Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-15, 09:54   #1591
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ania to takie buciki to w ciemno biorę

Koleżanka tez dzieciakom dawała w Egipcie colę, niestety jej dzieciaki tak polubiły że po wakacjach też chciały. Frytki, prawda, też się przejedzą ale wolę i tak ich unikać bo sama też lubię

Megi spróbuj migdałów ale pamiętaj że są tłuste i w biodra idą.
Ja zajadałam się też reni (za pozwoleniem doktora).
Jak to będzie dziewczynka to mam całą szafę szmatek także w razie co daj cynk.
Mogę Ci na moją zniżkę kupić jakbyś chciała i wysłać .
Moje jakoś nie polubiły . Wypiją łyka i tyle . ale w sumie w domu coli nie mamy , czasem na jakiegoś grila się kupi . Nie mędzą bo nie ma
W domu piją nasz sok winogronowy , wodę , i czasem taki zagęszczany z wodą . żadnych syfów z kartonu , czy marchewkowych pysiów nie kupuję .

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Jutro święto to znów buraki zza płotu imprezują (dziwna muzyka, głupie śmiechy i przekleństwa) a że mają taras i kawałek trawnika z naszej strony to nawet okna nie mogę uchylić bo te buraczane śmiechy słychać Może by tak o 7 jutro z kosiarką po ogródku śmigać? Coś od 2 lat ci sąsiedzi są coraz bardziej imprezowi i coraz perfidniej klną jak wiedzą że dzieci są w ogródku i słuchają. Mam też wrażenie że śmieci czy szkła nam przez płot przerzucają. Debile... A najgorsze że on to były policjant z wejściami a ona w sanepidzie pracuje Już trochę uprzykrzyli życie rodzinie tz...
Chyba bym pojeździła kosiarką puściła dziecko i się z nim darła , ew może jakaś wiertareczka z rana . Ja mściwa bestia jestem .
Stary 2012-08-15, 10:56   #1592
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Chyba bym pojeździła kosiarką puściła dziecko i się z nim darła , ew może jakaś wiertareczka z rana . Ja mściwa bestia jestem .
Trochę dziś pospaliśmy ale tz o 8 już radio w ogrodzie włączył tak żeby słyszeć co mówią jak jeździł kosiarką Ciekawe czy się wyspali... Tak sobie myślę co by w następną ndz też tak zrobić

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 11:50   #1593
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
właśnie czytam instrukcje i jutro będę robić ale daj jak masz

Ale powiem szczerze, że w pierwszej chwili się przeraziłam na maxa
szukam gdzie to jest, znalezc nie moge, pousuwana mam historię, daj znac jak bedziesz miala problem to przewertuje laptopa tzta

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Trochę dziś pospaliśmy ale tz o 8 już radio w ogrodzie włączył tak żeby słyszeć co mówią jak jeździł kosiarką Ciekawe czy się wyspali... Tak sobie myślę co by w następną ndz też tak zrobić
tez wam sie wydaje ze dzis niedziela?:P
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:08   #1594
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
tez wam sie wydaje ze dzis niedziela?:P
Mi od kilku lat wszystko jedno jaki dzień tyg. W zasadzie odkąd nie pracuje (miałam zawsze wolne ndz). Ale tz pracował w handlu także weekend czy nie wszystko zależało od grafiku. Dopiero od kwietnia jak pracuje pn-pt jakieś ma znaczenie dzień tyg.

Michaś
Stary 2012-08-15, 16:09   #1595
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Ania ajaki masz rozmiar buta ja bym takie kupila ale nie wiem czy czterdziesci jeden jak kajak nie wyglada?
Ja sie wzielam za wymiane garderoby laskom masakra burdel na kolkach musze chyba jakas paczke po meli za malych wytawic gdzies
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 19:55   #1596
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Lind ja bym specjalnie wstała rano i uprzyjemniła im poranek po imprezie

Ania jaką masz te zniżkę ? Muszę jeszcze raz podejrzeć linka. Oglądałam wczoraj buty ecco i ceny sa powalające dla mnie teraz Nie wiem dlaczego sobie ubzdurałam że pokazywałaś ecco ? Toż pisało jak byk - puma. Jaką oni mają rozmiarówkę ?

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Mieliśmy dzisiaj super dzień. Wczoraj kupiłam Zosi farby do malowania palcami i popołudnie było z głowy tzn. przez 3 godz. dziecko szalało między podłogą w pokoju a łazienką. Dzisiejszy poranek była powtórka ale dołączyła jeszcze kolorowa bibuła. Później pojechaliśmy rowerami przed siebie zaliczając 2 placyki zabaw i wieczorem wróciliśmy do domku. Dziecię pięknie zmęczone bez protestów wskoczyło do wanny, wymyło głowę i do spania

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-08-15 o 18:32
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 20:08   #1597
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Ania ajaki masz rozmiar buta ja bym takie kupila ale nie wiem czy czterdziesci jeden jak kajak nie wyglada?
Ja sie wzielam za wymiane garderoby laskom masakra burdel na kolkach musze chyba jakas paczke po meli za malych wytawic gdzies
Ja mam 40,5 w pumie czyli też niezły kajak

Cytat:
Lind ja bym specjalnie wstała rano i uprzyjemniła im poranek po imprezie

Ania jaką masz te zniżkę ? Muszę jeszcze raz podejrzeć linka. Oglądałam wczoraj buty ecco i ceny sa powalające dla mnie teraz Nie wiem dlaczego sobie ubzdurałam że pokazywałaś ecco ? Toż pisało jak byk - puma. Jaką oni mają rozmiarówkę ?

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Mieliśmy dzisiaj super dzień. Wczoraj kupiłam Zosi farby do malowania palcami i popołudnie było z głowy tzn. przez 3 godz. dziecko szalało między podłogą w pokoju a łazienką. Dzisiejszy poranek była powtórka ale dołączyła jeszcze kolorowa bibuła. Później pojechaliśmy rowerami przed siebie zaliczając 2 placyki zabaw i wieczorem wróciliśmy do domku. Dziecię pięknie zmęczone bez protestów wskoczyło do wanny, wymyło głowę i do spania
Ecco pisałam że sobie kozaki rok temu kupiłam , też w outlecie i za pół ceny bo pierwotnie 600 zł kosztowały tyle to bym za buty nie dała .
Na pumiaki mam 25% od przeceny ( czyli w outlecie i 45 na normalną kolekcję )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-15, 20:15   #1598
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ecco pisałam że sobie kozaki rok temu kupiłam , też w outlecie i za pół ceny bo pierwotnie 600 zł kosztowały tyle to bym za buty nie dała .
Na pumiaki mam 25% od przeceny ( czyli w outlecie i 45 na normalną kolekcję )
To już wiemy skąd się ecco wzięło .
Fajne te zniżki masz i warto pomyśleć. Niestety mogę się dopiero wziąć za to w październiku bo wrzesień to będzie koszmarny miesiąc. Jakbyś miała jakieś na oku albo widziała coś podobnego do Twoich to daj znać. Chętnie skorzystam z pomocy . Rozmiar muszę sobie pomierzyć przy okazji wizyty w sklepach
Stary 2012-08-15, 21:12   #1599
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

wiesz, ze my to pod wieloma względami podobne jesteśmy wiesz o czym mówię... sis!!
a wiem, wiem tylko ta cholerna odległość a propos, jak tam przejazd przez Toruń na północ? da się już czy nadal korki na jakimś moście jak rok temu?

Cytat:
W domu piją nasz sok winogronowy ,
o właśnie, już wiem co zrobić z zastraszającą ilością winogron, które patrzą na mnie z krzaków na działce i mówią "a zobaczysz, dojrzejemy ci wszystkie na raz-he he!" A jak robicie ten sok?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 21:17   #1600
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
A Libra gdzie w sloikach sie chyba bidula zagrzebala
dzięki za pamięć
a no trochę sloiki i w ogrodzie-warzywniku ryłam cały tydzień to już wieczorami nie mam siły
Cytat:
kosa spalinowa lepiej warczy

a na psy to może takie coś http://allegro.pl/ultradzwiekowy-tre...534496873.html
też sobie chyba kupię bo nie do wytrzymania z tymi burkami

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a wiem, wiem tylko ta cholerna odległość a propos, jak tam przejazd przez Toruń na północ? da się już czy nadal korki na jakimś moście jak rok temu?

o właśnie, już wiem co zrobić z zastraszającą ilością winogron, które patrzą na mnie z krzaków na działce i mówią "a zobaczysz, dojrzejemy ci wszystkie na raz-he he!" A jak robicie ten sok?
wini wino rób
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 21:25   #1601
mrowak
Zakorzenienie

już mi przy porzeczkach chciałyście wino i nalewki w brzuch wmawiać-nie będę i już
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-15, 21:30   #1602
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
dzięki za pamięć
a no trochę sloiki i w ogrodzie-warzywniku ryłam cały tydzień to już wieczorami nie mam siły

kosa spalinowa lepiej warczy
Podkaszarkę tz próbował też uruchomić ale stara jest i coś nie chciała ruszyć

Mi już słoiki się kończą a mam ich dużo i miejsce w spiżarni... Dziś mama znów mnie uszczęśliwiła ogórkami. Już się kiszą W tym roku to już chyba tylko buraczki i ewentualnie soki z jabłek... Tylko kto to wszystko zje? Za rok nie robię nic

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Jedź autostradą. No chyba że do Asiulka chcesz wjechać - ale z autostrady też do niej blisko. Jak się pomylisz i zjedziesz z autostrady nie w tą stronę to do mnie masz jeszcze bliżej
Przez miasto jak chcesz jechać to różnie - zależy od pory dnia. W szczycie korek na moście murowany

Wino własnej roboty dobra rzecz Moje dwie (40l i 15l) butle bomblują aż miło. Winogrona sporo wisi to może jeszcze od szwagra 15l butle pożyczę i też zrobię

Michaś
Stary 2012-08-15, 21:31   #1603
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
już mi przy porzeczkach chciałyście wino i nalewki w brzuch wmawiać-nie będę i już
rozpijają

Libra ten odstraszacz fajny, moi rodzice walcza z psem mieszkanie obok,ktory jest zostawiany na cale dnie i non stop szczeka i piszczy, szalu mozna dostac. Musze im pokazac.
Stary 2012-08-15, 21:35   #1604
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
rozpijają

Libra ten odstraszacz fajny, moi rodzice walcza z psem mieszkanie obok,ktory jest zostawiany na cale dnie i non stop szczeka i piszczy, szalu mozna dostac. Musze im pokazac.
A to chyba chodziło o te bezpańskie psy co po ulicy biegają. Co ten biedny pies w mieszkaniu zamknięty zrobi? Będzie piszczał jeszcze bardziej...

Michaś
Stary 2012-08-16, 06:39   #1605
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mrowak ja z tz to jesteśmy w stanie każdą ilość winogrona na świeżo przyswoić. Ale oczywiście coś bym pewnie na wino zostawiła, choć już dwie butle bąblują a nawet juz kończą Butelki teraz po znajomych zbieram Bo nie mam w co zlewać

Libra znajomy tz ma taki odstraszacz bo jest inkasentem w gazowni, jak chodzi zczytywać to psy reagują na niego jak na listonosza. Bardzo zachwala, choć ma dwa domy gdzie są głuche psy i nie reagują na to. Mozna też ściągnąć na telefon aplikacje co niby psy odstrasza. Mój tel chyba za cicho to odtwarza bo nie widziałam reakcji ze strony psa sąsiadów na którym to testowałam

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 07:15   #1606
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Ja oczywiście od 5 na nogach. Natszka potrafi juz śmiać się w głos.
Oliwka była prosta w obsłudze ale Natasza to juz jest super prosta. Nie będę jej tu chwaliła za bardzo bo mi się popsuje.
Oliwka pojechała do żłobka wiec mam trochę spokoju.

Co do mówienia to Oliwka tez mowi coraz wiecej, mo swoje słownictwo Np. konki- to rączki. I śmiesznie na nas mowi Np. idę spać z mamusiem, albo idę spać z tatusiom.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 07:24   #1607
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

My od osmej na nogach mlodsza wstala pierwsza jedza sniadanie i czas pojsc po zakupy....
Ostatnio jestem zadko ale brak nastroju....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 08:22   #1608
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P to Ciebie przebilam bo o 4.30 wstalam,ale to dlatego ze mnie ostatnio przed @ straszne mdlosci mecza :/
Erwi dopiero o 7 wstal,a Eryka o 7.30 budzil na sniadanie "Ejik cheb amm" takie pelne zdanie :P

Stary 2012-08-16, 08:23   #1609
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny mam problem chciałabym zaszczepić maćka przed przedszkolem na pneumokoki, która szczepionkę mam wybrać ? nasza lekarka zaproponowała nam Prevenar ale jak poczytałam o niej na necie to aż mi się słabo zrobiło, dlatego szukam jakiejś innej alternatywy.
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 08:29   #1610
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć melduję, że zaczynamy 34 tydzień dzisiaj jezu z każdą cyfrą do przodu jestem spokojniejsza mam już półki w szafie, dzisiaj szFagier zabierze tą przebrzydłą kanapę i pufę, ojciec stolik i komodę, tż może przywiezie łóżeczko i dokupię tylko ten trofast z ikei, trudno trofast bedzie biały a reszta olchowa - poozdabiam piankami i bedzie łądnie a jak podrośnie to dokupię resztę z białych i białe łożko aha i ponownie zmiana imienia na Patrycja Eliza

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem chciałabym zaszczepić maćka przed przedszkolem na pneumokoki, która szczepionkę mam wybrać ? nasza lekarka zaproponowała nam Prevenar ale jak poczytałam o niej na necie to aż mi się słabo zrobiło, dlatego szukam jakiejś innej alternatywy.
ja szczepiłam tym Prevenar 13, chyba 3 dawkami jest jeszcze jakaś jedna ale ponoć ta jest lepsza

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
My od osmej na nogach mlodsza wstala pierwsza jedza sniadanie i czas pojsc po zakupy....
Ostatnio jestem zadko ale brak nastroju....
czemu brak??????

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 08:43   #1611
blistex
Rozeznanie

dzień dobry pamiętacie mnie jeszcze ?
Przepraszam, ze tak rzadko zaglądam, ale cierpie na chroniczny brak czasu w dodatku chyba moja lalkowa praca pójdzie na marne bo nie bede miała jak się wystawić, idziemy tego dnia na wesele i nie będzie mi miał kto przypilnować stoiska a ja się tyle naszyłam

któraś z was wklejała linka do bucików
http://www.venezia.pl/kozaki-ociepla....17.18.28.html
a czy wiec ie może, gdzie moge dostac takie butki dla mojej Julki?
Stary 2012-08-16, 08:50   #1612
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć melduję, że zaczynamy 34 tydzień dzisiaj jezu z każdą cyfrą do przodu jestem spokojniejsza mam już półki w szafie, dzisiaj szFagier zabierze tą przebrzydłą kanapę i pufę, ojciec stolik i komodę, tż może przywiezie łóżeczko i dokupię tylko ten trofast z ikei, trudno trofast bedzie biały a reszta olchowa - poozdabiam piankami i bedzie łądnie a jak podrośnie to dokupię resztę z białych i białe łożko aha i ponownie zmiana imienia na Patrycja Eliza

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

ja szczepiłam tym Prevenar 13, chyba 3 dawkami jest jeszcze jakaś jedna ale ponoć ta jest lepsza

super , to niebawem pokój malutkiej będzie gotowy mam koleżankę Patrycję super dziewczyna najlepiej wybierz sobie parę imion i jak młoda przyjdzie na świat zdecydujesz które najbardziej do niej pasuje, mój Maciej nie miał być wcale Maćkiem tylko Szymonem ale jak go zobaczyłam to od razu wiedziałam że muszę dać mu tak na imię, nie potrafię tego wytłumaczyć

co do szczepionki na necie piszą żeby nią nie szczepić

Słuchajcie czy któreś "nasze" dziecko nie szczepione chodzi do przedszkola ???? Tak się boję tych powikłań, że najlepiej wcale bym go nie szczepiła.
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2012-08-16 o 08:51
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:01   #1613
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Moja gnomka też rano się przebudziła (za wcześnie zasnęła ) ale przytuliłam choć łatwo nie było i pospała jeszcze

Pop Zosia podobnie mówi i ja to uwielbiam. Do syna Tż się zwraca Oteku W .
Nataszka jest już taka "dorosła"

Darusia
Cóż się dzieje ? Pogoda, ogólnie dom ?

Bao super im więcej tygodni tym lepiej.
Cóż wolałabym Izabelkę z wiadomych powodów . To super dziewczyny. Znam jedną Patrycję i bardzo fajna dziewczyna ale zakręcona jak metr sznurka w kieszeni .

Megi jak żołądek i posmak w ustach ?
Stary 2012-08-16, 09:04   #1614
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze tak rzadko zaglądam, ale cierpie na chroniczny brak czasu w dodatku chyba moja lalkowa praca pójdzie na marne bo nie bede miała jak się wystawić, idziemy tego dnia na wesele i nie będzie mi miał kto przypilnować stoiska a ja się tyle naszyłam

hej, no pewnie ze pamiętamy

nie ma kogos kto mógłby cie na tym stanowisku zastąpić? szkoda twojej ciezkiej pracy, pokaz jakie laleczki szyjesz, proszę poroszę

buciki są chyba z rozmiarówką dla doroslych, nie spotkalam takich w dzieciecym, chociaz moze nie zwrocilam uwagi.

masz juz kreacje na wesele??

Baoza kolejny tydzien, trzymamy dalej kciuki!

imię Patrycja czy Eliza? czy pierwsze to a drugie to? chyba Iza podobało mi się bardziej ale to oczywiscie indywidualna sprawa i Wasz wybór
Stary 2012-08-16, 09:11   #1615
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

aneczka ja nie szczepiłam Zosi na nic oprócz obowiązkowych. Oczywiście rozważam jak bedzie miała isć do przedszkola ale jeszcze trochę czasu zostało.
Wydaje mi się że powinnaś porozmawiać z lekarzem o wszystkich za i przeciw pamiętaj że w necie jest dużo potrzebnych informacji ale też sporo śmieci. Sama gdybym miała szczepić a poczytałabym w necie o powikłaniach czy skutkach ubocznych to chyba bym zrezygnowała albo dostała choroby nerwowej. Wystarczyło mi jak musiałam Zosi oczy zakraplać i przeczytałam ulotkę właśnie ze skutkami ubocznymi .
Mam koleżankę z 2-ką dzieciaków (6 i 4 lata) i nie szczepiła żadnego przed przedszkolem. Ona sama pracuje na co dzień z lekarzami, w przychodniach, szpitalach i aptekach (siedliska chorób).
Stary 2012-08-16, 09:18   #1616
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość

pokaz lalki

zobacz w zarze, tam mają fajne kozaczki, na stronie chyba mało jeszcze jest, ale na all jest sporo kozaków zary

Cytat:
super , to niebawem pokój malutkiej będzie gotowy mam koleżankę Patrycję super dziewczyna najlepiej wybierz sobie parę imion i jak młoda przyjdzie na świat zdecydujesz które najbardziej do niej pasuje, mój Maciej nie miał być wcale Maćkiem tylko Szymonem ale jak go zobaczyłam to od razu wiedziałam że muszę dać mu tak na imię, nie potrafię tego wytłumaczyć

Słuchajcie czy któreś "nasze" dziecko nie szczepione chodzi do przedszkola ???? Tak się boję tych powikłań, że najlepiej wcale bym go nie szczepiła.
ja Zosie dopiero we wrześniu będe szczepiła na pneumo i meningokoki, a ona już pierwszy raz 29 sierpnia idzie do przedszkola

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:20   #1617
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Aneczka niestety zadna szczepionka nie jest calkowicie bezpieczna,ani skuteczna :/
Jak Eryk juz byl w przedszkolu to go szczepilam tylko rybomunylem (nie wiem jak to sie pisze) w przedszkolu panie uczulaly dzieci ze nie mozna po kims pic czy jesc,i brac nieumytych rak do buzi. Eryk teraz nie ruszy picia jak Erwi w tym pyszczka zamoczy

dziewczyny dajcie linki do ladnych malych lazienek,koniecznie z wanna lub kabina taka co ma brodzik wannowy. Z tz nie mamy pomyslu, a chce w miare mozliwosci co miesiac cos do remontu dokupywac.

Na jutro mam umowiona fryzjerke

Stary 2012-08-16, 09:21   #1618
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

ale nie wiem czy nie ma sczepionki starszej o nazwie PREVENAR i tej nowej o nazwie "PREVENAR 13", o jakiej czytałaś?? no i przecież wszystkie niosą ze sobą ryzyko powikłań, te obowiązkowe też przecież
Cytat:
Witajcie

Moja gnomka też rano się przebudziła (za wcześnie zasnęła ) ale przytuliłam choć łatwo nie było i pospała jeszcze

Pop Zosia podobnie mówi i ja to uwielbiam. Do syna Tż się zwraca Oteku W .
Nataszka jest już taka "dorosła"

Darusia
Cóż się dzieje ? Pogoda, ogólnie dom ?

Bao super im więcej tygodni tym lepiej.
Cóż wolałabym Izabelkę z wiadomych powodów . To super dziewczyny. Znam jedną Patrycję i bardzo fajna dziewczyna ale zakręcona jak metr sznurka w kieszeni .

Megi jak żołądek i posmak w ustach ?
mi się własnie nie podoba to pełne - IzaBELA/BELLA ale zdrobniale IZA bardzo

Cytat:
hej, no pewnie ze pamiętamy

nie ma kogos kto mógłby cie na tym stanowisku zastąpić? szkoda twojej ciezkiej pracy, pokaz jakie laleczki szyjesz, proszę poroszę

buciki są chyba z rozmiarówką dla doroslych, nie spotkalam takich w dzieciecym, chociaz moze nie zwrocilam uwagi.

masz juz kreacje na wesele??

Baoza kolejny tydzien, trzymamy dalej kciuki!

imię Patrycja czy Eliza? czy pierwsze to a drugie to? chyba Iza podobało mi się bardziej ale to oczywiscie indywidualna sprawa i Wasz wybór
patrycja na pierwsze eliza na drugie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:27   #1619
P0P70
Zakorzenienie

Aneczka- moje dzieci są szczepione właśnie ta szczepionka. Nic nigdy im nie było.
I jeżeli myślisz o wysłaniu do przedszkola to moze jeszcze ospa i meningo.

Boa-to jeszcze conajmniej 3 tygodnie i możesz odetchnąć.

Darusia - Ty optymistka i zły nastrój

Drcron- witam.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:32   #1620
blistex
Rozeznanie

Aneczka my Julę szczepilismy na Pneumo, ale gdybym teraz miała ją szczepić jeszcze raz nie zaszczepiłaby, na Meningo nie szczepimy i na Ospę też nie szczepimy

Nataszka niestety nie mam takiej osoby, która by chciała choć na dwie godzinki stanąć , ja rano bym przed weselem mogła postać, ale wesele jest na 14.00 więc stoisko musiałoby stać dłużej, potem mogłabym podjechać < bo to dwie wioski dalej na wesele idziemy> i poskładać wszystko. Jest jeszcze jedna opcja nad którą się zastanawiam żeby zostawić samo stoisko, ale nie mam pewności, że mi tego nie rozkradną

kreacji jeszcze nie mam, na razie ubrałam Julkę < ona ma dwie kreacje, bo niemoge się zdecydować, ktora jej włożyć i Tżta mojego też obkupiłam w garnitur
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości