Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 08:37   #1591
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Dygotko jesli karmisz piersia, to ja bym jeszcze dawala, pytalam pediatry ostatnio, mi kazala zliczyc ile zjada mm, ale jesli tylko z czasu podajesz albo wcale to lepiej dac. Mowila jeszcze, ze jak smaruje filtrem min 30 na dwor, to jakies wielkie ilosci D z promieni sie nie wytwarzaja, wiec lepiej podac
pediatra wie ile dajemy mm i nic nie mówiła o wit d,więc póki co będę podawała

Molaa
co do odzywek to tak jak napisała Ci oldika.ja mam loreala proffesionel,ale szampon tylko.odżywek nie używam żadnych

Goldika-moge Ci na pw napisac od kogo kupowałam i NIE polecam!!!!!

i już z rana się zryczałam z błahostki w gruncie rzeczy bo kombinuję żeby oszczędzać a wybierając opcję zapłaty wybrałam,że przy odbiorzedobrze,że to tylko 3 zł

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 08:39   #1592
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

a mi sie chce a moj tz uciekaaaaaaa
boh gdzie te dawne czasy

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 08:40   #1593
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witam

U Nas noc ok, pobódka o 3 i 6. Z tym że za wczesnie odkładałam Alwara do wyrka i się wybudzał, więc z nowu cyc i tak trwało to ok 30 min :bydal:

Co do książek sprawdzę czy książka tą co mi ukradli jest na używce bo też bym kliknęła

W DDTVN jest o spadku ochoty na sex u kobiet. Princ przejedź się do nich i obal ten mit

A ja jestem cały dzień sama, tż w robocie i zabrał teściówkę aby posadziła ogóry na działce, węc my chyba pojedziemy do miasta. Pod warunkiem, że padać nie będzie bo wycieraczek w ciąż nie mam ...

dla solenizantów !

Domi dawaj, niech sobie chłopak poświętuję

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-05-08 o 08:42
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 08:41   #1594
dygotka8
Zakorzenienie

Pokszyfko-mi zapach chusteczek bamibno uszami ju ż wychodzi
czekam na jakeiś promocje pampersów...pieluch i chusteczek.te chusteczki
sensitive mi pasowały

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 08:42   #1595
ela3010
Zadomowienie

Dzień dobry

Molla za 5 mcy, i jeszcze ktoś świętuje, hm, aaaa, domiks, dla was też wszystkiego najlepszego.

Goldika ale musiałaś się wystraszyć, i Oluś też, dobrze że nic się nie stało. I nie obwiniaj siebie za taką reakcję małego, ja mimo że mam drugie dziecko też błądzę i wszystkiego próbuję, kazdy maluch jest inny i musimy trafić co mu podchodzi a co nie.
Ja to wogle was podziwiam, was czyli młodziutkie mamusie, Ty czy Tru czy wiele wiele innych, i Muff, że takie młodziutkie a tak rewelacyjnie odnajdujecie się w roli mamuś. Ja starszego urodziłam w wieku 7lat i jakaś taka czułam sie zagubiona w tym macierzyństwie.

Domiks moje libido może i by było, ale mój cycuś tak sobie mamusie zawłaszczył że tż nie ma dostępu, udało mi się małego uspać w wózku w nd to wreszcie spotkalismy sie z tżtem w łóżku sesese.

Miłosz mój od urodzenia ma wszystkie skoki i lęk separacyjny, no dobra ostatnio lęk mu się nasilił, nie mogę odejść od niego, a broń Boże zniknąć mu z oczu.

Dalia a co się dzieje? Pisz tu raz dwa, pomożemy.

Glam ale śliczna mamusia z Ciebie, jak uroczo z trójką dzieciaków wyglądasz, miodzio, wogle to bardziej pasujesz na starszą siostrę niż mamuśkę. Ale wyobrażam sobie ile wysiłku wkładasz nim wyciągniesz całą trójke na dwór.

Miłosz mój budził sie tylko 5 razy, bo ostatnio to było 20. I rozkosznie spał na brzuszku, pierwszy raz, z wrażenia nie mogłam usnąć.

Ide powyszywać, bo cycuś śpiocha.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 08:43   #1596
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
a mi sie chce a moj tz uciekaaaaaaa
boh gdzie te dawne czasy

czemu?
Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Co do książek sprawdzę czy książka tą co mi ukradli jest na używce bo też bym kliknęła

W DDTVN jest o spadku ochoty na sex u kobiet. Princ przejedź się do nich i obal ten mit

A ja jestem cały dzień sama, tż w robocie i zabrał teściówkę aby posadziła ogóry na działce, węc my chyba pojedziemy do miasta. Pod warunkiem, że padać nie będzie bo wycieraczek w ciąż nie mam ...

dla solenizantów !

Domi dawaj, niech sobie chłopak poświętuję

aż się stresuję tego pierwszego słoiczka, że mój syn taki dorosły i w ogóle

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 08:45   #1597
ela3010
Zadomowienie

Oczywiście starszego urodziłam w wieku 27 lat, a nie 7
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 08:48   #1598
agulan82
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Nie wchodzilam przez 3 dni do Was bo u nas dlugi weekend do wczoraj a tutaj az 11 stron do nadrobienia
Pedzicie jak szalone

U nas mala malekko podraznione gardlo i bylismy w niedziele na szpitalu dostala paracetamol i nurofen podawac na zmiane
przez 4 dni jak nie minie to do lekarza po prostu kocham tutejsza sluzbe zdrowia dobrze, ze nie chorujemy na jakies powazne choroby.

Z tego co na bierzaco doczytalam to u mnie libido tez prawie zerowe - masakra jakas, karmie piersia ale czy to ma az taki wielki wplyw to nie wiem, mnie wykanczaja obowiazki domowe i dwojka dzieci a wieczorem to ja maze tylko o poduszce

Ze wzrokiem tez nie zaciekawie po Julce mi sie pogorszyl tak, ze musialam sie udac po okulary i teraz tez czuje, znaczy widze gorzej.

A juz kiedys mialam sie Was pytac, zeby ktoras mi napisala co znaczy dokladnie TZ znaczy chodzi mi o rozwiniecie tego skrotu na mezow bo ja chyba jakas ciemna masa jestem
Stary 2012-05-08, 08:51   #1599
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Nie wchodzilam przez 3 dni do Was bo u nas dlugi weekend do wczoraj a tutaj az 11 stron do nadrobienia
Pedzicie jak szalone

U nas mala malekko podraznione gardlo i bylismy w niedziele na szpitalu dostala paracetamol i nurofen podawac na zmiane
przez 4 dni jak nie minie to do lekarza po prostu kocham tutejsza sluzbe zdrowia dobrze, ze nie chorujemy na jakies powazne choroby.

Z tego co na bierzaco doczytalam to u mnie libido tez prawie zerowe - masakra jakas, karmie piersia ale czy to ma az taki wielki wplyw to nie wiem, mnie wykanczaja obowiazki domowe i dwojka dzieci a wieczorem to ja maze tylko o poduszce

Ze wzrokiem tez nie zaciekawie po Julce mi sie pogorszyl tak, ze musialam sie udac po okulary i teraz tez czuje, znaczy widze gorzej.

A juz kiedys mialam sie Was pytac, zeby ktoras mi napisala co znaczy dokladnie TZ znaczy chodzi mi o rozwiniecie tego skrotu na mezow bo ja chyba jakas ciemna masa jestem

TŻ- towarzysz życia

bo dobrze, że z tym libido nie jestem sama...

Stary 2012-05-08, 08:51   #1600
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
czemu?

aż się stresuję tego pierwszego słoiczka, że mój syn taki dorosły i w ogóle

Nic się nie bój, świetne uczucie. Jak to Princ już kiedyś napisała "Maluch wskakuje na kolejny level"
Czy jakoś tak ....

Jak podawałam pierwszą zupkę miałam wrażenie jaki on już jest dorosły hiihi

Elu my w Niedzielę nawet nie czekaliśmy aż mały uśnie, po prostu "Akcja reakcja" tż władował go do łużeczka a on grzecznie czzekał na wyciągnięcie

Właśnie kupiłam książkę za 20 zeta, z przesyłką 27. Tanio, aleni zmienia to faktu, że licząc z poprzednią wyszło mi z 80zł za nie,
Stary 2012-05-08, 08:56   #1601
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Nic się nie bój, świetne uczucie. Jak to Princ już kiedyś napisała "Maluch wskakuje na kolejny level"
Czy jakoś tak ....

Jak podawałam pierwszą zupkę miałam wrażenie jaki on już jest dorosły hiihi

Elu my w Niedzielę nawet nie czekaliśmy aż mały uśnie, po prostu "Akcja reakcja" tż władował go do łużeczka a on grzecznie czzekał na wyciągnięcie

Właśnie kupiłam książkę za 20 zeta, z przesyłką 27. Tanio, aleni zmienia to faktu, że licząc z poprzednią wyszło mi z 80zł za nie,
Teraz czeka, a jak będzie miał z 1,5 roczk to wstanie, będzię się patrzył i śmiał

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 09:08   #1602
goldika
Zakorzenienie

Dygotko napisz mi PW prosze
3zl to nie majatek ale wiem co czujesz bo jak ja przeplace czasami kilka zl to sie wkurzam strasznie.

Baha a jaka to ksiazka?

Ela tak spojrzalam 7lat ja sie czuje bdb w roli matki ale chcialam tego dziecka. Co innego jak nie j est sie gotowym i sie wpadnie, a co innego jak przez rok podejmuje sie decyzje, kalkulule czy to czas etc
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 09:08   #1603
Jagooda_
Raczkowanie

Hej dziewczyny
wieki się nie odzywałam, ale jakoś czasu i weny na pisanie brak

U nas nawet ok, Mała robi postępy od jakiegoś czasu pełza i w czworakach buja się do przodu i tyłu. No i po 6msc karmienia piersią, zaczęłam wreszcie rozszerzać dietę. Myślałam , ze dużo łatwiej pójdzie, ale moja panna wogóle nie umie jeść z łyżeczki wywala wszystko językiem i nie chce szeroko otwierać dziubka, długo zajęło Waszym dzieciom załapanie o co chodzi?? Nadal w noc budzi się nie wiadomo ile razy, więc czuję sie jak totalne zombi. Z usypianiem też nie najlepiej. Dziś rozpoczęłam akcję odstawiania smoczka, bo w nim upatruję winowajcę tych pobudek.Wogóle to skończył mi się już macierzyński, wykorzystuje zaległe urlopy, a potem chyba wychowawczy mniej więcej do października.
Idę chociaż przejrzeć kilka ostatnich stron co u Was, bo całości to na bank nie dam rady nadrobić.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 09:10   #1604
OlusiaS
Wtajemniczenie

a wy gdzie tak pedzicie ????????
W nocy obiecalam sobie,ze wejde i tylko przeczytam TE PARE POSTOW (bo ile mozna napisac w ciagu jednego ranka),a wy tu nadajecie,jak stare,zepsute radio .
Mala obudzila sie jakos miedzy 2 a 3 (tak mi sie wydaje ),poszlam siusiu,zobaczylam sie w lustrze i stwierdzilam,ze jak najszybciej do fryzjera,a jak zobaczylam ten balagan,to stwierdzilam,ze wizaz jest straszliwym pozeraczem czasu i zaniedbuje dom .

Elf skoro mala ma uczulenie na bialko mleka krowiego,to normalnego mm nie moge jej raczej dawac??Na raczkach ja delikatnie obsypalo,pewnie od tego (dostaje flache na noc)

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
wczoraj na kolacje mlody dostal kleik kukurydziany ktory w calosci po godzinie wyrzygal
a dzis od rana zrobil wodnista kupke... nie wiem czy leciec juz do lekarza czy to choroba czy reakcja na nieszczesliwy kleik?
boje sie zeby sie nie odwodnil... ale 1rzadka plynna kupa to chyba malo
jezu jak sie boje o niego.
A zrob mu normalna owsianke.Mala na sniadanko samej nie chciala jesc,ale dodalam odrobinke cynamonu i jabluszko (akurat ze sloiczka) i dziub sie sam otwieral

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Wy szalejecie a u mnie libido zero Mamuski karmiące też tak macie? Jak dobrze, że Tz pojechał, bo ile można uciekać :/ to do nie nie podobne, bo nakupowałam strojów, a nie mam kiedy w nich wskoczyć
noooooooooooo
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 09:20   #1605
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dziś noc znów do Co prawda było ciut lepiej niż wczoraj, ale o 4 znów Amelce zebrało się na zabawę, a i wcześniej budziła się kilka razy.

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Daję kaszkę na mleku, ale ponieważ nie widzę efektu w postaci mniejszej ilości pobudek (1,4,6) to chyba odpuszczę. Zwłaszcza że zjada niecałą porcję zrobioną na 100 ml mleka + łyżka kaszki ryżowej z jabłkami lub bananami.

Pytałam, bo zaczęłam się zastanawiać czy może nie zacząć dawać na noc jakiejś kaszki czy mm dla Amelki, bo ostatnio strasznie marudzi w nocy

goldika ale Ty się prosisz o baty takie głupie gadanie, że zła matka bla bla bla ojjj nieładnie
Myślę podobnie jak elf, że może to reakcja na ten kleik.
A jakie zamawiałaś kaszki z Holle? Glutenowe czy bezglutenowe? Ja mam bezglut. 3 zboża, a tam jest dużo ryżowej. Nie mogę jej dawać, bo A coś ostatnio ma problem z kupskiem i nie chcę jej dodatkowo zatwardzać

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 09:23   #1606
OlusiaS
Wtajemniczenie

zapomnialam powiedziec:
pobudka o 7
normalna koopa pol godziny pozniej
Stary 2012-05-08, 09:27   #1607
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Baha a jaka to ksiazka?

"Kup kochance męża kwiaty"
świetna książka, o dziwo na temat wychowywania dzieci. Jakie błędy wychowawcze popełniają dorośli i dlaczego zdradzamy.
Zdrada i reakcja na nią pokazana jest z humorem. Polecam.
Stary 2012-05-08, 09:29   #1608
muffinka90
Zakorzenienie

gratki dla swietujacych dzieciakow

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Oczywiście starszego urodziłam w wieku 27 lat, a nie 7

Elu nie zawstydzaj Ja psychicznie jestem min 10 lat starsza

a co do libido, to tz bardzo chetny, ja juz lepiej, ale i tak bo mi pamiatka po ciazy wrocila- drozdzaki i nie mam jak isc do gina bo tz nie moze sie zwolnic, a z mlodym nie pojde, bo nie wysiedzi tyle... czekam az przyjedzie moj brat po niedzieli, to mi Filipa przypilnuje i skocze... jak sie dostane i tak sie mecze drugi tydzien

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 09:33   #1609
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
a wy gdzie tak pedzicie ????????
W nocy obiecalam sobie,ze wejde i tylko przeczytam TE PARE POSTOW (bo ile mozna napisac w ciagu jednego ranka),a wy tu nadajecie,jak stare,zepsute radio .
Mala obudzila sie jakos miedzy 2 a 3 (tak mi sie wydaje ),poszlam siusiu,zobaczylam sie w lustrze i stwierdzilam,ze jak najszybciej do fryzjera,a jak zobaczylam ten balagan,to stwierdzilam,ze wizaz jest straszliwym pozeraczem czasu i zaniedbuje dom .

Elf skoro mala ma uczulenie na bialko mleka krowiego,to normalnego mm nie moge jej raczej dawac??Na raczkach ja delikatnie obsypalo,pewnie od tego (dostaje flache na noc)

A zrob mu normalna owsianke.Mala na sniadanko samej nie chciala jesc,ale dodalam odrobinke cynamonu i jabluszko (akurat ze sloiczka) i dziub sie sam otwieral

noooooooooooo
taka owsianka ze sklepu zwykla dla ludzi? a ona bezglutenowa jest?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Dziś noc znów do Co prawda było ciut lepiej niż wczoraj, ale o 4 znów Amelce zebrało się na zabawę, a i wcześniej budziła się kilka razy.

Pytałam, bo zaczęłam się zastanawiać czy może nie zacząć dawać na noc jakiejś kaszki czy mm dla Amelki, bo ostatnio strasznie marudzi w nocy

goldika ale Ty się prosisz o baty takie głupie gadanie, że zła matka bla bla bla ojjj nieładnie
Myślę podobnie jak elf, że może to reakcja na ten kleik.
A jakie zamawiałaś kaszki z Holle? Glutenowe czy bezglutenowe? Ja mam bezglut. 3 zboża, a tam jest dużo ryżowej. Nie mogę jej dawać, bo A coś ostatnio ma problem z kupskiem i nie chcę jej dodatkowo zatwardzać
nie dziala mi allegro a nie pamietma jakie zamowilam kaszki, na pewno jaglana 3 bezglutenowe i jedna z glutenem.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
zapomnialam powiedziec:
pobudka o 7
normalna koopa pol godziny pozniej
poranna koopa mmmm
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 09:35   #1610
basiula19
Zadomowienie

witam
u nas też pogoda do bani zimnoa ale widze, że sie coś przejaśnia........mnie zaraz z rana w☠☠☠☠iła siostrzenica tż no co za rozpuszczony dzieciuch ma 2 lata a jest istny potwór wszytsko jej wolno a powiedz jej , że nie wolno to jest tylko " ja moge" i ryk nie ziemnski jak by pasem dostała.....oczywiście o daniu klapsa niema mowy zresztą to nie moje dziecko nie bede biła ale czasami mam ochote wyjść z siebie i stanąć obok.......a najlepsza była dzisiaj babka (zwolennicza bezstresowego wychowania "na dziecko nie wolno krzyczeć bo bedzie kaleką nerwowe i wogóle) ta sie dokuczała a babka: co ony zrobiły z tego dziecka ( w sensie, że rodzice małej) a dziecko cały czas spędza praktycznie z nią i moje teściową i to one tak zepsuły dziecko a matka małej w dupie miała wolała przyjść tu niech sie jej dzieckiem zajmą bo ona ma ją w domu cały czas ( czyt. wieczoremi w nocy i rano do ok 8 bo póxniej tu przychodziła z nią......teraz poszła do pracy ale tylko do czerwca)................n iewiem czy mi sie tak łatwo mówi bo moje dziecko ma dopiero 6 miesięcy i też taka cholera bedzie jka bedzie miał 2 lata no nie wiem nie wiem ale ona to rozpuszczona jak dziadowski bicz............

a co do spraw sercowo-majtkowych to mi nic nie opada......bo ja lubie heh

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 09:36   #1611
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
świetna książka, o dziwo na temat wychowywania dzieci. Jakie błędy wychowawcze popełniają dorośli i dlaczego zdradzamy.
też właśnie słyszałam, że to fajna książka

Stary 2012-05-08, 09:38   #1612
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Dzień dobry!!

Olusia masz rację wizaz to pożeracz porządku w domu i naszej urody

Goldi a Ty się nie obwiniaj o reakcję młodego bo skąd mogłaś wiedzieć ze tak bedzie?

U nas nocka super, znowu zaczyna przesypiać noce. Helcia zaczęła sie wybudzac koło 5 wiec ja szybko mleczko jej zrobiłam i na śpiocha zjadła i spałyśmy do 8!
I chyba wczoraj zakończyłyśmy karmienie cycem. W dzień juz długo nie jadła tylko na noc i w nocy. Ale wczoraj na noc possała i nic jej nie leciało dostała butelkę i w nocy też. Tydzień przed skończeniem 6 miesięcy a chciałam min do 3 miesięcy więc i tak jestem zadowolona. Bo ja cycyałam do 3 miesięcy, a potem juz tylko na krowim podobno
Może libido wróci na powrót TŻ

A i czekamy na zęby, mała szeleju dostaję ciągle coś w buzi musi mieć. Dziś miała takiego focha na mnie jak jej zabrałam chusteczkę do pupy co mi podwedziła zanim jej umyłam tyłek. W zamian dostała taką tylko czysta i suchą ale juz nie pasowłao jej tak bardzo.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 09:39   #1613
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
a co do spraw sercowo-majtkowych to mi nic nie opada......bo ja lubie heh

Stary 2012-05-08, 09:39   #1614
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Heheheheehe ja obalam wszystkie te mity o spadkach ochoty po porodzie, po tabl... Jak tż widzi, że pare dni nic z tego to a)mam okres b)mam doła c)zawalił coś i m kare

Baha ja też sama siedze, tż w robocie. Ale chyba teściowej ci nie brakuje?

U nas wyszło słoneczko, pójdziemy sobie później na spacer, teraz ogarne mieszkanko (kocham swoje małę metry w tej sytuacji hehehe). Na obiad mam już mięsko z kurczaczka przygotowane, tylko przed smażeniem obtoczyć w panierce i sos czosnkowy zrobić i obrać ziemniaki.

Mam pyt. jak już dam małej tego ziemniaka z marchewką to co dalej? Kiedy mogę ugotować zupkę?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 09:40   #1615
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
taka owsianka ze sklepu zwykla dla ludzi? a ona bezglutenowa jest?

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

poranna koopa mmmm
1.chyba gluten tam jest.A ma Olek uczulenie na niego??Ja gluten jakis czas temu wprowadzilam i jest ok.
A w ogole,jak macie moze takie platki owsiane,moglybyscie rzucic okiem na sklad??Po jakiego gwinta sa w nich orzechy ?Znalazlam niby jedna,co o nich nie jest wspomniane na opakowaniu,wiec mam nadzieje,ze ich nie ma!!
2.no po kilku dniach stekania malej taka kupa cieszy

Kurcze,zacielam sie puszka od Pedigree,nie chce przestac leciec
Stary 2012-05-08, 09:41   #1616
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Też słyszałam pozytywne opinie Aż mnie chęć naleciała na czytanie Jak któraś nie czytała książki "Coś pożyczonego" i "Coś niebieskiego" to też polecam - ja czytałam jednym tchem
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 09:45   #1617
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Mam pyt. jak już dam małej tego ziemniaka z marchewką to co dalej? Kiedy mogę ugotować zupkę?
A marchewka z ziemniakiem to nie zupka?
Ja gotowałam na parowarze warzywa, potem w garnek, trochę wody, oliwy, natki pietruszki i blenderowałam - i to nazywałam zupką

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 09:46   #1618
fatal21
Wtajemniczenie

.
Stary 2012-05-08, 09:47   #1619
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Heheheheehe ja obalam wszystkie te mity o spadkach ochoty po porodzie, po tabl... Jak tż widzi, że pare

Wyje za nią, a łzy rozpaczy leją się strumieniami ....
Oczywiście, że mi jej nie brakuje
Tylko szkoda, że pojechała jak ja mam zaplanowany wypad ;p

Ugotuj jej od razu zupę, po co się bawić

Fatal, a coś ty taka wylewna....

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-05-08 o 09:49
Stary 2012-05-08, 09:50   #1620
elf27
Zadomowienie

OLUSIA jeśli dziecko ma podejrzenie alergii to podaje się mleka HA, jeśli stwierdzoną to tylko a wyłącznie hydrolizat, bo inaczej będzie błędne koło. Zwykłe mm zawiera białka mleka krowiego więc nawet jesli Ty będziesz na ścisłej diecie to nic to nie da. Jeśli dokarmiasz to albo Nutramigen albo Pepti, ewentualnie dają sojowe, ale rzadziej.

JAGOODA myślałam o Tobie ostatnio, cieszę się, że jest lepiej
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości