastek zaczal tanczyc w brzuchu jak uslyszal hihih
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 18:59   #1606
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
zeberko zacznij już koniecznie wysyłać, bo trochę trwa wysyłka. ja dostałam je po ponad tygodniu, bo jednak trochę trwa wyrobieni dużych ilości.
a co to za strona? możecie jeszcze raz posłać linka? bo u mnie zalega kilka tysięcy zdjęć do wywołania trza zacząć je wywoływać

ja oglądam swoją studniówkę i mam polewkę na maksa zachciało mi się komedii... ach, to były czasy
Stary 2012-01-21, 19:10   #1607
zebrawpaski
Zakorzenienie

ja nie mam na czym mojej studniówki obejrzeć bo ja mam ją na kasecie video a magnetowid gdzies na strychu a też dzisiaj myślałam, że to były piękne czasy i te emocje, obcasy 10cm i kok

patrzcie co znalazłam Tz-owi każę zamówić taką dydykację dla mnie jak gdzieś będziemy na weselu

http://w830.wrzuta.pl/audio/9h8VcfYn...czula_jak_nikt

też niezła polewka

ostatnio mi zamówił kankana i miałam tańczyć na środku sali
żartuję- nie tak dosłownie było, wiedziałam, ze coś kombinuje i spodziewałam się piosenki dla mnie a że byliśmy starostami i było to przed dniem kobiet zamówił dla wszystkich pań z zaproszeniem na środek sali
chciałybyście widzieć moją minę jak usłyszałam, ze od starosty i że kankan- już myślałam, ze to dla mnie tylko
a potem faktycznie była dydykacja dla żonki

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Lucy- BERBIE wywoływała zdjęcia i zadowlona z jakości

http://allegro.pl/odbitki-10x15-500-...062991847.html

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-01-21, 19:15   #1608
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Lucy- BERBIE wywoływała zdjęcia i zadowlona z jakości

http://allegro.pl/odbitki-10x15-500-...062991847.html
bardzo dziękuję
Stary 2012-01-21, 19:43   #1609
shehzadi
Zadomowienie

Cześć dziewczynki! Ostatnio się mało odzywam, bo jestem totalnie nie w nastroju. Wszyscy wokół mnie wkurzają. Na szczęście, kupiłam już bilet do UK, więc tylko odliczam dni.
Cytat:
shehz- co u Ciebie? jak się czujesz? @ bolesna?
U mnie po staremu. Możesz mnie zbacikować, bo siedzę u dr google'a i wyszukuję sobie choroby . A @ wyjątkowo niebolesna i mało krwawa. A jak u Ciebie? Doczytałam, że rwa nieco odpuściła. Jak tata i brat się trzymają?
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Pierwsze primo: ja nie praktykująca zbyt
Drugie primo: w konkubinacie, a pasek dla mężatek....
Skąd taki wniosek?
Cytat:
możecie sobie myśleć, ze jestem nawiedzona ale w mojej ciązy były 3 kryzysy - za każdym razem sobie uświadamiałam, ze po tym jak rozłożyłam łóżko zapomniałam włożyć paska pod poduszki i leży na szafie ( ostatnio w tym tygodniu), pierwszy raz gdy go wyjęłam spod poduszek wylądowałam w szpitalu z krwawieniem w 8tc
U mnie niestety pasek nie "zadziałał".
Cytat:
mój tż wiecznie w pracy... przyzwyczaiłam się, że go prawie nie ma.
mnie 3 dzień brzuch boli...
poza tym mam kiepski dzień, bo dowiedziałam się, że raczej mogę zapomnieć o zmianie pracy, na tą co chciałam, bo już się tam ktoś po znajomości wpycha... ach te życie... staram się pocieszać myślą, że przecież mam pracę i to całkiem dobrze płatną... ale wszystko jedno słabo to działa...
Tak to u nas jest z tymi znajomościami.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 19:52   #1610
zebrawpaski
Zakorzenienie

shehz- dzięki- chłopaki się klimatyzują, jest ok

za dr google

rwa ustepuje ale brzusio poboluje i tez schizuję lekko

na kiedy planujesz powrót?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-01-21, 20:18   #1611
katka_19
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny
Ale fajnie, że mała Livka już na świecie Gratulacje dla szczęśliwych Rodziców i przede wszystkim dzielnej Mamuśki

Zebrawpaski-przepraszam, jakaś taka strasznie otumaniona jestem przez te antybiotyki moje nowe...co do samopoczucia, hmmm nie jest zbyt dobrze, przez ostatnie dni mam ciągle 37,7-8.
A lodówkę mam z firmy Hotpoint Ariston Spisuje się super

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 21:07   #1612
BERBIE
Zakorzenienie

Zeberko nie wiem jaki masz internet, ale musisz mieć dośyc dobry, żeby przesłać przez ten program zdjęcia. mi się nie udało, wiec zgrałam je na płytkę i wysłałam priorytetem. aktualnie znowu wybieram zdjęcia do wywołania bo dostałam od znajomych kolejne pliki ze wspólnych spotkań itp. więc w najbliższym czasie znowu będę wywoływać. teraz myślę, że będę to robić regularnie.
Ja dzisiaj cały czas wkurzona jestem, to ta @ tak na mnie działa. a muszę jeszcze wyszorować wannę, bo już straszy, a nikomu prócz mnie to nie przeszkadza
Stary 2012-01-21, 21:25   #1613
zebrawpaski
Zakorzenienie

dzięki katka- taka lodówka mi się podoba.
Kuruj się, masz teraz jakąś wizytę?

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

BERBIE - właśnie - 1000 zdjęć to sporo do wysłania- też myślałam, że lepiej zgrać i wysłać pocztą, muszę rozpocząć selekcję i przeglżądanie plików

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-01-21, 21:35   #1614
BERBIE
Zakorzenienie

zeberka ty planujesz 1000 zdjęć od razu wywoływać? wooow

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

kasiu ty już na wizazu? jak się czujesz?
Stary 2012-01-21, 21:43   #1615
kasiahexe
Zadomowienie

dziękuje wszystkim za gratulacje :-*
A WIĘC było taki hihi po 3 nocy poczułam że coś mi cieknie :-\ pomyslalam Kurde chyba wody mi się sącza bo nie było tego dużo wstalam żeby zalazyc podpaske no i faktycznie wkładką mokra i majtki mokre a WIĘC poczeklam jeszcze chwilę i coś tam dalej cieklo ale nie wiele :-\ zadzwoniłam na porodowke i powiedzialm że nie wiem czy to wody ale tak mi się wydaje bo są trochę różowe :-\ miły pan powiedział żebym przyjechała sprawdzić ale spokojnie tak pomiędzy 7 a 8 ;-) ale już wtedy coś mnie tknelo że brzuch boli że coś dzine skorcze mam i siedzialam cały czas na toalacie :-\ a tam widzę trochę krwi więc mezulek zadzwonił znówu że mam nie regularne skorcze więc kazali przyjechać skorcze się nasilaly jak zwariowane ale nie było tragedi dopóki nie zajechalismy na porodowke o 6:20 tam to już się na korytazu polozylam hihi i mówiłam że chce szybko znieczulenie a ona coś tam że musi mnie sprawdzić i coś tam ale jak zobaczyła mnie na podłodze to zmieniła zdanie i na porodowke wzięła hihi a tam to już chciałam przec i ona mówi że znieczulenie to tylko już gaz został bo zapozno hihi i tak o 7:04 pojawiła się Livka ;-) ucpalam się gazem ale nie było tragicznie hihi
niestety mamy problemy z karmiejiem :-( i musimy się trochę nameczyc :-( ją mam bardzo mało pokarmu :-( ale damy radę hihi

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 21:47   #1616
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
dziękuje wszystkim za gratulacje :-*
A WIĘC było taki hihi po 3 nocy poczułam że coś mi cieknie :-\ pomyslalam Kurde chyba wody mi się sącza bo nie było tego dużo wstalam żeby zalazyc podpaske no i faktycznie wkładką mokra i majtki mokre a WIĘC poczeklam jeszcze chwilę i coś tam dalej cieklo ale nie wiele :-\ zadzwoniłam na porodowke i powiedzialm że nie wiem czy to wody ale tak mi się wydaje bo są trochę różowe :-\ miły pan powiedział żebym przyjechała sprawdzić ale spokojnie tak pomiędzy 7 a 8 ;-) ale już wtedy coś mnie tknelo że brzuch boli że coś dzine skorcze mam i siedzialam cały czas na toalacie :-\ a tam widzę trochę krwi więc mezulek zadzwonił znówu że mam nie regularne skorcze więc kazali przyjechać skorcze się nasilaly jak zwariowane ale nie było tragedi dopóki nie zajechalismy na porodowke o 6:20 tam to już się na korytazu polozylam hihi i mówiłam że chce szybko znieczulenie a ona coś tam że musi mnie sprawdzić i coś tam ale jak zobaczyła mnie na podłodze to zmieniła zdanie i na porodowke wzięła hihi a tam to już chciałam przec i ona mówi że znieczulenie to tylko już gaz został bo zapozno hihi i tak o 7:04 pojawiła się Livka ;-) ucpalam się gazem ale nie było tragicznie hihi
niestety mamy problemy z karmiejiem :-( i musimy się trochę nameczyc :-( ją mam bardzo mało pokarmu :-( ale damy radę hihi
jej, jak szybko to wszystko się potoczyło...
Stary 2012-01-21, 21:49   #1617
BERBIE
Zakorzenienie

kasiu cudownie się to czyta! gratuluję! mam nadzieję, że kłopoty z pokarmem szybko miną.
Stary 2012-01-21, 21:51   #1618
Maga83
Zakorzenienie

kasiu jak dobrze, że masz już małą przy sobie. Trzymam kciuki, żebyście sobie szybko poradziły z kłopotami z karmieniem

Stary 2012-01-21, 21:54   #1619
zebrawpaski
Zakorzenienie

kasiu- ale niespodzianka GRATULACJE!
super, że tak wszystko szybko i sprawnie poszło.
Jak wiesz, dziewczyny męczyły się po kilka dni, miały prowokacje a potem i tak cc
Ty nie zdążyłaś się chyba zacząć stresować samym porodem bo córcia sie pospieszyła
a co do karmienia, trudno mi się wypowiadać ale z tego co dziewczyny piszą czasami poczatki sa trudne a potem i pokarm jest i dziecku smakuje cycuś- i zyczę Ci aby tak było

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

katka- na dobre jestem zauroczoną tą lodówką, oglądam ją na necie, już kiedyś na nią zwróciłam uwagę, różni się od tych standardowych większych modeli tym, że ma na dole zamrażalnik dzięki czemu sama lodówka faktycznie jest większa tylko gdzie ja taką zmieszczę?
podobne modele ma jeszcze BEKO

Dolinka- co u Ciebie?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-01-21 o 21:57
Stary 2012-01-21, 21:56   #1620
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
zeberka ty planujesz 1000 zdjęć od razu wywoływać? wooow

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

kasiu ty już na wizazu? jak się czujesz?
ją się czuje znakomicie ;-) męża już że mną nie ma to nadrabiam zaległości hihi
i czekam do na 23 żeby znówu spróbować jak karmić ;-)

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości