![]() |
#1591 |
CORELIPS
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Miła, czyli mieszkasz u tej rodziny normalnie jak pełnowymiarowa AuPair (razem z koleżanką) i dostajecie po 40e pracując tylko na weekendach? ;o Dobrze zrozumiałam?! Wow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja mam oczywiście weekendy wolne, ale moja rodzinka to taka trochę syfiarska. W kuchni przez weekend jest cały zlew naczyń i nie wiem czy czeka to na mnie na poniedziałek.. W każdym razie kiedy robię sobie obiad to mam ochotę pozmywać tylko po sobie, ale głupio mi tak, jak oni widzą że tylko swoje naczynia pozmywam. A więc pytanie do was, czy wy w wolne dni zmywacie naczynia rodzinki czy tylko swoje?
I do dziewczyn z Anglii, czy zauważyłyście że tutaj 80% mam i starszych kobiet nosi buty Birkenstock? Co to za fenomen, specjalnie ładne to one nie są. |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny lecę jutro wieczorem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Heh co do sprzatania, to dzisiaj ojciec dzieci jest w domu, ale zrobilam nalesniki i pozmywalam po nas i naczynia ktorych uzywalam, starlam tez blaty i siedze sobie w czystej kuchni ;p Jakos nie lubie, jak mnoza sie gary w zlewie, nawet, jesli mam zmywarke, wole to schowac chociazby do zmywarki niz wchodzic do kuchni i pierwsze co widziec to wyeksponowane brudne, pozasychane naczynia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1595 |
Raczkowanie
|
Cholera! Zrobiła mi się narośl na przekłuciu po piercingu w nosie! Parę dni temu mi młoda szarpnęła i mi wypadł (robiłam końcem kwietnia) i się chwilę namęczyłam żeby go wsadzić, krwawił trochę, cały czas myślałam że to strupek a dziś zobaczyłam dokładniej i się okazało że to takie mięsko mam!! ;( wyciągnęłam kolczyka ale teraz zupełnie nie wiem co robić, jeszcze na tej wiosce !!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]()
#1596 |
Zakorzenienie
|
płukać rumiankiem ;p ? najpierw czyscic dokladnie to miejsce, a pozniej przykladac rumianek tak jak swiezo przeklute.. mozliwe ze sie zrobil babel z plynem, albo ropa, ale powinno przejsc po zabiegach z rumiankiem.
#1597 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez Smaaajl Czas edycji: 2012-07-02 o 11:36 Powód: . |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1598 |
Przyczajenie
|
Hej, chciałabym wyjechac na rok do uk jako au pair, ale ostatnio tyyle naczytalam sie o tym, jak dziewczyny wracają do domu po kilku dniach, bo rodzinki okazuja sie inne niz sie wydawalo... jak się przed tym uchronic??? bardzo mi zalezy na wyjeździe ale nie chce wracac do domu po tygodniu... nie wiem czy tutaj tez są te dziewczyny, które tak szybko wracaly, bo czytalam o nich na innym forum.. po prostu masakra i wyzysk, może ktoś z was o tym czytał?
Co zrobić, żeby nie trafić na taką rodzinkę? Edytowane przez Smaaajl Czas edycji: 2012-07-02 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Raczkowanie
|
czesc Dziewczyny
![]() Juz jestem na miejscu, dziekuje Wam za tyle dobrych slow - faktycznie jak na razie jest super. Rodzina wspaniala, dziewczynka rowniez, a Hiszpania piekna (to akurat nie podlegalo watpilowsci ![]() Pozdrawiam Was cieplo z Hiszpanii! Az sie boje co bedzie wieczorem, gdy skonczy sie mecz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę Hiszpanii! ![]() A trzeba znać hiszpański na jakimś zaawansowanym poziomie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
CORELIPS
|
Zależy do kogo trafisz właściwie. Ja hiszpańskiego nie umiałam w ząb (jedyne co wiedziałam to BUENOS DIAS!) i sobie poradziłam, przebywając prawie 2 mies z rodzinką - wiele się też nauczyłam.
![]() Dziewczyny, mam opcję! Irlandia, koło Cork, 120 euro/tyg, dwie dziewczynki (6l. i 8l.). Dość dużo godzin - 8am till 5.30pmale całkiem wolne weekendy, bbs 2x/miesiąc. Jeśli zgodziliby się na opłacenie przelotu to nawet nie muszę przeprowadzać rozmowy telefonicznej, bo naprawdę mi się spodobała ta oferta! Co sądzicie? ![]() Zapytam ich, czy oby na pewno pasuje mi taki okres czasu, na jaki sobie mogę pozwolić.. no i mam ochotę jakoś delikatnie zapytać o kontakt z ich obecną AuPair. Wiecie, żeby wiedzieć czy jej było dobrze u nich i czy bez zgrzytów się rozstają.. Są zapracowaną rodziną, więc może po porstu napisze, że kontakt z tą dziewczyną byłby dużym ułatwieniem dla nas i moglibyśmy się skupić na konkretach bo wiedziałabym co dziewczynki lubią robić itd. (a ja miałabym wówczas mniej wątpliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Zakorzenienie
|
sylvia a jakich miesiacach mozesz przyleciec? I gdzie kolo Corku? Ja jestem w okolicach Mayfield i niedaleko podobno tez od soboty jest polska au pair, ale jej hostka tylko napisala na forum ze jest i nic wiecej lol ;p W kazdym razie oferta fajna, sporo daja
![]() ![]()
#1604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam Sylvia, ale nie masz nauczki po jednej Twojej wakacyjnej przygodzie? Z rodzinka warto porozmawiac na Skype, zobaczyc dzieci itp. Wyczuc jak wam sie rozmawia. Wiesz ile mialam rodzin na Skypie po ktorych super rodzinka okazala sie z dupy wysrana? No coz.. Twoja decyzja, ale pamietaj, w tym wypadku ostroznosci nigdy za wiele. Nie musisz sie tlumaczyc z pytania o kontakt do au pair. To normalne, ze chcesz z nia porozmawiac. Rodzinki pytaja nas o recenzje i tak samo my mamy prawo takie recenzje o rodzince otrzymac. ![]()
![]() |
#1605 |
Rozeznanie
|
Sylvia-ostrożności nigdy za wiele! umówcie się na rozmowę na Skypie, chyba warto ich poznać przed wyjazdem! Sama oferta wydaje się być świetna!
#1606 |
Przyczajenie
|
Hej, chciałabym wyjechac na rok do uk jako au pair, ale ostatnio tyyle naczytalam sie o tym, jak dziewczyny wracają do domu po kilku dniach, bo rodzinki okazuja sie inne niz sie wydawalo przez skype... jak się przed tym uchronic???
bardzo mi zalezy na wyjeździe ale nie chce wracac do domu po tygodniu... (jak to miało w zwyczaju zrobic kilka dziewczyn) nie wiem czy tutaj tez są te dziewczyny, które tak szybko wracaly, bo czytalam o nich na innym forum.. po prostu masakra i wyzysk, może ktoś z was o tym czytał? Co zrobić, żeby na taką rodzinkę nie trafić? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | ||
CORELIPS
|
Cytat:
Dobrze, napisałam im na razie w kwestii terminu (że jestem dyspozycyjna już za kilka dni ale w tak krótkim terminie ciężko znaleźć tanie bilety - w związku z czym zapytałam też czy mogą w połowie opłacić mi przelot) i masz rację, poprosiłam o kontakt z ich obecną aupair.. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zostalas raz zrobiona w konia i potem mowisz, ze chcesz do rodzinki jechac nawet bez rozmowy na Skypie ![]() No nic. Wazne, ze rozmowa sie odbyla. ![]()
dirrtyKatrina ![]() Moonwalker Edytowane przez Kasieńka_666 Czas edycji: 2012-07-02 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1610 |
Zakorzenienie
|
Ja już od dawna myślę o wyjeździe jako au pair, żałuję że się nie zdecydowałam w tym roku, jestem po maturze więc idealny moment, no ale znalazłam już pracę tutaj więc niech na razie tak zostanie. Ale myślałam o wyjeździe gdzieś na 2gim albo 3cim roku studiów na erasmusa, niestety stypendium jest dość niskie i sporo musiałabym dopłacać a średnio mnie stać, myślicie że jest szansa przepracowania u rodzinki całych wakacji a później zostanie na rok akademicki i ja bym im np. pomagała przy sprzątaniu i dzieciach w zamian za zakwaterowanie? Mi odpadłyby koszty akademika/mieszkania a oni nie musieliby mi płacić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Zadomowienie
|
Szansa zawsze jakas jest
![]() Kolezanka podjela studia w holandii i rodzinka jej sama zaproponowala taki uklad - ale byla z nimi juz dlugo i dziecko bylo duze. Ale to zalezy od rodziny - wiekszosc z nich oczekuje duzej elestycznosci ze strony operki i podpasowania sie pod ich grafik i potrzeby.. Ja chcialam pogodzic prace z operkowaniem - niestety ..mimo naprawde malej liczby godzin pracy jako operka nie dalo sie tego zrobic. |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
z reszta sylvia, masz gdzies chyba moje gg to pisz na gg
![]()
#1613 |
Zadomowienie
|
ja dzisiaj powiedzialam moim ze odchodze
![]()
![]() |
#1614 |
Wtajemniczenie
|
![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Raczkowanie
|
Doleciałam, jestem u Szwabków.
Jest tu miło i przyjemnie, ale mam doła, jakąś deprechę, chcę do domu (którego nie mam buahaha.)... Jest ktoś w Niemczech na południu z was dziewczyny?
#1616 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, trochę Was podczytuję, bo też chciałabym wyjechać jako au pair
![]() ![]() ![]() Zaczynam się denerwować, chcę wyjechać jak najszybciej a tu taka olewka... Wyjeżdżała któraś z Was z tą agencją? Na ich stronie oprócz zgłoszenia trzeba też wypełnić tam CV, bo już sama nie wiem co robić..? Proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Zakorzenienie
|
Super naprawdę
![]() Dziewczyny znacie może jakieś linie lotnicze dość znane oprócz Ryanair i Wizzair bo szczerze mówiąc zbytnio się w tym nie orientuję a próbuję znaleźć jakąs linie która lata bezpośrendnio do Warszawy z Cardiff albo Bristolu i nic nie mogę znaleźć, mogłaby mi któraś pomóc? ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Nie wyobrazam sobie pojechać do USA bez agencji. Zbyt odważny krok dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no do USA to chyba się nawet za bardzo nie da na własną rękę. Do Szwecji, czy Norwegii już bardziej, ale ciężko znaleźć info jakie dokumenty są potrzebne, gdzie je załatwić itd. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1620 |
Rozeznanie
|
Melduję się
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.