Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-16, 22:05   #1591
Maqua
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Hoola planuję zakupić w najbliższym czasie
Daj znać czy Ci przypasowała Też nad nią myślę. Szkoda, że nie można nigdzie kupić miniaturki (samej).
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 22:07   #1592
ladymoonn
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
Ja nie anies, ale odpowiem.
Od lat używałam zwykłej, drogeryjnej zalotki Inter Vion. Niedawno kupiłam czarną Mac i jest różnica. Mac jest inaczej wyprofilowana, chwyta mi wszystkie rzęsy. Podkręcenie trzyma sie też dłużej niż przy zwykłej zalotce. Różnica w cenie znaczna , za Macową dałam 94 zł, ale uważam, że warto

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Może spróbuj z Mac np. Machmaster. Jest spory wybór kolorów, podkład jest dosyć trwały.
ciekawa sprawa z tymi zalotkami, że mają różną "moc" podkręcenia bo w sumie poza kształtem lepiej dopasowanym do rzęs to co może inaczej działać? chyba, że to właśnie cały sukces
Cytat:
Ja pochodzę z miasta granicznego, więc mam pełen dostęp, hura
szczęściara

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 22:22   #1593
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Daj znać czy Ci przypasowała Też nad nią myślę. Szkoda, że nie można nigdzie kupić miniaturki (samej).
Jest całkiem niezła. Kolor to naturalny, mleczny brąz, bez żadnych drobinek, łatwy do aplikacji. Utrzymuje się bez poprawek przez większość dnia.
Nie podoba mi się : opakowanie , kolejno jest 'miękki', można z nim przesadzić, przy aplikacji pyli. Ja już swój KWC mam ( Nars Laguna), uważam jednak,że kosmetyk jest wart uwagi.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 22:57   #1594
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Jest całkiem niezła. Kolor to naturalny, mleczny brąz, bez żadnych drobinek, łatwy do aplikacji. Utrzymuje się bez poprawek przez większość dnia.
Nie podoba mi się : opakowanie , kolejno jest 'miękki', można z nim przesadzić, przy aplikacji pyli. Ja już swój KWC mam ( Nars Laguna), uważam jednak,że kosmetyk jest wart uwagi.
Opakowania kosmetyków do konturowania z BeneFit to naprawdę tragedia Ja wiem, że takie design'erskie, ale moim zdaniem sprawia że kosmetyk staje się niewydajny, bo aplikacje jest niewygodna. Generalnie nie uważam żeby róż z BeneFit był KWC. Będę szukała innego.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 23:21   #1595
Maqua
Zakorzenienie

A czym nakładacie bronzer gdy konturujecie? Ja takim małym pędzlem Essence, a potem rozcieram olbrzymem z Ecotools, ale nie jest to bardzo wygodne.
Stary 2013-02-16, 23:24   #1596
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Moim zdaniem też leży ok tylko niepotrzebnie podwinęłaś rękawy
swoją drogą, widziałyście gdzieś tę marynarkę w rozmiarze 32? Mam 34 i jestem ciekawa jak leżałaby mniejsza o ile w ogóle bym weszła...
Nigdy nie widziałam w h&m rozmiaru 32 a dużo koszul lepiej by na mnie wyglądało

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 23:26   #1597
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
A czym nakładacie bronzer gdy konturujecie? Ja takim małym pędzlem Essence, a potem rozcieram olbrzymem z Ecotools, ale nie jest to bardzo wygodne.
Pędzlem typu flat-top z EcoTools (to są moje ulubione pędzle).

W H&M bywa rozmiar 32, ale rzadko to obserwuję. Tych marynarek chyba nie ma w tym rozmiarze.

Edytowane przez carpaibex
Czas edycji: 2013-02-16 o 23:29

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 04:34   #1598
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
Nigdy nie widziałam w h&m rozmiaru 32 a dużo koszul lepiej by na mnie wyglądało
Właśnie inne marynarki widziałam ostatnio 32, ale tej białej też nie... Koszule 32 z kolei byłyby na mnie raczej za małe
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 05:23   #1599
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
A widzisz, wybieranie pokładu to jednak indywidualna sprawa.

Masz jakieś doświadczenia z Bourjois? Podklad Healthy Mix został wymieniony w jednym z ostatnich filmów moich ulubionych youtubowiczek, pixiwoo. Słyszałam o nim wiele dobrego, i chętnie go wypróbuje.
P.S. Jaki ostatecznie bronzer wybrałas?
Podklad HEALTHY MIX nie za bardzo przypadł mi do gustu. Dla mojej cery nadaje się tylko na gorące dni. Zdecydowanie bardziej polecam FLOWER PERFECTION. Bardzo dobry podklad!

---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Cytat:
Mi natomiast podkład Rimmela zupełnie nie pasował. Wspaniale się rozprowadza, ale nie trzyma się na twarzy i sprawia że twarz się świeciła. Ze swojej strony plecam podkłady Clinique.
Mi tez niestety Rimmel nie podszedł...

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

Cytat:
BeneFit też ma ciekawy bronzer, Hoola.

To prawda, Vichy jest dosyć ciężki. Nie lubię matowego wykończenia, sięgam raczej po podkłady, które nadają satynowe wykończenie, lekki 'glow'.
Jakie podklady z takim wykonczeniem polecasz?
Stary 2013-02-17, 07:22   #1600
alove
Raczkowanie

Cytat:

Stres jest, jestem osobą nerwową, dlatego też mam czasem nasilone problemy skórne, alergiczne, ale nie bardzo mam jak go zmniejszyć... Diety bardzo zdrowej nie mam, ale też nie odżywiam się wyłącznie śmieciami mam problem ogromny z nawilżeniem włosów, w wolnej chwili będę musiała przysiąść do wizażu, blogów i poszukać jakichś nowych metod, bo odżywki Alterry, oliwka BD, maska Bingo, żelatyna i parę innych produktów nie daje już efektów
jakbym czytała o sobie! też jestem niesamowitym nerwusem i denerwuje się dosłownie wszystkim jak znajdziesz coś ciekawego - daj znać

ja teraz zaczęłam miewać "niespodzianki" na twarzy w postaci pryszczy, nie jest ich dużo, ale zawsze wyskakują na najbardziej widocznych punktach twarzy (broda, nos) dla osoby, która przez całe życie (22lata) miała cerę gładką jak pupa niemowlaka jest to naprawdę dosyć spory szok znacie jakieś sprawdzone sposoby jak się ich pozbyć? jakieś punktowe kosmetyki?

Edytowane przez alove
Czas edycji: 2013-02-17 o 07:24
alove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 08:14   #1601
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość

Jakie podklady z takim wykonczeniem polecasz?
Moge polecić m.in.:
1) Nars Sheer Glow - bardzo dobry kosmetyk, wiem jednak,ze bardzo różnie tolerowany
2) Make Up For Ever HD Foundation
4) Lancome Teint Miracle
5) Chanel Vitalumiere / Vitalumiere Aqua - dają efekt naprawę zdrowego rozswietlenia, skóra wyglada niesamowicie promiennie, zebrał masę komplementow.

6) Shiseido Sun Protection Liquid Foundation oraz MAC F&B są dosyć wodniste, świetni spisują sie w lato.

Od czasu do czasu używam Origins VitaZing. Dla mnie to nic innego jak krem koloryzujacy. Ma SPF, nadaje zdrowy odcień, maskuje niedoskonałości . Idealny rownież na czas letni.

Podklady, ktore wymieniłam sprawdzają sie u mnie idealnie, żaden z nich nie powoduje u mnie swiecenia , ma skórę typowo suchą.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 09:15   #1602
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jutka555 Pokaż wiadomość
dziewczyny doradźcie bo już sama nie wiem, czy mi się wydaje czy ona źle na mnie leży?
Wyglądasz dobrze w tej marynarce Z tyłu widzę żółtą spódnicę, jak leży i przede wszystkim jaka jest jej długość? Nienawidzę takich tuż przed kolano.

Dziewczynki życzę udanej niedzieli ! Ja właśnie się zbieram do nauki, a zamiast tego mogłam iść na obiad i do kina.
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 09:18   #1603
anies5
Zakorzenienie

Cytat:
Moge polecić m.in.:
1) Nars Sheer Glow - bardzo dobry kosmetyk, wiem jednak,ze bardzo różnie tolerowany
4) Lancome Teint Miracle
5) Chanel Vitalumiere / Vitalumiere Aqua - dają efekt naprawę zdrowego rozswietlenia, skóra wyglada niesamowicie promiennie, zebrał masę komplementow.

6) Shiseido Sun Protection Liquid Foundation oraz MAC F&B są dosyć wodniste, świetni spisują sie w lato.

Od czasu do czasu używam Origins VitaZing. Dla mnie to nic innego jak krem koloryzujacy. Ma SPF, nadaje zdrowy odcień, maskuje niedoskonałości . Idealny rownież na czas letni.

Podklady, ktore wymieniłam sprawdzają sie u mnie idealnie, żaden z nich nie powoduje u mnie swiecenia , ma skórę typowo suchą.
Jakbym czytała o sobie . Wymienione wyżej podkłady polecałabym do cery suchej, do mieszanych, czy tłustych, nie sprawdzą się, bo mają właściwości nawilżające i rozświetlające.

Chanel Vitalumiere Aqua daje piękny efekt, ale bardzo krótkotrwały.

Lancome Teint Miracle ma kiepską gamę kolorystyczną. Miałam problem z doborem właściwego odcienia, dlatego zrezygnowałam z ponownego kupna tego podkładu (zużyłam 2 buteleczki), natomiast właściwości bardzo dobre.

Od siebie mogę polecić:

Guerlain Parure Aqua - nawilżający, długo się utrzymuje, daje bardzo naturalny efekt na skórze.

Armani Luminous Silk - piękny efekt baby skin, krycie można budować.

Rimmel Wake me up - pierwszy drogeryjny podkład, który mnie nie uczula. Większość powoduje u mnie "Meksyk w ogniu" , na twarzy mam prawdziwe spustoszenie po np. Maybelline, Max Factor. Rimmel utrzymuje się baaaardzo długo, przez cały dzień nie poprawiam makijażu (wstaję ok. 6). Wiele osób chwali wygląd cery, która jest naprawdę ładnie wygładzona, promienna. Co ważne, w moim przypadku, kolorystyka wpada w żółć. Absolutnie odradzam do cer tłustych i mieszanych.

Pisałyście też o bronzerach, moim nr 1 jest NARS Laguna, kończę 2 opakowanie i zamierzam kupić 3.
Stary 2013-02-17, 09:59   #1604
jutka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Wyglądasz dobrze w tej marynarce Z tyłu widzę żółtą spódnicę, jak leży i przede wszystkim jaka jest jej długość? Nienawidzę takich tuż przed kolano.

Dziewczynki życzę udanej niedzieli ! Ja właśnie się zbieram do nauki, a zamiast tego mogłam iść na obiad i do kina.
spódnica też wpadła mi w oko, ale wziełam sobie do przymierzalni za małą, a nie miałam czasu rozglądać się za większą, raczej jest tuż przed kolano
jutka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 10:42   #1605
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Ja z kolei mam cerę mieszaną i zauważyłam że zdecydowanie lepiej prezentują się na niej podkłady nawilżające. Te matujące to dramat - skóra bardzo szybko się po nich świeci a podkład nieestetycznie rozwarstwia. Lekkie nawilżacze dają bardzo naturalny efekt i dzięki nawilżaniu sprawiają że skóra produkuje bardzo mało sebum.
Odkąd intensywnie nawilżam cerę (kremy, woda termalna, dieta, parokrotne użycie mgiełki, podkład) problem nadmiernego przetłuszczania znacznie się zredukował

Miałam kiedyś wspomniany wyżej Vichy Dermablend. Było to w czasach mocnego trądziku i ten podkład jako jedyny sprawiał że byłam w stanie wyjść z domu. Trzeba się było mocno napracować że nie zrobić sobie nim maski - czas aplikacji był więc długi, ale efekt zadowalający. Aktualnie nie wyobrażam sobie powrotu do niego, wolę zdecydowanie lżejsze podkłady, takie by skóra "przebijała" przez podkład i była tylko lekko skorygowana.

Cytat:
Napisane przez alove Pokaż wiadomość
jakbym czytała o sobie! też jestem niesamowitym nerwusem i denerwuje się dosłownie wszystkim jak znajdziesz coś ciekawego - daj znać

ja teraz zaczęłam miewać "niespodzianki" na twarzy w postaci pryszczy, nie jest ich dużo, ale zawsze wyskakują na najbardziej widocznych punktach twarzy (broda, nos) dla osoby, która przez całe życie (22lata) miała cerę gładką jak pupa niemowlaka jest to naprawdę dosyć spory szok znacie jakieś sprawdzone sposoby jak się ich pozbyć? jakieś punktowe kosmetyki?
Na pojedyncze wypryski gorąco polecam maść Acnefan, jednak najlepiej ją stosować na nieco większy obszar skóry niż sam wyprysk (powiedzmy ze 2-3cm kwadratowe). Kosztuje grosze a daje wspaniałe efekty
Niektórzy polecają Benzacne - bardzo dobrze wysusza, ale może podrażniać jak masz wrażliwą cerę.
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 10:48   #1606
Lilotron
Zakorzenienie

Dziewczyny, skoro już tu udzielacie takich cennych porad to może i mnie pomożecie Otóż ostatnio zaczęły mi się rozdwajać paznokcie, przez co są bardziej podatne na złamania, wcześniej nie miałam z nimi problemu ale nie wiem co się nagle stało. Macie jakieś sprawdzone odżywki albo inne sposoby jak temu zaradzić?
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 10:56   #1607
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
Dziewczyny, skoro już tu udzielacie takich cennych porad to może i mnie pomożecie Otóż ostatnio zaczęły mi się rozdwajać paznokcie, przez co są bardziej podatne na złamania, wcześniej nie miałam z nimi problemu ale nie wiem co się nagle stało. Macie jakieś sprawdzone odżywki albo inne sposoby jak temu zaradzić?
Jest kontrowersyjna odżywka Eveline 8w1(poczytaj opinie na blogach, można się przestraszyć, choć moim zdaniem sprawę należałoby dokładniej zbadać)
Nail Tek ma bardzo dobre opinie i jakbym miała wybierać zdecydowałabym się na tą opcję
W niektórych aptekach są dostępne produkty Gal, znajdziesz wśród nich keratynową odżywkę do rzęs, brwi i paznokci. Moim zdaniem jest bardzo dobra, choć aplikacja jest utrudniona (odzywka zamknięta jest w kapsułkach)
Stary 2013-02-17, 11:15   #1608
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Pędzlem typu flat-top z EcoTools (to są moje ulubione pędzle).
Mam flat-topa z EDM ale używam go do nakładania pudru... Poeksperymentuję
Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Jest kontrowersyjna odżywka Eveline 8w1(poczytaj opinie na blogach, można się przestraszyć, choć moim zdaniem sprawę należałoby dokładniej zbadać)
Nail Tek ma bardzo dobre opinie i jakbym miała wybierać zdecydowałabym się na tą opcję
Chodzi o formaldehyd i "odchodzenie" paznokcia? Ja też zauważyłam coś takiego u siebie ale nie skojarzyłam tego z tą odżywką (którą też byłam zachwycona) dopóki nie przeczytałam właśnie na blogach. Odstawiłam, żeby sprawdzić czy to jej wina i faktycznie - gdy wymieniłam ją na inną paznokcie wróciły do normy.
Teraz używam Essence, ale głównie pod lakiery, żeby nie odbarwić płytek.

Za to od paru tygodni mam najpiękniejsze paznokcie w życiu, bez rowków i plamek, jak wypolerowane. Możliwe, że to przez Essence lub (bardziej prawdopodobne) biotynę, którą biorę od jakichś dwóch miesięcy.

Nailtek też zawiera formaldehyd.
Stary 2013-02-17, 11:21   #1609
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
W niektórych aptekach są dostępne produkty Gal, znajdziesz wśród nich keratynową odżywkę do rzęs, brwi i paznokci. Moim zdaniem jest bardzo dobra, choć aplikacja jest utrudniona (odzywka zamknięta jest w kapsułkach)
Cytat:

Chodzi o formaldehyd i "odchodzenie" paznokcia? Ja też zauważyłam coś takiego u siebie ale nie skojarzyłam tego z tą odżywką (którą też byłam zachwycona) dopóki nie przeczytałam właśnie na blogach. Odstawiłam, żeby sprawdzić czy to jej wina i faktycznie - gdy wymieniłam ją na inną paznokcie wróciły do normy.

Za to od paru tygodni mam najpiękniejsze paznokcie w życiu, bez rowków i plamek, jak wypolerowane. Możliwe, że to przez Essence lub (bardziej prawdopodobne) biotynę, którą biorę od jakichś dwóch miesięcy.

Dziekuje Czytalam wlasnie o Eveline i troche sie obawiam, ze bedzie gorzej niz jest, wiec moze przyjrze sie tej Nail Tek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 11:26   #1610
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie inne marynarki widziałam ostatnio 32, ale tej białej też nie... Koszule 32 z kolei byłyby na mnie raczej za małe
A na mnie byłyby w sam raz

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:31   #1611
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękne rzeczy, ale w zamian do końca miesiąca jem chleb posmarowany nożem
Piękne. Sukienka w pasy <3

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi! W domu mam 3 komputery - stacjonarny, laptopa i netbooka. Tablet jest fajny do korzystania na mieście, bo jest lekki i zajmuje mało miejsca. Daltego zalezy mi by miał dostęp do sieci wszędzie, bez względu na to czy w danym miejscu jest wifi.
dokładnie, tak jak napisałaś, ja nawet w domu najczęściej korzystam z tableta, nie muszę siedzieć wtedy przy biurku ( mam to na co dzień w pracy- wystarczy mi ).

Cytat:
W takim razie 3G bedzie jak znalazł. Jeżeli chodzi o wagę , ja jestem posiadaczka iPad 2, i tak jak mówi anies, za lekki to on nie jest. Natomiast widziałam ,ze na rynek wszedł model mini, który jest rozmiarowce idealny do torebki.
Lepszy tablet w torebce, niż torebka + torba z laptopem....nienawidzę targać tego ustrojstwa!!!!

Cytat:
Serio? Wydaje się lekki, bo taki cieniutki. Mimo wszystko pewnie jest lżejszy od netbooka, który swoje waży i do noszenia w torbie się nie nadaje (ręka by mi odpadła)
Waży chyba. Z 1,5 kg, może mniej.

Cytat:
Marynarkę z zary oddać, parkę zostawić.
Jeśli chodzi o kalosze i ich zdejmowanie, to ja znalazłam łatwy sposób - jedną nogą naciskam na piętę, przytrzymuję buta i tak go ściągam, potem robię to z drugim butem. Schodzi bardzo łatwo.
Robię tak samo! Jdyny sposób żeby zdjąć je bez niczyjej pomocy
Cytat:

Mi też się stało to z paznokciem, mimo, że już od dawna nie stosuję lakierów ani żadnej chemii to skóra na palcu dalej jest zmieniona, z paznokciem już lepiej.

Ja oficjalnie ogłaszam, że jestem znowu singlem, chociaż trochę to do mnie nie dociera :/ przeprowadziłam się już, i zaczynam wracać do "świata żywych" ...
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:32   #1612
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
[COLOR="Black"] znacie jakieś sprawdzone sposoby jak się ich pozbyć? jakieś punktowe kosmetyki?
ja polecam effaclar a.i z la roche posay, stosuję punktowo na niespodzianki (nie mam problemów z cerą ale czasem przed okresem coś mi wyskoczy ) i u mnie efekt jest piorunujący wieczorem nakładam a rano niemal nie ma śladu
Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
mi odżywka eveline 8w1 zrobiła masakrę z paznokci, rozdwajały się do połowy płytki pomógł mi ten balsam do paznokci: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nokci-2x5.html nie jest drogi a bardzo wydajny więc myślę, że warto spróbować
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:36   #1613
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
ja polecam effaclar a.i z la roche posay, stosuję punktowo na niespodzianki (nie mam problemów z cerą ale czasem przed okresem coś mi wyskoczy ) i u mnie efekt jest piorunujący wieczorem nakładam a rano niemal nie ma śladu

mi odżywka eveline 8w1 zrobiła masakrę z paznokci, rozdwajały się do połowy płytki pomógł mi ten balsam do paznokci: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nokci-2x5.html nie jest drogi a bardzo wydajny więc myślę, że warto spróbować
Dziekuje, cena zachecajaca wiec wyprobuje tej eveline sie obawiam, nie chce ryzykowac

mm111111, skad jest czarne futerko na blogu?

Edytowane przez Lilotron
Czas edycji: 2013-02-17 o 11:38
Stary 2013-02-17, 11:39   #1614
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Moge polecić m.in.:
4) Lancome Teint Miracle

Ja byłam zainteresowania Lancome, bo jedna z dziewczyn na YT chwaliła, że daje piękny efekt. Byłam ciekawa, lubię testować nowości, ale to drogi podkład, więc postanowiłam iść do Douglasa i Sephory i poprosić o dobranie koloru i ewentualną próbkę. W Sephorze Pani upierała się przy zbyt ciemnym, nawet nie zgodziła się dać mi próbki najjaśniejszego (tego porcelanowego, niestety nie pamiętam numerku, pomożecie ?), bo "to na pewno nie jest podkład dla Pani". Zrezygnowałam i poszłam do Douglasa. Tam z kolei Pani stwierdziła, że nawet najjaśniejszy odcień jest dla mnie za ciemny I weź tu coś kup
Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Kochana, dokonałaś strasznie dziwnego wyboru
Cytat:
Napisane przez anies5 Pokaż wiadomość
Jakbym czytała o sobie . Wymienione wyżej podkłady polecałabym do cery suchej, do mieszanych, czy tłustych, nie sprawdzą się, bo mają właściwości nawilżające i rozświetlające.

Chanel Vitalumiere Aqua daje piękny efekt, ale bardzo krótkotrwały.

Lancome Teint Miracle ma kiepską gamę kolorystyczną. Miałam problem z doborem właściwego odcienia, dlatego zrezygnowałam z ponownego kupna tego podkładu (zużyłam 2 buteleczki), natomiast właściwości bardzo dobre.

Od siebie mogę polecić:

Guerlain Parure Aqua - nawilżający, długo się utrzymuje, daje bardzo naturalny efekt na skórze.

Armani Luminous Silk - piękny efekt baby skin, krycie można budować.

Rimmel Wake me up - pierwszy drogeryjny podkład, który mnie nie uczula. Większość powoduje u mnie "Meksyk w ogniu" , na twarzy mam prawdziwe spustoszenie po np. Maybelline, Max Factor. Rimmel utrzymuje się baaaardzo długo, przez cały dzień nie poprawiam makijażu (wstaję ok. 6). Wiele osób chwali wygląd cery, która jest naprawdę ładnie wygładzona, promienna. Co ważne, w moim przypadku, kolorystyka wpada w żółć. Absolutnie odradzam do cer tłustych i mieszanych.

Pisałyście też o bronzerach, moim nr 1 jest NARS Laguna, kończę 2 opakowanie i zamierzam kupić 3.
Jeżeli mogłabyś napisać coś więcej o Lancome to byłabym wdzięczna
Cytat:

Zdania na temat Eveline (każdej z tych odżywek są podzielone). Ja używam non stop od prawie roku i paznokcie przeszły niesamowitą metamorfozę. Są długie, bardzo mocne i nie rozwarstwiają się. Absolutnie nie zauważyłam żadnych minusów. Z kolei moja mama nie widzi żadnych efektów. Moja koleżanka wczoraj skarżyła się, że paznokieć dosłownie jej odchodził. Wszystko chyba zależy od konkretnej osoby i jej paznokci.
Stary 2013-02-17, 11:40   #1615
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie, ja nie do końca wierzę że taki niekorzystny efekt to wina odżywki ale to już temat na inną dyskusję.
Według mnie odzywka może poprawić wygląd paznokci, wyrównać je, "scalić" i utwardzić, ale generalnie na stan paznokci najbardziej wpływa odpowiednia dieta bogata w witaminy i mikro oraz makroelementy
Stary 2013-02-17, 11:42   #1616
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość

Lepszy tablet w torebce, niż torebka + torba z laptopem....nienawidzę targać tego ustrojstwa!!!!

Waży chyba. Z 1,5 kg, może mniej.
O rany, mój netbook waży około 1,6 i nigdy nie chce mi się go targać ze sobą (a po to go mam, bo mam jeszcze komputer stacjonarny). Jak dobrze, że mam Internet w telefonie.
Stary 2013-02-17, 11:44   #1617
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja oficjalnie ogłaszam, że jestem znowu singlem, chociaż trochę to do mnie nie dociera :/ przeprowadziłam się już, i zaczynam wracać do "świata żywych" ...
Mam nadzieję że wszystko w porządku Trzymam kciuki za "powrót do żywych"
Stary 2013-02-17, 11:46   #1618
Lena1209
Wtajemniczenie

Dziewczyny a może na problemy z paznociami spróbujcie suplementy.Tylko nie przesadzajcie Biorę co jakiś czas i nie mam problemów z łamiącymi i rozdwajającymi paznokciami No i warto zwrócić uwagę na to co jemy

Cytat:
Czasami potrzebujemy takich zmian Najważniejsze teraz to nie zamykać się w domu,otwierać się na nowe znajomości,może jakieś nowe hoby?
Lena1209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:46   #1619
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio jakieś kiepskie czasy dla związków, wokół sporo par się niestety rozstało. Kochana, trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, że wszystko będzie się układało po Twojej myśli
Stary 2013-02-17, 11:47   #1620
201704051536
Konto usunięte

Cytat:

ja polecam benzacne lub brevoxyl, choc ten drugi juz wycofali, swietny, lekki krem na tradzik do stosowania miejscowo
effaclar u mnie dzialal przez pierwszy miesiac

co do podkladów to uwielbiam właśnie Make Up Factory HD Foundation, dobrze gra z bazą Shiseido białą

Ma któraś z Was może Galaxy Tab Mini? Ten 7calowy? Obawiam sie, ze 10cali nie wejdzie mi ani do torebki, ani nie będzie lekki. Mam 10' netbooka i nigdy nie noszę, bo w nic mi nie wchodzi :/

Edytowane przez 201704051536
Czas edycji: 2013-02-17 o 11:49
201704051536 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości